Astro's Playroom – Johdatus DualSenseen

JC Denton

Well-Known Member
Nyt kun parempi puolisko tuossa vääntää menemään, niin havahduin itsekin miten kova soundtrack tässä tosiaan on. Tulee välillä sellaisia nostalgisia C64-retrofiiliksiä :).
 

Ac3way

Well-Known Member
Onko pelissä muuten Ray Tracing heijastukset vai onko ne jollain toisella tekniikalla tehty?

Aika rajattuja heijastukset ainakin on, ei niissä monta hahmoa näy ja matka on lyhyt sekä läheltä katsottuna vielä se karkea laatu näkyy, mutta toisaalta kyllä ne heijastukset oman lisänsä tuo.

Toistaiseksi, kun on vielä PS1 maailma pelamatta läpi + muuta pientä niin on Astro's Playroom kirkkaasti kiinni vuoden paras peli-tittelissä. Katsotaan miten Cyberpunk 2077 sitten Sonyn pikku bottia vastaan haastaa..
 

Ruhoo

Active Member
Tuli itekii väänntettyy platina tästä. Oli aika mielekästä touhua. Jos tästä tulee joskus vähän pidempi peli, niin saattaa vaikka eksyä ostoskoriin. Nyt kun tääkin on ollu jo suuren yleisön pelattavana jonkin aikaa, niin ei enää X-leiristä naureskeltu tuota ohjaimeen puhalteluu.
 

Ac3way

Well-Known Member
Platina napsahti :D oli kyllä hauska pelikokemus!!
Joo, itsekin sain platinan viikonloppuna ja eilen meni speedchallengen trophy läpi. Yksi parhaista peleistä mitä olen pelannut.

Toki nyt jälkeenpäin itselleni on selvinnyt, että tässä on aika paljon samoja elementtejä Astro's Rescue Missionista. Sinäänsä ei mikään ihme, että kaikille tässä ei ole niin paljon uutuden viehätystä, jos osa asioista on jo tuttuja. Toisaalta taas Rescue Mission keräsi erittäin paljon kehuja niin ei sitten sinäänsä mikään yllätys, että Astro's Playroom käyttäen paljon samoja elementtejä tuntuu niin laadukkaalta.

Astron jatkoa odottaen..
 

Jogi

Well-Known Member
Tässä voisi olla pelintekijöille ideaa, peli voi olla suht lyhytkin mutta tiheä ja laadukas sisällöltään ja palasteltu myös lyhyiin palasiin.. hintakin voisi olla pieni :cool: Toimisiko myös episodi pohjaisena, matskua tulisi lisää esim joka kuukausi vaikka eurolla kappale ja miksei samoihin kenttiin muutoksia tai versioita siinä sivussa..
Kehitys tietty kallista koska lyhyt ja laadukas tarvitsee kuitenkin lähes samat resurssit toteutukseen.

Mutta joo, vastoin odotuksiani, on tässä pelissä ideaa.. mutta miten kaupallistaa.

Harvoin lämpenen pelien musiikille, tässä se oli kyllä hyvää, iloista ja ehkä sitä jotain retroakin.

Edit: ...Esesdii... Vaan soi päässä :eek:
 

Tsuikkeli

Well-Known Member
Sain paskaaa toisaalla siitä kun arvostelin sen GPU-tason biisin huonoksi, mutta se nyt vaan sattuu olemaan ärsyttävä ja loputtomalla toistolla, eikä pelissä ole mitään valikkoa mistä saisi musiikin pois. Tai saisi invert-Y päälle, oli hieman hankalaa pelata kun kamera menee minne sattuu kun on tottunut siihen että ylös=alas. Saa kaiketi konsolin valikosta vaihdettua, mutta saisi tuossakin vaikka Iso peli ei olekaan, olla valikko.

Muuten vaikutti ihan kivalle, mutta en ajanpuutteen ja huonon ensivaikutelman perusteella palaa ihan heti tämän pariin.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Täällä jäi parhaiten mieleen tuo samainen."..SSD". Upea biisi ja sopii teemalliseen kenttään hyvin. Näistä kipaleista tuli kieltämättä mieleen vanhat luritukset ja myös Ari Pulkkisen teokset Super Stardust HD:n ja muihin viime vuosien Housemarquen peleihin. Upeaa kuunneltavaa.

 
P

Poistettu jäsen 5945

Guest
Täällä jäi parhaiten mieleen tuo samainen."..SSD". Upea biisi ja sopii teemalliseen kenttään hyvin. Näistä kipaleista tuli kieltämättä mieleen vanhat luritukset ja myös Ari Pulkkisen teokset Super Stardust HD:n ja muihin viime vuosien Housemarquen peleihin. Upeaa kuunneltavaa.Älkääpä puhuko tästä kipaleesta mitään, jäi soimaan taas päähän ja riittää ku 6v muksu myös sitä hokee :D

SSD...
 

Cyrus1

Well-Known Member
Olihan tämä todella hyvä. Timanttista pelaamista ja upeaa nostalgiatykistystä oli ympätty läpi pelin. Toki peli on melko kompakti paketti ja lisää jää kaipaamaan. Toivottavasti saavat isolla budjetilla tehdä kunnon laajan seikkailun. Tietysti VR olisi kiva saada, Rescue Mission oli niin mahtava. Mutta ilman VR-tukeakin ottaisi enemmän kuin mielellään. Kehitystiimi on todella taitava.
 
P

Poistettu jäsen 6395

Guest
Nyt tuli kaikki trophyt. platinum ja golden trophy molemmat. oli kyllä aika hankala tuo kultaisen 7min kaikki aikahaasteet yhteensä mutta sieltä se tuli.
 

PeWi

Well-Known Member
No todellakin nostan vanhan topikin, kun näitä PS5:ia tippuu pelaajille pikkuhiljaa enemmän ja enemmän :D

Rescue Mission on omalla tavallaan ehkä kaikkien aikojen suosikkini VR-peleistä, koska Astro Botin virtuaalimaailmassa seikkailu oli melkolailla kuin jokin mielihyväpiikki ohimoon, kenttä toisensa jälkeen. Sinänsä tiesin siis mitä odottaa tämän kanssa ja samaa ilopilleritykitystä ja toisaalta uuden teknologian demoamista tämä jatkaa, mutta pitäähän tälle antaa lisäpisteitä tästä topikissakin mainitusta Playstation-nostalgiatripistä.

Vaikka itse peli (kuten VR-edeltäjänsä) ahmaisee suurella kädellä Super Mario Galaxyn maailmasta, muistuttaa se hienosti siitä, että Playstationeiden aikakaudella on ehditty näkemään ja kokemaan vaikka mitä. Vaikka olenkin enemmän ison N:n kasvatti ja yleensä vähän allerginen turhan yksinkertaiselle nostalgiafiilistelylle, niin Team Asobi onnistuu jälleen vetämään hymyn leveään hymyyn aivan jatkuvasti.

edit: No nyt kun tämä tuli pelattua läpi (ei kylläkään 100% kahlaten) niin pakko todeta, että jäi omissa kirjoissa hyvinkin rankasti Rescue Missionin jalkoihin. Musiikit ja yleisilme olivat jo pääsääntöisesti tuttuja ja VR-teknologia nyt vaan sattuu olemaan kiinnostavampaa demotettavaa kuin ohjainkikkailut, jotka ovat hetken vakuuttavia ja sen jälkeen selvästi vähemmän. Mutta ei siis valitettavaa, hauska ja pirteä hyppely ja etenkin hintansa on kohdillaan :p
 
Viimeksi muokattu:

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Tämä tuli pelattua ensimmäisenä PS5-pelinä läpi ja platina haettua. Olisin varmaan ohittanut muutoin koko pelin, mutta onneksi kysyin täältä suosituksia. Todella mainio pieni tasoloikka, jolle toivoisi jatkoa isompanakin kokonaisuutena.

Täytti myös hyvin tavoitteensa, eli ohjaimen uudet ominaisuudet ovat nyt tuttuja ja niitä osaa odottaa muissakin peleissä.

Uutta vinkkisysteemiä tuli hyödynnettyä viimeisten palapelipalojen ja artefaktien löytämiseen sekä parin viimeisen piilotrophyn saamiseen, vaikka tarkemmalla pelaamisella ne olisi kyllä löytyneet ennen pitkää. Vinkkisysteemiä pidän tervetulleena uudistuksena, sillä etenkin piilotettujen trophyjen löytäminen isommissa peleissä on melkoista arpapeliä ja porukka onkin aina käyttänyt netistä löytyviä trophy-ohjeita.

Ja se musiikki.. "S S D" soi päässä koko ajan :D
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom