Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Battlefield V

Harmi, että niitä harvoja aseita huononnetaan, jotka olivat hyviä. Ratkaisua olisi voinut hakea niin, että huonoja olisi parannettu.

Friendly fireähän tuo vain kaipaisi. Itsekin nelosta pelasin vain HC:nä. Yköstä ei jaksanut, koska conquestina sen mapit oli niin kuraa. Yköstä tosin ei niin paljo ylipäätään tullut pelattua vaan sitten siirryin R6 Siegeen. Friendly fire tekisi pelistä huomattavasti taktisemman ja rauhallisemman, kun pitäisi vähän miettiä minne räjähteitä survoo. Etenkin lentokoneen pommitukset ja raketit ovat nyt aivan aivottomia, kun niiden avulla omat saa vallata lippuja rauhassa.

HUDin puuttuminen ei HC:ssä ole ollut kovin hyvä puoli. En pidä esimerkiksi kovin luontevana, että en tiedä onko minulla kranaattia vyöllä vai peräti useampia. Ainoa mahdollisuus selvittää asia on kokeilla heittää sellainen.
 
Reilu viikko julkaisusta ja pelin hintaa on PSN Storessa laskettu 35 %. Ollen nyt 44,95 €.
Tuli tämä poistettua kun oli jo niin hyvässä alessa.
Muutama itseä negatiivisempi mietityttävä asia, muuten olen hieman jopa innoissani hyppäämässä tantereelle.
Onko tietoa vieläkö serverit toimivat 30hz tickratella konsoleilla ja kuinka stabiili 60fps on? betassa tuntu prollakin kyykähtelevän välillä. Olen tuosta ttk ja ttd:stä lueskellut monenmoisia juttuja monet eivät ongelmaa juuri huomaa ja toisilla tuntuu pilaavan peli-ilon täysin. Mikähän on todellinen laita noh siihen saadaan selvyys viimestään illalla.
 
Tuli tämä poistettua kun oli jo niin hyvässä alessa.

Tämän kanssa käydään Jaakobin painia.

Pelisarja on hyvinkin tärkeä ollut, mutta ei millä hinnalla hyvänsä. Seiskan pelistä ei juuri kolmea kymppiä enempää viitsisi maksaa. Tuo tarjoushinta on yhä yläkantissa.

Kerrohan kokemuksista. Tarjous on voimassa vielä ensi viikolle asti.
 
Tämän kanssa käydään Jaakobin painia.

Pelisarja on hyvinkin tärkeä ollut, mutta ei millä hinnalla hyvänsä. Seiskan pelistä ei juuri kolmea kymppiä enempää viitsisi maksaa. Tuo tarjoushinta on yhä yläkantissa.

Kerrohan kokemuksista. Tarjous on voimassa vielä ensi viikolle asti.

Seiskan peli koska ign?
 
Friendly fire päälle, minimappi pois ja spottaus pois ni avot! Siinä tarpeeks hc.ta...tulis hiuka taktisempia pelejä...loppus se core karaaminen.
 
Kyllä, ja Metacritic.

Olisi komiaa jos sinäkin kokeneena foorumilaisena kirjoittelisit aiheeseen liittyvää välillä ja lakkaisit spämmimästä ketjuun päivästä toiseen että miksi et aio ostaa peliä, tai miksi muidenkaan ei kannattaisi. Kyllä viesti on tullut jo kaikille selväksi että tämä ei ole sinun pelisi ja tuo jankutus ei määräänsä enempää muita kiinnosta. Kirjoita jotain peliin liittyvää, ei ole vaikeaa näytän vaikka mallia nyt!

Eli jos sallinette palaan aiheeseen näin ensipuraisin jälkeen. Maistuu paremmalta kuin edellinen ja siihen vaikuttaa monikin eri asia, tässä muutama:

+ Aivan hemmetin näyttävän näköinen ~4K@~60 fps HDR Xbox One X kanssa. (kuten myös Bäfä 1 nykyään)
+ Uudistunut hela systeemi hyvä muutos, ohjaa liikkumaan ja tekemään tiimityötä. Ei voi jäädä istumaan jonnekin samaan kohtaan rundin ajaksi paskahousuna, tai voi_mutta ei ole kovin tehokasta ja kuditkin loppuu jne.
+ Hela/ammo pisteiden rakentelu, kannattaa tehdä niitä hela/ammo mestoja omalle tiimille ihan siisti uusi juttu!
+ Ei nettikoodi pöllömmältä vaikuta nytkään jo, jos sitä vielä tuosta parannellaan niin hyvä!
+ Se että kaikki voi nostaa hyvä juttu, Medic tottakai tässä kuitenkin paljon parempi kaveri kiitos savun ampumis härpäkkeen ja nopeaman nostoajan. 1 Medic Squadissa aina todella hyvä idea!
+ Paljon opeteltavaa, avattavaa, tavoiteltavaa
+ Aseet viittaa WW2 eikä höpöhöpö aseita kuten Bäfä 1 muka WW1 pelissä, näin verrattain paljon historiaan ja kättä pidempiin perehtyneenä se häiritsi kyllä kieltämättä Bäfä 1 kohdalla se häiritsi
+ Mapit on ihan ok ja tunnelmallisia! Opetteluprosessi on vielä kesken, en osaa syväluodata tätä osastoa vielä kunnolla mutta ensifiilarit on ihan jees
+ Lämää tulee! Ei voi vaan juosta "suon yli että heilahtaa" -tyyppisesti, noutaja saapuu jos siellä temmeltää liian varomattomasti

- Käyttöliittymä on hieman sekava valikoissa ja vaatii totuttelua UX voisi olla niin paljon parempi jos hommia olisi vähän funtsittu ammattimaisesti
- Asetasapaino näyttää olevan atm. hieman pielessä, hyvä että siihen tulee fine tuning heti ensi viikolla, jopa näin äkkiseltään näyttää aika selvästi paremmilta Assaut & Support vs Snipu & Medic.
- RUSH pelimuoto puuttuu tyystin toistaiseksi (kuulemma tulossa myöhemmin) mikäs siinä onhan siellä muuta pelattavaa mutta henk. koht. en pidä Domination tai Conquest niin hauskana kuin RUSH jossa on kiva jyrätä omalla Squadilla
- Imbesillit random tiimikaverit vähän haittaa pelaamista välillä = vieressä ollaan, ei nosteta, ei anneta paukkua tai helaa tai milloin mitäkin päivänselvää. Noh tämä nyt tottakai ymmärrettävää koska uusi peli ja kaikki me tässä vielä harjoitellaan. Oletettavasti tämä ongelma poistuu kun aikaa kuluu

Tällaiset ensifiilarit. Ihan tosi hyvä peli ja todellakaan ei kaduta ostos. Tästä revitään hupia pitkään! Kaikki lentokoneet ja muut on vielä kokeilematta tyystin, samoin en tietenkään yksinpeliäkään ole ehtinyt edes avaamaan. Mietin vähän että hoidetaan nyt vaikka Bäfä 1 ysksinpeli ensin TODO listalta veks kun en ole sitäkään "ehtinyt" vielä loppuun. :)
 
Aika usein törmännyt nyt erityisesti Hamadassa ja Aerodomessa siihen, että hyökkääjillä on puolet snipereita, joiden tarkoitus ei ole laisinkaan työntää hyökkäystä eteenpäin, vaan jäädään sniperin kanssa penkkojen taakse lähelle lähtöaluetta. Eilen laskin että vastustajan hyökkääjillä oli reconeita 15 kappaletta ja mappihan päättyi yllätys yllätys siihen, että puolustajien "sectors lost" oli pyöreät nolla. No, kyllähän tuo puolustajille kelpaa. Omalle kohdalle aika usein viimeiaikoina sattunut kohdalle tämä tilanne, että kaunistellaan snipulla K-D:ta eikä väliä millään muulla. Ilmeisesti osalle tämä tarjoaa sen nautinnon.

Siksi tuo reconeiden mielivaltainen määrä toisinaan huono asia kenttätasapainon ja itse obkektiivin kannalta, vaikka tokihan tässä vaihtelua aina on servereittäin.
 
Olisi komiaa jos sinäkin kokeneena foorumilaisena kirjoittelisit aiheeseen liittyvää välillä ja lakkaisit spämmimästä ketjuun päivästä toiseen että miksi et aio ostaa peliä, tai miksi muidenkaan ei kannattaisi.

Hetkinen, tämä sama Gimble joka spämminyt Call of Duty -ketjua Pubgin ylivertaisuudesta. :D

Ketjussa me hankintaa yhä harkitsevat voimme aivan hyvin tätä keskustelua käydä. Hinnan alennukset viikko julkaisusta kielivät ettei kaikki ole myyntien osalta mennyt odotusten mukaisesti. Syyt tähän ovat avoimen keskustelun paikka.
 
Hetkinen, tämä sama Gimble joka spämminyt Call of Duty -ketjua Pubgin ylivertaisuudesta. :D

Ketjussa me hankintaa yhä harkitsevat voimme aivan hyvin tätä keskustelua käydä. Hinnan alennukset viikko julkaisusta kielivät ettei kaikki ole myyntien osalta mennyt odotusten mukaisesti. Syyt tähän ovat avoimen keskustelun paikka.
Se ettei peli myy odotusten mukaan...kenen odotusten? Jo kesällä puhuttiin ettei tule myymään tässä julkaisuikkunassa mitenkään hyvin ja tuolla sisältöratkaisulla (mikä on mun makuun hyvä tapa kyllä).
Eli lähinnä kai media ja Dice odottanut kovia myyntejä, oikeastaan ilman perusteita.

Jos taas tuo sun logiikka on huonot myynnit -> Hinnan alennukset heti = huono peli...niin tässä maailmassa on tuhansia helmiä jäänyt sit pelaamatta kaikilta. Koska tuo ei kerro hyvästä tai huonosta pelistä mitään. Päinvastoin kilpailutilanteesta kertoo paljonkin.

Ja mitä tuohon kämppäykseen tulee, niin siinä missä BF1:ssä kämpin tosi paljon siellä lipun ulkopuolella, niin tässä saan kovimmat pisteet (luonnollisesti), mutta myös statsit sieltä lipuilta..kaikilla hahmoluokilla.

Ensin annan tulitukea esim supportilla kauempaa, kun muutama assault on lipulla, menen itse perässä ja tyhjentelen loppuja, sit rakentelen suojat ja puolustan hetken ja sit uusiksi.
Assaultilla lipulle suoraan ja medicillä.

Paljon enemmän mä tässä liikun kuin BF1:ssä, mutta liike on hitaampaa ja harkitumpaa. Sniput pystyy kaikkialla väistämään.

Aerodromella on juoksuhautoja, hamadassa pääsee kivien suojissa.
Lisäksi medicillä on savuja niin paljon, että niiden turvin pääset ihan minne vain todella helposti...ongelma on siinä, että jengi juoksee avoimella maastolla, eikä rakenna suojia, juoksuhautoja, eikä käytä savuja..
 
Oma pointti tuohon kämppäykseen ei ollut se, etteikö niitä voisi väistää. Voi hyvinkin väistää, järkevällä pelaamisella käyttäen savuja ja suojia ja mennä lipuille. Toisaalta, nettipelien aikakaudella tämä nyt ei pitäisi yllätyksenä tulla, mutta kokonaisuuden kannalta tuo on huvittava tilanne, kun Aerodromessa reconeita on 15 kappaletta hyökkääjillä, joilla ei ole tarkoituskaan yrittää lipun valloitusta. Eihän siinä muuta kuin että mappi kuivuu kasaan nopeasti ja helppo voitto puolustajille. Kaipa se K-D suhde on sitten näille tuo pelin suola.
 
Gimblelle ja muillekin Rushin haikailijoille (joihin itsekin kuulun) vinkkinä että Frontlines on erittäin Rush-like viimeisen etapin pomminvirittelyjä myöten, saattaa olla jopa parempi. On vaan vähän rikki vielä, pommit ei aina spawni jolloin peli jämähtää eikä sitä voi viedä loppuun. Tämä korjaantuu tavallaan ensi tiistain patchin myötä kun pommit poistetaan ja kaikki voivat virittää kohteet. Mieluummin olisin pomminkannon pitänyt korjattuna, mutta toiminee se noinkin.
 
Hetkinen, tämä sama Gimble joka spämminyt Call of Duty -ketjua Pubgin ylivertaisuudesta.

Ketjussa me hankintaa yhä harkitsevat voimme aivan hyvin tätä keskustelua käydä. Hinnan alennukset viikko julkaisusta kielivät ettei kaikki ole myyntien osalta mennyt odotusten mukaisesti. Syyt tähän ovat avoimen keskustelun paikka.

En nyt muista mitä tarkalleen ottaen olen kirjoittanut mihinkin foorumiin ja mistäkin asiasta ja tässä ketjussa en mene siihen, mutta jos siellä COD ketjussa on jotain sellaista josta haluat keskustella olet vapaa lainaamaan viestiäni jonka jälkeen voin yrittää parhaani mukaan vastata siihen_jos jaksan ja viitsin. Voi olla hiljaistakin koska kyseinen peli ei kuulu erityisesti kiinnostuksen kohteisiini.

Mutta se on ainakin ihan varma asia että oneliner shittiä en ole sinne postannut tai muuallekaan...

Itsellä ollut tällainen nyrkkisääntö pitkään käytössä:

Jos viesti mahtuu yhdelle riville se on luultavasti paska, eikä tuo mitään lisäarvoa keskusteluun eikä ketääni kiinnosta -> älä edes postaa. Suosittelen!

Protip: Jos haluat tietää millainen peli on kyseessä voit kysyä asioista meiltä jo pelanneilta jne. Tuo myyntiluku lässytys nyt tässä yhteydessä on ihan turhaa. Sekö on hyvän pelin referenssi? No ei ole, kuten Omenanraato väänsi ystävällisesti rautalangasta. Sinulle Nisu suosittelen peliä kuten kaikille muillekin nettishooter faneille. Vielä jos on rabatissa (Onnea Playstation!!) näin uusi peli niin aika no brainer jos tykkää pelailla online shooter pelejä videopeli konsolilla. :) Todella hyvältä näyttää alku ja luultavasti paranee vaan kun saavat vieläkin parempaan tikkiin!

Hairahduksen poluilta koitan taas palata aiheeseen jos millään sopii:

Enemmän pelanneet: Onko tuo Breaktrough pelimuoto ihan 1:1 Bäfä 1 Operations? Pirun hyvä se ainakin on, tänään 1. kerran pääsin parin kaverin kanssa vyöryttämään ja UIUIUI kyllä maistui ihan next leveliä kun on taistelutovereita vieressä. Ei muuta kuin saunaan ja sen jälkeen lisää sitä!

Paras pelimuoto tällä hetkellä? Voi olla, ainoa tietty että aikaa menee, ei ihan pikasiin pelisessioihin sovellu kyseinen pelimuoto

Breakthrough


In Breakthrough, the map is divided into several sectors, all owned by the defending team at start of match. If you’re on the attacking team, your goal is to take the sectors one by one in a sequential order, which is done by controlling all the sector’s available capture points. Battlefield 1 players will recognize Breakthrough from Operations, where it was the sole game mode.


Each engagement in Breakthrough is a frantic fight to capture sectors as an attacker and, for the defense, on-the-fly planning to keep the opposition at bay. Keep in mind, forcing a retreat in Battlefield V involves overcoming fortified positions from the defensive side, adding a layer of strategy on both ends.

Edit:

Gimblelle ja muillekin Rushin haikailijoille (joihin itsekin kuulun) vinkkinä että Frontlines on erittäin Rush-like viimeisen etapin pomminvirittelyjä myöten, saattaa olla jopa parempi. On vaan vähän rikki vielä, pommit ei aina spawni jolloin peli jämähtää eikä sitä voi viedä loppuun. Tämä korjaantuu tavallaan ensi tiistain patchin myötä kun pommit poistetaan ja kaikki voivat virittää kohteet. Mieluummin olisin pomminkannon pitänyt korjattuna, mutta toiminee se noinkin.

Kiitos vinkistä testiin menee ASAP! :)
 
Viimeksi muokattu:
Sinulle Nisu suosittelen peliä kuten kaikille muillekin nettishooter faneille. Vielä jos on rabatissa (Onnea Playstation!!) näin uusi peli niin aika no brainer jos tykkää pelailla online shooter pelejä videopeli konsolilla.

Tarjous on kieltämättä kohtalainen -35 %. Katsotaan nyt vielä lisää pelivideoita ja odotellaan niitä tarjoukseen haksahtaneiden kokemuksia. Pelikuva yksin ei anna sytykkeitä ostopäätökselle.

Sarjan paras osa on ollut Bad Company 2. Siinä pelimuotona Rush ja hajoavat ympäristöt. Suomiporukka, joka pysyi usein yhdessä samassa linjassa. Tukitehtävät olivat ratkaisevassa roolissa ja niitä tarjottiin auliisti. Tämä paketti yhdessä tarjosi ensiluokkaisen Battlefield -kokemuksen.
 
Viimeksi muokattu:
Näin ensipuraisuna tuntuu, että olisi pitänyt odottaa kovempaa alea ennenkuin hankkii pelin. Ei sillä että pelisi jotenkin surkea, mutta joku siinä nyt vain itselle hieman mättää. Jos pitäisi ottaa perinteinen vuosittainen codi vs. bäfä niin tänä vuonna voitto menee aivan helposti bo4:lle näin julkaisussa.

On hyvä muutos et kaikki sisältö tulee ilmaiseksi kaikille, mutta silti tuntuu että pelin kanssa on tullut kiire ja sillä pelin julkaisu sisältö on pienehkö ja osa siitä on pukattu myöhemmäksi. Onhan se esim. koomista, että practice range ei ole pelin julkaisussa. Nämähän toki ovat vain omia mutuilujani.

Peli tuntuu jotenkin tahmealta tai kankeahkolta. Osin saattaa johtua siitä, että en tahdo saada tässä mitenkään senssiä järkeväksi. FPS tuntuu droppailevan edelleen prolla joissakin kentissä/tilanteissa.
Tuntuu myös että hahmot pinkovat kuin usain bolt konsanaan.
Luokka balanssi on aika persiillään scout ja medic kaipaavat kipeästi buffia..
Kentät on pääosin omaan makuun. Pois lukien hamada joka aiheuttaa lähinnä oksennus refleksin. Norjan vuoristo kentällekkään en vielä täysin ole lämminnyt.
Välillä tulee myös tilanteita, että kuolen vuoren/suojan tms. taakse. Nämä varmaan johtunevat 30hz tickratesta. Tämäkin varmasti nostetaan pikapuoliin 60hz.

Enkä sano, että peli olisi huono, mutta ymmärrän täysin mistä huonot arvosanat joita peli on saanut johtunevat. Pelissä on kyllä hemmetisti potenttiaalia parin korjaavan patchin myötä voidaan puhua jo todella nautinnollisesta pelistä. Pelaillaan lisää ja annetaan reilu mahdollisuus ehkä tämä rupee maistumaan paremmalta kun pääsee enempi hommaan sisään.
 
Pari iltaa tätä on tullut pelattua ja ensifiilikset ovat hieman ristiriitaiset.

Olen pelannut bf1 paljon ja siinä pärjännytkin ihan kohtalaisesti. Siihen rinnastaen bf5 vaikuttaa todella erilaiselta. Gun play tuntuu "oudolta", paremman sanan puutteessa ja omaan näppiin sopivien kontrollien löytyminen on vienyt aikaa. Kopsasin asetukset melkein sellaisenaan bf1:stä mutta silti tähtääminen tuntuu erilaiselta.

Pelasin bf1 90 horizontal fov:lla ja tässä sama tuottaa hieman ongelmia. Vihollisia ei meinaa oikein huomata kaiken rojun ja tilpehöörin seasta. Voi toki johtua siitäkin, että kartat eivät ole tulleet vielä tutuiksi ja siitä, että ne ovat tässä melko suuria ja avoimia. Tuntuu, että välillä kuulaa lentää niskaan jokaisesta ilmansuunnasta, eikä itsellä ole hajuakaan mistä vihu roiskii. Tulitaistelut käydään usein pidemmällä välimatkalla, mitä bf1:ssä, tai siltä ainakin lyhyen pelailun jälkeen vaikuttaa.

Bf1:ssä pärjäsin melko hyvin agressiivisella pelityylillä ja tässä joutuu kyllä olemaan huomattavasti varovaisempi ja liikkumaan harkiten.

Vaikea oikein sanoa vielä tässä vaiheessa, miten peli tulee maistumaan. Jotenkin tätä pelatessa ikävöi tutun ja turvallisen bf1:sen pariin mutta en silti tuomitse peliä huonoksi. Bf5 on erilainen ja vaatii selvästi ainakin itseltäni totuttelua erilaiseen pelityyliin.

Peli toimii perus-ps4:llä pitkälti samoin, mitä bf1. Välillä fps hieman droppailee, jos toimintaa on runsaasti mutta pääosin pyörii ongelmitta.
 
Ylös Bottom