Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Clan Warsit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja NorseTKU
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Clan Warsit

Hyvät oli matsit kyllä. Ensimmäinen meni vähän jännittäessä vissiin ja porukalla oli sormi suussa, että mites tää toimii. Opittiin varmasti siitä montakin asiaa.
GUN-klaanin 10 jätkää kun tuli myöhemmin vastaan samassa kentässä, niin meno oli ihan eri. Jos samalla tavalla oltaisiin COQ:ta vastaan pelattu, ei olisi ollut mitään hätää.

Ravenin kentässä vasemmalle taakse ei sitten enää montaa äijää, yks-kaks, ketkä varoittaa jos joku puskee läpi, muuten sitten ammuslaatikot, oikea sivusta ja edusta+kohde. Eli juuri kuten GUNia vastaan.
Ekassa vissiin vähän liian orjallisesti porukka oli siinä, missä waypoint käski.

GUN matsi oli kyllä ikimuistoinen, ne paino ihan törkeästi sielt, eikä kaikki randomitkaan mitään ihan noobeja ollut. Parin GUNin jätkän kanssa pelaillut enemmänkin tuolla Valorin puolella, onneksi ei ollut vastassa tuttuja :D
Rematchia ne toivoi, kenties joku päivä voidaan sellainen niille antaa. 32 vs 32 otettais nokkiin ihan huolella, mutta... (pessimistiys tarttui jätkistä tänään :D )

Viimeinen matsi tosiaan oli $Va + KFS. Pakko sanoa, että kyllä KFS veti pitemmän korren näistä kahdesta klaanista. Tuskin valehtelen paljoa, jos väitän että lähes joka plänttäys oli meidän :) Sitten kun saatiin C auki, oli aikaa joku 4min. Kaksi ekaa puskua tyrehtyi, kolmannella sitten päästiin läpi. Meinashan ne sen jo purkaa, mutta onneksi siel porukka hallitsi medikitit ja nosteli omiaan, saatiin homma kasaan ja voitto kotiin kun joku 40s oli jäljellä. Ja Clan Warsiin tuokin kuului, ei siinä mitään.

)B( matsista sen verran, että oli mahtava matsi. Joukkueenjohtaja hiljeni teknisistä syistä, mutta homma pysyi silti kasassa. Jätkillä oli tiedossa jo mitä ryhmä pitää ja niitä myös pidettiin. Tosin aika useasti irtauduin itse sielt tunnelista sinne oikealle sivustalle ja annoin myös muiden ryhmässä sen tehdä, koska sieltä ne näytti eniten puskevan ja tunnelissa taas oli välillä hyvinkin hiljaista.
Hieno matsi kokonaisuudessaan ja kun vastassa vielä tuollainen klaani (jolle muuten COQ hävisi tänään...), niin ei voi muuta kuin kiittää kaikkia panoksestaan.
Hyvä ryhmähenki ja ohjeiden mukaan toimittiin.

Uhka, toivottavasti otit videota enemmänkin. Näytille vaan, että saadaan sitten virallisillekin foorumeille. Jos tuo )B( olisi jollain nauhalla, niin olisi todella hienoa!
Ukkosenjumala, kuvia jakoon kun ehdit. Nyt lienee suurin joukkokuva, mitä on otettuna.

-TKu10YES
 
Vastaus: Clan Warsit

pikku lisäys vielä. kun otettiin ryhmäkuvaa C:llä ja juuri kun Ukkis on saanut kuvan otettua, sen selän takaa tulee yks vihollinen. Mitäköhän se mietti kun edessä oli 32 KFS jätkää, osa makoili ja osa polvillaan. Mahtoi olla näky :)
 
Vastaus: Clan Warsit

Virallisille foorumeille heitin parit kiitokset matseista, tässä jotain KFS:ään liittyviä pätkiä mitä tullut vastaan:

GUNin tyyppejä:
"Are you in that KFS clan??
If so, that game was EPIC.
Good job holding that down"

Shaka_Zulu klaanista ~^~ :
Tämä ihan clan warsin virallisesta topicista
"Are you q synching only? Because been doing lots of Sabo, but little to no clan presence, except KFS platoon one game."

Tämä sitten vastauksena, kun kirosin niitä, kun pilasi meidän yrityksen tehdä saboon uusi (oma) ennätys.
"Good fun that was from you guys in KFS despite the loss, you guys held a ridicolous tempo in that attack game. I rather face a full platoon of enemies when we are just few in attacking games, but in defending game as that one, things fall apart too quickly with randoms."

$Va:n johtajistolta kun kiittelin hyvästä pelistä COQ:t vastaan:
"You guys were a lot of help."

Eli eiköhän se KFS hiljalleen tule siel tutuksi. Lisäilen tähän huomenna pätkiä, jos KFS jossain mainitaan, tai jotain muuta juttua tulee..
 
Vastaus: Clan Warsit

Eeppisiä pelejä oli kyllä kiitoksia niistä. Kuten Turkulainenkin sano ni eiköhä meitin nimi tule tutuksi vähitellen.

We want pics and videos eli tavaraa vaan jakoon jos joltakulta löytyy erityisesti niitä ryhmäkuvia tms :)
 
Vastaus: Clan Warsit

Jaa. :o Eilinen ilta olikin joku etukäteen sovittu pelisessio.
Ilmankos porukka höpötti jostain nimilistasta...........
Pitäis vissiin lueskella foorumia ahkerammin.
Lähdin kiitämään, kun joku sanoi, että kaikki ketkä ei oo nimeään listaan laittanut, niin pois.....
 
Vastaus: Clan Warsit

Juu se foorumien lukeminen on ihan hyödyllistä. Toivottavasti sulle Nufan ei jääny ns. paha maku suuhun, mutta kerettiin sopimaan, että ilmoittautuneet on etusijalla tms :/
 
Vastaus: Clan Warsit

Mahtavat oli pelit, kiitokset siitä kaikille!!! Itsellä oli ainakin hieman jännittyneempi olo kun normaaleihin peleihin lähdettäessä, mutta tämä oli kyllä magia parhaimmillaan.
 
Vastaus: Clan Warsit

Kiitos kaikille osallistuneilla. Hienoja matseja oli ja hyvin matsit meni siihen nähden, että oli eka kerta tuolla mukana. Varsinkin se )B(-matsi oli hieno, vaikka mulla pimenikin mikki puolivälissä. Onneksi asemat oli kaikille jo annettu ja sai varmistettua ne vielä SVER-chatin kautta. Homma pelasi siis erinomaisesti.

Tässä parit ryhmäkuvat:

m-arkku-albums-mag-sekalaisia-picture6546-mag-clanwars.jpg

Tähän ei saatu aivan kaikkia mukaan. Kuri oli alkumatsissa höllässä. Valitettavasti komentopaikalle ei toimitettu nimilistaa kurinpitotoimia varten. Jatkossa näistä rangaistaan ankarimman kautta.

m-arkku-albums-mag-sekalaisia-picture6547-mag-clanwars2.jpg

Noin kolme sekuntia tämän kuvan jälkeen tuli taakseni yksinäinen taistelija. Olimme siis vielä muodossa.
 
Vastaus: Clan Warsit

Voi olla oikeesti kaverilla ilme kun 31 asetta osoittaa juuri siihen suuntaan josta erehtyy tulemaan ;) Kuinkahan moni tuossa muuten sai assistin? :D
 
Vastaus: Clan Warsit

Voi että kun harmittaa kun työtkin on tehtävä ja tuppaavat tulemaan vapaa-ajan tielle!:rolleyes:

Taitavat suunnitella jo seuraavaa matsi iltaa tuolla virallisella foorumilla 19.2 eli ensi lauantaiksi??
Sen verran hyvää palautetta on poijat kirjoitelleet! Väläyttelyä on että tulisi viikottaiseksi ilmiöksi!

Ottasko joku (Deri Sharkonen TKu) taas hoitoon ton ilmottautumisen?

Ja tämä juippi on sitten mukana 19 päivä jos homma tulee toteen! ja loppuun asti!
Laitan nimeni sit tonne ilmoituslistalle kun varmistuu toi homma.

Ja mahtava ryhmäkuva!:D

T: Jeba
 
Vastaus: Clan Warsit

Mahtava ilta/yö oli kyllä näitä mielellään lisää,

tossa vikassa ryhmäkuvas mää sain ainaki assisti :rolleyes:

niin ja joo kiitos erityisesti kaikille rj, jj toimineille, hoiditte hommanne erittäin hyvin,
 
Vastaus: Clan Warsit

Semmonen tuli vielä mieleen kun lueskelin palstat läpi näistä clan warseista nuihin taktiikoihin.

Se taistelupari systeemi voisi toimia silleen että ryhmä jaetaan alkuruudussa tst-pareihin sen mukaan miten peli arpoo pelaajat ryhmään. Tarkoitan siis että ryhmän listalla ryhmyri ja ryhmyrin alla oleva pelaaja muodostaa ensimmäisen parin jne jne...

Tällöin ryhmänjohtaja ja kaikki muut tietää että jos käskee 4 taisteluparin jonnekkin niin silloin sinne lähtee listan kaksi viimeistä pelaajaa. tämä nopeuttaa myös koko komentoketjua.

Jos JJ käskee jokaisesta ryhmästä taisteluparin jonnekkin saaden näin kokonaisen sekaryhmän käskemäänsä pisteeseen voi ryhmyri katsoa nopeasti listaa ja sanoa jotta 3 lähtee. Samalla RJ näkee käskiessään ja tietää että 3 tst parissa on joku joka sopii siihen JJ:n antamaan tehtävään.

Nyt myös JJ voi käskeä haluamaansa sekaryhmää rintamatiedotteen kautta tietäen siellä olevan 8 ukkoa kuulolla!

Menetelmä takaisi sen että mitään ei tarvitse arpoa kun taisteluparien muodostus on aina sama!

T: Jeba
 
Vastaus: Clan Warsit

Oli kyllä tosi hienot mittelöt, puolustus )B(:tä vastaan oli kaikista hauskin omasta mielestäni. Hyvin puskivat päälle ja puolustus piti, vaikka jotenkin viimesellä 30sekunnilla mentiin C:lle vielä ;)

Ukkosenjumala toimi hienosti JJ:nä, ja siinä jossain matsissa tuli kyllä vähän liikaa säätämistä kun JJ:llä jääty ja ei saatu tietoa oikeen kulkemaan. Tätä varten pitäis olla vara-JJ tai jotain(?).

Ensviikolla toivottavasti uusiks!
 
Vastaus: Clan Warsit

Ukkosenjumala toimi hienosti JJ:nä, ja siinä jossain matsissa tuli kyllä vähän liikaa säätämistä kun JJ:llä jääty ja ei saatu tietoa oikeen kulkemaan. Tätä varten pitäis olla vara-JJ tai jotain(?).

Tällaisessa tilanteessa myös ryhmänjohtajien pitäisi olla hereillä ja muistaa, että he pystyvät keskustelemaan keskenään. Joukkueenjohtaja on vain välikappale ja ryhmänjohtajien pitäisi pyytää akuutissa tilanteessa toisiltaan apua, mikäli joukkueenjohtaja tipahtaa. Tuossa kyseisessä matsissahan yksi porukka puolusti turhaa oikeaa puolta, kun viesti ei kulkenut. Pistetään se harjoittelun piikkiin :)

Toinen juttu josta haluaisin keskustelua on tuo ryhmien sijoittelu. Yritin siitä jo eilen klaaniaulassa huudella, mutta se taisi jäädä kaiken hälinän alle. Eli jokaisessa kentässä voitaisiin sopia jokaisen ryhmän sijoitus ainakin ensimmäisen spawnin jälkeen. Nyt pelit menivät siihen, että ryhmät oltiin saatu sijoiteltua ympäri kohdetta aikaisintaan 19 minuutin kohdalla, jolloin ensimmäisistä vihuista alettiin jo tehdä havaintoja. Lisäksi ainakin itselläni ryhmän sijoittuminen vaikuttaa varusteiden kokoonpanoon. Mikäli ryhmien sijoittumisista päästään sovintoon, voin vaikka lupautua vapaaehtoiseksi väsäämään tuonne FAQ-osioon Clan Wars-osion, jossa ryhmien sijainnit on merkattu kenttien karttoihin.
 
Vastaus: Clan Warsit

Suunnilleen samoilla linjoilla Anaxin kanssa olen.

Voitaisiin avata viestiketju, jonne postataan ideoita hyökkäys- ja puolustusmalleista. Lisäksi olisi hyvä käydä läpi muitakin asioita, jotta lähes jokainen pelaaja tietää miten toimia mahdollisimman monessa tilanteessa. Tämä säästää JJ:ltäkin hieman vaivaa.

Ikäänkuin pelaajilla olisi selkärangassa mukava määrä selviä vakiosuunnitelmia, jotka saataisiin erittäin nopeasti käytäntöön matsin aikana JJ:n pikaisesta käskystä ilman yksityiskohtaista selittelyä.
 
Vastaus: Clan Warsit

Joo, elikkä ensi kertaan petrauksen voisi juurikin tehdä ryhmien asettautumisessa ja nimenomaan karttakohtaisesti.

Ravenin mapissa (viidakko) on ehdottoman tärkeää pitää se B:n etuosa hallinassa. Yksi ryhmä tähän eteen, toinen ryhmä vasemmalla ammusboksin luona, joka tulittaa myös koko ajan etulinjaa tulevia (minkä lisäksi voivat nakella kranaatteja sinne muurien yli, koska omistavat ammoboksin). Kolmas ryhmä oikealla, joka myös tulittaa etulinjaan saapuneita. Neljäs ryhmä sitten vaikka objektilla (katolla äijiä) sekä muutama katsomaan, ettei takaa yllätetä.

Tämän lisäksi sekä oikean, että vasemman ryhmyrit käskee sensor jammer kaverit varmistamaan, että vihut eivät pääse kiertämään ohitse.

Mutta tosiaan Valorin(kuusimetsä) mapissa, B:tä puolustaessa edessä on vain suuri aukio. Nyt "etuosa" ei ole niin tärkeä. Yksi ryhmä vasemmalle teltoille, yksi objektin tuntumaan ja kaksi objektin oikealle puolelle, (yksi ylemmäs, toinen alemmas). Näin keskeltäkin mahdollisesti ryntäävät äijät saadaan tapettua ristitulella molemmilta puolilta telttoja ja ollaan silti itse suojissa.

Itse myönnän ainakin sortuneeni ensimmäisessä pelissä (ranskalaisia vastaan) liian orjalliseen aseman hallitsemiseen ja reagoin ryhmälleni tilanteen siinä vaiheessa ku paskat oli jo housussa. )B( vastaan tosiaan menin JJ antamalle puolelle, laitoin waypointin ryhmälleni mielestäni viisaimpaan paikkaan, ja pelin edetessä liikuimme tukemaan sinne minne tarvitsi, kuitenkaan koskaan jättämättä vihuille vapaaksi hallinnoimaamme reittiä.

Mutta kuten ukkosenjumala sanoi, näitä pelejä ei opi kuin pelaamalla, ja itse olen ainakin ensi kerralla paljon tästä oppineempi :)
 
Vastaus: Clan Warsit

Hyviä ideoita mutta kyllä siinä menee aikaa ennenkuin se jokaisella pelaajalla iskostuu sinne selkärankaan. Tosiaankin strategioita kannattaa ja PITÄÄ suunnitella etukäteen, mutta jotta kaikki ne muistaa niin se vaatii vain harjoittelua.

Yksi suurimmista ongelmista on se että muodostuu ryhmiä jossa kaikki jäsenet ovat vähän pihalla suunnitelmista. Eli tarvitaan useampia osaavia ryhmyreitä jotka antaa ohjeita ryhmälleen. Ryhmyreiltä vaaditaan karttojen tuntemusta ja uskallusta antaa niitä ohjeita. Kartat opitaan tuntemaan vain pelaamalla, ja parasta olisi pelata klaanilaisten kanssa jolloin kynnys ottaa vastuuta pienenee.

Henk. kohtaisesti en kuulu näihin osaaviin ryhmyreihin. Karttatuntemus saboissa alkaa olemaan jollain tavalla tuttua mutta strategiat puuttuvat vielä. Esim. vasta eilisen klaanisotien aikana selvisi itselle mikä on sverin kartta jne.

Itse olen pikkuhiljaa oppinut FPS pelaamisen pleikalla. PS3 saapui talouteen oliko nyt marraskuussa ja onkin ensimmäinen pelikonsoli itselle (jos ei Wiitä lasketa mukaan). MAG on itselle ensimmäinen FPS-peli mitä olen pleikalla pelannut ja rivimiehen paikka alkaa olemaan jollain tavalla hallussa. Ryhmyrin roolia olen kokeillut vasta muutaman viikon ajan ja siihen rooliin olen päässyt satunnaisesti joten johtaminen on itselle suhteellisen uutta.

Pointti olisi siis katsoa vähän etukäteen näitä osaavia ryhmänjohtajia ettei tule eteen yllätyksiä jotta klaanimatsissa jotakin ryhmää vetää kaveri joka ei esim tiedä "missä on temppeli, mikä muuri, mihin siis laitetaan miinat, ai siis minne pitää mennä"

Eilisissä matseissa kävi näin että itse olin ryhmässä johon ei sattunut ryhmyriä ollenkaan. Jouduin ottamaan pariin kertaan ryhmänjohtajan roolin vaikka kuten aiemmin jo mainitsinkin että ryhmänjohtaminen vaatii minulta vielä harjoittelua ja veikkaan että klaanisodat eivät ole niitä matseja joissa johtamista harjoitellaan.


-Z
 
Vastaus: Clan Warsit

Jäätymiseen päättyi meikäläisen pelit joskus kahden jälkeen.
Hyviä ja tiukkoja matseja oli, pari ylijuoksua klaanimatsien välissä, mutta jokaista klaanivastustajaa vastaan sai kyllä yrittää tosissaan.

Tässä karkeahko näkemys noista puolustusryhmityksistä:
(Vihreällä ryhmien paikat ja tärkeimmät puolustussuunnat, punaisella kohteiden paikat varmuuden vuoksi)

SVER-kartan puolustus
Raven-kartan puolustus
Valor-kartan puolustus

Tilanteen mukaan tietysti siirrytään, mutta osuuko suunnilleen kohdilleen?
Sverin karttaan merkkasin ryhmätkin, vasemmalta oikealle A->D (Alpha, Bravo, Charlie, Delta), muissa kartoissa voisi samalla lailla sopia ryhmien tietyt paikat, eli A->D vasemmalta oikealle tai oikealta vasemmalle.

-E-
Jokaisessa kohteessa pari määrättyä kaveria käy heti miinoittamassa C:n
-Muista, että jos vaihdat load-outtia, miinat häviävät
-Vain kaksi (2) miinaa voi olla samanaikaisesti asennettuna, asentaessa kolmannen, ensinnä asennettu häviää jne.

-Lisäksi miinoja ensisijaisen kirjaimen välittömään läheisyyteen, konsolihuone & portaiden suut.
-Ensisijaisen kirjaimen selustan/ sivustojen miinoitus koukkausten havainnoimiseksi
 
Vastaus: Clan Warsit

Tuossa piirtelin kans tuon Valorin sabokartan puolustuksen. Aika samanlainen on kuin Weradilla, mutta ei matkittu...;)

Piirsin nuin jotta näkyisi nuo joukkueen ja ryhmien rajat(vain tietenkin suunnilleen) jos tätä puolustusta miettii Joukkueella/yksi kirjain.

Nuin tehtynä esim B:llä olisi kokoajan yksi ryhmä, vasemmalla sivulla yksi ja oikealla kaksi ryhmää. Tuo alue punaisen viivan ja ryhmien rajojen välissä on käytännössä mahdoton pitää sen laajuuden takia(paitsi me vs. random pelit:rolleyes:). Tuo B:llä oleva ryhmä vois tuosta tulla apuun kummalle sivulle tahansa tarpeen mukaan.

No nyt tuosta näkyy myös tuo sivusta tilanne... elikkä kirkolta asti oleva alue joka ulottuu C:lle asti Oranssien viivojen välissä. Siinä on se sivustaan tulevan vihun paikka ja parhaillaan tai pikemminkin pahimmillaan sieltä pääsee B:n taakse blokkaamaan spawnilta tulijat ja sit on C auki. Alue on noin suuri ja sitä on kuitenkin pidettävä silmällä koko ajan kun A:lla ei ole ketään.

Sit jos ajatellaan että puolustetaan tuota A:ta. Siinä on omat hyvät puolensa. Selustaan kiertäminen täytyy tehdä C:n edustalla olevaa junarataa pitkin (jos A:lta katsottuna oikeareuna pitää). Tämä paikka A:n takana taas on niin suppea että se pitäisi pystyä pitämään yhdellä ryhmällä silloinkin kun sieltä porukkaa selustaan valuu. Tarvittaessa taas A:lla oleva ryhmä apuun. Kirkolta päin tulevat joutuvat ylittämään suojattoman tien ja alue on siinä muutenkin puolustajavoittoinen. Kun taas nyt se A:n oikea reuna on hankalampi kuin B:n vastaava vasen. Ollen junaradalla tiivis ja oikealla "hyllyllä" avoin ja laaja.

HUH! Tulipa väännettyä!:D Jaksasko vielä kattoo nuo kaks muuta...:rolleyes:

T: Jeba
 
Vastaus: Clan Warsit

Virallisille foorumeille heitin parit kiitokset matseista, tässä jotain KFS:ään liittyviä pätkiä mitä tullut vastaan:

Flockin [~^~] lisäkommentti Sabon ennätysyrityksestämme:

The KFS game was fun/frustrating: we identified before launch that there were at least 29 players grouped together but were expecting PRO (who we knew from CBJoe would be sending a large force through the train tracks) and not KFS (who were simply all over the map).

Trying to hold down C was insane and ultimately futile - we couldn't afford to die because once you were outside of C, there was no way back into it. With just three Flock, a couple of Fluffy Bunnies and that MAG-RTS playing ContraBanJoe in our squad, it was an impossible mission.

Lopulta kello pysähtyi 17:40 (tms.) aikaan.
 
Ylös Bottom