Ajopelit (kinastelut, suositukset, vertailut)

Omenanraato

Well-Known Member
Täällä uudella puolella ei osunut silmiin enää taistelutannerta. Saako täällä silti tälläinen olla?

Ajattelin, että sen vanhan ajopelien kuninkuus-ketjun jatkeeksi luoda tälläisen. Mun mielestä tässä samassa ketjussa vois yrittää sen ainaisen taistelun ohella yrittää jaella vinkkejä esimerkiksi pelisuosituksiin, ”mikä ajopeli seuraavaksi” jne tyyppisiin. Ja ihan puhtaita vertailuja jne, jotta saadaan ne pois normi ketjuista. Ja toki vaikka lisäillä puhetta jostain ö-luokan pelistä mitkä ei ansaitse todellakaan omia ketjujaan. :)

Itselläni on se tilanne, että vaikka viimeisenpäälle ajopenkit veemäinen löytyy, niin en pysty fyysisten rajoitteiden vuoksi tällä hetkellä ajopelejä pelailemaan ratilla.
No ajopelit on viimeisen vuoden aikana olleet todella vähissä, koska ikäni olen ratilla pelannut, niin ei tuo pädi oikein taivu.

WRC 7 palautti innostuksen pädiajeluun ja vaikka on selvästi Dirt Rallyä huonompi peli, niin pädillä sohvalla pelaten istuu omaan käteen vain niin loistavasti. Toki voi syynä olla myös se, että tiedän miten hyvä Dirt on ratilla, joten ei edes halua pädillä osata.

Mutta kun olen 90% ratamiehiä (rallicross menee tähän), niin ralli on aina hetken kivaa, mut sit haluais radalle. Toisaalta esim Pcarsia oli aikanaan kiva vääntää onlinessa Kfinin porukalla kerran viikossa, mutta ei enempää. Online puolella on liikaa odottelua, eikä voi pausetella peliä miten huvittaa, eli liian sidonnaista minulle. Toisaalta normi online peleissä on aina joku persuksessa ja itse saa rangaistukset.
Sit yks iso syy on se, että haluan ”edetä”, joten tarvitsen uran. Tarvitsen myös peli-innon ylläpitoon voittoja edes ajan kanssa uralla edetessä.
Onlinessa kunnon porukalla mulla on ratilla saumat sijoille 4-8, pädillä aivan häntäpäähän. Ei ole aikaa, eikä halua opetella yksittäisellä autolla yksittäistä rataa niin paljon, että koskaan tuon paremmaksi pääsisin. Online on sen vuoksi ajopeleissä nounou.

No kuten sanoin, niin WRC ollut se ainut joka nosti intoa pädilläkin ajaa. Mutta rallia jaksaa kerran kahdessa viikossa rallin, kaipaan radalle.

GT Sport oli demon perusteella se josta voisi tulla mulle tähän tilanteeseen hyvä peli. Ajotuntuma pädillä oli helppo sisäistää ja ajaminen oli hauskaa todella monista käyttäytymisongelmista huolimatta. Mutta kun ei tarjoa minulle offline pelaajana mitään. Ei edes yksittäiskisoihin järkevää AI:ta, saati sitten jotain edistymismahdollisuuksia ”uralla”.

Eli Sport jäi ostamatta, vaikka alkukesästä/keväällä peli oli vielä tilauksessa.
Mutta Sport sai minussa heräämään sen ”tahdon ajaa” fiiliksen. Pleikka täynnä ajopelejä ja olen niitä pädillä yrittänyt:

Assetto Corsa, se joku siviilimersu ja ei pysy edes suoralla lapasessa, ei kykene siis tähän. Olisin tässä mielentilassa jaksanut poikkeuksellisesti kiertää hetken jopa rataa yksin, kunhan ois hauskaa.

Pcars, tässä olis auto pysynyt lapasessa, mutta jotenkin tosi outo fiilis pädillä, enkä tykännyt yhtään. Tässä ois mun makuun paras AI kuitenkin. Tämän vuoksi ei uskalla ostaa Pcars 2:stakaan.

F1 2016, tämä ei taittunut mulla pädillä yhtään, ohjaus vain ei ollut kivan oloinen, vaikka miten yritin. Tämän vuoksi 2017 versiota en ole uskaltanut ostaa.

Loeb Rally ja Dirt Rally. Loeb oli aivan jäätävä pädillä ja on rallia joten...Dirt Rally taas on pädillä oikeasti erittäinkin ajettava, mutta WRC:hen nähden vaatii ihan liikaa keskittymistä. Pädillä näköjään haluan ottaa paljon rennommin, kun taas ratilla tosissaan. Tässä ois rallicrossia, mutta siinä ohjaus ei ollutkaan enää jostain syystä hyvä, joten ei sekään maistunut.

Tässä kohdin tajusin jo sen, että olen kaiken ostanut rattipeliksi ja pädillä en osaa, joten vaatii arcadempaa. Sen vuoksi GT Sport oli heti napannut, kun ohjaus oli paljon helpompaa.
Koitin sit vielä The Crew:n ja Need For Speedin..kivoja pelejä, joskin molempiin aikaisemmin jo kyllästynyt, eikä ole radalla ajoa.
Driveclub taas on jotenkin täysin arcade, mutta liian kankea, enkä ole pelistä pitänyt koskaan.

Eli olen tullut lopputulokseen, että kriteerit on överikovat ja taidot ei riitä kuin ratilla. Loppui pelit kesken.
Flatout on melkein paras ja umpisurkea monster jam, mutta niiden muut ongelmat on niin kamalia, ettei niistä iloa riitä.

GT sportin aiheuttaman sysäyksen vuoksi olenkin tilanteessa, että ei oikein kiinnostaisi muu kuin ajopelit (onneksi Spintires osuu omalla mutkaisella tavallaan ajohermoihin), eikä oikein muuta haluaisi pelata, eikä ole tarjolle mitään. Baja voisi yksi olla, mutta kauheasti ei kukaan ole kokemuksia heitellyt..

Kun kuulin forza 7 olevan entistä arcadempaa, kypsyi päätös, että veronpalautuksista ostan One S:n ja Forzat Horizon 3 ja 7. Vaikka edellinen ja ainut forza kokemus on 360:ltä kuukauden ajalta.
Siinäkään ei vain oikein ole järkeä, että yhden genren ja oikeastaan yhden pelin vuoksi ostaisi koko konsolia, mutta ei vain ole tarjontaa.


Rattimiehenä olen aina vinkunut simujen perään, nyt kun niitä on, niin enää ei olekaan Mario Kartin ja rattipelin väliin tavallisia kilpa-ajopelejä laisinkaan. Se on kyllä sääli.

Onko jollain suosituksia johonkin peliksi? Tai haluaako joku GT ja Forzaa pelannut vertailla niitä sisällön, grafiikan, teknisen toteutuksen ja ajotuntuman osalta? Ja toki kaikki avaukseen liittymätön vääntö, suositus tai vertailu on tervetullutta.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Katselin tuon videon tässä jokupäivä ja täytyy sanoa, että tuo vertailu on aika vaikeaa, koska panostus on ihan eri asioissa.

Puut, varjot, vuorokaudenajat jne.
Myös itse autojen mallintamisessa ollaan aika eri tilanteessa oltu ja eri tyylillä tehty.

Tietyiltä osin GT oli selkeästi edellä, toisaalta monet Forzan ratkaisut on kokonaisuuden kannalta parempia/tärkeämpiä kuin puhdas grafiikka.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Totta se on että vaikea niitä on verrata kun molemmat panostavat eri asioihin, mutta jokainen tietää mitkä asiat omasta mielestä ovat tärkeitä jotta peli näyttää hyvältä ja tuo video auttaa ainakin vähän kertomaan missä molemmat pelit menevät.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Juuri näin. Video itsessään on erittäin hyvä. Mutta ei noiden kahden välillä enää oikein sitä vanhaa kunnon tunnepainotteista sotaa saa aikaan.

Itseasiassa kumpikin menee tavallaan niin omia polkujaan nyt, että ei oikein ole vertailua mistään muustakaan pelistä kummallekaan.

GT Sport, ”vähän” autoja, panostettu nettipeliin. Viety realistiseempaan suuntaan, kuitenkin pitäen mielessä pädiyleisön hauskuuden ja olematta lähellekään simu. Yksinpelaajat vähän kuin unohdettu, samoin kuin ns. autopornoilijat automäärän vuoksi, vaikka muutoin ominaisuudet on kunnossa sen suhteen.

Sit taas Forza menee arcadempaan suuntaan ja painottaa entistä enemmän puhdasta pädi hauskuutta, kun taas rattityypeiltä tullut aika paljon valituksia. Toisaalta koko ydin yksinpeleissä ja sadoissa autoissa, eli tavallaan jatkaa siltä osin GT perintöä edelleen, mistä GT itse luopui.

Kumpaankaan pelityyliin ei oikein ole kilpailijoita laisinkaan. Esim pcars 2 voisi sikäli olla lähellä GT:tä, mutta tarjoaa yksinpeliin uskomattoman paljon säätövaraa ja vapautta, mutta toisaalta yrittää ainakin olla niin paljon enemmän simu, että ei enää pääse samaan rentouteen. Eli vähän erilaiseen pelihetkeen sopiva peli.

Ennen oli jotenkin tosi helppoa vertailla Forzaa ja GT:tä, kun oli samanlaiset periaatteessa ja sai vetää vain Sony tai MS lasit päähän ja tarttua vain vastapuolen ongelma kohtiin, mutta enää siitä ei saa mitään irti, kun kilpailee niin eri osa-alueilla, että joutuu itsekin nöyrtymään ja pistämään ostohousut jalkaan MS leirin suuntaan. :D
 

gt75

Member
Saako WRC 7:skaa pelattua padin nuolinäppäimillä ja kaasu ja jarru napeista Peli kiinnostais mutta en halua pelata rallia tateilla ja liipasinkaasulla.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Saako WRC 7:skaa pelattua padin nuolinäppäimillä ja kaasu ja jarru napeista Peli kiinnostais mutta en halua pelata rallia tateilla ja liipasinkaasulla.
Ainakin näppäimet saa laitettua mihin haluaa, mutta nyt täytyy sanoa etten ole varma pystyykö ohjausta vaihtamaan mihinkään tatista. Voin kyllä asiaa esim huomenna testata, jos ei muut ennen sitä ehdi.
 

nikob

Active Member
Forza 7 on kyllä itselle todella hyvin uponnut, varsinkin dynaaminen sää tuo paljon uutta tuohon peliin. Viellä kun olisi vähän pidemmälle viety, päivä saisi oikeasti vaihtua iltaan kesken kisan ja rata saisi täysin kuivua. Ajomalli on myös hyvä ja tätä on kiva ajaa pädillä, Simu asetukset itsellä. Mukava myös tuo Xonen ohjain autopeleissä kun liipasimissa on pientä vastusta, PS voisi siitä ottaa mallia.
Peli on myös hienon näköinen ja autot mallinnettu upeasti, näyttäisi varmasti hienommalta kun olisi 4K ja hdr tv.
 

cobalos

Well-Known Member
Digital Foundryn testin perusteella GT Sport on kyllä hienon näköinen peli ja useimmat graafiset ratkaisut miellyttivät silmää enemmän kuin ehkä hieman tummasävyisempi Forza 7:n näkemys.

Ja vaikka en ole samaa mieltä siitä, että Forzasta olisi tullut arcade-kaahailua, täytyy myöntää, että tietyt suunnitteluratkaisut ovat vieneet peliä kevyemmän kaahailun suuntaan. Esimerkiksi asfalttipinnan ulkopuolella ajelu on nyt todella paljon vapaampaa kuin vaikkapa Forza 5:ssa ja 6:ssa. Tämä tarkoittaa, että melko röyhkeätkin oikaisut nurmikon puolelta ovat mahdollisia, kun aikaisemmissa Forzissa liikaa oikoessa auton vauhti putosi kuin olisi märkään sementtiin ajanut.

Tietenkin sitä voi iskeä kaikki ajoavut pois päältä ja katsoa, miten arcadea tuo oikeasti on... :D
 

Omenanraato

Well-Known Member
En ole Forzaa pelannut, mutta onko Pleikan puolelta (PS3 tai PS4) mitään vertailukohtaa, että miltä tuo tuntuu.

Toiset sanoo Forzan tuntumaa simcadeksi siinä missä GT sarjakin, mutta hieman erilaisella lähestymistavalla ja toiset vertaa Mario Karttiin, mitä se ei luonnollisestikaan ole.
 

mojo2

Active Member
En ole Forzaa pelannut, mutta onko Pleikan puolelta (PS3 tai PS4) mitään vertailukohtaa, että miltä tuo tuntuu.

Toiset sanoo Forzan tuntumaa simcadeksi siinä missä GT sarjakin, mutta hieman erilaisella lähestymistavalla ja toiset vertaa Mario Karttiin, mitä se ei luonnollisestikaan ole.
Ei se hirveän kaukana Turismo Sportista ole mutta kuitenkin selvästi erilainen ajomalli. Helpompi ajaa joka tilanteessa ja korjaukset onnistuu aika suoraviivaisesti, paremman sanan puutteessa. Pelasin ratilla PC:llä vähän testiksi julkaisun aikoina, kaikki avut poissa päältä.
 

Jogi

Well-Known Member
Jossain GTS arvostelussa joku oli vakaasti sitä mieltä että comfort renkaat olisi mitä aidoimmat realimaailman renkaat :-D

Tein tuolla 128hp mx5:lla muutaman 0-100km/h testin..
sport hard +tcs off -> 12.32s (revitti 1. Vaihteen)
Sport hard +tcs on -> 11.5s (ei revittänyt)
Sport soft +tcs off -> 11.84s (revitti kaasulla alun paussin jälk 1. Läpi)
Race hard +tcs off -> 10.77s (ei revitystä..)

Tuon mukaan realistisemman pidon antaa race hardit.. sport softit repi 1. Vaihdetta kaasulla vielä 20..30km/h kohdalla.. ja voisin sanoa että ei noin vaan toimi tuon tehoinen oikeilla vakiorenkailla...ehkä pieni chirp kuuluu jos rullaavalla lähdollä noissa vauhdeissa.
 
Viimeksi muokattu:

SeveriS

Well-Known Member
Itse kun suurimmaksi osaksi pelaan pädillä, niin ainoat vaihtoehdot ovat olleet (ajopeli-kategoriasta) Forza -pelisarja, erityisesti Forza Horizon 3 ja Forza Motorsport 7. Oon vähän ehtinyt testata Gran Turismo Sporttia ja tullut siihen päätökseen, että ehkä se ei ole minulle oikea peli.

Itse en yhtään tykkää verkkopelaamisesta, sillä oon ajopeleissä erittäin huono ja mut tuhottaisiin 6-1 moninpelissä, mutta onneksi Forza-pelisarja vielä toistaiseksi omistaa hyvän yksinpelin.

Joka tapauksessa voin suositella jokaiselle PC/Xbox One -pelaajalle Forza-pelisarjaa.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Itse kun suurimmaksi osaksi pelaan pädillä, niin ainoat vaihtoehdot ovat olleet (ajopeli-kategoriasta) Forza -pelisarja, erityisesti Forza Horizon 3 ja Forza Motorsport 7. Oon vähän ehtinyt testata Gran Turismo Sporttia ja tullut siihen päätökseen, että ehkä se ei ole minulle oikea peli.

Itse en yhtään tykkää verkkopelaamisesta, sillä oon ajopeleissä erittäin huono ja mut tuhottaisiin 6-1 moninpelissä, mutta onneksi Forza-pelisarja vielä toistaiseksi omistaa hyvän yksinpelin.

Joka tapauksessa voin suositella jokaiselle PC/Xbox One -pelaajalle Forza-pelisarjaa.
Kiitos. Tämä vain vahvistaa näkemystäni siitä, että Xbox One S täytyy loppuvuoden aikana jostain tarjouksesta poistaa ja samaiset Forzat myös.
Toivottavasti Spintires vie ajohaluja siihen asti, kun polte ajella jotain on todella hurjaa, eikä tarjolla ole mitään.
 

nikob

Active Member
Itse testasin GT sporttia ja oma mielipide on että sarja on jäänyt muista kauas kehityksessä.
Mielestäni Forzassa auton korjausliikkeet on realistisemmat ja rengas fysiikat ovat paljon edellä.
Pcars 2 on tarkoitus jossain vaiheessa hommata, ykkös osasta pidin kovasti ja tekoäly vastus on noissa jotain sellaista mitä ei muissa autopeleissä nähty.

Black friday tarjouksia kannataa varmaan kytätä omppu sitten kun se tulee, silloin luulisi jotain tarjouksia olevan X onesta.
 

Oeppae

Active Member
Eikös Pcars2:ssa ole ihan hyvä yksinpelikampanja ja ainakin mitä olen ymmärtänyt, niin sen saa säätämällä ihan kelvolliseksi pädilläkin. En ainakaan uutta konsolia lähtisi ostamaan kokeilematta ensin tuota vaihtoehtoa
 

Omenanraato

Well-Known Member
Pcarsia olen tässä yrittänyt ajella ja koittanut varmaan kymmenen eri säätöä netistä. Eiköhän Pcars 2 ole kuitenkin suht samalle rungolle istutettu. Toki vois katsoa onko kirjastossa ja ottaa testiin sieltä.
 

hiphei_finland

Well-Known Member
Pcars1:stä ja 2:sta jonkin verran ajunu pädillä ja on jälkimmäinen helpompi kaikin puolin. Oletuspädiasetuksilla ajanu pcars2:sta,1:ssä joutu säätää melkoisesti jos halus saaha ohjauksen siedettäväksi.
 

Barca11910

Well-Known Member
Toivottavasti Spintires vie ajohaluja siihen asti, kun polte ajella jotain on todella hurjaa, eikä tarjolla ole mitään.
Kiitos vaan omppu tuo Spintires on toinen peli mikä ois menny ihan ohi multa ellen olis täältä foorumilta siitä lukenu. :)

Että ostankin sen enkä PCars 2:sta :) (Hymiöt on täällä kyllä paremmat kun sillä vanhalla sivustollamme.)
 

Omenanraato

Well-Known Member
Pcars1:stä ja 2:sta jonkin verran ajunu pädillä ja on jälkimmäinen helpompi kaikin puolin. Oletuspädiasetuksilla ajanu pcars2:sta,1:ssä joutu säätää melkoisesti jos halus saaha ohjauksen siedettäväksi.
Ai, no sitten testaan tämän kirjastosta, kun ensikuussa näyttää vapautuvan. Kiitos. Ei se kyllä sitä poista, etteikö molemmat Forzat houkuttaisi ihan julmetun paljon. :D

Kiitos vaan omppu tuo Spintires on toinen peli mikä ois menny ihan ohi multa ellen olis täältä foorumilta siitä lukenu. :)

Että ostankin sen enkä PCars 2:sta :) (Hymiöt on täällä kyllä paremmat kun sillä vanhalla sivustollamme.)
Ainakin sen kanssa saa ihan jotain muuta, kuin mihin ajopeleissä on viimevuosina konsoleilla totuttu.
 
Ylös Bottom