Assembly

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Huomenna torstaina 2.8. käynnistyy vuorostaan 27. kesäinen Assembly.

Tiedossa on kaveritapaamisia, yhdessä pelaamista ja demoskenen tuotoksien varauksetonta ihailua. Mustana Hevosena tässä rinnalla on laukannut jo monet vuodet elektroninen urheilu, jonka lopullista läpilyöntiä mielestäni yhä vielä odotellaan. Tarjonnasta se ei ainakaan ole kiinni.

Sohvaskeneilijät pääsevät mukaan suoratoiston kautta:
Mukana myös Yleisradio: Ohjelma: https://areena.yle.fi/tv/program/30-947?t=tulossa
 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
WP_20180804_22_08_40_Pro.jpg

Kesäiset Assemblyt ohi. Upeat olivat jälleen kerran ja myös suurimmat koskaan. Meillä tämä näkyi kuutena konepaikkana ja useina vierailijoina paikanpäällä. Muuten mentiin vanhalla kaavalla, eli tehtiin sitä mitä kotonakin - pelattiin. Tällä kertaa oli konsolit jätetty kotiin jo koko seurue oli liikkeellä tietokoneilla. Yhteisiä pelejä saatiin järjestettyä vaihtelevilla kokoonpanoilla Overwatchissa, Pubgissa ja Destiny 2:ssa. Tapahtuman suola, siinä missä tapaamisetkin. Itse tykitin vielä Quake Championsia.

Meidän pöytä:

Tapahtuma on muutosten kourissa. Viimeaikaisten järjestelyjen kautta on Telia noussut enemmistöomistajaksi. Tämä tulee jatkossa tarkoittamaan mm. elektronisen urheilun entistä näkyvämpää roolia. Liigoja, joiden päätökset pelataan Assemblyssa. Uusia tapahtumia voi syntyä kesä- ja talviversioiden väliin.

WP_20180804_21_42_10_Pro.jpg

Assembly Summerin sisällön luovat kävijät. Niistä erillaiset kilpailut ovat näkyvimmin esillä. Eräs mielenkiintoisimmista on pelinkehityskilpailu, johon ilmoitetut teokset ovat imuroitavissa tietokoneelle täältä: https://www.assembly.org/summer18/demoscene/game-dev

Meille tärkeintä ovat kuitenkin democompot ja siellä onnistuttiin tänä vuonna mielestäni kohtuullisen hyvällä annilla. Voittaja:

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Assemblyn paikkavarauksia suunnitellessa voi fiilistä hakea tänään alkaneista Revision demopartyista, Saksasta.

Kotisivu: https://2019.revision-party.net/

Parasta antia democompojen lisäksi ovat 1 vs. 1 koodauskilpailut lavalla.

 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Revision Partyilla menossa 64k Introt. Assyilla näiden compojen aikana meillä sammuu monitorit ja pelaaminen jää siihen. Parasta.

Edit:

PC 64k Intro

A 64K intro is a demo where the size of the executable file is limited to 64 kibibytes, or 65,536 bytes. At demo parties there is a category for this kind of demo, where the one that gives the best impression wins.

 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Illan Demo Compot ohi. Ei mitään elämää suurempaa, mutta paikoin hyvää settiä.

Amiga Demo Compo


PC Demo Compo. Paljon kutsuja muihin demopartyihin, osa aika sisäpiirin vitsejä. Loppua kohden anti paranee.
 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Ensi viikolla Assembly Summer 2019, 1-4.8. Helsingin Messukeskus.

Ehdottanut järjestäjille jo muutaman kerran koodauskilpailua livenä, yleisön edessä. Tuttua mm. Saksan Revision-partyilta. En näemmä ole ollut ainoa, koska nyt sellainen järjestetään. Todella viihdyttävä ja aito skaban tunnelma.

Toivottavasti tämä käydään päälavalla, jolloin saa arvoisensa näkyvyyden!


Lisätietoa: https://www.assembly.org/summer19/demoscene/scene-lounge/scene-lounge-program
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Assembly Summer käynnistyy tänään klo 10 lastausovien avauksella. Siellä on jo arvatenkin pitkää jonoa oven eteen syntynyt, kun jengi kärrää pelituolia myöten maallisen omaisuutensa paikalle. Hallin valot sammutetaan klo 18 ja päälle ne tulevat takaisin sunnuntaina klo 16.

Ohjelmaa löytyy laidasta laitaan. Itselle tärkeimmät ovat luennot ja compot. Niitä pääsee seuraamaan Assembly TV:stä. Ole mukana!

 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Konsoli MasterRace esittäytyy tällä MoonTV:n Lupun mainiolla Assembly-videolla.

Tapahtuma mielletään yleisesti PC-pelaajien kokoontumisajoiksi, mutta on siellä meillä konsolit olleet mukana tai jopa pääosissa aina vuodesta 2004.

 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Terveisiä Helsingin Messukeskuksta. Hyvin nukutun yön sekä hotelliaamiaisen jälkeen on palattu takaisin konepaikalle. Reippaana päivän koitoksiin.

Eilisen annista parasta oli Dance Music Compo, jonka teokset innostivat osan väestä ottamaan tanssiaskeleita. Myöhemmin Scene Loungessa DJ pyöritti plattaa ja konemusiikin biitti tempaisi mukaansa yhtä lailla. Varsinaiset ravet on tiedossa ensi yönä. Sinne.

Pelata ei ole ehtinyt muuta kuin muutaman erän CS:ää. Tänään lauantaina olisi tarkoitu vetää porukalla cooppipelejä. Kuuluu Assyihin pelata ja muutenkin viettää aikaa yhdessä.

Suomen puollustusvoimilta löytyy oma osastonsa, jossa pääsee tutustumaan mm. dronen häirintäteknologiaan. Jaettavasta swagista löytyy mm. läppärin kameran peittävä suojus, sekä Tornin kangaskassi. Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut Pasi-panssariajoneuvoa kuten viime vuonna. Kerroin heille kokemuksia Saksan armeijan vastaavalta osastolta Gamescomissa.

Luennoista 5G ja pilvipelaamista käsittelevä täytyy vielä katsoa toistamiseen ajatuksen kanssa. Tärkeää on madaltaa kynnystä tarttua peleihin. Se mitä on nähty musiikin ja elokuvien puolella, tulee seuraavaksi peleihin. Välittömästi käsiksi sisältöön, ilman pitkiä latauksia. Play instantly. Jengi ei ole niinkään kiinnostunut teknologista, sisältö on se joka tuo väen paikalle, killer content. Pelata voi miltä tahansa nettiin liitetyltä ruudulta, play on all screens. Mobiilipelaaminen on suurempaa kuin konsoli- ja pc-pelaaminen yhteensä. Pilvipelaaminen tulee ajamaan mobiilipelaajia 5G pariin, toimii sisäänheittäjänä uudelle teknologialle. Latenssia pyritään pienentämään suorittamalla osa grafiikan prosessoinnista itse pelilaitteella. Tällä päästään 10-50 ms latensseihin (60+ fps, 4G/5G).

Peli pyörii servereillä ja renderöintikomennot lähetetään langattomalle VR-laitteelle, jolloin pään liikkeiden prosessointi tehdään itse laseilla. Ei tule viivettä liikkeeseen näytöllä, kun ei tarvitse hakea pilvestä vastausta kysymykseen, miltä maailma näyttää nyt kun pää liikkui suuntaan x. Zero latency.

 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Tämän vuoden kilpailuesityksistä tämä jäi erityisesti mieleen, 4K Intron voittaja Stormriders. Kaikki ajettavaa koodia, koko max. 4096 tavua.


Kiitos tiimille jonka parissa sai viettä kolme päivää sekä vieraille jotka kävivät moikkaamassa. Ensi vuonna taas uudestaan!

 

Barca11910

Well-Known Member
Nää Assyt on kyllä kans semmone tapahtuma mihin on tosi vaikee kuvitella edes menevänsä yksin :/

Vaikka nyt pelit ja pelaaminen kovasti kiinnostaa niin ei tuommosiin massa tapahtumiin oikein kiinnosta lähteä yksin.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Nää Assyt on kyllä kans semmone tapahtuma mihin on tosi vaikee kuvitella edes menevänsä yksin :/ Vaikka nyt pelit ja pelaaminen kovasti kiinnostaa niin ei tuommosiin massa tapahtumiin oikein kiinnosta lähteä yksin.
Kyllähän tuonne yksinkin voi mennä, mikään ei sitä estä. Osa pelaa tuollakin yksinpelejä, tulevat paikalle tapahtuman ilmapiirin ja oheisohjelman houkuttelemana (disketinheitosta luentoihin).

Yhteisöllinen tapahtuma, jossa törmää helposti samoista asioista kiinnostuneisiin. Paikalle voi tulla päivävieraaksi, ilman konepaikkaa. Osallistuu peliturnauksiin suorittajana tai katsomon puolelta, luentoihin ja muihin aktiviteetteihin. Kerää sitä kautta rohkeutta ja seuraavalla kerralla kenties omalle konepaikalle.

Meillä tämän tapahtuman the peli oli Overwatch, johon oli helppo palata kun kaikilta löytyi siitä jonkinlaista historiaa. Videolla eräs matseista.

 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Aiemmin lähinnä kesäisestä ja talvisesta painoksestaan tuttu Assembly laajenee osaksi GameXpoa (ex DigiExpo). Tarkoittaa 750 konepaikkaa, joka jo sellaisenaan on kohtuullisen kokoinen tapahtuma. Siihen rinnalle sitten messut ja e-urheilun finaalit.

Ajankohta on 15.-17.11.2019. Helsingin Messukeskus

Saattaa olla se kauan jo kaivattu piristysruiske ennen niin uljaalle kaupalliselle myyntinäyttelylle?

Lähde: https://messukeskus.com/press-release/assembly-gamexpo-tuo-750-tietokonepaikkaa-messukeskukseen-marraskuussa/
 
Ylös Bottom