Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Nämä ovat kyllä olleet mahtavia elokuvia ja jatkoa on luvassa:


Toivottavasti elokuvien taso säilyy (tai paranee), vaikka ohjaaja on vaihtunut edellisistä osista, eikä Andy Serkis taida olla enää myöskään mukana. Ensi-ilta näyttäisi olevan 24.5.2024, kun teaserin lopussa mainittiin vain Memorial Day.
 
Nyt pitäis olla uncharted netflixin valikoimissa.
Eipä se trailerin perusteella kovin kummoiselta näyttänyt, mutta kai se krapula viihteenä menee joskus.
 
Hmm katotaas.

Zeldoissa tärkeintä ei ole mikään seuraavista, vaikka niitäkin toki vaihtelevasti tarvitaan:
Hahmot (ml. hahmojen kehitys), dialogi, tarina (ml. juonenkäänteet), huumori, jännitys tai esim. yleinen audiovisuaalinen "ilme"/tyyli.
Suurinkaan Link- tai Prinsessa Zelda -fani ei kehtaa väittää, että tässä olisi kyse erityisesti hahmoista.

Tärkeintä on nimenomaan pelaajan kokema seikkailun ja oivaltamisen tunne. Ja tätä ei pysty elokuvaan sellaisenaan siirtämään. Täten Zeldat toimivat ylivoimaisesti parhaiten videopelinä ja jos niistä haluaa tehdä elokuvan, tv-sarjan, sarjakuvan tai mitä tahansa muuta, niin joutuu tyytymään "taustapalikoihin". Toki joku voisi sanoa samaa muistakin peleistä ja hän olisi sinänsä puoliksi oikeassa - siksi pitäisinkin videopelit ja elokuvat erillään. Mutta androgyynin ja puhumattoman Linkin seikkailujen charmi on korostetusti ohjaimen ja pelaajan oivallusten varassa, vaikka pelien juonet kerran vuosikymmennessä sattuisikin herättämään suurempia "wow"-fiiliksiä.

Eli periaatteessa aivan typerä ajatus koko Zelda-elokuva.

Käytännössä toki aivan nerokas ajatus Nintendolta. Ihmiset tuntuvat tällä hetkellä muutenkin janoavan tuttuihin maailmoihin/ilmiöihin sijoittuvia elokuvia ja tv-sarjoja ja Zeldoilla on aivan valtava fanipohja. Kyllä tällä rahaa tahkotaan varmasti. Tämän saavuttaakseen elokuvan ei edes tarvitse olla edes erityisen hyvä, riittää kunhan se ei ole aivan erityisen huono.
 
Tom Holland on Link! Tai Zelda! Vai kenties John Cena sitten Linkin rooliin ja Jesse Eisenperkki Ganoniksi! Tai sitten ei. Mutta olipahan tää uutinen taas oiva tilaisuus käyttää sitä kuvaa, jossa Tom Holland on väännetty näyttämään Linkiltä!


Vekkulia, että Nintendo ja Sony tekee sitten yhteistyötä tämän projektin parissa.
 
Jos muuten halajaa laadukasta elokuvasisältöä elämäänsä, niin suosittelen tsekkaamaan tämän trailerin filmistä nimeltään Bad CGI Gator. Ette tule pettymään.

 
Live action kyllä kuulostaa pelottavalta. Olisi vaan pysynyt animaatiossa.
Tämä. Olisin mielummin ottanut animaation, sen ei olisi tarvinnut olla yhtä pyöreää ja pehmeää kuin super mario movien animointitapa, mutta jotain sen ja Arcanen väliltä.

Live actionissa haasteeksi nousee jo pelkästään ihmisten ikääntyminen hyvin nopeasti, koska tuskin tässä mitään kertaluontoista ollaan suunnittelemassa
 
Uutta ghostbustersia. Ei tämä ainakaan afterlifea huonommalta vaikuta teaserin perusteella.Afterlife oli niin loistava elokuva ja yksi parhaista vanhojen elokuvien herätyksistä koskaan. Ainakin traileri vaikuttaa lupaavalta mutta uskaltaako sitä odottaa toista onnistumista kun viimeksi sai pettyä pahasti.
 
The Marvels oli hurmaava ja harmiton pikku-Marvel. Tässä(kin) eniten häiritsee tuo Marvelin kankea rakenne, joka on sama leffasta toiseen. Jos oltaisiin uskallettu vaan antaa olla sellainen buddy-cop-movie, mitä elokuvan eka puolisko lupaa, niin lopputulos olisi vielä parempi. Onneksi kuitenkin pääkolmikko on ihan parhautta ja lopussa oli jopa mukavia ylläreitä pari kappaletta. Ei tämä mitään uutta tee, mutta Guardiansin ohella on kiva nähdä, että sarja voi vielä ilahduttaa ns. "vanhaan" tapaan.

Uutta ghostbustersia. Ei tämä ainakaan afterlifea huonommalta vaikuta teaserin perusteella.


Mutta Afterlife oli ihan kamala, joten ei kyllä kovin korkealle tarvitse rimaa nostaa. Enemmänkin ihmetyttää miten yhdestä hyvästä kulttikomediasta on tehty tällainen eepos. Ekassa juuri hauskinta oli se, että kyseessä oli kasa lusmuja, jotka sattumalta löysivät duunin, jossa pärjäävät.
 
Ylös Bottom