Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Gamescom - Euroopan E3

Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Ei kellään paikalla käyneellä sattuis olemaan ylimääräistä PS4 kaulanauhaa jonka vois mulle myydä?
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Mielenkiintoinen tilastotieto ilmestyneistä artikkeleista E3- ja Gamescom-tapahtumista : http://www.gamesindustry.biz/articles/2014-09-02-gamescom-catching-up-with-e3-in-terms-of-pr-impact


gamescom-catching-up-with-e3-in-terms-of-pr-impact-140965103638.png


Luonnollisesti kesäkuun alussa Los Angelesissa pidettävä E3 saa suurempaa huomiota toimittajilta. Siellä esitellään usein ensimmäisen kerran aitoa pelikuvaa ja päästään käsiksi huomisen peleihin. Muutaman kuukauden perästä tuleva Gamescom saa siis osin esitellä jo nähtyä. Lehdistötilaisuuksilla selvä merkitys medianäkyvyyteen. Tämän todistaa pylväsdiagrammit kirjoitettujen palstamillimetrien osuudesta per messupäivä. Gamescomin pressipäivä tiistai on korkein. Pleikkari ja Xbox ottavat tässä heti reilun etumatkan suhteessa Nintendoon, joka ei ole välittänyt pressitilaisuutta järjestää. Kun taas E3:ssa Reggie Fils-Aimé on jokavuotinen lavatähti ja näkyvyys huomattavasti paremmalla tolalla.

14096510019.png


Eurooppalaisesta Gamescomista saksankielisiä artikkeleita kaikkein eniten, ranskalaiset kolmantena ja englanninkieliset vasta kolmantena (!).
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Eurooppalaisesta Gamescomista saksankielisiä artikkeleita kaikkein eniten, ranskalaiset kolmantena ja englanninkieliset vasta kolmantena (!).

Veikkaisinkin, että Gamescom nähdään Euroopassa tärkeämpänä kuin E3-messut. Toisaalta Gamescomissa esitellään paljon tavaraa, joka on jo nähty E3-messuilla, eikä tehdä lähellekään niin paljoa julkistuksia, jotka herättäisivät keskustelua samaan tapaan kuin Los Angelesin paljastukset.
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Tuli mailia Kölnistä eli osu kohdalle mahdollisuus hankkia 2 kpl:tta wildcardeja joilla pääsee messuille jo keskiviikkona 5.8 klo 13:00 alkaen. Kun tuo on periaatteessa mediapäivä niin jonot kokeilemaan pelejä on reilusti lyhyemmät kuin muina päivinä messuilla. Noi wild cardit kustantaa 25 euroa kappale ja itsehän kuittaan toisen eli vapaaksi jää yksi wild cardi jos jotakin kiinnostaa tuollainen ja on messuille tulossa. YV:lla saa kiinni :)
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Rankkaa edittiä tähän kohtaan eli onnistuin jotenkin sössimään sen toisen wildcardin koodin kun ostin itelleni sitä yhtä kappaletta eli toinen vapaa koodi ei enää toimi ollenkaan. Pahoittelut jos joku ehti jo innostumaan... Lähtee nyt potkimaan itseänsä nilkkaan ja kiroamaan omaa tyhmyyttään...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Gamescomin uutiskirjeen tilaajien kannattaa tsekata mailinsa, siellä on nimittäin uusin newsletter joka sisältää linkin tuonne ticket presaleen eli voi hankkia tikettinsä jo ennen kuin lippukauppa virallisesti aukeaa. Perinteisestihän tuo lauantai on mennyt kai aika nopeasti täyteen...

Itsehän kävin jo päivätiketit hankkimassa eli nyt on liput taskussa to, pe, la ja su päiville plus se keskiviikko iltapäivä :D
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Harmillisesti Sony ei järjestä lehdistötilaisuutta tämän vuoden Gamescomissa. Syynä aiempia vuosia lyhyempi väli kesäkuun E3:n kanssa.

“With the changes this year of E3 taking place a week later and Gamescom taking place earlier, we feel that both PlayStation and the wider industry would benefit from a major news milestone later in the year, during the most important period for gaming."

Lähde: http://www.gamespot.com/articles/sony-to-skip-gamescom-press-conference/1100-6427134/
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Voisiko PSX 2015 tapahtumalla olla myös jotain vaikutusta?

Todennäköisesti. Kenties pankki tyhjennetään sen verran perusteellisesti kesäkuun E3:ssa, ettei uudelle tilaisuudelle ole tarvetta elokuussa. Silti olisi kyllä toivonut omaa showta myös Gamescomin yhteyteen. Ovat kuitenkin hallilla pontevasti kuten aikaisempinakin vuosina. Vähentää jonkin verran messuviikon painoarvoa markkinajohtajan loistaessa tiistaina poissaolollaan.
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Messuviikon perjantai ja lauantai myyty loppuun. Muutamia tuhansia lippuja vielä jäljellä torstaille ja sunnuntaille. Näin kertoo virallinen lehdistötiedote. Tämä tulee tarkoittamaan kansainvaellusta jälleen kerran. Kaikkea ei ehdi näkemään, joten syytä rakentaa ennakolta henkilökohtainen tiekartta.
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Microsoft järjestää lehdistötilaisuuden 4. elokuuta Saksan Kölnistä, klo 17 alkaen. Esillä on mm. kotimainen Quantum Break.

Messuosastolla pelattavana tulevaisuuden peleistä mm. Halo 5. Kuitenkin ehkä melenkiintoisin uutinen on ilmoitus FanFestin järjestämisestä E3:n tyyliin valikoidulle pelaajaryhmälle. Siellä arvatenkin kestityksen lisäksi luvassa kaikki merkittävimmät pelit puolen vuoden säteellä. Perinteisesti tämäntapainen juhla on järjestetty torstai-iltana messujen sulkeuduttua muuten. Nyt festarit ovat kaksipäiväiset tiistai-keskiviikko.

Lähde: http://news.xbox.com/2015/06/xbox-xbox-at-gamescom-2015
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Microsoft järjestää lehdistötilaisuuden 4. elokuuta Saksan Kölnistä, klo 17 alkaen. Esillä on mm. kotimainen Quantum Break.
Mainitsemisen arvoisia ovat myös viime vuoden E3:ssa ensiesiintymisensä tehneet ja tämän vuoden E3 skipanneet Crackdown ja Scalebound. Kova kolmikko on säästetty Gamescomiin. Etenkin Crackdown kiinnostaa, koska ensimmäinen Crackdown oli viime sukupolven parhaimpia hiekkalaatikkopelejä ja muistaakseni tässä projektissa on samoja naamoja mukana kuin mitä ekassa osassa.
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Päiväliput loppuunmyyty to-la, enää sunnuntai jäljellä. Tämä ennakoi kyllä taas mahtavia ihmismassoja tukkimaan tärkeimmät kulkureitit. Entistä tarkempi saa olla omissa suunnitelmissa ettei jää jalkoihin ja esitykset mene ohi. Aikaisempina vuosina on liikuttu siellä 330.000 kävijän määrissä. Nappaan itseä kiinnostavimmat artikkelit 2-3 kpl ja keskityn niihin per päivä. Pelaamaan, mutta hyvällä tuurilla myös saa tekijänsä esittelyt vielä siihen päälle. Voisin arvata peleistä Battlefront, Horizon Zero Dawn, Rainbow Six: Siege, Halo 5, Call of Duty: Black Ops III, Destiny: The Taken King jne. löytyvän ensimmäisille päiville riittävästi ammennettavaa.

Muuten messut ovat vuosi vuodelta laajentuneet. Niin myös nyt. Lisää hallitilaa on vallattu +18 prosenttia. Esittelijöitä on yli 700 yrityksestä ja yli 40 maasta. Uusista nimistä mm. Google/Youtube. Yksityisille hikipajoille on varattu oma alueensa; "Indie Arena", jonne on tulossa noin 50 yritystä. Fanituotteet ovat olleet ihan oma näkynsä, tuskin missään muualla on näitä figuureita ja paitoja yhtä paljon esillä kuin täällä; Fan Shop Arena käsittää ihan oma hallinsa. Paikalla muovista puristettua ja kankaasta valmistettuja tuotteita myymässä mm. Square Enix ja Konami. Lisäksi vielä mainittava Cosplay Village, josta löytyy tutut pelihahmot ilmi elävinä! Tänä vuonna täytyy myös kokea aito, tuhansien katsojien eSports-kisakatsomo. Tämä ollut vaikuttava näky kun on sivusta aikaisemmin seurannut.

Gamescom 2015, 5.-9.8.2015 - http://www.gamescom-cologne.com//gamescom/index-9.php

 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Konamilla on perinteisesti ollut yksi messujen mielenkiintoisimmista osastoista. Alkuvuosista on kuitenkin tultu pienempään päin. Tämän vuoden kattaus ei yllätä. Siellä on kymmenet pelipisteet varattu PES:lle ja jokunen MGS:lle.

METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN and PES 2016 will be available for the public to play for the first time at this year’s gamescom; and that´s the kind of line-up that packs a punch,” said Martin Schneider, General Manager at Konami Digital Entertainment B.V. “KONAMI is going to present two stunning games for the current console generation at the most important consumer exhibition in the world, and further showcases KONAMI’s commitment to bringing AAA-titles to the consumer.”

Lähde: http://www.thexboxhub.com/konami-announce-their-gamescom-playable-demo-line-up/
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Microsoft järjestää lehdistötilaisuuden 4. elokuuta Saksan Kölnistä, klo 17 alkaen. Esillä on mm. kotimainen Quantum Break.

Electronic Arts, keskiviikkona 5.8., klo 10.30 - 12.00.

Arvatenkin Star Wars: Battlefront vahvasti esillä.
 
Ylös Bottom