Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ghost of Tsushima

Olisi kyllä hullua olla tekemättä jatko-osaa uudelle IP:lle joka on näin kovaan suosioon noussut pelaavan kansan keskuudessa. Melkein varmanahan tätä jatko-osaa voi pitää. :)
 
Onkos täällä ketään ketä olisi Legendsia pelannut enemmänkin. Itse hurahtanut taas täysin peliin ja peli tunteja on varmaan kohta jo saman verran kuin alkuperäisen pelin kanssa. Kerrassaan loistava ilmainen lisäosa. Viime viikonloppuna auenneet raidit enään mitä en läpi ole pelannut ja niistäkin ykkös osa tuli tänään päivällä redditistä löytyneen porukan kanssa pelattua läpi. Itse pelaan pääsääntöisesti Metsästäjällä tai Roninilla. Milläs täällä porukka pelailee?
 
Tuli katsottua ACG:n walking the walk video Ghost of Tsushimasta.


Vihdoin video, joka sai pelin myytyä itselleni. Onhan tämä pakko päästä kokemaan, niin paljon upeita yksityiskohtia, loistavaa pelisuunnittelua ja laatua. Taitaa näiltä osin eroa aika paljon Ubisoftin peleistä, jos vaikka vertaa tulevaan AC Valhallaan.

GoT lienee kuitenkin fiilispelaajalle loistava valinta, lähinnä mietityttää onko tarina, hahmot hyviä ja tuleeko matkan varrella huikeita kohtia vastaan.

Toivottavasti tulee kelvollinen BF tai joulu-alennus. Toki AC Valhalla on myös harkinnassa, joten saa nähdä päätykö näistä jompikumpi pelattavaksi.
 
Tuli katsottua ACG:n walking the walk video Ghost of Tsushimasta.


Vihdoin video, joka sai pelin myytyä itselleni. Onhan tämä pakko päästä kokemaan, niin paljon upeita yksityiskohtia, loistavaa pelisuunnittelua ja laatua. Taitaa näiltä osin eroa aika paljon Ubisoftin peleistä, jos vaikka vertaa tulevaan AC Valhallaan.

GoT lienee kuitenkin fiilispelaajalle loistava valinta, lähinnä mietityttää onko tarina, hahmot hyviä ja tuleeko matkan varrella huikeita kohtia vastaan.

Toivottavasti tulee kelvollinen BF tai joulu-alennus. Toki AC Valhalla on myös harkinnassa, joten saa nähdä päätykö näistä jompikumpi pelattavaksi.


Kannattaa ehdottomasti peli kokea PS5 60 FPS modessa, voin vaan myöskin kuvitella mitä latausajat ovat PS5 kun ne on jo super nopeita PS4.
 
Kannattaa ehdottomasti peli kokea PS5 60 FPS modessa, voin vaan myöskin kuvitella mitä latausajat ovat PS5 kun ne on jo super nopeita PS4.
Tätä vähän olen miettinytkin, kun kehittäjät sanoivat, että joutuivat PS4:llä hidastamaan latausaikoja, että pelaajat ehtivät lukea vinkkejä, niin mites sitten PS5:llä homma hoidetaan.
 
Pari kokemusta saareilusta näin hieman jälkijunassa pelattuna.

Teknisestihän tuo on suorastaan hämmästyttävä taidonnäyte, eikä jatkuvaa silmäkarkkia ja kirjaimellisesti muutaman sekunnin latausnopeuksia voi kun ihmetellä. Pikkudetaljina myös pelin yleisilme menuja myöten - mustavalkoiset tai kaksiväriset maalaukset ja piirrokset yms. - on todella kohdallaan.

Myöskin kehuttu äänimaailma toimii todella hyvin, tosin jo mainittu englanti edellä -äänitys ilkeästi rikkoo illuusiota "väärillä suunliikkeillään" - kyllähän tällainen nyt japanin kielellä tulee pelata.

Perinteisen open world -pelin addiktion saa kyllä tähänkin ("teen vielä tuon yhden sivutehtävän...no, vapautan vielä tuon yhden kylän...") helposti, vielä pääjuonen jälkeenkin.

Samaan hengenvetoon, kuten on moneen kertaan jo todettukin, open world -pelin ongelmat eli itseään toistavuus vaivaa pahasti. Tehtävät ovat joko varianttia 1) tapa kaikki, 2) tarkkaile ympäristö ja hiivi äläkä jää kiinni (ja sitten ehkä tapa kaikki), 3) jäljitä jälkiä (ja tapa kaikki). Myös kovin tyypillinen ilmiö eli valtava ja upea maailma...josta ei lopulta löydy lopulta kuin samaa muutamaa löydettävää (ketun kolot, shrinet, haikut jne.) on sääli. Shrine-vuorikiipeilyt olivat virkistävä poikkeus, ja palkintona on yleensä aina myös upea loppumaisema.

Muutama hassu keskeneräisyys peliin on jäänyt (sekä joitakin graafisia bugeja - miekka paistaa viitan läpi yms.), joista ehkä huvittavimpana eläinkunnan vähäisyys ja kyllä, ne kolme murhanhimoista villisikaa. Joku taisi mainitakin, mutta se oikeasti jatkuva roskan lentäminen ruudulla tuntuu myös välillä jo vähän koomiselta.

Kerättävää (lähinnä siis asut/haarniskat) riittää lopulta ihan mukava määrä. En itse asiassa tiedä, hämääkö peliin upotettujen kymmenien ja taas kymmenien tuntien määrä, mutta loppujen lopuksi tuntui että lähes kaiken (kaikki skillsit, haarniskat tappiin asti päivitetty, juoni läpi jne.) sai saavutettua aika nopeasti ja helposti. Vaikka teki juonen ohessa myös sivutehtäviä. Ainoastaan kartan sumu tuntui avautuvan vähän liian aneemisen hitaasti, sillä mukamas parhaimmalla Traveler's Attire -asullakin.

Oletin / pelkäsin, että tämän vaikeustaso olisi Sekiro- ja Nioh-tasoa, mutta onneksi ei. Taistelu toimii ja on tarpeeksi kehittyneellä hahmolla ja varusteilla (joihin ei mene kauaa) varsin hauskaa, eikä peli rankaise kovin pahasti jos parry myöhästyy millisekunnin. Kamera on ongelma. Ghost-moodi lyö vieläkin kylmät väreet joka kerta!

En tiedä, kuinka paljon New Game+ vaikeutuu, mutta tokkopa siihen tulee enää lähdettyä, kun muutakin pelattavaa piisaa :)
 
Viimeksi muokattu:
Alussa oli vähän lämpeämisongelmia itselläni pelin suhteen. Sitten, kun löysi sen omaan vapaan rauhallisen tyyliin eli fiilistellen eteenpäin ja Ghost of Tsushimahan tarjoaa siihen vielä aivan loistavat puitteet. Lisäksi tuntuu peli vaan kokoajan entistä enemmän parantuvan, kun saa uusia kykyjä, tulee vastaan uusia löydettäviä asioita ja näkee lisää sitä monipuolista pelimaailmaa.

Nyt on jo myös luontevampi lukea tehtävien ja taistelujen aikana noita enkkutekstejä. Hahmot sekä tarinankerronta alkaa myös iskeä oikein toden teolla. PS5:sen tarjoamat 60fps ja 3D Audio luovat muun kokonaisuuden päälle melkoista herkkua.

18h takana ja eipä ole lähellekkään edes puolia tutkittu ekasta pelialueesta. Tässä openworldisaa taitaa taas kestää sen yli 100h. Cyberpunk tuo varmaan sopivan tauon pelaamiseen, jotta ei tule ähkyä ja vedettyä ihan yhteen putkeen.
 
Noni vaikealla peli läpäisty. Toki jäihän tutkittavaa aika paljon mut sitten PS5:llä joskus aikanaan peli vaan uudelleen läpi vaikeimmalla :) Mutta olihan loistava peli, tykkäsin tosi paljon. Toivottavasti jatkoa tulee sitten tulevaisuudessa :)
 
Ghost of Tsushima antoi hyvät eväät myös Samurai-elokuvien pohjaksi. Eilinen "Laskeva aurinko" oli paikoin kuin elokuvasovitus pelistä. :D

Ikääntynyt samurai ajautuu tahtomattaan valtapelin pyörteisiin ja lopulta hänen on valittava puolensa oman perheensä ja valtasuvun väliltä. Pääosassa Toshiro Mifune. Ohjaus Masaki Kobayashi. (Joi-uchi, Japani 1967)

 
Oisko täällä kukaan kiinnostunut menemään noita Legendsin raideja? Tarvittaisiin velipojan kanssa peliseuraa.

Kaikki muu Ghostista jo aika lailla tullut tehtyä. The Tale of Iyo olis kiva nähdä.
 
Viime yön pelialan gaalassa sai Ghost of Tsushima pystin taiteellisesta ilmeestään. Peli on häikäisevän kaunis ja kuvakaappauksia tuli otettua varmaan ennätysmäärä. Itselle vuoden peli ennen kuin Demon´s Souls Remake tuli ja vei.

 
Tavallaan tuntuu ikävältä ettei Orille annettu pystiä tässä kategoriassa, mutta eipä kyllä huonolle vaihtoehdolle hävinnyt ollenkaan. Ghost of Tsushiman maailma överivalaistuksineen ja alati heiluvine puineen on todella upeaa katsottavaa. Jotenkin on satumainen maailma pelissä vaikka kovasti peli pyrkiikin pitämään jalat maassa.
 
Allekirjoitan molemmat ylläolevat viestit. Loistava peli, joka toimii parhaiten jos peliä ei pelaa ns. open-worldina.

Tuli pelattua tämä kiireessä pois ennen Cyberpunkkia ja pelasin itselleni harvinaisella tavalla, eli etenin juuri näin suoraan tarinatehtävästä aina toiseen(paitsi varustepäivitykset yms. kylissä käynnit) ja voi pojat kun toimi hyvin. Aivan mahtava pelattavuus, grafiikat ja tarina varsinkin.
Piti otteessaan todella hyvin. Vähän arvelin että ähky tässä olisi tullut jos kaikkea olisi lähtenyt väkisin kartalta putsaamaan. Yhden mongoolikylän kävin raivaamassa tarinan jälkeen jälkkäriksi, oli ihan hauska, mutta ei noita kaikkia välttämättä jaksaisi. Yhdessä näki hyvin sen mitä tämä tarjoaa.
Ihan kivaa "Assassin's creediä" tarjosi.

Ehkä joskus pelaa tämän vielä NG+ ja pelaan noita sivutehtäviäkin vielä, oliko nuo pelaamisen arvoisia?

Yksi vuoden parhaista peleistä ja toimi kivasti näin "putkijuoksunakin". Suomiteksteistä aina iso plussa! Ja pelaisin luonnollisesti ainoalla oikealla tavalla, eli japanilaisella ääninäyttelyllä.
 
Viimeksi muokattu:
Itse nyt noin 10 tuntia pelannut kyseistä peliä enkä kyl oikein ymmärrä hypeä. Itse sanoisin että ois tällä hetkellä max 7/10 peli. Tarina ei oo ollenkaan kiinnostanut tällä hetkellä, mutta ehkä tää tästä. Ehkä se on kun tottunut PC:llä pelaamaan, niin vois sulavampaa olla vaikka PS5:lla pelaan. Ehkä tää tästä paremmaksi muuttuu, tai sitten ei.
 
Tuossa japanissa on vain se ongelma että tekstitystä pitää seurata todella tarkkaan, koska puheesta ei ymmärrä mitään. Varsinkin silloin tulee ongelmia kun dialogi tapahtuu matkalla jonnekkin, siinä ei paljon maisemia ehdi ihailla kun pitää lukea tekstityksiä.
 
Ylös Bottom