Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Eli jos tulee yksi "mahalasku", niin se oli sitten siinä. Ei mahdollisuuksia, ei mitään. Sen jälkeen vihataan Marjamäkeä niin kauan kunnes potkitaan pihalle.

World Cupissa oli edelleen mukana kaikki maailman parhaat. Yllättikö se oikeasti ettei Suomi pärjännyt?

Itse olen ainakin tässä nyt koko ajan koittanut puhua 30 ottelun otannasta! Eli ei ole kyse yhdestä 3 ottelun WC-alkulohkosta vaan ihan tästä koko ajasta. Vaikka eilen tulikin juuri oikeaan paikkaan hieno voitto ja mahdollisuus mitaliin, niin silti tilanne on se, että koko tarkastelujaksolla peli on ollut heikkoa ja aivan liian ailahtelevaa. Ihan riippumatta siitä, onko mukana ollut kaikki parhaat, EHT-pelaajat vaiko tämä MM-joukkue. Omaan silmään tämä USA-voitto nyt ei ainakaan vielä muuttanut kokonaiskuvaa.

En odottanut World Cupista mitään ihmeitä, mutta odotin kuitenkin, että Suomi olisi pystynyt pelaamaan paremmin! Odotin, että 1-2 ottelua joukkue pystyisi voittamaan ja ihan oikeasti hyökkäämään ja tekemään maaleja. Parin ensimmäisen valmistavan ottelun perusteella pieni "pelko" ja "epäilys" kyllä hiipi puseroon, että tässä voi nyt käydä totaalisen köpelösti, mutta en silti toivonut tai halunnut uskoa siihen tosissani ennen, kuin siitä tuli valitettavasti todellisuutta.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Minusta se hilluminen ja kännääminen vaan on niin noloa ja säälittävää, että kai se sitten vain on joku puolustusreaktio tai jokin, että sitä toivoo, ettei Suomi pärjäisi näissä MM-tason kisoissa siksi, ettei koko asiaa tarvitsisi nähdä tai kuulla. Jos Suomi voittaisi jääkiekossa olympiakultaa NHL-pelaajien ollessa mukana, niin lähtisin itsekin varmaan "torille". En tosin kännissä tai ilman paitaa kuitenkaan.

Ei tämän lieveilmiön pitäisi siltikään liittyä mitenkään Suomen jääkiekkomaajoukkueen esityksiin meneillään olevissa MM-kisoissa.


Kirjoitan ja seuraan siksi, että olen aina kisoja katsonut. Nyttemmin olen kuitenkin kasvanut ulos siitä jatkuvasta "Suomi voittaa!"-tyylisestä fanittamisesta ja olen katsonut jo vuosia näitä pelejä huomattavasti kriittisemmin. Kirjoitan niitä omia näkemiäni huomioita ja ajatuksiani. Joidenkin mielestä ne ovat pelkkää negaa tai vastaavaa, mutta omasta mielestäni ne ovat perusteltua kritiikkiä. Ja kuten jo aikaisemmin sanoin, aikaisemmat mitalisuoritukset olympialaisissa ja muissa ovat todella upeita suorituksia, mutta sille nyt en vain voi mitään, että viime syksyinen WC-turnaus esiotteluineen oli minusta likipitäen "kaikkien aikojen mahalasku", ainakin suurin sellainen tänä aikana, kun NHL-pelaajat ovat olleet mukana arvoturnauksissa. Syy nyt ei varmasti ollut täysin yksin Marjamäen, mutta häneen se kuitenkin jokseenkin henkilöityy, koska World Cupissa oli kuitenkin mukana erittäin paljon samoja pelaajia, jotka 2014 saavuttivat olympiapronssia. Nyt oli uusi valmentaja ja "uudet peli-ideat" ja tuloksena oli merkittävissä otteluissa yksi(1!) maali ja kolme kertaa turpaan.

Boldatusta kohdasta täytyy olla eri mieltä. 2014 olympiakisojen ja 2016 World Cupin välisenä aikana Suomen runkopelaajista mm. Teemu Selänne, Kimmo Timonen ja Sami Salo lopettivat uransa. Itse asiassa joukkueiden välillä oli todella suuria eroja. Olympiajoukkueen kokoonpanosta oli World Cupissa ainoastaan kymmenen samaa pelaajaa (Barkov, Mi. Granlund, J. Jokinen, Komarov, Lepistö, Korpikoski, Lehterä, Määttä, Rask, Vatanen)! World Cup-joukkueessa oli siis toistakymmentä eri pelaajaa. Maalivahdeista molemmissa joukkueissa pelasi ainoastaan Tuukka Rask. World Cupissa uusi sukupolvi (mm. Aho, Laine ja Ristolainen) teki tuloaan ennen suurinta läpimurtoaan. Olympiajoukkueen keski-ikä oli 29 vuotta, World Cup-joukkueen 25,5 vuotta. Selkeä sukupolvenvaihdos oli(/on) meneillään.


Toki ymmärrän sen, että uudelle valmentajalle pitää antaa aikaa ja niin edelleen, mutta silti en pääse ohi siitä faktasta, että nyt on Marjamäen ohjaimissa pelattu se noin 30 ottelua ja niistä suurin osa tuloksellisesti ja/tai pelillisesti heikosti. Mahdollistahan se toki on, että nyt tapahtui USAa vastaan joku ihmeellinen "napsahdus" ja peli asettui uomiinsa ja tästä eteenpäin "Suomi pelaa täydellisesti" eteenpäin ja näin, mutta en kuitenkaan usko siihen vielä näillä näytöillä. Suomi voi näistä kisoista edelleen ottaa mitalin, jos se voittaa toisen jäljellä olevista peleistään, mutta se olisi silti minulle edelleenkin enemmänkin "suonenveto juuri oikeaan paikkaan". Suomi on pelannut viime syksystä niin heikosti ja otteet vaihdellen, että mahdolliset pari voittoa juuri oikeaan kohtaan ei vielä riitä siihen, että voisin sanoa "pitkäjänteisyyden tuottaneen tulosta". Näin se vain omalla kohdalla menee! Jos 30 ottelun otannassa pelataan huonosti ja vaihtelevasti, mutta juuri oikeassa kohdassa voitetaan sopivasti 2-3 ottelua, niin minulle se näyttäytyy tuollaisessa otannassa enemmänkin "tilastokummajaisena".

Käsitit väärin. Omassa tekstissäni tarkoitin pitkäjänteisyydellä sitä, että Marjamäelle ei tule antaa potkuja heti näiden MM-kisojen jälkeen. Kunhan tavoitteisiin vain päästäisiin. Ja niihinhän on jo päästy. Pitkäjänteisyyttä tarvitaan nimenomaan näistä kisoista eteenpäin, juurikin vaikka niihin tuleviin olympiakisoihin saakka. Kuten sanoin, nyt on turha katsella taaksepäin. Jos nyt otetaan joku mitali, se on Marjamäen valmennuskautta määrittävä viimeisin saavutus (eikä aina se huonosti mennyt viimesyksyinen turnaus).


Itse en niinkään myöskään ihaile Ottawa Senatorisin pelityyliä, vaan ihailen aika puhtaasti ja suoraan vain Erik Karlssonia ja puhtaasti vain pelaajana. Kotimaastaan huolimatta hänessä nyt vaan on jääkiekkoilijana jotain sellaista "kaunista" ja sulavaa. Peliäly, taito pelivälineen kanssa, luistelu, peliä dominoiva ote puolustajan paikalta ja siinä sivussa sellaiset tehot, joihin keskimäärin pitkällä NHL-kaudella pystyy noin kymmenkunta hyökkääjääkään jne. Hänenlaisiaan erityisyksilöitä ei tule vastaan välttämättä edes yhtä per vuosikymmen. Samalla hän muistuttaa minua niistä ajoista, kun itse olin polvenkorkuinen naskali ja ensimmäisiä kertoja näin ja kuulin sellaisia nimiä kuin Ray Bourque ja Paul Coffey. Karlssonia katsellessa sitä tuntee palaavansa niihin huolettomiin lapsuusaikoihin siellä 90-luvun puolivälin ja loppupuolen tienoilla.

Asia selvä.


Muuten, voiko Suomi edes esittää missään MM-ottelussa koskaan mitään sellaista, että kirjoittaisit pelistä jotain positiiviseen sävyyn? Ei kai kriittisyyden itsetarkoitus ole olla aina pelkästään negatiivista? Taisitpa joskus sanoa katsovasi Suomen pelejä neutraalisti. Ei ole ainakaan tähän mennessä kovin neutraalilta vaikuttanut...
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Itse olen ainakin tässä nyt koko ajan koittanut puhua 30 ottelun otannasta!

Olet toki maininnut siitäkin, mutta samalla puhut koko ajan World Cup mahalaskusta.

Kaivelin huvikseen vähän tilastoja.

Leijonien arvokisat ja EHT-ottelut ottelut Marjamäen alaisuudessa:
World Cup of Hockey Pregames
FIN 3 - 2 JA SWE
SWE 6 - 3 FIN
USA 3 - 2 FIN

World Cup of Hockey
FIN 1 - 4 NAT
SWE 2 - 0 FIN
RUS 3 - 0 FIN

Karjala Tournament 3.-6.11.2016
RUS 5 - 1 FIN
FIN 3 - 5 CZE
FIN 4 - 1 SWE

Channel One Cup 15.-18.12.2016, RUS
FIN 4 - 2 CZE
FIN 2 - 4 SWE
RUS 4 - 3 FIN

Sweden Hockey Games 9.-12.2.2017, SWE
RUS 2 - 1 FIN
FIN 1 - 7 CZE
SWE 2 - 3 FIN

Carlson Hockey Games 27.-30.4.2017, CZE
FIN 2 - 3 CZE
RUS 0 - 1 FIN
SWE 2 - 3 FIN

World Championship Group B, FRA/GER
FIN 3 - 2 BLR
FIN 1 - 5 FRA
FIN 3 - 4 VL CZE
FIN 5 - 2 SLO
NOR 2 - 3 JA FIN
SUI 2 - 3 JA FIN
CAN 5 - 2 FIN

World Championship Playoff, FRA/GER
USA 0 - 2 FIN

26 peliä, joista voittoja 11. Mitä tämä sitten tarkoittaa. Ollaan hävitty enemmän kuin voitettu, mutta jos katsoo tarkemmin, niin käyrä on ollut nouseva. Joukkoon mahtuu myös paljon niukkoja yhden (ehkä kahden) maalin tappioita Venäjää, Ruotsia ja Tsekkiä vastaan. Samoin mahtuu niukkoja yhden maalin voittoja. Kiekkostudion sanoin, "ne pienet marginaalit."
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Sanon vain sen, että tuollaiset kuvahassuttelut ja "no nyt ei kukaan enää vaadi Marjamäen päätä pölkylle" huutelut kaikuvat kyllä niin totaalisen selvästi sellaista ajatusmaailmaa ja "jääkiekkoymmärrystä"

Vastaan nyt vaan tähän, koska mun kommenttiin viittasit. Marjamäkeen kohdistuva kommentointi on ollut hyvin vihamielistä pitkän aikaa. Pidin huvittavana ko. linjan katoamista niin täältä kuin mediastakin heti, kun tuli yksi hyvä peli. Kyseinen kommentti oli siis sarkasmia, mikä huumori saattaa ruttuotsaiselta kommentoijalta mennä ohi :)

Se, että Marjamäen ja joukkueen tason kritiikki voisi olla asiallista jonkun Juhani Tammisen tyylisen mediaperseilyn sijaan, on taas toinen puheenaihe.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

26 peliä, joista voittoja 11. Mitä tämä sitten tarkoittaa.

Tuossa oli kisojen alkuaikana joku taulukko, taisi olla IltaSanomien puolella, jossa oli laskettu kaikkien Suomen valmentajien aikakausien pistekeskiarvot pelattua peliä kohden. Jos en muista ihan väärin, niin kyseisessä jutussa taidettiin todeta, että Marjamäen ajan keskiarvot sijoittuvat aikalailla samoihin kuin Rauno Korven aikana oli 1980-luvun loppupuolella. Puhtaasti tilastollisessa mielessä nuo tilastot siis osoittavat, että meno on ollut ainakin tilastollisesti huonointa noin 30 vuoteen!

Pienet marginaalit ja näin tietenkin, mutta tilasto on tilasto. Eikä se peli itsessäänkään nyt niin hyvää ole ollut, että voisi sanoa tilaston puhtaasti valehtelevan.

Boldatusta kohdasta täytyy olla eri mieltä. 2014 olympiakisojen ja 2016 World Cupin välisenä aikana Suomen runkopelaajista mm. Teemu Selänne, Kimmo Timonen ja Sami Salo lopettivat uransa. Itse asiassa joukkueiden välillä oli todella suuria eroja.

Muuten, voiko Suomi edes esittää missään MM-ottelussa koskaan mitään sellaista, että kirjoittaisit pelistä jotain positiiviseen sävyyn?

Ah, ulkomuistista oletin, että samoja pelaajia olisi ollut enemmän! Noh noin puoli joukkueellista samoja kuitenkin, joten voidaan ainakin jossain mielessä tehdä vertailuja 2014 ja 2016 kisojen välillä. Toki vastustajatkin olivat eri jne., joten toki olet oikeassa siinä, että yksi yhteen ei voi verrata. Faktaa kuitenkin on, että 2014 sekä peli, että tulos olivat paljon parempia.

Voi toki! Olisin todennäköisesti eilisestäkin pelistä kirjoittanut jotain positiivista, jos Suomi tosiaan omilla ansioillaan ja hienosti nollasi USAn. Nyt oli vaan sellainen tilanne, etten ehtinyt kyseistä ottelua katsomaan, joten en lähtenyt suoraan sitä kommentoimaan, vaan enemmänkin yleisellä tasolla. Tokihan Suomi on näissäkin kisoissa pelannut hyviä eriä ja jaksoja, joista voi positiivisen maininnan antaa. Valitettavasti aika monessa ottelussa tällainen hyvä erä tai jakso on sitten kohdannut erittäin huonon jakson heti perään, jonka seurauksena ottelun lopputulos on sitten ollut aikaisemmilta vuosilta totuttuun "normaalitasoon" nähden negatiivinen.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Pienet marginaalit ja näin tietenkin, mutta tilasto on tilasto. Eikä se peli itsessäänkään nyt niin hyvää ole ollut, että voisi sanoa tilaston puhtaasti valehtelevan.

Historian valossa useilla kokeneillakin päävalmentajilla on ollut hankalaa ensimmäisissä MM-kisoissa. Toki poikkeuksiakin löytyy. Otin listaukseen valmentajat alkaen 90-luvun puolelta - ajalta jolloin menestystä alkoi tulla jo oletusarvoisesti. Ensimmäinen MM-mitalihan oli vuoden 1992 hopea (Pentti Matikaisen valmentamana). Matikaisen aikakausi kesti vuodesta 1987 vuoteen 1993.

Curt Lindström | 1994: 2.
Hannu Aravirta | 1998: 2.

Raimo Summanen | 2004: 6.
Erkka Westerlund | 2005: 7.
Doug Shedden | 2008: 3.
Jukka Jalonen | 2009: 5.
Kari Jalonen | 2015: 6.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_j%C3%A4%C3%A4kiekkomaajoukkue?wprov=sfla1

Tilastoista puheenollen: Marjamäestä tuli vasta Suomen neljäs päävalmentaja, joka on johdattanut joukkueensa mitalipeleihin heti ensimmäisissä MM-kisoissaan (koskee nykyaikaisen kaltaista systeemiä vuodesta 1992 alkaen). Hyvät pelit ovat näköjään sitten tulleet silloin, kun niillä on merkitystä. Lainaus röyhkeästi omaa käsialaani n. puolentoista viikon takaa.



EDIT
Muistutetaanpa jälleen kerran MM-kisoista 2014. Pelillisesti oli ihan hyvää, mutta alkusarjassa hävittiin esimerkiksi Latvialle. Alkusarjasta jatkoon pääsyyn tarvittiin jopa Sveitsin apua. Vuoden 2014 alkusarjasta saatiin kasaan 11 pistettä, kuten tänäkin vuonna. Näen paljon yhtymäkohtia juuri kolmen vuoden takaisiin kisoihin, alkusarjassa hävittiin kertaalleen etukäteen heikommalle maalle (Latvia / Ranska) ja muutkin pelit menivät rimaa hipoen. Näissä kisoissa pisteitä tuli kuitenkin tasaisemmin (2 voittoa, 2 jatkoaikavoittoa, 1 jatkoaikatappio, 2 tappiota; vrt. 2014: 3 voittoa, 1 jatkoaikavoitto, 3 tappiota).

Tulipahan tuossa mieleen vielä lisää yhtymäkohtia vuosien 2014 ja 2017 kisojen välillä. Puolivälierässä Suomi kaatoi Pohjois-Amerikkalaisen lohkovoittajan. 2014: Kanada kaatui 3-2, 2017: USA kaatui 2-0. Välierässä molemmilla kerroilla vastassa Eurooppalainen joukkue (2014: Tshekki, 2017: Ruotsi). Ei sillä että näillä mitään sen kummempaa merkitystä olisi :D
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Laitanpa oman lusikkani soppaan. World Cup tuli liian nopeasti Marjamäelle. Siitä jäi pieni trauma ja toipuminen on ollut hidasta. Harjoituspelit ja Eht-pelit menivät muutamia poikkeuksia lukuunottamatta aika huonosti. MM-kisojen alkusarjassa teimme juuri sen mitä tarvittiin, ei yhtään enempää. Puolivälierässä Suomi pelasi taktisesti mahtavan pelin. Hallitsimme peliä ja peli oli lyhyitä hetkiä lukuunottamatta Suomen näpeissä. Tämä on aika kova saavutus nopeaa, nuorta ja nälkäistä Usa:ta vastaan. Suomen joukkueesta mahtuisi tuohon Jenkkien joukkueeseen Filppula ja Aho sekä ehkä Rantanen. Miettikääpä sitä. Kyseinen ottelu oli tahdon ja taktiikan voitto yksilötaidosta ja samaa yritetään huomenna uudelleen. Voisi ajatella Suomen olleen fiksu koko ajan. Miksi laittaa kaikki peliin matseissa, joita ei ole pakko voittaa? Eilinen peli ei ollut tuuria tai Jenkkien huonoutta vaan Suomen hyvyyttä.

Ja voi helkutti näitä tyyppejä, jotka vuodesta toiseen aukovat nuppiaan Skodacupin merkityksettömyydestä. Suomessa se ei ole merkityksetön ja sillä sipuli. Jos jonkun mielestä on, niin pitäköön tiedon itsellään, mitään hyötyä sen toitottamisesta ei ole kenellekään.

Ja Marjamäen potkut, voi hitto sentään. Äijä on ollut sellaisen hiillostuksen alla, että siinä olisi itse kullakin mennyt löysät housuun nuppi lataamoon. Siihen paikkaan kaveri kaivaa Leijonista noin suvereenin joukkuesuorituksen. Se on maailmanluokan suoritus ja hän ansaitsee siitä kiitoksen, varsinkin kaiken kritiikin jälkeen. On sietämätöntä ja epäreilua logiikkaa, että tappion hetkellä syy on valmentajan ja voiton hetkellä huudellaan vastustajan huonoutta, tuuria tai väärää tapaa voittaa valmentajan kiittämisen sijaan.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Tää on vähän off-topikkia mut mitenköhän Laineen ensi kausi NHL:ssä? Mikael Granlundilla kesti monta kautta ennen kuin teki läpimurron NHL:ssä!!
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Tää on vähän off-topikkia mut mitenköhän Laineen ensi kausi NHL:ssä? Mikael Granlundilla kesti monta kautta ennen kuin teki läpimurron NHL:ssä!!
Loistava kysymys ja sanan vähän offtopic voi korvata sanalla täysin, etenkin kun asiaan kuuluva NHL topic oli viiden viimeksi kommentoiduimman joukossa... :D

Tänään sitten Ruotsin kaatoon, ei tule olemaan helppoa, mutta jos saadaan ruotsi pelaamaan samalla lailla 'turnauksen huonoin peli' kuten USAkin pelasi niin voitto on mahdollinen. Ottamatta kantaa kaatuiko USAn voiton mahdollisuudet omaan paskaan peliin vai onnistuiko Suomi vaan taktiikassaan niin hyvin että Usa näytti paskalle, pääasia että sama onnistuisi tänäänkin.

Säterillä varmasti varmasti itseluottamus kohdallaan, mutta allekirjoitan vieläkin täysin, että Suomen pakisto on Suomen heikoin osa-alue ja se on myös se osa-alue mihin tämän päivän peli ratkeaa (nyt kun JMAkin on saatu pisteputkeen).
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Säterillä varmasti varmasti itseluottamus kohdallaan, mutta allekirjoitan vieläkin täysin, että Suomen pakisto on Suomen heikoin osa-alue ja se on myös se osa-alue mihin tämän päivän peli ratkeaa (nyt kun JMAkin on saatu pisteputkeen).

Epäilen, vähän tylsästi, että erikoistilanteisiin homma ratkeaa tänäänkin. Isossa kuvassa Suomi ei ole vakuuttanut niissä, mutta USAa vastaan homma toimi ihailtavasti. Hyökkäspään pelikurin pitää riittää, jotta siellä ei oteta tyhmiä jäähyjä.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Ruotsilta nättejä syöttökuvioita ja komeita sekä laadukkaita laukauksia. Saisivat Suomen pojat ottaa mallia, kuinka lätkää pelataan ja varsinkin, millaisia ne laadukkaat laukaukset ovat! Edler ja Klingberg selvästi osaavat laukoa ja on kyllä todella karu ero noihin suomalaisten rääpäisyihin, joiden tarkoitus tuntuu olevan luokkaa "laitetaan nyt kohti maalia, jos vaikka pomppais jostain sisään". Tosin johan nuo laukaukset ovat suomalaisilla olleet tuollaisia jo vuosia. Miksei asialle muuten tehdä mitään? Kun kerran pelaajille maksetaan hävyttömiä summia palkkaa, niin joka halvatun päivä sata laukausta treenien lisäksi, niin jo se on kumma, jos ei ala taito kehittyä! Ei niitä maaleja tule, jos ei ole käytännössä minkäänlaista laukaisupelotetta!

Joku huuteli, että pitää kehuakin, niin kehutaan nyt, että hyvin Suomi toki koittaa roikkua mukana. Eihän sille vaan voi mitään, että vastustaja on noin paljon taitavampi. Siinä se ero on karusti esillä, kun Ruotsilla on 19 NHL-pelaajaa ja vielä kovan kaliiberin sellaisia. Suomella vastaavasti on joukkueessa jotain SM Liigatason pelaajia, niin kyllähän se ero väkisin näkyy. Kanada ja Ruotsi finaalissa ihan ansaitusti, kaksi kisojen parasta joukkuetta ja kaksi joukkuetta, joissa eniten NHL-pelaajia.

Huomenna sitten pronssipelissä Venäjä vastassa ja siinähän on ihan paikka ottaa mitali, jos Venäjä ei jaksa ihan täysillä syttyä pronssipeliin finaalipaikan livettyä käsistä, vaikka kahden erän jälkeen olivat 2-0 johdossa. Suomen pojille pronssi varmaan kelpaa, kun ottaa huomioon, kuinka kisat ovat sujuneet kokonaisuutena.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Kyllähän laine on juuri tuota tehnyt. Laukauksia, laukauksia, laukauksia.. ja kyllähän se alkaa olemaan jo ihan "ok" :)
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Ruotsilta nättejä syöttökuvioita ja komeita sekä laadukkaita laukauksia.

Komppaan kyllä. Säteri on vielä aina ollut laukauksissa mukana, mutta laukaukset on niin nopeita tai tarkkoja, että jostain löytää tiensä perille. Pakko myöntää että parempi peli Ruotsilta tällä kertaa.

Huomenna voi sitten laittaa kaiken likoon ja ainakin Kanada - Venäjä -ottelun perusteella venäläisillä menee edelleen kuppi nurin kun vähän tönäisee. Ehkä sit perinteisesti pronssia :p Marjamäkeä en kyllä syytä, joukkuehan pelaa ja puolustaa ihan hyvin. Ei vaan saa usein maalipaikkoja ja niistä maaleja aikaiseksi. Tämä tosiseikka (Suomen maalintekijöiden puute) on ehkä keskustelu, jota on käyty läpi about nykyjääkiekon historian.

Kunhan Laine saa sopimuksensa ja vakiinnuttaa itsensä, niin voisi lähivuosina paukkua kun Suomeltakin löytyy superstara :)
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Eipä tässä selityksille jää sanansijaa. Ruotsi oli tänään parempi oikeastaan kaikessa. Ottelu tosiaan ratkesi jo toisessa erässä kun länsinaapuri värkkäsi kaksi ylivoimamaalia. Hieman kurittomasti Suomi pelasi, mm. pari turhaa jäähyä tuli otettua.

Säterille tänään erityismaininta. Ehkä tuo viimeinen meni heppoisesti (ensimmäinen meni mielestäni oman pelaajan luistimen kautta). Torjuntoja kertyi 37/41. Ilman muutamaa unelmatorjuntaa lukemat olisivat olleet todella rumat. Maalivahtipeliin tämä ottelu ei kaatunut. Valitettavasti Lundqvistia ei päästy edes testaamaan kunnolla. Varsinkin alussa hän oli todella epävarman oloinen. Toki King Henrik otti lopussa pari komeaa torjuntaa.

Myös Juhis löysi pelivireensä ja huumorinsa kahteen viimeisimpään peliin. Tultiin vähän pellailemmaan.

Suomen turnausta voinee kuitenkin pitää onnistuneena. Neljän joukossa ollaan kuitenkin erittäin vaikean alkusarjan jälkeen. Pronssikin varmasti maistuisi, mitali se himmeinkin sentään on.

Ja perussuomalaisena toivon tietenkin Kanadalle huomenna kultaa :D
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Kyllähän Ruotsi hallitsi suurimman osan ajasta,vaikee sit sanoo miks Säterille(kin) uppos niin helposti vedot..
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Saisivat Suomen pojat ottaa mallia, kuinka lätkää pelataan ja varsinkin, millaisia ne laadukkaat laukaukset ovat! Edler ja Klingberg selvästi osaavat laukoa ja on kyllä todella karu ero noihin suomalaisten rääpäisyihin, joiden tarkoitus tuntuu olevan luokkaa "laitetaan nyt kohti maalia, jos vaikka pomppais jostain sisään". Tosin johan nuo laukaukset ovat suomalaisilla olleet tuollaisia jo vuosia. Miksei asialle muuten tehdä mitään? Kun kerran pelaajille maksetaan hävyttömiä summia palkkaa, niin joka halvatun päivä sata laukausta treenien lisäksi, niin jo se on kumma, jos ei ala taito kehittyä! Ei niitä maaleja tule, jos ei ole käytännössä minkäänlaista laukaisupelotetta!

Tähän välihuomautus, eihän esim. Suomessa makseta yhdellekään pelaajille hävyttömiä summia palkkaa. Myöskään Suomen jääkiekkoliitto ei maksa MM- tai Olympiakisoihin osallistuville pelaajille hävyttömiä summia palkkaa. NHL ja KHL maksaa, kenties tiettyyn rajaan asti AIHL. MM-kisoihin osallistuminen on vapaaehtoinen valinta, josta edelliset liitot ei maksa mitään, sen sijaan ottavat sen riskin että pelaaja loukkaantuu. Pitkälti MM-kiekko on kunniakysymys pelaajan kasvattaneille kotimaan liitoille, pelaajalle itse ja sille maalle, jolle pelaaja pelaa.

Varmasti oli sinulta sydämistynyt mielipide, mutta otetaan nyt Puljujärvi. Mies lähti leikkaukseen (taisi olla käsi-) heti nuorten MM-kisojen jälkeen. NHL:ssä Puljujärvelle ominainen kaartelu ei toiminut niin hyvin, koska kaukalt ovat juuri sen verran pienempiä että heti pääsee kaksi puolustajaa kiinni. Laukaisutehokkuus- ja tarkkuus sen sijaan on kysymysmerkki. Nuorten MM-haastatteluiden perusteellahan Puljujärvi jäi hallille harjoittelemaan vielä joka harjoituksen jälkeen. Kun näitä kisoja katsotaan, niin mun nähdäkseni ne harvat Puljun laukaukset ei ole edes yritetty kulmiin vaan suoraan maalivahdin syliin, minne ne on varmuudella menneetkin. Ei tämän tilanteen pitäisi taidosta tai harjoittelusta olla kiinni.

Suomi on aina altavastaaja pelaajamateriaalin, Suomen jääkiekkoliiton resurssien ja budjetin osalta. Tämä tosiasia on vain pakko hyväksyä. Jos meillä olisi Lainetta ja Ahoa kaikki pelaajat, niin Kanada itkisi. Mutta kun ei ole :) Sen sijaan Filppula jne. paiskoo töitä minkä ehtii, ja on harmillista katsoa kun se ei onnistu. Mutta hienoa kun onnistuu. USA menee kanveesiin ties kuinka monetta kertaa ja siellä varmasti mietitään jälleen kerran, että ehkä Kanada mutta miksi Suomikin.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Toi Puljujärven jäähy vähän yllätti kyl..
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Sanon sen jo nyt heti tässä avaussivulla: Marjamäen pelikirjalla ei mitalia tule!

Siteeraan itseäni, koska se nyt vaan on niin mukavaa, kun tiesi jo etukäteen, kuinka tässä käy! ;)

Neljäs sija on mielestäni hieman yläkanttiin peliesityksiin nähden, kun katsotaan koko kisoja. Näin siitä syystä, että Suomi kohtasi kisoissa kaikki jääkiekon ns. suurmaat, eli Kanadan, USAn, Ruotsin, Venäjän ja Tshekin häviten kaikille muille paitsi USAlle. Kiitos turnausformaatin tuo oikeaan kohtaan osunut USA-voitto pompautti Suomen loppusijoituksen pykälän tai pari korkeammalle kuin, mitä se olisi ehkä ollut siinä tapauksessa, että kaikki ottelut olisivat olleet ns. saman arvoisia. Kaavio on kuitenkin se, mikä se on, eikä siitä sen enempää. Ei ole tarkoitus olla ilkeä tai vääntää veistä haavassa, mutta mielestäni on ihan hyvä, ettei Suomi noilla esityksillä, joita se koko kisojen aikana esitti, saavuttanut mitalia. Kuten jo aikaisemmin sanoin, mielestäni ei olisi ollut oikein, jos voittamalla kaksi peliä "oikeassa kohtaa" saavuttaa mitalin, vaikka ennen noita pelejä olisikin pelannut surkeasti alkulohkossa vähintään saman verran otteluita.

Suomen lopputulos on puhtaasti tilastollisesti ja tuloksellisesti mielestäni tosiaan hieman yläkanttiin. Ei tuolla pelaajistolla oikein voinut parempaankaan pystyä, eikä tosiaan olisi pitänytkään, kuten tuossa neutraalisti ainakin yritin todeta. Sinänsä tässä neljännessä sijassa ja "pienillä marginaaleilla" hävityssä pronssissa piilee kuitenkin omat vaaransa. Nyt on riskinä se, että tuon "melkein pronssia saatiin"-ajatuksen annetaan hämärtää päättävissä elimissä kokonaiskuvaa. Puhtaasti tilastollisesti ja tuloksellisesti nelossijaa kun ajattelee, niin kisathan olivat suomalaisittain luokkaa "ihan ok, pienestä jäi kiinni", mutta täytyisi kuitenkin pystyä katsomaan ja arvioimaan tuloksen taakse ja myöskin niitä peliesityksiä. Suomi ei pelannut näissä kisoissa oikeastaan sitä USA-voittoa lukuunottamatta yhtään sellaista kokonaan hyvää peliä. Monessa ottelussa oli hyviä jaksoja ja eriä, mutta sellainen koko ottelun kestävä tasainen suorittaminen ja pelin hallussa olo loistivat poissaolollaan. Kaikkia ongelmia kun tässä muistelee, niin siltä pohjalta sija 4 on aika kova suoritus.

Itse vähän pelkään, että tuo nelossija sokaisee liiton päättäjiäkin tässä, eikä siitä Marjamäen asemasta oikeasti edes keskustella, eikä sitä oikeasti kyseenalaisteta. Vaikka tuo "hieno nelossija" nyt tulikin, niin silti mielestäni sen ei pitäisi antaa liikaa vaikuttaa. Se on hyvä sija, mutta edelleen fakta on se, että Suomi hävisi yhtä vastustajaa lukuunottamatta kisoissa kaikille pääkilpailijoilleen ja useammassa ottelussa vielä hyvin rumasti. Vaikka tuloksellisesti esim. se Tshekki-ottelu oli todella tiukka, niin kyllähän se kolmannen erän housuunpaskominen oli joukkueelta lähes "eeppinen" suoritus. Enkä nyt puhu eeppisestä positiivisessa mielessä. Tilastot Marjamäen ajalta ovat edelleen karua luettavaa ja kuten jo tuossa totesin, näissäkin kisoissa tuli turpaan muilta suurmailta liki poikkeuksetta. Liitto tuskin jakaa mielipidettäni, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Marjamäen korvaamista tulisi todellakin ihan oikeasti ja vakavasti pohtia näiden esitysten pohjalta. Etenkin, jos tarjolla olisi heti kovia nimiä korvaajiksi, kuten esim. aikaisemmin esittämäni Karri Kivi tai vaikka joku ulkomaalainen vaihtoehto.

Vielä olisi kisojen huipennus jäljellä vähän yli tunnin päästä. Toivotaan tiukkaa ja laadukasta vääntöä. Kanadan puolella itse vähän tässä olen.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Neljäs sija on mielestäni hieman yläkanttiin peliesityksiin nähden, kun katsotaan koko kisoja.

Niin tai kun katsotaan koko syksyä, talvea ja kevättä. Kautta linjan menty pelikirjan osalta perse edellä puuhun..
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2017 (5.5. - 21.5., Saksa & Ranska)

Potkut vaan valmentajalle. Surkea sijoitus vielä surkeammilla esityksillä. Pronssipeliä en katsonut kun en kuulu siihen suomalaisten luusereiden joukkoon joille mitali on OK väristä riippumatta. Onneks eivät sitäkään saaneet niin ei pääse suomalaiset leijumaan valtavalla hopea ja pronssi kokoelmallaan. Seuraavaksi sitten olympialaiset johon sadaa liigasta huippujoukkue kasaan. Jos on joskus pelannu Kärpissä tai Bluesissa voi alkaa odottelemaan laten soittoa.
 
Ylös Bottom