Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Android - pelit ja pelaaminen

Vastaus: Android - pelit ja pelaaminen

Googlen Play storessa on ollut jo pari päivää menossa alennusmyynnit 25 miljardin latauksen kunniaksi, pelejä ja softaa 25 sentillä tarjolla ja tarjonta vaihtuu päivittäin vielä parin päivän ajan. Tänään tarjouksessa mm. Amazing Alex, Mass Effect Infiltrator, ja Flick Golf.

Lisäksi tässä lähiaikoina Playhin saapui viimein ihan saatanan kova Jetpack Joyride Halfbrick Studiosilta, ja on vieläpä ilmainen. Tuota tuli iPadilla hakattua ihan tolkuttoman paljon ja hyvä et saa nyt viimein luuriinkin sen.
 
Vastaus: Android - pelit ja pelaaminen

Viime aikoina on tullut pelattua Androidilla enää hyvin vähän, mutta eniten aikaa ovat vieneet Plague Inc (loistava, suosittelen) ja Jetpack Joyride (alkaa jo tympiä, mutta oli hauska pitkän aikaa). Myös Game Dev Story on muutaman kerran tullut käynnistettyä.
 
Vastaus: Android - pelit ja pelaaminen

Nyt kun taulutietokoneiden hinnat ovat painuneet sinne herätysostos-luokkaan, pääsin minäkin tutustumaan mobiilipelaamiseen. Viime viikolla matkaan tarttui Nexus 7 ja olen pelannut enemmän kuin pitkiin aikoihin. Ensinnäkin nämä kosketusnäyttöä hienosti hyödyntävät pelit, kuten Angry Birds ja Fruit Ninja ovat hyvää viihdettä ainakin pieninä annoksina. Mutta varsinaisesti minut koukuttivat nämä 'tycoon-tyyppiset' pelit, kuten jo monesti mainitut Game Dev Story, Plague Inc ja A Story of a Band (Rockstar ate my hamster -kopio) jne. Jos joku osaa suositella lisää tuollaisia niin kuulisin mielelläni. Noitahan löytyy Play Storesta vaikka millä mitalla, mutta ei niiden laadusta ota selvää.

Myös lapsille löytyy aikamoinen kasa sopivia pelejä (mm Legoja, muumeja ja aakkospelejä). Ja retro-osastokin on kunnossa esim ScummVMn kautta. Ehkä Zen Pinball THDn voisi myös lukea tähän nostalgia-osastoon, kun kerran flippereillä pelataan. Se kyllä on sanottava, että toimintapelit (esim FPS) ja tasohyppelyt eivät taivu kosketusnäytölle.

Sitäkin näin vanhan kunnon puhelimen omistajana (qwerty-näppäimistö se pitää olla) olen miettinyt, että miten sitten em pelit toimisivat pienemmällä näytöllä? Voisin kuvitella, että esim Zen Pinball menee jo liian pieneksi.
 
Vois kokeilla tällä Galaxy S2:lla tuota GTA 3:a tai sitten venailla Vice Cityä. Mites tossa kolmosessa kontrollit, meneekö turhanki v*ttumaiseks pelleilyksi vai toimiiko edes siedettävästi?
 
Mielestäni kosketuskontrollit olivat yllättävänkin hyvin toteutettu ja pelaaminen kyllä ainakin itseltäni onnistuu vallan mainiosti. Sinun tilanteessasi odottaisin Vice Citya, on se sen verran parempi pelinä ja tunnelmaltaan, eikä siihen ole kuin reilu viikkokaan enään.
 
Vastaus: Android - pelit ja pelaaminen

Samsung Galaxy minillä (karvalakki android :D) on kyllä melko nihkeä mobiilipelaamiseen pienen näyttönsä puolesta, mutta on noita muutama peli mitkä toimii tuossa melko mukavasti ja ovat pelastaneet mm. ne bussimatkat kun PS vita jäi vahingossa kotiin.

Fruit Ninja on ollut kyllä melko hyvää viihdettä, eikä pieni ruutu ole peliä juuri haitannut.
Menut näyttää 320x260 resolla edelleen melko hyviltä ja kontrollit toimii siedettävällä tasolla, ehkä jopa vähän helpompaakin paikoitellen kun joutuu pienempia sivalluksia piirtelemään mitä esim tableteilla ja kinectillä kyseisessä pelissä.

Fruit Blitz on ihan ok Bjeweled kopio, mutta varmaan jotain parempiakin löytyy. Pelaamista ei ole ainakaan Montezuma Blitz tyyliin rajoitettu mitenkään joten siitä plussaa.

Reiner Knizia's Cluster Master on viimeaikoina busseissa vienyt kivasti aikaa, vähän saisi olla jämäkkyyttä kyllä kontrolleissa sillä välillä tuntuu ettei tuolla minillä saa pelin palasia kierritettyä tai paikoilleen sitten millään. Harmittavasti Trible Flamen toinen peli Banana Bobia ei ole omalle Android luurille saatavissa vaikka vaatimuksissa lukee 2.2.1, se oli ihan hauska endless runner tyylinen peli jota on päässyt mm. Turun ICT-talon Game Tech arts labrassa olevilla tableteilla pelailemaan.
 
Näemmä tän viikon loppuun joutuu venailemaan tota Android - versiota Vice Citystä, IOS:lle tuo tuli jo itsenäisyyspäivänä. Täytyisi muistikorttikin puhelimeen ostaa kun ei 16gb riitä alkuunkaan.
 
Vastaus: Android - pelit ja pelaaminen

Bike race ehkä paras peli androidille;)
Toinen jees Hill Climb Racing
 
Vastaus: Android - pelit ja pelaaminen

Tietoa uudesta julkaisusta: Mighty Dungeons

Peli on luolaseikkailutyylinen sekoitus vanhoja kunnon lautapelejä kuten Heroquest ja Warhammer Quests sekä PC-pelejä Diablo I ja DungeonMaster sisältäen:
- Näyttävä puhelimessa ja vielä hienompi tabletissa
- Kymmeniä tunteja seikkalua ja taistelua muinaisia hirviöitä vastaan vihamielisissä luolissa
- 3 kampaniaa
- 6 uniikikkia sankaria
- Paljon erilaisia hirviöitä ja muinaisia olentoja
- Lukuisia loitsuja hirviöiden tuhoamiseen tyylillä
- Säännöllisesti julkaistavaa uutta sisältöä peliin uusien luolien, sankareiden ja hirviöiden muodossa

Google Play linkki pelille https://play.google.com/store/apps/details?id=games.laylio.mightydungeons
Ilmainen demoversio pelistä https://play.google.com/store/apps/details?id=games.laylio.mightydungeons.demo
Pelin kotisivut löytyvät osoitteesta www.mighty-dungeons.com
 
Vastaus: Android - pelit ja pelaaminen

Lähiaikoina on tullut kokeiltua muutamaa varsin koukuttavaa peliä, kuten 10000000. Rohkenen väittää, että vieläkin koukuttavampi kuin Hill Climb Racing.

Enemmänkin pelattavaa löytyy Humble Bundle Androidista. Tämä pitää sisällään mm The Roomin (jota ei saa vielä Play Storesta, ainoastaan ko bundlesta), Plants vs Zombiesin ja Another Worldin. Kyllä, juuri sen Amiga-pelin. Ja on siellä muutakin, kattokaa itte. Bundle voimassa tällä hetkellä vajaa 4 päivää ja pitää maksaa n 5.60 USD, jotta saa kaikki 9 peliä.
 
Ylös Bottom