Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

Tuosta konsoli soturille 46.29e 12kk
Niitä saa xbox joka paikasta pitkin nettiä 40-50e välillä

Joku tainnut herätä taas väärällä jalalla päivään? Antaa todella fiksun kuvan sinusta huudella tuota konsolisoturia (yhdyssana) heti jos joku kehtaakin puhua sinun rakkaasta yhtiöstäsi hieman kriittiseenkin sävyyn.
 
Täälläkin taidettiin aikaisemmin huhuilla siitä, että live gold olisi lähtemässä pois ja nettipelaamisesta tulisi Xboxilla ilmaista, mutta kenties ei näin olekaan. On meinaan ilmeisesti puolen vuoden live goldit nousseet nykyisestä 40 dollarista 60 dollariin. Varsin iso nosto. Pyritäänkö tällä saaman GPU näyttämään paremmalta vai onko tuoltakin saralta odotettavissa hinnan nostoa piakkoin?
Tuo 60 dollaria puolen vuoden Gold jäsenyydestä on samoissa hinnoissa kuin puolen vuoden Game Pass -jäsenyys. Puoli vuotta Game Pass Ultimatea maksaisi kuukausihinnoittelulla sekin alle kahdeksankymppiä, joten ei tuossa tosiaan järkeä ole.

Toivon ja uskon, että Game Pass Ultimaten hinta ei ole nousemassa ainakaan hetkeen. Näin siitä on puhuttu ja myöskin tähän sukupolven vaihteeseen nimenomaan kannattaisi tarjota palvelua mahdollisimman edullisesti, että uudetkin pelaajat hyppäävät mukaan kelkkaan.

Kuten @CharGasM tuossa kirjoittikin, niin vähänkin valveutuneempi ostaja saa kyllä Gold jäsenyytensä halvemmalla, mutta OVH:n nostaminen Game Passin hintaa vastaavaksi on silti liike, joka varmaankin on osa laajempaa kuviota. Kaksi selkeintä vaihtoehtoa: 1. Saada ihmiset vaihtamaan Gold jäsenyytensä Game Pass Ultimate jäsenyydeksi. 2. Nostaa myös Ultimaten hintaa hetken kuluttua, kun tämä Goldin hinta on asettunut "normaaliksi" hinnaksi.

Henkilökohtaisesti parin euron hinnan nousu Game Pass Ultimatessa ei tuntuisi kovin pahalta, kun miettii mitä palvelu tarjoaa. En tietysti siltikään toivo tai halua että hinta nousisi.
 
Hinnan nostaminen on tosiaan enemmän ohjaava toimenpide tässä tapauksessa, eli halutaan päästä eroon pelkkää Goldia tilaavista. Pienikin hinnannousu aiheuttaa taloudellista merkitystä paljon suuremman ohjaavan vaikutuksen psykologisen efektin vuoksi. Kukaan ei pidä siitä, että hinta nousee.
 
Jos ymmärtää liiketaloudesta edes pikku lapsen verran niin on varma homma että jossain vaiheessa myös GP palvelujen hinnat tulee nousemaan. Tuskin tänä vuona, ei välttämättä ensi vuonnakaan mutta vääjämätön seuraus näissä viihdepalveluissa on että hinta nousee samalla kun sisällön määrä kasvaa.

Edit: Toki MS:llä on yhtiönä varaa tehdä tappiota tuolla palvelulla pitkääkin. Mutta jos tilaajakantaa saadaan tarpeeksi isoksi ja Xbox onnistuu valtaamaan markkinaosuutta niin että toiminta on kannattavaa, silloin myös hinnannosto on aika saletti.
 
Minusta hinnannosto ei ole lainkaan selvä asia, koska strategiana voi olla myös muualta ostetun sisällön vähentäminen ja tilaajamäärän kasvu voi jossain tilanteessa nostaa palvelun kannattavuutta. Sitähän ei tiedetä oikeasti tekeekö MS tappiota vai voittoa, oman ilmoituksensa mukaan palvelu on nyt kannattava, eli tappiota ei tehdä eikä sitä tarvitse missään vaiheessa myöskään tehdä. Jos olisi tilanne, jossa MS maksaisi ulkopuolisille palveluntarjoajille volyymin perusteella, silloin käyttäjämäärien lisääntyminen voisi heikentää kannattavuutta. Nykytiedon valossa MS maksaa ainakin osalle tietyn könttäsumman pelistä ennakkoon, jotta saa pelin palveluun. Silloin volyymin kasvattaminen on kannattavaa ainakin ulkoisten palveluntarjoajien tarjonnan suhteen. Lisäksi tietysti pitää laskea omien tuotteiden arvo ja sen menetys, koska Game passissa oleminen voi laskea myyntiä. Koko paketti on niin monimutkainen, että sitä on ulkopuolisen mahdoton arvioida ilman tarvittavia tunnuslukuja, joita MS ei jaa ulkopuolisille.
 
Toki mahdollinen on myös se että ei hinta nouse. Yleisesti vaan tahtoo mennä niin että hinta ajan saatossa nousee. Ja eipähän tule itselle niin iso pettymys jos niin käy kun valmistautuu jo asiaan valmiiksi :D
 
Nyt Microsoft tiedotti uusista Gold-hinnoista myös virallisesti. Selitys hintojen nousulle on se, että niitä ei ole nostettu jopa yli 10 vuoteen.

Periodically, we assess the value and pricing of our services to reflect changes in regional marketplaces and to continue to invest in the Xbox community; we’ll be making price adjustments for Xbox Live Gold in select markets. In many markets, the price of Xbox Live Gold has not changed for years and in some markets, it hasn’t changed for over 10 years.

Lähde: Xbox
 
Eiköhän tällä hinnan nousulla pyritä saamaan Gold-tilaajia ostamaan Xbox Game Pass Ultimate, johon myös Gold sisältyy. Nimittäin nyt jokaisen Goldin ostava voi miettiä, että säästääkö muutaman euron vai ostaako Game Pass Ultimaten, johon sisältyy kaikki. Microsoft nyt tuntuu haluavan saada kaikki pelaajat ostamaan Game Pass Ultimaten.
 
Eli karkeasti käännettynä: tilatkaa mieluummin Game Pass Ultimatea.
Sitähän se, kun samaisessa tiedotteessa ihan suoraan kerrotaan tuosta konversiodiilistä.

If you’d like to upgrade your Gold membership to Xbox Game Pass Ultimate your remaining Gold time will also convert directly to Ultimate (up to 36 months). For example, if you have 11 months of Xbox Live Gold now, and you upgrade to Xbox Game Pass Ultimate, those 11 months convert to 11 months of Ultimate at no additional cost.

Joten jos ei ole Game Pass (Ultimate) -tilaaja, nyt viimeistään kannattaa tankata halpaa Live Gold -aikaa jopa 36 kuukauden edestä, ja muuttaa se eurolla GPU-tilaukseksi.
 
Nadellan koko strategia on lisätä palveluista saatavaa liikevaihtoa. Huhut maksuttomasta Livestä olivat naurettavia. Onhan se tietysti "maksuton" kun jäljellä on lopulta enää GPU. Palveluiden hinnat tulevat nousemaan kaikilla muillakin
 
Mahtavaa. Tuohan kertoo, että Fortniten pelaajilla on kannustin tippua pois Xboxin playerbasesta.
Free to play pelit. Aahh, se ainainen kannustin. Joo, niiden pelaaminen verkossa edelleen maksaa Xboxilla ja parempi olisi että ei maksaisi, mutta onko oikeasti niin että sellaisia pelaajia on nyt niin paljon, jotka pelaavat netissä vain Fortniteä? Eivät siis ikinä Codia, Battlefieldiä tai mitä tahansa muuta verkkopeliä.

Lisäksi tällainen pelkkä Fortniten pelaaja on aika tyhjä arpa myös Sonylle ja Nintendolle. Toki konsolin ostaa, jossa on huonot katteet muutenkin, ja sitten sen jälkeen pelaa ilmaista peliä, ilmaiseksi verkossa.

Toki ymmärrän että tämä pelaaja voi siinä sitten ostella konsolilleen muita pelejä, jolloin rahaa tippuu konsolivalmistajan taskuun, mutta siinä taas palataan tuohon ensimmäiseen pointtiini. Tämä Fortniten verkkopelistä tykkäävä pelaajako ostaa nyt sitten muuten vain yksinpelejä, eikä esim. uusinta Call of Dutyä?
 
Onhan tuo julma hinnannousu, kun verkkopelaamisesta tuli yhdellä tiedotteella puolet kalliimpaa. Siitäkään huolimatta, että hintoja ei ole koroteltu pitkiin aikoihin, niin ei tästä voi tykätä. Mutta kuten monet jo totesivat, niin selvästi tässä ohjataan kulutusta GP:n suuntaan. Mikä ei välttämättä ole huono.

Ja eiköhän tuo Nisupullan "ilmainen" verkkopelaaminen ole jo niin vanha (ja huono) Rapala, että tuskinpa siihen kannattaa sen kummallisemmin tarttua.

E:Mielenkiintoista nähdä mikä on hinta Suomessa, vaikka GPU:lla toki menen jatkossakin.
 
Viimeksi muokattu:
Onhan tuo hinnan korotus persiistä, mutta en kyllä koskaan ole ostanut Microsoftin hinnoilla Goldia tai Game Passia, vaan aina jostakin muualta halvemmalla :D
 
Tämä nyt tulee tälläisenä puolittaisena läppänä, sarkasmina, vittuiluna ja faktana.

Olen aina välillä uusien konsolien julkaisujen jälkeen unohtanut kokonaan Xboxin uusien konsoleiden olemassaolot, vaikka ennen julkaisua ne kovasti jokapuolella pyörikin. Kuitenkin Game Pass on hienosti pitänyt Xboxin brändiä yllä ja siihen ei ole voinut olla törmäämättä kokoajan.

Tietyllä tapaa konsoliajattelusta kohti platformia on Xbox jo onnistunut saavuttamaan.

Se ei välttämättä ole se mikä itseäni Henk. koht. kiinnostaa, muuta kuin sivusta tarkkailijana, mutta mielenkiintoisia askelia Xbox on ottanut Phil Spencerin alaisuudessa sieltä Xbox Onen alun fiaskosta.
 
Tietyllä tapaa konsoliajattelusta kohti platformia on Xbox jo onnistunut saavuttamaan.
Eli onnistunut juuri siinä mitä jokunen vuosi sitten lähti kovasti tavoittelemaan.

Niinkuin monesti on sanottu, niin hyvä vaan että meillä on erilaisia kokemuksia tarjoavia konsolivalmistajia. Pleikkari on se niin sanottu perinteinen malli. Xbox kerää yhteen konsolin, PC:n ja mobiililaitteet ja niputtaa paketin Xbox Game Passilla yhteen. Nintendo tarjoilee yhdessä paketissa sekä kannettavaa, että telkkarin ruudulta tapahtuvaa pelaamista.

Tähän päälle sitten jokaisen valmistajan omat yksinoikeuspelit. Minusta aika hyvä setti ja "pakottaa" jatkossakin ostamaan kaikkien valmistajien laitteet.

Vielä tuohon Xbox Live Goldin hinnannousuun liittyen, ilmeisesti hinta ei nouse jos sinulla on jo Gold tilaus. Voit siis jatkaa tilausta vanhalla hinnalla, mutta uudet tilaukset tai jos Gold on ollut katkolla, niin hinta on tämä uusi korkeampi hinta.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom