Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelialan tulevaisuus?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja CHAOS
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Mitkäs ovat sitten foorumilaisten mielipide siitä, mihin toivotte pelialan siirtyvän tulevaisuudessa? itse tietenkin pitkän linjan konsolipelaajana toivoisin vaihtelua tarjonnassa eikä niitä ainaisia samoja pelisarjoja vuodesta toiseen. Ei siitä, etteikö suurtuotannoissakin löydy sellaisia helmiä kuten Assasin's Greed ja Dishonored.

Tietty tulevaisuudessa indiepuoli siirtyy yhä isonevassa osassa konsoleillekin, mikä tulee mukavasti laajentamaan pelikenttää myös kotikonsolipuolella. Mutta tämä ala on selkeästi hyvin raadollinen, katsoo vain sitä kaatuneitten pelistudioiden listaa.

Jos viesti oli toisintoa aiemmasta keskustelusta, pahoittelen. Olen uusi täällä.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Mitkäs ovat sitten foorumilaisten mielipide siitä, mihin toivotte pelialan siirtyvän tulevaisuudessa?

Entistä ennakoimattomampaan. Tämän mahdollistaa matalan kynnyksen sähköinen jakelukanava. Sieltä voi tulla mitä vain käänteentekevää, joka lopulta mullistaa koko teollisuuden. Tietynlainen anarkia, joka tuottaa sarjanaan uudenlaisia pelikokemuksia pienten porukoiden hikipajoista.

Yhteisöllisyys nousee kaiken keskiöön. Kukaan ei pelaa yksin. Pelikokemus halutaan jakaa muiden kanssa.

Näitä asioita toivon näkeväni uuden sukupolven myötä entistä enemmän.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Mitkäs ovat sitten foorumilaisten mielipide siitä, mihin toivotte pelialan siirtyvän tulevaisuudessa?

Kyllähän sitä haluaisi nähdä aina uutta ja mullistavaa. Isot pelisarjat olisi hyvä päättää maksimissaan trilogiapituuteen. Tämä on se raja, jonka aikana on mahdollista näyttää, mitä pelillä on annettavanaan kyseisessä muotissa. Tässä onnistuivat esimerkiksi Mass Effect- ja Assassin's Creed -trilogiat. Tosiasia on kuitenkin, että raha on se, joka ratkaisee. Tällöin useimmiten lasketaan varman päälle, ainakin isoissa tuotannoissa. Tästä varoittavana esimerkkinä voi mainita Dead Space -trilogian, joka toteutuakseen(myydäkseen) joutui valtavirran kliseiseen uraputkeen menettäen persoonallisuutensa. Eli olisi hienoa, jos kuivaksi nyhdetyt pelisarjat osaittaisiin jättää tauolle oikeassa kohtaa, keskittyä uuteen tai sitten luoda vanhalle pelille aivan uudet rakenteet ajan kanssa. Utopiaa, tiedän.

Se on selvä, että kokoajan kasvava indiepelimassa kasvaa kasvamistaan. Samalla sähköinenjakelu mahdollistaa helpomman julkaisun. Kun ainainen räiskintä alkaa turruttaa aivosoluja, on varmempi tapa hakea piristävä uusi kokemus indiepeleistä. Toki indiepeli terminä alkaa pikkuhiljaa hämärtyä.

Mielenkiinnolla odotan missä vaiheessa uuden sukupolven konsoleilla nähdään "bioshock"-tyylinen iso peliteos, missä hienon ulkokuoren sisään on rakennettu jotain kunnollista tarttumapintaa. Vai jatkaako maailmat kasvamistaan, samalla esim. vesi ja valo on astetta hienompaa, mutta se jokin puuttuu.

Remote Play nousee uuteen rooliin tabien avulla ja ehkäpä Vitallakin on tulevaisuutta. Lisäksi pilvi voi olla arvaamaton tekijä uudella sukupolvella.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Koska oon kipeenä ja vailla tekemistä, päätin avautua aiheesta pelialan tulevaisuus. Näistä kaikista seikoista on varmasti kirjoitettu tuhat kertaa ja vielä paljon paremminkin, mutta johonkin piti aikansa käyttää:

Pelintekijöillä on käytettävissä enemmän resursseja kuin koskaan aiemmin. Teknologia ei rajoita meitä tilanteeseen, jossa 95% peleistä ovat sitä, että pelaaja yrittää selvittää tiensä vasemmalta oikealle tai alhaalta ylös hyppien ja/tai ampuen. Teknologialla voidaan toteuttaa maailmoja, mekanismeja, ääniä ja näkyjä, joista ei osattu vielä unelmoidakaan vuosikymmeniä sitten.

Tästä näkökulmasta ajatellen tuntuu suorastaan järjenvastaiselta, että peliteollisuus tuntuu saavuttaneen tietynlaisen saturaatiopisteen; että kaikki on jo tehty, ja kaikki jatkossa tulee enemmän tai vähemmän perustumaan jo aiemmin nähdylle. Ajatus tuntuu vähemmän järjenvastaiselta, kun tajuaa saman tunteen ja dilemman valloittaneen elokuvataiteen ystävät jo aikapäiviä sitten.
Mutta miistä siis on kyse?
Siitä, kun jokin peli nousee uudella mallilla (”mitä jos vaihdettaisiin WWII modern warfareksi?”, ”miten ois tällä pelimekaniikka missä juostaisiin suojasta suojaan?” jne.) menestykseksi, ryöstöviljellään tätä niin maan hemmetisti.
Siitä, että omaperäisimmätkin ja raikkaimmatkin pelisarjat saavat pikaisia ”lisää-sitä-samaa” jatko-osia lyhyen ajan sisään julkaisustaan, tai pahimmillaan vesittyvät jatko-osien myötä ihan täysin. En sano etteikö jatko-osia saisi tehdä; hyvin tehtyä, alkuperäistä peliä ratkaisevasti parantavia jatko-osia pelailee mielellään. Omissa kirjossani kuitenkin esimerkiksi Assassin’s Creed II ja sarjan myöhemmät vuosipäivitykset ovat täysin eri kamaa, mitä jatko-osien suotavuuteen tulee.
Ja taidenäkökulmasta siitä, että videopeleistä on tulossa pikkuhiljaa täysin itseensä ja/tai muihin taiteenlajeihin viittaavia. Postmoderni maailma on vihdoin viiveellä täysin läpäissyt videopelimaailmankin, jonka tuotoksista ei voi enää milteipä puhua viittaamatta muihin teoksiin. Joku voisi sanoa vastalauseeksi, että ainahan on ollut näin; varmasti pelit ovat alusta alkaen ottaneet vaikutteita leffoista tai muualta, toisaalta Link to the Pastia verrattiin aiempiin Zeldoihin ja sitten vielä Conker’s Bad Fur Day ja esim. Max Payne sisälsivät suoria elokuvaviittauksia. Näihin mainittakoon puolustukseksi se, että alkuaikoina pelien elokuvista ammentamat vaikutteet olivat ihan eri luokkaa kuin nykyiset suorat kopiot/viittaukset/”kunnianosoitukset”, jatko-osakeskustelu ei mene tämän ”pointin” alle, ja jälkimmäisissä vuosituhannen vaihteen esimerkeissä oli kyse jostain suht tuoreesta: Se kun videopelit rikkoivat tietynlaista neljättä seinää ensimäistä kertaa oli omalaatuista.
Nykyisin lista peleistä, joissa on jonkinlaisen viittaus toiseen peliin, olisi loputon. Tämän lisäksi menneen sukupolven tarinankerronnan puolelta kunnianhimoisimmat pelit kuten BioShock ja Assassin’s Creed viittasivat niin kirjallisuuteen kuin oikeaan historiaankin. Toisaalta Spec Ops: The Line ja Far Cry 3: Blood Dragon perustuivat erilaisista lähtökohdista huolimatta koko ideoiltaan kirjallisuus- ja elokuvaklassikoihin ja yhden videopeligenren kliseisiin ja näiden murtamisiin! Sitten taas Suda51-projektit ovat menettäneet tehoaan, koska miehen mm. Tarantinoa, Kojimaa, animea ja muuta yhdistellyt tyyli on jo muuttunut raikkaasta kliseeksi, siitä on tullut tyylilajinsa ja jokaista uutta teosta verrataan auttamatta vanhoihin. Ja niin edelleen ja niin edelleen. Joka tapauksessa on mainittava, että tämä viimeinen pointti ei ole lähtökohtaisesti huono asia, ja olen pitänyt kaikista mainitsemistani esimerkeistä. Kuitenkin täysin ”puhtaat” videopelit ovat yhä harvemmassa.

Kun tähän kaikkeen liittyy vielä erottamattomasti se, ettei pelaajan mieli ole enää vähimmissäkään määrin minkäänlainen tabula rasa (pikainen esimerkki: BioShockia pelanneet pelasivat BioShock Infiniten odottaen jonkinlaista twistiä), nämä kaikki seikat yhdessä johtavat siihen mainittuun tunteeseen, että kaikki on jo nähty, mikään ei yllätä, homma toistaa itseään, peliyhtiöt pelaavat varman päälle jne. Onneksi tämä maalailemani kauhukuva ei ole ihan täysin koko totuus, edes meikäläisen keskimääräistä skeptisemmässä päässä. Nyt väistyvä konsolisukupolvi tarjosi helposti ohitettavan rahastuksen (mitä nyt ACIII:n menin harmikseni ostamaan) lisäksi aivan valtavan määrän hyvää, hiottua, raikasta ja viihdyttävää pelattavaa, ja niitä pelihistorian merkkipaalujakin mahtui joukkoon vähintään yhtä monta kappaletta kuin aiempiin sukupolviin. Oikeastaan koskaan aiemmin minulla ei ole ollut niin montaa hyvää ja kiinnostavaa peliä vielä pelaamatta kuin viimeisen vuoden aikana, eikä tämä johdu ihan vain siitä, että iän myötä pelaamiseen käytettävä aika vähenee.

Mitä sitten kaiken sanotun jälkeen odotan pelialan tulevaisuudelta? Vaikka nettipelaaminen kiinnostaa vain vähän, mobiilipelaaminen vieläkin vähemmän ja Xbox Onen ja PS4:n julkaisuikkunat eivät meikäläistä liikuta senttiäkään lähemmäs pelikauppaa, en ole missään nimessäni menettänyt kaikkea uskoani pelialan tulevaisuuteen. Uskon tietynlaisen ”peruslaadukkaan” (mitä meikäläiselle näiden uusien konsoleiden julkaisulistat edustavat) pelitarjonnan haukkaavan yhä suuremman osan markkinoista ja yllätysten jäävän maksimissaan nykyiselle tasolle. Kuitenkin innovatiivisia ja raikkaita messiaspelejä saapuu meille varmasti jatkossakin, ihan vain jo siitä kyynisestä syystä että niillä on ollut tapana osoittautua rahasammoiksi. Joille sitten kannattaa tehdä pikaisesti jatko-osia, mutta ei nyt lähdetä kiertämään samaa kehää enää uudelleen ;)
Kaiken jaarittelun jälkeen palaan siihen, että erityisesti resurssien (huom! Tämä ei kosketa vain isoja pelistudioita, myös pienemmillä resursseilla saadaan aikaan enemmän kuin koskaan huom!) kasvaessa pelien tulisi viedä meitä paikkoihin ja tilanteisiin, joista osaamme vain unelmoida. Vaikka pelaajat tulisivatkin jatkossa yllättymään yhä vähemmän + tehoerot edelliseen konsolisukupolveen eivät olisi ratkaisevan isoja täysin uudenlaisten maailmojen luomiseen, tulemme varmasti näkemään upeita pelejä jatkossakin, niin AAA- kuin kuin pienemmällä tasolla. Pahoin pelkään täälläkin jo mainitun ”uusien suht isojen pelien” (ja sitä kautta uusien IP:eiden) vähenemistä jatko-osien porskuttaessa myyntilistojen ykkösinä, mutta edellä mainittujen täyttä kuolemaa en odota.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Pelintekijöillä on käytettävissä enemmän resursseja kuin koskaan aiemmin. Teknologia ei rajoita meitä tilanteeseen, jossa 95% peleistä ovat sitä, että pelaaja yrittää selvittää tiensä vasemmalta oikealle tai alhaalta ylös hyppien ja/tai ampuen. Teknologialla voidaan toteuttaa maailmoja, mekanismeja, ääniä ja näkyjä, joista ei osattu vielä unelmoidakaan vuosikymmeniä sitten.

Tästä näkökulmasta ajatellen tuntuu suorastaan järjenvastaiselta, että peliteollisuus tuntuu saavuttaneen tietynlaisen saturaatiopisteen; että kaikki on jo tehty, ja kaikki jatkossa tulee enemmän tai vähemmän perustumaan jo aiemmin nähdylle.
Teknologia silti rajoittaa edelleen. Kaikkea ei voida tehdä vieläkään. Suurin rajoittaja on kuitenkin raha! Koska raha näyttelee isoa osaa, niin ne isot kauniit, nätit, huutaen julistetut pelit (ts. AAA-tittelit) on pelattu varman päälle. Siksi näeme paljon jatko-osia ja paljon toistensa kaltaisia pelejä. Halutaan rahaa --> varmistetaan tuotto --> pelataan varman päälle --> tehdään jatko-osa tai muuten vain geneerinen peli, jota hehkutetaan jollakin "mullistavalla" ja "uudenlaisella" ominaisuudella. Joka ei yleensä hetkauta paskan vertaa... Markkinoinnissa ja ennakkohypessä se näyttäytyy maailman siisteimpänä asiana. Myös aika toimii melkoisena rajoittimina monille peliprojekteille. Koska pelillä halutaan tienata ei sitä voi tehdä ikuisuuksia, raha sanelee tässäkin tapauksessa. Peli on tuote.
AAA-luokan yllättäjiä, jotka ovat omaperäisiä ja tuovat uusia ideoita tehdään kyllä. Ne ovat vain äärimmäisen harvinasia. Demon's Souls, Left 4 Dead ja Gears of War olivat kaikki tullessaan pitkälti omalaatuisiaan pelikokemuksia. Sarjoiksi muuttuneita tosin.
EA hehkutti muutama vuosi sitten kuinka firma aikoo panostaa paljon uusiin nimikkeisiin ja sieltä tulikin muutama hyvä... nekin ovat kylläkin jo sarjoja nykyään ja virtaviivaistettu pelien kuluttajien keskitien mukaan. Esimerkkinä vaikkapa Dead Space. Eka osa oli oikeasti ihan uutta. Toka osa oli jo vähän heittetty sinne action-puoleen ja mukaan oli muistettu ympätä täysin turhake moninpeli. Kolmas oli jo sellaista räiskintäkuraa, että oksat pois.

Uniikkien ideoiden ja omaperäisen pelaamisen kaipuu sykkii ja huutaa monen muunkin pelaajan rinnassa. Väittäisin tässä olevan yksi syy siihen, että indie-pelit ovat niin kovassa huudossa tällä hetkellä. Pelit eivät ole välttämättä yhtä komeita, kuin joka vuotuiset päivitysnumerot urheilu- ja räiskintätarjonnassa, mutta voi pojat indie-puolelta löytyy sitä kokeilua ja uuden löytämistä! Toivon, että uudet tehokonsolit todella ottavat indie-pallosta koppia ja tuovat näitä tuotoksia tarjolle. Steam on tämän jo älynnyt tehdä. Indie-puolelta löytyy hirmuinen määrä helmiä. Anti-chamber, Binding of Isaac, Little Inferno, Terraria, Minecraft, Killing Floor, Outlast, Braid, Dear Esther, Gemini Rue, Hotline Miami, Proteus... lista jatkuu piiiitkälle. Toivon, että tämä oivaltamisen ja kokeilemisen leikki ja sen suosio, nähdään myös isoilla firmoilla ja siellä aletaan syytää rahaa myös niihin hullulta kuullostaviin projekteihin.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Raha rajoittimena on erittäin hyvin todettu!

Kuitenkin peleissä suurin aikaa vievä osuus on se kaikki näkyvä. Puut, pensaat, aidat ja kaikki kaikki esineet ja mallit pitää edelleen "käsin" toteuttaa peleihin, ja tämä vaatii paljon aikaa (työvoimaa ja heille palkkaa). Tietenkin osaa malleista voidaan ostaa materiaalipankeista, mutta yleensä näitäkin pitää muokata peliin soveltuviksi.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Suurin rajoittaja on kuitenkin raha!
Tähän tämä tiivistyy!
10 vuoden aikana on kaatunut enemmän studioita ja julkaisijoita kuin mitä nyt on pystyssä. Pelitaloilla onkin päätettävänä yksinkertainen dilemma: haluatko tehdä ensivuonnakin töitä vai teetkö jotain uutta ja innovoivaa.
Kuka tämän aiheuttaa: Pelaajat jotka ostavat pelejä.

PeWin viittaus elokuviin on mainio, sillä siellä ollaan ihan saman dilemman äärellä! Mutta, onhan tuo nyt kärjistys, sillä kyllä siellä niitä uusia ja innovatiivisia pelejä on. Ne ei ehkä ekana hyppää silmään IGN:n etusivulta, pitää hieman etsiä. Kickstarterista löytyy sitten välillä jopa liiankin erikoisia peli-ideoita.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Vastaan vain viimeisimpään viestiin, mutta samoja asioita olivatkin käsitelleet jo muutkin vastaajat viesteissään:

PeWin viittaus elokuviin on mainio, sillä siellä ollaan ihan saman dilemman äärellä!

Nojoo, ehkä sitä olisi vielä sen verran voinut avata, että kaikille olisi tullut varmasti selväksi mihin sillä viitataan: siihen että raha on tietenkin ilmiselvin (ja oikeastaan ainoa) selitys sille, että mahdollisuuksien kasvu ei ole tarkoittanut samoissa määrin monimuotoisuuden kasvua, oli sitten kyse elokuva- tai pelitaiteesta. "It's the money", kuten DJ Shadown biisissä "Why Hip-Hop Sucks in '96" sanotaan :(

Tähän tämä tiivistyy!
10 vuoden aikana on kaatunut enemmän studioita ja julkaisijoita kuin mitä nyt on pystyssä. Pelitaloilla onkin päätettävänä yksinkertainen dilemma: haluatko tehdä ensivuonnakin töitä vai teetkö jotain uutta ja innovoivaa.
Kuka tämän aiheuttaa: Pelaajat jotka ostavat pelejä.

Jep. Toisaalta onneksi viime sukupolvessa Uncharted, Little Big Planet, Gears of War, Bioshock jne. jne. nousivat uusina ip:einä suurmyyjiksi, joten eiköhän jotain uutta nähdä tulevaisuudessakin. Toisaalta jatko-osatehtailussa toivoisi joidenkin ottavan enemmän mallia Zeldoista ja GTA-peleistä: ei ihan joka vuosi ulos, vaan sitten hiotaan jatko-osa lähestulkoon täydelliseksi tekeleeksi, niin myynti- JA arvosteluluvut on huipputasoa. No, EA:n urheilupelit ja räiskintäpelien vuosipainokset antavat valitettavasti sitten toisenlaista signaalia...
Kuten täälläkin on mainittu, niin toivottavasti vain tämä siirtymävaihe on syynä siihen, että just nyt mitään uutta saati ennalta-arvaamatonta ei tunnu löytyvän kiven eikä kannon alta. Edit: Niin ja tarkennetaan vielä, että isojen pelien tasolla. Indieistä varmaan löytyykin ja hyvä niin, mutta:

Mutta, onhan tuo nyt kärjistys, sillä kyllä siellä niitä uusia ja innovatiivisia pelejä on. Ne ei ehkä ekana hyppää silmään IGN:n etusivulta, pitää hieman etsiä. Kickstarterista löytyy sitten välillä jopa liiankin erikoisia peli-ideoita.

Kenties, mutta kuten aiemminkin olen maininnut niin suhtautumiseni "pikkupeleihin" (en jaksa kutsua indieiksikään kun termi niin häilyvä) on vähän samanlainen kuin NY Timesin toimittajalla Resogunia kohtaan: The star attraction there is Resogun, a reimagining of the 1980s arcade shooter Defender that’s terrific fun and impossible to employ as a justification for a $400 console.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Kickstarterista löytyy sitten välillä jopa liiankin erikoisia peli-ideoita.
Ja koska Kickstarteritkin ovat saanut omanlaisensa ihmisiset liikkeelle, on monet isot pelifirmat lähteneet rakentelemaan omia kickstarter-alustoja, jossa he saavat indie-peleistä osan itselleen.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Alla olevaa keskustelua käytiin playstation 4 ketjussa, mutta mielestäni sopii tähän ketjuun paremmin kuin hyvin myös.

Eli eikun 2015 kesällä baarin terassille tabletti nököttömään ja DS3 taskusta ja tarjoilija tuomaan bisseä välillä :D :D Onse ehkä hauska näky ensalkuun kun porukka ihmettelee mitä tuokin hakkaa pleikkarin ohjaimella naama irvessä :D

Pelkkä peliohjain kourassa kaupungille ja pelaamaan miltä tahansa nettiin kytketyltä näyttöpinnalta. Tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi yhteisöllisiä lätkämatseja Narikkatorin jättiruudulta. Toisaalla kauppias kerää helposti yleisöä näyteikkunansa eteen sallimalla loggautumisen lasin läpi. Odotustiloissa aikaa voisi tappaa pelikatalogia selaamalla. Ravintoloissa televisiomeri samaan tapaan kuin Sports Academyssä jo tänään jne. Kyllä tuolla viedään pelaaminen entistä useampaan tilaan. Strimatut pelit ovat vallankumous tavassa mieltää pelaaminen koko kansan lajina.

Taisi Bomfunk mc¨s aavistella tämän jo videollaan Freestyler: http://youtu.be/71ICco_C2GQ

Ollaanko me nyt oikeasti jo täällä menossa. Kyllä menee tietoyhteiskunta hirmuvauhdilla eteenpäin. Menee vähän ohi topikin mutta onkohan tämä jo viimeinen pelikonsolisukupolvi sanan varsinaisessa merkityksessä.

Tämähän vaikuttaa hirmuisesti kaikkeen pelaamiseen, ja sen kakun jakamiseen tulevaisuudessa. Pelaaminen/ interaktiivinen viihde tulee olemaan aina vain näkyvämpi osa yhteiskuntaa ja sitä myöden isommat kihot haluavat saada isomman palan tuosta. Se voi vaikuttaa kovastikin alan kehitykseen.

Mitä arvelette? Onko seuraavassa vaiheessa jo jonkinlaista standardia tulossa eri laite/-ohjelmistovalmistajien kesken. Vai tullaanko tekemään isompaa pesäeroa toisiin ja näin jatkaa omissa leireissä? Ehkä mikkisofta on tuossa ajatuksessa ja profiloitumisessa vähän jo edellä aikaansa, sillä sehän mainostaa olevansa enemmä kodin.. väärin.. perheen mediakeskus kuin pelkkä pelikonsoli.

Muuttuvatko konsolit vähitellen kodin keskustietokoneiksi, joiden kautta ollaan yhteydessä talouden pilvipalvelimeen, jossa hoidetaan perheen asiat riippumatta perheenjäsenten sijainnista. Pelaaminen, kuten muukin media olisi näissä laitteissa/ pilvissä lisäarvona ja osana myyntivaltteja.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Kodin mediakeskus on suurikokoinen näyttö, joka on yhteydessä internettiin. Sitä kautta muodostuu yhteys perheen muihin laitteisiin kotona ja sen ulkopuolelle. Viihde striimataan suoraan verkosta. Keskusyksiköt ovat katoavaa kansanperinnettä, pilvipalvelun palvelinkeskusten korvatessa ne. Suurimmista brändeistä tulee palvelujen tuottajia ja välittäjiä. Applen tapaan määrittelevät pitkälti valintoja. Netflix tarjoaa jo nyt sille suoraan tuotettuja ohjelmia. Keräävät oman kansainvälisen heimonsa ympärilleen.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Haluaisin että vähintäänkin fyysisiä pelejä voi vielä ostaa ja että nettiyhteys ei olisi pakollinen asia peleissä.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Suunta on nykyään aika selvä: konsoleille tullaan julkaisemaan vähemmän ja entistä samanlaisempia pelejä, kun taas pc:llä linja tulee pysymään laajana ja kaikenlaisia viritelmiä (helmiä ja aivopieruja) syntyy kuin sieniä huonolla ilmalla. On pelaajista kiinni, kuinka laajana rintama säilyy (jos ostamme vain angry birdsiä, niin sitä meille myös tullaan tarjoamaan). Tässä näkemyksessähän ei ole mitään uutta, mutta sitä on hyvä välillä muistutella ihmisiä.

Selailin ihan kiinnostavan blogi postauksen pelitarjonnan kehityksestä ja syistä. Se on käytännössä pelien monimuotoisuuden puolustuspuhe.
Lukekaahan tästä: http://www.cuponation.fi/blogi/tuntemattomat-sotapelit
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Itse näkisin että next-gen konsoleiden myötä konsolipelaaminen tulee entistä suositummaksi ja pelitarjonta monipuolistuu, lähinnä indie- pelien ansiosta. Varsinkin sony on lähtenyt tukemaan pieniä pelistudioita ja varmasti tulevaisuudessa julkaisee rutosti indie-pelejä. Tuo trendi oli nähtävillä jo ps3: lla parina viime vuotena.

Toki uusia innovaatioita tarvittaisiin myös AAA- luokan peleihin, ne helposti jäävät samankaltaisiksi, koska raha ratkaisee, eikä riskejä uskalleta ottaa. Öhöm, cod ja muut vuosittaispainokset..

Kovasti sonyn ihmiset kehuivat että useita uusia ip: tä olisi lähivuosina tuloillaan, hyvä niin, parina viime vuotena turhan suuri osa hittipeleistä on ollut jatko-osia..
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

GDCssä on taas pidetty paljon puheita monista eri jutuista, mutta poimitaan tänne yksi mielenkiintoinen puhe. Biowaren pelisuunnittelija Manveer Heir piti puheen stereotypioista peleissä ja miten niistä tulisi päästä eroon. Voi kumpa edes kourallinen AAA-pelejä suunnittelevista studioista ottaisi neuvosta vaarin. Mutta pessimisti ei pety ja toteaa, että rahahanojen magneettiventtiilit eli rahoittajat tuskin kohauttavat olkapäitään ja tällaiset puheet ovat kuin huuto autiomaassa. Nyt vain toivoo, että seuraava Mass Effect noudattelee juuri tällaista linjaa, kuten Biowaren pelisuunnittelija petaa.

We must reject stereotypes in games - Manveer Heir - Gamesindustry
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Tämän viikkoisessa jaksossa Jim otti puheaiheeksi GDC:ssä olleita paneeleita http://www.escapistmagazine.com/vid...netizing-Whales-For-The-Retention-Of-Virality

Paneeleina muun muassa "Miten maksimoida tulot F2P-peleillä sekä mikromaksuilla", "Miten välttää negatiivinen takaisku" ja "Miten saada valaat maksamaan" ja valaat tässä tapauksessa viittaus pelaajiin. Hyvin on arvostus pelaajia kohtaan paikoillaan joillakin rahast... tarkoitan kehittäjillä.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

"Miten saada valaat maksamaan" ja valaat tässä tapauksessa viittaus pelaajiin. Hyvin on arvostus pelaajia kohtaan paikoillaan joillakin rahast... tarkoitan kehittäjillä.

Valas on Las Vegas -termi, jolla viitataan isosti törsäävään asiakkaaseen. Valaat pitävät F2P-pelit hengissä.
 
Vastaus: Pelialan tulevaisuus?

Valas on Las Vegas -termi, jolla viitataan isosti törsäävään asiakkaaseen. Valaat pitävät F2P-pelit hengissä.

No onko se sitten mairitteleva ilmaisu? Eipä taida olla. Ihan sama mistä se sitten tuli alunperin.
 
Ylös Bottom