Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Virallinen trivia/täyteketju urheilulle (jalkapallo, jääkiekko, F1 ja muut)

Näin minäkin kuvittelisin, ja jos ei olympiakiekko satukaan kiinnostamaan niin luulisi että kultamitali olisi negatiivisimmillaankin neutraali asia. En minäkään finaalia katsonut (lue: Horizonin pelaaminen aamuun saakka oli tärkeämpää), mutta ei olympiavoitto ole minulta mitään pois. Mitä sitten jos ei NHL-pelaajia ollut mukana? Vaikkei maailman harrastetuimmasta lajista puhutakaan, ei yhden liigallisen pelaajia puuttuminen tee olympiaturnauksesta vielä millään tavalla epäammattimaista turnausta. Kultamitali olympialaisissa on hieno saavutus. Ei sitä kukaan pakota hehkuttamaan jos ei kiinnosta, mutta jos ja kun se monelle on pienikin ilonlähde kaikenlaisten synkistelynaiheiden keskelle tänä päivänä, niin antaa ihmisten nauttia.

17 edellisestä viestistä on mielestäni tulkittavissa tämän kyseisen voiton vähättelyksi noin pari viestiä. En ainakaan itse saa tuota käännettyä negatiiviseksi kokonaisuudeksi. En myöskään ymmärrä, miten keskustelualueen viesti estää tosielämän iloa. Vaikka en itse ole torille menossa, en myöskään naulaa iloitsevan naapurin ovea kiinni. Kyllähän sitä iloita pitää, jos kokee siihen olevan aihetta, eikä siitä tarvitse neuvotella.
 
17 edellisestä viestistä on mielestäni tulkittavissa tämän kyseisen voiton vähättelyksi noin pari viestiä. En ainakaan itse saa tuota käännettyä negatiiviseksi kokonaisuudeksi. En myöskään ymmärrä, miten keskustelualueen viesti estää tosielämän iloa. Vaikka en itse ole torille menossa, en myöskään naulaa iloitsevan naapurin ovea kiinni. Kyllähän sitä iloita pitää, jos kokee siihen olevan aihetta, eikä siitä tarvitse neuvotella.
Kunhan nyt ihmettelin ilmiötä yleisesti, ei tämä foorumi ole lainkaan pahin. FutisForumin Muu urheilu -osiota en ole edes viitsinyt avata. :D
 
En tästä Pekingin turnauksesta ole mitään katsonut joten en siitä nyt mitään sano.

Allekirjoittaneelle edelleen World Cupin 2004 ja Torinon 2006 hopea menee tämän edelle.
World Cup on karrikoidusti höntsäturnaus, vaikka onkin "parhaat" mukana, koska se pelataan kauden ulkopuolella ja USA/Kanukki kotituomareilla.

Kertoo jotain suomalaisesta kansanluonteesta, että historiallista joukkuelajin olympiaturnauksen voittoa vähätellään ja arvostetaan mieluummin jotain hävittyjä mitaleita. Tätä ei tapahdu missään muualla kuin Suomessa.
 
Kertoo jotain suomalaisesta kansanluonteesta, että historiallista joukkuelajin olympiaturnauksen voittoa vähätellään ja arvostetaan mieluummin jotain hävittyjä mitaleita. Tätä ei tapahdu missään muualla kuin Suomessa.

Eikö tuossakin ole kyse yksilön näkemyksestä, eikä kansakunnan tahtotilasta? :D Tämän ketjun viestien perusteella enemmistö juhlii voittoa sen kummemmin selittelemättä, niin minkä vuoksi pari varautuneempaa puheenvuoroa kertoo kansanluonteesta? Eikö kannataisi mieluummin juhlia ansaittua voittoa, eikä arvostella muutaman käyttäjän "vääriä" näkemyksiä.
 
Eikö tuossakin ole kyse yksilön näkemyksestä, eikä kansakunnan tahtotilasta? :D
Ei viitannut suoranaisesti yhteen käyttäjään, sillä eri foorumeilla tätä "väärin voitettu" nillitystä on esiintynyt runsain määrin, ja kyllä se suomalaisesta luonteesta kertoo, että voiton hetkelläkin mietitään, ettei ole oikea voitto, väärin voitettu, muut teki paremmin, ei ansaittu tätä jne. Luterilainen alamaismoraali istuu meissä vahvasti.

Toki tässä yhteydessä tämä tuntuu painottuvan ns. sohvien jääkiekkotietäjiin, joille ei kuitenkaan niihin "oikein hävittyihin" turnauksiin osallistuneiden henkilöiden, kuten Selänteen, Timosen tai Westerlundin, päinvastaiset lausunnot merkitse mitään.
 
Ihan viihdyttäviä ovat olleet Suomen Leijonien lätkäpelit tähän asti Tampereella. Aikataulu otteluilla ollut myös täydellinen omaan makuun, matsit alkaneet ja loppuneet juuri sopivasti omaa kalenteria silmällä pitäen. Varsin hyvää peliäkin ovat suomalaiset pelanneet, ihan kiva ollut katsoa.

Eilisiltainen USA-peli oli toki vastustajan tyylittömyyden kannalta vähän ikävää katsottavaa. Peliä ei kunnioitettu, osin likaisiakin temppuja. Onneksi kuitenkin loukkaantumisilta vältyttiin. Kontaktilajissa toki aina välillä voi sattua ja tapahtua, mutta eihän tuollaiset lonkkiin ajelut(Lehtosen tapaus) ja kyynärpäällä päähän(Hartikaisen tapaus) todellakaan kuulu lajiin.

Kyseisten tapahtumien takia onkin ihan valtamediaan ponnahtanut kommenttikirjoituksia aiheesta. Niistä varsinkin yksi kiinnitti tässä huomioni, koska kirjoituksessa käydään läpi myös eri maiden ja joukkueiden suhtautumista turnaukseen ja sen arvostusta. Olen tainnut aikaisemminkin kirjoittaa, että mielestäni tämä jokavuosittainen Skodan sponsoroima "MM-turnaus" saa Suomessa kohtuuttoman suuren huomion ihan riippumatta siitä, missäpäin Eurooppaa se pelataan. Suomalaiselle 'keskiverto penkkiurheilijalle' turnaus on vuoden urheilullinen kohokohta. Samalla Suomen joukkueen "MM-leiritys" alkaa viikkoja ennen kisoja, kun Pohjois-Amerikkalaiset suunnilleen näkevät toisensa ensimmäistä kertaa kisapaikalla. Kun luette alle linkitetyn jutun, niin pääsette huomaamaan, että tänä keväänä esim. kanadalaisia on tässä vaiheessa eniten kiinnostaneet Helsingin parhaat menomestat. Onhan tuosta ennenkin puhuttu, että Kanada ja USA tulevat "MM-kisoihin" sillä porukalla, joka nyt paikalle viitsii tulla ja alkusarja pelataan siinä toisiin tutustuessa ja samalla menomestoista nautiskellen. Suomi leireilee tosissaan pari viikkoa ennen kisoja ja pelailee 'tosissaan' harjoitusotteluita, kun Kanada ja USA tulevat paikalle viimetingassa ja 'lomailevat' alkusarjan ajan. Kyllähän tuo kertoo hyvin paljon siitä, mikä Skodan sponssiturnauksen arvo on Suomen ulkopuolella ja kuinka ylimitoitettu sen arvo on vastaavasti Suomessa.

Kivahan noita pelejä on toki katsella, kun sattuvat sopivaan aikaan tulemaan, ei siinä mitään. Hyvin ovat Leijonat tähän mennessä enimmäkseen pelanneet. Lohkojaon takia Suomella on erittäin hyvät mahdollisuudet jälleen mitalipeleihinkin, kunhan vaan ensimmäisessä pudotuspelissä onnistutaan välttämään Kanada. Muut toisen lohkon vastustajat ovat kuitenkin sitä tasoa, että voitto ja paikka neljän joukkoon pitäisi kyllä irrota.

Pelin tasosta sanon vielä pari sanaa. YLE teki oikein kunnon kulttuuriteon tuossa, kun hankki NHL:n puolelta oikeuksia noihin viikonloppujen 'prime time'-otteluihin alkuiltoihin. Niitä on tullut vakoiltua ja niiden pohjalta voi kyllä sanoa, että onhan tuo jääkiekko ihan eri peli NHL:n puolella verrattuna nyt esimerkiksi näihin Suomen "MM-peleihin". Vauhti ja taitotaso NHL:n puolella luokkaa-kahta kovempaa kuin näissä Skodan sponssipeleissä. Siltäkin pohjalta voi hyvin sanoa, että Suomen ja suomalaisten antama arvo tälle vuosittain järjestettävälle Skodan sponssiturnaukselle on liian suuri. Ne oikeasti parhaat pelaavat vielä NHL:n puolella isoja pelejä, tai ovat toipumassa ja 'lomailemassa' niiden isojen pelien loputtua, kun tämä Skodan turnaus on sitten 'kiva päättäjäistilaisuus' niitä varten, jotka ovat halunneet paikalle tulla vielä pariksi viikoksi pelaamaan. Nämä ovat omat havaintoni vertailujen pohjalta.

Toivotaan kuitenkin onnea ja menestystä Leijonille. Kivahan se kotikisoissa kotikatsojille olisi, jos kotijoukkue olisi mukana viimeiseen viikonloppuun asti. Mahdollisen mestaruuden osuessa kohdalle olisi kuitenkin hyvä pitää realismi ja realiteetit mukana ja mielessä.

 
Kyllähän tuo kertoo hyvin paljon siitä, mikä Skodan sponssiturnauksen arvo on Suomen ulkopuolella ja kuinka ylimitoitettu sen arvo on vastaavasti Suomessa.
Tuo kertoo ehkä enemmän siitä mikä arvo turnauksella on Pohjois-Amerikassa. Varmasti monessa Euroopan lätkämaassa arvo on isompi, ei pelkästään Suomessa. Kaikki parhaat ei tässä turnauksessa pelaa (onko ikinä pelanneet?), mutta se on silti MM-turnaus.

Siellä on muuten Valtteri Filppulalla mahdollisuus liittyä legendaariseen Tripla kerhoon. Yhtään suomalaista ei tuossa kastissa ole, jotka ovat siis voittaneet Olympia kullan, Stanley Cupin ja Maailmanmestaruuden.
 
No, lätkä on nyt on muutenkin aika marginaalilaji, joten ei ihmekään, ettei Suomen lisäksi ole oikein muita maita, missä MM-kisoja pidetään näin suuressa arvossa.

Itse kävin lauantaina paikan päällä katsomassa Latvia pelin, ja ainakin itse tykkkäsin tuosta "karnevaali-meiningistä" . Latvia fanitkin näyttivät viihtyvän ja yllättävän paljon heitä olikin löytynyt paikan päälle. Muutenkin kisat näkyivät mukavasti Tampereen katukuvassa. :)
 
Tuo kertoo ehkä enemmän siitä mikä arvo turnauksella on Pohjois-Amerikassa.
Voi olla toki näinkin. Toisaalta Pohjois-Amerikassa pelataan sitä absoluuttisesti kovatasoisinta ja rahakkainta ammattilaisliigaa, mitä jääkiekkoon tulee, joten siltä pohjalta on ihan ymmärrettävääkin, että suhtautuminen Skodan sponssaamiin kisoihin voi olla erilainen. Kun sieltä tullaan pelaamaan näihin kisoihin, niin jokainen NHL-statuksen omaava pelaaja tietää sen faktan, että 'paremmat pelaajat ja paremmat joukkueet jatkavat vielä pelejään NHL:n puolella'. On siitä muistaakseni ollut ihan avointakin puhetta joskus, että Pohjois-Amerikassa junioreiden MM-turnauksilla on suurempi arvo ja näkyvyys, koska niissä kisoissa on käytännössä koko ikäluokan parhaimmisto paikalla.

Hyvää viihdettä ja karnevaalimeininkiä toki, mutta siinäpä se kisojen pääasiallinen anti ja arvo yleensä tuppaa olemaan.
 
On se hyvä, että täällä muistetaan käydä jokaisen jääkiekon arvokisaturnauksen alla muistuttamassa kuinka merkityksettömiä nämä kisat aina ovat, että pysyy ihmisten innostus lajia ja turnausta kohtaan kurissa. Eihän sitä nyt missään nimessä saa olla liian innoissaan näistä tällaisista "höntsäturnauksista"! Voi miten väärässä ne tollot on, jotka erehtyy näitä kisoja pitämään jossain arvossaan. :rolleyes:
 
Pohjois-Amerikassa on menossa mm. NHL-kauden kliimaksi eli pudotuspelit, jotka jatkuvat koko kevään ajan aina kesäkuulle saakka. Totta kai tämä seikka osaltaan vaikuttaa samaan aikaan usein kaukana Euroopassa pelattavien MM-kisojen suosioon Pohjois-Amerikassa. Myös useissa suuremmassa suosiossa olevien lajien pudotuspelit ovat menossa (mm. koripallo).

Eurooppalaisten seurajoukkueiden kaudet ovat pääosin MM-kisojen alkaessa olleet jo viikkoja paketissa. Totta kai pidempikin leireily on täten helpompaa.

NHL:n runkosarja päättyi tällä kaudella 1.5. eli reilut 1,5 viikkoa ennen MM-kisojen alkua. Ei tässä Kanada ja USA hirveästi ehdi pidempiä leirityksiä edes tekemään. Molempien maajoukkueiden pelaajat tulevat kuitenkin pääasiassa NHL:n puolelta.

Pitää myös muistaa että onhan menneinä vuosina nähty varsin nimekkäitä pelimiehiä myös Pohjois-Amerikan MM-kisajoukkueissa. Esimerkiksi kanadalaisista Brendan Shanahan, Joe Sakic, Rod Brind'Amour, Chris Pronger, Jonathan Toews, Sidney Crosby, Corey Perry ja Brent Burns.

Tänä vuonna Kanadan joukkueessa on mukana esimerkiksi huippupakki Thomas Chabot. Maalin suullakin on useasti nimimiehiä. Nytkin jenkkien maaliin on tulossa Jeremy Swayman Boston Bruinsin matkan päätyttyä Carolina Hurricanesia vastaan.

Lisäksi Suomen ohella varsinkin Ruotsi saa monesti houkuteltua ihan kirkkaimmatkin tähtensä joukkueeseen. Samoin mm. Sveitsi, Tshekki ja Saksa.

Kolmen kullan klubiin ei muuten edes pääse ilman MM-kultaa. Kyllähän sitäkin siis jossain arvossa maailmalla(kin) pidetään.

Kyllä minä ainakin aion nauttia näistä karnevaaleista ihan siinä missä myös NHL:n pudotuspeleistä.
 
On se hyvä, että täällä muistetaan käydä jokaisen jääkiekon arvokisaturnauksen alla muistuttamassa kuinka merkityksettömiä nämä kisat aina ovat, että pysyy ihmisten innostus lajia ja turnausta kohtaan kurissa. Eihän sitä nyt missään nimessä saa olla liian innoissaan näistä tällaisista "höntsäturnauksista"! Voi miten väärässä ne tollot on, jotka erehtyy näitä kisoja pitämään jossain arvossaan. :rolleyes:

Ei kai se silti laitonta ole esittää eriävää mielipidettä, vaikka se yleinen narratiivi kertoisikin MM-kisojen olevan parasta ikinä. Ei ole toiselta pois, vaikka toinen tykkää ja toinen ei. Omasta mielestä etenkin Venäjän (syystä) poistamisen jälkeen kyseessä ovat vielä pienemmän piirin pippalot, joista en itse innostu. Saa muut silti innostua.
 
Heitetäänpä pieni tietokilpailukysymyspatteristo Selke Trophyyn liittyen. Tämä ketjuhan eriytettiin aikoinaan NHL-langasta jatkuvien tietokilpailukysymysten johdosta. Taisinpa jopa olla itse se viimeinen korsi, joka katkaisi kamelin selän. Kysymyksissä on viittaus MM-kisoihin, joten pelkkää NHL-asiaa tämä ei ole senkään puolesta.

Ketkä neljä pelaajaa ovat voittaneet palkinnon laitahyökkääjän paikalta? Kuka ja milloin on viimeisin tällainen voittaja?

Millä tavalla tämä kaikki liittyy nyt menossa oleviin jääkiekon MM-kisoihin?
 
Ketkä neljä pelaajaa ovat voittaneet palkinnon laitahyökkääjän paikalta? Kuka ja milloin on viimeisin tällainen voittaja?
Jere Lehtinen, Bob Gainey, Craig Ramsey ja Dirk Graham. Täytyy myöntää, että viimeisen nimen jouduin lunttaamaan. Lehtinen noista edellinen voittaja jossain 2000-luvun alkuvaiheessa.
Millä tavalla tämä kaikki liittyy nyt menossa oleviin jääkiekon MM-kisoihin?
Lehtinen kuuluu Suomen Leijonien 'johtokuntaan' jossain roolissa. Taitaa olla GM.
 
Jere Lehtinen, Bob Gainey, Craig Ramsey ja Dirk Graham. Täytyy myöntää, että viimeisen nimen jouduin lunttaamaan. Lehtinen noista edellinen voittaja jossain 2000-luvun alkuvaiheessa.
Täydellinen vastaus. Craig Ramsay voitti muuten palkinnon uransa viimeisellä NHL-kaudella 1984-85.
Koodi:
Laitahyökkääjien voittamat Selket
Bob Gainey    (MTL) | LW | 4x | 1978-81
Craig Ramsay  (BUF) | LW | 1x | 1985
Dirk Graham   (CHI) | RW | 1x | 1991
Jere Lehtinen (DAL) | RW | 3x | 1998, -99, -03

Lehtinen kuuluu Suomen Leijonien 'johtokuntaan' jossain roolissa. Taitaa olla GM.
Pointsit sinne myös tästä tiedosta. Vastaus ei tosin ollut aivan täydellinen. Craig Ramsay on nimittäin Slovakian maajoukkueen päävalmentaja (aloitti vuonna 2017).
 
Olen tainnut aikaisemminkin kirjoittaa, että mielestäni tämä jokavuosittainen Skodan sponsoroima "MM-turnaus" saa Suomessa kohtuuttoman suuren huomion ihan riippumatta siitä, missäpäin Eurooppaa se pelataan.
Turnaus on lajin kattojärjestön eli IIHF:n virallinen MM-turnaus yhtä lailla kun FIFAn MM-turnaus on jalkapallossa. Se, ettei NHL omien rahallisten intressiensä takia huomioi lajin MM-turnaus lainkaan, kertoo vain ko. liigan ylimielisestä suhtautumisesta kansainväliseen jääkiekkoon. NHL myös taloudellisten intressiensä takia esti pelaajien osallistumisen olympiaturnaukseen. Muissa maissa turnausta arvostetaan ihan yhtä paljon kuin Suomessa.

Omalla kohdalla NHL:n dollarit edellä -ylimielisyys on vain laskenut kiinnostusta Pohjois-Amerikan muoviliigaa kohtaan.

Kanada on joka vuosi viimeisen n. 10v aikana pyrkinyt kokoamaan mahdollisimman kilpailukykyisen joukkueen ja siinä usein onnistunutkin ja napannut mestaruuksia useampia. USAssa sen sijaan materiaali on muutoinkin kapeampi, mutta USA on vuosi toisensa jälkeen sortunut täysin kelvottomaan valmennukseen, niin tänäkin vuonna. En voi kuin ihmetellä miten paskoja valmentajia NHL:ssä on, nähtävästi kansalaisuus on isompi meriitti kuin varsinainen valmennusosaaminen.
 
Turnaus on lajin kattojärjestön eli IIHF:n virallinen MM-turnaus yhtä lailla kun FIFAn MM-turnaus on jalkapallossa. Se, ettei NHL omien rahallisten intressiensä takia huomioi lajin MM-turnaus lainkaan, kertoo vain ko. liigan ylimielisestä suhtautumisesta kansainväliseen jääkiekkoon. NHL myös taloudellisten intressiensä takia esti pelaajien osallistumisen olympiaturnaukseen. Muissa maissa turnausta arvostetaan ihan yhtä paljon kuin Suomessa.

Omalla kohdalla NHL:n dollarit edellä -ylimielisyys on vain laskenut kiinnostusta Pohjois-Amerikan muoviliigaa kohtaan.

Kanada on joka vuosi viimeisen n. 10v aikana pyrkinyt kokoamaan mahdollisimman kilpailukykyisen joukkueen ja siinä usein onnistunutkin ja napannut mestaruuksia useampia. USAssa sen sijaan materiaali on muutoinkin kapeampi, mutta USA on vuosi toisensa jälkeen sortunut täysin kelvottomaan valmennukseen, niin tänäkin vuonna. En voi kuin ihmetellä miten paskoja valmentajia NHL:ssä on, nähtävästi kansalaisuus on isompi meriitti kuin varsinainen valmennusosaaminen.
Ymmärrän pointtisi, mutta toisaalta tässä kohtaa voisi osoitella sormella myös IIHF:n suuntaan. MM-turnauksen ajankohta on sen 'järjestäjän' päättämä ja se on heidän päätöksestään vakiintunut tähän toukokuulle, vaikka on hyvin tiedossa, että NHL:n playoffit ovat tähän aikaan kovimmassa käynnissä ja 'eniten' joukkueita on vielä mukana, kun ollaan alkukierroksilla. Jos olisi halukkuutta yhteistyöhön, niin MM-turnauksen voisi järjestää toisenakin ajankohtana, vaikkapa elo-syyskuussa, jolloin olisi paremmat mahdollisuudet saada enemmän isoja nimiä mukaan. Toki tuolloin kauden alla kisoissa saatu loukkaantuminen pelaajalle voisi olla tulevaa kautta ajatellen ikävämpi kuin näin toukokuussa, että molemmissa vaihtoehdoissa on omat riskinsä ja ongelmansa. Käsittääkseni NHL-pelaajien puuttuminen olympiakiekosta johtui suurimmalta osin koronasta. Sen takia pelejä oli peruuntunut liikaa, eikä tiukka NHL-runkosarjan ohjelma enää joustanut olympiataukoon. Alunperinhän ennen tämän NHL-kauden alkua NHL oli tuottanut kaksi erillistä otteluohjelmaa, toisen ilman olympialaisia ja toisen olympiatauon kanssa. Koronaongelmien takia jouduttiin turvautumaan pienin muutoksin siihen ilman olympialaisia olevaan.

En lähtenyt tutkimaan Kanadan joukkuelistoja edellisen vuosikymmenen ajalta ja vertaamaan niitä mahdollisiin saatavilla oleviin pelaajiin, mutta sanoisin, että äärimmäisen harvoin on Kanadallakaan ollut mukana sellaista joukkuetta MM-kisoissa, joissa olisi olleet mukana 'kaikki parhaat mahdolliset'. MM-kisat ovat aina NHL-runkosarjan jälkeen, joten viimeisen vuosikymmenen aikana tarjolla on ollut pelaajistoa 15-16 NHL-joukkueesta per kevät ja hyvin harvoin on Kanadakaan saanut noista 'kaikkia parhaita mahdollisia' mukaan. Jenkeistä nyt puhumattakaan. Suomella myös kieltäytyjien lista on joka vuosi ollut aika pitkä. 'Pientä vammaa', 'väsymystä pitkän kauden jälkeen', 'sopimustilannetta' ja vastaavia syitä ollaan kuultu ja kuullaan joka vuosi. Tällä viikolla on ollut otsikoissa, että Leijonat olisivat toivoneet vielä yhtä sentteriä joukkueeseen, mutta Bostonista vapautuneelta ja sopimusasiat kunnossa olleelta Erik Haulalta ei oltu edes kysytty. Syytä en tiedä, mutta ehkä naamataulu ei miellytä valmentajia tai pelaajan 'selänpesutaidot' eivät ole riittävän hyvät. Suomen mediassa käydään myös joka vuosi läpi Ruotsin joukkuetta, koska onhan se rakas vihollinen, ja sielläkin on ollut aika paljon kieltäytymisiä joka vuosi, vaikka vahvistuksiakin ovat saaneet. Jokaiset kisat eroavat toki toisistaan ja joinain vuosina NHL:n puolelta tulee enemmän pelaajia kisoihin yli kansalaisuusrajojen kuin toisina, mutta kyllähän se yleinen lopputulos on se, että parhaista mahdollisista mukana on aika pieni osa. Sen toki sitten tietävät vain pelaajat ja NHL-joukkueiden lääkärit, että onko sitä 'pientä vammaa ja väsymystä pitkän kauden jälkeen' oikeasti, vai onko se vain medialle annettu (teko)syy, ettei suoraan tarvitse sanoa, ettei kiinnosta tulla. Toki aika moni pelaaja jatkaa raskaan NHL-runkosarjan jälkeen pelejä vielä pudotuspeleissä pitkänkin tovin, että siltä pohjalta tuo 'väsymys pitkän runkosarjan jälkeen' kuullostaa erittäin paljon tekosyyltä, jotta ei vaan tarvitse julkisuudessa sanoa, ettei kiinnosta, eikä huvita.

USA muuten 'sortui' viime kisoissa sen verran, että saavutti pronssia kuitenkin, vaikka heidän joukkueensa on tavannut olla hyvin nimetön ja usein jopa AHL-/yliopistopainotteinen. Todellakin voisi sanoa C-maajoukkueeksi korkeintaan. Vaikka Chicago on ollut pudotuspelien ulkopuolella NHL:ssä jo useamman vuoden, niin ei ole esim. Patrick Kanea kisoissa näkynyt. Kanada lomaili viime kevään kisoissa alkulohkon melkein kokonaan ja voitti lopulta kultaa. Tuossa juuri eilen linkitin kirjoituksen, jossa noita USA:n ja Kanadan suhtautumisia kisoihin käytiin lävitse. Ne pelaajat sieltä tulevat, joita sattuu kiinnostamaan ja niistäkin aika iso osa vetää 'puolet kisoista' lomaillen, koska kisojen rakenne mahdollistaa vähänkään isommille maille sen, että alkulohkoissa joutuu äärimmäisen tosissaan pelaamaan maksimissaan puolet peleistä ja siihen päälle muutaman pudotuspelin. Siinäkin on aika iso valuvika systeemissä, että MM-kisoissa on noin paljon 'turhia pelejä'. Alkulohkoista menee käytännössä aina samat maat jatkoon ja ainoa jännitys on käytännössä siinä, mitkä maat kohtaavat toisensa ensimmäisissä pudotuspeleissä. Silloin ja tällöin Sveitsi tai Saksa voi 'altavastaajana' yllättää ja selvitä välieriin, mutta normaalitilassa siellä on joka vuosi ne samat Kanada, Venäjä, Ruotsi, Suomi, Tsekki ja USA, joista neljä ratkoo sitten mitalit. Näin siitäkin huolimatta, vaikka Kanada ja USA ovatkin 'lomamatkalla' ja kokoontuvat suunnilleen pelipaikalla ekoihin treeneihin.

Turnauksella voi olla virallisen kattojärjestön MM-status, mutta pelin tasolta se ei ole "MM-tasoinen". Tämän toteamiseen riittää, kun katsoo muutaman satunnaisen NHL-ottelun ja vertaa niiden tasoa vaikkapa noihin Suomen tähänastisiin peleihin. Muoviliiga tai ei, niin onhan pelaajien taitotaso ja pelin vauhti ja nopeus siellä ihan eri luokkaa kuin näissä MM-peleissä. Katsotaan vaikka Mikael Granlundia näissä kahdessa pelissä, joissa on ollut mukana, ensimmäisessä vieläpä varmaan aika pahan jetlagin kanssa. Granlund oli NHL-runkosarjan pistepörssin 69., eli sijoittui varsin kivasti, mutta mooooooonta pelaajaa oli häntä parempia. Näissä kisoissa hän on ollut tähän asti kahdessa pelissä ns. 'ihan ylikylän jätkä' ja olisi tehnyt mahdollisesti pisteen tai pari enemmänkin, jos esim. Juho Lammikko saisi namupoikittaissyötöstä kiekon edes kohti maalia. Ilman Granlundia Suomi olisi menettänyt sarjapisteen, ellei jopa hävinnyt, Latviaa vastaan. Granlund on NHL:ssä keskivertojoukkueen laatupelaaja ihan kivoin tehoin, MM-kisoissa jos nyt ei kisojen paras, niin parhaita. Siinä sitä omin silmin nähtävää tasoeroa.

Kisoja on ihan kiva katsoa ja kyllä niistä on itsellekin sellainen 'vuosittainen rituaali' muodostunut, kun Leijonien pelit ovat kuitenkin ilmaiseksi tarjolla. Mitään vastaan ei ole Suomen pärjäämiselle. Pidän kuitenkin mielessäni sen, että tämä on tällainen B-C-tasoisten maajoukkueiden kauden päätös, eikä mitään sen kummempaa. Hyvää viihdettä ja kiva katsoa, mutta ei näissä kisoissa oikeasti maailman paras jääkiekkomaa ratkea. Se ratkeaa silloin harvoin, kun NHL päästää pelaajansa arvoturnaukseen ja kaikkien maiden parhaat kisaavat keskenään. Edellisestä kerrasta onkin jo sen verran aikaa, että soisi tapahtuvan seuraavan kerran mahdollisimman pian.
 
Niinhän siinä kävi et Ruotsi hävisi Kanadalle 3-4 heikon 3.erän myötä..

Suomi oli omassa puolivälierässään aika suurissa vaikeuksissa Slovakiaa vastaan..0-2 tappio,mutta kääntyi kuin kääntyikin 3-2 voitoksi!

Välierät lauantaina!
 
Tänään se sitten selviää: häiriintyykö yhteiskuntarauha ja tarvitaanko torijuhlat karjalalippiksille.

No joo, hassuttelut sikseen.

Hieman tukkoisella pelillä(kin) Leijonat selvitti tiensä finaaliin. Kahdessa edellisessä ottelussa meno on ollut enemmän ja vähemmän yskähtelevää. Olkinuorakin on osoittautunut tavalliseksi kuolevaiseksi. Toivotaan, että finaalissa saadaan joukkueen peli yhtenäisemmäksi ja huolellisemmaksi.

Itse toki toivon täysin rinnoin Leijonille kirkkainta mitalia. Mahdolliset torijuhlat jätän sentään muille. Eivät toki ole minulta mitään pois.
 
Ylös Bottom