Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Assetto Corsa

Vastaus: Assetto Corsa

Eihän sitä malttanu... Fysiikat aivan jumalaiset, äänet ihan ok, paljon yksinpelattavaakin kunnes online kehittyy, toimiva UI, grafiikat todella hirveät. Eli juuri kuten odotin ja muutkin ovat todistaneet. Kyllä tämä tunteja saa paljon ainakin GTSportin julkaisuun asti!
 
Vastaus: Assetto Corsa

Ratilla kun en pysty pelaamaan piitkään pitkään aikaan, niin olihan se pädillä koitettava. Ihan yhtä kamala kuin kaikki pädillä. En vain osaa, enkä tykkää ajella sillä.

Noin muutoin autolistaus ja ratalistaus näytti omaan silmään aikalailla milenkiinnottomalta, koska vihaan nyrreä ja silverstonea ja Monzaa. Mugello ja Vallelunga isoja plussia kyllä.

Autoja jouduin selailemaan aika kauan läpi, eikä siltikään ollut mitään millä ehdottomasti olisin halunnut ajaa. Toki nämä oli tiedossa itselläni jo ennakkoon.

Radalle kun pääsin tajusin ettei siellä voi säätää enää luistonestoja jne. Auto meni ihan kiskoilla factory säädöllä, joten joutui päävalikkoon menemään poistaakseen ne.

Äänet oli ehkä se isoin pettymys. Tosin ajettavuus pädillä oli outo, kun hiukan apuja päälle oli sama kuin junanraiteet ja kokonaan pois, niin auto oli poikittain heti.

Ainakin pädillä automaattikytkin yhdistettynä automaattivaihteisiin oli järkyttävä yhdistelmä. Hiukan kun painoi liipaisinta, ihan pintakaasulle niin kytkin ja laatikko teki kaikkensa, jotta kierrokset meni siten et varmasti sutii. Toivottavasti tuo kytkin ei ole noin surkea rattimanuaaleilla.

Pelimuodot ei vakuuttaneet sitten yhtään (toki sekin oli tiedossa).
Kaiken kaikkiaan teki mieli poistaa peli kokonaan koneelta ja harmitti kun rahani tuohon tuhlasin, vaikka kaiken tiesinkin ennakkoon. On tuossa kaikki niin kuraa loppupeleissä, etten jaksa uskoa että loistava rattituntuma enää paljoa pelastaisi, mutta sen näen muutaman kuukauden päästä ratin kanssa.

Hyvä että jotkut sentään tästä tykkää, onneksi en itse odottanut tätä yhtään, sillä olisi ollut karvas pettymys. PCars ja F1 2016 on niin paljon edellä kokonaisuudessaan ja kun vielä Dirt kilpailee peliajasta, niin aika vähälle tulee tämä jäämään.
 
Vastaus: Assetto Corsa

Kannattaa tosiaan varmaan testailla uudemman kerran vasta kun ratilla pääsee pelailemaan. Saattaa olla jo pelikin paremmassa tikissä silloin. Ei tuosta varmasti padilla saa irti juuri mitään, ainakaan sellainen pelaaja joka on tottunut ratilla ajamaan. Ajotuntuma on se lähes ainoa ja todella iso myyntivaltti ja sen missaa aika lailla kokonaan.

Luistonestoa pitäisi kyllä pystyä ajaessakin säätämään, ainakin ratilla voi. Padilla kertaalleen itse testailin ja ajettavuus tuntui ihan kelvolliselta, parempi kuin Project Cars ainakin, mutta eipä tuota nyt kauaa niin jaksanut ajella. Manuaalivaihteet ja factory-avut oli käytössä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Assetto Corsa

Luistoneston saa pois factorasetuksella,pädillä tais olla R1 nappi. Joillakin autoilla on/off ja joillakin portaaton. Abseja ei saa pois,jos ne oikeasti on autos,sillon pitää mennä valikkoon. Joillaki autoilla voi säätää jarrubalanssia ajaessa.
 
Vastaus: Assetto Corsa

Näyttää pahasti siltä että joudun pelaamaan tätä pädillä. Opiskelen ja asun täällä Orivedellä tämän lukuvuoden. Ymmärtääkseni Asseton asetukset on melko kattavat on se ajo/peli tapa mikä tahansa. Monessa pelissä auto yliohjaa pädillä pelatessa.
Onneks se rakkain peli PES on ihan tarkoitus pelaa pädillä. Mutta Jouluna kun tulee noin kuukauden tauko niin pääsee ratilla kokeilemaan
 
Vastaus: Assetto Corsa

Juu kyllä testaan ehdottomasti ratilla kun aika koittaa. Toivottavasti siihen mennessä peliin tulisi jotain koukkua miksi yksin jaksaisi myös pelata.
 
Vastaus: Assetto Corsa

Niin se vain postilaatikkoon tipahti vaikka eilen vasta lähetettiin. Lyhyet testit ajoin ja kokeilin muutamia eri autoja spa:ssa ja täytyy sanoa, että nimenomaan se kehuttu ajotuntuma on loistava. Autojen äänet on aika huonot mutta ehkä sen nyt kestää.

Oli erittäin mukava kokeilla eri autoja kun ei tarvinnut kuin valikossa kerran asettaa ffb oikeaksi, joka toimii kaikilla autoilla. Verrattuna pcarsiin, jossa piti asettaa vielä ffb erikseen joka autolla.

Yhden kolmen kierroksen kisan ajoin ja siinä ainakin tekoäly vaikutti ihan hyvältä. Tässä jaksaa kyl varmaan tyhjääkin rataa kierrellä vaikka kuinka. :)

Aika alas sai tiputtaa sen ffb, jotta pystyi T300:sta kääntämään. Pää ffb 20% ja sitte laitoin roadin ja slipin 15%, tuntu hyvältä.
 
Vastaus: Assetto Corsa

Itse ajelen padilla ps4:lla ja olisin kiinnostunut jos jollain olisi advanced controller säätöjä heittää.
 
Vastaus: Assetto Corsa

Ihmeen alas joutuu ilmeisesti t300:lla forcet tiputtamaan. Itsellä on t500:n kanssa forcet 40-50%, eikä ole vielä ollenkaan liian vahva, tuntuu itse asiassa aika samalta kuin oletusasetukset pc:llä. Tuosta alemmas jos laskee, niin menee jo aika lailla tunnottomaksi. Luulisi äkkiseltään että menisi toisin päin kun t300 noista kuitenkin se voimattomampi.

Jokohan tänään olisi riittävästi porukkaa ajelemassa että pystyisi suomalaisella porukalla jotain serveriä valtaamaan?
 
Vastaus: Assetto Corsa

Ylimääräisenä kaksi kappaletta Prestige Pack DLC -koodeja PS4:lle, jolla voit ladata peliin yhdeksän eksklusiivista autoa. YV:llä voi kysellä.

EDIT. 1kpl vielä jäljellä.
EDIT2. Koodit meni.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Assetto Corsa

Tulihan se omakin sieltä tänään. Hyvä, että ehdon jo haukkumaan pelikaupan sekä postin. :D

Illalla koitan päästä testaamaan.

E. No en päässytkään vielä ajamaan..

Vähän ihmettelen tätä kovaa kritiikkiä täällä. Jonkin verran olen katsellut striimejä ja ihan kelvolliselta tuo sisältö näyttää kaikin puolin. Toki säätäminen on vähän rajallisempaa ja muutenkin hieman riisuttu, mutta itse en ainakaan ole mikään autonsäätäjäguru, joten ei niin haittaa. Eikä nuo grafiikat nyt mitenkään hirveät ole. Eivät toki Driveclub/Pcars tasoa, mutta ei pistä sitä vertaa silmään, että tulisi kiinnitettyä huomiota.

Autolistakin näyttää varsin hyvältä, ehkä Pcarsia parempi. Radoista ehkä vain puolet on omaan makuun kivoja, mikä kyllä vähän harmittaa, mutta eiköhän noitakin jaksa hieroa ja se Red Bull Ring pitää ehdottomasti hankkia.

Kun nyt pääsisi itsekin jo ajamaan..

Okei, H-kaavio ei toimi rattiin kytkettynä, pitää ilmeisesti vaihtaa usb-liitäntään. Näppäinasetuksia ei pysty muokkaamaan, HUD on aika minimaalimen eikä ole muokattavuutta, äänet pieni pettymys, autoista on aika vähän infoa. Noin yleisesti ajopelejä ajatellen olisi aika kiva info autoista, onko niissä manuaali, sekventiaali vai läpyskät. Tuntuu, että missään autopelissä ei tuota ikinä kerrota, pitäisi aina tietää itse kunkin auton speksit.

On tämä raakile, sen myönnän. Ajaminen tuntuu kuitenkin hyvältä, enemmän simumainen kuin Pcars. Jarruttaminen ja mutkiin sisään kääntäminen on vaikeampaa, factory asetuksella ainakin GT3 sen sijaam on ulostuloissa anteeksiantavampi. Aika kiskoilla ne kyllä oikeastikin menee. Vanha E30 sen sijaan paiskoi minua pitkin poikin eli erot autojen välillä ovat selviä.

Tuo on hyvä, että noita ajoapuja ym. saa säätää juuri ennen session aloittamista. Ei tarvitse päävalikosta säätää, kuten Pcarsissa. On nimittäin aika auto kohtainen juttu itselle, haluanko esim. TC off vai factory.

Ristiriitaiset fiilikset ensipuraisun jälkeen. Nyt kauppaan hakemaan toinenkin usb-jatkojohto ja takas baanalle.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Assetto Corsa

Tulipa tämä minullekin eilen vaikka myös epäilin kuten Torres. Mut on kyllä loistava peli autoissa on todella eroja. :)
Ajomalli on selkeesti paras mitä allekirjottanu on ikinä missää ajopelissä pelannu. Pikakisaa kokeiltu vaikka kuinka monella autolla. Saakohan sitä punaista nuolta jostain pois päältä mikä ilmoittaa vastustajasta? :) Ne samat asetukset mitkä on päällä toteutuu joka auton kohdalla.

Ja sit se perus kysymys... :D Miks tää auto ei käänny? No tässä pelissä se on ihan looginen selitys ajan liian kovaa siihe mutkaan.
Eli itseään saa syyttää :D
 
Vastaus: Assetto Corsa

Tunnin verran kokeilin eilen. Kyselin Jo GT forumilta apuja ongelmaan.En saa th8a:ta pelittään. Rattina t500, vaihdekeppi kytketty suoraan pleikkariin, H-kaavio päällä ja autokytkin pois. Ei toimi. Tämä himmensi ensikokemusta. Fysikat on kyllä makiat :)
 
Vastaus: Assetto Corsa

Tunnin verran kokeilin eilen. Kyselin Jo GT forumilta apuja ongelmaan.En saa th8a:ta pelittään. Rattina t500, vaihdekeppi kytketty suoraan pleikkariin, H-kaavio päällä ja autokytkin pois. Ei toimi. Tämä himmensi ensikokemusta. Fysikat on kyllä makiat :)
Täysin samalla kombolla toimi ihan hyvin itsellä. Olihan alla sellainen auto jossa on h-kaavio käytössä?
 
Vastaus: Assetto Corsa

Tunnin verran kokeilin eilen. Kyselin Jo GT forumilta apuja ongelmaan.En saa th8a:ta pelittään. Rattina t500, vaihdekeppi kytketty suoraan pleikkariin, H-kaavio päällä ja autokytkin pois. Ei toimi. Tämä himmensi ensikokemusta. Fysikat on kyllä makiat :)

Tarkista,ett usbpiuha on varmasti oiken päin konsolissa. Muutaman kerran rattia kytkettäessä pleikkaan,oon vahingossa laittanut usb-liittimen väärin päin konsoliin. Luulin ett taas ratti on paskana,ku ei mitään tapahtunu.:D
 
Vastaus: Assetto Corsa

Tässä on tosi kattava ja rehellinen arvio pelistä. Aika pitkälti vastaa omaakin mielipidettä, mutta äänistä en ole ihan samaa mieltä. Osa autoista kuulostaa liian kesyltä, mutta toisaalta hyviäkin murinoita löytyy, kuten 599xx alhaisilla kierroksilla.

https://youtu.be/fm2NCjdFM-U

Ratalista on itselle se isoin miinus tällä hetkellä. Ainoastaan pari vähemmän ajopeleissä nähtyä rataa mukana ja sitten ne kaikkein geneerisimmät, Silverstone, Barcelona, Nyrren eri versiot, Monza, Spa, Brands Hatch.. Toki noistakin tykkään, oikeastaan vain Silverstone on itselle tosi vastenmielinen rata. Kuten videossakin mainitaan, olisi kiva saada ratoja muualtakin maailmasta ja jotain vähän erikoisempia myös.

Pidän käsiä ja jalkoja ristissä, että tälle pelille tulisi modituki jossain vaiheessa. En nyt sentään pidätä hengitystäni sen puolesta, mutta se toisi kyllä nopeasti niin paljon lisää matskua, että konsolisimujen kuninkaasta ei olisi mitään epäselvyyttä. Ymmärrän, että mitenkään yksinkertaista se ei ole ja tärkeämpiäkin asioita on ratkaistavana ennen sitä.

Itse kyllä pidän tästä nykyiselläänkin. Puutteet unohtuvat aika nopeasti, kun tykittää radalla mahtavan ajomallinnuksen siivittämänä.
 
Vastaus: Assetto Corsa

Hommasin tähän Assettoon sen Season Passin kolmella kympillä. Siellä luki että se koko Season Pass pitää sisällään yli 30 autoa. Ja ainakin Red Bull Ringin radan. :) Joku Japanese pack sitten Red Pack se Ferrari paketti sitten se Porsche Pack ne nyt ainakin :)
 
Ylös Bottom