Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Donkkeja ja kolmosia - Asiaa koripallosta

Olipa tuossa eilen illalla aika leveä hymy naamalla, kun tuli saavutettua tämän vuoden 2K-versiossa jälleen eräänlainen 'merkkipaalu': koko avausviisikko dark matter-tason, eli 99 overallin, kortteja, kun tiimiin liittyi kaksi todellista megatähteä ja sentterilegendaa. Toinen heistä oli 'ilmainen', tämän meneillään olevan 6 viikkoisen kauden pääpalkinto level 40 ja 150k xp saavuttamisesta. 'Ilmainen' lainausmerkeissä siksi, että tuon expan saavuttamiseksi on toki joutunut marketista ostamaan pelaajia, suorittamaan heidän haasteitaan ja eteenpäin myydessä usein tulee muutaman kolikon verran takkiin, kun auction housessa myydessä menee aina veroa. Toisen tähtisentterin sitten ostin, kun olin tuon pääpalkinnon saanut grindailtua, eikä enää tarvinnut pitää isoa määrää rahaa varastossa, jotta voi ostaa pelaajia expan suorittamista varten.

Tuo grindauspalkinto minun olikin pakko saada, koska kyseessä on kaikkien aikojen suosikkisentteri omalla kohdalla ja top 3 suosikkipelaaja, Hakeem Olajuwon. Hänet olenkin täällä seikkaperäisesti esitellyt jo aikaisemminkin. Ensimmäistä kertaa tuo päägrindauspalkinto oli sellaisesta pelaajasta, joka oli 'pakko saada' ja sinällään hienoa olikin, että 'ilmaiseksi' sain ehdottoman oman suosikin. Lisäksi marketista ostin sen ollessa hintojen puolesta 'alhaalla' uuden sisällön takia Wilt Chamberlainin 99 kortin, joten nyt on korinalus sitten niin legendaa täynnä, kun vaan voi olla. Tuonkin onnistuin haalimaan itselleni alihintaan: maksoin 188k, kun aikaisemmin viikolla tuo kortti oli toistuvasti mennyt 250k hinnoilla ja ylikin. Voi siis olla siitäkin erittäin tyytyväinen.

Nyt avausviisikko on siis kokonaisuudessaan 99-tasoa ja kaikki pelaajat NBA 50 juhlavuosijoukkueen jäseniä, joten todella legendaarista. Osuvasti mukana on tuo Houston-kaksikko Olajuwon ja Drexler, jotka molemmat siis kävivät 80-luvun alussa Houstonin yliopiston yhdessä ja uriensa loppuvaiheilla pelasivat ja voittivat mestaruudenkin yhdessä Houston Rocketsin NBA-joukkueessa. Tuolta pohjalta siirsin joukkueenikin todella mielelläni käyttämään 90-luvun Houstonin logoa, kotiareenaa ja peliasuja. Veikkaanpa, että joukkue pysyy Houstonissa erittäin pitkään.

Avausviisikossa pelaavat siis Isiah Thomas, Clyde Drexler, Julius Erving, Hakeem Olajuwon ja Wilt Chamberlain. Penkkiviisikossa Pete Maravich, Tyler Herro, Glen Rice, Jerry Lucas ja Dirk Nowitzki.
 
Aika suuria ihmeitä saa tapahtua, tai sitten äänestäjät ovat aivan totaalisen kuutamolla, jos Lauri Markkasta ei näiden näyttöjen ja saavutusten jälkeen valita Vuoden Urheilijaksi.
 
Merkillepantavaa on se että Helsingin Seagulls pääs koriksen SM-finaaleihin..
Huomenna ensimmäinen finaali Kauhajoen Karhua vastaan. Finaalit on katsottavissa Ruudussa.

NBA:n puolella Steph Curry teki 50 pistettä game sevenissä ja lähetti Sacramento Kingsin kesälomille.

Toista kierrosta on alettu jo pelaamaan ja Miami otti eilen ensimmäisen voittonsa New York Knicksistä.

FvAAEGmWcAArr1I


Viikonloppuna arvottiin syksyn MM-kisojen lohkot ja susijengi saa vastaansa Saksan, Japanin ja Australian.
Vuoden 2027 MM-kisat pidetään Qatarissa, eikä Shawn Huff ollut tyytyväinen valintaan. Samaa urheilupesua tehdään, kuten futiksen puolella.

 
Viimeksi muokattu:
Loukkaantumiset ovat syvältä, mutta niiden takia tulee myös keskusteluihin ja väittelyihin aiheita siitä, mitä jos loukkaantumiset eivät olisi pilanneet sen ja tuon pelaajan lupaavaa uraa. Jokaisella vuosikymmenellä näitä valitettavasti näkee koripallon puolella, kun lahjakkaan pelaajan kroppa ei vain kestä sitä atleettista rääkkiä, minkä koripallo vaatii NBA:n aivan korkeimmalla huipulla. Tarkat lukijat varmaan muistavatkin kirjoitukseni Grant Hillistä, jonka hengen nilkkavamma oli viedä vuosituhannen alussa. Samaan aikajanaan menee toinenkin ikävästi päättynyt tarina, jonka ikävässä pääosassa oli ja on polvivamma(t).

Anfernee "Penny" Hardaway on nimi, jonka aika moni pitkän linjan koripallofani varmasti tunnistaa ainakin jollain tasolla. Penny on lempinimenäkin niin ikoninen, että ken on sen kuullut, niin ei varmasti unohda. Pelaajan isoäiti yritti kutsua lapsenlastaan nimellä Pretty, mutta etelävaltiolainen aksentti sai sen kuulostamaan enemmänkin Pennyltä ja lempinimi jäi sitten pysyvästi. 201 senttisestä ja 98 kiloisesta takamiehestä piti tulla "Magic Johnson 2.0", eikä vertaus edes vaikuttanut olevan täysin tuulesta temmattu parin ensimmäisen kauden ajan, ennen kuin polvivammat suistivat uran NBA:n huipulla raiteiltaan.

Syntyjään Penny on Memphisistä, missä hän vietti sekä high school- ja yliopistoaikansa. NBA:han hänet varattiin kesällä '93 koko varaustilaisuuden kolmantena ja ura lähti liikkeelle Orlando Magicin riveissä, mutta jo ennen tuota hän oli varsin tunnettu nimi, sillä hän kuului nimekkääseen yliopistopelaajakatraaseen, joka valittiin kesällä '92 sparraamaan olympialaisiin valittua Dream Teamia ennen joukkueen lähtöä kisoihin. Iso vaikutus Pennyn päätymiseen juuri Orlandoon oli kyseisen organisaation nuorella tähdellä Shaquille O'Nealilla, joka halusi nuoren ja atleettisen takamiehen tutkaparikseen joukkueeseen. Kaksikko oli tavannut ja tehnyt yhteistyötä jo ennen draftia koripalloaiheisten mainosten ja tv-bisnesten puolella ja sitä kautta O'Neal oli huomannut, että heistä voisi yhdessä tulla jotain hyvin menestyksekästä.

Kaksikko päätyikin pelaamaan yhdessä Orlandossa 3 kautta ennen kuin Shaq päätyi haluamaan isompiin ympyröihin Los Angelesiin. Noiden kolmen kauden aikana kaksikko johdatti nuoren organisaation finaaleihin kertaalleen keväällä '95 ja '96 konferenssifinaaleihin asti. Orlandosta puhuttiin noiden kausien aikana jopa NBA:n tulevana dynastiana ja kun parhaita paloja katseleen, niin ei mikään ihme. Kaksikko kuitenkin hajosi paljolti rahan takia, koska kun Shaqin nelivuotinen tulokassopimus loppui kesällä '96 Orlando ei ollut valmis maksamaan niin paljon, kuin LA Lakers.

Noina vuosina Penny nakutti parhaimmillaan Shaqin tutkaparina 22 pistettä, 7 syöttöä, 5 levypalloa ja 2,3 riistoa ollen aikajaksolla myös vuoden tulokkaan äänestyksessä kakkonen ja kertaalleen kolmas koko kauden MVP-äänestyksessä. Kahdella jälkimmäisellä kaudella kolmesta Penny oli myös All Star-valinta ja valittiin koko liigan ykköstähtiviisikkoon. Vain taivas oli tosiaan rajana, mutta siirtopolitiikka ja raha päätti toisin. Kesällä '96 Penny oli myös osa USA:n olympiajoukkuetta Atlantan kotikisoissa, mistä tuli kultaa.

Shaqin lähdettyä Penny päätyi Orlandon ykköstähdeksi ja joukkueen taso putosi potentiaalisesta finaalijoukkueesta playoff-tasolle. Pari vuotta myöhemmin pahemmatkin polvivammat alkoivat vaivata, atleettisuudesta ja räjähtävyydestä katosi huomattava osa ja urakehitys taantui. Penny viihtyi Orlandossa kauden '99 loppuun, jonka jälkeen Orlando ja Phoenix junailivat läpi vaihtokaupan, missä Penny siirtyi tähdittämään Sunsin takakenttää yhdessä Jason Kiddin kanssa, mistä piti muodostua jotain mielenkiintoista. Kaksikko pelasikin hyvin yhdessä, mutta molemmilla oli ajoittain vaivoja, joten pelit yhdessä jäivät ennakoitua vähemmiksi. Phoenix oli kuitenkin parhaimmillaan erittäin hyvä ja viihdyttävä joukkue seurata ja katsoa takamieskaksikon takia ja parhaimmillaan laittoivat laajatasoisen Läntisen Konferenssin pudotuspeleissä kovimmatkin joukkueet tosi ahtaalle. Kidd siirtyi Phoenixista eteenpäin '02 ja Penny kesken kauden 2003-04 edustaen vielä lyhyesti New Yorkia ja Miamia ennen lopettamistaan 2008. Viimeisinä vuosina peliaika ja vastuu jäi pieneksi vaivojen takia.

Mitä olisikaan voinut olla on tosiaan kysymys, joka osuu Pennyyn todella osuvasti. Hän ehti pelata viitisen 'täysin tervettä' kautta ennen polvivaivoja, joiden aikana hän tosiaan oli toiseksi paras vuoden tulokas, 4 kertaa All Star-ottelussa ja valittiin 3 kertaa tähtiviisikoihin. Tuohon lisäksi hän tosiaan oli riittävän hyvä ja valovoimainen tähti tullakseen valituksi olympiajoukkueeseen. Jotain hänen tähtistatuksestaan ja medianäkyvyydestään kertoo myös se, että hänestä tuli Niken mainoskasvo ja 'kultapoika' välittömästi ammattilaiseksi siirtymisensä jälkeen. Hän tähditti monia höpsöjä ja hauskoja mainoksia Orlandon aikoinaan. Koripallo ei kuitenkaan ole Pennyä jättänyt, eikä hän sitä, sillä hän on toiminut vuodesta 2015 asti valmennushommissa kotikonnuillaan Memphisissä: ensin pari kautta high schoolin puolella ja vuodesta 2018 eteenpäin Memphisin yliopistojoukkueen päävalmentajana.

NBA 2K:n puolella Pennyn kortit ovat aina kuumaa tavaraa. 201 senttinen atleettinen kaveri, joka on pallon kanssa nopea ja taitava, hyvä heittämään ja pystyy pelaamaan point guardina on jotain sellaista, mitä pelin pelaajat usein haluavat. Pelin puolella kun koolla on merkitystä. Penny sai peräti kaksi 99-overallin korttia peliin tuossa pari viikkoa takaperin, joista paremman hankin tuossa eilen itselleni tuomaan takakentälle vähän vaihtelua. Nyt voin pelin puolella korjata tuota mitä jos-narratiivia ja pyyhkiä ne ikävät polvivaivat pois, kun Penny pääsee pelaamaan avausviisikossa yhdessä Isiah Thomasin, Julius Ervingin, Hakeem Olajuwonin ja Wilt Chamberlainin 99-korttien kanssa.

Laitan totutusti loppuun vähän makupaloja loppuun ja pienen kollaasin noista mainoksista myös. Parhaimmillaan Orlandon aikoina Penny oli aikalailla pysäyttämätön ja erittäin näyttävä pelaaja. Mainoksissa nähdään mukana myös monia muita 90-luvun julkkiksia, Lil Penny-nukkea ääninäyttelee Chris Rock.


 
Koripalloon liittyen Seagulls voittanut 2 ensimmäistä finaalia. Huomenna kolmas peli Kauhajoella.
Jännä homma miten sarjan parhaan joukkueen peli hajoaa tässä vaiheessa kautta, ettei tule ehjää 40 minuuttista.
 
Koripalloon liittyen Seagulls voittanut 2 ensimmäistä finaalia. Huomenna kolmas peli Kauhajoella.
Jännä homma miten sarjan parhaan joukkueen peli hajoaa tässä vaiheessa kautta, ettei tule ehjää 40 minuuttista.
Kauhajoki otti kotonaan murskavoiton ja kavensi ottelu voitot 1-2:een. 4. finaali pelataan huomenna Töölön kisahallissa.

NBA:n pleijareissa. Nuggets murskasi Sunsin kotonaan 118-102. Serbipelaaja Nikola Jokicista tuli pudotuspelihistorian 4. pelaaja, joka on tehnyt neljä tripla-tuplaa kymmenessä playoff-ottelussa.Ensi yönä Lakers voi päättää Warriorsin kauden. Ottelu voi katsoa Ruutu+palvelusta suorana tai tallenteena.
 
NBA:n konferenssifinaaliparit ovat selvillä. Idässä Celtics kohtaa Heatin ja lännessä Nuggets kohtaa Lakersin. Moni on taas somessa heittänyt ilmoille tutun teorian, että liiga peukaloi pelejä, jotta saataisiin Lakers-Celtics finaalit. Itse kyllä liputan Nuggetsin puolesta. Joukkue ei ole kertaakaan historiansa aikana päässyt edes finaaleihin.

Huomenna pelataan Kisahallissa Korisliigan kuudes finaali Seagullsin ja Kauhajoen Karhujen kesken. Karhu voitti lokit kotonaan jatkoijan jälkeen lauantaina pistein 79-76.
 
Viimeksi muokattu:
Seagulls voitti Karhun pistein 91-66 ja voitti ensimmäisen suomenmestaruuden. Edellisen kerran helsinkiläisjoukkue on voittanut koripallon suomen mestaruuden 25 vuotta sitten (Topo 1998)
 
Nuggets voitti Lakersin kotonaan 108-103 ja johtaa lännen finaaleja voitoin 2-0. Idän puolella Miami otti toissayönä vierasvoiton Bostonista, toinen ottelu pelataan ensi yönä. Ruudun nba-lähetykset ovat katsottavissa tallenteena viikon ajan.
 
Seagulls voitti Karhun pistein 91-66 ja voitti ensimmäisen suomenmestaruuden. Edellisen kerran helsinkiläisjoukkue on voittanut koripallon suomen mestaruuden 25 vuotta sitten (Topo 1998)
Myöhästyneet onnittelut Lokkien suuntaan täältäkin. Jo se oli aikakin stadilaisjengin taas voittaa koripallon SM-kultaa! Kun itse aloin aikanaan 90-luvun puolivälin tienoilla suomikorista 'seurailla', niin ToPohan se oma suosikki silloin oli. Käsittääkseni Seagulls vähän jatkaa tuota historiaa.

Ja sitten vähän NBA-asiaa. Denver Nuggets pyyhkäisi Lakersin tieltään puhtaasti 4-0 ja eteni liigan finaaleihin ensimmäistä kertaa organisaation historiassa. Organisaatio on alunperin perustettu vuonna 1967 ja se pelasi ensin vuoteen 1976 asti ABA-liigaa, joka oli NBA:n suora kilpailija. Kyseiset liigat yhdistyivät tuolloin kesällä '76 ja siitä asti Nuggets on siis ollut peleissä mukana. Organisaation historiasta löytyy monia legendaarisia nimiä. Esimerkkeinä mainittakoon muutamaksi vaikkapa Alex English, David Thompson, Dan Issel, Dikembe Mutombo ja Carmelo Anthony. Viimeisin mainituista ilmoitti viime yönä, että ammattilaisura päättyy nyt sitten virallisesti. Anthony muisteaan Denverin ykköskierroksen varauksena siinä varsin kuuluisassa kesän 2003 draftissa, jossa varattiin hänen lisäkseen mm. LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh ja Chris Kaman. Hän edustikin varausorganisaatiotaan varsin uskollisesti kevääseen 2011 asti, jolloin junailtiin läpi iso treidi, jonka kautta Melo päätyi New Yorkiin Knicksin riveihin, jota edusti kesään 2017 asti. Tuon jälkeen pyrähdykset vielä Oklahoma Cityssä, Houstonissa, Portlandissa ja Lakersissa. Mestaruus jäi voittamatta, mutta 10 kertaa All Star-otteluun, 6 kertaa kauden tähtiviisikoissa, Knicksin paidassa pistekuninkuus kaudella 2012-13 ja valinta NBA 75-juhlajoukkueeseen. Melolle pitää myös nostaa hattua siitä, että hän oli 'aina' valmis maajoukkueen mukaan. Hän oli poikkeukselliset neljä kertaa mukana olympialaisissa 2004-2016, kun isoimmat starat yleensä ottavat osaa noihin kisoihin USA:n puolelta kerran tai korkeintaan kaksi. Videopelin puolella 2K kunnioitti lopettamisilmoitusta hienosti jakamalla locker codella(Thank-You-Melo) kaikille halukkaille kortin, joka parin matsin pelailulla nousee hienosti 99 tason dark matter-tasolle. Kelpaa omaan tiimiin mukaan kivasti tässä vaiheessa.

Videopelin puolella muutenkin taas tapahtuu. Uusi 6 viikon kausi pyörähti käyntiin viime perjantaina ja taas on kaikenlaista grindattavaa enemmän kuin riittävästi tuleville viikoille. Pelin elinkaari saavutti myös 1,5 viikkoa sitten pisteen, että alettiin taas saada pakkoihin invincible-tason kortteja. Kortit ovat siis todellisia 99-tason harvinaisia helmiä, joilta löytyy kaikki taitoarvot maksimeina ja badge-päivityksetkin käytännössä maksimeissa. Kyseisiä kortteja annetaan 1-2 isolle pelaajanimelle per pakkakokonaisuus. 1,5 viikkoa sitten sellaisen sai Tracy McGrady ja viime perjantaina kaksi nimeä lisää: Giannis Antetokoumpo sekä Magic Johnson! Viikonloppu meni grindaillessa ja omaa kokoelmaa tyhjentäessä, möin käytännössä kaiken vähänkään arvokkaan eteenpäin, mutta se kannatti. Magic Johnsonin invincible päätyi omaan tiimiin huutokauppamarketin kautta sunnuntaina illalla! Kauheasti ei rahaa jäänyt jäljelle, mutta nyt on sitten loppukesäksi sellainen point guard, että oksat alta pois.

Kortin arvoja ei kauheasti tarvitse esitellä, mutta kehutaan silti vähän. On meinaan todella hienosti mallinnettu animaatioineen kaikkineen tuo. Heitto on juuri kuin oikeassa elämässä ja Magicilla on pelissä täysin uniikit syöttöanimaatiot myös, jotka pohjautuvat niihin 80-luvun tähtihetkiin ja kohokohtiin. Tulee leveä virne naamalle, kun herra laittaa no look passin, nopeasta vastahyökkäyksestä vapaalle joukkuekaverille, joka donkkaa sen tykisti sisään, tai upottaa kolmosen sukkana. Magic itse sanoisi, tai huutaisi, tuossa tilanteessa, että hee hee, kuten hänellä tapana oli noita omia no look-tarjoilujaan kutsua. Itselle Magicin kortit ovat aina olleet pelipaikalleen niitä parhaita mahdollisia, koska kuinka pysäyttää 206 senttinen ja 100 kiloinen pelintekijä-takamies, jolta löytyy 10-15 senttiä ylimääräistä pituutta vastustajiinsa verrattuna ja on vahvempi kuin he, mutta on silti käytännössä yhtä nopea ja kaikkien aikojen paras ja näyttävin syöttelijä? Ja siinä sivussa hoitaa puolustuspäässä pelkällä koolla ja kropalla puolet tilanteistaan, kun lyhyet vastustaja koittavat päästä ohi? No niinpä! Kaikille tuo kortti ei tietenkään sovi, koska Magicin heittoanimaatio on...no sanotaan nyt uniikki. Itsellä se toimii puoliunessakin hyvin ja sopii pelityyliini, koska itselle point guard on ensisijaisesti pelin johtaja ja pelintekijä, eikä niinkään pääasiallinen pisteiden tekijä, jolla pitäisi pystyä juustottamaan vastustajaa vastaan. Kyseinen animaatio ei siis ole varsinaisesti pelissä meta, jollaista valtaosa pelin 'kasuaaleista pelaajista' tykkää käyttää, mutta omissa sormissa se on jotain hyvin vaikeasti pysäytettävää. Minä kun voin käyttää korttia puhtaasti pelin tekemiseen ja syöttämiseen ja jos haluan scorata, niin koon ja vahvuuden puolesta Magicilla pääsee hyvin herkästi korin läheisyyteen, jolloin nuo ylimääräiset 10-15 senttiä kirjaimellisesti dominoivat. Ja jos poloinen vastustaja tuplaa Magicin, niin...Hee hee!

Avausviisikosta löytyy nyt siis yksi 99 tason invincible, Magic Johnson, kera neljän 'perus 99:n'(Julius Erving, Carmelo Anthony, Alonzo Mourning, Hakeem Olajuwon).
 
Nuggetsin menestys on tehnyt minuun vaikutuksen. Jokic, Kentavious Caldwell-Pope ja Michael Porter jr. muodostavat kovan trion, jonka ympärille on tämän kauden menestys rakentunut.

Mainitsin Nuggetsin menestysepäonnesta Englishin, Mutombon ja Melon kaltaisista tähdistä huolimatta selostaja Kristiian Palotielle twitterissä
 
Susijengi aloitti MM-kisaurakkansa tappiolla Australiaa vastaan. Loppulukemat 72-98. Markkasen tilastot 19/8/4.

Sunnuntaina vastassa Japani ja tiistaina Saksa.

(Tämäkin ketju on aika hiljainen, joten korisasioista voitaisiin jatkossa mainita urheilun täyteketjussa)
 
Susijengi aloitti MM-kisaurakkansa tappiolla Australiaa vastaan. Loppulukemat 72-98. Markkasen tilastot 19/8/4.

Sunnuntaina vastassa Japani ja tiistaina Saksa.

(Tämäkin ketju on aika hiljainen, joten korisasioista voitaisiin jatkossa mainita urheilun täyteketjussa)

2.jaksolla peli sujui vielä ihan hyvin ja oli hallinnassa..sitten tuliki pataan oikeen kunnolla!
 
Ylös Bottom