Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

tomine11

Active Member
Twelve Monkeys (1995)

"Puolihörhöä ajalla leikittelyä", joka hitusen sekavahkon alun jälkeen pääsee todella vauhtiin ja parantaa mitä pidemmälle etenee vaikka loppua kohti selkeämmille vesille kahlataankin, ei kannata kuitenkaan aivoja narikkaan jättää tätä tuotosta kahtellessa.

Pienimuotoinen tieteistrillerimietelmä. Heppu lähetetään tulevaisuudesta, jossa virus tapattanut ihmiskuntaa oikein reippaalla kädellä.. etsimään menneisyydestä alkuperäistä virusta jotta tulevaisuudessa tutkijat voisivat muuttaa asioita menneisyydessä.. vaan kukapa kaiken takana on ja onko kaikki sittenkään niin yksioikoista kuin luullaan ? Jääkö katsoja lopulta ihmettelemään itsekin skitsofreenikkona juuri näkemänsä takia ja moniulotteista kudosta setvimään jokainen omalla tavallaan tulkiten vai tuleeko tarinaan oikeasti selkeä lopetus, se jääköön salaisuudeksi :D

Bruce Willis on vanki joka lähetetään menneisyyteen keräämään ja hankkimaan tietoa viruksesta ja muusta siihen liittyvistä tapahtumista.. menneisyydessä jäbikkä joutuukin aloittamaan hullujenhuoneelta, josta pakenee ja nappasee puoliväkisin psykiatrinsa (Madeleide Stowe) avukseen kun ”uuteen maailmaan” tutustuu.. pari muutakin hörhöä mahtuu mukaan kuten pöhkönhörhöilevää tyyppi jota esittää Brad Pitt ja roolissaan erinomaisesti onnistuen (niin ulkoisesti kuin sisäisesti) totaalisena vinttipimeenä olevaa tyyppiä esittäen :)

Leffalla on jo ikää kertynyt jonkisen verran (valmistunut 1995), elokuva on kuitenkin suht ajattomalla tavalla lavastettu ja sinällään tulevaisuuden visiot kestävät vielä katselun kun elokuva kuitenkin perusmaailmaan menneisyydessä käytännössä hyvin pitkälti.. joka johtuu siitä että budjetti oli äärimmäisen rajallinen elokuvassa..

..joka taasen selviää varsin massiivisesta puolitoistatuntisesta dokumentista joka löytyy leffan Blu-ray versiosta ainaskin. Kyseinen "making of" dokumentti kannattaa ehdottomasti vilkuilla läpi kans ! :)

Niin juu ohjauksesta vastaa Terry Gilliam.. joka omat omalaatuisensa visionsa, joka kerta takuuvarmasti luomaansa soppaansa raaka-aineiksi laitattaa. Makuasioista ei sovi kiistellä.. toiset tykkäävät kuin hullu puurosta.. toisille ei kyseinen "lsd:llä maustettu" kaurapuuro taasen maistu..

..nerokkuus ja hulluus eivät totta vieköön kovin kaukana käsikädessä kulkemismeinigistä ole. Lienee yksi näiden melekoisen moniulotteisten leffojen edelläkävijöistä ja alkutaipaleen taivaltajista.. jopa uranuurtajista joka oli taatusti hitusen väärinymmärrättekin siihen aikaan kun ilmestyi.. koska tälläiset leffat olivat taatustui tuolloin äärimmäisen harvinaisia jos niitä edes oli vielä tehty "ainuttakaan" ?

Kahtelkaa ja ihmetelkää !

trailer…

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hancock (2008)

Näin alkajaisiksi pitänee sanoa että tämä elokuva kannattaa katsoa tietämättä siitä etukäteen yhtikäs mitään ! kuten meikäläinen sen teki. joten jos et ole katsonut ja meinaat katsoa, niin ei välttämättä kannata tätäkään lukea vaan katso ensin elokuva !

Joo'o.. täytyy sanoa että odotin että tämä ois ollut jokin ylitse hersyävän pursuava rääääääävitön komedia. Vaikka sellaiseenkin ajoittain ilmassa ainesta luotiin ja leivottiin niin jotain muuta tämä kuitenkin lopulta oli.. vaikka ne hupailuhetkensäkin tässä oli.

Täytyy myös sanoa että leffan twisti pääs kyllä yllättämään suht kovasti ja en kyllä mitään tuollaista olis odottanut, vaikka jälkikäteen mietittynä varsin ennalta-arvattavuuden ainekset ilmassa leijuivatkin mutta silti ainakin meikän suht housut nilkoissa pääs kuitenkin yllättämään. Tosin aivan loppu sitten taas pisteli sinne perinteisille raiteille, aloin jo epäilemään onko niillä oikeasti pokkaa tehdä tällainen loppu mut ei sitten aivan ollut.. sen enempiä en siitä paljasta jos joku sellainenkin on joka sen halais nähdä. .

..sinänsä elokuva oli ajoittain hitusen puuduttavahkokin, mutta sitten loppupuoli pelasti tosiaan meikäläisen kirjoissa suht paljon ja jätti ihan ok fiilikset, vaikka ensimmäisen puoliskon hitaasti lämpeämisen jälkeen olinkin jo valmis elokuvaa melkoisesti tylyttämäänkin.

Meikäläinen tuntuu siinä mielessä olevan myös melkoisen outo lintunen tämän elokuvan suhteen, kun todella monen muun kohdalla homma näyttäis menneen juuri toiste päin ! näyttäis suurin osa pitänyt elokuvan alkupuolesta todella paljon ja vihannut loppua taas.. kun meikäläisellä fiilikset suht pitkälti päinvastoin.

En tiiä mikä siinä on mutta jostain syystä mieleen tulee todella paljon inFamous peli(t) ja Cole McGrath. Onhan tuossa jotain ihan pientä yhtäläisyyttäkin mut ei kuitenkaan niin paljoa että näin paljon pitäis tuo peli heti leffan jälkeen mielessä kummitella.

Niin ja onhan tuota Etelä-Afrikan lahjaa Hollywoodille elikkäs Charlize Theronia aina varsin mukava katsella, niin ulkoisesti kuin näyttelijänlahjojensakin puolesta.

trailer..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lumikki ja Metsästäjä (2012)

Kerro kerro kuvastin.. onko Kristen Stewart kauniimpi kuin Charlize Theron !? tässäpä vasta suuri pulma onkin ! .. ehkäpä, ehkei kuitenkaan .. koettaako peili vain juksata meitä ? luulis peilillä olevan melkoisia päänsärkyjä kun tähän yrittää jonkin sorttista vastausta saada :D

..yksi asia on kuitenkin satavarma että paremmin homma itse leffassa näin päin toimii. Jälkeenpäin kun miettii niin olis aika hassua, jos roolitus olis mennyt toistepäin. Tosin peilin "vastauksesta" en ole edelleenkään täysin vakuuttunut :D

Itse elokuvaan.. joo siitä tuntuu olevan jo suunnilleen ikuisuus kun on nähnyt alkuperäisen Disneyn Lumikin, ja muistikuvat siitä ovat äärimmäisen hataria.. joten aivan suoraa vertausta on vaikea näillä meikän muistikuvilla tehdä.. ehkä pitäis kahtella extrat jossa kait vähän valotellaan näitä tyyppejä tämän sadun osalta.. noh jos ei muuta niin ainakin se omena ja kääpiöt tästä löytyvät, mut kääpiötkin ovat enemmän Keski-Maasta pöllittyjä tässä tapauksessa kuin ne legendaariset hömpät..

..mut oletan ettei alkuperäinen piirretty kuitenkaan ihan LOTR meets Fairy Tale tarinalta sentään tuntunut.. itselleni tulee tästä leffasta mitä pidemmälle mennään enempikin jokin Taru Sormusten Herrasta'mainen fiilis.. porukkaakin lahdataan siihen tahtiin välillä että "heikompaa hirvittää".

Alku nappasi ihan mukavasti menoon mukaan ja sai nostamaan odotuksia todella.. harmi että mukaansa tempaavan alun jälkeen homma vetelee aivan liian pitkiä toveja melkoisella tyhjäkäynnillä ja tuntuu aika puuduttavaltakin hötöltä ajoittain vajoten Lumivalkean tapaan jonkin sortin koomaan, loppua kohti taas vähän hommaan saadaan taas jonkin sorttista eloa, vaikkei tuosta horroksesta enää täysin katsojan kannalta toivutakaan, toisin kuin itse sankaritar.

Ai niin metsästäjän juopporenttuna toimii "Thor" elikkäs Chris Hemsworth.

Ei tää nyt oikein kokonaisuutena irronnut ja iskenyt sillä tavalla kuin ois toivonut. Joten suhteellisen kauaksi lopulta taidetaan jäädä alkuperäisen sadun lumoavuudesta. Tulikohan tähän jokin ”kakkososakin” jos en ihan väärin muista.


trailer…

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Gnomeo & Juliet (2011)

Olipa kerran kuuluisa tarina.. noh leffan nimestä tietää jo mitä mitä erittäin kuuluisaa kertomusta, tässä elokuvassa tullaan siteeraamaan sen ihan perusjuonen osalta.

Elikkäs naapurukset jotka eivät tule toimeen keskenään missään asiassa.. heidän eripuransa on tarttunut myös takapihalla eleleviin puutarhatonttuihin, jotka heräävät eloon kun ihmisasukkaat ovat poistuneet paikalta.

Ihan kekseliäitä ja kauttaaltaan hymähdyttävän hauskoja kohtauksia riittää matkan varrelle tasaisin väliajoin ripotelluksi huviajekuksi.. kun ei etukäteen oikein mitään odottanut niin selvästi positiivisen puolelle tämä kiepsahtaa. Toki välillä vähän tyhjäkäynnilläkin toveja jos toisiakin junnataan menemään.

Animaation taso, tai no pikemminkin yksityiskohdat ja niiden tarkkuus vaikkapa ruohikossa ja esineissä on hätkähdyttävän kaunista kauttaaltaan teräväkuvaformaatissa (sinällään itse animoinnit eivät hätkäytä), välillä taso hieman laskee mutta parhaimmillaan aivan huikeata tykitystä.

Elton John "vastaa musasta" pitkälti (on siellä toki muutakin ja James Newton Howard saestää sit vuorostaan) se hieman pelotti kans ennen katsomista mutta hyvinhän nuo tuonne elokuvan sekään upposivat, yllättävänkin letkeästi.

Ääninäyttelypuolelta löytyy enkkulaisittain varsin kovia nimiä... James McAvoy, Emily Blunt, Michael Caine, Jason Statham, Julie Walters, Ozzy Osbourne, Dolly Parton, Hulk Hogan.. kotimaisina vastaavina on mm. Mikko Leppilampi, Pamela Tola, Sinikka Sokka, Marjatta Leppänen, Jone Nikula..

Sopivassa mielentilassa ja vailla suuria ennakko-odotuksia, tuo varmasti hyvän mielen ! mut jos jotain mestariteosta odottaa joka saa hieman p*skemm*nkin päivän pelastettua tuosta vain ja auringon sinne risukasaan tämän voimin paistamaan, niin ei tämä nyt niin ainutlaatuista menoa sentään ole..

..sellasta keskivertoa ehkä hivenen parempaa kamaa, jolla on omat hyvät ja huonot hetkensä ennen kuin lopputekstit ruudulle vierivät.

..not good, not bad either and definitely not ugly..

trailer…
 

tomine11

Active Member
The Notebook (2004)

Hieno rakkausturinointihan tämä leffa on :) tietysti sitä siirappisuutta tulee väkisinkin mukaan mutta tässä se on kuitenkin alun jälkeen osattu aika hyvin naamioida niin ettei liiaksi silmille pompi, vaikka se alku onkin siinä rajoilla nappaa se kieltämättä hyvin katsojan heti alusta asti mukaansa.

Tarinan pelastaa se että se on lykätty 1940-luvulle (luokkayhteiskunta sorsintaa myöden), jolloin se toimii ja tuollainen ylenpalttinen iloisuus on jotenkin enempi "aikaansa kuvaavaa", kolhon kolkko nykymaailmaan (yhteiskunta) sijoitettuna tämän tenhoavuus tuskin olis samalla tavalla katsojalle uponnut.. tai no sinällään tarinankertojahan tähän ajoittain nykymaailman tuulahdusta tuo.. joka on toinen elokuvan pelastava tekijä…

…aika nopsaan tuosta langasta katsoja itsekin hokasee missä mennään mutta tämä "käänne" tuo elokuvaan todella paljon lisää tunnetta ja toimii todella mainiosti.

Loppu(osa) on aivan huikeata :)

Varsin jees ! tuollainen rakkaushömppä.. varsinkin Ryan Gosling ja Rachel McAdams vetävät varsin säkenöivällä energisellä tavalla alusta loppuun roolihahmonsa ja kaksikon kemia toimii ajoittain vallan mainiosti valkokankaalla.

Varsin eheä kokonaisuus, josta kovin rosoisia reunoja on vaikea löytää noin elokuvallisesti.. kun homma toimii kauttaaltaan, niin se vaan toimii, tällä kertaa tässä se toimii.

trailer…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kultsi Suurensin Kakaran (1992)

Eli periaatteessa jatkoa Kulti Kutistin Kakarat leffalle. Nämähän oli aivan huiketa erikoistehoste megaspektaakkeleita silloin aikanaan kun ne ilmestyi ja varmaan olivat äärettömän kalliita tuohon aikaan tehdä.

Jälki on toki nykyaikana tietysti ajoittain lähinnä hupaisan näköistä, parhaimmillaan kuitenkin jopa ihan tunnelmallista ja vetää kevyesti vertoja joillekin ihan uusillekin efekteille :D

Tarinana tuollaista humpuukkihömppää, putipuhdasta viihdettä, joka kieltämättä nykyaikana tuntuu äärimmäisen putipuhtoiselta ja jollain tapaa ilahduttavan positiiviselta näiden nykyisten synkistelyjen rinnalla. Näissä leffoissa vaan on sitä jotain vilpitöntä ILOA ! joka on nykyään aika totaalisen kadoksissa elokuvista.. ehkä ne nykyään noin muutoin tuppaavat melkein joka alueella pieksemään noita vanhoja leffoja mutta jotain näissä on mitä erityisesti viehättää ja jota nykyajan tekijät eivät vain yksinkertaisesti osaa.. toki vaatii hitusen lapsenmielisen fiiliksen kun kahtoo, onhan tämä kuitenkin Disneyn tuotantoa.

Noita pienennysleffojahan on nyt muutama tuonkin jälkeen tullut mm. kolme Arthur leffaa, vähän aikaa tais joku Downsizing kans ilmaantua apajille.. mut tälläin suurennos leffaa ja varsinkaan vauvan niin eipä ole vastaavaa taidettu enää koettaa tehdä joten sinällään ainutlaatuista hupailua tarjolla.. olin aika varma että ei tuon pienentämisen jälkeen enää ois toiminut mutta yllättävän paljon samaa nappaavuutta tämäkin leffa alusta loppuun asti viljelee, tykkäsin tästä jopa astetta enempi.

Vilpitöntä Viihdykettä :) kelvollista kesähömppää jonka parissa ei juuri tarvitse aivosolukkoa vaivata.

trailer..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Zero Dark Thirty (2012)

Niin no en tiiä pitäiskö itse aiheesta oikeasti edes tehdä elokuvaa ja sillä tavalla sillä mässytellä ja salaliittoteoriathan tuon ympärillä aika ajoin pyörivät keltaisessa lehdistössä että mikä ois ollut totuus sitten lopulta mitä siellä tapahtui.. mutta niiiiiin pirun kehuttu on elokuva että kait se oli sitten katsottava.

Näyttää nyt vahvasti siltä että jo Matti ja Teppokin sen ties nimittäin "Kaiken takana on nainen" myös Osama Bin Ladenin nirrin poistamisessa ilmeisesti myös, ainakin jos tätä visiota on uskominen.

Elikkäs leffa kertoo naisesta jonka elämäntehtäväksi, pakkomielteeksi, intohimoksi lopulta tuli OsamaBinLadenin kiinni saaminen ja peräänantamattomasti tämä nainen sitten sitä omaa näkemystään toteuttikin.

Lähinnä elokuvan jälkeen herää mietteet että kuinkahan realistinen tämä nyt sitten oli ja kuinka paljon tässä oli sitten sepitettyä "satua" ?

Laadukkaasti tehty ja muutama mainio näyttelijäsuoritus mutta ehkäpä ne asiaan enempi "vihkiutuneet" tästä huomattavasti enempi irti saavat. Hienoa kuitenkin että eivät tästä ole ihan perusHollywood rymistelyä sitten tehty, joten actionia ei kannata elokuvalta liiemmälti odotella.. paljon höpötystä, eka tunti melkeinpä pelkkää kuulustelua ja sil viisiin..

trailer..

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Les Miserables (2012)

Täytyy myöntää että olin melkoisen skeptinen ennakko-odotuksissa nimenomaan tuohon itse tarinaan (joka on melkoisen päräyttävän tunteellinen pläjäys sit kuiteskin lopulta), ajankohtaan ja hahmoihin että ne meikäläiseen juurikaan uppoaisivat kuin veitsi kuumaan voihin...

..pakko kuitenkin myöntää että kyllä ne vaan taitavat näyttelysuoritukset tempaisevat mukaansa ja tässä ensimmäistä kertaa Anne Hathaway vetäisee maton katsojan alta.. okei se oli parissa edellisessä ihan jees ja Kissanaisenakin ok muttei kuitenkaan mikään napakymppi kun ei kässäri siihen hänelle tilaa aivan tarpeeksi suonut mutta tässä se vetelee sitten kaikin palkein..

..muutoinkin nimilista on melkoista luettavaa.. AH:n lisäksi Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried (joka käväs jo Mamma Miassa totuttelemassa musikaalin saloja), Helena Bonham Carter (Sweeney Toddissa oli myös musikaalissa), Sacha Baron Cohen..

Tässä elokuvassa Visuaalisuus, Lavasteet, erikoistehosteet, puvustus.. jotain aivan huikeata ! Siis tämä on musikaali ja vie "karussa kauneudessaan" monia pelkästään erikoisefekteihin nojaavia elokuvia ihan miten tahtoo ! :)

Dialogiassa on todella paljon sellaista "puoliksi lausuttua laulantaa".. toki myös normipuhetta piisaa mutta edellä mainittua ihan älyttömän paljon enempi ja kun leffalla on myös megalomaanisesti pituutta niin se vaatii katsojalta todella paljon että jaksaa paneutua siihen tarinapuoleen mitä dialogi antaa, vaikka se ois kuinka hyvää ja laadukkaasti laulettua niin raskasta se pidemmän päälle on..

..itse suuremmat joukkolaulukohtaukset ovat ajottain Todella Massiivisia ja populaa niissä on ihan tajuttomasti. "Biisit" nyt "ovat mitä ovat" ja melkoisen kaukana omasta mausta eivätkä muutenkaan jää päähän soimaan juuri lainkaan.. muutenkaan mitään "listapoppia" on turha odottaa kun kappaleet ovat oikeastaan ainoastaan tähän musikaaliin ja tällä kertaa siis leffaan erityisesti tehty.

Huikea spektaakkeli omassa karsinassaan siitä ei pääse yli eikä ympäri mutta tietty "oopperamaisuus" tekee tästä melkoisen raskassoutuisen katsottavan.. ja tosiaan itse biisit on täysin mitäänsanomattomia meikälle ja ne enempi pakkopullaa mutta tässä ne menee siinä elokuvan kyljessä.

trailer…
 

tomine11

Active Member
Spy Kids 4 - All the Time in the World (2011)

Sen verran erikoinen sakki tosiaan ollut tätä elokuvaa tekemässä että pitihän tämä lasten elokuva tsekata jo pelkästään sen takia. Näyttäis olevan jo numero nelonen perään lätkäisty, mutta tiedä onko kuinka elokuvat sidoksissa toisiinsa.. näyttelijät tuskin ? aiemmista en tiedä nimittäin yhtikäs mitään, edes halaistun sanan vertaa.

Tässä pari jekkuilevaa lasta, jotka ottavat kisoilla siinä sivussa alituiseen mittaan toisistaan, eivätkä ole oikein päässeet sinuiksi uuden äitipuolensa kanssa ja iskällä ei työkiireidensä kanssa usein liiemmälti aikaa olevan lapsukaisilleen..

..vaan selviääpä se että tämä uusi äitipuoli (Jessica Alba) onkin salainen agentti ja tekeepä iskä ohjelmaa telkkuun jossa pyrkii salaisia agentteja oikeasti paljastamaan, vaan ei ole koskaan siinä onnistunut.. noh lapsen viikarithan ovat onnensa kukkuloilla ja mieli tätä kohtaa muuttuu kuin taikaiskusta kun äitin todellinen salaisuus heille paljastuu.

Hommahan sinällään on periaatteessa nykyajassa, tosin melkoisia superroistoja on kun pystyvät mm. aikaa manipuloimaan ja onpa agenteillakin melekoisen kehittyneet vehkeet ja apulaitteet käytössään.. aina robottista koiraa myöden.

Tosi vaikea sanoa onko tämä suoranaisesti jatkoa aiemmille, toimii periaatteessa itsenäisestikin mutta tiettyjä viittauksia ois menneisiin ja sellainen out outo fiilis jatkumoa ilmassa.

Eipä olisi ihan heti uskonut että Robert Rodriquez on tällaisen tehnyt.. eikä mies kyllä tunnu lasten leffojen puikoissa oloisaan varmastikaan kotoisaksi.. sen verran erikoiseksi tämä elokuva jää.. filmissä väännettään useampaankin otteeseen varsin suoraa kakka ja pieru huumoria.. lapsille kait tämä on suunnattu, mut toi roistonkin sanoma lopussa menee varmaan aika hyvin hilseen yli vähänkään nuoremmilta sakilta.. sinällään kuitenkin nuorelle tää on jo liian lapsellinen. Aikuiselle sit taas lähinnä vain Jessica Alba, en sit oikein tiiä kenellä tämä ois suunnattu !? enkä näe että tämä sekava hörhellys oikein mihinkään ikäryhmään uppoaa juurikaan millään tavalla.

Erittäin sekava kokonaisuus, koettaa olla vähän kaikkea olematta lopulta juuri mitään.

Vielä häkellyttävämpää on kun kahtoi aiempien leffojen tekijäluetteloita niin Robert Rodriguez on ohjannut noi kaikki Spy Kids elokuvaa ! ja näyttää siellä näytelleen niissä aiemmissa mm. Antonia Banderas, Sylvester Stallone, Danny Trejo, Steve Buscemi, Taylor Momsen, Salma Hayekia.. jopas jotain, onkohan ne yhtään parempia ? vai yhtä mitäänsanomaton tekele joka ei tiedä kenelle tämä on tehty.

trailer..

----------------------------------------------------------------------------------------------------

X-Men : First Class (2011)

Näitä X-men sarjiksia tosiaan yksittäisiä sieltä täältä tullut luettua ajan saatossa mutta eivät ole kuitenkaan kovinkaan vahvasti meikäläistä mukaansa napanneet, tai no lähinnä Wolverine ollut kiinnostava sarjiksissa jos on mukana meiningissä ollut..

..aiemmin tehdyt kolme leffaa olivat ihan ok, mutta eivät mitään maailmaa mullistavia erikoisuuksia kuitenkaan.. en sitten tiedä onko tämä kuinka vahvasti linkitetty niihin vai onko tämä ihan erillinen esiosa (reboot) verrattuna niihin !?

Sinänsä X-Ryhmän alku ei meikäläisellä ole juurikaan hanskassa, joten siinä mielessä tämä vielä noita aiempia leffoja mielenkiintoisempi kokonaisuus kun valotetaan vähän mistä kaikki lähti liikkeelle.. se kuitenkin melkoisen olennainen osa että sais niistä myöhemmistäkin osista sit kenties vähän enempi irti.

Näyttelijäjkaarti suht vakuuuttavaa listaa, jos noin pelkkää nimilistaa tarkastelee.. joukosta löytyy mm. Michael Fasbender, JamesMcAvoy, Kevin Bacon, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult.. ohjauksesta vastaileepi Matthew Vaugh, joka taas ei sano yhtikäs mitään mutta kun kahtoo mitä on tuottanut ja muutaman ohjannutkin niin sitten alkaa jo sanomaankin jotain.

Todella Positiivinen yllätys ! :) lähti todella vauhdikkaasti ja räväkkäästi liikkeelle eikä missään vaiheesssa jäänyt paikalle junnaamaan.. jollain tapaa tuli tuollainen todella nopeatempoinen jännäri jopa trilleri tästä enempi mieleen kuin mitä varsinainen sarjisleffa, vaikka erikoiskykyjä käytännössä hengästyttävällä tahdilla tässä esitettiinkin.

Melkoisen puhtaasti vannoo viihdyttävyyden nimeen ja vaikka siellä täällä jotain hieman syvällisempääkin viitataan, ei niistä sen enempiä jäädä jaarittelemaan.. hyvin suoraviivaisesti (kuin juna) etenevä teos, joka ei ala turhia leikkimään vaan kertoo rehdisti ja selvästi miten kaikki alkoi, ilman mitään ihmeellisiä kikkailuja ja koukeroita. On mitä on rehdisti, eikä lähde yrittämään mitään ylimääräistä ja sitä kautta syntynyt äärimmäisen toimiva kokonaisuus.

Musiikit osuu enemmän kuin kohdilleen ja ovat lähes nappivalinnat ja luovat tunnelmaa todella mainiosti läpi leffan :)

Huomattavasti paljon parempi kuin uskalti etukäteen odottaa.. näyttäis olevan merkattu vuodella 2014 tälle jatkoa ilmestyväksi ja tämän jälkeen sitä kyllä odottaa innolla !

trailer…

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Movie43 (2013)

No joo, "hirmuinen" oli nimilista näyttelijöiden puolesta ! Harmi että itse leffa on niin väsynyttä huumoria että ei tosikaan. En kyllä tajua miksi tämä edes on pistetty levitykseen.. todella vaivaannuttava vitsejä joille ei jaksa edes hymähdellä tai hörähdellä juurikaan..

..toki kun elokuva on pelkästään pelkkää "vitsien" viljelyä aivan alusta sinne aivan loppuun asti, vailla yhtään mitään muuta ideaa, niin väkisin sinne pari jopa kelvollista vitsiä sekaan osuu mutta onnistumisprosentti on niin onneton että ei mitään järkeä.

Leffa ei ole oikein missään vaiheessa yhtään hauska. Huumori koettaa olla räävitöntä mutta sitäkin todella surkealla tavalla ja ketään ei kunnioiteta.. mut tuskinpa kukaan tätäkään p*sk*pökäle elokuvaa juurikaan pätkän vertaa kunnioittaa..

..jos meinaa loppuun asti kahtella, niin melkoisen väkistä puuhaa ja itsensä pakottamista ja kiduttamista.. ainoa ilo minkä takia tämän loppuun viitsi katsella oli se että näki kuinka onneton hahmo ja rooli surkeine vitseneineen oli kenellekin näyttelijälle tässä tuotoksessa langetettu ! Juurikaan yhtään vitsiä ei katsomisen jälkeen enää sit muistanut, sen verran surkeita ne olivat.. eivät edes "hyvällä tavalla" surkeita.

Laitetaan nyt kerta kiellon päälle niistä muutamasta näyttelijästä nimilistaa joita tässä on.. Elizabeth Banks, Kristen Bell, Halle Berry, Gerard Butler, Bobby Cannavale, Josh Duhamel, Anna Faris, Dennis Quaid, Richard Gere, Terrence Howard, Hugh Jackman, Johnny Knoxville, Justin Long, Christopher Mintz-Plazze, Chloe Grace Moretz, Liev Schreiber, Seann William Scott, Emma Stone, Naomi Watts, Kate Winslett.. siinähän sitä tähtisuihketta kerrakseen.

trailer..

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grabbers (2012)

Hirviöt tulevat ja tuhoavat meidät, joten help someone, please ! mutta pian selviääkin että ne jos joutuvat alkoholin kanssa tekemiseen, ne myrkyttävät itsensä hengiltä ! joten kyläläiset päättävät juoda itsensä räkäkänniin jotta taisto monstereita vastaan voi alkaa ja mitähän siitä seuraa !? :D

Alkuasetelma ja idea huomioon ottaen olis odottanut että ois ihan överiksi vedettyä huumoria mutta sillä saralla ei revitellä kuin pariin otteeseen ja nekin yllättävän hillitysti, pari hauskaa kohtausta jotka pistävät kunnolla nauramaan mutta ei hirveän montaa, valitettavasti..

..noin muutoin yllättävänkin synkkää menoa jopa, erikoisefekteihin on muihin tämän genren (B-luokan öttimönkiäiset) leffoihin verrattuna yllättävän paljon panostettu näyttävyyden osalta.. joten erikoisefekteistä homma ei jää kiinni. Tosin monesti tälläisissä leffoissa ainoa pelastus saattaa olla juuri se, erikoisefektien surkeus joka menis jo koomisen puolelle.

Pakko myöntää että ideana hulvaton mutta toteutus ei saa läheskään kaikkea siitä revittyä irti (mielesätäni jo lähestymistapa jolla elokuvaa on alettu tekemään on aivan vääränlainen). Tämä on muuten saanut Sundance festivaaleilla jotain mainintaakin, joten jo pelkästään senkin pohjalta odottelin kuitenkin hitusen enempi leffalta kuin mitä itse sain tästä lopulta irti.

trailer…
 

tomine11

Active Member
Jean Dujardin Lucky Luke (2009)

Sarjiksissa länkkärijutskista Lucky Luke oli aivan huikea ja ehdoton, todella mainiota huumoria sisälsi todella paljon ja siinä sivussa joitain ihan oikeita historian juttuja kans ”opetti” ja sivusi :) muihin en niin päässyt oikein sisään, siis tyyliin Tex Willer.

Varsinaisesti sarjiksissa ei ole kuitenkaan ikänä taidettu koskaan suoranaisesti kertoa Lucky Luken "syntyä" !?

Noh tässä leffassa ihan alkajaisiksi sekin "kerrotaan" tai pikemminkin lähinnä se miksi nimensä sai ja eräs tapahtuma lapsuudesta, toki pieniä välähdyksiä on myös elokuvan varrellakin luvassa mutta aika pintapuoliseksi raapaisuksi ne monesti jäävät.. niin hulvattoman sekoja eivät ilmeisesti itse ranskalaisetkaan ole että olisivat sepittäneet lisäksi sen miksi mies ampuu varjoaan nopeammin jos tarvetta ilmenee pyssyyn tarttua..

Niin tai näin niin tässä tarinassa sittemmin LLuke joutuu palaamaan sinne kotikaupunkiinsa todella pitkän ajan ja rankkojen muistojen painamana menneestä..

..en oikein tiiä onko toi alun jengi tässä leffassa sit vaikkapa Daltonit, ilmeisestikin ei kuitenkaan nimittäin sen verran kaukana tuntuis olevan noista veikkosista. Sen verran pirulaisempia ja tylympiä tuntuu muutenkin elokuvan henkilöt olevan kuin mitä sarjakuvista olivat, vaikka pikkuinen äkäpussi olikin melkoinen :D Niin tai näin niin periaatteessa leffan suurena päärosvona aluksi on Pat Poker jota kautta myös tarina saa aivan uuden entistäkin synkemmän suunnan, Poker oli tosiaan tuon Daisy Townin kaupungin tuollaiseksi rikollispesäksi muuttanut ajansaatossa.

Muista vanhoista tutuista menossa on mukana esimerkiksi… Jesse James, Calamity Jane.... niin ja alkaahan se itse Jolly Jumper sitten puhumaan järkeä päähän Lucky Lukelle, kun mies niin syvissä vesissä vaeltelee että koettaa itsemurhaa jopa tehdä !? siis täh ja häh !? ... joten ajoittain ei tästä kyllä oikein sarjiksien LL tule mieleen, ei se nyt ihan näin synkeää menoa sarjiksissa koskaan ollut sentäs.. mitä taas tulee siihen koiraan niin Rantanplan ei valitettavasti näihin kekkereihin osallistu tällä kertaa laisinkaan.

Onhan tämä kaikessa perin ranskalainen elokuva, visuaalisuus on todella kaunista, ajoittain hämmentävää ja nätti hyvällä tavalla ! tietyllä tapaa jopa sarjakuvamaisuus on tavoitettu ilman kummempaa kikkailua, kuvauksellsiesti käyttää edukseen todella paljon erikoisia kuvakulmia jakamera-ajoja jotka tuovat oman pikku lisänsä tunnelmaan.. ajoittain elokuva näyttää oikeasti todella hyvältä ! ..

..sitten sellaista sekopäisyyden rajamailla haahuilevaa huumoria riittää käytännössä joka väliin, noista jutuista osa osuu maalitauluunsa ja osa viheltee jossain hemmetin korkealla pään yläpuolelle täysin ohitse ampuen.. yleisesti ottaen niistä joko pitää tai inhoaa ylitse kaiken, minkään sortin välimuotoa ei tällaisessa huumorissa ole.. esimerkkinä vois vaikkapa mainita Billy The Kidin, jonka pyöriteltävässä asevyössä toki jokunen asekin löytyy mutta erittäin monia tikkareita, vesipistoolia, banaania jne.... :D noin muutoinkin henkilöhahmoja on toki yllättävän paljon muitakin tässä, jotain mysteerinaista myöden jolle Lucky vetelee jotain serenadia yhdessä vaiheessa hyvin Elvismäiseen tyyliin ja toisena hetkenä mätkii nyrkillä poskelle, jees luit aivan oikein.. nuo ranskalaiset melekoista sakkia..

..suurin yllätys ehkäpä kuitenkin oli se kuinka synkän syvissä vesissä tässä ajoittain uidaan. Letkeä sarjismeininki tuntuu olevan aika kaukana ajoittain tarinan puolella, vaikka siitä sitten ajoittain aivan älytön ajoittain todella musta huumori muistuttaakin heti perään.. jotain todella erilaista ainakin jos tämä ei juurikaan muuta katsojalleen tarjoa, epäilen kuitenkin että sarjiksien fanit eivät tälle visiolle kovin paljoa lämpene.. ranskalaisten & hitusen erikoisten elokuvien ja huumorin ystävät jollain tasolla.. mutta mitään klassikkoa tästä ei kyllä länkkäri genreen saa, sen verran erikoinen tekele kaikkinensa kuitenkin.

trailer…

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Star Trek - Into Darkness (2013)

Elikkäs jatkoa tälle viimeisimmälle JJ.Abrams näkemykselle noista "viimeisten käymättömien korpimaiden" retkeilijöistä. Jotta keskimmäinen kolmen leffan sarjasta tämä… mutta sinänsä ne alkuperäiset voidaan tässä tapauksessa nyt sitten unhoittaa aika tyystin.

Tähän tuli sitten kesällä kun tämä leffateattereihin tuli niin myös sarjakuva joka oli prologi tälle elokuvalle, sinänsä ois luullut että olisivat laittaneet myös näin levyjulkaisun myötä kans uudemman kerran tuon sarjiksen myyntiin, mut ei ole sitä tainnut nyt näkyä enää juurikaan.

Onhan tämä toki muuttunut (varsinkin nyt on jo todella Hollywoodmaustettua menoa tämä toinen leffa näistä uusista) mutta edelleen tästä mukavasti tunnistaa ja mieleen muistuu nuo miehistön jäsenet.. vaikka aikaa on niin paljon vierähtänyt (siis alkuperäisestä tv-sarjasta) että alkaa olemaan aika hämäriä muistot.. mut ulkonäöllisesti nämä muistuttavat myös samojen nimien lisäksi että kyllä ne muistot siltä osin (miehistön osalta väkisinkin taas valuvat muistiin)..

..tosin tässä ehkä se suurin osa kun näitä on tullut niin ripotellen aikojen että aika hataralla pohjalla alkaa muistot olemaan kun ei ole parin vuoden välein jaksanut uudestaan katsella kun uuttakin tavaraa pukkaa koko ajan ihan älytöntä tahtia. Tietysti tämä on ihan reboot omalla tavallaan, mut ei kuitenkaan malta olla tai haluaisi kuitenkaan täysin tuttujen juttujen äärellä olla mitään vertauksia tekemättä..

..tosiaan, varsinkin ulkoisesti muistuttavat häkellyttävän paljon alkuperäisiä näyttelijöitä.. Sinällään Kirkin ja Spockin "kuin yö ja päivä" teema sopii ihan hyvin, vaikkei siitä saada ihan kaikkea revittyäkään irti mikä potentiaalista ois.. toinen on kuitenkin nuoruuden intoa puhkuva hulvaton veikko jolla kuitenkin siellä sisimmässään todella sydän paikallaan, toisella ei juuri mitään tunteita ole kaikki tehdään 100% puhtaasti järjellä.. toki muutkin henkilöt omat (todella) pienet hetkensä saavat mutta ehdottomasti suurin painolasti on kaksikon harteille ladattu elokuvan onnistumisen suhteen. Kuten sanottu kaikki muistuttavat mukavalla tavalla alukuperäisiä niin myös Simon Peggin esittämä Scotty, tässä tosin tulee vähän tuo itse mr. Pegg sitten tielle kun on joitain muita sen elokuvia nähnyt niin ei sitä pysty vakavalla naamalla enää kahtomaan, tosin tässäkin leffassa miehen rooli on melkoisen läpällä tehty hahmo hyvin pitkälti.

Mitä vihulaiseen tulee niin muistuttaa todella paljon viimeisimmän Bondin elikkäs Skyfallin pääroistoa, ja jollain tapaa sitä kautta tulee myös The Dark Knightista se iki"ihana" Jokeri kans mieleen.. varsinkin eräs "tietty kohtaus" löytyypi käytännössä jokaisesta leffasta.. mut on tässä sitten vähän muitakin ulottuvuuksia viel lisäksi.. mut sinällään kolme hyvinkin samankaltaista roistoroolitusta.

Erikoisefektit tykitetty uudelle tasolla mitä (Star Trekkeihin tulee, myös verrattuna tähän uuden aallon ensimmäiseen) ja rahaa todella poltettu täysin huoletta.. ilmeisesti eka leffa uudesta tulemisesta oli testi että otetaanko homma vastaa ja sen verta positiivista vastakaikua saivat että nyt saivat ilmeisen vapaat kädet toteuttaa erikoisefekti showta kohtaus toisensa perään. Tämähän ei toki välttämättä hyvä juttu että efekteillä liiallisesti alettais leikkimään ja monesti uusien versioiden CGI on paljon hengettömämpää kuin alkuperäisten oikeat lavasteet !

Vanhan koulukunnan jäsenet mitä Trekkeilyyn tulee eivät ole tainneet hirveästi pitää tästä, on tämä sen verran suoraviivaistettua ja menossa vahvasti puhtaan toiminnan ja rymistelyn suuntaan ja juonikoukeroiden oikaisemista viihdyttävyyden alttarilla. Itselleni tämä kuitenkin oli keskivertoa leffaa viihdyttävämpi tapaus ja kahteli varsin mielellään ja vois vaikka lisääkin katsoa jos jatkoa vielä tulee. Mielestäni paljon onnistuneempi tämä reboottaus versio tässä Star Trekin kohdalla on kuin vaikkapa mitä toi Sherlock Holmesin kohdalla jossa varsinkin toisen elokuvan kohdalla mentiin jo melkoisen metsään, tässä sentään vielä ollaan mainiosti tiellä pysytty.

Kolmennessa tulemisessa tuli mieleen jo sitten Mass Effect pelisarjan jälkimmäiset osat muutamasta tyypistä ja visuaalisuudesta yleensäkin… mut siinä kolmannessa oli oikeastaan aika makea rock musa jutska ja sen ymprille rakennettu kohtaus, se oli jotain vallotanta ja uutta ja todellakin tempaisi mukaansa mutta ei siis tässä.

trailer..

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ella ja Kaverit (2003)

Tämä leffa olikin sitten monelta osin positiivinen ylläri ! vaikka traileri varsin kehno onkin, siitä harvinainen traileri että siinä ei jo heti kättelyssä koko elokuvan parhaita paloja vaan pikemminkin päinvastoin..

..näköjään noilla Joulutarinan tekijätiimillä on todellakin taito hyppysissä tehdä niin koskettavia kuin hauskoja leffoja kaikin puolin.. myös visuaalisuus ja kuvaus on aivan huipputasoa.

Varsinkin ekat parikytäminsaa on hulppean hauskaa meininkiä ! :D

Kokonaisuudessaan melkoista komediaa ja ajoittain jopa hykerryttävän hauskaa meinikiä, toki koko leffan ajan ei jakseta aivan huikeata tykitystä ylläpitää vaan suvatovaiheitakin löytyy, mutta myös varttuneemmalle väelle tästä hitusen sanomaakin löytyy vaikkei sitä suoranaisesti katsojalle väkipakolla tyrkytetään.

Ammattitaidolla väsätty, vaikka ajoittain tarina vähän hassusti pompahdellen tuntuukin etenevän.

trailer…

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Conan - The Barbarian (2011)

Kolmas Conan leffa sitten tuli todella pitkän ajan jälkeen ja tekijöiden puolesta koko konkkaronkka muuttunut ihan totaalisesti joten periaatteessa uusi alku ! elokuvissa siis, joten melkoisen tovin ruususen unessa muskelimiehemme kieltämättä oli vailla valkokangasseikkailua.

Suurin ongelma ehkä itselleni on että Jason Momoa ei ole kovinkaan karismaattinen tapaus, eikä noin muutoinkaan leffan taso onnistu hänelle onnistumisen sädekehää yksikseenkään luomaan. Käsikirjoittaja ei valitettavasti ole kovin kummoista ja ikimuistettavaa seikkailua tai vaihtoehtoisesti barbaarisen raadollista ja rankkaa mehustelua saanut aikaan.. joten leffa jää valitettavasti tuollaiseksi perusHollywood hömpäksi joka ei oikeasti tiedä millä jalustalla yrittäis seisoa..

..ei sinällään ehkä niin aivan onnettoman paska tekele kuin mitä yleiset arvostelut antavat ymmärtää, mutta ei tämä oikein kuitenkaan kunnon Conanilta tunnu ja noin muutenkaan tosiaan mitensäkään mieleenpainuvalta leffalta.. sitä perinteistä tusinatavaraa jota on liikkeellä melkoisesti.

Sinällään ymmärrän kyllä erittäinkin hyvin että sarjakuvien ja varsinkin kirjojen ystäville tällainen näkemys itse sankarista on lähinnä pyhäinhäväistys, mm. Crom sivuutettu tässä kokonaan jne... tämä vois olla ihan kuka vaan "sunnuntai suharisankari" ja nimen vaan vahtais niin ei tietäis edes välttämättä että Conan on siinä hahmona pohjalla ollut, ainoa siihen lähinnä viittaava on tuo muskelimies pääosassa.

Parasta antia ehdottomasti extrat, joissa käydään erityisen mukavasti Robert E. Howardin historiaa lävitse varsin valaisevasti ! mieshän on siis kirjailija ja heppu Conanin takaa.

Ai niin tais olla myös niitä ensimmäisiä Blu-ray elokuvia joissa sai samassa paketissa niin 2D kuin myös 3D version jottei siitä joutunut juurikaan erikseen tai lisää pulittamaan, jos halusi kolmiulotteisena katsoa. Tosin se kertoneeko sitten enempikin sitä että siihen kolmiulotteisuuteen ei sillain ole panostettu, tiedä tuota.

trailer…


Mitä vielä Conaniin tulee valkokankaalla, niin saas nähdä mitä tekeillä oleva The Legend of Conan leffa tuo tullessaan aikanaan, jos koskaan ilmestyy. Ohjaajana tuhon palkattiin Paul Vehoeven mutta liekö jo muuttunut kun niiin onnettoman hitaasti tuntuu tuo projekti etenevän vai liekö jo peruutettu… ilmeisesti Iso-Arska oli kuitenkin aika halukas vielä kerran vanhoilla päivillä Conanin pöksyihin, kuninkaana tällä kertaa istahtamaan mut aikaa nyt ei ihan loputtomasti tuon tekoon ole.
 

tomine11

Active Member
Captain Phillips (2013)

Ei nyt ei ole sit kysymys mistään toimitusjohtajasta joka vetelee elektroniikkajätin johdossa.. vaikka tositapahtumiin pohjautuukin..

..ohjaajankin sukunimi viittaisi erittäin vahvasti jalkapalloilijaan ! mikäpäs sopisi pallonpotkijalle paremmin nimeksi kuin "Vihreäruohoperse" :) elikkäs Greengrass tuntuu olevan suht paljon hehkutettu kyseinen heppu kun on ohjaajan pallilta päässyt tahtipuikkoansa heiluttamaan..

..erityisesti United 93 (aiempi lentsikointi) leffan kanssa joka ei meikäläiseen oikein millään tasolla iskenyt.. tämä onnistuu astetta paremmin iskemään meikän makuhermoon, vaikkei nyt taida miehen nimeä laulavaa fania taida meikästä saada edelleenkään aikaiseksi.

Tom Hanks vähän tuollaisessa ei niin totutun komediallisessa roolissa vetää ihan perussuorituksen. Alussa aloitetaan suht vauhdikkaastikin sen tiukan jännityksen luominen, välillä sitten hitusen niin kaapattu kuin kaapattujen pomo koettavat ottaa myös toisistaan henkisellä puolella mittaa, joka pitää sellaisen sopivan tiiviintunnelman yllä. "Ihan kiva" ja onnistuu tosiaan suht mukavasti pitämään sen tiukan jännityksen kauttaaltaan yllä koko leffan ajan.

Oikeasti kun haastateltu laivalla olleita, niin ilmeisesti aika erikuva kuitenkin aika monella tuossa itse pääsankarista. Saas nähdä kun elokuvan mukanakin melkein tunnin edestä juttua noista oikeista tapahtumista että onko siinäkin sitten kuinka romantisoidusti maalailtu kuva sankari kapteenista ?

trailer…

-----------------------------------------------------------------------------------------

Homefront (2013)

Tätä tunnutaan ainakin kansien perusteella mainostettavan ehtaaksi vanhan ajan toimintapläjäykseksi. Tuohon verraten mielestäni tässä oli todella vähän toimintaa ja nekin yllättävän pienimuotoisiksi ja vähäeleisiksi lopulta jäivät, lähinnä sisältäen muutaman tappeluläpsyttelyn, noin muutoin etenee yllättävänkin rauhallisesti (yrittäen kovasti hakea trillerimäistä tunnelmannostatusta) todella pitkiä toveja, harmi vaan että tunnelmaa ei kuitenkaan saada noissa väleissä tarpeeksi nostatetuksi jotta homma mitäänsanomattomuuden suonsilmäkkeestä onnistuisi itsensä ylös kampeamaan.

Syystä ja toisesta tästä tulee aina pieninä hetkittäisinä pätkinä jokin muu "pätkä" mieleen.. Rambo, Cape Fear, Home Alone, Far Cry 3 (peli) jne... mutta varsinaisesti kun lopputekstin pyörivät ruudulla niin itse tästä tuotoksesta ei oikein jäänyt mitään mieleen.

Näyttelijäkaarti nimilistaltaan ihan vakuuttava omalla tavallaan.. Jason Statham, James Franco, Winona Ryder kun taasen Kate Bosworth tekee sellaisen roolin jossa harvemmin on nähty..

..niin ja tarinan on käsikirjoittanut Sylvester Stallone. Ei tämä nyt oikein missään vaiheessa lehahtanut omille siiville kantamaan, vaikkapa jokin Rennty Harlinin perustoiminta Long Kiss Goodnight'kin iski paljon kovempaa toiminnantäytteiseen kaipauksen kuin tämä tekele, vaikkei sekään mikään unohtumaton toimintaklassikko olekaan, mainio toki ja se ansaitsee jo useammankin katselun. Tämä tosiaan oli aikamoinen mr. unohdettavuus alusta loppuun.

trailer…

-------------------------------------------------------------------------------------------

The Purge (2013)

"Onpahan" idea, nimittäin lähitulevaisuudessa rikollisuus on käytännössä saatu kitkettyä sillä minimiin että yhtenä päivänä vuodessa on 12 tuntia aikaa tehdä ihan mitä vain rikollista, joita monet ihmiset pitävät puhdistautumisena kun on muutoin sinnitellyt kaikki asiat sisällään pitäen. Tuolloin mitkään ihmisten väsäämät lait eivät päde ja periaatteessa kaikki on vapaata riistaa ja mistään ei tuomita, tai no valtionmiehet ovat toki koskemattomia, pitäähän heidän sentään oma peppunsa suojata.

Rikkaat toki ovat saaneet kotinsa rakennettua suojilla sellaisiksi linnoiksi että ovat siellä turvassa ja eri uutiskanavilta ja kameroista seuraavat kun köyhät nuo yhteiskunnan taakat ovat vapaata riistää, vielä monesti rikkaat niitä siellä huvittelevat näiden köyhien kustannuksella.

Tässä James De Monacon näkemyksessä eräs rikas nelihenkinen perhe linnoittautuu kotiinsa mutta moni asia meneekin pieleen ja tuosta ajasta tuleekin heidän pahimmainen painajaisensa useamman käänteen kautta..

..potentiaalia tässä ois ollut vaikka minkälaiseen sanomaan mutta periaatteessa leffa keskittyy lähinnä siihen väkivaltapuoleen (suht vastenmielisesti hommansa katsojalle esittäen, kun 12 pimahdus saattaa iskeä keneenkä vain) ja pitämään katsojaansa jännityksessä perinteisen säikyttelykeinoin.

Leffan onnettoman lyhyessä extrassa mainitaan muutama syvempi seikka hyvin nopeasti ja nopeasti sivutaan että mikä tämä tällainen "puhdistautuminen" periaatteessa ois, ja jollain tapaa yhteiskunta tietyissä tai aika monessakin maassa ihmiset periaatteessa tällaisen hyväksyvät kun itsellä on hyvät oltavat ja oma napa suojattu, niin suljetaan silmät totaalisesti siltä pahuudelta mitä ympärillä tapahtuu. Varmasti jossain vaikkapa Etelä-Afrikassa tällainen taitaa olla näinäkin päivänä hitusen turhan

Harmi että tuo sanoma puoli jää aivan liian vähäiseksi, jotta se pistäisi oikeasti tämän leffan katsellutta ajattelemaan asioita hitusen pidemmmän päälle.. katsojan on itse kaiveltava tuo perimmäinen "sanoma" siitä irti, mitä toi elokuva koettaa oikeasti katsojalleen sanoa, nyt se jää taatusti suurimmalle osalle vain ja ainoastaan suhteellisen vastenmieliseksi väkivälta"leikiksi".

trailer…

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Oldboy (2013)

Elikkäs uusintaversiota (onkohan tämä remake vai aivan kokonaan uusi visio) ois kyseestä, tais olla jonkin korealaisen väsäämä se alkuperäinen joskus 2000 luvun alkupuolella.. ei ole sitä tullut nähtyä vaikka kovasti kehuja saikin ja pitää sekin jossain välissä vilasta.. mut saas nyt nähdä onko tällä sitten oikeasti tarjottavanaan juurikaan muuta kuin järjetöntä väkivaltaa. Oikeastaan tämän uuden traileri sai sen verran innostumaan että tämänhän saattais jopa katsellakin, varsinkin se alku oli sellainen kun ensimmäisen kerta sen näki niin alkoi vähän ihmetyttämään että mikähän leffa tämä on ja lievä yllätys sitten olikin kun lopulta se nimikin siinä trailerissa ilmi kävi.

Siinä mielessä äärimmäisen positiivinen ylläri että lopulta sitten tarina on tässä kaikki kaikessa ! :) on muutama suhteellisen väkivaltainen kohtaus kyllä juu.. toimintaa itsessään yllättävän vähän ja varsinkin eräs pätkä muistuttaa todella paljon jostain sivustapäin kuvattua vanhan ajan konsoli"mättöä".. todellakin tavalla tehty ja kuvattu että ei ihan heti tule mieleen että tuollaista vastaavaa olis tullut nähtyä aiemmin juurikaan valkokankaalla.

Itse tarina on kieltämättä jopa äärimmäisen vastenmielinen ja suorastaan sairas (varsinkaan jos tätä ottaa yhtään enempänä kuin vain elokuvana) mutta lopulta kun maaliin olla päästy niin se oli kieltämättä sairaalla tavalla "kiehtovan kieroutunut" ja oikeastaan todella paljon Huomattavasti parempi kuin odotin ja kuten sanoin koko elokuvan kantava voima ! vaikka matkalla muutama vähän sinne päin hutaisu tuntuikin tarinankerronnassa olevan ja eräässä kohdassa tuntui että ote menetetään mutta lopulta yllättävän sekopäinen mutta äärimmäisen selkeä kokonaisuus siitä sitten kuoritui.

Eiköhän se alkuperäinenkin tule katseltua, jotta näkee onko siinä paljon eroa sit tähän. Mutta yllättävän kova oli tämäkin.

Ai niin pääosassa on tässä amerikkalaisessa versiossa Josh Brolin ja löytyypä siinä sitten tukea antamassa mm. Elizabeth Olsen ja Samuel L Jackson. Ohjauksesta vastaa Spike Lee.

Oldboy 2013 trailer
 
Viimeksi muokattu:

tomine11

Active Member
Eric Cantona oli aikoinaan Gallian Kukkona futiskenttien tunkioilla, mies jäi erityisesti mieleen kun pelasi ylväästi kaulukset pystyyn käännettynä, sekä kävi vetämessä kunnon kung-fu hyppypotkulla erästa katsojaa rinnuksilla ja sai siitä pienen pelikiellon siinä samalla.. ainaskin Leedsissä ja Manchesterin Punanutuissa palloili aikoinaan.. sittemmin mies on jonkisen verran koettanut siipiensä kantavuutta elokuvien parissa ja näyttelijänä..

Eric Cantona näyttelijänä...
http://www.imdb.com/name/nm0134642/

..mies on eniten väsäillyt tuollaista trillerien tyylistä. Toki nyt oli vaikkapa sitten suht mainiossa länkkärissä The Salvation nimeltään, ei toki pääroolissa vaan siellä oli Mads Mikkelsenin kasvot.

Kun taasen toinen futsikenttien kauhukakara Vinnie Jones joka muistetaan lähinnä siitä että vastustajien palleja puristeli kesken pelin ja sillä tavalla koetteli vastustajien tähtipelaajien keskittymistä saamaan herpaantumaan.. pelasi aikanan Wimbledonissa jonka jengin lempinimeksi tuona aikana kehkeytyi "Crazy Gang" joka kertonee jo jotain seuran mentaliteetistä pelikentillä, se mikä taidossa ja kaikessa muussa hävittiin korvattiin asenteella ja totaalisella sekopäisyydellä kentällä.. Vinnie on ehkä tehnyt sitten astetta toiminnallisempaa kamaa ja ollut myös hitusen enempi noissa "gansterileffoissa", sekä astetta nimekkäämmissä tuotannoissakin kuin mitä Eric..

Vinnie Jones näyttelijänä...
http://www.imdb.com/name/nm0005068/


Kumpaistakin näyttelijöinä edustaa melkoinen kivikasvoisuus, joten minään kovinkaan suurien tunteiden tulkkeina miehiä ei varmaan koskaan nähdä, mitä heille annettuihin rooleihin tulee.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Switch (2011)

Tässä leffassa Eric Cantona sitten esittää poliisi-setää, joka nappaa kiinni naisen joka netin välityksellä oli juuri vaihtanut pieneksi toviksi päittäin asuntoa (sekä siinä samalla identiteettiä siinä samalla) kun halusi hyppyä uuteen elämään ja pientä hetkittäistä hengähdystaukoa arjen keskelle.. kappas kuitenkin naikkonen heräsikin sitten uudessa asunnossa suunnilleen siihen että poliisit hänet pidättivät erittäin raa'asta murhasta kun vainaja siitä samaisesta talosta aamulla löytyi.. mimmi toki aivan äimän käkenä ja tuntui että hänen oikea identiteetti oli pyyhitty ja netistä firma jonka kautta vaihdon jne... teki...

...siitä sitten vaan syyttömyyttä todistamaan vailla juurikaan mitään tukea, kun kaikki tuntuu haihtuneen savuna ilmaan.

Homman on käsikirjoittanut kuulemma Purppuravirtojen hemmo, ilmeisesti kyseistä leffaa suht arvossa siellä ranskan maalla pidetään, itselle tuo ei pahemmin kelloja kilisyttele millainen teos ois !? Tarina sinällään oli suht ok vaikka peruskliseitä riitti mutta ei todellakaan mitään elämää suurempaa elämystä ole sen tiimoilta tarjolla.

Jos Eric Cantonan kasvoilta ei hirveästi pysty tulkitsemaan millaista mielentilaa milloinkin heppu esittää (perusyrmeä ilme sekä parranrehotus ei hirveästi tuota asiaa auta) niin naispääosanssa oleva Karine Vanasse onkin sitten täysin toista maata ja vallan mainio tunteidentulkki mitä ilmeisiin ja eleisiin kasvojen alueella tulee näyttelemisen osalta.

Tuollainen perustrilleri, ei mikään toivoton tekele, muttei mitenkään erityinenkään. Muistuttaa hyvin paljon tyypillistä perus Hollywoodmaista trilleriä.. suurin ero puhuttu kieli, maisemat tietysti vähän Eurooppalaisemmat ja autojen valmistajat erityisesti.

trailer..

--------------------------------------------------------------------------------------------------

The Over-eater (2003)

Aiemmin mainittu Switch leffa tosiaan oli kuin se Hollywoodin ja Harrison Fordin (Tommy Lee Jones) tähdittämä Takaa-ajettu leffa mutta ranskalaisittain väsättynä..

..tällä kertaa Cantona esittää taas poliisia. Mutta jos ensimmäisessä mentiin melkoisen selkeitä juonikuvioita pitkin mitä trillereihin keskimäärin tulee niin tässä on tarinallisesti astetta enempi omaperäisyyttä sit mukana, tämä perustuu kuulemma johonkin sarjakuvaan joka melkoinen yllläri sinänsä.

Eric Cantona esittää siis tässä(kin) elokuvassa poliisisetää (hitusen erakoitunutta ja itsensä totaalisesti kadottanutta sielua joka täyttää kaiken aikansa ja surunsa yksinäisyydestä järjettömällä ruuan ahmimisella.. hepull on todellakin pakkomielle ruokaan ja totaalisen järjettömään ahmimiseen vaikka se häneltä todennäköisesti henkikullankin tulee viemäänkin hyvinkin pienellä aikavarauksella..

..lopulta mr. pulska poliisi on täysin varma että eräässä murhassa on murhaaja ollut uhrin tytär, mutta hän on kyseiseen mimmiin jo sen verran "tutustunut" että ei halua häntä pidättää vaan koettaa saada hänen seurastaan ja läsnäolostaan rajoitetta omalle ahmimiselleen ja syömiselleen kun kaksikko tuntuu toisiaan varsin hyvin ymmärtävän, mies lupaakin jättää omissa tutkimuksissaan naisen rauhaan jos nainen lupaa käydä vuoden ajan hänen kanssaan "syömässä".. oman soppansa tuo sitten toinen poliisi joka ei ole lainkaan vakuuttunut että tytär ylipäätään murhaaja olis.

Jos eräs Christian Bale aikoinaan laihdutti itsensä todella pelkäksi "luuksi ja nahaksi", siis todella sairaan laihaksi omaa rooliansa varten, niin tässä Eric taas lihotti itsensä todella pulskaan ja ylitsepursuavaan painoluokkaan (josta sumopainijatkin olisivat todella kateellisia) joten siltä osin todella kiitettävää omistautumista rooliinsa.

Melkoisen verkkaisesti , alusta loppuun asti, etenevä pyskologinen "jännitys"näytelmä. Sinällään Cantona on tässä huomattavasti paremmassa vireessä, vaikkei näyttelytaito tässäkään mitään ylettömiä standing ovation tasoa ole, ei todellakaan.. ehkäpä tuo parempi "näytteleminen" johtuu hitusen häiriintyneestä ja sitä myöden paljon mielenkiintoisemmasta roolihahmosta kuin mitä Switch leffan pollari oli, myös sitä "ulkomuodokkuuttaan" myöden. Kaikkinensa ainekset oli kasassa huomattavasti mielenkiintoisempaan ja räväkämpään kokemukseen mutta kokonaisuus jää lopulta hitusen turhan valjuksi kaikin puolin..

..vaikka loppuun asti tämän toki kahteli kun kerran alkuun oli päässyt, jotta näkisi miten tämä sitten oikeasti päättyy. Kuitenkaan missään vaiheessa tai millään osa-alueella ei oikein katsojaansa ällikälle pystynyt kalauttamaan sen kummemmin, harmi sinällään. Melkoista taiteilua koko leffan ajan käydään että lähtiskö tämä nyt sitten kohta kunnolla käyntiin vaiko eikö ? ja tovi jos toinenkin mennään verkkaisuuden tahdissa lähemmäs pitkäveteisyyden rajamailla.

trailer…

------------------------------------------------------------------------------------------------------

The Internship (2013)

Useamman leffan ovat jo niin Owen Wilson kuin Vince Vaugh vääntäneet, eikä oikestaan yksikään niistä ole sen kummemmin mieliin pidemmäksi ajaksi jäänyt. Tällä kertaa leffan nimi on The Internship ja tuli todellisena heräteostoksena hankittua ja tosiaan suht harvinaista kyllä ei ollut mitään tietoa etukäteen että tällainen ois edes olemassa..

..takakannen tekstien perusteella idea kuulosti jopa siinä määrin hauskalta että piti tälle kuitenkin mahis antaa, vaikka odotukset aika olemattomat olikin, eikä mitään sen enempiä muistettavaa tuotosta tälläkään kertaa ollut. Elikkäs pari elämässä ei niin välkkyä tyyppiä on kolhiintunut ja elämä potkinut päähän vähän jokaisella osa-alueella mutta se ei miehiä häiritse, päättävät päästä unelmiensa työpaikkaan läpi harjoitteluvaiheesta kun Googleen pääsivät testileirille. Kaksikko onkin sitten valmis rikkomaan kaikkia sääntöjä ja pistämään kaiken mullinmallin olemalla vain pelkästään omia itsejään, sen verran vieraalle maaperälle kaksikko huippukampuksella on muiden hakijoiden taistelutantereella kun työpaikkaa koetellaan itselle järkätä.

Sitä perinteistä Hollywoodimaista hömppäkomediaa, noh nyt Googlella on sellainen, Facebook aiemmin vetäskin suhteellisen vakavalla draamalla, tosin siinä oli sen luokan ohjaaja että homma toimi lopulta varsin kelvollisesti.. tässä taas vitsejä suolletaan hirmuiseen tahtiin mutta valitettavan harva niistä taas millään tavalla hauska on.. aina sinne perinteisesti ne muutamat hauskatkin sekaan mahtuu mutta osumaprosentti jälleen kerran tämän tyyliselle leffalle on valitettavan kehno. Määrä ei tosiaan korvaa laadukkuutta, ainakaan jos laatukriteereissä mennään näin alhaisella tasolla vitsien latelun suhteen ja muutoinkin ylipitkitetty tekele.. ai niin on siellä ne elämänopetus välipätkät kans mukaan ympätty..

..tosin ei tämä nyt ollut lähellekään heikointa antia mitä tässä genressä on tullut nähtyä. Näitä nyt vaan tuppaa olemassa siinä tusinassa ainakin se 11 kappaletta yleensä, kertakäyttötekele.. ”lopputeksteissä” oli kieltämättä jo sitä luovuutta jota koko elokuva ois tarvinnut. Tokihan aika vähän noita elokuvia ois ylipäätään jos tälläisiä perustekeleitä ei lukemattomia tehtäis ja osittain hyvä niin, että näitäkin ilmestyy kuin sieniä sateella.


trailer…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trespass (2011)

Noh, ei se niin suoraviivainen ollutkaan tarinanansa puolesta kuten hitusen olettaa sopikin, vaikka kaikkinensa aika perusmeininkiä. Mut ei tässä sellaista intensiteettiä ja nappaavuutta ollut kuin Phone Boothissa konsanaan.

Ei mikään ihan kelvoton tekele mutta päähahmot ovat sen verran etäännyttäviä tyyppejä, varsinkin Nicholas Cagen että jollain tapaa ne sekopää rosvot tuntuvat jotenkin "sympaattisemmilta" kaikessa sekopäisyydessään kuin totaalisen kylmän analyyttinen leffan päähahmo. Eikä tämän perhekään mitenkään saa katsojan tunteita hirveästi puolelleen napattua jotta heidän puolestaan katsojan kannattaisi jännittää, selviävätkö he vai eivät..

..tosin tietyllä tapaa varsin mukavaa vaihtelua että noi päähahmot eivät olekaan sellaisia herttaisia kultamussukoita, vaan hitusen kylmäkiskoisempaa sakkia toki teini on alussa hitusen kapinoiva mutta tämä muuttuu ehkä leffan edetessä eniten siihen perusmuottiin sopivaksi hahmoksi.

Sellainen perus, eipä sen ihmeempiä tarjolla. Ei saanut kynsiä napostelemaan siinä sivussa.. jaksoi kuitenkin loppuun asti katsella, ilman hirmuista itsensä tsemppaamista siihen.

trailer..
 

tomine11

Active Member
Soldier Blue – Verinen Sotilas (1970)

Nyt puhumme oikeasti upeasta elokuvasta, suorastaan jo mestariteoksesta. Heittämällä elokuvien eliittiin.

Elokuva alkaa seuraavanlaisella tekstillä :

”Ihmissuvun koko historia on kirjoitettu verellä. Sen jaloimmat teot hipovat julmuutta. Mutta on olemassa myös ihmissielun pimeä puoli. Tämä filmi näyttää havainnoillisesti taistelun kauheudet, kun verenhimo ylittää kaiken järjen. Raa’at julmuudet eivät kosketa vain sotureita, vaan myös viattomia ja lapsia.Kaikista suurin kauheus on, että se on totta.”

Tässä on intiaanifilmi joka tuntuu kadonneen unholaan suurelta yleisöltä. En tiedä miksi, tämä on vähintään Tanssii Susien Kanssa tasolla, jopa kovempaa kamaa kaikilla osa-alueilla !

Lännenelokuvien, intiaanielokuvien, laatuelokuvien, pysähdyttävien, sykähdyttävien, loistavien elokuvien ystäville pakollista nähtävää ! Rujon, rehellisen rehti ja raaka elokuva joka ei kiertele ja kaartele mitään vaan käy asian ytimeen. Joka oikeasti pysäyttää katsojansa.

Alussa hommaa ”alustetaan” aika kivasti mistä on kyse tässä intiaanit vs. valkoiset vastakkainasettelussa ja järjettömyydessä.

Siinä eräs nainen (joka on ollut intiaanien kanssa läheisessä tekemisissä elämänsä ajan) ja yksi nuori sotilas jää erämaahan henkiin kahdestaan hyökkäyksen seurauksena ja koettaa selviytyä ja siinä selviää vähän kummankin näkökulmaa asioihin ylipäätään.

Candice Bergen vetää aivan huikean elämän roolinsa (aivan lievästi ylinäyttelee hitusen muttei haittaa).. toisena pääosanesittäjänä elikkäs solttupoinkana on Peter Strauss. Kaksikon välillä on aivan loistavaa kemiaa ! :) Nimekkäämmistä näyttelijäöistä sitten Donald Pleasancea löytyy kans sininuttujen joukosta.

Tuossa alkuosassa tuodaan myös kivasti huumoria elokuvaan, jotta mikään pelkästään lohduttomuudessa rypevä, uiva ja kahlaava tämä ei todellakaan ole, vaikka ihmisten järjettömyyttä sisältääkin. On tässä sitä ihmisyyden toistakin puolta ja asioita tutkaillaan jopa eri kanteilta…

…nimittäin sitten elokuvan ”lahtausosio” on sellaista kamaa että se todellakin jää kummittelemaan mieleen mutta tavalla jolla sen pitääkin ! Niin järjettömästä tapahtumasta on kyse ja tapa jolla se on alustettu siihen mennessä, tuo todella tunteita katsojalle pintaan.. tavalla johon äärimmäisen harva leffa kykenee.

Tälläiseen totaaliseen järjettömyyteen ei tällä maapallolla pysty kuin ihminen. Toki se vaatii aina sen ”kaksi leiriä” jotta tälläiset hipat saadaan aikaiseksi.

Elokuva on Timantti, ei edes hiomaton vaan sädehtivä ja kiiltävä sellainen, kannattaa ehdottomasti pooimia tämä elokuva talteen ja valjastaa kokoelmaan ! :) nyt ollaan oikeasti loistavan elokuvan äärellä, josta tunnutaan jostain "ihmeen syystä" yleisesti, varsinkin valtameren tuolla puolen vaikenevan aikamoisen totaalisesti.

Piilotettu helmi, on tästä todella laimea ilmaisu. Todellinen huippuleffa, nyt aletaan oikeastaan puhumaan jo unohtumattomasta mestariteoksesta ! :)

trailer.. tästä saattaa saada aivan väärän kuvan millainen elokuva on, siis tuosta trailerista...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Centurion (2010)

Ohjaajan nimeä kun vilkaisee niin käytännössä tietää mitä tuleman pitää.. elikkäs tekoverta tullaan valuttamaan ja ruiskuttamaan hirmuinen määrä. Niin tälläkin kertaa.

Hommeli kertoo tällä kertaa kun eräs Rooman poppoo legioonaan muodossa pistetään Piktien tiukasti asettama vastarinta murtamaan "hinnalla millä hyvänsä". Pikteillä on kotikenttä etu joka tasoittaa kummasti asetelmia ja lopulta legioona pienenee vihulaisten keskellä varsin olemattomaksi jolloin alkaa todellinen elämän ja kuoleman tai pitäisikö sanoa suht perinteinen kissa ja hiiri kamppailu noiden kahden porukan välillä, selviääkö muutama Roomalainen vihollisten mailta takaisin kotiansa henkikultansa säilyttäen.

Hyvin pitkälti erinäisiä taistelukohtauksia esittelee, välillä pienemmässä ja välillä vähän suuremmalla väellä lastattuna.. mihinkään kovin suuriin megolomaanisiin joukkomättöihin ei oikein missään vaiheessa mennä. Johtunee varmaan leffan ei pohjattomasta budjetista vaikka näyttelinöinä muutama ihan tunnettukin on.. mainiota nousukiidossa elelevä yleensä varsin mainiosti näyttelevä Michael Fassbender ja aiemmin mm. Bond tyttönä pyörähtänyt Olga Kurylenko löytyy nimilistalta..

..taistelukohtaukset itsessään jäävät pitkälti aika mitäänsanomattomiksi ja niissä turhan vähän tulee ilmi vaikkapa tuon ajan sotastrategioita ja vastaavia esille. Enempi keskitytään siihen että mahdollisimman paljon irtojäseniä eripuolilta ihmiskehoa saadaan irroteltua ja sil viisiin.

Tarinakin on lopulta hyvin pitkälti niin monesta leffasta nähtyä, toki harvemmin vuodelle 117 aseteltuna, joten siltä kantilta ois saanut tarjota vähän enemmän ja monipuolisemmin kaikkea.. niin draamaa, actionia kuin tunnetta. Nyt jää lähinnä yleellisen veripalttoon varjoon kaikki.. vaikka loppua kohti parannetaan kun lähdetään vähän seikkaillustakin elementtiä tuomaan.. myös lopusta pidin, vaikkei se kokonaan elokuvaa pelastakaa, niin ihan lopulliseksi mauksi jäi kuitenkin ihan ok mut ei sen enempää sentään.

trailer..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Conan - The Destroyer (1984)

Toinen elokuva oli huomattavasti seikkailumaisempi ja ei omalla tavallaan ei läheskään niin barbaarimainen kuin mitä ensimmäinen oli, toki eka on loistava elokuva kaikin puolin ! Tämä on sen verran muuttunut että on jo tarkoituksellisesti paljon humoristisempaa meininkiä kuin mitä ensimmäinen. Liekö sitten vaihtuneella ohjaajalla tässä se suurin merkitys, tällä kertaa siis tahtipuikkoa ohjaajanpallilta heiluttaa Richard Fleischer.

Tässä ehkä suurin ongelma on että pääpahis jää aika sivurooliin eikä ole nousemaan läheskään ensimmäisen leffan pahiksen tasolle.. vaikka sinällään puhtaasti jopa tarinankerronnan kannalta hitusen moniulotteisempi tapaus onkin. Huomattavasti suurempaa roolia saa tässä myös Conanin apulaiset (olihan näitä toki ensimmäisessä osassa ja tässä myös niitä jo tuttuja naamoja muitakin siis kuin vain Conan), tällä kertaa uutena on mukana menossa melkoisen vimmaisen :D roolisuorituksen Grace Jones (soturinaikkosena).

Musasta vastaa edelleen Basil Poledouris ja hyvin jätkä vetää melkoisella paatoksella tälläkin kertaa kun sille päälle sattuu. Toki sen verran tuttua kamaa jo ekasta kerrasta että aivan samoihin sfääreihin ei kuulonautinnossa ylletä kuin sillä ihka ekalla kerralla.

Sinisäteeltä löytyy jonkisen verran extroja, joita varsin mielellään kahtelee, ei aivan läheskään yhtä paljoa kuin mitä "ekassa" leffassa oli.

Ihan katseltava kaikesta huolimatta. Toki ekan jälkeen pettymys mutta noin muutoin tuollaisena perusseikkaillu leffana menettelee kyllä.

trailer…

-------------------------------------------------------------------------------------------

Hobitti : Smaugin autioittama maa (2013)

Valitettavasti nyt alkaa olla jo hitusen megalomaanista ähkyä havaittavissa vaikka tästä oikeasti tahtoisi enemmänkin pitää. On kuin varjo vain verratuna Taru Sormusten Herraan tämä.

Toki tätä kahtelee tietyllä tapaa jo pelkästään sen takia että tuotantoarvot ovat kohdillaan ja rahnaa on käytetty viisaasti jotta se niin näkyy kuin myös kuuluu positiivisessa mielessä...

...valitettavasti vain siitä taitanee tulla ongelma että tämä on yhdestä lyhyestä kirjasta väännetty kolmeksi todella pitkäksi elokuvaksi kun taas TSH oli enempikin typistetty leffa aina yhdestä paksusta kirjasta.. tuon takia niin tarina itsestään kuin erityisesti henkilöhahmot eivät tässä Hobitti leffoissa iske laisinkaan samalla tavalla kuin mitä TSH trilogiassa, vaikka aika paljon samojakin hahmoja on liikenteessä.

Sinällään jos TSH kakkosleffan pääosassa oli Klonkku niin tässä tuota virtuaalista taidonnäytettä ja homman kotiinsa reteästi vetelee itse Smaug lohikäärme joka vihdoin ja viimein kunnolla esitellään.. joten siltä kohdin hyvin "samanlaiset" kakkosleffat on Peter Jackson tekaissut.. noin muutoin elokuva valitettavasti on vähän mitäänsanomattomia toimintakohtauksia siellä sun täällä toisensa perään..

..itselleni ehdottomasti parasta antia oli Smaugin aarreholvi ja siellä tapahtumat. Muuten mentiin vähän unettavalla meiningillä ja osa taisteluista oli jo lähemmäs camp-huumori osastoa kuten vaikkapa joessa tynnyreillä velmuaminen.

Itse pidän pirusti tälläisistä seikkailu/fantasia leffoista, saduista jne... sen verran laatutekijät kuitenkin olleet tekemässä että tämän jaksoi (just ja just) mutta onhan tämä huikean TSH trilogian jälkeen kuitenkin pienimuotoinen pettymys omalla tavallaan, tai oikeastaan aika isokin.. kaukana ollaan sen elokuvasarjan tarjoamista aivan huikeista elämyksistä.. tuntuu enempikin siltä kuin tämä (ja ne kaksi muuta Hobittia tämän ympärillä) olisivat vain yksi leffa muiden joukosta, eipä sen enempiä ja kummempia..

Oi kunpa Peter Jackson tai vielä mieluummin Darren Aronofsky ottaisi itselleen todellisen haasteen vastaan ja tekisi Geraltista elikkäs The Witcher kirjasarjasta (sittemmin pelisarjasta) sen tyylille uskollisen Itä-Eurooppalaisuuden nimeen vannovan synkeän fantasialeffan tai vaikkapa useammankin, siitä tulisi taatusti todella huikeaa settiä :D sekään ei nyt sitten toteutunut kun Netflix jonnet tekivät oman huitaisunsa.

trailer…
 
Viimeksi muokattu:

tomine11

Active Member
The Raid Redemption (2011)

Äärimmäisen nopeatempoinen, itämaiseen tyyliin lähitaistelua tässä piisaa ja kyllähän sitä pyssyillä paukutteluakin ihan riittämiin tarjoillaan, kuitenkin mieleenpainuvimmat toimintakohtaukset ovat enempi käsirysy etäisyydellä olevat kiihkeät toimintakohtaukset.. uudempi Judge Dredd leffa on sitten hyvin samantyylinen ja yhtäläisyyksiä löytyy vaikka kuinka tämän kanssa mutta se taasen ois enempi sitten siihen ammuskeluun painottuvanaa paukkurauta paukuttelua (aiemmin siitä tulikin jo laitettua).. vaikka tässäkin ajoittain hylsyistä ilma sakeana värisee.

Varsinaisesti tarinallista juontahan tässä ei juurikaan ole, pelkkää hengästyttävän nopeaa toimintaa. Rikollislordi on vallannut pilvenpiirtäjän ja majoittanut olonsa kotoisaksi sinne ylimpään kerrokseen. Hepulla tietysti oma raakalaisjenginsä siinä alemmissa kerroksissa vahtimassa ettei ketään ylimääräisiä tule yllätysvierailulle. Poliisien joukko lähtee sinne sitten hamuamaan "siivoamalla" kerroksen kerrallaan häkellyttävällä temmolla rymistäen eteenpäin. Niin tuon tapahtumapaikan perusteella ei sitten kannata tästä mitään ensimmäisen Die Hardin kopiota kuitenkaan juurikaan odotella, on kuitenkin niin totaalisen eri tyylisiä toimintaelokuvia ettei näitä kannata keskenään juurikaan verrata.

Uskomattoman kiivastahtista ! alkupuoli enempi räiskintää ja loppupuoli sitten martial arts mättöä, jossa ei juuri suvantokohtia (jos kohtaukset ilman toimintaa sellaiseksi tässä toimintapläjäyksessä luokitellaan) ole kun alun parin minsan "alustuksen" jälkeen enää juurikaan, toiminta tykitetään täyslaidallinen suoraan katsojan suoneen, sitten sitä mennään eikä meinata tauottomasti aina lopputekstiin asti..

..myös kuvaus tukee tuota äärimmäistä nopeatahtisuutta ja tekee hommasta entistä hektisemmän oloista, eikä äänipuoli jää paljoa pahemmaksi, vaan pitää kokoaikaisen uhkaavuuden yllä tauotta mainiosti. Itse asiassa elokuvan äänimaailma on kokonaisuudessaan jollain tapaa häkellyttävää ja jopa "omitakeistakin" mutta iski todella kovaa ja huikealla tavalla tunnelmaa nostattavasti luotu..

..niin ja tämä ei sitten ole mikään lasten leffa oikeasti, väkivaltaa on todella pirun paljon ja melkoisen raakaa sekä brutaaliakin sekaan mahtuu enemmän kuin laki sallii. Tosin ehkä tämä halajaa jollain tapaa antaa viestiä katsojalle että kun nuo rikolliskaapparit ovat sen verran sadistista sakkia että niiden ajoittainen teurastaminen tehdään jos ei oikeutetusti niin ainakin moraalisesti ja henkisesti helpommaksi taakaksi myös katsojille.. tosin mihinkään aivan totaaliseen ylimalkaiseen mässyttelyyn ei kuitenkaan onneksi sorruta, mistä papukaija merkki tekijöille.

Indonesialainen elokuva, joten tiedä sitten onko noi varsinaisesti koulutukseltaan näyttelijöitä vai enempi noita kamppailulajien erikoistaitajia sit ? Itselleni näissä itämaisissa leffoissa on aina vaikeinta kun suurin osa niistä näyttää niin samanlaisilta että pysyis kärryilllä hahmoista että kuka niistä nyt oikein oli kuka kun ulkonäöllisesti välillä kinkkistä erottaa mutta tässä leffassa tuolla ei niin väliä ole.

Jos haluaa elokuvan jossa ei ole yhtään mitään muuta kuin todella räväkkää ja nopeata toimintaa niin varmasti pitää, muut tuskin saavat mitään irti. Joten kohderyhmälleen täydellisesti tähdätty kokonaisuus joka napsahtaa suht kohtu hyvin katsojan naamatauluun, onnistuu siinä erinomaisesti mitä yrittääkin olla eikä yritä olla mitään muuta. Toki muutamassa kohdin ois toivonut pientä hengähdystaukoa katsojalle suotavan.

trailer…

-------------------------------------------------------------------------------------------

The Raid 2 – Berandal (2014

Tämä on periaatteessa suoraan jatkoa siihen mihinkä ensimmäinen päättyi, tekijät ovat pitkälti samat ja osa näyttelijöistäkin, siihen nähden on häkellyttävän erilainen elokuvallinen elämys (tai kituutus) kuitenkin tarjolla.

Ensimmäisessä leffassa "pahikset" olivat sellaisia p*rk*l*itä joille oikeasti toivotti lohduttoman synkkää matkaa manalaan ja syvälle pohjalle asti. Tässä ehkä noi rikolliset jäävät kuitenkin kaikesta huolimatta astetta "inhimillisemmälle" tasolle, mikä on sinällään todella yllättävää sinällään kun tässä niitä kuitenkin pohjustetaan paljon pidemmän kaavan mukaan, siitäkin huolimatta että muutamaan otteeseen väkivallan puolella mennään jo todellisen ällöttävyyden ja "hyvän maun rajat" ylittäen eikä malliin "rimaa hipoen"..

..moni tuntuu pitävän ensimmäisestä elokuvasta todella paljon ja tästä jatkosta ei juurikaan.. Tosin tällä kertaa on poikkeuksellisen helppo ymmärtää miksi suurimman osan mielestä tuo eka osa on se juttu ja toinen sitten väin tyhjänpäiväinen jatkolisäri.. ensimmäinen on kieltämättä konstailemattomuudesta ja suorasukaisuudessaan sitä mitä on luvattu, pelkkää putipuhdasta toimintaa (martial arts muodossa) ilman ainuttakaan ylimääräistä koukeroa tai kikkailua matkan varrella.

Ekassa elokuvassa kun homma käyntiin startattiin niin se oli käytännössä koko ajan kaasupohjassa tauotonta mättöä joka alkoi väkisinkin jossain vaiheessa jo puuduttaa ja pursuta korvista ulos. Tässä on pitkiä toveja jolloin mennään jopa melkeinpä "tyhjäkäynnillä" eikä meno ole hengästyttävää, toki on pakko myöntää että pariin otteeseen vedetään kyllä vähän liian pitkää sitä tyhjänpäiväistä jaarittelua tässä. Itse pidän tuosta enempi ja myös siitä että myös tarinallisesti tässä haetaan vähän enempi pohjaa touhulle, tosin ne peruskliseethän siellä kaikki ovat mutta silti..

..tuosta ei koko ajan täysillä paahtamisesta on ilmeisesti tuloksena myös se että tämä on action leffaksi todella pitkä kestää peräti kaksi ja puolituntia !

Jos ekassa Raidissa putsattiin talo ötökkäongelmasta, niin tässä pamautettiin sitten katuja puhtaaksi laakista, jopa messevä "automässäilymekastus" löytyy kans.. ensimmäinen oli hyvinkin itämaalainen elokuva ja tämä on toinen taasen yllättävän länsimaalainen.. kumpaisessakin kuitenkin sama ohjaaja, joka on yllättäen Skotti !

On tämä yleistä mainettaan selkeästi parempi omasta mielestä ja toi sitä kaivattua ”vaihtelua”, ensimmäiseen superturboahdettuun tykitykseen.

trailer…

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

The Chaser (2008)

Melkoisen tiukkaa kamaa nämä Aasialaiset elokuva toisensa perään. Näissä kun ei ole niitä Hollywoodin tekemisiä muutoksia kevyempään suuntaan. Vaan homma pidetään todella suorasukaisena ja rankkuutta ei juuri sievistellä mitenkään.. elokuvan henkilöille ja katsojille ei juuri armoa suoda, eikä sitä kukaan pyydäkään. Monesti myös jollain tapaa näissä tuntuu olevan musta huumori varsin vahvasti läsnä, uitiin sitten kuinka synkissä ja syvissä vesissä tahansa, tässä toki poikkeuksellisen vähän tätä puolta tarjolla.

Tässä eräs parittaja menettää jo lyhyen ajan sisään ties kuinka monennen huoransa mutta tällä kertaa pääseekin sen hepun kannoille jonka tapaamisen jälkeen nämä ilotyttöset aina oudosti katoilevat..

..siitä lähteekin sitten suhteellisen rankka tapahtumasarja joka tarjoilee säälimättömän trillerin jossa taistellaan aikaa vastaan saataisiinko vedenpitäviä todisteita heppua vastaan ennen kuin hän pääsee taas vapaalle jalalle "kylvämään kauhua" ja kenties jopa viimeisen mimmi pelastettua ja otetaanko sekopään ajatuksen juoksusta mitään tolkkua ylipäätään, tuon kyseisen "ihmishirviön" suhteen jäädään ehkä vähän pinnalliselle tasolle, tosin sekin lienee enempi sitten vain sitä realismia.

Toivottavasti tästä ei koskaan tehdä länsimaalaista versiota, nimittäin se oli aivan taatusti vesitetty versio tästä tekeleestä. Siis yksi yhteen suoranaista kopiota, kyllähän noita palasia tästä leffasta on napsittu sinne sun tänne mutta aivan suoranaista kopsausta ei sentään taida olla tehty ja hyvä niin ! Katsomisen arvoinen jännäri kuitenkin jos tämän tyylistä tekelettä on fiilis katsella. Ei toki läheskään sieltä piinaavimmasta tai shokeeraavimmasta päästä. Laadukasta keskivertoa.

Mitä enemmän näitä Aasialaisia filmejä kahtelee niin sitä enemmän niistä pitää ja varsin laadukkaita tuppaavat olemaan. Ainoa asia mikä hitusen häiritse edelleenkin se kun ajoittain kaikki/tai ainakin turhan monet tyypit tuppaavat näyttämään näin länsimaalaiseen silmään niin kovasti samannäköisiltä.

Ai niin tästäkin sanovat että elokuvan "inspiraation lähteenä" tarinalle on tositapahtumat, valitettavasti siis jos todellakin noin.

trailer…

------------------------------------------------------------------------------------------------

Mafiaperhe (2013)

Tiukka on setti mitä tekijöiden nimilistaan tulee...

..tuottaja on Martin Scorsese joka taitaa Mafia leffat tuntea läpikotaisin ja kuin omat taskunsa, tai no varmaan jonkin Coppolan pöksyissä päästään vielä syvemmälle etenemään.. pääosassa sitten monissa liemissä keitetyt ja kohti veteraanien sarjaa kirmaavat Robert DeNiro, Tommy Lee Jones sekä Michelle Pfeiffer ja pari nuoremman sukupolven lapsukaista..

..suurin yllätys onkin aihealue huomioon ottaen se että leffan ohjaaja on Luc Besson, tokihan miehen meriittilistalta löytyy Nikita ja Leon mutta aika kaukana nekin kuitenkin tuollaissesta perusmafia meiningeistä ovat ! toista viulukoteloa kantelevat kannessakin komeilevat pesäpallomaila, tennismaila ja sytkäri.. harmittavasti tuo koira jää sitten aivan statistiksi ja unholaan vaikka kuvaruudussa ajoittain oliskin.

Kannesta vielä niin pikkaisen on noita Michelle Pfeifferin kasvoja tuossa kannessa Photosopattu ja muokattu virtavaviisemman sileämmäkis, nykyinen HD-reso nimittäin sen erityisen hyvin tulee liikkuvan kuvan kera paljastamaan, okei on DeNirossakin vähän samaa havaittavissa mut ei niin pahasti. Tuo söpöliini tyttönen (Dianna Agron) kans tuossa kannessa on laitettu sellaisen näköiseksi että eihän sitä meinaa tunnistaa edes samaksi mimmiksi kun valkokankaalla ottaa homman haltuunsa, tässä tapauksessa tuo kannen kuva ei hänelle tee todellakaan oikeutta.

Josko tämä olis tuollainen pilke silmäkulmassa tehty hitusen kepeämmällä ja keppostelevammalla otteella ? sanotaanko vaikkapa koko perheen hömppämäiselle mafialeffalle, saattais olla hyllyssä erityisesti tilausta.. saapi nähdä mitä Luc Besson joka siis viime aikoina vähän tuollaisia "koko perheen" hömppäviihdykettä on tuotellut saanut aikaan tällaisesta aiheesta. Matkataanhan tässä jo noin tapahtumapaikkojenkin puolesta tuolta luvattujen Mamma Miojen maaperältä aina tuonne Bessonin kotoisiin maisemiin patonkeja pureskelamaan.

Pääosassa on siis perhe, jonka jäsenet kiihtyvät tunnekuohuissaan aina nollasta -> sataan silmäräpäyksessä oli elämän eteen tuoma asia ihan mikä tahansa tunnetila. He koettavat lähteä karkuun ja kohti täysin erilaista ja uutta elämää ja jättää rikolliset jutskat taakseen, joka ei heidän tapauksessaan niin kovin helppoa kuitenkaan tunnu olevan eikä käy kuin käden käänteessä.

Kenelle tämä sitten olisi suunnattu ? melkoinen mysteeri, mafia ja ganstertimeiningin puolesta aivan liian mainstreamia, tumman huumorinsa osalta ei tarpeeksi oivaltavaa eikä hersyvää kokonaisuutena. Oikeastaan leffa ei juurikaan minkäänsorttisia tunteita tunnelmia virittele katsojassa oikein mihinkään suuntaan. Vähän kuin harmainen tihkusadepäivä ja jos sellaisena sen niin kameleonttina voi säätilan kanssa olla..

..harmittaa sinällään todella vietävästi kun perusidea on pohjimmiltaan oikeasti aika makoisa ja tästä olis sellaisen järkevän, fiksun ja osittain hyvällä maulla tehdyn komedian saattanut saada aikaan, vaikka sieltä tummemman sävyn kautta sen maalaten.

Ei tämä nyt mikään totaalinen mahalasku kuitenkaan ole kaiken loan niskaan heiton jälkeen kuitenkaan ollut ja jos katsoo ilman mitään ennakko-odotuksia niin ihan katseltava kuitenkin vaikkei silloinkaan mikään muistettava tekele.

Perustuu kirjaan nimeltä Malavita ja se tekis kieltämättä tämän jälkeen mieli lukea ja vertailla että olisko se onnistuneempi teos ja kuinka yksi yhteen elokuva on kirjasta sovitettu ? nimittäin pohjalla on erittäinkin mainio idea itämässä ollut myös elokuvan tekijöillä, harmi etteivät siitä todellista mestariteosta onnistuneet kasvattamaan.

trailer…
 

tomine11

Active Member
Ender's Game (2013)

Ihan kiva tämäkin ja osittain jopa miellyttävä ylläri.. vaikkei sinne sci-fistelyn kirkkaimpaan tähtikaartiin itseään aivan pysty täräyttämään. Sopivasti niin toimintaa kuin draaman kaartakin saatu mukaan.. vaikka periaatteessa melkeinpä enempi nuorten leffa ja näyttelijät ovat kauttaaltaan lapsia/nuoria.

Jos toi Guardians of the Galaxy muistutti hitusen niin hahmoiltaan, miljööltään, toiminnaltaan jne... tuota Mass Effectia, tosin vetäen sen melkoisen kieliposkella huumorilla alusta loppuun niin tämä jopa vielä enempi ja vallan vahvasti tuo kyseiseen kyseisen pelitrilogian. Nyt tosiaan kuitenkin mennään huomattavasti vakavammalla naamalla kuitenkin, niin tarinallisesti, draamallisesti kuin toiminnassakin.

Suht mielenkiintoisia henkilöitä riittää, vaikkei mitään ikimuistoista sekaan osukaan.. erityisesti lavasteisiin ja erikoistehosteisiin on todella panostettu ! ja se näkyy !.. varsinkin toi kun treenaavat tuota "tulevaisuuden laser zonea" painovoimattomassa tilassa, sekä lopun "sekamelska"..

..onneksi tuo kimallus pinnassa ei jätä tarinaa kuitenkaan liian ontoksi vaan sekin on saatu hieman särmää mukaan, vaikka alkupuolella hitusen liian rauhallisella tahdilla edetäänkin.. lopussa sitten otetaankin hirmuinen spurtti.

Liekö näyttelijäkaartikaan ei ole ihan vähillä pennosilla kasaan koottu.. mm. Harrison Ford, Asa Butterfield, Abigail Breslin, Ben Kingsley joten ikähaitari kivasti todella laidasta laitaan, sinne nuoruuteen kuintekin erittäin vahvasti painottuen.

Perustuu jo vuonna 1985 ilmestyneeseen Orson Scott Cardin kirjaan joten siltä osin Mass Effect "kopioiminen" on vähän kuin pohtisi kumpi oli ensin muna vai kana ? Harmi kun tästä ei ole nykytrendien mukaisesti trilogiaa sit tarjolla, ois voinut olla mainio kun ois ollut tuo pääjeppe nuorena, keski-ikäisenä ja vanhana .. siitä ois voinut jotain saada irtikin jotain todella suurta, viel kun näyttelijät ois samal tavalla valkattu elikkäs tässä ekassa paljon nuoria ja viimeisessa sitten pappoja paljon :D..

..nyt loppu on kieltämättä hyvä ja kelpaa että tähänkin lopetettiin tämä taru, mutta jättäis jatkoille niin huikeat potentiaalin ....

Asa Butterfield on joka tapauksessa matkalla valkokankaan suureksi tulevaisuuden tähdeksi, tässä mainiota menoa samoin kuin vaikkapa myös Hugo sekä Poika Raidallisessa Pyjamassa elokuvissa. Todella monipuolinen näyttelijä jo heti nuoresta pitäen. Saas nähdä tuleeko hänestä seuraava kadotettu lupaus vai tuleeko oikeasti pidemmällä aikavälillä todellinen roolimalli muille omassa ammatissaan.. valitettavasti tainnut kuitenkin kadota sittemmin melkoiseen hiljaiseloon.

trailer…

----------------------------------------------------------------------------------------------

An American Werewolf in London (1981)

Ihmissusiin liittyviä leffoja ja pelejä tulee aina silloin tällöin ilmoille. Suhteellisen harvaan kuitenkaan, itselleni lähinnä tulee viime ajoilta vain Underwold leffat mieleen ja niissäkin oli vampyyrit menossa ihan yhtä paljon kuin ihmissudet ja muutenkin elokuvat todella erilaisia ja erikoisia tähän verrattuna..

..varsinkaan leffapuolella ei oikein tunnu olevan sellaista "yhteistä päätöstä" siitä mikä niistä olis sellainen "esi-isä" ja perusta johon muita leffoja pitkälti verrattaisiin tai jos on niin meikältä mennyt aika tehokkaasti ohitse. Kertokaahan toki ja valaiskaa jos asia toisin on ? ehkpä ne ovat vain toistaiseksi onnistuneet meiläläistä kiertämään..

..niin tai näin käsittääkseni tämä on ainakin sellainen jota ainakin jonkinlaisena kulttikamana (aihepiiriinsä) on pidetty nyt sitten aikojen saatossa.

Joskus silloin tällöin kuitenkin tämä leffa noussut siellä täällä esille. Ihan tuoretta tavaraa tämä ei ole sillä elokuvateatterien kelanvalossa tämä on paistatellut vuonna 1981 Ohjaajana toimii John Landis jolta sentään muutaman leffan tietää, sen sijaan näyttelijöiden nimilista ei sano ainakaan etukäteen meikäläiselle yhtikäs mitään että keitäs nämä tyypit oikein ovat.

Kasari kamaa kun kyseessä niin jotenkin astetta tylympää (sekä suoraviivaisempaa) tämä meininki, varsinkin erikoistehosteiden osalta kun ei riittänyt vielä tehot bittienmurskausvoiman osalta, niin "piti" tehdä vaikkapa nukeilla ja muuten tehosteet... tavoilla joissa on omalla tavallaan (parhaimmillaan) sitä raakaa fiilistä paljon enempi kuin viimeisen päälle ylitse sliipatuissa kiiltokuvamaisissa tietsikkaviritelmissä. Näyttääpä tästä Oscar pysti tehosteiden osalta silloin aikanaan irronneen.. kuten niin monesti tuo aikakauden leffoissa niin reilut 30-> vuotta myöhemmin ne toimivat ajoittain todella hyvin ja ajoittain erittäin tökerösti (jopa itse kohtauksen sisällä).

Tarinallisesti kuin erikoistehosteiltaan hyvin epätasainen esitys. Välillä on vaiheita jolloin homma toimii enemmän kuin hyvin ja tempaisee täysillä mukaansa, välillä taas tuntuu ihan ylivedetyltä ja menee campin puolelle ns "väärällä tavalla", vaikkei sellaiseksi ole alkuunkaan tarkoitettu.. tuolloin lähinnä fiilis on vaivaantuneisuus.. tai no jos CCäRrää soi kauhuleffassa niin ei se nyt ihan 100% voi olla kieli keskellä suutakaan tehty :D

..tai saatika kun elokuvan viimeinen kohtaus on juuri verkkokalvoille piirtynyt ja samalla alkaa melkoisen hubaisa, ei välttämättä fiilikseen niinkään sopiva, musa soimaan kun lopputekstit samalla pyörähtävät valumaan, tai no nousemaan.

Ai niin tekijöillä on myös välähtänyt että mitäs sitten tehdään jos päämimmin tisut on jo keritty nähdä (siis ilkosillaan), eikä oikein muita mimmejä leffossa ole mut pitäis viel tisupari saada kuvaan niin heitetään se sitten pidemmäksi ajaksi vaikkapa leffateatteriin jossa pyörii leffa jossa paljaat rinnat tuntuvat olevan pääroolissa. Pakko myöntää että ei ne mitään tyhmiä ole :)

Blu-rayllä on melkoisen paljon Extra matskua elokuvan teosta ja se on aina mukava Bonus :) varsinkin kun ei ihan uunituoreesta lätystä ole kyse.

Elikkäs tulikohan sitä nyt nähtyä todellista klassikko kamaa liittyen omaan aihealueeseensa, vai löytyykö jostain vielä tiukempaa leffaa, siis ihmissusien ollessa koko homman pääaiheena !?

Ai niin tästä näyttää olevan ilmestynyt myös Pariisissa menoa ja meininkiä noin alkuperäisen Lontoon sijaan, tosin tämä Ranskassa seikkailu on tehty vasta vuonna 1997, joten tiedä sitten onko kuinka läheistä tai kaukaista sukua tai henkistä perillistä Lontoon ajan keikkalaisille.

trailer…

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Oculus (2013)

"Mirror, mirror, on the wall..." ai tämä ei ollutkaan ihan tämä satu :D

Mukava nähdä skottilainen näyttelijätär Karen Gillan myös elokuvassa, mimmihän on tullut tutuksi toistaiseksi lähinnä Doctor Who sarjasta, kun pitkälti Matt Smithin aisaparina ajassa seikkaili tovin verran. Tosin tässä leffassa noi nuorisoversiot vetävät melkeinpä sen "pääroolin" tai vähintäänkin yhtä isossa roolissa ovat kuin "isommat versionsa".

Kuten niin monesti niin tuntuu jossain vaiheessa, yleensä suht alkuvaiheessa moni näyttelijä mimmi tekevän jonkin sorttisen jännärin/kauhu leffan.. tämä on kuitenkin astetta aikuismaisempi joten ihan sitä perinteistä teinikauhistelua ei luvassa sentään ole, yritys on ainakin olla astetta maturempi meininki.

"Perinteisesti" kauhuleffojen perusvarustus elikkäs peili tällä kertaa elokuvassa vallan suuressa osassa ! Sinänsä tässä ei mitään ylenpalttista säikyttelyä tai normaalista ahdistavampaa menoa tästä ei irti saada, perussettiä pilkälti.. lähinnä painajaisia nähdään silloin tällöin ja kummituksia saattaapi myös siellä täällä itseään ajoittain esitellä kun päättävät ihmisten ilmoilla piipahdella..

..itse tarina. Traumaattisen lapsuuden omaavat lapsukaiset palaavat "menneisyyteen" hitusen vanhempina, eivät kuitenkaan minään ikäloppuina ja hiljalleen myös mystinen peili menneisyydestä alkaa vetämään melkoisen suurta roolia heidän elämässään, kun mimmi haluaa todellakin selvittää välit ja menneisyytensä haamut. Sitten pompitaankin edestekaisin todella paljon menneisyydessä ja nykyisyydessä, kun koetellaan katsojaa varpaillaan pidellä ja saada heidät säikkymään siinä sivussa, onneksi tuo ajassa eestaas vilistely on tehty aika saumattomaksi toimivaksi kokonaisuudeksi ja pelastaa tosi paljon, noin muutenkin mainiosti kuvattu..

..tosiaan ei tämä nyt mikään hirveä säikyttelyn vuoristorata ole, liekö sinänsä edes säpsähtelemään montaa kertaa saa mutta pätevästi tehty tyylilajinsa trilleri joka tapauksessa. Meno on suht rauhallista ja verkkaista koko ajan joten suuna päänä tässä ei todellakaan höyrytä menemään, joten nopeatempoisen meiningin ystävät jäävät taatusti nuolemaan näppejään, vaikka aivan lopussa vähän kierroksia sitten lisäilläänkin.

Kelpashan tuon kertaalleen kahtella, yritystä on ollut kovasti vieläkin parempaa, vaikkei sinne napakymppiin osuttu, niin eipähän tuosta totaalista hutikutiakaan tullut. Suurin ongelma on se että näitä nyt on viime aikoina tullut niin älyttömän paljon että väkisinkin alkaa ähkyä näitä kohtaan pukkaamaan.

Making of jutskia ei kovin hirveästi ollut mutta sitäkin mielenkiintoisemman asian tuosta paljasti, millaisena viritelmänä koko homma on alkujaan liikkeelle lähtenyt.

trailer…

---------------------------------------------------------------------------------------------

Mud (2012)

Pari nuorta poikaa (Tye Sheridan & Jacob Lofland) päättää salaa käydä silloin tällöin pienellä saarella kuluttamassa aikaansa ja katsomassa kun siellä on puussa oleva moottorivene..

..vaan kerranpa sieltä löytyy elämänmerkkejä ja pojat tutustuvat erääseen kodittomaan heppuun joka kyseiseen veneeseen on majoittunut asustelemaan (Matthew McConaughey). Hiljakseen paljastuu että jätkällä on hitusen salaisuuksia menneisyydessänsä. Jotka hiljakseen valottuvat kun ovat useamman kerran jutustelleet..

...vaikka elokuvan tarina todella vahvasti kyseisen kolmikon harteille lastataankin, on elokuvassa myös muita juonikuvioita kietoutuneina suht paljonkin, kuten poikien vanhemmat ja heidän häämöttävä eronsa, kaupunki ja syrjäseutu asetelma, poikien ihastuminen tyttöön jne.... toki myös hahmoja useampiakin kyseiset kolme, joista on parempi olla hiljaa hissukseen jottei katsomiselta pohjaa turhaa vie.. yhtenä naispääosanesittäjänä mm. Reese Witherspoon.

Kansien perusteella leffa on saanut kriitikoilta melkoista tähtisadetta osakseen, joten ennakko-odotukset olivat suhteellisen korkealla siltä osin. Mitään todella ikimuistoista tästä ei kuitenkaan kehkeydy, tai sellaista mitä ei oltais koskaan aiemmin koettu. Katsottava elokuva kuitenkin, mainiosti näytelty ja tehty kokonaisuus tästä lopulta kuoriutuu, tosin kuten sanoin, onhan tälläisiä aiemminkin nähty.

"Peruselämän" raadollisuutta ihan kohtalaisella tarinalla joka kivasti kasvaa sitä mukaan mitä pidemmälle elokuva etenee ja tuo aina lisää ulottuvuuksia yksi kerrallaan.. vaikka tarinallisesti aika erilainen onkin kuin Täydellinen Elämä tai vaikkapa A History of Violence leffat, niin jollain tämä tulee noista erittäin vahvasti mieleen, mikä ei toki ole huono juttu.

Suht peruskauraa kahteltavaksi, astetta "maturemmalla" tarinalla. Tarina siitä, kun äärettömän monesta turinoinnista varsin tutut menneisyyden haamut jahtaavat kenties aina sinne ainiaan tulevaisuuteen asti ! vai onko niitä mahdollista karistaa kannoiltaan ja päästä eroon ? onko ihminen valmis muuttumaan rakkauden tähden, onko hän ylipäätään sitä mitä sanoo olevansa, muuttaako totaalinen ympäristönmuutos myös ihmisen itsessään .... syviä asioita joita heitetään ilmoille katsojan pohdittavaksi mutta aivan tarpeeksi noihin ei kuitenkaan pureuduta vaan ne jäävät vain ilmaan ikään kuin roikkumaan. Sinänsä ihan kiva aina jos elokuva saa ihmisen ajattelemaan jotain syvempiäkin, eikä kuitenkaan anna valmiiksi pureskeltua vastausta.

trailer…
 

tomine11

Active Member
Scanners – Tappava Ajatus (1981)

Cronenbergin Deividdihän se asialla. Mies ei kerta toisensa perään katsojaansa kovin levollisin mielin anna olla, ei leffan aikana kun ei sen jälkeenkään. Sen verran synkkiä uhkakuvia mies monesti maalailee, millaista voi maailmasta tulla, jos asiat menevät vituralleen.

Scannerit ovat siis mutantteja, heitä on 237 kappaletta. He omaavat telepaattisia kykyjä, joiden avulla he pystyvät vaikkapas tappamaan ihmisiä pelkällä ajatuksellaan.

Joukon liideri ja voimakkain yksikilö on Darryl Revok (Michael Ironside). Heppu johtaa lääkevalmistusfirmaa joka tekee salaa karseita kokeita ihmisille. Scannereista kaikki eivät kuitenkaan ole pahoja, ainakaan nyt kun eräästä heistä on saatu hyviäkin puolia esiin. Cameron Vale (Stephen Lack) on oppinut elämään kykynsä kanssa ilman pahoja takaa-ajatuksia omaten ja pystyy hyvin hallitsemaan ajatuksiaan omalla haluamallaan tavalla.. poikkeuksetta kun Scannerit tuppaavat sinne pimeän tielle ajatuksissaan vaeltavan, aihettauttaen ja kylväen tuhoa pikemminkin kuin käyttäen sitä hyviin tarkoituksiin.. Scannersit kokevat melkein tauotta omaa sisäistä tuskaanpa ja tietyllä tavalla häpeävätkin sitä että joutuvat puolitahtomattaan tehdä pahaa… mielen viedessä voiton heidän ”omalta tahdoltaan”…

...tämä poikkeuksellinen ”hyvis” käännytetään ja opastetaan kääntymään omiansa vastaan (kun moni homman johtoportaassa, siinä pääjepen vanavedessä siis, on huomannut että asiat karkaavat pian käsistä jos tätä lääkekokeilua jatketaan ja hommalle ois saatava stoppi ennen kun on liian myöhäistä) ja pistää pääjehulle jauhot suuhun jotta se joutuis laittaa pillit pussiin.

Sanoin kuvainnollisesti tämä on päätä räjäyttävää piinaa ja jännäriä katsojalleenkin, jos se sitä on myös elokuvan henkilöillekin. Sellainen tuotos tällä kertaa Cronenbergin vinhoista visioista, kelpaahan tuon kertoa ja esitellä ihan katsojillekin :) Elokuvan näyttelijäkaarti ei sitten ole mitään siloposkia teinityttöjen unelmia vaan kärynmiehisiä ilmestyä, näillä rosoisuuksilla ei Mr. titteleitä havitella.

Jatko-osia tälle on takakannen mukaan tehty peräti neljä mutta tiedä sitten onko Cronenberg enää niissä mukana (ainakin aikaa jo seuraavn välillä on melkoisesti vuosissakin vierähtänyt), ainakin tätä ekaa pidetään ihan kulttikamana ja sitähän tämä tietyllä tapaa on, vaikea sitä on ihan täysin lähteä kiistämään, muttei kyl välttämättä tuota ihan mukisemattakaan mutustele alas.

Ihan ok, oikeastaan aika hyvä ! :) ja kahteli mielellään tämän, mut ei ihan sinne huipulle kyllä yllä, jotta nuo ihan kovimmat kulttihehkutukset menevät omalta osaltani jo hitusen ylitse vuotavaksi nuolennaksi.. ei tämä nyt niin htäydellinen kuitenkaan ollut. Toki todella paljon hyvää ja nykyajan meininkiin verrattuna tämä on jo loistavalla tasolla.

Rouhean karheata meininkiä (hyvällä tavalla) kuitenkin nykyajan ”nynnerösliipattuihin” leffoihin verrattuna. Rujoa rajuutta löytyy ! kun tilanne sitä vaatii, leffa voi jopa olla kova pala purtavaksi tietyllä tapaa nykyisille nyhverönyyssösille jotka ovat kenties pumpulissa kasvatettuja.,,

..non niin.. saas nähdä takavarikoidaanko multa näppis & annetaan korvatillikka sekä uhataan että mörökölli minut vieköön ! Nimittäin mitä enempi tätä maiskuttelee ja mehustelee jälkeenpäin, niin sitä korkeammalle tämä hiljaa itseään hiissaa arvoasteikossa päivä päivältä, se jos mikä on upean elokuvan merkki. Salakavala elokuva voisi jopa sanoa, ilman noita ”uhkailujakin” siis ;)

…monella tapaa tästä tulee se ehta Blade Runner mieleen, ehkei tätä sillain osaa aluksi kokonaan sisäistää mutta pikkuhiljaa se valkenee ja kasvaa sieluun kiinni yhä tiukemmin rutistaen. Ajoittain hyvin samantyylistä juttuakin jopa, vaikka aika erilailla katsojalle tarjottuna, tarinointia todella syvällistäkin löytyy, tästä ehkä vielä hitusen enempi, toki Blade Runnerissa sillain suuremmassa mittakaavassa kuiteskin.. tässä ehkä myös ripaus enempi sitten kauhusuuntautuneisuutta siinä sivussa pikkiriikkisen verran.. mut onhan tää oikeasti aivan saakelin loistava elokuva ! :)

trailer…

---------------------------------------------------------------------------------------------

Bullitt (1968)

Aikaan jolloin autot vielä erottuivat toisistaan selkeästi ulkonäöllisesti ! :) Nykyäänhän jos merkit nappais vex niin ois tosi vaikea ellei mahdotonta kaukaa sanoa että minkä merkkinen auto olis.

Tässä siis kunnon vanhan ajan Amerikan rautapedot kyseessä.. mikäpä siinä kun hehkutetaan että yksi elokuvahistorian ikimuistoisimmista takaa-ajokohtauksista kaahailun merkeissä pitäisi juuri tästä leffasta löytyä sit. Liekö juuri pitkälti tuon takia elokuvan leikkaaja palkittiin panoksestaan Oscar pystin arvoisesti.

Mukava välillä nähdä tuollaista kunnon vanhan ajan meininkiä noin muutoinkin kauttaaltaan, kuten vaikkapa laitteiden osalta, tuolloin kun puhelimet olivat vielä puhelimia :) eivätkä kaikkea muuta vempeleitä.

Pääosan jeppe, jota esittää Steve McQueen, ei aivan Dirty Harrylle ja Clint Eastwoodille tyrmäystippoja lasiin kaada eleilläään, käytöksellään ja karskiudellaan.. mutta itsepäinen oman tiensä kulkija kivikkoisine kasvoineen ja ilmeineen tämäkin jannu on, joten varmasti ollut yksi Likaisen Harry esikuvista aikoinaan, jätkä jakaa oikeutta "keinoja kaihtamatta", olivat vastassa sitten omat saati rikolliset.. tämä leffahan on vuodelta 1968 Muita tunnetumpia näyttelijöitä myöhemmiltäkin ajoiltain on vaikkapa Robert Duvall ja muistuttaapa eräs Robert Vaugh kasvoiltaan enemmän kuin vähän Kyle MacLachlan nimistä näyttelijää. Naispääosassa on Jacqueline Bissett, joka näyttää tehneen vielä tämän jälkeenkin tehneen pitkän päivän työn näyttelijänurallansa.

Kiva on myös että toimintaa ei ole yltäkylläisesti laitettu ja hylsyjä ei ole leffan jäljiltä joka puolella kasoittain, joten paukkuja säästetään kivasti aina siihen kun niiden aika oikeasti on, toisin kuin eräissä toimintafilmeissä tunnutaan kuluttavan pateja enemmän kuin mitä kaikki maailman armeijat käyttävät 10 vuoden aikana yhteensä räkäpäinä.. kun aseilla räiskytellään niin ei olla asenteella, ettei näissä ole rekyyliä laisinkaan ja lonkalta vedetään sarjoja silmät kiinni yhdellä kädellä seisten, noh onhan tämä toki hitusen erilainen toimintaelokuva kuin mitä sitten parikytä tai neljäkytä vuotta myöhemmin suollettiin paljon... joten siltä osin mukavaa vaihtelua kaikkinensa.

Kuvanlaadullisesti tuo Blu-ray versio ei yllä muiden 60-luvun parhaiden remasteroinnin tasolle, ei lähellekään. Pääosin kuitenkin ihan katsottavaa jälkeä. Noin muutoin aikakautensa huomioon ottaen monet blue/green screenin edessä kuvatut otokset näyttävät yllättävän hyviltä ja näyttelijät sulautuvat kivasti joukkoon, vaikka toki hyvin ne erottaakin mutta jopa huomattavasti sutjakammin tehtynä kuin vielä joissain elokuvissa näinäkin päivinä.

Vaikka tarina itsessään eteneekin todella "haahuilevan" hitaahkosti, varsinkin alkupuolen ajastaan, silti hommassa on Tiivistä Tunnelmaa luvassa roppakaupalla. Toki mihinkään kovinkaan hektiseen menoon ei mennä missään vaiheessa vaan homma on koko ajan hanskassa hallitusti. Kyllä vain on se ajelukohtaus edelleen huhujensa väärti ! kyllähän ne San Franciscon legendaariset "töyssyt" siihen myös mitä mainioimmat lähtökohdat tarjoilevat.

Tästä leffasta jos mistä voisi todella mainiosti sanoa että vähemmän on enemmän.


------------------------------------------------------------------------------------------

Rio 2 (2014)

Ensimmäinen Rio oli aikoinaan jos ei sentään poikkeuksellisen pirtsakka ilmestys niin ainakin erittäin kiva ja vauhdikkaan värikäs energiapommi, jonka parissa vietti tovin jos toisenkin varsin mieluisasti.. tässäkin heti kättelyssä 20th Century Foxin filmiyhtiön logomusa on saanut ripauksen samba vivahdetta taustalle ja sehän virittää katsojan heti mainioon ja ensimmäisestä osasta tuttuun kotoiseen fiilikseen. Kivasti tuollainen sinänsä olematon ja mitätön pienen pieni yksityiskohta "särähtää" korvaan tällä kertaa poikkeuksellisen kivalla tavalla.

Mitenhän lie sitten sen jatkon kanssa joka on aikamoisen monesti osoittautunut kinkkiseksi tapaukseksi, jotta edellisen taso ylitettäisiin ?

Värikkään iloista meininkiä tämä on tälläkin kertaa Rion sademetsän maisemissa, tällä kertaa nimittäin mennään huomattavasti enempi viidakossa ja eläinten kesken kuin mitä ensimmäisessä osassa oli aika kaupunki ja ajoittain ihmispainotteista meininki, tuossa melkoisen huomattavakin ero. Toki nykyihminen on jo oman nokkansa joka ikiseen paikkaan tunkenut että ihmisiä kyl tässäkin leffassa esiintyy vaikka sademetsän syöverien kätköissä viiletelläänkin pitkälti, niin Homo Sapienseista ei eroon päästä. Paljon tuttuja tyyppejä ekasta filmistä on mukaan tähänkin eksynyt ja tietysti myös joukko uusia tuttavuuksia kans..

..niin ja joutuupa Blu tällä kertaa kohtaamaan sen hurjimman pedon päällä maan ja mitä viidakon syvimmistä syövereistä löytyä voi, nimittäin appivanhemmat ! Tietenkään myöskään vanhaa tuttua Nigelia ei olla unholaan sentään lähetetty vierailemaan.

Alkuperäisinä ääninä mm. Jesse Eisenberg (jonka tunnistaa heti liiankin hyvin äänestä, noita muita ei niinkään), Anne Hathaway, Jamie Foxx, Bruno Mars, Andy Garcia....

Ajoittain ihan nasakoita vitsiniekkoja vauhdissa, mut ehkä hitusen enempi siitä ekasta kuitenkin pidin, varsinkin tarinan osalta. Tosin ei tuo tarina itsessään tässäkään sentään omille kintuillensa kusase tai ilmasta lirauta menemään, ihan kelpo muttei millään tavalla erityinen..

..oisko tässä myös ollut hitusen musikaalisuutta enempi messissä mukana, ainakin hitusen sellainen korvatuntuma & jälkifiilis jäi, siitä ekan osan edellisestä katsomisesta jo sen verran kuitenkin aikaa vierähtänyt että pallejani en kuitenkaan pantiksi tuon asian suhteen pistelisi. Valitettavasti nuo paikalliset tanhut eivät ihan meikäläisen korviin kovin miellyttävää kuultavaa ole, vaikka elokuvaan sinänsä sopivat maisemien suhteen mut eivät kyllä saa käännytettyä meikäläistä brasilialaisten rytmien ja musan ystäväksi näillä näytteillä.. toki on siellä ne parit pakolliset, enemmän kuin tuikitutut biisit kans laitettu mukaan.

Papukaijamerkki ! futismatsista, jollainen leffasta löytyypi.

Ai niin, on muuten lopputeksteillä kestoa kerrakseen.


trailer…

------------------------------------------------------------------------------------

Take Shelter (2011)

Idea itsessään ei mikään ainutlaatuinen, mutta tapa ja näyttelijöiden taidot ja intohimo työtänsä kohtaa on se juttu joka nostaa tämän leffan pinnalle pulikoimaan, ei räpiköimään. Myöskään itse tarinalla ei aleta turhia mehustelemaan (mihin usein sorrutaan) ja sitä kautta hommaa vedettäisi aivan ylitse lyödysti vaan homma pidetään mainiosti tekijänsä lapasissa, alusta loppuun asti.

Kelpo näyttelijäkaartin nimekkäimmät helmet ovat Michael Shannon ja Jessica Chastain.. elikkäs tyyppejä jotka ovat nimenomaan pelkästään näyttelijänlahjojen avulla nimeänsä luoneet, eikä kaikella muulla sivuhömpällä. Mukava oli myös nähdä Picket Fences (Rooman Sheriffi) sarjasta tuttu näyttelijä Kathy Baker.

Normaaliakin normaalimpi perhe johon kuuluu iskä, äiskä, pieni tyttö ja koira.. niin oman lusikkansa soppaan lisää tytön kuurous. Perheellä tuntuu menevän näennäisesti hyvin, myös kamu kertoo hepulle että suurin kohteliaisuus on mitä miehelle voi sanoa että hänellä ja hänen perheellä menee hyvin.. noh hiljalleen mies alkaa näkemään lähestyvästä myrskystä ja tornadosta painajaisia.. hiljakseen homma etenee että hän tuntuu myös hereillään ollessa näkevän melkoisen erikoisia asioita vaikkapa eläinten käyttäytymisessä jne... onko hirmumyrsky sitten oikeasti tulossa ja niin ravisuttavalla voimalla että perhe on vaarassa ja heidän pitää piiloutua jepen rakentamaan turvalliseen bunkkeriin..

..vai alkaako miehellä vain viiraamaan päässä henkisesti niin pahasti että se myrsky joka kylvää tuhoa onkin hänen henkinen vointinsa ?

Mainiot näyttelijät kannattelevat tätä reissua matkalla "hulluuteen". Mikäs onkaan sitten matkan pää tällä kertaa ja millaisiin asioihin se johtaa, jääköön se kaikkien itse nähtäväksi.

Laatu leffa, mielisairaudesta / skitsofreniasta, miksei myös osittain tuohon voi rinnastaa hyvinkin syvän masennuksen ja siitä tulevat oireet .. ja epätoivoisen tuntuisesta "taistelusta" sitä vastaan hyvin pitkälti omin voimin. Mitään vauhdikasta vuoristorata rymistelyä tästä on täysin turha odotella. Leffa pyrkii jopa poikkeuksellisen realistiseen ja todella rauhallisesti etenevään kuvaukseen, siis verrattuna siihen millaisia versioita yleensä on aiheesta valkokankaalle tupattu. Elokuvan aihe huomioon ottaen homma ei kuitenkaan ole niin ahdistava kokemus katselijalleen kuin voisi luulla.

Hillitty mutta hallittu.. jopa niin hillitty että ADHD porukat vaipuvat todennäköisesti masennukseen tätä katsoessaan, niiiiiiin rauhallisen kerronnan parissa..

..varoituksen sanana ! jos ei ole aiheeseen ikänään oikeassa elämässä törmännyt/kohdannut, sellaiselle ihmiselle tämä elokuva lienee todella äärettömän umpitylsä ja ei välttämättä hirveästi tarjoa, mutta jos on joskus tavannut tai joutunut seuramaan vierestä kun jollekin ihmiselle on noin käynyt oikeassa elämässä, tästä voi saada aivan tajuttoman paljon irti, erityisesti viitteitä ja yhtäläisyyksiä.. mitä ei pysty ihan kuka vain ymmärtämään tai tajua poimia niitä.

Trailerista voi saada (erittäin todennäköisesti saakin) hyvin erilaisen käsityksen kuin mitä koko elokuva lopulta on....
 
Viimeksi muokattu:

tomine11

Active Member
Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Tämä viimeisin Apinoiden Planeetan tuleminen on kyllä alkanut vakuuttavasti. Pari vuotta sitten (2011) ensimmäinen osa oli todella hyvä & mainio elokuva kaikkinensa, yksi ilmestymisvuotensa suurimpia ja parhaimpia ylläreitä meikäläiselle ! :) Nyt on muutama vuosi tuosta vierähtänyt ja homma on saanut vihdoin ja viimein jatkoa, jatkoa jota todella jäi vesi kielellä odottamaan ja janoamaan kun ensimmäisen päätöstekstit olivat ruudulla vierineet. Varsinkin yllätys oli mainio sen jälkeen kun Tim Burton sen oman täysin hengettömän tuotoksensa oli vääntänyt.

Vaikka kysymyksessä aivan totaalisen erityylinen elokuva kuin mitä ensimmäinen oli, ei se onneksi laadullisesti ole kauaksi apina puusta tällä kertaa pudonnut. Mainiolla käsikirjoituksella näköjään pystytään pötkimään todella pitkälle ja korkealle. Myös lavaste ja erikoistehoste puolella onnistutaan poikkeuksellisen hyvin ! Kaikki näyttää ja tuntuu todella aidolta ja upealta aina mahtavasti toteutettuja apinoita myöden :)

Apinoiden joukkoja liidaa edelleen (Andy Serkis), noin muutoin varsinkin ihmistennäyttelijäkaarti on ekasta osasta ( mm. James Franco, Freida Pinto, John Lithgow..) hitusen nimettömämpää vaikka seasta löytyy mm. Gary Oldman, Keri Russell. Myös ohjaaja on tässä astetta tuntemattomampi tällä kertaa Matt Reever. Vaikka eipä ensimmäisen osan ohjaajakaan varmasti monella kelloja kovin kumisuttele Rupert Wyatt. Noh niin tai näin niin nuo tuntemattomat ohjaajalupaukset ovat tehneet upeata työtä ja kolmannen leffan ohjaa samainen tyyppi joka ohjasi tämän toisen..

..jos ensimmäinen oli vaikuttava niin tämä oli äärimäisen vakuuttava. Suurella mielenkiinnolla taas jatkoa odottamaan jääden, jos kolmas osa yhtään onnistuu niin kyseessä on todella mainio trilogia :) vertasipa näitä ihan mihin tahansa ! okei sinänsä hommahan ei ihan omaa originaalia tajunnanvirtaa toki ole, kun ideahan on jo ammoisilta ajoilta valkokankaillakin nähty mutta tyyli ja tapa jolla tämä on tehty on toteutettu on poikkeuksellisen onnistunut ja upea :)

trailer..

-------------------------------------------------------------------------------------------

Hitchcock (2012)

Kovilla ja nimekkäillä näyttelijöille täyteen ladattu teos.. Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Toni Collette, Jessica Biel...

Tämä kertoo itse Alfred Hitchcockista joka saa päähänpinttymäksi idean elokuvaansa, josta tulis Psyko niminen leffa mutta studio pomot eivät lämpene alkuunkaan tuollaisen elokuvan idealle.. mies on kuitenkin jästipäisesti päättänyt riskeerata ja vaikkapa uhrata kaiken mahdollisen ja mahdottoman kuten aiemmin luodun maineensa, kotinsa, avioliittonsa jotta kyseinen elokuva tulisi näkemään aikanaan päivänvalon..

..tiedä sitten onko tuossa vinha perä (ilmeisesti todellakin on !) ja kuinka paljon todellista tarinaa pohjalla !? vai sekoittuvatko fakta ja fiktio käsi kädessä menemään missä määrin ? onko kenties ihan hatusta vedetty että tehdäänpä nyt papparaiset, mummelit, tytöt ja pojat nyt sit vaikkapa tällainen elokuva ? Takakannen perusteella pitäis olla ihan kivasti extroja levyllä mukana joten eiköhän nuo sitten tuotakin puolta kivasti valaise, kun aikanaan ne vilasee.

Elikkäs oliko itse Alfred omitushaluinen "jästipää" rajattomalla itseluottamuksella varustettuna, joka luotti omaan tekemiseensä ja visioihinsa sekä niiden oikeaan osumiseen, aina täysillä ja oli valmis menemään vaikka läpi harmaan kiven jos tarve vaati. Toki itsepäisyydessäkin löytyi yksi pieni särö ja se oli vaimo, jonka vainuun mies kuitenkin suhteellisen täydellisesti oli luottanut jo iät ja ajat, mutta tämä projekti teki tuohonkin järkähtämättömään betonipohjaan melkoisia säröjä.. alkaisiko järkähtämätön valettu pohja pariskunnan välillä murenemaan pahemminkin ?

Leffalle lienee kaikkein parasta, siis huikean pääosannäyttelijä kaksikon jotka vertyvät vanhoilla päivillään loistosuorituksiin ja kaksikko esiintyy ensi kerran yhdessä samassa elokuvassa, että käsikirjoittajaksi on saatu Black Swan leffasta tuttu käsikirjoittaja, joka saa tästä tarinallisesti loihdittua tiukasti katsojan otteeseensa kietovan pläjäyksen, joka on nimenomaan viihdettä ja viihdyttäväksi tehty, katsojalle päin pläsiä pläjäytettynä, draamallinen puoli jää hitusen lähtötelineisiin kun Hopkins vetää roolinsa hitusen "erikoisellakin" tavalla.. toki siitä draamallisestikin tarpeeksi syvyyttä löytyy ja pieniä kivoja knoppitietoja tarttuu matkan varrella mukaan katsojalle.

Värimaailma suorastaan hellii silmiä piloille, myös lavasteet napsivat pisteet tyylipuhtaasti kotiinsa esitellen närhen munia muille leffoilleohi hissutellessaan.

Ylläri, miellyttävä sellainen :)

Ai niin kait se olis tämänkin herran tapauksessa sanottava että "kaiken takana on nainen". Saattaapi saada erityisesti itse Psyko elokuvan katsomaan tietyllä lailla uusin avoimin silmin tämän nähtyä, miksei myös muita jännityksen kruunaamattoman mestarin tuotoksia.

trailer…

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Vanishing Point (1971)

Kaahailu ja posottelu leffojen eliittiä, ainakin joissain piireissä niin tunnutaan väittävän ! jos asian laita todellakin näin on.. se taitanee jo itsessään kertoa tarinaansa kuinka harvassa tällaiset elokuvat ovat ja vielä harvemmassa onnistuneet sellaiset ! koettaa edelleen iskeä kaahailunnälkään näin vuosikymmenienkin jälkeen, ainakin jos näin ekaa kertaa elokuvan katsoo vasta nyt, suoranaisia haastajia ei hirveästi ole näkynyt eikä taida näkyäkään.. niin juu suomennettuna nimenä näyttäis kannessa olevan Nasta Laudassa. Jollain tapaa tuosta ideasta saattais tulla Driver niminen peli, tosi tämän elokuvan ympäristö ei ole kaupunkia nähnytkään.

Tämän tyylisiä elokuvia on siis todella harvakseltaan tehty, tai itse olen ne onnistunut jotenkin kiertämään.. jotkin Cannoball Run tykitykset ! ovat tietyllä tapaa ehkäpä juu, mutta ovatkin siten aivan ylitse vedettyä ja melkoisa crazy meininkiä jo ! tässä kuitenkin meno on astetta vakavammalla naamalla kaasuttelua.

Alusta asti kaahaillaan, sinne hamaan loppuun asti.. mutta hitusen junnaavan kaasuttelun puolelle se menee ja suht yksitoikkoiseksi sitten pidemmän päälle.. kun autiomaassa pöristellään menemään, otto toisensa perään.. toki omaa maustetta soppaan tuopi sokea radiojuontaja joka on sydänjuuriaan myötä sen puolesta että jätkä onnistuisi tavoitteissaan ja pollarit ei sais sitä kiinni ennen määränpäätänsä..

..jätkähän siis löi vetoa että on tietyn ajan sisällä tietyssä paikassa (joka sijaitsee melkoisen kaukana) joten aikaa ei juuri tuhlattavaksi ole, hyvä jos silloin tällöin pienen tupakkitauon verran henkosia kerkiää vedellä. Jätkällä on alla menopelinä melkoisen jykeävästi viritelty Dodge Challenger, joka todellakin kulkee lujempaa kuin laki sallii.

Jos tuossa tuli mainittua kauttaaltaan yllättävän tylsäksi saatu lopputulos, varsinkin idea huomioiden...

SPOILER alert : alkaa !
Toki kyllä leffa yhdessä kohdassa yllättää, ja yllättääkin sit todellakin katsojansa voisiko sanoa että melekeinpä housut kintuissa ja kuin salama kirkkaalta taivaalta ! Jätkä painelee pitkin erämaata, yht’äkkiä se onkin vaipunut unelmiin ja ruutuun läväytetään paljaat naisen tissit melkoisen yllättäen ja varoittamatta, siitä pieni hetki jotain sekavaa muistelmaa ja takas nykyhetkeen kun kumi puhkeaa, siis autosta ! :D mut ei oikein muuten istunut ei yhtään tähän leffaan ja niiiin totaalisen puskista päräytettiin, ilmestyen ei mistään
SPOILER alert : päättyy !

Niin ja ihan loppu oli kans jotain todella jopa odottamatonta ! sinällään nyt ei posotettu sieltä mistä aita ois ollut matalin ! tuon lopun suhteen siis ! mikä on aina ihan hyvä juttu, eritysiesti katsojan kannalta :)

DVD:n kuvanlaatu yhdistettynä aika askeettiseen rakeisuuteen ei välttämättä hirveästi silmiä helli mutta unohtuu ihan kivasti kun elokuva kaasua kunnolla pistää, tuollainen rosoisuus kieltämättä kuvassa sopii tähän elokuvaan erityisen hyvin jos johonkin ! Harmi vain että itse elokuvalta odotin kyllä paljon enempi, pari todella yllättävää kohtausta, oikeastaan kolme kertaa pääs yllättämään mutta muuten jäi omaan makuuni aivan liian pliisuksi suhailuksi.

trailer…

----------------------------------------------------------------------------------------------

Fright Night (2011)

Olikin sitten yllättävän erilainen versio (siis kuin mitä aiemmin jo kirjuuteltu 1985 vuoden Peter Jackson versio), oikeastaan nämä eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Jotain samaa toki pohjimmiltaan useammassakin henkilössä on mutta en kyllä näin radikaalia muunnelmaa tästä odottanut.. paljon enempi tuollaista "high-school" ja teinikamaa ja meininkiä tässä kuin alkuperäisessä.

Suuri ongelma on tuo alku, lähtee todella hitaasti ja laiskasti käyntiin.. ja sitten kun alkaa jotain kunnolla oikeasti tapahtua niin alkaa olemaan jo fiilis että homma on menetetty, varsinkaan kun leffan ainakin näennäisesti terävät kulmahampaat eivät kovin syvälle ja tehokkaasti parhaimmillaankaan uppoudu kuin korkeintaan katsojan istumalihaksiin..

..tarinallisestikin alkupuolen kerronta on sekavaa höttöä ja yhtä suurta reikäjuustoa, ero on valtava kun vertaa alkuperäiseen joka vei heti mennessään ja todella selkeällä tavalla.

Näyttelijöiden palkat on tässä ollut suuruusluokaltaan taatusti aivan toista luokkaa kuin aikanaan, okei ajatkin eri mutta suhteutettunakin. Tällä kerta näille hukatuille ja poltetuille rahoille ei olla kyllä vastinetta saatu.. jopa Colin Farrell taantuu "tavallisten kuolevaisten" tasolle (no heh heh), likka osaa esittävä mimmi on aikas söpö (Imogen Poots) mut ei se oikein riitä leffaa kovin pitkälle yksistään kannattelemaan.. aina mainio David Tennant menee suht hukkaan lahjoineen päivineen, vaikka shown nimiinsä aina viekin kunhan vain ruutuaikaa saa (jota saa aivan liian vähän).. nimilistalta löytyy myös Toni Collette sekä Dave "Jamesin veli" Franco.

Ai niin toi "tuhka/hiili jutska" kun joutuvat valoon on kieltämättä tehty poikkeuksellisen upean näköiseksi ! joten siitä tehostepuolelle pointsit vaikka muutoin vampyyrien kohdalla ei kovin hääppöisesti olla onnistuttu.

Mainiosta ja fiilikseltään mainiosti vampyyritarinasta on väännetty suhteellisen mitäänsanomatonta teinikauhuhuttua, siinäkin suht kehnosti onnistuen.

Kasari "kasiviis" versio pistelee tämän näkemyksen poskeensa milloin vain ja miten vain, ja röyhtäis päälle. Ai niin tälle uudemmalle 2011 versiolla on ilmeisesti vielä tehty jatkoa kakkososan muodossa vuonna 2013 ja ilmeisesti näyttäis taso vain jatkavan laskemistaan kuin lehmän häntä.

trailer…
 

tomine11

Active Member
Bruce Lee – Way of the Dragon – Collector’s Edition (1972)

Jätkä on itselleni jäänyt enimmäkseen ”lentäväksi” nimeksi, lähinnä C64-pelin muodossa kun se peli nimeltään Bruce Lee oli mainio ja tuli pirusti pelattua. Mut se nyt ei paljon miehen leffajutuista tai muutenkaan elämää dokumentoi pakettiin millään tavalla.

Pitäis kyllä katsoa lisäksi tuo leffa, joka kertoo miehestä itsestään tässä joku päivä kans, vaikkei toki itse siinä pääosassa olekaan esiintymässä.. elikkäs Dragon : The Bruce Lee Story, sen verran pitkään on jo odottanut katsomista sekin. Noh nyt oli katsonnan alla kuitenkin tämä aivan eri elokuva.

Bruce on kyllä tässä todellakin kingi ja näyttää mistä kana pissii :D ei paljon muille jää nokan koputtamista kun mies hommiin alkaa !

Aika jopa erikoisen oloinen yleisfiilis tässä elokuvassa ihan alusta asti. Tuntuu että homma on ihan puhdasta komediaa, Brucen näyttely on jotain ööööh en oikein osaa sanoa mitään, vetääkö mies täysin kieliposkessa tarkoituksella vai tahattomasti !? :D kyllähän tuota kahtoo mut sillain hämmentävää heti alusta asti. Ihan hetkittäin, yksittäisinä pieninä mut kuitenkin niin sellaista ”yakuza”pelien vibaa on kans ilmassa väreilemässä, mikä mainiota :D mut vain vähän.

Miehen potkut ja lyönnit lähtevät kyllä räjähtävällä sutjakkuudella jo pelkästään ruudulta nähtynä. Melkoisen napakkaa ja vinhaa viuhunaa kun miehen jalat ja kädet alkavat todenteolla käydä ! ja käy ne kädet kun nunchakuitakin käyttää, eipä varmaan muussa leffassa niitä oikeastaan käytetty olekaan.

Enpätä sitten, voiko elokuva olla huono jossa Bruce Lee ottaa matsia Chuck Norrisia vastaan ? mies miestä vastaan, ilman aseita, vain itsepuolustustaidot seuranaan. Miettikääpä sitä vaikka kun seuraavalla kerralla päätänne raavitte :)

Se mitä tästä etukäteen kuvittelin että mitä sieltä vois tulla, niin tuli kyllä vallan jotain muuta sit, eikä huono juttu ei ollenkaan :) Toki en mä tämän perusteella kyllä ala niitä muita tai sitä kokoelmaa erikseen keräilee.. nämä kaksi Bruce Lee leffaa riittäköön meikäläiselle.

Kansi tietää kertoa että leikkaamaton alkuperäisversio kyseessä. Tiedä sitten kuinka silputtu ne muut versiot lopulta olis. Mysö 1½ tunnin edestä tässä bonusmatskua, mikä toki maittaa :) mm. dokumentti miehestä 52minsaa ja sitten A Fistfull of Yen joka on paradia miehestä ”Hei, me lennetään” elokuvan tekijöiltä ja kestää puolisen tuntia. Maittavan kuuloinen satsi kyl siinä !

trailer…

----------------------------------------------------------------------------------------

007 - Dr. No (1962)

Tämähän oli pätevämpi aloitus kuin mitä muistelinkaan .

Bond tuli mukavan hillitysti esiteltyä ensimmäisessä tehtävässä ja muutama asia siinä samalla selvisi kyseisen hepun "maailmasta" vakoojaverkotokuvioista jne... useampi sittemmin usein ruudulla viereileva henkilö näkyi jo tässä.

Sean Connery veti ihan charmantisti roolinsa, itse päävihu jäi tässä aika (todella) tylsäksi ilmestykseksi ja tuli ylipäätänsä ruutuun todella myöhäisessä vaiheessa ensimmäisen kerran. Ehkä sinällään parempi että homma painottui huomattavasti enempi James Bondiin kaikkinensa.

Ursula Andress hoiti homman kotiin, eikä tämä viimeisin uusittu versio näytä lainkaan hassummalta missään muodossa kuvan laadultaan.

Päätapahtumapaikkana varsin pirtsakkaan raikkaasti Jamaika.

Bonuksia myös mukavasti ja niissä valotetaan mainiosti juuri tuota remasterointia, kerrotaan Bondien ensi-illoista ja niiden merkityksestä jne... joten paljon muutakin kuin vain tähän elokuvaan liittyvää lisämatskua löytyy ihan mukavasti, mikäpä sen parempi


---------------------------------------------------------------------------------------------

007 - From Russia With Love (1963)

Hitusen erikoisesti nimetty "puolin ja toisin". Elikkäs suomalaisittain olis Istanbulissa ja sehän se päätapahtumapaikka elokuvassa onkin, tai ainakin ajallisesti siellä tovi jos toinen ollaan. Mikä sinänsä hitusen yllättävä mutta samalla varsin virkistä kohde, joten parin ensimmäisen leffan osalta tapahtumapaikat ovat olleet mukavan erilaisia kuin mihin yleensä sittemmin on tupattu suuntaamaan astetta tylsemmin.

Mainiota että itse päävihu esitellään heti vaikka sitten pimitelläänkin loppuleffan ajan todella paljon, lähinnä mies tuo huomattavasti kimurantimman juonen Bondin päänmenoksi kuin mitä ensimmäisessä oli. Tässä on myös paljon ns. "pienempiä" tietsikka- ja konsolimaailmasta tuttuja "välibosseja" määrällisesti moninkertaistettu ensimmäiseen verrattuna. Hyvin sterotypisiähän nuo kauttaaltaan ovat jos nykypäivän silmin asiaa katsoo mutta mikäpä siinä. Ihan kelpo viihdykettä silti näin vuosikymmentenkin jälkeen tarjoavat, varsinkin kun ei ihan tuoreessa muistissa tapahtumat ole, siis kun viimeksi tämänkin nähnyt.

Toimintaa on myös huomattavasti enempi kuin ensimmäisessä ja tais budjettikin olla tuplat ekaan verrattuna joka näkyy myös negatiivisessa muodossa hitusen rönsyilynä sinne sun tänne kun ensimmäinen oli hyvinkin tiukka ja selkeä paketti. Toki ilahduttavasti lopputaisto ei ole ihan perinteinen vedä sä mua vartti ensin turpiin niin sitten mä kiskon sua vartin turpiin, vaan toiminta on tasaisemmin siloteltu pitkin leffaa eikä näin ollen kaikkia munia ole yhteen koriin tiukasti laitettu.

Mitä taasen naiskauneuteen tulee tässä elokuvassa, niin melkeinpä kaikki mimmit on poimittu tuolloin eri maiden missikisoista. Naispääosassa on Italian suunnalta Daniela Bianchi. Toki eräs poikkeuskin joukkoon mahtuu ja se on Lotte Lenya, joka on poimittu taasen Oscar ehdokkuuden turvin mukaan eikä missikisoista.

Parin ekan leffan jälkeen pakko myöntää että aika ei ainakaan ole liian pahoin kullannut näitä muistoja. En näistä parista leffasta oikein mitään muistanut ja epäilin että johtuisko siitä että olivat niin huonoja ja mitäänsanomattomia mutta eipä ollut lainkaan siitä kyse.. olivat itse asiassa positiivisia ylläreitä että oli jo unohtanut kuinka kelvollisia nämä ovat edelleen. Osittain ehkä muistakin syistä kuin aikoinaan mutta leppoisaa ja helposti katsottavaa menoa kaikkinensa. .

..nykyajan meiningissä kun kaiken pitää olla niin h*l*vetin superinhorealistista, raadollista ja synkkääkin synkempää niin siinä mielessä tämä on ajoittain puhdasta hömppäviihdettä :) vaikka Conneryn Bondit eivät suoranaisesti sellaiseksi olekaan välttämättä tarkoitettu, toisin kuin sitten osa Roger Mooren 007-leffoista.

Osattiin sitä näköjään jo 60-luvulla tehdä mainioita elokuvia, siis eikä vain Bondeja vaan paljon muitakin :) niin tarinavetoista draamaa, jännäriä kuin komediaakin. Uudelleen remasteroituna kuvanlaatu näyttää mukavan skarpilta ja yllättävän hyvältä. Toki erilaiselta kuin nykypäivän leffoissa mutta vain hyvällä tavalla silmiinpistävää vaihtelua sillä osin tarjolla. Mitä noin musiikkeihin tulee niin ovat parissa elokuvassa vähän jääneet yleisellä tasolla ehkä hitusen vaisuiksi kokonaisuuksiksi, pieniä kohokohtia sekaan mahtuu mutta jotenkin statistin roolia ovat vetäneet.. toki itse Bond theme jaksaa aina kummasti sykähdyttää, vaikka sen lukemattomia kertoja jo kuullut olisikin.

Bonukset ovat hitusen erikoisesti nimetty ja aina välillä pieni yllätys että mitä sieltä tulee mutta todella usein äärimmäisen mielenkiintoisia juttuja ja niitä riittää kiitettävästi aina jo pelkästään leffankin levyllä sit on vielä erikseen levyllinen bonusmatskua. Mut nämä leffakohtaiset on kans melkoista namua.

Kuvanlaadussa, väreissä jne... on muuten häkellyttävä ero verrattuna tuohon alkuperäiseen ja tuohon uudelleen tehtyyn. Vaikka alkuperäisesä on tiettyä ajanpatinaa ja sen (t/l)uomaa charmia ja fiilistä yllin kyllin niin kyllä tuo parannettu versio silti vie omasta mielestäni potin nimiiinsä. Toki täysin makuasia !


trailer…

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jessabelle (2014)

Lissääkö luvassa lie tuollaista nykyajan "liukuhihna" kauhumeininkiä ? Alussa mainostellaan ennen tämän alkua muita kenties hyvinkin samantyylisiä leffoja, joista ole kuulutkaan... näitä taitaa tulla kuin sieniä sateella, mutta onkos tällä kertaa kyseessä herkkutatti vaiko kärpässieni ? "tatteilun makuun" ei ainakaan siltä osin päästä että paljasta pintaa ja seksikkyyttä tästä leffasta on turha odotella.

Tässä lähinnä kiinnitti tuo Sarah Snook huomion kun vetäs sen verran kelpo roolisuorituksen The Predestination leffassa että pitihän sitä jo pelkästään sen takia tämäkin sit kahtella. Näyttääpi muuten ajoittain melkoisesti samantyyliseltä kuin toinen näyttelijä Emma Stone tämä SSnook. Niin tai näin niin todella lupaava ja mainio on työssään tämä SS.

Peruspätevä. Lisäjännitystä peliin on selkeästi haettu sillä että päähenkilö istutetaan pyörätuoliin, vaikkei sitä puolta sitten hirveästi hyväksi käytetäkään vaan melkeinpä päinvastoin. Ympäristö on omiaan kun ollaan Louisianassa ja kaiken takana on Voodoo, niin ja rämeelläkin pyörähdetään.. joten siltä osin puitteet paremmin kuin kunnossa.

Sinällään voodoo jutskia on aikasta vähäsen joten sinällään pysynyt aihe mukavan tuoreena valkokankaalla. Tässä tuosta puolesta ei kuitenkaan ihan tarpeeksi irti revitä, vasta loppupuolella alkaa se tulla enempikin kuvioihin joten Voodoon osalta pidin vaikkapa The Skeleton Key leffasta enempi, joka on mielestäni todella aliarvostettu leffa omalla tavallaan. Toki sitten on se Angel Heart siellä kanssa.

Tässä homma pysyy kiitettävästi kuosissaan ja jopa maanläheisenä, eikä karkaa ihan älyttömyyksiin tarinallisesti mistä aina pisteet kotiin !

"Ihan kiva", tiedä sitten onko se tarpeeksi.. ainaskin pääosanäyttelijättären kyvyt riittäisivät vieläkin kovempaan tykitykseen.

trailer…
 

tomine11

Active Member
Chef (2014)

Ei mikään tyhmä äijä tuo Jon Favreau ! jäbikkä on kirjoittanut ja ohjannut tämän elokuvan ja mikäpä siinä kun sitten naispääosaan ottaa mm. Sofia Vergera ja Scarlett Johansson kaksikon :D näytteleepä muuten mies itse kans leffassa ja muita miesnäyttelijöitä on… Dustin Hoffman, John Leguizamo, Robert Downey jr. sekä Bobby Cannavale.. joten ei hassumpaa nimilistaa siltä osin tällaiseen kokista kertovaan leffaan.

Tuntuu nämä ruokajutut olevan varsinkin telkussa todella in aihe yhteen aikaan ja niitä pukkaa ihan s**t*n*nmoista tahtia ja ties millaista formaattia.. räjähtänyt tuolta osin koko homma ihan kätösille. leffarintamalla ei sentään ihan niin hirveätä ähkyä ole viime vuosina pukannut, vaikka jokunen yrittelijä siellä täällä on sielläkin puolella välillä yritellyt.

Symppis pikkumukava purtava, välipalaksi hieman tuhdimpien annosten lomassa nautittavaksi.. varsinkin alun hitusen tuhdimman purtavan ja elämän raadollisuuden jälkeen päästetään vapaalle vaihteelle ja annetaan mennä, vaikkei mihinkään yltiöpäiseen meininkiin onneksi lähdetä revittelemään, vaan elokuva luottaa omiin vahvuuksiinsa alusta loppuun ja onnistuu pitämään mainiosti oman päänsä ja identiteettinsä, hienoa :)

Hyvä leffa <- >parempi mieli.

Ruokapornoa ! tosin sitten mitään paljasta pintaa tästä on turha odotella, pidättäydytään ihan visusti asia linjalla ja ruuan suhteen herkuttelulla ja sitähän tässä piisaa, joten edelleenkin jää ihmisiltä tietämättömiin onko itse päätähdellä Prinssin Nakki vai kunnon HK:n Sininen.. eikä vastapainoksi myöskään vastakkaiselta sukupuolelta juuri meloneja esitellä.

..yllättävän asiallinen ja lopulta jopa syvällinen leffa mutta ei raskasta katseltavaa kuitenkaan alkuunkaan! Välillä katsojan ajatuksiin ujutetaan että voiko omassa työssään onnellinen, jos joutuu liiaksi liekaan kahlituksi, eikä saa yhtään omia ajatuksia luovia käytäntöön testaukseen, kuinka pitkälle sellaista jaksaa ? Toki sitten vastaan tulee myös netin suuret mahdollisuudet ja mutta myös valtaisat sudenkuopat. Kivasti ajanhermolla taiteileva elokuva :)

Huonoa jos pitää jotain mainita, niin tulee p*rk*l* nälkä tätä katsellessa :D

Onkohan Twitter ollut leffan yksi rahoittajista ? sen verran saapi mainosta nimittäin LintujenPiiperrys tässä.

trailer…

----------------------------------------------------------------------------------------------

Puppet Master (1989)

Jonkusen verran näitä nukkeilullisia kauhuleffoja aikojen saatossa ollut ja varmasti Chucky niistä slasher/huumori tyylisistä ehkäpä sitten noussut hiljaa hipsien tunnetuimmaksi ja ehdottomasti genrensä sitkeimmäksi sissiksi, onhan "heppuliini" käynyt ajallisesti vielä päivänvaloa kurkkimassa ihan viime vuosina ja kenties tulevaisuudessakin viel.. tietysti myöskin Gremlins, Critters hitusen erityylisiä otuksina aikoinaan, jollain tapaa kans aikoinaan lisää bensaa liekkeihin viskoi tämän tyylisiin elokuviin.

Takakannen mainostekstisutkautus "This is not Child's play..." onkohan tuo lisätty tähän vai ollut jo alkuperäisessä. Selvästi terveiset sinne Chuckyn suuntaan joka tapauksessa.

Elikkäs tälläinenkin kuin Puppet Master näyttää ilmestyneen vuonna 1989 ja mennyt meikäläiseltä aina tähän päivään asti totaalisen ohitse, niin tämä elokuva kuin sen "lukemattomat" jälkeläisetkin.

Noh mikäpä siinä kun näyttäis Blu-raylle tulleen uusio versio, jossa kuvaa vähän remasteroitu (1080P HD), tuotu laajakuvaformaattiin jne... Toki pitää myöntää että toivottavasti tuon kuvan kanssa vensklailu on tehty hyvin, kun senkin voi pahimmassa tapauksessa ryssiä aivan totaalisesti ja homma näyttää sitten paljon hirveäämmältä kuin jos joltain VHS:ltä sitä taasen veivaus.. noh ainakin kansitaide antaa kivasti uskoa että leffan juuria on siltä osin kivasti kunnioitettu eikä välttämättä lähdetty ihan liikaa kuitenkaan sorkkimaan..

..pieni huokaus helpotuksesta sen osalta että onneksi kuvanlaatuun on kajottu sitten positiivisella tavalla ja homma ei särähdä millään tavoin silmään :)

Bonusta myös siitä suuresti että kannen sisuksista löytyy myös useampi sivunen lehtinen (Collector's Booklet Notes), jossa ihan kivasti tarinaa kerrotaan elokuvan synnystä, historiasta, sen ajan kauhuleffoista, sitten myös haastattelu tyypistä joka on tarinan elokuvalle luonut. Todella mainiosta lisäjutskaa jota todella arvostaa ! :) Näin siis ainakin tässä uudessa painoksessa, tuota tuskin on ammoisina aikoina mukana ollutkaan.

Pidemmillä p*sk*njauhamisilla on tänne asti tultu, joten itse leffasta sitten..

..onko se hyvä ? Onhan tämä sellaista ns. B-luokan (tai no aakkosissa vois edetä pidemmällekin) ”roskaa” mutta jollain tapaa kuitenkin viihdyttävää sellaista puutteineen päivineen ja vallan virkistävää katsoa tänä päivänä ensimmäistä kertaa, tietynlainen nostalgian värinät nostaa väkisinkin päätään ja tätä osaa katsoa hitusen sormien välistä ja aivan erilaisella mielellä kuin siihen aikaan kuin tämän ilmestyi, tuolloin ois varmasti jäänyt meikäläiselläkin vastaanotto astetta nuivemmaksi kuin mitä tänä päivänä. Toki jotta leffasta parhaiten irti saisi niin pitää katsojan pystyä ja olla sellaisissa fiiliksissä että voi lähteä lähtemään tuollaisen nostalgian Huuruihin täysillä mukaan.

Kuvauksellisesti elokuvassa on jonkisen verran ns. silmistä kuvattua FPS kuvakulmaa (enemmän kuin tuttu räiskintäpeleistä) varsinkin eri nukkejen silmien kautta kuvattua. Suhteellisen vähän kuitenkin tuota käytetty elokuvissa ylipäätään tehokeinona.

"Juonenahan" eräs nukentekijä tuntuu omaavan kyvyn henkästä nukkensa eloon, ja alussa kun pahat sakemanni (natsit) sedät saapuvat ovelle kolkuttelemaan, tosin tässä ei vielä puolustauduta juurikaan mutta myöhemmin itse ehdat amerikkalaiset ovat tulossa valtaamaan hotellin (sekalainen seurakunta selvännäkijöitä sun muita yliluonnollisuuden tutkimiseen erikoistuneita hihhuleita).. mielenkiintoisimpana kenties suhteellisen pervo pariskunta joka käskee naisten ajatella villeimpiä seksifantasioitaan ja sitten ne napsaavat ne omiin ajatuksiinsa jos kykenevät, sitten hotellissa varsinkin naistutkija tuntuu hyvin löytävän paikat joissa on ajan saatossa vähän touhuttu vähemmissä pukeissa...

..hotelli siis paikka jonne nuket ovat ajansaatossa kotiutuneet.. niin täytyyhän nukkejen sitten "puolustautua". Nuket joita siis viisi posliinista jannua (okei mimmikin on seassa), omaavat erilaisia kykyjä päästellä ihmisraukkoja päiviltä, tosin noista muutama saa huomattavasti enempi sitten ruutuaikaa kuin loput. Elokuvassa oleva ihmiset ovat tässä leffassa poikkeuksellisen vastenmielisen oloisia "nuljaskoita" ja muutenkin saavat Bates Motellin tuntumaan rauhallisen auvoisalta lomakeskukselta.. tai no oli siellä yksi suht symppiksen oloinen kaveri ja sekin päästeli itsensä päiviltä jo heti alkupuolella elokuvaa.

..juoni on vähän omalla tavalla "hämärän hämyinen sekametelisoppa" ja katsojan pitää jotain lankoja välillä itsekin vedellä, vaikkei tuo ehkä ihan tarkoituksen mukaista aina olekaan.

Itse leffan sankareista elikkäs nuket. Niistä kerrotaan todella säästöliekillä oikein mitään, niitä pimitellään todella pitkään, liekö sit jatkoilla vähän rempseämpi meininki ?

No joo.. saas nähdä miten määrällisesti (tehty peräti 10 elokuvaa) todella useissa jatko-osissa sitten ? onko nuket vanhoja tuttuja ? vaiko uusia ? onko leffoilla edes jotain löyhää sidettä juonellisesti toisiinsa vai pompitaanko miten sattuu menemään ? pureudutaanko syvällisemmin yhtikäs mihinkään ?

trailer…

-----------------------------------------------------------------------------

Puppet Master II (1990)

Kansitaide jatkaa samaa linjaa kuin ekan kansi (noh ihmekkös tuo kun suht tuoreita uudelleen julkaisuja ovat), mukana menossa myös mainio Collector's Booklet Notes ! :)joka kivasti kertoo jatkojen mahdollisuuksista ja mahdollista sudenkuopista myös ! löytyy myös tekijöiden haastattelua jne.... kuvanlaatu remasteroitua HD kamaa ja samoin myös äänet joten se puoli totaalisen kunnossa tässä uusimmassa Sinisäteen julkaisussa. Niin noh mainittakoon että on myös kääntökannet tarjolla, jos hitusen toista tyyliä halajaa saada kansitaiteeksi.

Ohjaaja on vaihtunut.. tällä kertaa ohjaajana toimii David Allen, samainen heppu on jossain myöhemmässä vie ollut mm. erikoistehosteita väsäämässä. Mies vastaa myös tässä ohjauksen lisäksi erikoistehosteista ja on ollut niitä väsäämässä mm. Young Sherlock Holmes sekä Willow tuotoksissa.

Myös tarinallisesti jatketaan hyvin pitkälti siihen mihin ensimmäisessä osassa jäätiin.. tuttuja nukkeja liuta ja toki uutta "vertakin"tulee mukaan.. Hotellissa taas ollaan kun uusi kattaus paranormaalien asioiden tutkijoita saapuu nukeilla tuomaan uutta aivoa purtavaksi.. ihmisaivoista nimittäin saadaan elämäneliksiiriä irti uutettua, eliksiiriä jolla saavat kovasti manan majoille aikoinaan joutuneen luojansa herätettyä ja pidettyä elävien kuolleiden kirjoissa, samaisen herätyksen teon toki itse nukenluoja aikoo tehdä omalle edesmenneelle vaimolleen..

..elikkäs tutkijaheput siis saapuvat tutkimaan mitä kyseisessä paikassa oikein tapahtui, joten tulevat selvittämään ensimmäisen leffan outoja tapahtumia.. ihan jees, pohja on ainakin kunnossa jolle voisi rakentaa varsin onnistuneen kokonaisuuden kyllä ainakin noin vielä ideatasolla ollessa !

Ihan jees, siinä missä ensimmäinenkin. !Toki se kantsii olla alla katsottuna jotta jotain hämärän hämyistä osviittaa on jo mitä tuleman pitää ja kyllähän ensimmäisen lopussa jo vähän "vastaustakin" annettiin että "mistä kysymys". Joten siltä osin auttaa astetta paremmin pääsemään jyvälle tapahtumista, varsinkin kun leffan tarina ja juoni myös siihen ensimmäiseen enemmän kuin paljon perustuu !

Ai niin myös vanha tuttu tunnari "sulo"sointuineen on pysynyt pitkälti samana ja hyvä niin.. on ihan kelpo tavaraa nimittäin. Tosin sitä ekassa vähän puhkikulutettiin liikaa soittamalla.. siinä nimittäin ois jo melkein vaikkapa jonkin Radio Novan repeat soittolista haastettu toden teolla.

Varsin kelvollinen jatko-osa.. tai no jos totta puhutaan ja rehellisiä ollaan niin jopa erittäin hyvät jatkot nämä olivat ! syventi myös ensimmäistä elokuvaa todella paljon ! kaikkea mistä kyse jne... ensimmäinen elokuva toki pitää olla katsottuna josta tästä saa kaiken irti, mutta sitä myöden tämä m myös siten antaa takaisin katsojalleen..

..petrasi melkeinpä kaikessa verrattuna ensimmäiseen leffaan. Huomattavasti mielenkiintoisempi tarinallisesti, paljon ehyempi kokonaisuus elokuva ja erityisesti juonellisesti jne... voisi jopa luonnehtia pienimuotoiseksi löydöksi tätä ! :)

trailer…

--------------------------------------------------------------------------------------

Dead Silence (2007)

Joo'o.. kaippa tämäkin voidaan tuohon kauhunukkeleffojen kategoriaan lykätä, vaikka sinällään hitusen erilainen kuitenkin pohjimmiltaan on. Tällä kertaa "pahisnukkena" on vatsastapuhujannukke... sellainen perusmalli jonka varmasti suurin osa mieleensä kyseisestä sanasta luo.. miksihän muuten aina tuppaavat nuo nuket olemaan aika creepyn näköisiä ? vaikka yleensä ”huumoria” niiden kautta luovatkin.. mut poikkeuksetta sinällä aika "vastenmielisen" näköistä sakkia, siis ne niiden nuket tuppaavat olemaan, vai liekö se suumekanismi sen sitten tekee ? no sitä ei tässä elokuvassa sentään pohdita :D ..

..myöskään aivan samalla tenholla tässä ei todellakaan temmelletä nuken kipaistessa ja sinkoillessa menemään kuin vaikkapa mitä vallattoman vikkeläkinttuinen Chucky pistelee menemään tossut sauhuten. Tämä jeppe keskittyy enempikin hienovaraiseen mumisteluun sekä silmien & pään kääntelyyn, eikä mitään actionmaista tykitystä ole tarjolla kun posliini/puu/kumi ruudussa vilahtaa, toki suutakin välillä vähän raotellaan.. toki tuo sitten hivenen murenee mitä pidemmälle homma etenee ja vipinää tuntuu myös nuken kinttuihin löytyvän kun maisema alkaa vaihdella kun loputtomasti saman tiirailu on alkanut kyllästyttämään, mutta todella pieninä annoksina tällä kertaa.

Leffan värimaailma on kyllä todella kalsean viileä kauttaaltaan ja pistää todella silmään. Lämpimiä värejä on turha tässä elokuvassa odottaa näkevänsä missään vaiheessa.

Elikkäs kyseisen nuken omistajat tuntuvat heittävän veivin nurkkaan hyvinkin nopskaan, varsinkin kuolleiden kasvot tuntuvat kohtaavan hyytävän nukkemaisen lopun. Lopulta kaikki tiet eivät vie Roomaan vaan Ravens Hair nimiseen pienen kyläpahaseen, jossa on ollut aikoinaan nainen jonka kirous tuntuu jotenkin nuken vallanneen ja sitä sitten lähdetään tutkimaan erään vaimonsa menettäneen hepun voimin.

Etukansi muistaa mainita että ois Saw leffan tekijöiltä, noh (ainakin) ohjaaja näyttäis olevan samanniminen hemmo tässä kuin mitä oli "sahassa" ! elikkäs kyllä vaan James Wan ! joten ei ole nyt sitten ihan kenestä Vaan kyse :D Siltä osin ihan lupaava, tosin sen (ekan) leffan sairas nerokkuus ja pelottavuus tuli myös pitkälti kelvollisesta tarinasta ja sillä lopussa leikittelystä. Kyseinen jeppe näyttää muuten ohjanneen Fast & Furious 7 joka näyttää olevan melkoinen mustalammas verrattuna muihin nimikkeisiin jotka ovat hyvinkin kauhupainotteisia. Sittemminhän sieltä on tullut mm. Aquaman.

Pätevästi tehty ja kuvattu elokuva tämä on, pakko myöntää.

Muutoinkin ihan näppäriä tyyli"kikkoja", ei kauhun luonnissa mutta muutoin kun vaikkapa paikasta toiseen liikutaan, tuo kivasti eloa menoon. Ei mitään maailmaa mullistava mutta katsomisen arvoinen. Suhteellisen perinteinen elokuva eikä niinkään nykyajan kikkailutwistifestivaali, vaikka pitäähän siinä se yksi jonkinlainen jysäri mukana olla, joten siltä osin ei tänä päivänä siihen totaalisen poikkeukselliseen sakkiin silltäkään osalta menty. Tarinallisesti suht (todella) perinteinen mutta silti riittävän moniulotteinen jotta katsoja jaksaa kyydissä mukana olla koko matkan ajan.

Kauhun puolella mennään todella pitkään vanhan kaavan scary jumpeilla.. lopussa toki pikkuinen ripaus yliluonnollista sekaan, kuitenkin suht maanläheisissä merkeissä mennään että aivan totaalisen yliampuvasti rakettia Marsiin tykitetä menemään sarjatulella. Toi vatsastapuhuminen kun on suuri osa juttuja periaatteessa, niin yksi vallan mainio idea tässä on siihen ääneen liittyen kyllä. Lopussa tuli häkellyttävän paljon mieleen The Evil Within peli, noin miljöön, lavastuksen, puvustuksen, valaistuksen myötä.. vaikka paha itsessään ihan erijutuista tuossa pelissä kumpuaakin kuin mitä tässä elokuvassa

trailer…
 

tomine11

Active Member
Focus (2015)

Alkupuoli pääsi yllättämään ihan kivasti, ei sentään housut kintuissa mutta noin muuten kyllä. Ihan mukavasti käydään läpi "perusteita" kuinka huomio viedään muualle kun vaikkapa taskuvarkautta tai vastaavaa siinä touhuillaan. Sinällään ihan vinkkinä mitä voipi vaikkapa varoa tai varautua ettei noin itselle koskaan kävis.

Loppupuolella hitusen homma menee omaan makuun vähän turhan sekavaksi varsinkin tarinallisesti, eritysesti ihan loppu nyt ei vaan kovinkaan säväyttänyt.. mutta kyllä tuossa koko leffan ajaksi riittää siltä osin silmäniloa kun naispääosanesittäjä mekkoon jos toiseenkin leffan aikana sonnustautuu helmat hulmuten, not bad at all voisi jopa tokaista :)

Ihan kiva kesäleffa ! kiitos noiden lukuisten mekkojen joita Margot Robbie esittelee pitkin elokuvaa :)

Välipalapurtava. Hetkellisesti vie huomion pois näläntunteesta mitä elokuvanälkään tulee, mutta ei sentään niin täyttävästi että tällä kovin pitkälle pötkittäis, nopsaan alkaa jo täyttävämpää tehdä mieli ja masukin kurnutella.

trailer…

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Psycho II (1983)

Todelliselle klassikolle jatkoa, mutta voiko se olla hyvä, kun tunnelman mestarillinen tiivistäjä Alfred Hitchcock ei ole enää ohjaajana vaan Richard Franklin vastaa siitä puolesta..

..Norman Batesina sentään jatkaa ensimmäisestä osasta tuttu Anthony Perkins. Muissa rooleissa mm. Vera Miles, Meg Tilly...

Ihan alkajaisiksi, ennen kuin alkutekstit ruutuun pläjähtävät, muistellaan hitusen vanhaa (sen erittäin kuuluisan kohtauksen muisteloinnin muodossa) ennen kuin katsoja saa mutusteltavakseen uutta kuvamatskua ja tarinanjatkoa..

..tarinallisesti siis Norman Bates pääsee tässä takaisin vanhaan tuttuun kotikoloonsa, enemmän kuin vanhaan tuttuun hotelliinsa, 22-vuotta kestäneen hoitoreissunsa jälkeen, kun on ollut vuosia mielisairaalassa psykiatrisella osastolla kuntoutumassa, toki läheskään kaikki eivät ole sitä mieltä että mies olisi valmis palautettavaksi ihmisten ilmoille. Eräänä päivänä hotelliin saapuu uusi vieras jota jahtaa menneisyys omalta osaltaan, nimittäin kyseinen nainen on erään naisen siskon tytät joka on kyseisessä hotellissa aikoinaan murhattu ja kyllä vain tiedätte kyllä todennäköisesti kuka tuo murhattu sisko oli, jos ensimmäinen elokuvan kanssa on joskus tuttavuutta tehnyt. Vastakaikua "hotellielämälle" tuo hepun saama työpaikka paikallisessa burilaisravintelissa.

Legendojen rinnalla ja tasolle toki vaikea yltää ja vielä vaikeampi jos on jatko-osa kaiken lisäksi... mutta mutta.... yllättävän pätevä ja sopivan hyytävän viiraava fiilis tässäkin kauttaaltaan oli kauttaaltaan ja Anthony Perkins vetää kyllä roolinsa jälleen mainiosti. Jatkot joille kannatti ehdottomasti osallistua, saas nähdä mitä III tuo tullessaan sit !? Tämä toka osa oli kuitenkin yllättävän hyvä ja paljon parempi kuin mitä uskalsi toivoa !

trailer…

----------------------------------------------------------------------------------------

Psycho III (1986)

Ensimmäinen todella yllättävä veto on tuo ohjaaja tässä ! nimittäin tämän on ohjannut itse Anthony "Norman Bates" Perkins, onkohan jätkän ainoa ohjaustyö ollut vai onko jotain muutakin sit ohjannut ? Noh, mies lienee jo niin sisäistänyt roolinsa että ei taida ohjausta enää kaivata omaan roolisuoritukseensa.

Ei tämäkään nyt mikään ihan totaalisen toivoton tekele ollut, joten ihan katsottavan kelvollinen. Ei kuitenkaan kokonaistunnelmassa pärjää edeltäjälleen että siltä osin heikointa antia mutta tasokkuutta noissa aiemmissa (varsinkin ekassa tottakait) ollut sen verran että ei mikään paha hommeli sinänsä kuitenkaan… mutta alkoi tässä kieltämättä jo vähän jalka painamaan loppua kohti mentäessä ja ajoittain pientä ontumista jo vipellyksessä mukana.

Mukana menossa rooleissa muutama tuttua naama (siis näyttelijä), jotta ihan pelkäksi pääjeben touhuiluksi tämäkään ei sentään jää, Norman Bates showksi sinänsä kyllä edelleen hyvin vahvasti. Tässä kuitenkin nämä ei päähenkilöt ovat huomattavasti suuremmassa roolissa ja saavat kuva aikaa ja syvyyttä omiin hahmoihinsa ilman Norman Batesia tai mammaa päälle päsmärinä, huomattavastikin enempi kuin koskaan aiemmin.

Hommahan jatkuu tismalleen siitä mihin toinen elokuva päättyi, tai ihan pieni tovi saattanut vierähtää mutta noin tapahtumallisesti kuitenkin..

..tällä kertaa itseään etsivä ja viimeiset ajat surkeiden sattumusten sarjassa vaeltanut naisasiakas jota menneisyyden haamut riivailevat takaraivossa ajoittain kummitellen, saapuupi Bates Motelliin yökylään.. samoin kuin eräs mies joka alun jälkeen erittäin vahvasti myös tähän naiseen liittyy, joten siitäkös taasen varsin helvetillinen motellikeikka itse kullekin tiedossa, kun samalla "kakkosen loppua selvitellään" kans tässä.. siinä sivussa samalla mennään vähän "pornompaan" suuntaan ja hypätään tissivillityksen kelkkaan mukaan vielä entistä enemmän.

Kuten joskus sanottua, aika aikaansa kutakin ja aika mainio aika oli tämän kolmannen leffan jälkeen sitten pistellä pillit pussiin, jotta ihan kelpo maku koko hommasta suuhun vielä lopulta jäi.. onneksi sittemmin tv-sarja puolella ollaan tehty hitusen erikantilta prequelia erittäin onnistuneella tavalla :)

trailer…

------------------------------------------------------------------------------------------

Speed 2 : Cruise Control (1998)

Mukava aina verestellä muistoja jonkin leffan parissa, jonka on jo pitkälti kerinnyt unohtamaan tai jollain tavalla hatarasti muistaa että ei ollut odotuksien arvoinen tai ylitti ne reippaasti. Sitten joskus pitkän ajan jälkeen katsoa uudelleen ja miettiä että onko vielä kenties samaa mieltä vai onko yhtään mielipide aikojen saatossa muuttunut, kenties sen takia kun on ikää tullut ja ajattelee kenties hieman eri tavoilla joistain asioista mitä leffassa arvostaa tai vastaavaa.

Eipä osununna salama kahta kertaan Jan De Bontiin kun Speed elokuvalle jatkoa väänti, ainakaan yhtä suurella volttimäärällä.

Kun ensimmäinen leffa on edelleen todella upea toimintapätkä ! jossa vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää yltäkylläisesti ja homma jaksaa tykittää menemään todella pitkän pituutensakin verran eikä hyydy edes siinä vaiheessa kun bussista pois pompataan, mikä on jo saavutus sinänsä ! …

…niin tämä tuotos seilaa valitettavasti melkoisen karikkoisesti matkaansa kivetyksestä toiselle pohja raapien.

Tai ainakin tuollaiset muistelmat olis, joten liekö vielä samat fiilikset tämän elokuvan suhteen niin monen vuoden jälkeen ?

Ohjaajana siis on Jan De Bont, jonka leffoista harvinaisen onnistunut tuo ensimmäinen Speed leffa oli, sen jälkeen saatika sitä ennen mies ei ole juurikaan kovin muistettavaa tekelettä kasaan saanut väännetyä.. noh kait Twister joillekin ihan jees oli (tais olla ennen ekaa Speediä), aikaan jolloin erikoistehosteet toivat oman elokuviin mausteensa ja kehittyivät ylipäätään sille tasolle että niiden varaan melkeinpä yksistään oli jo mahdollisuus tehdä toimiva kokonaisuus ja oli vielä tietyllä tapaa jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Kerran mies kuitenkin osui täydellisesti siihen kultasuoneen mihin yrittikin (Speed) mutta muuten melkoista hakuammuntaa vailla todellista napakymppiä on miehen ura ollut elokuvasta toiseen.. yritti mies sitten aikanaan myös kauhuleffaa (kummitustalo) tarinaa tehdä erikoistehosteiden varaan (The Haunting 1999)..

..niin mainittakoon että nuo aiemmat kehut ja kritiikit nimenomaan silloin kun mies on ohjaajan pallilla patsastellut ! Kun on muissa duuneissa ollut leffojen teossa, niin sitten on todella vakuuttavaa jälkeä tehnyt useammankin elokuvan osalta.

Tässä vauhdin hurman toisessa osassa Sandra Bullock jatkaa siis pääosassa mutta Keanu Reevesin saapikkaat täyttääpi astetta valjumpi Jason Patrick.. pahiksen roolissa Dennis Hopperin tilalle tuleepi Willem Dafoe, joten siltä osin hommaa nyt ei olla suoraan menetetty ennen alkutekstejä ! Tosin en kyllä oikein ymmärrä miksi vaikkapa Sandra Bullock uransa alussa pistettiin kerta toisensa perään puhtaasiin toimintafilmeihin, kun mimmi ei oikein istu niihin kuin nyrkki silmään. Tässä leffassa myös Defoa jää jotenkin hyvin päälle ja väkisin liimatun oloiseksi ja näyttelee jotenkin hassusti.

Tapahtumapaikka on siis luksusristelijä, jossa liekö hullu heppu vai mitä lie, kaappaa aluksen. Näyttelijöistä ei oikein kukaan istu tällä kertaa rooliinsa täydellisesti. Toiminta ei nappaa oikein missään vaiheessa samalla tavalla mukaansa kuin mitä todella hyvin ensimmäisessä vei mennessään, katsojansa penkkiin nauliten ja ajan kuin silmänräpäyksessä hurahtaen. Todella pitkä on toimintaleffaksi tämäkin, mutta ensimmäinen meni kuin hujauksessa koska oli sen verran laadukas, niin tämä tuntuu sitten ajoittain pitkäveteiseltä... vaikka Industrial Light & Magic koettaa parhaansa mukaan tehdä jotain erityistä tällä kertaa vetten päällä, eikä sinällään omalla tahollaan petä. Perusvarmaa duunia heiltä ja homma puksuttaa kivasti aalloilla keinuen heidän osaamistaidolla, varsinkin loppurysäytyksessä tehostevelhot päästetään valloilleen ja näytämään teroitetut kyntensä.

Ykkönen toimi aikoinaan ja toimii ajattomasti tänä päiväkin, takuuvarmasti myös tulevaisuudessa ! Kakkonen ei toiminut aikoinaan, hitusen paremmin tänä päivänä mutta kovin kummoisia ennustajan lahjoja tuskin tarvitsee jos veikkaa miten tämä toimii tulevaisuudessa joten hirmuisen nousevaa käyrää ei kuitenkaan tälle kannata ennustaa.. sillä ei tämä nyt ihan totaalinen kikkare ole saatika kuralierua, mutta suurin ongelma on se että niin paljon parempiakin ! on tarjolla..

..toki jos alkaa miettimään oisko tämän tyylistä leffaa sitten merenaalloille vangittuna ja tehtynä toimivampana versiona, niin aika hiljaista taitaa olla.. Kaappaus Merellä on kyllä kova ! :) ..

Niin mainittakoon vielä että pieni ”viittomakieliripaus” oli varsin mukava lisä tälle leffalle :)

SummaSummaRum .. ei tämä nyt ihan niiiiiiiiin toivottoman luokaton räpellys ollutkaan kuin mitä muistelin, oli tällä ihan pienet hetkensäkin jotta loppuun asti sinnitteli, vaikkei mitään suuria tunteita mihinkään herätellytkään sisuskaluissa. Ehkä se kuitenkin kertoo enempi näistä nykyajan puhtaista toimintaleffoista millekkä tasolle ne ovat vajonneet, kun verrataan näihin aiemman ajan keskivertoihin tai heikompiinkin tekeleisiin, niin nykyajan jutskat ovat jo nyt sitten niidenkin kanssa valitettavasti lirissä..

..pakko se on tänä päivänä kuitekin ihan hitusen myönteisempään suuntaan mielipidettään tästä muuttaa, vaikka mitään loikkaa ei tullut sentään. Odotin tästä hatarien muistikuvieni perusteella aivan totaalista kuraa. Toki kaukana edelleen niistä genrensä parhaimmistosta, mut kyl tän katteli vaikka aivan liian pitkä tämä on edelleen ja sen takia vähän puuduttavakin, olis vaatinut kunnolla tiivistämistä ! tiukalla kädellä runnoen ja saksien.


trailer…
 

tomine11

Active Member
Turisti (Force Majeure) (2014)

Ruotsalainen perhe on päättänyt lähteä Alpeille viettämään leppoisia lomapäiviä. Kaikki kuitenkin muuttuu kertaheitolla kun kutsumaton vieras "valkoinen helvetti" saapuu lumivyöryn kera pippaloihin kuokkimaan.. tai itse asiassa tämä ei sitten lopulta todella ollutkaan tuollainen perinteinen katastrofielokuva, kuin korkeintaan mielensyövereitä sitten kaluten.. nimittäin tämä lumivyöry ei ollut elokuvassa sellainen mitä kaikki taatusti sen odotti olevan.

Cannesin filmifestivaaleille palkinnon pokannut ja Golden Globe ehdokkuuden saanut leffa tuskin voi kovin kehno olla lisäksi kotimaassansa Ruotsissa myös vetäs kotiinsa ennätykselliset kuusi Guldbagge palkintoa kirjahyllyä koristamaan, vai takankoreunukselle lie … ja kylälhn sieltä suunnaltahan on laatuleffoja suht kivastikin siunaantunut kivasti aikojen saatossa :)

Jo ennen varsinaista suurkatastrofia ohjaaja ja tarinan väsännyt jeppe on päättänyt pistää hitusen jäitä hattuun katsojille jottei homma liian riehakkaaksi yltyisi missään vaiheessa.. nimittäin alun pienellä "jekulla" saadaan tunnelma muutettua aivan toisenlaiseksi heti alkuunsa ja samalla katsoja psyykkisellä puolella valmistettua siihen mitä tuleman pitää.. vai oliko koko "jekku" leffan syvin idea jo itsessään !?

Mieltäkin siinä sivussa kutkutteleva matka siihen, jos oikeasti ihminen kohtaa katastrofaalisen tilanteen mitä hän siinä hetkessä tekisi ? onko kenties yleisen sankaruuden haku kauimmaisena mielenkolkassa, kun oma henkiinjäämisvietti herää eloon vahvana ? käskeekö selkärangastasi kumpuavat käskyt suojaamaan tai pelastamaan siinä silmänräpäyksessä vaimosi ja lapsesi vaiko kenties pelastamaan iPhonen, hanskat ja oman henkikullan ?

..entäpä jos hommasta itse kukin selviääkin, jäävätkö nuo alitajunnasta kummunneet "valinnat" kummitelemaan kaikkien osaisten mieliin, jäytäen ja järsien tulevaisuudenkin murusiksi ? Romahtaako ihminen henkisesti pirstaleiksi jos tuollaisessa tilanteessa toimiikin toisin kuin "kaikki odottavat" ?

Elikkäs ainekset olivat kasassa melkoiseen keitokseen mutta itselleni ei kyllä ihan täysillä uponnut vaikka tosiaan tässä olis ollut todella mainio tilaisuus kaivautua viimeisen päälle mielensyövereiden kätköihin kutkuttelemaan..

..ideahan oli huomattavasti syvällisempi ja nerokkaampi kuin mitä ihan alkujaan olisi voinut luulla ! ..

..loppu sinänsä oli tietynlaisessa yksinkertaisessa korniudessaan jollain tapaa hyväksyttävä, tosin sen kyllä arvas suht nopsaan että mitä siinä tuleman pitää.

Tuon leffan lomamatka ei sitten todellakaan ole mikään hyvänmielen leikkisä hassuttelu, muttei myöskään todellakaan mikään suoranainen katastrofileffa, jollaisena varmasti moni ainakin kanskoteloa hetkenkään pidempään tai lyhyempään tiirannut sen olettaa olevan.

Ai niin toi yksi näyttelijöistä on kuin ilmielävä kääpiö Hobitti-leffoista karannunna siis hiukset, kasvot ja parta yhteen liitettynä :D

trailer…

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Big Game (2014)

Samuel L. Jacksonilla on kyllä pakko olla jotain salaisia sympatioita Suomen suuntaan.. liekö Renny Harlinin kanssa aikoinaan niin hyvin yhteen synkkäs että myös Jalmari "Rare Exports" Helanderin matoseen sitten koukun kera tarrautui.

Homman jujuna olis että USA:n pressan kone putoaa terroristien suosiollisella avustuksella "erämaahan", toisin sanoen Suomeen ja jonnekin pohjoisosiin elikkäs kotaisammin Lappiin, tässä tapauksessa voitaisiin sanoa enempikin "fantasiaversioon" Lapista.. kuvauksissa kamerat eivät tainneet koskaan Lappia nähdä, hommat kuvattiin Saksan jylhissä maisemissa.. kyseisessä paikassa on vaelluksellansa 13-vuotias poju (esittää Onni "Jorman poika" Tommila), joka tarjoutuu tätä tyyppiä suuressa ahdingossa jelppaamaan.

Onkos tämä sitten kaikkien aikoja suomalaisten väsäämä Action Pläjäytys, kun rahaakin kuulemma sievoinen summa tämän tekoon käytetty !

No ei, eipä todellakaan kun ei tämä edes mikään action leffa sitten ollu.. tämä on huomattavasti enempi nuorisolle suunnattua "seikkailua" ja muutamalla semimessevällä toimintakohtauksen tapaisella pläjäyksellä varustettu totaalinen hömppä.. homman parasta osa-aluetta on ehdottomasti suht hupaisan maukas sanelu pojan ja pressan välillä heti kättelyssä kun tapaavat :D valitettavasti se jääkin koko homman todelliseksi kohokohdaksi kaikin puolin, tuolloin myös Onni Tommila on parhaimmillaan kun muutoin on jotenkin "vähän hukassa"..

..joten vaikkapa toiminnan osalta tämä ei kyllä vedä vertoja alkuunkaan noille Rennyn tekeleille kuten vaikkapa Die Hard 2, The Long Kiss Goodnight saatika Cliffhanger....tässä ollaan enempikin tyyliin Poika ja Ilves meinigillä menossa, pikkaisen vaan panoksia siitä nostettu..

..välillä koettaa tuputtaa tuollaiset peruskaura Hollywood "action" aatokset katsojansa ajatuksiin, valitettavan kehnoksi ja keskinkertaiseksi yritykseksi se jäikin ja aika kauaksi siltäkin osin ollaan tavoitteesta ? jääty.

Ajoittain maisemat näyttävät ihan jees tasoiselta silmään mutta ajoittain outoa suttua noi kauemmat taustat (Blu-ray) ja varsinkin erikoistehosteet todella erottuvat, eivätkä yleensä edukseen... pakastin touhu tuo liikaa mieleen uusimman Indiana Jonesin ja tuo valotus tuossa metsikössä, ei voi mitään mutta jostain hemmetin syystä mieleen tulee jotain Jar Jar Binks meininki,enkä mene sanomaan että noi ois kovin hyviä kutinoita.

Koko homman idea on todella kaukaa haettua ja kaikenlainen realistisuus voidaan suoraan heittää romukoppaan kun tätä aletaan katselemaan, joten pelkästään "popcorn meinigillä" kantsii alkaa vilasemaan.. ei todellakaan mikään pakko nähdä uudestaan tai mitenkään erityisen lämpimiä jälkifiiliksiä jättänyt mutta jos jotain positiivista niin on sitä huomattavasti surkeampaakin tekosta tullut nähtyä kuten vaikkapa James Cameronin Piranhas (2) leffa..

..ei siitä kuitenkaan pääse yli eikä ympäri.. oli itselleni melkoinen pettymys kuitenkin lopulta tämä, odotin huomattavasti enemmän ja Samul L. Jackson jäi tuota "puhelincasea" lukuun ottamatta jäi jotenkin todella valjuksi. Isot oli leffan tekijöillä "aseet" tätä varten mutta luodit nyt sitten piippuun suurimmaksi osaksi jäivät.. tai sitten meikäläisen henkilökohtaiset ennakko-odotukset vain olivat täysin ylimitoitettuja ?

trailer…

-----------------------------------------------------------------------------------

Chappie

Ohjaajana siis Etelä-Afrikan lahja kyseisille markkinoille, Neill Blomkamp. Heppuhan on ohjannut huikean loistavan District 9 elokuvan, sekä erittäin kelvollisen Elysium, vaikka elokuva ei enää yleisesti niin varauksetonta hehkutusta osakseen saanutkaan niin meikäläinen piti tuostakin paljon, toki aivan esikoisen tasolle ei yltänyt. Saas nähdä minnekkä rima tällä kertaa laadun puolesta asettuu ? pystyykö vastaamaan kolmannenkin kerran odotuksiin vai joka on uran ensimmäisen pettymyksen aika ?

Pääosaa esittää.. ööh robotti, johon kasvaa kivasti kiinni mitä pidemmälle elokuva etenee ja metallimöhkäle varastaa kyllä sympatia ja empatia pisteet aivan täysin itselleen.. näyttelijöinä sit mm. Sharlto Copley, Dev Patel, Sigourney Weaver, Hugh Jackman…

Kyllähän tässä kieltämättä välttämätön tietynsorttinen laskusuunta on hepun ohjauksissa, mutta kun todellisesta mestariteoksesta liikkeelle lähdettiin niin minkäs teet ! eikä homma sojata alaspäin kuin lehmänhäntä niin sinällään mitään hälyttävää pudotusta ei ole kuitenkaan tullut.. sellaisia pieniä askelia jokaisen leffan kohdalla kohti tietynlaista ”Hollywoodimaistumista”. Toki pisteet ehdottomasti siitä kuitenkin kotia että tässä(kin) tuo erittäin vahvasti esille tuota Etelä-Afrikkaa.. vielä tiukemmin kuin vaikkapa Renny yleensä Suomea.

Tarinallisesti ajoittain rockaa kivasti mut siten ajoittain vähän laahustaa, vähän turhankin seilaavasti mennään tuolla saralla ees sun taas.. antaa useampaankin kertaa ajattelemisen aihetta tai pikemminkin pienen asian johon voi tarttua katsoja niin halutessaan ja jäädä pohdiskelemaan enempikin syvempiä asioita mutta itse elokuva ei kovinkaan syvällisesti oikein mihinkään niistä pureudu, vaan se jää enempi katsojan täysin oman valinnan ja ”bongailun” varaan ja siihen mitä asioita mieleen juolahtaa elokuvaa katsellessa.. tai pikemminkin millaisia tuntemuksia.

Sellainen keskinkertainen inohdettavuus tästä pohjimmiltaan läpi paistaa. Tietynlaisesta kliseisyyden virrasta kohti loppua, niin ihan lopusta pidin kyllä yllättävänkin paljon tällä kertaa jopa. Kyllähän tämä noista Blomkampin kolmesta se heikoin ja tylsin tekele on, ei toki huono sentäs.

trailer…

------------------------------------------------------------------------------------------------

Morsianten Sota (2009)

Idea jossa periaatteessa pitäisi olla ihan jees potentiaali käytettäväksi, jos hömppäkomediaa aletaan luomaan..

..valitettavan vaisuksi tämä kuitenkin jäi.. keskivaiheill piristyy toviksi kun muutama hupaisa juttu tulee vastaan, mimmien jekkuillessa toisilleen mutta mitään äärettömän hauskaa taukoamatonta nauruhermon kutkuttelua ei tästä kuitenkaan irtoa missään vaiheessa.. jekkuilu on muutenkin jätetty aika (liiankin) realistisen oloiselle tasolle, jotta mitään hävyttömiä ylilyöntejä ei todellakaan ole luvassa.. loppu nyt oli hitusen parempi kuin osasi odottaa mutta ei mitään mieltä sykähdyttävää kuitenkaan.

Pääosissa Kate Hudson & Anne Hathaway .. sekä pari heppua joita ei pärstän perusteella meikäläinen pysty nimeämään ketä olivat, joten heppujen nimien kertominen tässä ja nyt vaatisi meikäläiseltä vahvaa lunttaamista.

Homman jujuna siis pari morsmaikkua, jotka ovat olleet pienestä piiperöisestä asti parhaat ystävykset keskenään, kuin paita ja peppu. Mutta kun kumpikin vahingon takia joutuu samaan aikaan ja paikkaan, joka siis unelmien paikka vihkiriitille.. tilaa ei kuitenkaan kummankaan ajatusmaailmassa tunnu tuolle samanaikaiselle tapahtumalle olevan. Joten "sota"han siitä sitten syttyy, vaikka taustalla siihen astinen elinikäinen ystävyys onkin..

Valitettavan vaisu, vaikka leppoisa olikin. Kangistuu liikaa peruskaavoihin, vaikka loppu ei aivan sitä ihan perinteistä perinteisempää ollutkaan.


trailer…
 

tomine11

Active Member
Päin Seinää (2014)

No jopas oli... jos kiinnostaa nähdä kun Armi Toiviainen ravaa kuin päätön kana joka suuntaan ja välillä oksentelee ja kiroilee paljon niin kahtele ihmeessä.. kovasti hehkutetaan että Mimosa Wellamo tekee huikean debyytin valkokankaalla tämän leffan myötä, no joo sekopäisenä ja naamapunaisena se aina välillä karjuu kurkkusuorana ja kiroilee, vöyhkää siinä huonoa oloansa itsestänsä pihalle ihmisten ilmoilla... niin onhan siellä sitten Eero Ritala tuomassa omat höpinänsä välillä enempi ja välillä vähempi sekopäisemmät kun erityisluokan oppilaita paimentaa. Kai Lehtinen kans, joka ois valmis tekemään mitä vaan viinatipasta ja ihmettelee mitä ihmeen järkeä on alkoholittomassa viinassa !? elämän suuria peruskysymys toki ratkottavaksi.

Ensimmäisen puolen tunnin aikana kävi pari kertaa mielessä että luovutetaan ja annetaan tämän olla.. jotain järjen hiventä hommaan sentään sen jälkeen tuli jos hiuksia aletaan oikein kunnolla halkomaan ja muutama oikeasti hymähdyttävä vitsikin siellä vastaan tuli... tuon huvittavan hetkisen jälkeen loppupuoli on taas murheiden seassa rypemistä viimeisen päälle, joten melkoista tikkuamista tämä oli katsella lopputeksteille asti.. kuitenkin aivan liian pitkät tovit ryvettiin niiden hetkistäisten valonpilkahdusten seassa, jotka tragikoomisten vitsien muodossa esiteltiin.

Suurin osa dialogiasta on jotain sekopäistä hörhöyttä, jotka on pakko olla tehty jossain huuruissa. Tämä on sitten saanut oikein Jussin käsikirjoituksesta, Jippii ! leffan kirosanojen paljoutta siteeraten voisi sanoa että Jussi pussi puuta nussi, kun tämän palkinnon itselleen pökki.

Kansien perusteella tätä hehkutetaan todella paljon, no joo kait tämä on sitä suomalaisuuden nykyistäydintä viimeisen päälle ja nykymeininkiä, elämän viehkeää eloa toisin sanoen ankeutta ankeuden perään. Viinaa ja kiroilua ja kaikki menee päin persettä tai ainakin kiviseinää ja nuoriso tekee kaikkea totaalisen järjetöntä, tahdilla jossa astmasta kärsivät hengästyvät alta aikayksikön.

Helvetinmoinen määrä kirosanojen tauotonta tulvaa tämän elokuvan keston aikana korviin kantautuu.

Olihan tässä toki yksi kirkas valonpilkahduskin, nimittäin yhdessä kohdassa raikaa Ennio Morricone varsin tyylikkäästi taustalla :) Kyseistä biisiä on viime aikoina tehty hieman erimuodossa tutuksi Metal Gear Solid V:sen eräällä trailerilla.

Harvoin pitää leffa nimi näin hyvin paikkaansa :D

Liekö tässä on koetettu lähteä "apinoimaan" lisäten kotimaisin maustein (kiero tragikoominen huumori) teoksia joita ovat tehneet mm. Lars Von Trier, Darren Aronofsky ja Lukas Moodysson.. mutta kyseisten herrojen mestariteoksista tässä ollaan valitettavasti monta valovuotta perässä.

Vai katsoinko tämän vain väärällä jalalla aamulla sängystä nousten ? jonka kautta tästä tuli ihan väärät fiilikset, ja elokuva olisikin jotain oikeasti, hmmm……

trailer…

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Non-Stop (2014)
"146 passengers, 146 suspects"

Nykyajan perusburgeri kertakäyttökamaahan tämä, tälläisiä nämä viime aikojen action/jännäri rymistelyt ovat toinen toisensa perään tupanneet olemaan. Tällä kertaa kuitenkin varsin maukas burgeri kyseessä ja omaan makuun saatu kyllä maut kohdilleen tässä.

Lentsikassa heppu (lentokonepoliisi) saa tietoonsa (tekstarilla) että jos lunnaisiin ei suostuta, niin tietyin väliajoin kellon tarkasti tikaten alkaa porukkaa vaihtamaan hiljakseen hiippakuntaa. Suhteellisen perussankari (jolla omat demoninsa elämästä jäänyt kyytipojaksi) jota tällä kertaa esittää kelvollisesti örmyillen Liam Neeson, jeppe koettaakin tietysti tälle terroriteolle pistää pisteen iin päälle ja pysäyttää sen ennen kuin sekopäät alkuun edes pääsevät.. hommaa äityykin sitten koko ajan suurenevaksi kissa ja hiiri leikiksi ja kuten sanottu varsin onnistuneeksi tällä kertaa..

..tietysti tuo että tapahtuu lentokoneessa niin nostattaa mielenkiintoa jonkin verran normaalia enempi, vaikka tokihan noita kaappauksia on tehty erinäisissä kulkuneuvoissa aikojen saatossa.. lähinnä kutkuttelee ajatus, saisivatko tekijät jotain erityistä tällä kertaa siitä irti puserrettua ? ehkei nyt mitään oleellisesti uutta mutta vanhoista ja tutuista aineista tällä kertaa saatu vallan maistuva keitos aikaan.. melkeinpä sitten Phone Boothin jälkeen tämän tyylinen leffa joka todella kovaa tempaisi mukaansa näistä länsimaisista viritelmistä.

Visuaalisuudesta tai pikemminkin kolean kylmästä värimaailmasta, voisiko lähinnä luonnehtia steriilistä, on ehdottomasti annettava pointsit kotia, sen verran tehokkaasti luo lisäfiilistä tuo "sinifiltteröinti" koko elokuvaan.. myös leffan tekstiviestittely on tyylillä tehty.

Suurin ongelma toki tuo tietty ennalta-arvattavuus mutta sen verran viihdyttävä oli että jaksoi varsin kelvollisesti tämän lennon loppuun asti ilman sen suurempia sinnittelyitä. Ehkä hitusen liian pitkä mutta ei mitään varsinaista totaalista tylsistymiskohtaa päässyt tulemaan, sen verran homma kuitenkin tauotta eteni soljuvasti.

Ohjauksesta vasta Jaume Collet-Serra.

trailer…

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snow White (2001)

Vähän erilainen satutarina näkemys eräästä erittäinkin tunnetusta sadusta. Toki tällä kertaa vielä Grimmin väännöksenä, joten poikkeaa vielä aika paljon näistä viime aikojen Hollywood goottiwannabe hömpötyksistä. Tarinan taustalla lymyilevä kynäilijä on tälläisten teosten takana kuin Edward Scissorhands sekä The Nightmare Before Christmas niin ihmekös tuo että jotain erilaista on tuotu mukaan .. mikä omalta osaltaan piristävää, tosin vertoja vaikkapa alkuperäiselle se ei vetele valitettavasti alkuunkaan ja muutenkin tarina on enempikin kusastu ikävän kehnoksi ja ajoittain puuduttavaksi.

Tosiaan kynäniekkailun muodossa homma ei valitettavasti saa irti läheskään potentiaaliaa, vaikka se koettaa olla omaperäinen kuten esikuvansa niin aika väljähtänyt kokonaismaku leffasta valitettavasti jää. Harmittavasti leffasta löytyy vain muutama mainio idea kuten tuo "puutarhatonttuilu" tosin sekin jää hitusen hutiloiduksi ja suurin potentiaali jää käyttämättä ja mehustelematta, miksei myös siitä käsittämättömästä sateenkaarijutskassa ois potentiaalia tehdä jotain hienompaa, eikä nyt ajatella mitään pornoa sit.

Tässä on kenties pari kappaletta lyhytkasvuisia näyttelijäkaartilaisia jotka ovat omalla saralla tulleet erittäin tutuiksi ! Warwick Davis (Willow), Michael J.Anderson (Twin Peaks) liekö oikein uranuurtajia omalla sarallaan. Ikävä kyllä jätkille on kirjoittettu sellaiset roolit että joutuvat kirjaimellisesti Patsastelemaan liian pitkän tovin leffan ajasta, joka toki menee täysin käsikirjoittajan piikkiin eikä itse näyttelijöiden kun tuollaista soopaa innostuu käyttämään ja potentiaalia tuhlaamaan oikein urakalla.

Lavasteet ja puitteet eivät ole kovin rahatykitystä tihkuvia mutta omalla tavalla ja fiiliksellänsä ajavat kuitenkin asiansa, jopa ajoittain huokuvat paremmin tunnelmaa kuin nykyajan miljoonatuhlailut.

Kokonaisuudessaan tulee sellainen kotikutoinen "harrastelijateatteri" fiilis, niin näyttelijöiden osalta (vaikka ammattilaisten lauma siellä onkin vetämässä), lavasteiden kuin filmiin laitettujen kuvasfilttereiden osalta.. ihan piristivää vaihtelua näiden nykyajan megaähkyjen joukossa mut se ei valitettavasti riitä elokuvaa pelamstaamaan edes keskinkertaiselle tasolle.

Ai niin pääosisa on Miranda Ricardson sekä Kristin Kreuk... muita on mm. Vera Farmiga, Vincent Chiavelli joka erottuupi kääpiöiden sakista pituutensa puolesta useammankin pään mitalla.

Hukattua ja haaskattua potentiaalia. Aina ei mene hommat niin kuin sadussa !


---------------------------------------------------------------------------------------------

How To Marry A Millionaire (1953)

Pakko myöntää että kyllä toi Marilyn teki aikoinaan melkoista taidetta tuosta omasta liikehdinnästään, pienistä eleistään sekä käsittämättömän seksikkään hunajaisesta puheäänestä. Jollain tapaa homma on monesti (kuten tässäkin) täysin ylitse vedettyä mutta oikeasti viihdyttävällä tavalla ja tavalla jonkalaista ei toista ole vastaan tullut, eikä taatusti enää tulekaan.. sen verran on kyynisemmäksi ja "mustemmaksi" tämä maailma kokonaisuudessaan muuttunut.. joten tällaisen hulvattomalle hyvän mielen humpuutukselle ei nykyään enää anneta tilaa laisinkaan. Pitää olla kaikki niin vallattoman synkkää ja kärsimystä.

Tässä leffassa MMonroe ei esitä varsinaisesti pääosaa vaan enempikin sit Betty Grable ja Lauren Bacall vievät "sen roolin" mutta ajoittain myös Monroella ruutuaikaa tulee (mimmi esittää totaalisen hömelöä blondia joka jättää lasit päähän laittamatta, niin on sokea mimmi ja sen verukkeella sitten vitsi jos toinenkin luodaan), toki MM rooli on tässä hitusen liian pieni, kyllähän mimmi aina varastaa shown omiin nimiinsä kun vaan kuvaan ilmaantuu saatika suunsa aukaisee.. niin ja toki siinä sivussa parille miesnäyttelijällekin on roolit elokuvassa tarjottu.

Tarina on täysin hömppää, mutta ei niin mainiota, vallatonta hupaisuutta taikka mukaansatempaavuutta kuin vaikkapa maan mainiossa Some Like It Hot leffassa oli, siihen verrattaessa tässä jäädään kyllä melkoiselle takamatkalle, valitettavasti. Tämä alkaa muuten varsin erikoisesti kun ekat kuus minsaa kuunnellaan jotain konsertin soittamista ja kamerakaan ei paljoa liiku, lopulta kun alkaa jo epäillä että onko väärä elokuva vahingossa painettu levyllä niin alkutekstit vihdoin ja viimein suvaitsevat saapua paikalle.

Pirtsakan positiivinen ja ihan katseltava leffa mutta sitä jotain jäi kuitenkin lopulta uupumaan, varsinkin loppua kohti vähän hiipui mitä pidemmälle eteni, myös loppu tuli melkoisen pikaisesti sit.

Pitänee varmaan mainita että on värillinen elokuva. Trailerin perusteella voisi luulla että tämä olis pitkälti musikaali mutta eipä juurikaan, sitä alun minuuttimaratonia lukuun ottamatta siis..

trailer...
 

tomine11

Active Member
This is the End (2013)

Tuollaista perus a'la maailmanloppu schaissea.. tosin nyt ei ole zombiet sitten pistämässä ihmiskunnalle lopun alkua vaan ihan pelkästään luonnon voimat, toki saavat vähän jelppausta avaruusolioilta tai jotain !? vaikkei tämä varsinaisesti zombie leffa olekaan niin kyllähän tämä sellaista "leikkii" (välillä koetellaan manaajan tyyliä kans ronkkia) olevansa kuitenkin ja koettaa siitä aihepiiristä huumoria irti repiä, siinä kuitenkaan pääsääntöisesti onnistumatta.

Noh jos leffa sai naurahtamaan keskimäärin kerran per tunti (tai max pari) ja siihen sitten vajaa pari tuntia kestoa niin eipä siinä nyt kovin kestohymy kerinnyt naamalle perusilmeeksi jähmettyä.

Idea toimii siltä osin kun porukat esittävät itseään (Seth Rogen, Jonah Hill Jay Baruchel, joukko jotain heppuja, Emma Watson) ja menevät James Francon luokse bilettämään ja sitten alkaakin tapahtua kummia.. siinäpä se sitten oli.. ylivoimaisesti parhaat palat tulevat siitä kun heput vinoilevat & naljailevat toisilleen heidän näyttelijäntaidoistaan, oikeasta urastaan valkokankaalla millaisia ovat valkokankaalla jne...

..noin muutoin vitsien osalta sitten körötellään pääsääntöisesti alamäkeä, mikä sinänsä ihan hyvä kun ei leffan vitsimoottori oikein ylämäkeen putputtaiskaan kovin vauhdilla, hetkittäisiä kengurubensaloikkauksia lukuunottamatta. Vitsit ovat välillä penis sitä ja kalu tätä.. kalu siellä ja penis täällä, runkkaamista ja mälliä.. ai niin sellainenkin vehje on olemassa osalla maapallon asukkaista, tiesittekö muuten sitä ? .. olettekohan koskaan kuullet vitsiä joka liittyisi penikseen ? ai niin v*ttu sanaa on myös kiva hokea, ihan joka välissä.

Ei uponnut tässä muodossa ja tässä elokuvassa ! nämä vitsit meikäläiseen oikein millään tasolla suurimmilta osin ei alapää kun ei muutenkaan, kyl alapäähuumori toimii kun se kunnolla tehdään ja monessa muussa elokuvassa on tehtykin. Se "perus" elikkäs siellä täällä joku hymähtely ja vastapainoksi melkoinen määrä tasoa pitikö tämäkin nyt sitten väkipakolla nähdä, suurimman osa leffasta oli lähinnä fiilis että loppuispa tää jo.. pituus on alta kahdentunnin mutta välillä tuntui että ois kestänyt pienen ikuisuuden vähintään.

Ai niin Seth Rogen leffaksi leikitään poikkeuksellisen paljon ja suureellisesti erikoistehosteilla.. varsinkin loppupuoli vedetään ihan överiksi niiden suhteen. CGI:tä tykitetään melkoisesti.

Tuota perusnykyajan komediaa. Yksittäinen vitsi siellä ja toinen täällä toimii mutta kokonaisuudessaan tökkii ja pahasti. Koko leffahan on itsessään yksi suuri vitsi ja valitettavan kehno sellainen.

...piiiiitkääääästyyyyyttäääävääää....... boring ... lyhennettynä versiona siis :)


----------------------------------------------------------------------------------------------

Mortdecai (2015)

Hitusen erikoinen ja jollain tapaa persoonallinen leffa, josta oikeasti tekisi mieli pitää paljon enemmän kuin mitä tämä lopulta tarjosi takaisin katsojalleen…

…yrittää olla persoonallinen mutta kun tarina jää niin onnettoman mitäänsanomattomaksi eikä nappaa juurikaan missään vaiheessa katsojaansa mukaansa, myös huumorintaso on lähempänä näitä nykyisiä kehnouksia kuin useamman vuosikymmenien takaa jolloin näiden kulta-aika oli ja ne sentään pelittävät tänäkin päivänä. Nämä nykyajan viritelmät eivät todellakaan toimi ajattomasti varmaan millään aikakaudella edes hetken vertaa.

Jotenkin sellainen fiilis jäi että tästä olis yritetty tehdä Peter Sellersin legendaarisen Komisario Clouseuata muokattuna tähän päivään, modernisoidusti. Vaikka näyttelijöiden osalta melkoista tähtisadetta tai ainakin varsin nimekästä kaartia tarjolla.. Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany, Ewan McGregor, Jeff Goldblum, Olivia Munn.. näyttääpä näyttelijöiden listasta löytyvän myös nimi Antti Hakala ! siis kuka mitä häh !?

..JDepp tuntuu jääneen nykyisin vetelemään entistä enempi melkoisen outoja ja ihmeellisiä rooleja (ja elelevän tämänkin leffan sisällä jossain ihan omassa maailmassaan, johon muut eivät pääse messiin mukaan), homma toimi ekassa Pirates of the Caribbeanissa vielä mainiosti mutta sen jälkeen jätkän leffat ovat olleet melkoista matalaliitoa, eikä tällä kyllä paljon korkeutta puhise ja puhku miehen nykyiselle urakehitykselle vaan suunta on enempikin tasoa lehmän häntä tällä hetkellä valitettavasti.

Leffa on lähinnä pari yksittäistä suht onnistunutta vitsiä siellä ja toinen täällä.. leffa itsessään pyrkii olemaan pelkkää komediaa joten osumaprosentti kohteeseensa, silläkin saralla on valitettavan kehno..

..jos tämän pitäis olla nykypäivän Peter Sellers Pink Panther niin ei tämä kyllä sitä syrjäytä ei millään tavalla tai edes lähellekään pääse kutittelemaan, häiväistys ois edes oikeastaan siihen millään tavoin verrata.. joten hyi minulle ! Todella valitettavan vallan kauaksi jäädään tuosta "tavoitteesta". Pettymys oli kyllä melkoinen, odotin edes hitusen enemmän mutta kun ei niin ei, parhaimmillaankin vain keskinkertainen, jos sitäkään..

..ai niin viikset.

Leffan on ohjannut David Koepp joka tunnetaan enempi tarinoiden rustailijana kuin ohjaajana, eipä taida kyllä näillä näytöillä kovin ruusuista tietä olla ohjaajana hepulle tiedossa. Tarinoita kirjoitellessa miehen meriittilista onkin jo sitten huomattavasti valoisampaa luettavaa.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Lucy (2014)

Leffan nimi itsessään tai pikemminkin mistä juontaa juurensa, niin on kieltämättä hitusen yllättävä, eikä ihan ekana tulis mieleen, jos ei etukäteen elokuvasta mitään tiedä. Toki elokuvan jälkeen se on aivan taatusti kaikille selvää mistä se nimi tälle leffalle tuleekaan.

Luc Besson on viime aikoina hitusen matalaliitoa ja suvantovaihetta, ei ole oikein siipien alle tuulta ottaneet eivät miehen omat ohjaukset.. ainakaan niin hyvin kuin porukat ovat venailleet.

Tällä kertaa sitten luotetaan pitkälti Scarlett Johanssonin vetovoimaisuuteen, siinä mielessä taas paluuta myös naistoimintasankariin, josta Bessonilla onkin sitten aiemmin ihan kiitettäväksi onnistunutta matskua alla CV:ssä esitettäväksi.

Yleisesti leffa on taidettu tuomita ja lynkätä aika totaalisesti, vähän kuin noidat roviolla noihin aikoihin.

Suurin ongelma on tässä että ei tästä varmaan oikein kukaan tiedä mikä tämän lopullinen sanoma sitten ja mitä genreä tämä eniten edustaa ? Jotta elokuvasta jotain mieleen positiivista jäis se vaatii sen että tuon lopun pystyy suodattamaan, joka ei onnistu kovin monelta varmastikaan kovin helposti.. muutoinkin tämä kantsii katsella sellaisena Hörhönä Taidepläjäyksenä kuin jotain toimintafilminä tai minä lie.. pakko myöntää että en kyllä tälläistä sitten lopulta odottanut näkeväni.. en positiivisessa enkä negatiivisissa ennakko-odotuksissani..

..nimittäin homma lähtee AIVAN Totaalisesti lapasesta ! mutta en tuota sinällään näkisi täysin leffaa tuhoavaksi asiaksi. Mukavaa että välillä tehdään myös actionin (vaikka action tässä lopulta on aivan toissijainen seikka) puolella puhtaasti ei lainkaan realistisuuteen pyrkivää tavaraa.

Visuaalisesti tämä on taas ajoittain häikäisevä ja aaaah, Värejä ! niitä todella kaipaa ajoittain todella paljon niihin lukemattomiin harmaan/mustiin synkkiin filmeihin verrattuna, samalla tämä näyttää myös tarpeeksi omaperäiseltä.. jollain tapaa tulee hitusen tuo viimeisin varsin mainio Dredd mieleen "ulkonäöllisesti". Puhdasta silmäkarkkia siis.

Ihan kiva mutta samalla niin sekopäinen, idea joka paisuu kuin pullataikina (sfääreihin joita ei pysty selittämään tai kuvittelemaankaan mitenkään järkevästi) ja lopulta räjähtää katsojan kasvoille.. toisille taatusti sietämättömällä tavalla, toisille (ani harvoille) ihan viehättävällä tavalla taasen. Ei varsinaisesti loista erityisesti millään osa-alueella mutta toimii kuitenkin omaperäisesti että kertakahtomisen kestää jos leffan vaan aloittaa ja mikäpä sitä SJohanssonia on aina välillä katsellessa.

Loppu on jotain ihan käsittämätöntä ja kieltämättä ei välttämättä niin kovinkaan positiivisella tavalla, tosin nyt ollaan sellaisten asioiden kanssa tekemisissä että ei tuohon taida voida tehdä oikeasti millään tavalla loppua joka olisi järkevä ihmisemielen kiemuroissa ja syövereissä. Elokuva ottaa yksinkertaisesti liian suuren palan pureskeltavaksi idea tasolla ja lopullinen selitys takkuaa pahemman kerran ja pulla jääpi tekijöillä pahasti kurkkuun, katsojilla ties mitä.

Jos jotain positiivista niin pakko myöntää että en kyllä likimainkaan tälläistä osannut tältä odottaa. Hullu visio joka ratsastaa täysin omalla tyylitajullaan, vain ja ainoastaan sen varassa.

trailer…

-------------------------------------------------------------------------------------

The Ledge (2011)

Todellista kolmiodraamaa fundamentalismin ja ateismin varjolla.

Liv Tyler esittää syvästi uskonnollisen pariskunnan kauniimpaa puolta, jonka mies (Patrick Wilson) on todella ahdasmielinen ja äärimmäisen kapeakatseinen tiukkis näkökannaltaan. Nainen tutustuu työpaikallaan erääseen ateisti homoon (ja heilläkös ajatusmaailma tuntuu mainiosti puolin ja toisin synkäävän yksiin), siitäkös naisen mies sekoaa ajan mittaan..

..homma alkaa siitä kun heppu (Charlie Hunnam, näyttelee todella upeasti ! tässä roolinsa) on odottamassa aikaa milloin hänet "on pakotettu" hyppäämään itsensä hengiltä, seuraan liittyy poliisi joka koettaa saada estettyä tapahtuman (ehkä hitusen liian pieneen rooliin jäävä Terrence Howard, joka vetää aivan loistavasti roolinsa ja esiintyy todella vakuuttavasti). Siitä sitten alkaa muistelomatka kummankin miehen menneisyyteen ja mitä heille on viime aikoina tapahtunut.. miksi mies on "pakotettuna" tekemään itsemurha jne... Tietysti jos joku haluaa nähdä Liv Tylerin tisuliinit paljaana muutaman vilautuksen verran niin voinee laittaa lisä roposia likoon elokuvan katsomisen puolesta !

Kauttaaltaan alkupuoli oli todella mainiota tavaraa ja jaksoi katsella läpi ilman sen kummempia hoh hoijaa ja tylsyyskohauksia.. kaksikko keskustelee oikeasti suht mielenkiintoisista asioista tarpeeksi rönsyilevästi ja moniulotteisen elävästi ja siihen lisukkeeksi vielä trilleri elementti, johon vastausta kieltämättä katsoja janoaa ja haluaa nähdä miten tarina päättyykään..

..välillä tulee pieni suvantovaihe ja ote hieman lipsuu. Ei mikään toivoton tapaus kokonaisuudessaan mutta.. ei täydellinen, ei huono.. tarpeeksi hyvä mut just ja just. Ehkä hitusen liikaa kuitenkin hukattua potentiaalia, mainioista alkuasetelmasta ja lähtökohdasta huomioon ottaen eväät naposteltiin hitusen liian nopsaan loppuun tällä reissulla, vaikka sen suvannon jälkeen loppu ihan jees olikin.

Todella erikoinen katsomis-keikka-kokemus, ei oikein tiedä että pitikö tästä lopulta todella valtavasti ja sai oikeasti paljon irti vai oliko kaikki pelkkää ajanhukkaa vain.. vaan onko sillä edes niin väliä !?

trailer
 

tomine11

Active Member
The Canyons (2013)

Mitäpä sitä syntyy kun heput elokuvien Taxi Driver ja American Psycho "takaa" tekevät yhteistyötä ?

Kenties arvasitte oikein tai sitten ette !? veikkaan että aika moni haksahtaa tuohon jälkimmäiseen.

Nimittäin on kyllä sellaista kuraa koko homma että ei mitään rajaa. Juonesta ei oikein pääse kärryille missään vaiheessa kunnolla, vaan hommat vaan etenee mutta kovin selkoa niistä ei ota missään vaiheessa että miksi kukakin toista koettaa jallitella. Yksi sekavimmista ns. eroottisista trillereistä mitä on tullut katsottua ja yleensäkin ottaen tuon genren leffat ovat olleet muutamaa mainiota poikkeusta lukuunottamatta suorastaan surkeita ja sekavia.

Homma lupaa tyylikkäästi luotua skandaalinkäryistä tarinata niin seksistä, valheista kuin manipuloinnista. Vaikea noista oikein mitään on elokuvasta kaivella esille vaikka kuinka koettais.. pari kertaa paljaat tissut vilkkuvat ja välillä nätti pikkupöksypeppu vilahtaa mutta eipä juuri muuta.

En kyllä tajua miten ihmeessä ohjaaja Gus Van Sant on saatu houkuteltua tässä leffassa näyttelemään, siis siellä kameran etupuolella tällä kertaa. Erittäin outoa ja se onkin ehdottomasti tämän "trillerin" suurin mysteeri !

trailer…

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Green Street Hooligans 2 - Stand Your Ground (2009)

Noh jos huliganismista leffaa tehdään eikä se ole dokumentti kamaa, niin todennäköisesti siitä koetellaan sitten väkivaltaviihdykettä. Ensimmäinen Green Street Hooligans onnistui tuossa ihan kohtalaisesti tasapainottelemaan viihteen / antais edes jotain kosketuspintaa katsojalleen mistä on kysymys huliganismissa, tiedä sitten onko tuosta huliganismista ylipäätään järkevää tehdä mitään positiivista viihdykettä ? Niin tai näin niin Elijah Woodin tähdittämä eka elokuva onnistui ihan kohtalaisesti siinä mihinkä lähti pyrkimään.. tosin niille aidoille ja asiaan vihkiytyneille hardcore jannuillehan tuo oli ihan shaissea löpön löötä...

Kakkosessa, tai no lähinnä vain nimellisesti kakko-osassa sitten on näyttelijät ovat kauttaaltaan vaihtuneet. Takakansi tietää kuitenkin kertoa että olis sinänsä tapahtumien kulun perusteella suoraa jatkoa sille ekalla leffalle. Yhteen sentään ottavat ekan osan tapaan West Hamin ja Millwallin porukat... tosin alussa on vähän Chelseankin sakkia mukana ja jonkinmoisesssa roolissa läpi leffan myös pari Moskovalaista (ei muistu enää mieleen minkä sakin olivat), tiedä sitten miksi juuri tuolla vankilassa ovat, noh ainakin West Ham fanien kanssa todella ystäviksi muodostuvat.. tokihan myös niille vanginvartijoille on oma pieni juonisoppansa kans lisätty.

Suurin ongelma tässä on tuo tapahtuma ympäristö joka on nyt sitten vankila. Se vetäsee oikeastaan kaiken ihan vessanpöntöstä alas ja tekee siitä tuollaisen surkean tason perusvankila leffan, johon yritetään naitattaa jalkapalloa vähän sinne sun tänne. Mean Machine oli tuollainen vankilafutisleffa (ei sinänsä huligaanijutska nimellisestikään) aivan eri vinkkelistä tehtynä ja vaikkei sekään mikään huippuleffa ollut niin huomattavasti tätä onnistuneempi ja katsottavampi teos kuin tämä, kaikessa mahdollisessa !

Kokonaisuutena suht vastenmielistä päätöntä väkivaltaista sontaa joka ei oikein tarjoa kenellekään yhtään mitään.

Niin oli siellä jotain keskusteluakin.. syvällisimmässä draamajutustelussa.. päähenkilö keskusteli likkaystävänsä kanssa.. niin mimmi kertoi karun ja hirveän uutisen joka tulisi järkyttämään miestä…

…juttu oli että misu oli sitten koettanut alapääkarvoitusta muotoilla sydämenmuotoiseksi mutta oli epäonnistunut joten oli sitten vedellyt posliiniksi.. noh mimmi käski tsekata asian kun olis kuulemma hepulla kengännauhat auki, no tsekkashan se, vaikka tämä on K18 leffa niin ei sitä kuitenkaan näytetty oliko se posliini oikeasti vai ei. Siinä vaiheessa meni maku lopullisesti tähän leffaan :D WTF ja viel päälle VMP :D

Jotta tässä ei vielä tarpeeksi olis niin, tästä taitaa olla sitten kolmaskin osa jo tehty, valitettavasti, näin on näreet. Lienee taas tekijäporukka kokonaan vaihtunut ? joten kauaksi on tuossa tapauksessa taatusti nyrkkirauta puusta pudonnut.

trailer…

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sabotage (2014)

Ei tällä kertaa ei Chisu hoilota, onneksi myöskään Sini ei ole vääntämässä jostain revenneistä farkuista virttänsä.. vaan Arska mörähtelee ja kenties väliin murahteleekin ! niin ettäs tiiätte.

Iso Arska palaa siihen perinteisempaan roolitukseensa, mihin mies yleensä yhdistetään.. elikkäs kormuksi örähtelijäksi joka paukuttaa p*sk*ksi kaikki vastaantulevan, jos tarve niin vaatii.. tai niin ainakin olettaisi ja leffan ihan alun jälkeen voisi luulla mutta sitten homma muuttuukin tyystin toisenlaiseksi kuin voisi kenties odotella.. pitkät tovit jauhetaan potaskaa.

Tällä kertaa mies johtaa polliisien erikoisryhmää (tämän perusteella alapää ja kirosanasto pitää olla hyvin hallussa ja se lienee suurin pääsyvaatimus porukkaan päästääkseen), joka ei kaihda keinoja tai pelkkää käyttää aseita ja väkivaltaa sodassa huumelordeja vastaan..

..sakki päättää yhdessä tuumin että liksa on liian huono omassa duunissa ja päättää vähän kähveltää omiin taskuihinsa huumehörhöhöjen rahoja "siinä sivussa". Rahat mystisesti katoavat ja koko joukko ajautuu enempi tai vähempi hunningolle.. vaan onko porukassa sitten petturi joka käypi ahneeksi kamujensa kustannuksella ? vai onko vastassa huumekartellin kosto ? ..

..joutuuko Arska putsaamaan niin rikollisten lisäksi myös oman sakkinsa, siltäpä se vähän näyttäisi.

Arskan lisäksi menossa mukana ovat mm. Sam Worthington, Josh Holloway, Terrence Howard, Mireille Enos...

Homman takaa löytyy mm. Training Day elokuvan teossa ollutta porukkaa (varsinkin tarinallisesti huomaa että on sama kirjoittaja kuin Training Dayllä, jo pelkästään leffan aihepiiri), joka takaa sen että aika rankkaa menoa luvassa niin henkisesti kuin fyysisesti, eikä hommaa aleta silottelemaan ja peittelemään, sen verran kovasti rynkytetään että K18 leima lätkäistynä, mut jyystetä ei juurikaan.

Sinänsä tässä puhdasta toimintaa on lopulta todella vähän, raakuudet ovat lähinnä silvottuja/silpoutuneita ruumiita jotka ikärajaa nostattavat, joten pyssyjen suuliekkien lauleskelut jäävät tyystin pois estradilta suurimman osan leffan kestosta.

Tarina ja juoni ei itsessään ole lopulta niinkään perinteinen ja mitäänsanomaton kuin se ehkä aluksi antaisi ymmärtää vaan kasvaa mukavasti loppua kohden, toki lopulta siihen kliseisyyteensä sitten kimpuroi kuitenkin.. joten Training Dayssä oli aikanaan paljon tuoreempi maku, todella harvoin tarjolla ollut toiminta ei oikein meikään missään vaiheessa vienyt mukanaan (johtuu myös pitkälti realistisuudesta ja vastenmielisestä sellaisesta). Sellaista turhanpäiväistä "väkivalta"hömpötystä. Meno kaikkinensa sen verran synkkää että Arskaa ei päästetä edes mitään one-linereita viskomaan liiemmin, joten campin puoleltakaan ei ole mitään helpotusta tai pelastusta luvassa.

Pirtsakkaa, aurinkoista ja energistä mieltä ja fiilistä, ei välttämättä kantsi tämän leffan parissa kyllä synkkiin vesiin sukelluttaa. Synkän pilvisemmän päivän parissa tämä nyt kertakahteluna just menis, varsinkin loppua kohti alkaa jo vähän sentään mukaansa nappaamaan, vaikka loppu nyt olikin taasen sitä niiiiiin monta kertaa jo viime aikoina nähtyä.. mut alkupuoli aika puuduttavaa, jotta ei tätä kyllä missään nimessä toista kertaa jaksaisi kahtella.


trailer…

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grudge Match (2013)

Kaksikko oli ottamassa yhteen kun kumpikin oli uransa huipulla, mutta sitten tapahtui jotain ja toinen hepuista vetäytyi nyrkkeilykehistä…

…siitä seurasi miesten välille "ikuinen viha" jota nyt oli 30-vuotta kestänyt ja kumpikaan ei edelleenkään toisillensa juurikaan lämminnyt ja kumpainenkin toistansa vältteli kaikessa kuin ruttoa.. eräs rahanahne hemmo puolivahingossa toi kaksikon rahaa tahkoamaan erään videopelin kuvauksiin (joihin kyseiset nyrkkeilijät haluttiin tallentaa), joihin kaksikon piti eriaikaan tulla mutta sattuivat paikalle yhtä aikaa.. siitä sitten alkoi melkoinen "sota" ja toiselle tauotonta naljailua ja tätä puolta sitten koetetaan käyttää huumoria omalta osalta tuomaan..

..huumoria tässä oli ihan kivasti muultakin kantilta katseltuna ! :) noi legendaaristen nyrkkeilylehvojen treenimenetelmät otettiin nostalgisesti esille ja tarvittaessa niille velmuiltiin silmää iskien ja parissa muussakin kohdassa kieltämättä hymyn karetta pyrittiin katsojan suupieliin luomaan. Muutoinkin erittäin vanhan ajan heppuja ja sitä kautta myös peilataan näihin nykyajan hömpötyksiin, aina tekniikan kun kaiken muun agenttien jne... vaikkapa rahanteon ja kuuluisuutta hinnalla millä hyvällä aspektia kans otettiin esille.. :)

Kahden kehäraakkkisen papparaisen ikiaikainen kina ratkaistaan vihdoin ja viimein kehässä, vastakkain siis legendaariset kehäketut valkokankailta (vieläpä sieltä nyrkkeilykehän syövereistä, ihan sanoinkuvainnollisesti) Sylvester Stallone & Robert De Niro (taitaapa olla hitusen otettu kumpaisenkin nykyhahmoon piirteitä niistä tyypeistä joidenka avulla sitä kuuluisuutta aikoinaan niittivät).. kunhan ensin kinastelevat (toinen erittäin hanakasti ja toinen puolipakosta vastahakoisesti mukaan leikkiin joutuu) ja sivaltelevat toisiansa sanan säilillä kalistellen aikansa, kuin pikku pojat parhaimmillaan tai pahimmillaan. Eniten elokuvasta melkeinpä irti saa jos siihen asennoituu "komediana", vaikka draamaa koetetaankin hitusen tai vähän enemmänkin tuoda edelleenkin varsin viehättävän Kim Basingerin muodossa.. harmi vain että tämä puoli elokuvasta ei oikein meinaa nappaa mukaansa.. toisin kuin tuo puolihumoristinen kukkoilu kieliposkessa tuon pääosakaksikon välillä.

Saanut yleisesti ottaen suht nuivan vastaanoton joten siihen nähden olin jopa hitusen positiivisesti yllättynyt, kunhan alkaa tätä asennepuolella, tyylipuhtaana viihdetuotteena katsomaan. Sillain mystinen elokuva että loppujen lopuksi ei sinänsä kovin hääppöinen mutta varsinkin alkupuolesta piti, toinen puolisko oli sitten vähän heikompaa. Mut kivoja pikku juttuja oli siel tääl :)

trailer…
 
Ylös Bottom