Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

2022: Mitä pelejä odotat?

1. Horizon Forbidden West
1. God of War Ragnarök
Jaettu kärkipaikka näille kahdelle pelille. Molemmat edeltäjät oli edellisen genin suosikkipelit ja en malta odottaa, että pääsee takaisin näiden kahden pariin.

3. Overwatch 2, suosikki multiplayer joka uppoaa mahtavasti omaan makuun. Edellistä pelannut reilut 3000h ja kiva saada uutta contenttia parin hiljaisemman vuoden jälkeen.
4. Hogwarts Legacy. Tylypahka & PS5 riittää perusteluksi
5. Destiny 2 Witch Queen DLC. Tarjoaa varmasti laatuviihdettä
6. Forspoken. Näyttää todella hyvältä trailerien perusteella.
7. Pokemon Legends Arceus. Mukavasti erilainen kuin Pokemon pelien core-sarja.
8. Z BOTW2. Eka oli pirun hyvä peli.
 
Ensi vuodesta en ole kuullut juurikaan mitään mahdottoman mielenkiintoista. mutta nimettäköön vaikka kolme asiaa mitä tulee ensiksi mieleen.

1) God of War: Ragnarok. Pelisarjan fani ihan sieltä alusta saakka. Pidin valtavasti edellisestä osasta, mutta en välttämättä siitä miten paljon se muutti perinteistä GoW-pelattavuutta. Pieni pelko takapuolessa myös sen osalta, että tämänkin pelisarjan trailerissa kuulee sanat "for modern audiences".

2) Nintendo Switch OLED-version hankkiminen edes hieman alennetulla hinnalla. Pari peliä löytyy jo hyllystä, mutta itse laite vielä hankkimatta. Katsotaan sopiva rakonen, jolloin hankinta on tosiasia.

3) The Witcher 3:n kuluvan sukupolven versio. Peli vielä pelaamatta läpi, vaikka olen pitänyt siitä mitä tähän saakka nähnyt. Perinteisesti olen pelannut peliä PC:llä, sillä graafinen ulosanti on huikeasti parempi verrattuna konsoliversioihin. Ehkä nämä päivitetyt versiot ovat nyt sitä PC-tasoa ja pelaaminen siirtyy konsoleille, jolloin myös pelin läpäisy on todennäköisempi.
 
Elden Ring on ainoa mitä odotan. Toki ei siitäkään uskalla odottaa mitään ihmeitä, nykyään on saanut pettyä liian useaan peliin. Ja Elden Ring ei muutenkaan kovin mullistavalta näytä, mutta eihän sitä ekaa Dark Souls kokemusta saa millään koettua uudestaan..
 
Laitetaan tähän oma Top-10 odotusten suhteen.

1. God of War Ragnarök
2. Horizon Forbidden West
3. The Sequel to the Breath of the Wild
4. Hogwarts Legacy
5. Starfield
6. Gotham Knights
7. Suicide Squad
8. Stray
9. Kirby and the Forgotten Land
10. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shedder's Revenge

Osaan on hieman varauksellinen odotus, katson sinua Turtles, mutta jos kaikki saadaan ja ne täyttävät omat odotukset edes jossain määrin, niin pelivuosi 2022 näyttäisi tarjoavan melkoista tykitystä. Lisäksi listan ulkopuolelta on vielä monia potentiaalisia tulossa, mm. Forspoken ja Marvel's Midnight Suns. A Plague Tale kiinnostaa myös, mutta pitäisi saada se ensimmäinen pelattua alta pois ensin.
 
Odotetuimmat pelit 2022, top7:

1. [NSW] Pokémon Legends: Arceus
2. [NSW] The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2
3. [NSW] Kirby and the Forgotten Land
4. [NSW] Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp
5. [NSW] Mario + Rabbids: Sparks of Hope
6. [NSW] Cuphead: The Delicious Last Course (lisäosa)
7. [PS4] Elden Ring (olettaen että pyörii PS4:llä)

Heh, ensimmäinen muulle kuin Switchille ostettava peli löytyy listan viimoiselta sijalta (vaikka toki Elden Ring saattaa nousta vaikka joukon parhaaksi). Kova vuosi tulossa Switchille!
 
Laitan oman listauksen myöhemmin. Joulukuussa on usein Indie World, jos sieltä saa jotain tärppejä.
Arvasin! Viime vuonna tuli Indie World samaan aikaan. Laitan kohta oman listauksen. Olen jo tehnyt alustavaa säätöä.
FGks4p9WUAUxJ3K

Get ready for a new #IndieWorld showcase arriving on 15/12, 18:00 CET! Tune in for roughly 20 minutes of information on upcoming indie games headed to #NintendoSwitch.
NoE Twitter
 
Starfield
STALKER 2
Halo Infinite Season 2 / DLC (?)
Redfall
Elden Ring
Crossfire X
Plague Tale: Requiem
Sonic Frontiers
Dying Light 2
Forza Motorsport
Hogwarts Legacy
Witcher 3 update
Cyberpunk 2077 update
Suicide Squad
Dead Space Remake
LotR: Gollum
God of War: Ragnarök
Horizon: Forbidden West
Pentiment (?)
Grounded 1.0
Forspoken
BotW 2

Ei välttämättä tärkeysjärjestyksessä, kunhan luettelin ajatusten virtaa. Aika paljon tulee pelejä ensi vuonna kun listan suuruutta katsoo. Muutama varmaan unohtuikin.
 
Viimeksi muokattu:
Odotuslistausta.
  • Kirby and the Forgotten Land – h1 switch - esiteltiin syksyn Directissä, näyttää hauskalta.
  • Locomotive – kesä – Switch - Esiteltiin tänään tulleessa Indie Worldissa. Seikkailupelit yleensä kelpaa.
  • After Love EP – kesä - Switch - Esiteltiin tänään tulleessa Indie Worldissa. Tarinapelit kelpaa usein.
  • The sequel to The Legend of Zelda: Breath of the Wild – switch - En olekkaan vähään aikaan pelannut Zeldaa. Mulla olisi vielä Link's Awakening backlogissa.
  • Splatoon 3 – switch - Kakkososaa on pelattu aika paljon, joten kai tämäkin maistuu.
  • Mario + Rabbids Sparks of Hope – switch - Ykkösosa maistui hyvin.
  • Metal Slug Tactics – Switch - Esiteltiin elokuun Indie Worldissa. Näyttää kelpo strategiapeliltä.
  • Dordogne - Switch - Vesiväri animoitu seikkailu. Myöhässä. Toivottavasti ilmestyy joskus.
  • Tiny Tina’s Wonderlands 25.3. - ps5 - Tämä tulee ohjelmistoon kunhan joskus pelataan Borderlands 3:n season pass 1 läpi.
  • Tchia – h1 – ps5 - Tästä tuli traileri Game Awardseissa. Näyttää siistiltä.
  • Stray – h1 – ps5 - Annapurna Interactiven kissapeli. Hauskaa.
  • Star Trek Resurgence – h1 – ps5 - Star Trek aiheinen tarinapeli. Kiinnostaa.
  • Goodbye Volcano High – ps5 - Jonkin sortin tarinapeli. Myöhässä.
  • Little Devil Inside - ps5 - Näytettiin pelikuvaa viime State of Playssä ja näytti mielenkiintoiselta.
  • Hogwarts Legacy – ps5 - Harry Potter aihe kuulostaa kivalta.
Jos omistaa PS5:n ja miettii omaa listaa, niin tuossa on lueteltu ensi vuonna ilmestyviä pleikkapelejä. Video ilmestyi eilen.
 
Melkein kaikki isot PS5 pelit ovat crossgen pelejä, joten mitään mullistavaa ei ole siltä osastolta varmaankaan odotettavissa jos puhutaan vaikkapa SSD:n hyödyntämisestä, joten tuttua ja turvallista on luvassa. 2023-24 taitaa olla se iso vuosi jos teknologista hyppäystä odottaa.
 
Videolle oli kirjoitettu Dying Light 2 Stay Home:) Sopii tietty vallitsevaan tilanteeseen. Mutta pääasiassa videolla tulossa pelejä jotka ei nostattanu minkäänlaista mielenkiintoa. Autopelit kiinnostaa kyllä.
 
Videolle oli kirjoitettu Dying Light 2 Stay Home:) Sopii tietty vallitsevaan tilanteeseen. Mutta pääasiassa videolla tulossa pelejä jotka ei nostattanu minkäänlaista mielenkiintoa. Autopelit kiinnostaa kyllä.
Kovin eri lailla näihin voi toki suhtautua. Itselleni tuo video oli taas melkoista mielenkiintoisten pelien tykitystä. Erittäin hyvältä (ja kalliilta) vaikuttaa jo tuleva pelivuosi.
 
En oikeastaan odota muuta kuin Starfieldia ja Forza Motorsportin uutta osaa. Ehkä vähän Hogwarts Legacya ja mielenkiinnosta sitä Suicide Squad -peliä. Eniten odotan sitä, että olisi aikaa pelata enemmän joskus.
 
Eniten odotan sitä, että olisi aikaa pelata enemmän joskus.
Tämä on muuten omallakin odotuslistalla aika korkealla. :)

Tilanne vaan on se, että työn, perheen ja muun arjen sovittaminen pelaamisen kanssa tarkoittaa, että se on jostain pois. Yleensä yöunista. :D

Jos omistaa PS5:n ja miettii omaa listaa, niin tuossa on lueteltu ensi vuonna ilmestyviä pleikkapelejä. Video ilmestyi eilen.
Tuossahan on tosiaan paljon myös multiplattaripelejä, joten jos omistaa Xboxin tai jopa jossain tapauksissa Switchin, niin listaa voi hyvillä mielin käydä läpi. Paljon kiinnostavia pelejä siellä on.
 
Viimeksi muokattu:
Ensi vuodesta on kyllä tulossa yksiä parhaimpia pelivuosia miesmuistiin, olettaen toki ettei viivästyksiä ilmaannu ja isot nimikkeet kestävät hypensä.

Elden Ring, God of War Ragnarök, Horizonin jatko-osa, FF16, Hogwarts Legacy, Dying Light 2, Tiny Tina's Wonderlands, Silksong, Cuphead DLC, Forspoken, Gotham Knights, Suicide Squad-peli, A Plague Tale 2, Stray, Niohin tekijöiden Final Fantasy-peli, Little Devil Inside, Uncharted 4 ja TLL 60fps, PSVR2-pelit jne.

Tuossa nyt on pelejä jotka ensimmäisenä tulee mieleen. Varmasti jokin peli unohtui. Mutta eiköhän noillakin pääse jo ihan hyvin alkuun. Kuten sanoin, älytön pelivuosi tulossa josta ei takuulla halvalla pääse nauttimaan. :D
 
Tuossa nyt on pelejä jotka ensimmäisenä tulee mieleen. Varmasti jokin peli unohtui.
Unohditko tarkoituksella vai vahingossa kaikki Nintendon ja Xboxin pelit?

Sieltä suunnalta listaan voi lisätä ainakin Pokemon Legends Arceuksen, Triangle Strategyn, Zelda BotW 2:n ja Starfieldin. Sitten vielä varmistamattomina julkaisuina Forza Motorsport rebootin ja Redfallin.
 
Mä olen nykyään sellainen pessimisti pappa joka ei odota mitään kun kaikki on kuitenkin pettymyksiä.
Olishan se kiva jos vaikka bayonetta 3 olisi ekan kahden tasolla, mutta mitään en odota ennen kuin saadaan ihan kunnolla gameplay videota.
Joku voisi sanoa, että voin vaan yllättyä positiivisesti, mutta noin mä halo infiniten kohdallakin ajattelin kun en katsonut mitään tarinaan liittyvää ja halusin vaan sellaisen perus hyvän halon ja nyt sekin sarja on mun silmissä syvällä suossa.

Mä en odota edes horizon: forbidden westia vaikka edellinen tuli pelattua läpi kolmesti ja siitäkään en ole katsonut edes trailereita.
Katson arvostelut sitten kun ne tulee ja päätän ostanko vai en.
 
Unohditko tarkoituksella vai vahingossa kaikki Nintendon ja Xboxin pelit?

Sieltä suunnalta listaan voi lisätä ainakin Pokemon Legends Arceuksen, Triangle Strategyn, Zelda BotW 2:n ja Starfieldin. Sitten vielä varmistamattomina julkaisuina Forza Motorsport rebootin ja Redfallin.

Voihan ne tietyn konsolivalmistajan pelit pudota tarkoituksella tai vahingossa vaikka GOTY-listauksestakin, kröhöm :D Noobeinsteinin listauksessa oli myös multiplattareita, joten Xbox lienee silläkin jo katettu.
 
Ylös Bottom