eFootball PES 2020

Bugiranne90

Active Member
Mul on PES 19..kannattaako mun hankkia tätä 20,ku varmaa halvalla jo sais??

Mitä parempaa tässä on??
Kysyit jo samaa edeltävällä sivulla ja annoin siihen suosituksen, että odota kunnes PS5 ilmestyy loppuvuodesta. Ensi vuonna tuleva PES 2022 on seuraava oikea PES. Itse jätin viime vuotisen väliin ja hankin FIFA:n En siksi, että se olisi parempi, vaan en näe vuosittaisia urheilupeliostoksia järkevänä. Etenkin, kun ne ovat pääasiassa rosterpäivityksiä, kuten PS4/Xb 1:lle tuleva PES 2021.

Ostatko peli ylennsä alennettuun hintaan?
 
Viimeksi muokattu:

käkikotka

Active Member
Kysyit jo samaa edeltävällä sivulla ja annoin siihen suosituksen, että odota kunnes PS5 loppuvuodesta. Ensi vuonna tuleva PES 2022 on seuraava oikea PES. Itse jätin viime vuotisen väliin ja hankin FIFA:n En siksi, että se olisi parempi, vaan en näe vuosittaisia urheilupeliostoksia järkevänä. Etenkin, kun ne ovat pääasiassa rosterpäivityksen, kuten PS4/Xb 1:lle tuleva PES 2021.

Ostatko peli ylennsä alennettuun hintaan?

Ostan yleensä pelin sillonku hinta on jo halventunu..

PS5:sen PES saattaa olla melkoinen ilmestys..
 

Fabre#4

Well-Known Member
Jatketaan tälläkin viikolla legendaarisella linjalla! Olen aina tykännyt Hollannista ja sen pelityylistä ja aikaisemmilla legendaviikoilla olin hieman harmitellut, kun kohdalle ei ollut sattunut yhtään hollantilaista legendaa, vaikka jaossa niitä onkin ollut, mutta nyt osui sitten kohdalle. Ei ollut ihan Johan Cruyff sentään, mutta Dennis Bergkamp sentään kuitenkin! Ajaxin ja Arsenalin legendaarinen 10-paita, joka tuossa välissä pyörähti myös Milanossa Internazionalessa parin kauden verran. Oikein mieluinen nosto itselle kuitenkin.

Pelaajanahan Bergkamp oli todellinen monipuolisuusihme hyökkäyksessä ja pystyi pelaamaan montaa eri pelipaikkaa hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta piilokärjen kautta ihan hyökkääjäksikin. Parhaiten hänen pallotaituruutensa pääsi kuitenkin esille juurikin sillä kärjen takana operoivalla 10-paikalla. Bergkampia ja meidän omaa Kuningastamme Jari Litmasta on usein verrattu paljon toisiinsa pelityylinsä pohjalta. Bergkamp oli hyökkäyksessä erittäin tärkeä ja näkyvä palanen vuosituhannen vaihteessa niin Arsenalissa kuin myös Hollannin maajoukkueessa. Arsenal voitti hänen aikanaan Englannin Valioliigan sekä FA Cupin kolmeen eri kertaan. Lisäksi Hollanti eteni MM- ja EM-välieriin 1998 ja 2000 Bergkampin ollessa hyökkäyksen pääosassa varsinkin noissa 1998 MM-kisoissa. Tuohon vuosituhannen vaihteeseen sijoittuu myös pelin versiointi hänestä.

Mielenkiintoinen ja osin ikäväkin yksityiskohta Dennis Bergkampin elämästä mainittakoon myös. Hän "sairastui" 1990-luvun puolivälin aikoihin Milanossa pelatessaan lentopelkoon, joka vaikeutti hänen elämäänsä uran jälkipuolella. Hän joutui matkustamaan europelien vierastotteluihin ja vieraissa pelattaviin maaotteluihin muita keinoja käyttäen, koska ei pystynyt matkustamaan pelkonsa takia joukkueen mukana lentokoneessa. Viestin lopussa on jo totuttuun tapaan videomateriaalia legendan urasta.

Nyt kun näitä legendoja on viime viikkoina osunut kohdalle mukava määrä, niin palkkasin tuossa viikonloppuna manageriksi Antonio Conten ja muokkasin joukkueen 3-5-2-ryhmitelmään niin, että aloituskokoonpano ja rotaatiokin puolittain koostuu legendoista. On ollut mielenkiintoista pelata näin!

---------------------------------Kahn--------------------------------
-----------Puyol-----------Beckenbauer----------Maldini----------
--------------------------------------Vieira--------------------------
----------------------Xavi-------------------------------------------
-------------Matthäus---------------------------------Nedved-----
-----------------------------Maradona-----------------------------
----------------Bergkamp------------------------------------------
------------------------------------Fernando Torres---------------

Rotaatiossa ovat mukana vielä De Ligt, Campbell, Inamoto, Scholes, Ono, Messi, Mbappe.

 

HerraNenä

Well-Known Member
Nyt on vihdoin legendoja tarjolla myös GP:llä lunastettavaksi, + 3 ilmaispyöräytystä.

Ihan kiva munkki kävi itsellä, nousi Vieira, Iniesta, Park Ji-Sung sekä kirsikkana kakun päällä Zico.

Nyt onkin jo ylitarjontaa, sillä kokoonpano penkkiä myöten täynnä legendoja, osan joutuu tylysti pudottamaan reserveihin.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Nyt on vihdoin legendoja tarjolla myös GP:llä lunastettavaksi, + 3 ilmaispyöräytystä.

Ihan kiva munkki kävi itsellä, nousi Vieira, Iniesta, Park Ji-Sung sekä kirsikkana kakun päällä Zico.

Jo tätä on odotettukin! Käytännössä noita voi availla ilmaiseksi yhden joka päivä, koska Konami aloitti myös rahan jakamisen. Joka päivän ensimmäinen voitto on 25k ja esim. voittamalla sen COM-turnauksen matsin joka päivä kertaalleen tuo bonuskertoimineen noin 36k per päivä, kun sen hoitaa voittamalla.

Itselle osui noista 3x ilmaisavauksista kohdalle Frank Rijkaard ja kun availin noin 100k edestä GP:llä lisää, niin tuli vielä David Beckham, Iker Casillas ja Andrea Pirlo. Pirlo ei mahdu rotaatioon, mutta nuo muut kyllä. Rijkaard on ollut sellainen puolikiinnostava aikaisemminkin ja ihan hauska järkäle tuossa keskikentällä, vaikka onkin aika samantyylinen kuin Vieira, joka itellä on ollut jo pitkään. Becksin keskitykset ja erikoistilanteet tuovat myös kivasti vaihtelua. Itsellä oli myös Kahn 300+ matsia kiistattomana ykkösenä maalissa, niin päätin nyt antaa Casillaksellekin matseja, kun kerran osui kohdalle. Kaverihan ilmoitti just vähän aikaa sitten lopettavansa uransa.

Koska Becksin ja Casillaksen tuntevat varmaan aikalailla kaikki, niin en heitä käy sen suuremmin lävitse, mutta muutama sananen Frank Rijkaardista kuitenkin tähän vielä. Kyseessähän on yksi suurimmista hollantilaisista keskikenttäpelaajista kautta aikain. Fyysinen mutta myös taitava Rijkaard vietti yleensä aikaansa keskikentän keskustassa riistäen palloja vastustajilta ja pelasi niitä sitten hyökkääjille erittäin tarkoilla syötöillä. Hänet myös muistetaan erittäin kovasta laukauksestaan. Suomalaiset muistavat hänet varmasti parhaiten EM-kisoista 1988 osana Hollannin kultajoukkuetta. Seurajoukkuetasolla hän aloitti Ajaxista, mistä siirtyi sitten EM-kullan jälkeen AC Milaniin ja oli tärkeä osa sitä vuosikymmenen vaihteen joukkuetta, joka hallitsi niin Italiaa kuin myös Eurooppaa. Tuosta joukkueesta muistetaan varmasti myös hyvin Marco Van Basten ja Ruud Gullit. Milanin jälkeen hän palasi takaisin kotikonnuilleen Ajaxiin ja oli mukana voittamassa UCL:ää yhdessä Jari Litmasen kanssa. Yhteensä noita Euroopan Cupin/UCL:n voittoja tuli hänelle kolme, kaksi Milanissa ja yksi Ajaxissa. Peliuran lopetettuaan hän lähti valmennusuralle ja muutaman kiertotien kautta päätyi valmentamaan FC Barcelonaa, jonka ohjaksissa hän oli keväällä 2006, kun joukkue voitti UCL:n.

 
Viimeksi muokattu:

storkki

Well-Known Member
Ite pyöräytin jonkun 300k gp edestä ja nous ihan kivaa ukkoa: Beckenbauer, Cafu, Vieira, Batistuta.
 

HerraNenä

Well-Known Member
Joka päivän ensimmäinen voitto on 25k ja esim. voittamalla sen COM-turnauksen matsin joka päivä kertaalleen tuo bonuskertoimineen noin 36k per päivä, kun sen hoitaa voittamalla.
Itse tehnyt sillä tavalla, että laitan aamutoimien ohessa simulaatiomatsin pyörimään, voitosta tulee hulppeat 55,000 GP. Eli pari pyöräytystä/päivä, ja jää vielä vähän sukanvarteenkin.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Jos otetaan aikajanaksi viimeinen noin 30 vuotta, eli aloitetaan tarkastelu noin suunnilleen vuodesta 1990, ja ajatellaan hyökkääviä italialaisia pelaajia sekä pelinumeroa 10, niin mitä nimiä tulee ensimmäisinä mieleen? Roberto Baggio tietenkin ensimmäisenä, eikö niin? Hänen jälkeensä täytyy tietenkin tulla Alessandro Del Piero ja heti perään Francesco Totti.

Baggio on yksi omista kaikkien aikojen suosikeista ja ehdottomasti suosikki italialaisista. Valitettavasti hän on ainakin tällä hetkellä mallinnettu vain FIFA-pelisarjan puolelle. Tänään nousi kuitenkin omaan joukkueeseen Juventus-legenda Alessandro Del Piero, joka on noista viime vuosikymmenten 10-paidoista se kakkossuosikki, joten valittaa ei sovi tässä vaiheessa ollenkaan. Del Piero on kuitenkin MM-kultamitalisti 2006 ja EM-hopeamitalisti 2000 maajoukkuepeleistä ja Juventuksen riveissä tuli monta Serie A-mestaruutta ja yksi UCL-voittokin. Kyllähän tuo ihan komeasta ansioluettelosta käy! Ja tietenkin erityismainintana se hieno asia, että Del Piero pelasi käytännössä koko huippu-uransa vain yhden seuran riveissä, vaikka Juventuksesta lähtönsä jälkeen pari kautta Australian eksoottisessa liigassa kävikin "jäähdyttelemässä". Pelaaja ansaitsee aina kunnioituksen ja hatun noston, kun se huippu-ura viivähtää vain yhden seuran palveluksessa.

Italia on mielestäni omalla jalkapallon seuraamisaikana ollut melkein aina vähän sellainen "tylsää tulospalloa pelaava joukkue", jonka peli ei ole ollut mitenkään kovin kaunista tai viihdyttävää, mutta nuo 10-paidat ovat aina erottuneet joukosta ja useinmiten tarjonneet yllättäviä välähdyksiä hyökkäyspäässä. Siitä suuret kiitokset niin Baggiolle, Del Pierolle kuin myös Tottillekin.

 

Fabre#4

Well-Known Member
Jatketaanpa jälleen legendaarisella linjalla. Ilmaisia pakkoja 3x jaossa jälleen + toki siihen lisäksi tienatuilla GP:llä muutama "maksullinenkin". Jo ensimmäinen ilmainen antoi jotain, jota olin toivonut jo siitä asti, kun tuo boksi tarjolle tuli. Sieltä heti kultaista taustaa ja animaation takaa Marcel "Marco" Van Basten! Yksi kaikkien aikojen yseistä! Jatkamme siis kivasti hollantilaisella linjalla.

Van Basten menee hyvin lomittain tuon vähän aikaa sitten nousseen Frank Rijkaardin kanssa. EM-glooriaa 1988 ja AC Milan 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa, kun Rossoneri nousi hollantilaisvoimin takaisin Italian ja Euroopan huipulle. Siinä maalinsylkijä Van Basten oli hyvin tärkeässä osassa. Niitä maaleja syntyi niin päällä kuin myös molemmilla jaloilla. Erittäin laadukas potkutekniikka ja kroppa taittui jos vaikka minkälaisiin asentoihin maaleja tehdessä, kuten alta löytyvästä videosta näkyy.

Saavutukset ovat tosiaan hyvin samanmoiset kuin jo Rijkaardin kohdalla tuli listattua. EM-kultaa 1988 ja siihen lisäksi sitten muutama Italian mestaruus ja Euroopan Cupin voitto AC Milanin punamustassa paidassa. Van Bastenin ura jäi valitettavan lyhyeksi nilkkavaivojen takia ja hän joutuikin lopettamaan uransa jo kolmekymppisenä, kun jalka ei vain tullut enää kuntoon. Seurajoukkueura kesti vain 373 virallista ottelua, mutta niissä syntyi sitten 277 maalia eli 0,74 maalia/ottelu. Ollaan hyvin lähellä Messin ja Ronaldon lukuja.

Vaivat olivat jättää Van Bastenin sivuun noista 1988 EM-kisoistakin, mutta hän kuntoutui viime hetkillä pelikuntoon. Tuon takia hän pelasikin noissa kisoissa poikkeuksellisella pelinumerolla 12, joka normaalisti on kakkosmaalivahdin pelinumero. Noista kisoista tulikin sitten Van Bastenin kisat ja hän oli maaleillaan ratkaisemassa sitä EM-kultaa, joka on tähänkin päivään mennessä Hollannin ainoa arvokisavoitto, vaikka maa onkin MM-finaalissa esiintynyt useampaan kertaan. Matkalla EM-kultaan kaatui niin arkivihollinen Länsi-Saksa kuin myös finaalissa Neuvostoliitto. Finaalissa Van Basten teki yhden kaikkien aikojen kuuluisimmista maaleista upottamalla volleyn pienestä kulmasta yli ja ohi hölmistyneen vastustajan maalivahdin. Tämä kuuluisa maali löytyy alla olevalta videoltakin kohdasta 7:50 eteenpäin.

Pelin versiointi hänestä sijoittuukin juuri tuohon 1988-89 aikaan, jolloin Van Basten voitti myös maailman parhaalle pelaajalle jaettavan Ballon d'Or-pokaalin. Yhteensä noita pokaaleja kertyi hänelle lyhyeksi jääneenkin uran aikana kolme(1988, 89 ja 92).

 

Fabre#4

Well-Known Member
Lisää legendaarisia hyökkääjiä pukkaa taas tiimiin tuosta agenttiboksista. Viimeisin nosto on Argentiinan yksi kaikkien aikojen 9-paitoja eli siis Gabriel "Batigol" Batistuta, joka kylvi kauhua vastustajien puolustuksiin Serie A:ssa 1990-luvulla. Vuosikymmen vierähti violetissa Fiorentinan nutussa ja maaleja syntyi paljon, tarkalleen 203 maalia 331 ottelussa. Fiorentina ei noina aikoina pystynyt taistelemaan ihan kirkkaimmista palkinnoista ja sen takia pokaalikaappiin kertyi vain Italian Cup keväällä '96. Serie A:n maalikuninkuuden Batigol voitti kauden 1994-95 päätteeksi.

Vuosituhannen vaihteessa tuli siirto AS Roman riveihin ja kauden 2000-01 päätteeksi Italian mestaruus päätyi Roomaan. Batigol teki kunnioitettavat 20 liigamaalia 28 ottelussa tuon mestaruuskauden aikana. AS Roma-ura sisälsi yhteensä 87 ottelua kolmen kauden aikana ja niissä syntyi 33 maalia.

Batigol pelasi maajoukkueessa 1991-2002, mutta sinä aikana Argentiina ei MM-kisoissa mitalipeleihin asti selvinnyt. Copa American Argentiina kuitenkin voitti 1991 ja 1993. MM-menestymättömyys ei tosin Batistutasta jäänyt kiinni, sillä hän oli aina tehokas. -94 kisoissa syntyi 4 maalia, -98 kisoissa 5 maalia ja vielä -02 kisoissakin 1 maali. Tehollisesti Batistutan maajoukkueura oli erittäin kova, sillä hän viimeisteli 56 maalia vain 78 ottelussa eli noin 0,72 maalia per pelattu maaottelu. Käsittääkseni tuo 56 maajoukkuemaalia oli Argentiinan ennätys siihen asti, kunnes Lionel Messi sen rikkoi.

Pelin versiointi Batistutasta sijoittuu vuosituhannen vaihteeseen 1999-2000 kaudelle, jolloin hän pelasi viimeisen kautensa Fiorentinassa. 28 maalia 43 ottelussa tuolloin. Hyvin on peliin mallinnettu ensitestien perusteella, pelityylin ja ulkonäön tunnistaa hyvin. "Fox in the box"-pelityyli on kuvaava ja hyvin haistelee paikkoja ja pomppupalloja boksissa ja sen läheisyydessä. Hyvin pääsivät heti samalle pelikirjan sivulle maajoukkuetoveri Maradonan kanssa. Loppuun vielä tuttuun tapaan vähän videomateriaalia.


Edit: Tuli Tubessa vastaan vielä ihan dokumentti Batigolin urasta ja taustoista! Heille, joilla on 25 minuuttia aikaa ja kiinnostusta, suosittelen tätä suuresti! Vaatimattomasta maalaispojasta, joka alunperin halusi enemmänkin panostaa opiskeluun, Argentiinan kaikkien aikojen 9-paidaksi, jalkapallon legendaksi ja yhdeksi 1990-luvun kovimmista maalintekijöistä. SUOSITTELEN!

 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom