Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

The Secret of Monkey Island & LeChuck's Revenge: Special Edition [XBLA]

Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Yksinkertaisesti MAHTAVA! Voi kun ne tekisivätkin lisää näitä.... Tuo ääninäyttely oli juurikin täydellistä ja kasvojenkohotus ei ollut mitenkään raiskattua mistään kohtaa. Täydellistä pelattavaa täydellisen pelin kanssa täydelliseen hintaan. Reiveni rakastaa <3 (Rakasti jo kakarana dossissa pelatessa :p)
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

800 pisteen hintalappu on odotettua matalampi, mutta ei tilanteesta kelpaa valittaa. :) Pirun hyvin tehty kasvojenkohotus, ääninäyttely toimii ja istuu yleistunnelmaan kuin apina saareen ja mikä tärkeintä, juuri tuo Monkey Islandin tunnelma on säilytetty entisessä loistossaan. Puzzlet ovat juuri niin loistavia sekoituksia absurdiutta ja loogisuutta kuin muistelinkin. Yksi pelin hienouksia silloin aikoinaan oli juuri se, että mielettömältä tuntuneet ratkaisumallit olivat oikeastaan ihan järkeenkäypiä. Tuolla alueella tasapainoilu puzzlejen suhteen on vaikea taiteenlaji, jonka MI hanskaa ihan satasella. Tämä nyt sinänsä on perua jo menneiltä ajoilta, mutta peli näyttää tässä edelleen mallia muille.

Toisinaan sitä sortuu hehkuttamaan vanhoja pelejä nostalgiatrippinä, mutta kyllä tämä peli ansaitsee, etenkin juuri tuohon hintaan suhteutettuna kaikki kehut. Toivotaan että myynti on laadu mukaista ja Lucasin muitakin pelejä nähdään vastaavanlaisina tuotoksina. Hienona tekona myös Steamiin on valunut vanhoja helmiä, mm. The Dig ja Fate of Atlantis...eikä noitakaan 3,99 euron hinnat pilaa.

Mitä tähän nyt voi sanoa? Täydellisyyttä hipova kasvojenkohotus, jossa mikään ei ole pielessä. Jos peli olisi nykypäivänä ensimmäinen sarjassaan, me olisimme todistamassa (peli)historiaa.
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Yhdyn ylistyksiin, onhan se mahtava! Tuli itekkin hakattua tätä Amiga 500:lla silloin muinoin ja päivitys on totaalisen onnistunut. Se tuo mahtavaan genreen uuden säväyksen, pilaamatta alkuperäisen innovaatiorikkautta. Ääninäyttely naurattaa ääneen loistokkuudellaan.

Kunhan tästä töistä, niin josko sitä Monkey Islandille...
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Tuli tuo hankittua myös. Sen verran nostalgiahenkeä nostatti kun tästä remakesta kuulin, että pakkohan tämä oli hankkia. Itse asiassa eka koskaan xboxin marketplacesta lataamani tuotos =)

Itse en DOS aikoina pelannut tästä pelistä kuin vähän alkua (tuli pelattua kakkos-osa ensin ja jotenkin en sitten jaksanut alkaa ekaa vääntämää), joten puzzlet olivat tuntemattomia. Täytyy silti myöntää, että ehkä tarinaltaan turhan lyhyt peli, vain kaksi saarta jne...mutta tosiaan, ilman lunttaamista tuohon saa kyllä kulumaan helposti sen 20 tuntia.

Onkos kenelläkään mitään tiedonjyviä mahdollisesta MI2: Lechuck´s Revenge Special Editionista? Ainakin kovasti tuossa lopussa siihen viitataan (Guybrush will return) ja YouTube haastatteluissakin vihjaillaan siihen malliin, että jos ja kun tämä eka saa tarpeeksi suosiota, niin "katoaan mitä voidaan asialle tehdä". Itse voisin pistää aika paljonkin rahaa likoon sen puolesta että se kakkonenkin tulee vastaavana julkaisuna, onhan noilla jo engine valmiina (ja aikanaan jatko-osa käytti samaa engineä myös).
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

On kyllä ollut hauska peli. Ihme, että olen missannut tän lapsena, vaikkakin läpi en olisi osannut pelata, jos Super mario 64 tuli jo hankaluuksia :rolleyes:

Pakko myöttää, että oon vähän läpipeluuta käyttännyt. Niin paljon pikkutarkkoja asioita, ettei mun äly riitä niihin. Enivei hieno peli, ostakaa niin saadaa ehkä lisää pelattavaa joskus.
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Meikäkin tämän on periaatteessa missannu aikanaan.
Paristi nähny sillon kun kaverit pelas. Ja kuullu huikeita tarinoita miten jengi ollu kuukausia jumissa joissain kohdissa.
Ite tuli ladattua nyt sit kans ja onhan tuo aivan mahtava.
Itseasiassa ensimmäinen peli koskaan josta avovaimo jakso innostua missään määrin. 6 tuntia pelattu ja toka chapter aluillaan.
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Landereissaamisen jälkeen oli nyt aikaa istahtaa apinoiden pariin, ja pelata se parin illan pikaprojektina läpi. Peliaikaa meni peräti hieman alle seitsemän tuntia, vaikka olen pelannut pelin aikanaan pariinkin otteeseen läpi. Pyrin käymään läpi mahdollisimman paljon toistuvaakin dialogia ihan ääninäyttelyä kuunnellakseni, ja monessa puzzlessa ei ollut muistissa kuin yleisemmän tason suuntaviivat, ei tarkemmat ratkaisut, ja muutamaa sai vähän miettiäkin. Miekkailu syö myös aikaa jos haluaa opetella kaiken, se kun riippuu niin paljon tuuristakin. Ensimmäinen osa on edelleen harvinaisen hyvässä muistissa, mutta kolmososassa tuli harhailtuakin hieman muistikuvien ollessa enemmän yleisellä tasolla. Vitsit jaksoivat edelleen huvittaa, muutama jopa naurattaa ääneen, ja parempaa kielitaitoa vaativia sanaleikkejä ja laajempaa yleissivistystä vaativia viittauksia osaa arvostaa nykyään aivan eri tavalla kuin joskus teini-ikäisenä.

Mutta ei niin hyvää etteikö jotain huonoakin. Siinä missä itse peli on aina yhtä rautainen ei Special Edition ole kaikilta osin aivan nappisuoritus. Ääninäyttely tuntui hieman epätasaiselta eikä esim. Stan ollut mielestäni niin ylilyöty kuin pitäisi. Tai sitten se on taas vain sitä, että omalla mielikuvituksella on aina parhaat näyttelijät ja erikoisefektit, ja siksi kirjallinen esitysmuoto on aina parempi kuin sen pohjalta tehty dramatisointi. Jotkut ovat kritisoineet uusia grafiikkoja halvan näköisiksi, eivätkä pidä erityisesti Guybrushin muodosta, joka on lähempänä vähemmän pidetyn kolmosen ja nelosen ruipelo-Guybrushia. Itsekin pidän hahmojen lähikuvissa pääasiassa alkuperäisistä versioista enemmän, vaikka ne ovat tyylillisesti aivan erilaisia kuin muu peli. Modernimpaan tyyliin animoimattomuus ei tunnu niin sopivan. Taustat sitten ovatkin melko uskollisia alkuperäisille. Parissa ajoituskriittisemmässä puzzlessa classic-version käyttöliittymä on parempi kun inventaario ja verbit ovat aina näkyvillä, ja ristiohjaimen pikavalintojen uudelleenjärjestely olisi kiva kun usen löytyminen viistosuunnasta on Xboxin kehnolla ristiohjaimella hankalaa. Pariin bugiinkin törmäsin, erityisesti yhden kerran miekkailun jälkeen jäivät dialogivaihtoehdot ruudulle vielä karttanäkymässäkin.

Sisältö kuitenkin on niin ajaton että ilman muuta roimasti plussalle jäädään, erityisesti näin halvalla hinnalla. Ja kiva saada nuoremmille pelaajille pelihelmiä, jotka on tehty jopa ennen heidän syntymäänsä. Nyt kun saisi vaan sen kakkosenkin, muutamat sen nerokkaammat puzzlet ja erityisesti äärimmäisen legendaarinen loppu kummittelevat mielessä :) Eivätkä ne muutkaan Lucasartsin seikkailut olisi pahitteeksi, varsinkin kun Loomin mainoskin oli ennallaan, enkä ole kolmatta ja neljättä Apinasaarta koskaan pelannut. Ja muutenkin pitää toivoa että nyt on oikeasti käynnissä jo kuolleeksi julistettujen seikkailupelien uusi tuleminen, vaikkapa sitten sen episodimuotoisen jakelun myötä. Ovathan Monkey Islanditkin (ainakin ne oikeat eli kaksi ensimmäistä, myöhempien takana oli toinen tiimi) puhtaasti episodimuotoisia, vaikkakin jotkut osat olisivat aivan liian lyhyitä yksinään myytäviksi.

Huomenna sitten pikajuoksu, eiköhän sen alle kahden tunnin saa helposti kun on taas kaikki tuoreessa muistissa.
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Itse tuli tuossa jumiteltua monet kerrat siksi, etten huomannut jotain hotspottia..
esim aavealuksen pohjakerroksessa oleva rottien ruokakuppi
Hiirikäyttöliiittymällä noiden hotspottien "lakaiseminen" oli aikanaan helpompaa, padille ei niinkään. Pikkujuttu, mutta harmitti kun piti käyttää hint-systeemiä noiden takia =P

Kyllä muuten ne MI3 ja MI4 ovat ihan kelpo pelejä, ei mielestäni ollenkaan kalpene ainakaan tälle ekalle. Tiedä sitten johtuuko siitä, että olen pelannut MI:t läpi järjestyksessä 2, 3, 4, 1, mutta mielestäni ainakin kolmonen oli paljon parempi kuin tämä eka (silti tämä ekakin kyllä oli mukava kokemus). Vaikkei Ron Gilbert kolmosessa ja nelosessa ollutkaan enää käsikirjoittajana, mielestäni MI fiilis ja huumori oli onnistuttu oikein hienosti säilyttämään. Eli nyt vaan jostain kaikki hankkimaan MI 3 ja 4! =)

PS: Samoin kuin Alien -elokuvissa, kakkonen on paras =D
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

kattelin achievement-listan läpi ja nyt olen pahasti jumissa yhdessä

kuinka saan viimeisen insultin? 15/16 saatuna, mutta viimeistä ei kuulu.
"I got this scar on my face during a mighty struggle!" jotakin erikoistapaa?
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

^
Ei siihen taida mitään kikkaa olla.
Pitää vaan haastaa hemmoja uudestaan ja uudestaan...
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Nyt olen pahasti jumissa, eikä vinkkisysteemistäkään ollut apua. Ongelma on lähinnä pelimekaaninen. Apuja:

Three Trialia mennään ja shopkeeperin safe pitäisi saada auki. Katson kombinaation ja passitan miehen hakemaan sword masteria. Yritän toistaa kombinaation, mutta tuntuu, ettei ainakaan pelin push- ja pull-komennoilla pysty kombinaatiota toistamaan. Puoliväliin koodia pääsee oikein, mutta sitten vipu menee väärään suuntaan, painoi sitten push tai pull. Mikä neuvoksi?
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

^Pelaatko klassikko vai remake moodilla?
Monessa kohtaa oli helpompi vaihtaa klassikko puolelle jolloin toiminnot ovat mielestäni selkeämmät.
Varsinkin ne grogien kuskailut helpottuivat huimasta klassikko puolella.
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

^Pelaatko klassikko vai remake moodilla?
Monessa kohtaa oli helpompi vaihtaa klassikko puolelle jolloin toiminnot ovat mielestäni selkeämmät.
Remakella mennään, mutta jossain kohdissa olen vaihtanut klassikolle juuri tarkastaakseni, jospa siitä olisi apua. Edelleen kuitenkin odottelen vinkkejä tuohon edellä mainitsemaani ongelmaan. Taidan tosin mennä googlettamaan, jospa löytyisi suora näppäinkombo, jolla homma pitää hoitaa. Spoilerit vain pelottavat.

EDIT. No niin, selvisihän tuo. BUGI! Classic-versiolla kontrollit toimivat kuten pitääkin, mutta remakella ne bugasivat tuossa kohtaa tai sitten sekoilin pahasti. Voihan tietysti olla, että B:ssä oleva vakio-action muuttuili kesken kaiken, enkä sitä huomannut. Ärsyttää tuollainen.
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Voihan tietysti olla, että B:ssä oleva vakio-action muuttuili kesken kaiken, enkä sitä huomannut. Ärsyttää tuollainen.
Hämäännyin itsekin tuosta pelin parissa kohdassa joissa pitää pyörittää jotain työntämällä ja vetämällä, mutta todellakin noissa kohdissa se B:n oletus muuttuu aina siihen jota on viimeksi käyttänyt. Saman taisi tehdä kyllä myös classic-käyttöliittymällä. Jos varman päälle haluaa vetää niin molemmissa valitsee aina eksplisiittisesti verbin eikä luota oletuksiin.

Remakella menee muuten ihan kokonaan ohi ne pari kohtaa joissa koko verbivalikoima muuttuu osana jotain vitsiä, ellei silloin vartavasten tajua katsoa verbivalikkoa.
Eli Meathookin kamalaa hirviötä hiplattaessa, ja jos kokeilee Guybrushin uhoa kymmenen minuutin hengityksenpidättämisestä kun siihen tulee tilaisuus.

Myöskin inventaarion näkymättömyys mielestäni jonkin verran lieventää muutamaa vitsiä kuuluisassa kohtauksessa, jossa paljon asioita tapahtuu näkymättömissä. Classic-näkymässä kun inventaariossa vilahtelee tavaroita asianmukaisesti, remake-puolella ei inventaariota edes saa näkyville kyseisen kohtauksen aikana ja joutuu elämään ilman kuvia tavaroista.
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Hämäännyin itsekin tuosta pelin parissa kohdassa joissa pitää pyörittää jotain työntämällä ja vetämällä, mutta todellakin noissa kohdissa se B:n oletus muuttuu aina siihen jota on viimeksi käyttänyt.
Ei helvetti. :p Paljonkohan mahdoin aikaa käyttää tuotakin kohtaa jankaten. Itse pulmahan oli todella helppo, mutta tällä kertaa kontrollit löivät pahasti käsille.
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Ai perkele, kuinka kuumottaakaan tämä peli juuri tällä hetkellä... Trial oli rikollisen lyhyt, ja jätti suuhun vain "**ttu pakko päästä pelaamaan lisää!!111" -fiiliksen.
Toisaalta en millään kehtaisi pistää tuota kahtaakymppiä pointseihin, kun ei nyt oikein lukiolaisen budjetti kestä. Sen verran noita muitakin hankintoja (lue: pelejä) edessä, että täytyy jo ihan pienienkin summien käyttöä miettiä...:confused:
Nyt on paha tilanne. Paha, paha tilanne.
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Heh, itse muuten sain sen kauppiaan holvin auki tuurilla. Luulin että se Do the Monkey -lappu kertoo kombinaation ja sillä se sitten aukesi. Vasta äsken googlasin sen miten oikeasti se yhdistelmä saadaan.. =)
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

kahdesti vedetty läpi ja yhtä achia vaille valmis.

taitaa speed runissa mennä hetki
 
Vastaus: The Secret of Monkey Island: Special Edition

Oli kyllä todella hienosti tehty koko setti. Sama käsittely kaikille Lucasartsin peleille. Lupaan ostaa jok'ikisen.

Jep, samaa mieltä. Jotenkin konsolilla tuntuu paremalle pelata kun voi vain rötköttää sohvalla ja ei tarvii istua koneen ääressä.
 
Ylös Bottom