Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Dragonfly

Well-Known Member
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Ja näin samalla voinee todeta, että vaikka Fast & Furious -sarjasta voi olla montaa mieltä, niin kyllä noista osataan tehdä todella viihdyttäviä. Sarjan kahdeksas osa nääs viihdytti koko rahan edestä. Tykkäsin paljon.
Tykkäsin myös, mutta oli se machoilu välillä vähän surkuhupaisaa. Liika on liikaa. Ehkä siltikin kaksi edellistä, joihin tämä uusin jossain määrin liittyy, vievät voiton. Silti aina kun on hienoja autoja luvassa, niin leffaan on lähdettävä. :)

Guardians of the Galaxy Vol. 2 on ensi viikolla ohjelmassa. Tuskin petyn.
 

Aphex

Active Member
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Katsoin viimein Rogue One Star Wars Storyn, ja harmittaa vietävästi etten nähnyt sitä isolta kankaalta. Gareth Edwards (Godzilla 2014, Monsters) osaa tuoda ison skaalan esille erittäin hienosti, ja muutenkin leffa näytti todella kauniilta ja persoonalliseltakin, vaikka varsinkin imperiumin ulkonäkö oli kuin suoraan alkuperäisestä trilogiasta (mikä olikin yksi elokuvan parhaita puolia). Juoni ei ollut yhtä hyvä kuin odotin, mutta kantoi hyvin loppuun saakka, ja oli omaperäisempi kuin The Force Awakens. Michael Giacchinon musiikkia ei erottanut negatiivisesti sekaan sijoitetusta alkuperäisestä musiikista, mikä oli odotettua. Star Trek 2009-reboot ja Jupiter Ascending (huono elokuva, loistava musiikki) nostivat Giacchinon minun listallani John Williamsin ykkösperijäksi SW-säveltäjänä.

Jos tulevatkin spinoff-leffat saavuttavat edes lähelle saman laatutason kuin tämä, niin Star Warsin tulevaisuus on turvattu. Tosin se on sanottava, että harva tapahtuma tai hahmo pääsee kiinnostavuudessaan tämän leffan skenaarion tasolle (Han Solo nuorena jne.).
 

Dragonfly

Well-Known Member
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Dragonfly sanoi:
Guardians of the Galaxy Vol. 2 on ensi viikolla ohjelmassa. Tuskin petyn.
Eilen kävin katsomassa. En pettynyt. Läppä lensi lähes taukoamatta, juoni jaksoi yksinkertaisuudestaan huolimatta kantaa loppuun asti ja hahmoihin saatiin lisää syvyyttä.

Marvelin elokuvauniversumi laajenee kiitettävää tahtia ja onkin hienoa nähdä mihin Guardians of the Galaxyn poppoo sijoittuu muiden joukossa.
 

pelle

Well-Known Member
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Vaikuttaa kyllä varsin hyvältä tuon perusteella.

[video=youtube;qJA48WZ9bis]http://www.youtube.com/watch?v=qJA48WZ9bis[/video]
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Siellä soi kaikuja Vangeliksen perinnöstä. Visuaalinen ilme myös lupaava. Ehkä tästä vielä syntyy asiallinen jatko parhaimmalle elokuvalle koskaan. Sormet ristissä leffateatteriin.
 

Aphex

Active Member
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Koska en tykkää noista rehost-kanavista, niin laitan virallisen lähteen alle. Villeneuve-Deakins-Johannsson -yhdistelmä vakuuttaa jälleen; näyttää ja kuulostaa loistavalta, vaikka en edelleenkään usko, että alkuperäinen kaipasi tarinallista jatkoa. Blade Runnerin maailma kuitenkin ansaitsee lisämateriaalia, ja Villeneuve on sille täydellinen ohjaaja.

Tämä on selvästi vuoden odotetuin elokuva minulle, mutta mikä vuosi tämä onkaan scififanille! On Ghost in the Shell, Luc Bessonin Valerian, Alex Garlandin Annihilation, pari Marvelin scifimpää leffaa, Blade Runner, Star Wars, War for the Planet of the Apes ja seuraavaksi vuorossa Alien Covenant ensi viikolla. Sekä monta muuta.

[video=youtube;gCcx85zbxz4]https://www.youtube.com/watch?v=gCcx85zbxz4[/video]
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Uusi Blade Runner kyllä näyttää ja kuulostaa todella hyvältä. Ohjaajaan on kova luotto, joten ei mitään epäilystä, etteikö sieltä ole tulossa alkuperäisen elokuvan ansaitsema jatko.

Mutta, mutta... Alienin odotettuun/"pelättyyn" paluuseen olisi enää 3 yötä jäljellä. Ison kankaan täydeltä visuaalista herkkua on varmasti luvassa, kun Ridley Scottista on kyse. Vaikkei mitään mestariteosta odota, niin Alien & Scott yhdessä tekee hommasta aina vähintään kiinnostavan.
 

Aphex

Active Member
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Noniin, Alien: Covenant tuli nähtyä. Ensin mietteitä juonesta:

Sen verran olin ennakkoon tutustunut arvosteluihin, että tiesin juonen mukailevan jollain tasolla ensimmäistä Alienia. Samankaltaisuuksia on mukana, mutta elokuva ei silti oikein tiedä mitä juonellaan tekisi. Kaikki etenee viivyttelevän (ja merkityksettömän) alun jälkeen hyvin nopeasti, eikä juuri minkäänlaista jännitystä (jota ensimmäisessä luotiin puolet elokuvasta) ehdi syntyä, ennen kuin ensimmäiset ruumiista murtautumiset jo tapahtuvat. Seuraavaksi kuvaan saapuu vapahtaja David, joka on pitkine hiuksineen kuin suoraan Raamatusta. Eikä tämä varmasti ole sattumaa.

Prometheus kertoi ihmisen matkasta etsimään luojaansa, ja Covenant kertoo ihmisen luomuksen omasta luomistyöstä. Prometheuksessa tämä elementti oli paremmin mukana tarinan kokonaisuudessa, sillä se oli koko juonen pohja ja päähenkilöiden motiivi lähteä matkalleen. Covenantissa tätä vahvuutta ei ole, ja luomiskertomus menee liian pitkälle: Xenomorphin alkuperän mysteeri tuhotaan lopullisesti, ja se alkuperä on lopulta pettymys.

En pidä ollenkaan ajatuksesta että koko Alienista alkava saaga olisi seurausta Davidin tekemisistä. Alien 1-4 kertoivat, paitsi pienen ihmisen voimattomuudesta avaruuden kauhujen edessä, myös ihmisen moraalittomuudesta ja kasvottomien korporaatioiden ja hyperkapitalismin tekemisistä. Taustalla on aina ollut jokin enemmän tai vähemmän kasvoton ihmisorganisaatio, joka on halunnut hyödyntää Alienia tavalla tai toisella. Androidit ovat olleet vain työkaluja ihmisen pahuuksissa. Covenantissa kaiken taustalla onkin uskoon tullut(?) androidi, ja tämä muuttaa aivan liikaa.

Lisäksi pitää valittaa Engineerejen tuomisesta takaisin tähän elokuvaan. Miten kokonainen yhteiskunta näitä ihmistä selvästi edistyksellisempiä hahmoja on selviytynyt elokuvan tapahtumahetkeen hyvin lähellä Maapalloa? Tämä oli ehkä epäloogisin asia koko tarinassa, ja Xenomorphin alkuperän ohella se toinen jonka tausta olisi saanut jäädä mysteeriksi, vaikka oikeastaan tätä mysteeriä avattiin jo Prometheuksessa.

Tämän myötä antaisinkin sarjan elokuville seuraavat arvosanat: Alien 10/10, Aliens 10/10, Alien 3 8/10, Alien: Resurrection 6/10, Prometheus 8/10, Alien: Covenant 6/10. Pidin Prometheuksesta enemmän kuin internet-keskustelijat keskimäärin, mutta Covenant tuntuu paluulta Resurrectionin enemmän tai vähemmän merkityksettömään räiskeeseen ja muka-jännitykseen. Elokuvan huonoin puoli juonen heikkouksien ja kiirehtimisen lisäksi on se, että se ei tiedä haluaako se olla kauhu- vai toimintaelokuva. Kummatkin elementit jäävät puolitiehen.

Näyttelijäsuorituksia pitää silti kehua. Katherine Waterston on kuin nuori Sigorney Weaver v2.0, ja kantaa elokuvaa läsnäolollaan. Michael Fassbender on toinen tukipilari, oikeastaan tärkeämpi kuin Waterston, ja hän näyttää tässäkin elokuvassa hienoa kykyä taipua monenlaisiin rooleihin. Visuaalisesti elokuva on Scottin peruskamaa, mutta usein liian pimeä, ja muutamissa kohdissa kuvakulman olisi pitänyt antaa levätä paikallaan kauemmin.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Dragonfly

Well-Known Member
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Noniin, Alien: Covenant tuli nähtyä.
Eilen kävin itsekin katsomassa ja täytyy yhtyä mietteisiisi. Ei missään nimessä parhaimpia Alien-elokuvia ja juonen osalta mentiin vähän överiksi. En myöskään tykännyt siitä, että
David on mysteeristen Alienien alkuperän takana. Tavallaan tässä on kyseessä hieno luomistarina, mutta että Androidi noin voimakkaasti haluaisi luoda kuin myös tuhota on jotenkin järjetöntä.

Prometheus oli kokonaisuutena parempi kuin Covenant. Kumpikaan ei silti yllä ensimmäisen kolmen Alien-elokuvan tasolle, jossa jännitys ja painostava tunnelma luotiin äärimmäisen paljon paremmin. Ehkä näissä uusissa ei sellaista haettukaan, mutta alkuperäisten elokuvien jälkeen se vain kuuluu Alien-elokuviin. Jännitys on se mitä lähdetään hakemaan. Haluan puristaa leffateatterin tuolin käsinojia ja eläytyä mukaan siihen pakokauhuun, jota tuntematon ylivertainen vihollinen tuo. Nämä uudet (varsinkin Covenant) nyt vesittävät kaiken sen salaperäisyyden, jolloin koko hommalta menee pohja. Elokuva taantui sitten toiminnaksi, jossa Alien päihittäminen ei edes ollut kovin hankalaa. Tylsää.

On jopa vähän harmillista sanoa näin, mutta Life oli parempi Alien-elokuva kuin saagan uusin oma elokuva. Jännistys ja pakokauhu olivat läsnä, ja avaruuden tuntematon elämänmuoto oli todellakin ylivertainen vastus.

Näyttälijät kylläkin hoitivat oman hommansa tyylikkäästi. Ruusuja eritoten Katherine Waterstonille ja Michael Fassbenderille.
 

Aphex

Active Member
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Tykkään ulkoistaa kritiikkini Red Letter Median hemmoille, ja teen sen myös Alien: Covenantin kohdalla. Spoilerivaroitus - spoilerivapaan loppupäätelmän löytää kohdasta 6:22.

[video=youtube;fmwyWerz5KI]https://www.youtube.com/watch?v=fmwyWerz5KI[/video]
 
A

Anonymous

Guest
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Netflix leffa War Machine tuli katsottua. Päähahmossa on kyllä potentiaalia tässä leffassa, mutta siinä se sitten onkin. Jotenkin tylsä leffa. Ben Kingsleyn rooli on kyllä aika turha ja siitä tuli vaan mieleen, että aivan sama kuin iron manin pahis. Samantyyppinen höppänä mikä siinä oli. En katsoisi uudestaan.
 
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Wonder Woman
Elokuvan ympärillä on ollut melkoinen huhumylly. Kaikki tämä oikeastaan sen vuoksi, että DC Cinematic Universen leffat ovat olleet enemmän tai vähemmän pettymyksiä, joten tästä povattiin ns. vedenjakajaa... Olipa tilanne ollut miten tahansa, niin tämä leffa kyllä pyyhkii tyylikkäästi lattiaa useimmilla supersankarileffoilla, enkä puhu pelkästään DC:n leffoista.

Wonder Woman on yksinkertaisesti niin pahuksen kova typy, ettei paremmasta väliä ja Gal Gadot on hänen lähes täydellinen ruumiillistuma. Ja millainen hän onkaan! Gadot vetää roolin läpi täysin suvereenisti, eikä tässä menossa äijiä tule ikävä. Elokuvassa riittää wau-hetkiä vaikka muille jakaa ja toiminta hidastuksineen on näyttävää katsottavaa. Tällä kertaa myös päävihollisessa on yritystä huomattavasti parempaan, kuin mihin näissä leffoissa on yleensä totuttu.

Täytyy myös antaa tunnustusta Chris Pinelle, joka tukee hienosti sankarittaren matkaa. Oikeastaan kyse on heidän yhteisestä matkasta ja pääparin kemia toimii nautittavasti.

Ehdottomasti kaikille supersankarileffojen ystäville ja myös toimintaleffoista pitäville, sillä harvoin näkee näin kaunista naista leipomassa lättyyn pahiksia näin näyttävästi. Loistavaa kesäviihdettä!
 

Aphex

Active Member
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Hyvä kuulla että Wonder Woman toimii. Arvostelut ovat olleet erittäin positiivisia. DC tarvitsikin jo onnistumisen kriitikoiden suhteen. Olen pidin Man of Steelistä ja jopa BvS:stä aika paljon, koska synkempi ja "elokuvamaisempi" maailma näyttää paremmalta ja on kiinnostavampi kuin värikkäät ja usein tv-sarjalta näyttävät Marvel-elokuvat.

Jatketaan Alienia sivuavalla. Neill Blomkampin piti ohjata jatkoa Alien-saagaan ennen kuin Ridley Scott päätti tehdä Covenantin. Blomkampin elokuva olisi ilmeisesti ollut jatkoa Aliensille, ja mukana olisi ollut ainakin Sigourney Weaver. Nyt Weaver nähdään Blomkampin perustaman kokeellisiin filmeihin keskittyvän Oats-studion ensimmäisessä teaserissa. Mukana myös Dakota Fanning, joka näyttää Aliensin Newtin vanhemmalta versiolta (myös nuorempi näkyy trailerissa). Olisiko tämä kaksikko ollut myös Blomkamp-Alienin pääosassa, sitä emme ehkä koskaan saa tietää. Trailerin perusteella Oats-studiolta voinee odottaa pienehkön budjetin toimintapätkiä Blomkampille tyypillisillä elementeillä.

[video=youtube;zoiezEB9n2Q]https://www.youtube.com/watch?v=zoiezEB9n2Q[/video]

Yle Puheella keskusteltiin myös Alienista torstaina, ja kiinnostavan keskustelun voi kuunnella täältä tai esim. iTunesin podcastina.
 

Aphex

Active Member
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Marvelin leffakimara jatkuu vähän tuntemattomammalla sankarilla. Visuuaalisesti varsin hienon näköistä.

[video=youtube;dxWvtMOGAhw]https://www.youtube.com/watch?v=dxWvtMOGAhw[/video]
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Ihan asiallisen näköinen tuo Resident Evil: Vendetta. Katso ensimmäiset yhdeksän minuuttia tulevasta Resident Evil Vendetta -filmistä

En ole yhtään näitä Resi-tuotoksia katsellut. Jos vaikka Netflixiin joskus ilmestyisivät, niin voisihan nuo vilkuilla.

Tässä samalla: King Arthur: Legend of the Sword ei ollut ehkä paras elokuva ikinä, mutta siinä oli positiivisia puolia. Ei tuo missään nimessä ollut semmoinen totaalisukka, jonkalaiseksi se kai sitten lopulta tuomittiin. Aika paljon guyrichiemaisia tehokeinoja käytetty kyllä, ehkä jopa pieneen sekavuuteen asti. Ihan alussa ollut tekstinpätkä, joka kertoo filmin maailiman taustoja, toi kyllä mieleen valitettavan paljon Assassin's Creedin. Pisti ihan puistattamaan.

Mutta! Kunkku Artturissa tuli varmaan eniten pitkään aikaan kiinnitettyä huomiota kohtausten taustalla soiviin musiikkeihin. Etenkin kujilla juostessa soi todella hyvä ja tilanteeseen sopiva rymistelysävellys. Taisi olla tämä:
[video=youtube;OLVtqVxZgYI]https://www.youtube.com/watch?v=OLVtqVxZgYI[/video]
 
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Ihan asiallisen näköinen tuo Resident Evil: Vendetta. Katso ensimmäiset yhdeksän minuuttia tulevasta Resident Evil Vendetta -filmistä

En ole yhtään näitä Resi-tuotoksia katsellut. Jos vaikka Netflixiin joskus ilmestyisivät, niin voisihan nuo vilkuilla.

Tässä samalla: King Arthur: Legend of the Sword ei ollut ehkä paras elokuva ikinä, mutta siinä oli positiivisia puolia. Ei tuo missään nimessä ollut semmoinen totaalisukka, jonkalaiseksi se kai sitten lopulta tuomittiin. Aika paljon guyrichiemaisia tehokeinoja käytetty kyllä, ehkä jopa pieneen sekavuuteen asti. Ihan alussa ollut tekstinpätkä, joka kertoo filmin maailiman taustoja, toi kyllä mieleen valitettavan paljon Assassin's Creedin. Pisti ihan puistattamaan.

Mutta! Kunkku Artturissa tuli varmaan eniten pitkään aikaan kiinnitettyä huomiota kohtausten taustalla soiviin musiikkeihin. Etenkin kujilla juostessa soi todella hyvä ja tilanteeseen sopiva rymistelysävellys. Taisi olla tämä:
[video=youtube;OLVtqVxZgYI]https://www.youtube.com/watch?v=OLVtqVxZgYI[/video]
Onhan siel nytkin kaks resi leffa afterlife ja retribution
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Onhan siel nytkin kaks resi leffa afterlife ja retribution
Viittasin noihin animaatio- eli CGI-filmeihin. Olen nuo Milla Jovovichin filmit nähnyt vissiin vain tuota uusinta lukuun ottamatta. Ne eivät ole mitään elokuvataiteen riemuvoittoja, joten olisi ihan mielenkiintoista joskus silmäillä nuo animaatiokumppanukset.
 
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Viittasin noihin animaatio- eli CGI-filmeihin. Olen nuo Milla Jovovichin filmit nähnyt vissiin vain tuota uusinta lukuun ottamatta. Ne eivät ole mitään elokuvataiteen riemuvoittoja, joten olisi ihan mielenkiintoista joskus silmäillä nuo animaatiokumppanukset.
Niin jo :-D ymmärsin vähän väärin
 
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Tuli käytyä katsomassa Spiderman homecoming ja ensimmäistä kertaa valkokankaalla nähtiin sarjakuville uskollinen seittisinko. Rehellisesti täytyy sanoa, että kun luin Karvisen ripustavan trikoot naulaan käsittämättömän paskan kakkososan jälkeen ja heti perään kuulin Sonyn uutisen Spidermanin uudelleenkäynnistymisestä (taas) niin olin varma, että en enää tule päätymään elokuvateatteriin kyseisen sankarin perässä. Olin tätä mieltä vielä täysin Captain America: Civil Warinkin jälkeen, ihmettelin tosissani kun kyseisen leffan näytöksessä jotkut jopa taputtivat innoissaan Spidermanin ilmestyttyä ruutuun :rolleyes:

Leffaahan markkinoitiin trailereissa todella röykeästi Tony Starkin/Iron manin avulla ja annettiin ymmärtää, että Stark on mukana isostikkin leffassa vaikka todellisuudessa trailereissa esitetyt kohtaukset Tony Starkin kanssa on käytännössä myös leffan ainoat yhteiset kohtaukset. Joka tapauksessa markkinointitempaus oli kuitenkin täysin turha, leffa on kerrassaan loistava. Holland on oikean ikäinen rooliin ja kuulostaa ja ennen kaikkea näyttää siltä hölösuiselta Spidermanilta, jollaisena olen tottunut hämiksen näkemään sarjakuvissa ja lapsena piirretyissä. Homma on vedetty sopivan överiksi huumorin suhteen ja mikä parasta Sony on oppinut jotain aiemmista epäonnistumisistaan ja jättänyt syntytarinan kokonaan veks. Kahden rebootin jälkeen päätös on vähintäänkin oikea. Tuo syntytarinan pakollinen mukaan tunkeminen kaikkien tuntemissa supersankarirainoissa vie mielestäni muutenkin aina leffoissa liikaa aikaa, jonka vuoksi yleensä pääpahis jää täysin vaille motiivia ja lopputaistelut tuntuu vain pakonomaiselta tapahtumalta.

Ainoat miinukset täytyy antaa väkinäisen pakollisesta teinisuhdedraamasta, joka sai hahmojen nuoresta iästä johtuen hetkellisesti kysymään itseltäni kuulunko edes leffan kohderyhmään, sekä pääpahiksen hukkaamisesta. Korppikotka vaikutti hahmona erittäin toimivalta ja hahmo olisi ehdottomasti ansainnut enemmän ruutuaikaa valkokankaalla ensisuudelman vikittelyn sijasta. Etukäteen myös mainostettiin, että mukana on Scorpion, jota esittää Better Call Saulista tuttu Michael Mando, odotin hahmon esiintymistä innolla ja olin erittäin ilonen, että onnistuin välttymään spoilereilta kyseisen hahmon suhteen, mutta se johtuikin siitä, että kyseistä hahmoa ei näytetä käytännössä lainkaan leffassa.

Joka tapauksessa, suosittelen leffaa varauksetta kaikille supersankarileffoista pitäville, etenkin silloin jos aiemmat hämikset eivät ole maistuneet. Valkokankaalle suosittelen ehdottomasti valitsemaan 2D:n. "kolmas kerta toden sanoo" piti jälleen paikkansa, uskon, että suurimpana syynä tähän on Marvelin mukaantulo. Spiderman homecoming 4/5, viihdyttävin supersankarileffa sitten Deadpoolin.

Michael Keatonilla muuten jo toinen linturooli parin vuoden sisään, ensiksi birdman ja tällä kertaa korppikotka, seuraavaksi angry birdsin jatko-osa?

Suosittelen myös tsekkaamaan erittäin hauskan ja hyvin tehdyn parodiaversion Bruno Marsin that´s what I like- kappaleesta

[video=youtube;cKW7NSgiCFo]https://www.youtube.com/watch?v=cKW7NSgiCFo[/video]
 

Aphex

Active Member
Vastaus: Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Christopher Nolan on, ehkä Denis Villeneuven ja parin muun ohella, niitä harvoja ohjaajia jonka elokuvat on ehdottomasti nähtävä isolta kankaalta. Viimeisin tuotos eli Dunkirk Tampereen Plevnan ykkössalissakin jätti kuitenkin toivomisen varaa, sillä kuvasuhde on Dunkirkissä kapeampi kuin useissa muissa elokuvissa. Siksi normaali istumapaikka puolivälin yläpuolella oli liian kaukana, eikä kuva ollut kovin suuri.

Dunkirk on lyhyehkö, mutta erittäin tunnelmallinen elokuva. Tositapahtumaan sovitetun tarinan kerronta on minimalistista, vuorosanoja on niukasti. Taina etenee kolmella linjalla konfliktin eri aikoina. Visuaalisesti elokuva on hieno, ja erityisesti kanaalin rantojen värimaailma ja asettelu olivat karun kauniita. Äänimaailma taas oli liiankin päälletunkeva lähinnä liian suuren äänenvoimakkuuden takia, vaikka toisaalta tämä korosti tilanteiden surrealistisuutta. Soundtrack loi sopivan tunnelman, mutta huippukohtia oli vähemmän kuin aiemmissa Nolan-Zimmer -yhteistöissä. Elokuvan parasta antia olivat lentosotakohtaukset, varsinkin loppua kohden kuvakulmat ja äänet olivat huippua.

The Guardian rinnastaa Nolania jo Kubrickiin, ja oli rinnastus ansaittu tai ei, niin Dunkirk sopii hyvin Nolanin filmografiaan. Nyt hän on ohjannut mysteeriä (Memento, The Prestige), supersankareita, rikosta ja toimintaa (Batman-trilogia), scifiä (Inception, Interstellar) ja kokeellista sotaelokuvaa (Dunkirk). Kysymys kuuluukin, mitä Nolan tekee seuraavaksi? Myös Dunkirkin teatterikierros on lähtenyt käyntiin menestyksekkäästi, joten ainakaan rahoituksesta ja studion tuesta ei Nolanin tulevaisuuden pitäisi tässä vaiheessa olla kiinni.

Trailereista parhaan kuvan elokuvasta antaa ensimmäinen teaseri:

[video=youtube;yM9BWtppzko]https://www.youtube.com/watch?v=yM9BWtppzko[/video]
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom