Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Koska välillä pitää syödä ruokaakin

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ulukai
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Ryssinyt pari kertaa nyt tässä parin päivän sisään noita kokkailuja niin pakko oli tehdä jotain mitä ei vaan voi mokata!
Nimittäin tuunattu Karjalanpaisti :)
7cc70ff9-64a8-4fce-a302-21a62cccd18c.jpeg
Tuunaukset on rehuissa ja mausteissa.

eli se perinteinen (peruna+liha+sipuli+suola+mustapippuri) mutta lisäksi:
Tomaattia
Valkosipulia
Vihreetä papua
Sieniä (Ostin noi kuvan sienet aasialaisesta kaupasta kun näytti ihan mustatorvisieniltä mutta onkin jotain ihan muuta. No, ei haittaa jos ei sentään myrkytystilaan joudu)
Tomaattipyree muutama rkl
Lihaliemi / fondi
Chili
Paprikajauhe

Comford food as it's best :)

P.s. porkkanat unohtui. Harmi, en kauppaan enää tänään kyllä vaivaudu
 
Viimeksi muokattu:
Ryssinyt pari kertaa nyt tässä parin päivän sisään noita kokkailuja niin pakko oli tehdä jotain mitä ei vaan voi mokata!
Nimittäin tuunattu Karjalanpaisti :)
Näytä liitetiedosto 19871
Tuunaukset on rehuissa ja mausteissa.

eli se perinteinen (peruna+liha+sipuli+suola+mustapippuri) mutta lisäksi:
Tomaattia
Valkosipulia
Vihreetä papua
Sieniä (Ostin noi kuvan sienet aasialaisesta kaupasta kun näytti ihan mustatorvisieniltä mutta onkin jotain ihan muuta. No, ei haittaa jos ei sentään myrkytystilaan joudu)
Tomaattipyree muutama rkl
Lihaliemi / fondi
Chili
Paprikajauhe

Comford food as it's best :)

P.s. porkkanat unohtui. Harmi, en kauppaan enää tänään kyllä vaivaudu
Tuosta ryssimisestä. Tässä kun on luppoaikaa, niin puran tuskaani tänne.
Löysin vanhoja kaapistoja siivotessa Thaimaalaiseen keittiöön keskittyvän keittokirjan. Nopean vaimokonsultaation kautta päädyttiin nautacurriin. Curryyn. What ever. Mutta ideana kuitenkin tehdä curry alusta saakka sen sijaan että ostaa noita kaupan valmiita tuotteita.

Ok. Kirjan ohjeissa kaikki curryshitit tuonne mortteriin ja siliäksi. Mulla oli tämmöistä:
B229EC57-866F-4FD3-876F-D8DDC0B9309B_1_105_c.jpeg
Jos ikinä enää lähden tuota tekemään niin miksi ihmeessä mortterissa? Miksei vaan sudi menemään sauvasekoittimella tai blenderillä? Kyllä morttelillakin lopulta tuli sillain ok tahnaa mutta... Äh.

Toinen mikä meni ihan reidelleen oli tuo sienirisotto. Riisit ei ns. rikkoontunut millään vaikka vatkasin niitä kokatessani kuin teinipoika Anttilan alusvaatekuvaston kanssa. Ei tullut kermaista vaan semmoinen möykky ja liikaa sienen makua. Eli liikaa sieniä. Tuonkin kuvan nyt yritin liittää kolmeen kertaan mutta milloin on liian suuri, milloin väärä formaatti yms. Rakastan käyttää näitä Applen tietokoneita mutta välillä harmittaa kun jotkut asiat on vaan hankalia.

Edit, noniin, kuva, monien mutkien kautta. ripulia lautaselle, kuva on huono, näytteilleasettelu on huono. Ruoka nyt tule onneksi nieltyä alas.
fb kierrätys.jpeg

No, viestin sanoma on että kokkailu on parhaillaan parhautta mutta kyllä sinne kaikilla varmasti virheaskeliakin sattuu :)
 
Viimeksi muokattu:
Varmaan pari vuotta sitten mainitsin kuinka air fryerilla voi kätevästi tehdä "keitettyjä" kananmunia.
Nyt otin jopa kuvankin.
140 astetta, 14 minsaa, ei esilämmitystä. En tiedä kuinka paljon määrä vaikuttaa, mutta mä tein 10 kerralla.
Nyt saa huomen aamulla munavoita karjalanpiirakan kanssa.

munaa.jpg
 
Varmaan pari vuotta sitten mainitsin kuinka air fryerilla voi kätevästi tehdä "keitettyjä" kananmunia.
Nyt otin jopa kuvankin.
140 astetta, 14 minsaa, ei esilämmitystä. En tiedä kuinka paljon määrä vaikuttaa, mutta mä tein 10 kerralla.
Nyt saa huomen aamulla munavoita karjalanpiirakan kanssa.

Näytä liitetiedosto 19936
Hyvä vinkki, kiitos! :) Pitää laittaa kokeiluun - eli ei mitään reikiä minnekään tms, ihan vaan huoneenlämpöiset munat sinne? :)
 
Pitänyt tästä jo pitkään kirjoittaa, mutta jos sattuu olemaan nurkissa (toivottavasti ei nurkissa) liikaa sieniä, eikä tiedä mitä niille tehdä, niin suosittelen tätä Henri Alénin pikkelöintireseptiä niille.


On meinaan tuo liemi jo niin hyvää, että tekee mieli juoda sitä erikseen. Pienissä tipoissa toki, ei varmaan oikeasti hyvää juotavaa isompina annoksina olisi.

Tuota tuli omille sienille tehtyä pariin otteeseen ja lopputuloksena on ihan törkiän hyvää lisuketta vaikka kalaruokien kanssa. Kuvaa ei tässä nyt käsillä, mutta tiedä sitten tarvitsisikohan sitä muutenkaan.
Kyllähän tuli muuten häiriintyneen hyvää tästä :) On jopa niin hyvää ettei halua syödä koko purkillista (tein vain 0,5l nyt testimielessä alkuun) kun pitää säästää sitä :D Tätähän pitää tehdä isompiakin eriä!
Kiitos vielä jaosta!
 
Kyllähän tuli muuten häiriintyneen hyvää tästä :) On jopa niin hyvää ettei halua syödä koko purkillista (tein vain 0,5l nyt testimielessä alkuun) kun pitää säästää sitä :D Tätähän pitää tehdä isompiakin eriä!
Kiitos vielä jaosta!
Jes, mahtavaa! Itellä odottelee jääkaapissa pari purnukkaa sopivaa ruokaa, jonka kylkeen voi pistää lautaselle. Hyvä, että toimi siellä myös! :D
 
Jes, mahtavaa! Itellä odottelee jääkaapissa pari purnukkaa sopivaa ruokaa, jonka kylkeen voi pistää lautaselle. Hyvä, että toimi siellä myös! :D
Tuota just meinasin ettei viitti vedellä suoraan purkista kaikkea vaan haluaa moisen herkun säästää johonkin sopivaan settiin lisukkeeksi. :)

Mä vahingossa onnistuin omaan makuun luomaan sellaisen jumalten nektrarin kun @pelle noista karjalanpiirakoista mainitsi.
Ihan käsittämättön hyvä semmoinen minikastike tyyppinen minkä kuvittelisin sopivan ihan kaikkialle. Hiukan pitää testailla lisää eri paikoissa ennenko kerron :D superhelppo mutta meni maut suoraan johonkin dopamiinikeskukseen aivoissa
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom