Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Backlogin purkua

Itsellä Yakuza iski todella lujaa, ensipuraisut koko sarjaan tuli otettua tolla 0:lla kun gamepassiin saapui. Nyt oottelee Kiwami 2 kovolla että saan ton WHF pakettiin. Se eka Kiwami ei ollu ihan niin iso kokonaisuus mitä toi 0, mutta tuo on kuitenkin jatkumoa niin vähän missaa varmasti jos ei pelaa sitä 0 ensin.
Ja kyllä itselläkin on aika iso kynnys palata dlc:n pariin, aika harvoin näin teen. Jos ostan vanhemman pelin niin pyrin ostamaan kans Goty version jotta saa kerralla kaiken mukaan. Witcheristä tosin ostin julkkarissa version jossa tulevat lisärit kuuluivat pakettiin, ne lisärit taisin pelata viime vuonna eli jokunen vuosi vierähti niiden julkkarista. Saa nähä miten käy The Outer Worldsin lisärien kanssa, säästelen ainakin Series X:lle ne mut eri asia milloin kerkeää pelaamaan.
 
The Walking Dead: Final Seasonin saa ruksia listalta pois. Huikean hieno lopetus mahtavalle sarjalle.

Kirjoittelin fiiliksiä jo Walking Deadin omaan ketjuun, joten en toista niitä täällä.
 
The Walking Dead: Final Seasonin saa ruksia listalta pois. Huikean hieno lopetus mahtavalle sarjalle.

Kirjoittelin fiiliksiä jo Walking Deadin omaan ketjuun, joten en toista niitä täällä.
Viimeinen osa vielä pelaamatta mahtavasta peli sarjasta. Odotellut sopivaa tarjousta :)
 
Itekki päässyt pikkusen purkamaan backlogia, Far cry 3 "Remasterointi" nyt peluussa pois alta jonka jälkeen jatkuu Borderlands 3. Tuo Far cry 3 oli 3e hintaan yhdessä välissä storessa niin siihen hintaan voi jo ubisoftin pelin ostaa, pelillisesti peli ei ole muuttunut miksikään niin voisin jopa retrospective ketjuun kirjoittaa jonku jutun mikäli Dragonfly:lle passaa.
 
Itekki päässyt pikkusen purkamaan backlogia, Far cry 3 "Remasterointi" nyt peluussa pois alta jonka jälkeen jatkuu Borderlands 3. Tuo Far cry 3 oli 3e hintaan yhdessä välissä storessa niin siihen hintaan voi jo ubisoftin pelin ostaa, pelillisesti peli ei ole muuttunut miksikään niin voisin jopa retrospective ketjuun kirjoittaa jonku jutun mikäli Dragonfly:lle passaa.
Tottakai passaa, vaikka ei kai sitä minulta varsinaisesti tarvitse kysyä. :) Vanhan sukupolven pelihän se on, vaikkakin tässä tapauksessa remasteri.
 
Meikäläinen alotteli tuossa kesäloman lopulla Witcher 3:n pelailun varmaan viidettä kertaa (aiemmat kerran on tyssännyt lähes alkuunsa kiinnostuksen puutteesta) ja nyt se on ensimmäistä kertaa iskenyt kyllä ja kunnolla. Vaati ilmeisesti vain oikean asenteen ja sen, että pääsi vähä alkua pidemmälle etenemään.

Pelissä on kyllä aivan tajuttoman upeasti tehty tuo maailma. Samaan tyyliin BOTW:n kanssa mikään paikka ei tunnu copy-pastelta vaan kaikki tuntuu käsintehdyltä ja viimesen päälle mietityltä. Tuo esim näkyy siinä, että minimapin kärsi ottaa hyvinkin pois ja pystyy etenemään vahvasti muistin ja silmän varassa paikasta toiseen.

Toinen näin alkuun kovasti sytyttänyt osio tuossa pelissä on ollut nuo sivutehtävät. Onhan muuten mallikkaasti toteutettu kertakaikkiaan! Parempia sivutehtäviä, kun 90% muista peleistä on päätehtävät. Pitkiä, monipuolisia ja todella kiinnostavia ja mieleenpainuvia yksittäisiä tarinoita ollut tähän mennessä lähes kaikki.

Eiköhän tämä tällä kertaa tule väännettyä loppuun ja tämän ansiosta kiinnostus Cyberpunk 2077 kohtaan nousi kyllä itsellä ihan eri tasolle mitä se oli aiemmin. :)
 
Nyt on Doom Eternalin kampanja paketissa. Moninpeli ei kiinnosta pätkääkään, joten eiköhän se ollut siinä. Seuraavaksi voisi rusauttaa parit ikivanhat Games with Gold -pelit läpi. Tällä vauhdillahan saa jo gamerscorenkin yli 400 000 rajan ennen nextgeniä. :D
Kova tahti sulla kyllä on. Itsellä on jäänyt achievementien metsästys tänä vuonna aika minimiin. Päätin vuoden alussa, että tämä vuosi pelaillaan kiinnostavia pelejä läpi ja gamerscorea kertyy siinä sivussa sen verran kuin kertyy.

Olen muistaakseni vain yhden pelin tänä vuonna pelannut gamerscoren kiilto silmissä.

Niin ja sekin syö achievementien keräilyä kun kiinnostavia pelejä on näköjään löytynyt myös muun muassa Switchin pelikatalogista. :)
 
Koin joku aika sitten läpi Titanfall 2:n. Hitsinpimpula, että oli hyvä kampanja. Jos on jollakulla vielä kokematta, niin suosittelen vahvasti kokemaan. Jaa, miksikö? Tämä justiinsa etusivulle putkahtanut teksti kertoo tarkemmin:

 
Koin joku aika sitten läpi Titanfall 2:n. Hitsinpimpula, että oli hyvä kampanja. Jos on jollakulla vielä kokematta, niin suosittelen vahvasti kokemaan. Jaa, miksikö? Tämä justiinsa etusivulle putkahtanut teksti kertoo tarkemmin:

Mä olen ollut kyllä tämän pelin yksinpelikampanjan suurimpia lobbaajia julkaisusta saakka, ihan erinomaista meininkiä alusta loppuun. @Ulukai thumb up erinomaisesta nostosta :cool:
 
Ei tämä varsinaisesti backlogin purkua ole, koska en laske ps+ pelejä tuohon, mutta tuli viimein pelattua resident evil: remake hd remaster.
En muista kuinka monta vuotta sitten tuo oli plus pelinä ja jossain vaiheessa sitä kokeilinkin.
Korkeintaan vartin pelaamisen jälkeen poistin koko pelin kun niitä jatkuvasti vaihtuvia kuvakulmia ja ympäriinsä ravaamista ei enää jaksanut.

Nyt mulla on kuitenkin ilmeisesti joku re kausi menossa ja kun viimeksi tuli vietettyä yli 50 tuntia re 6:n parissa niin nyt tämän hyvinkin hidas ja rauhallinen eteneminen maistui varsin hyvin.
Edes se jatkuva item boxilla ravaaminen ei alkanut ärsyttämään ja hahmon ohjauskin oli modernilla ohjauksella ok.
Olin myös niin nössö, että pelasin helpoimmalla, sillä en koskaan ole tykännyt ammusten pihtaamisesta ja voin sanoa, että jos joku ei ole tuota pelannut sen takia kun sitä sanotaan vaikeaksi niin helpoimmalla pärjää varmaan kuka vaan.
Yawn (se iso käärme) taisi kuolla 5-6 haulikon laukaisulla ja se iso hämähäkki kuoli kahden liekkikranaatin jälkeen.
Item boxissa oli lopussa yli kymmenen vihr+pun yrttisekoitusta ja parannus sprayta sekä iso kasa kranaatteja.

Päätin sitten ostaa vielä re:zeron myös kun se nyt on tarjouksessa vitosella pleikkarille.
Hieman kyllä kauhulla odotan sen jatkuvaa inventaarion kanssa säätämistä kun kummallakin on vaan kuusi slottia ja esim haulikko ja sen ammukset vie heti kolme.
Tuo kuitenkin on ainoa pääsarjan peli jota en ole vielä pelannut.
 
Tämän viikon "purkuoperaatiossa" on tullut laitettua pakettiin Batman: The Enemy Within - The Telltale Series, kävelysimulaattori Tacoma sekä (ilmeisesti Switchiltä portattu) söpö loikkapuzzleilu The Touryst. Ongelmanratkaisupeli The Turing Testkin on tusinan kentän päässä läpäisystä, joten eiköhän sekin hoidu loppuviikosta.

Batman jätti vähän vaihtelevat fiilikset. Muutama episodi oli tosi hyvä, mutta toiset taas sitten kuraa. Ei heiluttanut Borderlandsin asemaa parhaana Telltale-pelinä.
 
Olen Switchille hankkinut paljon pelejä alennusmyynnistä kun hankin sen vuosi sitten. Olen kuitenkin pelannut pelejä samalla kun ostan niitä, eli nyt on tällä hetkellä vain viisi peliä aloittamatta Switchillä.
  1. Starlink
  2. Little Dragon's Cafe
  3. Mechstermination Force
  4. The Inner World: Last Wind Monk
  5. Hard West
Pelejä on yhteensä 43.
 
Nyt olisi paketissa Sniper Elitet 3 ja 4. Tosin kolmonen oli vain kovalevyllä, mutta ajattelin päräyttää molemmat läpi kun nelonen löytyi Game Passista.

Hauskaa hengityksen pidättelyä ja präiskyttelyä nämä olivat. Parhaita olivat ne kentät, jotka tuli ekaa kertaa vedettyä ilman, että kukaan näki sinua. Pelisarjalle ominainen "röntgenkamera", joka näyttää, miten luoti ruhjoo vihun sisuskaluja jaksoi innostaa pari ekaa tuntia. Sitten laitoin koko turhakkeen pois päältä katkomasta toimintaa.
 
Eilen meni iso backlogilla makaillut peli läpi. Nimittäin 2018 vuoden God of War. Tallennuksien päivämäärien perusteella olin pelin aloittanut maaliskuussa 2019 ja jaksanut pelata muutaman tunnin. Ei vaan iskenyt samalla tavalla kuin aikaisemmat God of Warit, joiden suuri fani olen. Ehkä isoimpana syynä aivan liian lähelle Kratoksen selkää tuotu kamera ja sitä kautta paljon hukattua God of War -fiilistä.

No nyt sitten otin pelin uudelleen pelaukseen ja näin toisella yrittämällä maistui paljon paremmalta. Piti vaan mennä sillä asenteella että tämä on reboot ja vanhan koulukunnan Kratosta tuskin saadaan takaisin. Kamera ärsytti edelleen varsinkin kun taisteltiin useampaa vihollista vastaan yhtäaikaa, mutta sen kanssa pystyi elämään. Ehkäpä siksi että muuten peli on todella laadukas. Grafiikka on nättiä ja hieman hitaasti käynnistyvä juoni nappaa kyllä mukaansa.

Erityismaininnan ansaitsee kuitenkin äänimaailma. Ympäristön äänissä on eloa, iskuissa ja tömähdyksissä voiman tuntua ja ääninäyttely kohdillaan. Kratos mörähtelee partansa alta uskottavasti, poika ihmettelee ja tarjoaa tietämystään viikinkimytologiasta ja Mimir on se kaivattu hauska sivuhahmo. Toisistaan eroavat pomotaistelut ovat niin ikään hienosti toteutettu.

Liian lähellä sijaitsevan kameran lisäksi, en ihan täysin tykännyt tavasta, jolla tarinaa kerrottiin. Tällä tarkoitan sitä jatkuvaa kiertoteiden määrää. Aina kun oltiin pääsemässä eteenpäin, niin jotain tapahtuu ja pitää lähteä jonnekin muualle tekemään tai hakemaan joku juttu vain palatakseen sen jälkeen siihen paikka missä aikaisemmin oltiin. Tällä tietysti saatiin peliin pituutta lisää ja vajaan kahdenkymmenen tunnin jälkeen lopputekstien ilmestyessä ruudulle, sanoisin että pituus oli sopiva. Kuitenkin kun tämä sama looppi pyörähti ties kuinka monennen kerran niin tuli vähän sellainen että ette ole tosissanne -fiilis. Onneksi tarina oli niin mielenkiintoinen, että tästä huolimatta halusi pelata eteenpäin.

Hyvä peli ja onneksi tämän pariin palasin. Vähän jään kaipaamaan vanhan mallin Kratosta, mutta samalla odottelen innolla rebootin jatko-osaa.
 
Viimeksi muokattu:
Detroit: Become Human läpi, ihan täydellistä loppua en saavuttanut, mutta ainakin osin positiivisen. Kelpo peli ja myls ajatuksia herättävä. The Control meni myös läpi, olipa huikea kokemus suomalaiselta pelitalolta, ehdottomasti viime vuoden komeimpia pelejä ja PC ray-tracingilla upea näky.

"Hieman" varhaisemmin baclog listalle päätynyt Fahrenheit: Indigo Prophecy remastered tuli kans pelattua elokuussa läpi, tämähän on Quantic Dreamsin ensimmäinen tuotos Heavy Rain ja Detroit Become Human tyylisistä.

Seuraavaksi Ashenin kimppuun, vaikuttaa alun perusteella mainiolta Dark Souls tyyliseltä peliltä.
 
Meni heti God of Warin perään toinen backlogjättiläinen läpi. Forza Horizon. Kyllä, se ensimmäinen Forza Horizon.

Tässä on nyt tehtävä synninpäästö. En ollut juuri kokeilemista enempää ensimmäistä Forza Horizonia pelannut ennenkuin nyt sitten jokunen viikko sitten otin sen pelaukseen. Ehkä oli silloin pelin ilmestymisen aikaan kiire pelata Forza Motorsport 4:sta tai jotain. Forza Horizon 2:sta tulikin pelattua urakalla heti sen ilmestymisen aikoihin ja tähän ykkösosaan ei vaan ikinä tullut palattua.

Pelihän on siis edelleen aivan täyttä rautaa. Kun kyseessä on Xbox 360 -peli, niin fiiliksiä voisi varmaan käydä kirjoittelemassa myös Retrospektiivi -ketjuun, mutta sinne voisi vaan laittaa että pärjää hyvin vertailussa jopa tämän päivän peleille, 5/5.

Oikeastaan ainoa joka kielii vanhemmasta pelistä on se että maailma ei ole täysin avoin, vaan teiden reunoilla on aitaa, kalliota tai jotain muuta estettä ettei pääse ihan mihin vaan ajelemaan. Sarjan uudemmat osat ovat laajentuneet valtavasti, mutta jo tämä ensimmäinen näyttää sitä intohimoa ja suuntaa mihin sarja tästä lähti.

Autoja on reilusti ja ne näyttävät hyvältä. Pelin ikään nähden, todella hyvältä. Ympäristön grafiikoissa on ehkä jouduttu vähän karsimaan, mutta autot ovat viimeisen päälle. Ja se ajettavuus... Se arcaden hauskuus pienellä ripauksella simulaatiota. Se on jo heti läsnä tässä ensimmäisessä osassa.

save_49__01.png
save_41__01.png
 
Itse pamautin tuossa läpi Jurassic World Evolutionin, josta en edes tiennyt, mistä se on tullut kovalevylleni. Ilmeisesti Games with Goldista. Luulin sitä toimintapeliksi, mutta pelin käynnistettyäni se olikin yllärinä Cities: Skylines -tyylinen rakentelu- ja resurssinhallintapeli. Ja se imaisi ihan täysillä mukaansa. Vahva suositus, jos dinot ja näpertely kiinnostaa.

Myös Borderlands 3 tuli taputeltua. Kaikki DLC:t, maksimilevelit ja parhaat kamat. Pari saavutusta vielä uupuu, mutta sitten saa olla tuon pelin kanssa. Useista parannuksista huolimatta kokonaisuus jäi hieman keskinkertaiseksi ja sitä kautta kovalle Borderlands-fanille pettymykseksi.

Mutta omalla kohdalla ehkä eeppisin backlogin purku(yritys?) lähti käyntiin kun nappasin alesta Rockstar Table Tennis -pallottelun. Edellisen kerran olin avannut pelistä saavutuksen 25.8.2006. Lähes päivälleen 14 vuotta myöhemmin avasin seuraavan. :p
 
Ylös Bottom