Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Delta Force: Black Hawk Down

NviperO

KonsoliFIN Alumni
E3 2004: Delta Force: Black Hawk Down

Climax kääntää Novalogicin PC:lle ilmostuneen Delta Force: Black Hawk Down -toimintapelin myös Xboxille. Peli sijoittuu vuoden 1993 tapahtumiin Somaliassa, kun USA:n armeija taisteli Mogadishun ympäristössä somalien sotapäälliköitä vastaan.

Peli sisältää 16 yksinpelitehtävää sijoittuen aitoihin somaliympäristöihin -ja rakennuksiin. Xbox Communicatoria hyödynnetään käskyjen antamiseen tiimikavereille. Moninpeli onnistuu Xbox Liven kautta jopa 16 pelaajan voimin, sisältäen joitain uusia pelimuotoja joita ei nähty PC-versiossa. Ja jopa neljä pelaajaa voi myös ottaa osaa jaetun kuvan co-op -moodiin. Peliin luvataan myös Dolby Digital 5.1 äänet ja laajakuvatuki. Julkaisu on vielä tämän vuoden aikana.

Itsellä ei ainakaan ole kokemuksia tuosta PC:n Black Hawk Downista, mutta jos oikein muistan niin ei se mikään huono ollut.
 
No eipä tuo Black Hawk Down mikään erikoinenkaan ollut. Peruspauketta kauniissa maisemissa. Xbox-versio näyttää kyllä aika rujolta. Toivottavasti pelattavuus ja varsinkin moninpelisi toimisivat sitten sitäkin paremmin. :rolleyes:
 
Vastaus: Delta Force: Black Hawk Down

Nyt tullut vajaa viikko laiskanpuoleisesti kokeiltua. Yksinpeliä en oo ekaa tehtävää enempää jaksanu vääntää, liven puolella oikeestaan koko ajan.

Ensinnäkin kaikki joille tärkeintä on grafiikka, voi lopettaa tähän. Peli on "karuhko". Omalla kohdalla ei nouse pelattavuutta ja fiilistä tärkeämmäksi. Joitain muutoksia ite oisin tehny nappivalintoihin, mutta hyvin näilläkin pärjää kunhan tottuu.

Liven puolella voi tehdä joukkueen lippuineen sun muineen. Statseissa löytyy jos jonkunnäköstä lukua, kaikki ei vaan tunnu kunnolla toimivan/päivittyvän.
50 - pelaajan dedikoidoituja servereitä löytyy mukavasti, tällä hetkellä 9. Omalla kohdalla toiminu loistavasti vaikka pelaajia ollut tuo 50, lagia ei omalla kohdalla ilmene kuin todella harvoin. Siitäkin on selvitty helposti kuolemalla. Kerran joutunu lopettamaan homman kesken kun jumitti sen verran pahasti. Briteissäkin näkyny useampi dedicatedservu, mutta ymmärrettävästä syystä ne on pysyny suhteellisen tyhjinä. Itse en ole omaa serveriä koittanut tehdä ja en tiedä mitä säätöjä hosti voi tehdä. Pelissä ei ole lainkaan lobbya, vaan kun peli loppuu ja statsit on katsottu, alkaa seuraava kenttä latautua.

Kokemusta aikaisemmista Delta Forceista ei löydy, joten en pysty vertaamaan. Ite tykkään moninpelin fiiliksestä, ei varmasti uppoa kaikille. Ja nyt tulee "suurempia" julkaisuja samoihin aikoihin, joten huonot arvostelut saaneena taitaa jäädä jalkoihin ( arvostelut tosin vain yksinpelistä ).
 
Vastaus: Delta Force: Black Hawk Down

Ei löytynyt alan liikkeistä vielä tänään perjantaina. Olisi ollut kiva päästä testaamaan tämän paljon kehuttua live-puolta.
 
Vastaus: Delta Force: Black Hawk Down

Nisupulla sanoi:
Ei löytynyt alan liikkeistä vielä tänään perjantaina. Olisi ollut kiva päästä testaamaan tämän paljon kehuttua live-puolta.

Järvenpään Megaswapissa näkyi olevan PS2 ja XB -versiot hyllyssä....

Itse tosin olin UMD-leffaa vaan ostamassa :)

-PV-
 
Vastaus: Delta Force: Black Hawk Down

Patovaht sanoi:
Järvenpään Megaswapissa näkyi olevan PS2 ja XB -versiot hyllyssä....

Itse tosin olin UMD-leffaa vaan ostamassa :)

-PV-

No perskeles, pitää käydä huomenna tekemässä hiukan laajempi kierros pelikauppoja läpi. UMD-leffoja löytyy filmifriikistä muutamia kymmeniä. Aikuisviihdettä ei kuitenkaan näyttänyt vielä löytyvän, että tämä tiedoksi poikamiehille ;)
 
Vastaus: Delta Force: Black Hawk Down

Nisupulla sanoi:
Ei löytynyt alan liikkeistä vielä tänään perjantaina. Olisi ollut kiva päästä testaamaan tämän paljon kehuttua live-puolta.

Joihinkin pelikauppoihin kuulemma tulossa vasta ensi perjantaina. Toivottavasti Rainbown julkaisu ei vie liikaa pelaajia tästä pelistä.
 
Vastaus: Delta Force: Black Hawk Down

Delta Force: Black Hawk Down / FAQ

16 intense single player missions.
Breath-taking single player missions with authentic Somalian buildings and terrain.
The largest Multiplayer on console through Xbox Live with up to 50 players!
Split screen (x4) Co-Op missions (Exclusive to Xbox.)
Voice communication through Xbox Live that enhances team-play
Issue teammate commands to your AI teammates using voice recognition technology.
New multiplayer maps/modes for the Xbox.
Tutorial mode for newcomers.



Kävin tänään tämän hakemassa ilman sen suurempia odotuksia. Peli on saanut heikot arvostelut kautta median. Keskiarvo lienee jotain 6.5 luokkaa. Kuitenkin lähes aina on muistettu mainita kohtalaisen kivasta nettipelistä vaikkakin grafiikka ja ääniefektit eivät ole parhainta mahdollista A-luokkaa. Onhan peli jo itseasiassa 2.5 vuotta vanha sen ilmestyessä alunperin PC:lle.

Mikä tärkeintä; nettipeli ei lagaa ja osumaa saanut kaatuu nopeasti eikä vasta pitkän spreijauksen jälkeen (näin siis ainakin nyt 32 pelaajan servulla, maksimi 50 pelaajaa). Hahmoluokista löytyvät ne perinteiset eli tarkka-ampuja, lääkintämies, tukijannu ja erikoisoperaatioiden taitaja. Lääkintämies ei osaa itseään teipata joka hieman ihmetyttää, mutta toisaalta tasapainottaa muihin nähden. Tarkka-ampuja ei pysty skuuppimaan liikkuessaan. Ainoa joka ilmeisesti pystyy tiputtamaan npc:n ohjaamasta helikopterista matkaavat vihulaiset on tukijannu ja hänen järeä sinkonsa. Yläilmoista käsin pääsee pelaaja ampumaan kolihapterin kk:lla, henkilökohtaisella aseellaan tai heittelemään vaikka kranuja omaksi ilokseen ;)

Pelitempo on nopeaa ja yleisin pelimuoto näyttäisi olevan attack/defence ja siihen liitetty respa. Muitakin löytyy kuten King of the Hill. Kentät ovat laajahkoja ja ainakin ensimmäisen illan perusteella kaupunkikentät täyttävät paikkansa. Pelaajat kuulevat vastapuolen keskustelun, mutta tiiminkin kesken voi heittää salaisia sotasuunitelmia kun vain muistaa painaa sitä valkoista nappia. Rakennuksiin pääsee sisälle aina katolle asti. Pelihahmon asennon vaihtaminen käy jouhevasti. Kurkkia voi nurkan taakse. Suojaa löytyy kapeista kujista ja tiheistä pensaista joita tosin on harvakseltaan. Ajoneuvot eli tässä tapauksessa hummerit kulkevat haamu npc:n ohjastamina. Pääset niihin kyytiin ja suoraan kk:n kahvoihin käsiksi.

Mitään arvosanaa ei näin yhden illan jälkeen tietenkään voi antaa, mutta kun mikään ei tökkinyt ja kun peliseuraa löytyy myös Suomesta niin mikä ettei ;)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom