Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Xbox Series X|S - keskustelua Microsoftin uutuuskonsoleista

Seuraavassa sukupolvessa ei tarvitse tyytyä pelkkään dynaamiseen resoluutioon, vaan myös Variable Rate Shadingilla saadaan tehoja valjastettua muualle kuvanlaadun kuitenkaan oleellisesti kärsimättä. Lisäksi jos uusilla konsoleilla nähdään jokin DLSS:ää vastaavaa koneoppimista hyödyntävä reunanpehmennystekniikka, sekin vapauttaa tehoja. Joten tältä kantilta katsottuna 4K@60 fps ei edes ole mikään mahdoton tavoite, jos kehittäjät vaan osaavat näitä moderneja kikkoja hyödyntää. Toki joku voi kitistä, että "ei se ole aito 4K", mutta väliäkös hällä, jos eroa ei paljain silmin huomaa juuri kukaan.
 
Digital Foundry pääsi näkemään sen ja sai kaikki speksit selville, se on hirviö tehomasiina.



EDIT: Minecraft ja Gears 5 sisältää jo ray tracing ominaisuuksia vain 1-2 kuukauden työllä ja minecraftiin sen teki yksi henkilö.
 
Viimeksi muokattu:
  • How Series X is more than twice as powerful as Xbox One X in practice;
  • The difference its hardware accelerated ray tracing will make to the look of your games;
  • How its radical approach to memory and fast storage could be a game-changer - including the amazing Quick Resume feature;
  • Microsoft's war on input lag and screen tearing;
  • And some impressive compatibility features, including automated HDR for older games!
 
Nyt on austin evans hyvä video. Esittelee laitetta ja joitakin ominaisuuksia. Pelistä toiseen 2-3sekunttia. Myös portti mitä spekuloitiin aikaisemmin siihen saa lisää nopeaa ssd.

 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Series X pelejä voi pelata pelkästään sisäiseltä kovolta ja Xbox One ja vanhempia pelejä voi pelata myös ulkoiselta kovolta.

"Series X owners can use external USB hard drives to store and run Xbox One and Xbox Backward Compatibility titles. You will be able to store Xbox Series X games on the drives, but you won't be able to run them without transferring the game to the internal NVMe hard drive or the custom slot drives"

 
Vähän kyllä pelottaa tuon lisätilan hinta ja jos tuossa Series X:ssä on vaikka 1 teran kovo, niin ei sinne montaa peliä asenna, kun nyt jo ollaan yli 100 gigassa joidenkin pelien kohdalla.
 
On se edelleen uskomaton mylly. Koskakohan saadaan julkaisupäivä ja hinta, ennen kesää?

Nyt alkaa olla speksit aika tavalla naulattu, joten aika siirtyä peleihin?

Varmana korona sotkee sekä julkaisupäivän että hinnan julkistusta mutta toivotaan kuitenkin että näin ei käy.
 
Jep, ihmeen helpolta näytti purkaminen/kasaaminen Digital Foundryn videolla. Toivottavasti koppa on suunniteltu avattavaksi ihan vaikka puhdistamista varten ilman että takuu menee.

En usko että nextgen konsoleissa on takuusinettejä, käsittääkseni nuo sinetit on todettu laittomiksi.
 
Digital Foundryn tyyppi Dark1x kommentoi Reseterassa, että koko päivän päällä olleet testikonsolit olivat "älyttömän hiljaisia" joka on hyvä juttu :)

"There were a pair of Series X systems running all day long side by side at the test site. The air from the top was certainly warm but the machines didn't feel overly hot or anything. They're also insanely quiet."
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom