Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Aphex

Active Member
Vaikka tykkäänkin DC-leffojen synkästä tyylistä enemmän (ainakin niistä onnistuneista eli Man of Steel ja Wonder Woman) kuin Marvelin viimeaikaisista, niin täytyy sanoa että tuleva huipennus näyttää visuaalisesti paljon laadukkaammalta kuin Justice League. Ero joukkokohtauksissa on valtava pelkän trailerin perusteella.

 

SkyPolaris

Moderator
Ylläpitäjä
Ilta-lehden IL-TV:n kautta voi katsoa ilmaiseksi Talvisota (1985) ja Tuntematon Sotilas (1985) -elokuvat. Elokuvat ovat katsottavissa itsenäisyyspäivän iltaan asti. Kavin logon perusteella Talvisota-elokuvasta näytetään 4k-restauroitu versio.

Talvisota-elokuvan voit katsoa täältä.
Tuntematon Sotilas -elokuvan voit katsoa täältä.
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Pitänyt jo jonnin aikaa tästä raapustaa, mutta syitä ja perusteluita ja tekosyitä. Mutta! Katsoin pari perjantaita sitten Netflixiin tulleen Godzillan jo samana päivänä suht intopinkeänä, koska idea sarjassa on mielenkiintoinen (ihmiset pakenevat maasta Godzillan takia, mutta palaavat vuosien päästä valtaamaan sitä takaisin) ja animetyyli näytti hienolta. Mutta eh, kauheaa negatiivistelua koko raina. Yleensä tämänmoinen asia ei liiemmin häiritse, mutta vähän tuommottinen ongelmaa-toisen-perään-eteneminen ei itseäni tässä paljoa miellyttänyt. En voi hyvillä mielin suositella muille.

Kyseessä lienee elokuvasarjan (tai vai vaan pitkäjaksoisen sarjan?) alku, sillä juonikuviot jätetään ihan levälleen lopussa.
 

Aphex

Active Member
Black Panther. Olipahan hyvä elokuva. Varsin uniikki musiikki, omanlainen visuaalinen tyyli (pääosin, vaikka tylsähköä Marvel-teknologiaakin oli mukana) ja persoonalliset roolisuoritukset (erityisesti kolme naispääosien esittäjää sekä Chadwick Boseman ja Andy Serkis) erottivat tämän yleensä melko tasapaksusta Marvel-laadusta. Captain America Winter Soldier oli kuitenkin tätäkin parempi hieman paremman juonen ja toiminnan puolesta, ja säilyy parhaana Marvel-elokuvana.

Musiikista jäi Kendrick Lamarin poppia enemmän mieleen pari senegalilaisen Baaba Maalin laulamaa kappaletta. Tämän kylmiä väreitä luovan äänen tunnistin heti Isku Mogadishuun -leffan alusta tutuksi ääneksi. Kappaleet spoilereissa alla, nimissä ei ole spoilereita juonesta. 

SkyPolaris

Moderator
Ylläpitäjä
Satuin tuossa verkkokeskusteluissa leffaketjuun ja eilen tuli hankittua elokuvakirjastooni Michael Mannin ohjaama Heat Definitive Edition. Sen verran on kyseistä leffa kehuttu, että odotan innolla, mitä on luvassa.
 

Miqz

Active Member
Satuin tuossa verkkokeskusteluissa leffaketjuun ja eilen tuli hankittua elokuvakirjastooni Michael Mannin ohjaama Heat Definitive Edition. Sen verran on kyseistä leffa kehuttu, että odotan innolla, mitä on luvassa.
Siis itse Heat leffahan oli aikoinaan ”The rikoselokuva”, ainakin itselle. Komeaa kuvaa ja ohjausta eeppisellä soundtrackilla ja aikakauden ykkösnäyttelijöillä. En tiedä tuosta definitive editionista, mutta kiinnostaa. Kerrohan sitten kokemuksia.
 

SkyPolaris

Moderator
Ylläpitäjä

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Ready Player One

Perjantaina teattereihin saapuva Steven Spielbergin ohjaama elokuva nähty ja muutamat sanaset siitä. Jos kirjoittaisin tästä arvion, niin sen nimeksi tulisi "Elokuva yhtä easter eggiä", koska sitäpä se tuo oli ihan juonen ja valkokankaalla nähtyjen tapahtumien perusteella. Tulevaisuuteen sijoittuva filmi, jossa ihmiset saavat suurimmat ilonsa ja kiksinsä Oasis-virtuaalitodellisuudesta. Mielenkiintoinen konsepti kyllä.

Tämähän perustuu kulttikirjaan, mutta sitäpä en ole koskaan lukenut, niin yhtäläisyyksien vertailu ei onnistu.

Aika helppo elokuva, jonka tiettyihin kohtauksiin olisin ehkä enemmän pohjustusta tai jotain kaarta halunnut, mutta tuollaisenaan kyseessä on jo yli kahden tunnin paketti, niin eipä tuota kyllä enää parane pidentää.

Pelaajan näkökulmasta eniten hymähdyksiä aiheuttivat monet ja taas monet easter eggit ja/tai cameot, joita filmissä nähtiin. Peleistä ja elokuvista tuttua esineistöä ja hahmoja nähdään näet ruudulla oikein olan takaa. Paljoa en halua spoilata, mutta vaikka Overwatchinsa ja Street Fighterinsa kokeneet näkevät kosolti tuttuja. Näiden kaikkien bongaaminen vie yhdeltä henkilöltä varmasti tolkuttomasti aikaa.

Arviolta puolet rainasta sijoittuu virtuaalitodellisuuteen, toinen puoli oikeaan maailmaan. VR-maailma ei näyttänyt kovinkaan realistisen todelliselta, mikä lienee kyllä tarkoituskin? Ihmishahmoista puolet jäivät ohuiksi, mutta edelleen, pituutta oli jo nyt se pari tuntia. Eniten haluan näyttää peukkua kuitenkin Mark Rylancen nörttihahmolle.

Hirveästi yllätyksiä ei ollut mukana, vaan meno oli kovin helppoa ja soljuvaa. Yksi kohtaus oli kuitenkin hohti kaikkien muiden yläpuolella. En halua spoilata enempää, mikäli ette tiedä mistä kohtauksesta puhun, mutta itsellä hypähti parit kerrat kaikki ihokarvat pystyyn ihan jo nostalgian takia. Tiedätte mitä meinaan, jos käytte katsomassa.

Ihan kelpo kokemus, mutta en usko tästä puhuttavan vuosien päästä suurena klassikkona.
 
Ready Player One tsekattu Scapessa 2D:nä, luojan kiitos valitsin 2D:n voin vain kuvitella miten puuroksi kuva menee 3D:nä suurissa joukkokohtauksissa missä väkeä on kuin pipoa. Juoneltaan ihan peruskauraa, mutta kyllähän tämä on joka nörtin nähtävä niin paljon populaarikulttuuriviittauksia laidasta laidaan. Leffahan on sinäänsä jännä, että 16v pikkuveljeni ei saanut oikeastaan leffasta mitään irti kun taas itse olin aivan fiiliksissä koko leffan kun ruudulla juoksi kaikki lapsuuden sankarit aina batmanistä - battle toadseihin ja siitä rautajättiin.

Veljeni arvio 3/5, itse antaisin 4/5.
 

Kain

Well-Known Member
Tämä ei ole suositus vaan varoitus. Tämä uusin Ghostbusters on kauheinta paskaa mitä olen ikinä katsonut. Suorastaan rikos josta tekijöille pitäisi langettaa vähintään ikuinen kielto elokuvien tekemiseen. En suosittele kenellekään. Ghostbustersien ystävät luultavasti itkevät surusta ja inhosta.
 
Uusi Avengers kolkuttelee alle viikon päässä ja hype on kova, mutta kyllä isoimmat odotukset tälle vuodelle on tätä leffaa kohtaan

"So dark... You sure you are not from the DC universe?", timanttista 5/5 :D
 

Kain

Well-Known Member
Voi pojat, että oli Avengers päräyttävä. Sen verran alkoi tuntosarvia värisyttämään, että oli pakko kaivaa osa aarteista esiin.

20180428_102424.jpg
 
Infinity War

Olipahan melkoista tykitystä, vaikka kaiken ennakkomateriaalin perusteella ei voinut oikeastaan vähempää odottaa. Sitä taattua Marvelia, jota on kymmenen vuotta nähty ja kyllä he homman vain osaavat.
Elokuvan ehdoton tähti on Thanos. Vihdoinkin sellainen pahis, jonka todella voi odottaa olevan uhka sankariporukalle. Ja tämä kyllä oikeasti tuntuu katsojassa, sillä nyt saa todella jännittää että miten tässä käy.
Black Order-porukasta myös erityismaininta, sillä sen verran häijyläisiä tämä sakki on. Ei mitään tusinatavaraa.
Thanosin lisäksi suosikkeja Thor, Doctor Strange ja huumoripuoli, joka toimii jälleen kerran hienosti.

Eipä kesän blockbuster-kausi olisi voinut isommin ja komeammin käynnistyä!
 
Voi pojat, että oli Avengers päräyttävä. Sen verran alkoi tuntosarvia värisyttämään, että oli pakko kaivaa osa aarteista esiin.

Näytä liitetiedosto 342
Samaa mieltä, olipa kyllä massiivinen ja upea sarjakuvasankarileffa. Marvelin kunnioitus omia sarjakuvahahmoja kohtaan on aivan toista maata kuin DC:llä. Eroa tällä leffalla ja JL on kuin yöllä ja päivällä (toinen oli hyvä ja toinen sysipaska, ja vielä tässä järjestyksessä).

Omissa kirjoissa tämä oli ensimmäinen synkkäsävyinen Marvel elokuva ja olin etukäteen enemmän kuin huolissani miten huumori saadaan ylipäätään toimimaan leffassa ettei koko homma mene ns. vitsiksi, koska sankareita on niin helkkaristi mukana ja jokaisella soololeffan omaavalla sankarilla on jonkunlainen punchline/hassuttelu juttu, jonka orja hahmo on. Myöskin nämä ns. vakavahenkisemmät sankarit (eli ne sankarit, joiden soololeffoissa ärsyttävät sivuhahmot hoitaa ns. huumoripuolen = THOR 2) ovat viimeisimmissä esiintymissään valkokankaalla keventäneet vakavuusastettaan huomattavasti kevyempään ei niin vakavasti itseäänottavaan suuntaan, esimerkiksi Thor Ragnarök, jonka hassutteluhan oli suoraan kuin Guardian Of Galaxyistä.

Huoleni tämän suhteen oli kuitenkin turhaa, Marvel oli nerokkaalla tavalla niputtanut porukkaa siten, että huumori saatiin toimimaan läpi leffan TOSIN joitakin varmasti ärsyttää koko leffan toistuva kaava, jossa ensimmäisessä kohtauksessa laitetaan joku hengiltä ja siinä vaiheessa kun hahmo ottaa viimoset henkäykset niin leikataan heti seuraavaan kohtaukseen joka alkaa vitsillä.

Marvelin ja DC:n valkokangasleffojen suurin ero on kyllä ehdottomasti pahiksien toteutus. Vaikka paperilla DC:llä on paremmat ja coolimmat konnat (IMO) esim jokeri, variksenpelätin, arvuuttaja etc. niin siitä huolimatta toteutus/käsikirjoitus etenkin valkokankaalla (animaatiot on jees) ontuu todenteolla ja hyvästä konnagalleriasta huolimatta pääpahikseksi valitaan aina joku steppenwolf tai mikä se Suicide Squadin hirvitys olikaan, jolla on paperinohuet tarkoitusperät. Kun taas Marvel osaa rakentaa tarinat siten, että pahista kohtaan osaa tuntea jopa hetkittäin myötätuntoa, jolloin keskivertopahiskin nousee ihan huippuluokan pahikseksi ja myös uhaksi. Näin kävi myös tällä kertaa (myös Black Pantherin Killmonger voidaan lukea tähän kastiin). Toivottavasti leffa kerkeää vuoden aikana tulla myös vuokrattavaksi, jotta kerkeisi yytsiä toistamiseen ennen Avenger aikakauden päätöstä.


PS: Toi kys. sarjakuvan kansi on kyllä hienoin mitä tiedän. Pitääpä etsiä jos löytyisi jostain isompana niin saisi julisteeksi seinälle koristamaan :cool:
 

Jogi

Well-Known Member
Infinity War

Hmm, tykkään noin yleisesti supersankari leffoista mutta viime vuodet on menneet huonompaan suuntaan näiden mega-packien kanssa. Sankari porukkaa on vaan liikaa ihan vaan sen takia että ne pitää saada kankaalle ja että studio luulee että määrä korvaa laadun. Itse toki tiesin suurinpiirtein mikä hahmo on mitäkin mutta satunnaiselle katsojalle tuo on jo sellaista että 70% ei mitään hajua mitä se tekee ja miksi se on tässä.

Thanos ja pari muuta oli ihan kivoja mutta en oikein sulata että otetaan kaksi tusinaa sankareita ja niille annetaan pääsääntöisesti parin potkun statisti rooleja jolla hahmon pitäisi oikeuttaa paikkansa kankaalla.. ei toimi ei. Lopputulos sekametelisoppa, ihan kiva mutta ei tämmöistä enää lisää.
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Ei voi muuta sanoa, kuin yhhhhhh: Monster Hunter -elokuva tehdään Resident Evil -ohjaaja Paul W.S. Andersonin johdolla, päätähtenä hänen vaimonsa Milla Jovovich. Uutinen etusivulla.

Resi-kaksikko siis taas asialla.
 
Ylös Bottom