Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Alien Isolation

Takana alkaa nyt olemaan sen verran pelitunteja (reippaasti yli 10). Kokonaiskuvasta voi heittää jo vähän painavampaa sanaa.

Alien: Isolationista on kovaa vauhtia tulossa meikäläisen vuoden peli. Olen erityisen vaakuuttunut siitä kuinka pätevä pelin (lue: Alienin) tekoäly on. Aluksi melko armottomalta tuntuneen olennon kanssa oppii kuitenkin "elämään" ja yhteiselosta tulee pitemmän päälle jopa suhteellisen hallittavaa (jopa siinä määrin, että potkaisin vaikeustason takaisin Hardiksi). Tärkeintä on välttää sitä niin kauan kuin mahdollista. Älä pidä turhaa meteliä ja vältä kontakteja muiden "vihollisten" kanssa loppuun saakka. Muistakaa myös etteivät kaikki aseman asukeista ole vihollisia. Vastaan on tullut mm. passiivisia Duunari Jokkeja ja ystävällisiä selviytyjiä. Ihmisiä en ole tappanut vielä yhtäkään (epäeettistä, you know). Tällä taktiikalla olen läpäissyt pari kappalate niin, etten ole nähny (kuullut kyllä!) Alienia kertakaan. Se kertoo pelin dynaamisuudesta jotain ja on aika helvetin siistiä.

Siistimmäksi touhun tekee se, että putkijuoksun sijaan peli pöllii kenttärakenteen suoraan ensimmäisestä Bioshockista. Yllätyin todella kun tajusin että vanhoille alueille pääsee takaisin. Vieläkin siistimmäksi (kyllä, nyt on kaikki siistiä!) touhun tekee se, että Alien tulee välillä perässä. Varovaisella etenemiselle paikkojen tutkiminen on onneksi suhteellisen turvallista. Mutta halutessasi voit kyllä houkutella Allun kanssasi leikkimään. Eli käytännössä käsissäsi on ultimaattinen Alien Sandbox-peli.

Alan olemaan myös aika vakuuttunut siitä, ettei pelissä ole mitään halpoja kuolemia. Koska olen sellaisen kohdannut (yli 10 h pelaamisella) vain yhden ja sekin menee omien senssien piikkiin. Kaikki on täysin pelaajasta ja tämän tuntoaisteista kiinni. Alien toimii sen oman logiikan puittessa niin realistisesti kuin se elokuvassakin toimi. Jos pelaaja ei osaa sitä varoa niin antaa rankaista vain. Ihan oikein. Huonot arvosanat selittyvät kiireellä, jolla peli on arvosteltu. Tämä pitää pelata hitaasti ja jokaista askelta miettien. Tai muuten:

BzXb7dZCYAAcjL7.jpg:large
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Alien Isolation

PS4. On aivan timanttista settiä.

+ AI:n skriptaamattomuus ja vaihtelevuus
+ yleinen arvaamattomuus: alien- ja NPC-kohtaamiset tuntuu menevän omassa sekä katsotuissa let's play:ssä ihan eri tavalla
+ haastava jo normal-tasolla eikä pitele kädestä
+ oldskool tallennussysteemi rohkaisee miettimään ryntäämisen sijasta
+ hyvät craftattavat
+ kontrollit, ohjaimen oheisfunktiot (mm. motion tracker)
+++ presentaatio, äänet, valaistus, tunnelma
+ ainakin PS4:llä onnistuu äänentoisto useammista kuulokkeista

- pientä rosoisuutta (aliasing)
- epäselvää mistä lähtee ääntä ja mikä huomataan NPC:den toimesta (mm. ovien ja kaappien avaukset, kolina ilmanvaihtokanavassa, roskien yms osuminen. Tällä hetkellä fiilis on se että kaikki kuuluu)
- välillä kuolee "yllättäen" kun health bar on aika huomaamaton

Ehdottomasti tämän sukupolven parasta antia itselle. Ymmärrän tosin myös niitä joille ei täysin uppoa.
 
Vastaus: Alien Isolation

Vähemmän tekstiä. Enemmän kuvia:

BzkSNtIIYAExYRd.jpg:large


BzUmGipIYAAymGJ.jpg:large


BzcUFGtIMAAf1VE.jpg:large


BzZ-KdgCUAAWMyg.jpg:large



Spoilereissa kaksi Easter Eggiä. Ei nyt sinänsä spoilereita. Mutta varuiksi tageihin:

BzZzzXXCUAArjdw.jpg:large


BzpMDGSIIAAjUQe.jpg:large
 
Vastaus: Alien Isolation

Isolationissa seikkailee elokuvahistorian ikonisin hirviö. Sen rinnalle on kuitenkin onnistuttu luomaan vakuuttavan puistattava Working Joe:

Bzq1OnmIEAABHh6.jpg:large


Joe astuu maahan jätettyyn Molotov-ansaan. Se syttyy liekkeihin ja huomaa minut. Palavan rauhallisesti se astelee kohti ja ihmettelee äkkinäistä ja "agressiivista" tekoani. Juoksen itseni loukkuun pienen huoneen nurkkaan. Joe perässä. Se tarraa niskasta. Heittää ilmaveivillä seinään. Nostaa minut maasta. Nappaa kurkusta ja puristaa silikoni sormilla kaulaani: "Kuinka voin palvella teitä tänään?" Joe on tulessa koko ajan.

Sevastopolin Lidl-Bishopin voi samantien heittää sellaisten karmaisevien legendojen seuraan kuin Big Daddy, Licker, Necromorph ja Pyramid Head.
 
Vastaus: Alien Isolation

Mitäs mieltä Foeman on tuosta arvostelijoiden valituksesta, että peli on liian pitkä (onkos viellä päässyt kyllästyminen iskemään)

Ite en ole viellä kyllästynyt (pelannut reilusti yli kymmenen tuntia) ja tämä on ehdottomasti paras Alien peli, mitä on tehty!
 
Vastaus: Alien Isolation

Mitäs mieltä Foeman on tuosta arvostelijoiden valituksesta, että peli on liian pitkä (onkos viellä päässyt kyllästyminen iskemään)
Isolation oli juuri sopivan pituinen. Kertakaan ei käynnyt mielessä että "loppuisi jo". Itseasiassa olisin voinnut peliä pelata jopa pari kappaletta pitempään...

Pelin viimeiseen kolmanteen on eksynyt vain yksi lyhyehkö kappale, joka ei oikein sopinut rytmitykseen. Mutta se oli perusteltu ja pohjusti aikaisempia tapahtumia.

Alien meni yön pikku tunneilla lävitse. Kyseessä on kirkkaasti yksi vuoden parhaimmista peleistä. Haastava, tunnelmallinen ja ahdistava. Todellakin se kaikkien odottama THE Alien-peli. Aikaisemmissa viesteissä peli on jo revitty aika hyvin auki: tunnelma, grafiikat, äänimaailma ja musiikki ovat alan parhaimmistoa. Suurin kiitos menee kuitenkin Alienin tekoälylle, joka käyttäytyy fiksusti ja arvaamattomasti. Halpoja kuolemia ei ole olemassakaan. Vain huonoja pelaajia. Uudelleenpeluu arvo nousee (kauhupeliksi) korkealle kun Allu reagoi skriptausten sijasta dynaamisesti pelaajan toimiin. Alien-fanien ja selviytymiskauhusta kiinnostuneiden pakko-ostos!
 
Vastaus: Alien Isolation

Arvostelu.

Ei voinut mitään - pakkohan se oli viisi tähteä antaa, jos peli aiheuttaa näin kovia sätkyjä.
 
Loistava arvostelu Kastle! Hyvä että annoit tekoälystä plussaa. Ehkä ne harvat epäilijätkin viimein uskaltautuvat pelin pariin. Ja ensi kerralla sitten Hard kehiin. ;)

Pienenä varoituksena: arvostelu sisältää spoileria eräästä kappaleesta, joka tuli ainakin minulle täytenä yllätyksenä. Joten varovaisuutta arvostelun viimeisen kolmannen kanssa.
 
Vastaus: Alien Isolation

Ihan totta tuo valikoiden raskassoutuisuus ainakin PS4:lla, kiiretilanteessa voivat ärräpäät lennellä.
Mulla on fiilis että valikoiden raskaus on ihan tietoista. Kamojen nihkeä managerointi on aika iso osa selviytymiskauhua ja siihen liittyvää stressitilaa. Mutta latausruutukin muistuttaa että tavaroita kannattaa tehdä aina jossain rauhallisessa ja pimeässä nurkassa. Kannattaa muuten kiinnittää kaikki löydetyt roippeet samointein varusteisiin. Näin roippeita voi "varastoida" reppuun enemmän.

Olikos hyvä se Nostrovo edition eli se lisäpaketti hommeli? Oliko siinä paljon pelattavaa? Vissiin erikseen ladattava?
Lisäri on vielä pelaamatta. Mutta koko pelillä pärjää ihan hyvin ilmankin lisäriä, joka ei kuulemma kestä paljon tuntia kauempaa... Pääpelillähän on kestoa se mukavat +20h.
 
Vastaus: Alien Isolation

En edes muista milloin viimeksi olisin pelannut yksinpelejä (sillä koneen/koodin päihittäminen tuntuu jotenkin täysin turhalta ajanvietteeltä), mutta tämä vaikuttaa sellaiselta että voisi vaikka poiketa tavoistaan! Kaiken lisäksi edellisestä tämän "sarjan" pelistä (Alien: Resurrection) on jäänyt sen verran hyviä muistoja että odotukset ovat korkealla. Sitten vielä sitä uutta Silent Hilliä kehiin niin ei olisi uuden sukupolven käyttökään ihan moninpelien varassa.
 
Vastaus: Alien Isolation

Onko mitään tietoa tuleeko pelistä jonkinlaista demoa PSN-storen? Kun haluisi ennen ostopäätöstä kokeilla peliä rauhassa kuulokkeet päässä. Silloin saisi paremman kuvan onko tämä parasta ikinä, vai peli johon kyllästyy parissa tunnissa. Alien 1 ja 2 elokuvat ovat lähellä sydäntäni, joten tunnelma on varmasti kohdallaan. Mut sitä pelituntumaa tarvisi päästä kokeilemaan.
 
Vastaus: Alien Isolation

Ei tuu demoa mutta katso lifeplay video, itsekin tein niin ja hankin. Loistava peli, kun saa ihan rauhassa edetä ja äänimaailma on kyllä huippu samoin, kuin on graffat. Hardilla pelatessa saa olla tosi tarkkana, ettei noutaja tule. Aika paljon alussa menee aikaa muiden varomiseen. Alien ilmaantuu aika mukavasti yllättäen, sen jälkeen taas menee aikaa muihin.. Enpä ole hirveästi vielä alienia nähnyt mutta androideja sitäkin enemmän... Ja ovat pirullisia kavereita.
 
Vastaus: Alien Isolation

Alien ilmaantuu aika mukavasti yllättäen, sen jälkeen taas menee aikaa muihin.. Enpä ole hirveästi vielä alienia nähnyt mutta androideja sitäkin enemmän...
Kannattaa varautua henkisesti kappaleisiin 5-6. Ne koettelevat uusia pelaajia kaikista eniten. Mutta niiden jälkeen touhussa on vähemmän skriptausta ja enemmän dynaamisuutta.
 
Vastaus: Alien Isolation

Tämä peli on kyllä saanut aika ristiriitaista palautetta, mutta se voi olla jopa hyvä asia - mestariteokset eivät koskaan ole kaikkien mieleen, eikä pidäkkään olla. Itselläni on hyvä hytinä tästä pelistä. Monet ovat valittaneet siitä, että peli käy tylsäksi äkkiä toistamalla itseään, mutta mulla on aika hyvä toleranssi tähän, kun vain tunnelma on kohdillaan. Kyllähän tämä ostolistalle menee, mutta ensiksi pitää hommata joku alusta, jolla pelata kyseistä peliä. Kiinnostaisikin tietää, kuinka hyvin PS3/X360-versio on toteutettu, sillä jompikumpi noista on next-gen konsoleita todennäköisemmin seuraavaksi hankintalistalla.
 
Vastaus: Alien Isolation

Tämä peli on kyllä saanut aika ristiriitaista palautetta, mutta se voi olla jopa hyvä asia - mestariteokset eivät koskaan ole kaikkien mieleen, eikä pidäkkään olla.
Eipä tässä ristiriitaista taida olla kuin pari vähän huonompaa arvosanaa. Pelaajien mielipiteet (joilla on arvosteluja suurempi merkitys) ovat pitkälti vain positiivisia.

Kiinnostaisikin tietää, kuinka hyvin PS3/X360-versio on toteutettu, sillä jompikumpi noista on next-gen konsoleita todennäköisemmin seuraavaksi hankintalistalla.
Tsekkaappa Digital Foundryn vertailu viiden eri alustan välilä.

---

Olen Alienin läpäisyn jälkeen miettinyt pitkään mitä nämä kaverit voisivat tehdä seuraavaksi.

Netissä toivotaan The Thing ja Aliens-pelejä. Ihan kelpo ajatuksia. Mutta minun mielessä kävi jotain aivan muuta. Muistan Isolationista yhden kohdan, jossa välttelin Allua jossain ruokasalissa. Ahtauduin paniikissa johonkin pieneen kaappiin. Mieleeni tuli samantien yksi kuuluisa elokuvakohtaus. Kuvitelkaapa kuinka hyvin Allun tekoäly sopisi Velociraptorille? Jep, aika pirun hyvin! Jurassic Park: Isolation. Kiitos.
 
Ylös Bottom