Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

käkikotka

Well-Known Member
Jos pidit vuoden 2018 leffasta niin ehkä sitten. Tämä on sitä samaa, mutta reilusti enemmän tappoja. Muutama näyttelijä on tuotu ihan niistä ensimmäisistä leffoista, mutta muuten ei tarjoa vanhojen leffojen ystäville oikein mitään. Toisaalta kun ei muutakaan ole saatavilla, niin olisiko sellainen 2,5/5 leffa.

Ei ne tapot niinkään vaan se tunnelma..Carpenterin musiikki oli hyvä lisä siihen!
 
P

Poistettu jäsen 37867

Guest
Tuli katsottua ties miten monen vuoden tauon jälkeen Ghost In The Shell uudelleen, tällä kertaa UHD-lätyltä. Voi pojat mikä leffa ja voi tytöt mikä visuaalinen silmäkarkki! Elokuva on kestänyt aikaa erinomaisen hyvin ja on oikeastaan ajankohtaisempi kuin koskaan, kun tekoälyä kehitetään huolestuttavalla vauhdilla. Ehdoton suositus vanhoille tutuille sekä uusille uteliaille silmäpareille.


 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Tuli katsottua ties miten monen vuoden tauon jälkeen Ghost In The Shell uudelleen, tällä kertaa UHD-lätyltä. Voi pojat mikä leffa ja voi tytöt mikä visuaalinen silmäkarkki! Elokuva on kestänyt aikaa erinomaisen hyvin ja on oikeastaan ajankohtaisempi kuin koskaan, kun tekoälyä kehitetään huolestuttavalla vauhdilla. Ehdoton suositus vanhoille tutuille sekä uusille uteliaille silmäpareille.Katsoin elokuvan ekan kerran tuossa joku aika sitten, samalla tuli tsekattua Akira. Molemmat kyllä ihan 10/10.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Nyt kun saatiin tuo HBO Max tänne niin tuli Mortal Kombat 2021 tsekattua.

Lyhyesti sanottuna VMP.

Pidemmin sanottuna. Näyttelijät oli surkeita verrattuna 97 elokuvaan ja asut näytti suurin osa todella typeriltä, Cole whatever turhin lisäys elokuvaan ikinä. Soundtrack oli ihan toimiva vaikka eräs tuttu kappale oli raiskattu totaalisesti. Taistelut oli ihan näyttäviä ja hahmot käytti peleistä tuttuja huudahduksia ja lopetusliikkeitä, tosin osa niistä oli todella naurettavan surkeasti hoidettu. Juonesta voi sanoa sen verran että käsikirjoittaja oli ottanut MK loren ja vääntänyt siihen ison kasan paskaa jonka jälkeen todennut että tämä on hyvä.

Mielummin katson vaikka MK Annihilationin kun katsoisin tämä uudestaan, 1/5
 

FleeingNevada

Toimitus
Nyt kun saatiin tuo HBO Max tänne niin tuli Mortal Kombat 2021 tsekattua.

Lyhyesti sanottuna VMP.

Pidemmin sanottuna. Näyttelijät oli surkeita verrattuna 97 elokuvaan ja asut näytti suurin osa todella typeriltä, Cole whatever turhin lisäys elokuvaan ikinä. Soundtrack oli ihan toimiva vaikka eräs tuttu kappale oli raiskattu totaalisesti. Taistelut oli ihan näyttäviä ja hahmot käytti peleistä tuttuja huudahduksia ja lopetusliikkeitä, tosin osa niistä oli todella naurettavan surkeasti hoidettu. Juonesta voi sanoa sen verran että käsikirjoittaja oli ottanut MK loren ja vääntänyt siihen ison kasan paskaa jonka jälkeen todennut että tämä on hyvä.

Mielummin katson vaikka MK Annihilationin kun katsoisin tämä uudestaan, 1/5

Jep, tätä tuli haukuttua jo kesällä, eikä aika ole parantanut tätä pökälettä ollenkaan.

 

Juri

Well-Known Member
Tuli myös katsottua tuo Mortal Kombat. Oikeasti ajattelin, ettei tämä nyt niin huono ole mitä väitetään. Olen sen verran puusilmä näiden kakka leffojen kanssa, mutta tämä oli ihan oikeasti huono! Kaduttaa jo, että tuhlasin tähän leffaan aikaani. Muutamassa kohdassa tuli jopa naurettua ihan kunnolla. Tätä ei todellakaan voi suositella oikein kenellekään. Ei edes Mortal Kombat-faneille.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
HBO Maxin tilaus otettu käyttöön kahden leffan voimin. Tiirailin ensin Mortal Kombatin. Noh, tuossa yllä onkin sanottu useamman kirjoittajan toimesta kaikki tarpeellinen. Olihan se nyt huono. :D

Sen jälkeen vuoron sai Malignant. Tykkäsin. Leffa onnistui venyttämään mysteeriään loppupuoliskolle, vaikka se toki arvattavissa olikin. Paikoin jännittävä, paikoin ronskia väkivaltaa. Ei mikään ihmeellinen, mutta perushyvä kauhuleffa.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Dune näytti aivan huikealta jättimäiseltä IMAX-kankaalta katsottuna, massiiviset maisemat ja aavikko pääsevät ihan erilailla oikeuksiinsa, kuin pieneltä ruudulta. Suosittelen ehdottomasti katsomaan elokuvan teatterissa mahdollisimman isolta kankaalta. Ei malta odottaa seuraavaa osaa, vaikka tarina kirjojen kautta tuttu onkin jo ennestään.

Mielestäni Villeneuve on onnistunut hankalasti filmatisoitavan kirjan filmatisoinnissa erinomaisesti säilyttäen kirjan teemoja hyvin, eikä liikaa oikonut viihteellisyyden nimissä. Visuaalisesti myös huikea.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Seuraava elokuva HBO Maxilta, tällä kertaa The Suicide Squad 2021.

Tämä elokuva oli aivan jäätävän hauska, James Gunnin huumori toimii täydellisesti. Se on todella brutaali, siinä on loistava ryhmä näyttelijöitä jotka tekevät näistä super roistoista erinomaisia hahmoja.

Ensimmäiset 30-40 min on erinomaista kamaa. Sen jälkeen elokuva alkaa vähän laahaamaan ja sen taso vaihtelee läpi keston ihan hyvästä, todella viihdyttävään. Suurimman osan ajasta kuitenkin sai nauraa ihan ääneen kun huumori oli niin mieletöntä. Pidin myös paljon siitä miten ympäristöä käytettiin tarinan kerronnassa hyödyksi, teki siitä vähän uniikimman tuntuisen.

Toimintakohtaukset ei ikinä saaneet mitään vau efektiä aikaan mutta ne oli ihan toimivia, tosin en tiennyt olisiko pitänyt nauraa vai olla kauhistunut kun jättimäinen meritähti terrorisoi kaupunkia ja tappoi satoja ihmisiä.

Kaikenkaikkiaan erittäin viihdyttävä elokuva joka ainakin naurattaa katsojaansa jos ei muuta, oli se sitten hyvästä tai pahasta. Tämä on yksi parhaista 2010 jälkeen julkaistuista DC universumin elokuvista, 4/5.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
HBO saaga jatkuu, tällä kertaa vuorossa oli paljon kehutu ja odotettu Dyyni.

Denis Villeneuve. Olen nähnyt yhden elokuvan häneltä aikaisemmin, Blade Runner 2049. Siinä hän onnistui jollain ihmeellä loihtimaan elokuvan joka oli vähintään yhtä hyvä kuin edeltäjänsä, joten odotukset oli suht korkealla tämän suhteen.

Tähän uuteen tulokkaaseen lähdin täysin vailla mitään tietoa sarjasta, en ole lukenut kirjoja tai katsonut aikaisempia elokuvia.

Dyyni on visuaalisesti aivan huikea elokuva, se loihtii ruudulle sellaisia näkymiä mitä harvoin elokuvissa näkee. Sen soundtrack on Hans Zimmerin käsialaa, ei varmaan tarvitse kertoa enempää. Sanon kuitenkin sen verran että se on jotain todella mahtipontista ja todennäköisesti paras soundtrack jonka hän on urallaan tehnyt.

Näyttelijkaarti koostuu monista isoista nimistä ja monista naamoista joita en ole koskaan edes nähnyt, jokainen heistä antaa 100% tälle elokuvalle ja se näkyy kaikessa.

Jos jotain heikkoa elokuvasta tarvitsee etsiä, se on sen juoni joka kärsii pienestä yllätyksettömyydestä. Mutta ne hetket kun elokuva tuntuu vähän menettävän otettaan on niin vähäisiä että ei se kokonaisuuteen vaikuta aivan hirveästi, suurimman osan ajasta saa joko nauttia loistavasti tarinasta, hahmoista, huikeista näkymistä, asusteista ja maailmoista.

Tämä on yksi parhaista elokuvista jonka olen koskaan nähnyt ja elokuvan viimeiset sanat ovat varmasti myös Denis Villeneuven lupaus että jotain vielä parempaa on tulossa. Tämä on vain alku. 5/5
 

Jogi

Well-Known Member
Hbo max dyyni.. voi jeesus mitä ajan tuhlausta, tyhjänpäiväisin elokuvan kuori pitkään aikaan mikä elää vain ilmeisesti kirjan fanien voimalla. En nimittäin keksi miten kukaan näin köyhästä kerronnasta innostuisi. Normi scifi fanille tarjoaa kaartin nimellisiä hahmoja joihin ei saa mitään olemassaolon oikeutusta pumpattua elokuvan aikana ja kasan ihmeellisiä kohtauksia missä ei ole mitään tolkkua, ei mitään taustaa, miksi tämä setä on tässä ja leijuu.. onko se nuuskinut maustetta vai onko sillä antipainovoima maha, miksi hyvis porukan hävitykseen piti järjestää hiekkaplaneetta näytelmä, olisivat ampuneet sinne kotiplaneetalle, perheitä tai klaaneja sata, näkijöitä ja kokijoita, ja tekniikka välillä kivitautista keppi hippaa ja välillä laaseri lävistää seiniä.. puuh, tylsistyttävin mihinkään johtamaton 2h 35min aikoihin, onneksi en mennyt tätä elokuviin katsomaan. Ja dolby vision.. ei tämä ole nähnytkään hdr masterointia :( Ja se että joka välissä audioraita on muka mahtipontista "aaaaoooouu, uuuu, ooooooooo, jolojoo" ei auta, ei.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Hbo max dyyni.. voi jeesus mitä ajan tuhlausta, tyhjänpäiväisin elokuvan kuori pitkään aikaan mikä elää vain ilmeisesti kirjan fanien voimalla. En nimittäin keksi miten kukaan näin köyhästä kerronnasta innostuisi.
Dyyni ei ole mitään helpointa scifiä, joten jos odotti jotain DC/Marvel hattarakuraa, tai Star Wars räiskintää, niin varmasti pettyy. Itse asiassa moni kommenteistasi sopisi ihan suoraan kritisoimaan vaikkapa juuri Star Warsia :D

Spoiler: Fat bastard paroni Harkonnen leijuu painottomuuslaitteensa avulla sen takia, että hän on fat bastard. Kirjassa tätäkin oli taustoitettu, mutta elokuvan kerronnan kannalta mielestäni turhanpäiväinen detalji. Kirjassa hänet on myös kuvattu paljon lihavammaksi, kuin mitä hahmo elokuvassa on, ehkei ihan Jabba The Hutin luokkaa, mutta lähellä.

Harkonnenin joukot eivät olisi voineet hyökätä Caladaniin, koska siellä Atreidesien puolustus olisi ollut liian vahva. Oli siis strategisesti helpompaa hyökätä Arrakisiin, jossa puolustus on heikkoa ja Atreidesit vasta asettautumassa planeetalle. Tämä elokuvassakin epäsuorasti tuotiin ilmi, eli Atreidesin sotilasmahti oli merkittävä, jonka takia Harkonnen vielä joutui pyytämään Keisarin Sardaukar-joukkoja avukseen Arrakisiin hyökätäkseen

Seuraava elokuva tulee olemaan enemmän spektaakkelia ohjaajan itsensä mukaan, kun tässä elokuvassa luotiin pohja ja esiteltiin maailma, ja siinä myös keskitytään enemmän muihinkin hahmoihin, kuin vain Pauliin.
 
Viimeksi muokattu:

Ulukai

Toimituksen jäsen
Ylläpitäjä
Kuka tilasi Seth Rogenin tähdittämän Donkey Kong -sooloelokuvan?


Ei välttämättä huono idea.

Harkonnenin joukot eivät olisi voineet hyökätä Caladaniin, koska siellä Atreidesien puolustus olisi ollut liian vahva. Oli siis strategisesti helpompaa hyökätä Arrakisiin, jossa puolustus on heikkoa ja Atreidesit vasta asettautumassa planeetalle. Tämä elokuvassakin epäsuorasti tuotiin ilmi, eli Atreidesin sotilasmahti oli merkittävä, jonka takia Harkonnen vielä joutui pyytämään Keisarin Sardaukar-joukkoja avukseen Arrakisiin hyökätäkseen
Olisipa tämä tuotu enemmän esille filmissä, olisi vähän jelppinyt.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Spoiler: Fat bastard paroni Harkonnen leijuu painottomuuslaitteensa avulla sen takia, että hän on fat bastard. Kirjassa tätäkin oli taustoitettu, mutta elokuvan kerronnan kannalta mielestäni turhanpäiväinen detalji. Kirjassa hänet on myös kuvattu paljon lihavammaksi, kuin mitä hahmo elokuvassa on, ehkei ihan Jabba The Hutin luokkaa, mutta lähellä.

Tätä hahmoa oli muutoinkin loivennettu kirjan kuvauksesta. Kirjassa hän on homoseksuaali, mikä sellaisenaan olisi ollut elokuvassa varmastikin ok, mutta hän on samalla myös seksuaalinen ahdistelija, sadisti, raiskaaja ja pedofiili, joka lienee syynä miksi seksuaalista suuntautumista ei ainakaan tässä elokuvassa tuotu ilmi, eikä tuota muutakaan häiriintyneisyyttä sadistisuuden lisäksi.

Joitain kirjassa olevia hahmoja ei ollut mukana lainkaan, esim. Lynchin elokuvassa Stingin näyttelemä Rabbanin pikkuveli Feyd-Rautha Harkonnen, joka tosin voi tulla kuvioon vielä toisessa elokuvassa. Joidenkin hahmojen sukupuoli on vaihtunut elokuvassa toiseksi, joista ainakin yhden kohdalla muutos on aika merkittävä riippuen siitä miten tarina etenee seuraavassa elokuvassa.
 

PeWi

Well-Known Member
Huutelen täältä sivusta, että omasta mielestäni Dyyni ollut mitenkään erityisen vaikeatajuista elokuvaa, vaikka kirjasarja on lukematta.
Tai siis yleensäkään minun ei tarvitse aina ymmärtää elokuvasta jokaista pientä seikkaa nauttiakseni niistä siinä hetkessä, mutta on tärkeää että voin ymmärtää toimijoiden motiiveja ja minulla on riittävän selkeä kuva eri asioiden yhteyksistä. Dyynin kohdalla nämä täyttyivät.
 

Jogi

Well-Known Member
Dyyni ei ole mitään helpointa scifiä, joten jos odotti jotain DC/Marvel hattarakuraa, tai Star Wars räiskintää, niin varmasti pettyy. Itse asiassa moni kommenteistasi sopisi ihan suoraan kritisoimaan vaikkapa juuri Star Warsia :D
Höpö höpö juttuja kun et voi hyväksyä että Dyyni on kasa höyryävää pashaa.. minulla ei ole mitään action pakotetta elokuvissa ja katselen mielelläni hyvällä ja toimivalla juonella eteneviä kerronnallisiakin elokuvia. Toki hyviä on harvassa mutta niinhän se on elokuvissa muutenkin. Dyyni on vain epäonnistunut yritys kirjasta elokuvaksi, ilmeisesti huonoja ne aiemmatkin olleet. Yritetty selkeästi tuoda niin paljon taustoja ja tapahtumia että mihinkään ei saatu lopulta tarttumapintaa. Ei hyvä elokuva tarvitse selittelyitä että "tämä on vain tarinan pohjaa rakentava eka osa" tai että sen tapahtumia ja taustajuonia pitäisi ymmärtää tai etsiä lukemalla kirjaa. Jos 2h 35min elokuvaa ei osata tehdä itsenäiseksi kantavaksi osakseen niin se kannattaa jättää tekemättä.
Minusta jo oletuksena on melko turhaa lukea kirja ennen tai jälkeen siitä tehtyä elokuvaa, tarina on nähty tai luettu kun jomman kumman on läpi käynyt, pettymys tulee olipa kirja tai elokuva viimeisenä.

En ottanut elokuvan traileria ennakko kuvitelmana elokuvasta mutta nyt kun muistelee sitä niin mitä ihmettä ne on sillä ajatellut, sehän ei heijastanut mitenkään elokuvan kerrontaa.. jos elokuva on rauhallisesti etenevä kerronnallisesti niin miten ne tekee siitä action elokuvan räjähdysmäisen trailerin.. ihan kuin olisi joku jakomielitauti että mitä siitä on haluttu ja mitä saatu lopulta..
 

HerraNenä

Well-Known Member
Helposti paras kirjaan perustuva elokuva on tietenkin Fear and loathing in Las Vegas, jossa sekä Johnny Depp, että Benicio del Toro tekevät elämänsä parhaat roolisuorituksensa. Dialogit ja monologit ja muut logit menee yksi yhteen kirjan kanssa.

Sitten on näitä LOTReja sun muita, jotka ovat vähän suunnilleen sinne päin.
 
P

Poistettu jäsen 37867

Guest
Höpö höpö juttuja kun et voi hyväksyä että Dyyni on kasa höyryävää pashaa.. minulla ei ole mitään action pakotetta elokuvissa ja katselen mielelläni hyvällä ja toimivalla juonella eteneviä kerronnallisiakin elokuvia. Toki hyviä on harvassa mutta niinhän se on elokuvissa muutenkin. Dyyni on vain epäonnistunut yritys kirjasta elokuvaksi, ilmeisesti huonoja ne aiemmatkin olleet. Yritetty selkeästi tuoda niin paljon taustoja ja tapahtumia että mihinkään ei saatu lopulta tarttumapintaa. Ei hyvä elokuva tarvitse selittelyitä että "tämä on vain tarinan pohjaa rakentava eka osa" tai että sen tapahtumia ja taustajuonia pitäisi ymmärtää tai etsiä lukemalla kirjaa. Jos 2h 35min elokuvaa ei osata tehdä itsenäiseksi kantavaksi osakseen niin se kannattaa jättää tekemättä.
Minusta jo oletuksena on melko turhaa lukea kirja ennen tai jälkeen siitä tehtyä elokuvaa, tarina on nähty tai luettu kun jomman kumman on läpi käynyt, pettymys tulee olipa kirja tai elokuva viimeisenä.

En ottanut elokuvan traileria ennakko kuvitelmana elokuvasta mutta nyt kun muistelee sitä niin mitä ihmettä ne on sillä ajatellut, sehän ei heijastanut mitenkään elokuvan kerrontaa.. jos elokuva on rauhallisesti etenevä kerronnallisesti niin miten ne tekee siitä action elokuvan räjähdysmäisen trailerin.. ihan kuin olisi joku jakomielitauti että mitä siitä on haluttu ja mitä saatu lopulta..

Boldatusta osasta niin kovasti samaa mieltä! Dyyniä en ole nähnyt, mutta toteamasi sopii moneen muuhun elokuvaan.
 

PeWi

Well-Known Member
Dyyni on vain epäonnistunut yritys kirjasta elokuvaksi.
Makuja on monia, paitsi että Jogin maku on oikea ja "muut eivät vaan voi hyväksyä totuutta". Justiinsa viikonloppuna juttelin kahden kirjan fanin kanssa ja he pitivät filmatisointia monilta osin erittäin onnistuneena, jos eivät mitään 5/5 arvosanoja antaneetkaan.
 
Ylös Bottom