Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ulukai
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Jeah, Glass Onion on jatkoa Knives Outille. Sama ohjaaja ja Daniel Craig, muuten ihan oma tarinansa. Ei vaadi edellisen näkemistä tästä uutukaisesta nauttiakseen, ei ole mitään juonijatkumoa näiden välillä.
 
Japanista tulee 2020-luvun paras elokuva & suomalainen leffa on Rotten Tomatoesin vuoden 2022 neljänneksi parhaana - ja toimitus listailee jotain Glass Onionia vuoden parhaissa :mad: Kaikille bannia :mad: :p

Glass Onionhan oli ihan hyvä Netflix-leffa, tai tässä kategoriassa parhaasta päässä.
Ja meikäläisen määrittelemänä Netflix-leffahan elokuva, jonka syystä tai toisesta on aivan helvetin pakko sitoa itsensä 2020-lukuun, oli siinä elokuvan kannalta mitään järkeä tai ei. Eli leffaan ängetään sitten viittauksia twitteriin, twitchiin, kulttuurisotimiseen jne., vaikka kuinka päälleliimatusti. Koska ööö syyt. Kai näihin on sitten helpompi samaistua tai jotain? Jos yhteiskuntakritiikkiä halutaan harrastaa niin sitten mieluusti jotain hiukan järkevämpää, tai edes östlundmaisesti överimpää.

(Onneksi Netflix on rahoittanut myös Irishmanin, Roman ja I'm thinking of ending thingsin kaltaisia erittäin hyviä leffoja, vaikka ne eivät olleetkaan väkisin tähän hetkeen liimattuja. edit: Ja jos joku tulee tänne huutelemaan jostain Netflix-elokuvien "liian heterogeenisistä" näyttelijävalinnoista niin tähän ääliömäisyyteen en koske pitkällä tikullakaan)
 
No niin, nyt on katsottu rästissä olevat pätkät ja lista vähän muuttui. Top 10 ei riitä, joten ihan vaan ne parhaimmat yhtenä listana vailla järjestystä:

Licorice Pizza
RRR
Glass Onion
Drive My Car
The Fablemans
SHTTL
Guillermo Del Toro's Pinocchio
Everything Everywhere All At Once
Gagarine
Till
The Banshees of Inisherin
Decision to Leave
Mad God
Something in the Dirt
LOLA
What Josiah Saw
After Yang
Nope
Holy Spider
The Worst Person in the World
The Tragedy of Macbeth

Tuohon tosin voisi tehdä ihan oman listansa vielä dokkareille, joita tuli nähtyä ihan mieletön määrä tänä vuonna. Yhteensä 427 katseltua elokuvaa, joista reilut puolet tuli arvosteltua. Varmasti on jotain unohtunut, mutta nämä listaukset on aina vähän mitä on.


Vielä vähän kesken lista, kun pitäisi saada katsottua muutamat rästiin jääneet ennen vuoden loppua. Mutta tällä hetkellä Top 10 näyttää tältä, ilman järjestystä:

Licorice Pizza
Glass Onion
Drive My Car
SHTTL
Guillermo Del Toro's Pinocchio
The Northman
ELVIS
Everything Everywhere All at Once
The Fablemans
The Banshees of Inisherin

Mutta vielä on tosiaan kourallinen leffoja näkemättä, joten ehkä tuo vielä tästä muuttuu ennen ensi viikonloppua.
 
Tulipa katsottua Sonic 2.

Tämä elokuva oli lähes kaikkea mitä Sonic elokuvalta voi odottaa. Hauska, huomattavasti enemmän videopeli kuin ensimmäinen osa ja tarina on hyvä. Tarina on hyvin ennalta-arvattava mutta se tuo kaverukset yhteen tavalla jota halusitkin nähdä. Elokuvan eeppinen lopetus on juurikin sellainen kuin Sonic elokuvassa kuuluu olla. Pientä marinaa täytyy antaa joistain vähän turhista kohtuaksista ihmisten kanssa, mutta ei ne kokonaisuutta juuri pilaa.

Mielelläni näkisin 3 osassa jonkun muun pahiksen kuin Robotnikin, vaikka Jim Carrey on loistava eiköhän 2 elokuvaa riitä. Carreyhän on sanonut lopettavansa näyttelemisen.

Kolmas osa olisi tulossa psrin vuoden päästä joten sitä odotellessa.

Ensimmäinen osa toi Sonicin valkokankaalle onnistuneella tavalla, tämä toinen osa on enemmän peli ja se toimii sen takia paremmin.

4.5/5
 
Eikö se ase muka ammu sinne suuntaan, mihin se näyttää infrapunatähtäimen pisteet? Naruunhan niitä ei tässä kohtaa ilmesty, joten mihin Predator yrittää ampua? Jos nyt olisi todella noin, miten kuvasit, niin ok. Ihan hyvin aseteltu kypärä kuitenkin, että ampuu sitten omistajaansa päähän. :D Jos tästä loppukohtauksesta näin saa järkevämmän, niin kokonaisarvosanaa voisin korottaa puolella pisteellä.
Vähän samansuuntausta vänkäämistä kuin Last of Us ketjuissa - kertoo vaan siitä että alkuperäinen Predator on mestariteos ja sen jatko-osista väännetään kättä ;)
 
Nyt kun vuosi vaihtunut, voisin listata 10 omaa suosikkileffaa viime vuodelta:

Hellraiser
Mad God
Everything Everywhere All At Once
Call Of The Unseen
The Sadness
Deadstream
Prey
The Fall
X
Barbarian

Olihan niitä muitakin mutta nämä teki todella vaikutuksen.
 
Tuli tuossa pari iltaa sitten viimein katseltua lävitse se uusin Tomb Raider-elokuva, jota siis tähdittää Alicia Vikander. Elokuvan ensi-ilta ollut käsittääkseni vuonna 2018. Täytyy sanoa, että yllätti positiivisesti. Ei ollut ihan mikään ala-arvoinen hömppä, vaan ihan viihdyttäväkin leffa. Ei mikään elokuvahistorian merkkiteos, mutta on sitä aika monia huonompiakin tullut vastaan. Pelipohjaiseksi leffaksi jopa voisi sanoa ihan laadukkaaksikin.

Kyllä sitä pari tuntia voi helposti huonommankin leffan parissa kuluttaa, että voin ihan suositella tuota, jos on vielä jäänyt näkemättä. Juonta en spoilaa sen enempää, kuin mainitsemalla, että hyvin paljon samoja ideoita kuin Tomb Raider-pelisarjan uusimman trilogian ensimmäisessä osassa. Itse tykkäsin siitä pelistä varsin paljon ja se on omalla kohdalla tuon trilogian suosikki, joten siltä pohjalta leffakin maistui hyvin. Kyseessä on siis 'nuori' Lara Croft, joka vielä 'opettelee' toiminnantäyteisen arkeologian metkuja.
 
The Black Phone

Jo ensimmäisistä trailereista asti tämä on ollut katselulistalla ja nyt viimein sain katsottua. Oli lähes niin hyvä kuin odotin.

70-luvun Denverin lähiötä terrorisoi lasten kaappaaja. Varsinkin teini-ikäiset pojat ovat vaarassa. Pelko hiipii lähiöön, kun kerta toisensa jälkeen poikia katoaa keskellä kirkasta päivää. Pääosan poika, Finney Blake, kokee saman kohtalon, mutta kaapattuna ollessaan saakin apua yllättävältä taholta mustan puhelimen välityksellä.

Olen yleensä enemmän realistisen kauhun kuin kummitustarinoiden ystävä. Tässä yliluonnollisuutta on kuitenkin käytetty mukavan maanläheisesti, joten se ei häirinnyt. Lapsinäyttelijät (Finney, tämän pikkusisko kuin myös koulukaverit) vetävät roolinsa kunnialla, mutta Ethan Hawke on loistava. Oikea-aikaiset eleet ja äänenpainot vahvojen tunteiden maksimoimiseksi, näytteleminen pelkkien silmien avulla ja ylipäätään vahva läsnäolo aina kun hän on mukana kohtauksessa. Ainakin tuntui siltä, että annettiin miehen vetää rooli omiin nimiin. Eikä sinänsä ihme, kun elokuvan ohjaaja Scott Derrickson ja Ethan Hawke ovat ennenkin tehneet yhteistyötä (Sinister v.2012).

The Black Phone ei ole äärimmäisen pelottava kauhuelokuva, vaan pikemminkin piinaava jännäri, jossa käsitellään kamalaa ja todentuntuista aihetta. Yliluonnollisista elementeistään huolimatta "maanläheinen" kuvaa mielestäni tätä elokuvaa aika hyvin. 70-luvun Denver on kauttaaltaan arjen harmaa ja teinien ja lapsien päivittäinen elämä myllerrystä niin kotona kuin koulussa ilman lähistöllä vaanivaa kaappariakin.

Suosittelen-leima ja papukaijamerkki.

Traileri vielä, mutta mielestäni tämä paljastaa aika paljon, joten en suosittele spoileripelkoisille:


Muoks. Tämä oli näköjään viestini numero 10 000. Hetki on tullut foorumilla pyörittyä ja muutaman kerran klikattua Lähetä vastaus -nappia. :)
 
Viimeksi muokattu:
Itse en niin kauhu elokuvista välitä mutta tässä on semmoinen idea että tulee varmasti katsottua, ja näyttäisi siltä että elokuva on saanut tosi hyvät scoretkin. tulee vähä Detroit Become Humanin eräs scenaario mieleen tästä ja sit Black Mirrorin eräs Android jakso.



 
Itse en niin kauhu elokuvista välitä mutta tässä on semmoinen idea että tulee varmasti katsottua, ja näyttäisi siltä että elokuva on saanut tosi hyvät scoretkin. tulee vähä Detroit Become Humanin eräs scenaario mieleen tästä ja sit Black Mirrorin eräs Android jakso.




Tätä on sakki kyllä kehunut kovasti ja on itselläkin odotettujen joukossa. Jatko-osaakin lähdetty jo kehittelemään. :D
 
No niin, nyt saatiin taas uusi kaanon maailman parhaisiin elokuviin, eli Sight & Sound julkaisi päivitetyn top 100 -listan.
Ja nyt on ykkösenä leffa, jota en ole nähnyt, mutta joka on roikkunut katselulistalla jo tovin. Pitääpä siis sivistää itseään :oops: Paljon upeita elokuvia listalla, paljon kaikkea mitä näkemättä. Mutta ehkä tärkeimpänä se, että saadaan taas aihetta tappeluun siitä oliko lista oikeassa vai väärässä :D
Näköjään juuri nyt Yle Areenasta löytyvä Mulholland Drive noussut top 10:iin, siinäpä helppo poiminta kaikille joilla vielä näkemättä.

1. “Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles” (Chantal Akerman, 1975)
2. “Vertigo” (Alfred Hitchcock, 1958)
3. “Citizen Kane” (Orson Welles, 1941)
4. “Tokyo Story” (Ozu Yasujiro, 1953)
5. “In the Mood for Love, Wong Kar-wai, 2001)
6. “2001: A Space Odyssey” (Stanley Kubrick, 1968)
7. “Beau travail” (Claire Denis, 1998)
8. “Mulholland Dr.” (David Lynch, 2001)
9. “Man with a Movie Camera” (Dziga Vertov, 1929)
10. “Singin’ in the Rain” (Stanley Donen and Gene Kelly, 1951)
11. “Sunrise: A Song of Two Humans” (F.W. Murnau, 1927)
12. “The Godfather” (Francis Ford Coppola, 1972)
13. “La Règle du Jeu” (Jean Renoir, 1939)
14. “Cléo from 5 to 7” (Agnès Varda, 1962)
15. “The Searchers” (John Ford, 1956)
16. “Meshes of the Afternoon” (Maya Deren and Alexander Hammid, 1943)
17. “Close-Up” (Abbas Kiarostami, 1989)
18. “Persona” (Ingmar Bergman, 1966)
19. “Apocalypse Now” (Francis Ford Coppola, 1979)
20. “Seven Samurai” (Akira Kurosawa, 1954)
21. (TIE) “The Passion of Joan of Arc” (Carl Theodor Dreyer, 1927)
21. (TIE) “Late Spring” (Ozu Yasujiro, 1949)
23. “Playtime” (Jacques Tati, 1967)
24. “Do the Right Thing” (Spike Lee, 1989)
25. (TIE) “Au Hasard Balthazar” (Robert Bresson, 1966)
25. (TIE) The Night of the Hunter” (Charles Laughton, 1955)
27. “Shoah” (Claude Lanzmann, 1985)
28. “Daisies” (Věra Chytilová, 1966)
29. “Taxi Driver” (Martin Scorsese, 1976)
30. “Portrait of a Lady on Fire” (Céline Sciamma, 2019)
31. (TIE) “Mirror” (Andrei Tarkovsky, 1975)
31. (TIE) “8½” (Federico Fellini, 1963)
31. (TIE) “Psycho” (Alfred Hitchcock, 1960)
34. “L’Atalante” (Jean Vigo, 1934)
35. “Pather Panchali” (Satyajit Ray, 1955)
36. (TIE) “City Lights” (Charlie Chaplin, 1931)
36. (TIE) “M” (Fritz Lang, 1931)
38. (TIE) “À bout de souffle” (Jean-Luc Godard, 1960)
38. (TIE) “Some Like It Hot” (Billy Wilder, 1959)
38. (TIE) “Rear Window” (Alfred Hitchcock, 1954)
41. (TIE) “Bicycle Thieves” (Vittorio De Sica, 1948)
41. (TIE) “Rashomon” (Akira Kurosawa, 1950)
43. (TIE) “Stalker” (Andrei Tarkovsky, 1979)
43. (TIE) “Killer of Sheep” (Charles Burnett, 1977)
45. (TIE) “North by Northwest” (Alfred Hitchcock, 1959)
45. (TIE) “The Battle of Algiers” (Gillo Pontecorvo, 1966)
45. (TIE) “Barry Lyndon” (Stanley Kubrick, 1975)
48. (TIE) “Wanda” (Barbara Loden, 1970)
48. (TIE) “Ordet” (Carl Theodor Dreyer, 1955)
50. (TIE) “The 400 Blows” (François Truffaut, 1959)
50. (TIE) “The Piano” (Jane Campion, 1992)
52. (TIE) “News from Home” (Chantal Akerman, 1976)
52. (TIE) “Fear Eats the Soul” (Rainer Werner Fassbinder, 1974)
54. (TIE) “The Apartment” (Billy Wilder, 1960)
54. (TIE) “Battleship Potemkin” (Sergei Eisenstein, 1925)
54. (TIE) “Sherlock Jr.” (Buster Keaton, 1924)
54. (TIE) “Le Mépris” (Jean-Luc Godard 1963)
54. (TIE) “Blade Runner” (Ridley Scott 1982)
59. “Sans soleil” (Chris Marker 1982)
60. (TIE) “Daughters of the Dust” (Julie Dash 1991)
60. (TIE) “La dolce vita” (Federico Fellini 1960)
60. (TIE) “Moonlight” (Barry Jenkins 2016)
63. (TIE) “Casablanca” (Michael Curtiz 1942)
63. (TIE) “GoodFellas” (Martin Scorsese 1990)
63. (TIE) “The Third Man” (Carol Reed 1949)
66. “Touki Bouki (Djibril Diop Mambéty 1973)
67. (TIE) “The Gleaners and I” (Agnès Varda 2000)
67. (TIE) “Metropolis” (Fritz Lang 1927)
67. (TIE) “Andrei Rublev” (Andrei Tarkovsky 1966)
67. (TIE) “The Red Shoes” (Michael Powell & Emeric Pressburger 1948)
67. (TIE) “La Jetée” (Chris Marker 1962)
72. (TIE) “My Neighbour Totoro” (Miyazaki Hayao 1988)
72. (TIE) “Journey to Italy” (Roberto Rossellini 1954)
72. (TIE) “L’avventura” (Michelangelo Antonioni 1960)
75. (TIE) “Imitation of Life” (Douglas Sirk 1959)
75. (TIE) “Sansho the Bailiff” (Mizoguchi Kenji 1954)
75. (TIE) “Spirited Away” (Miyazaki Hayao 2001)
78. (TIE) “A Brighter Summer Day” (Edward Yang 1991)
78. (TIE) “Sátántangó” (Béla Tarr 1994)
78. (TIE) “Céline and Julie Go Boating” (Jacques Rivette 1974)
78. (TIE) “Modern Times “(Charlie Chaplin 1936)
78. (TIE) “Sunset Blvd.” (Billy Wilder 1950)
78. (TIE) “A Matter of Life and Death” (Michael Powell & Emeric Pressburger 1946)
84. (TIE) “Blue Velvet” (David Lynch 1986)
84. (TIE) “Pierrot le fou” (Jean-Luc Godard 1965)
84. (TIE) “Histoire(s) du cinéma” (Jean-Luc Godard 1988-1998)
84. (TIE) “The Spirit of the Beehive” (Victor Erice, 1973)
88. (TIE) “The Shining” (Stanley Kubrick, 1980)
88. (TIE) “Chungking Express” (Wong Kar Wai, 1994)
90. (TIE) “Madame de…” (Max Ophüls, 1953)
90. (TIE) “The Leopard” (Luchino Visconti, 1962)
90. (TIE) “Ugetsu” (Mizoguchi Kenji, 1953)
90. (TIE) “Parasite” (Bong Joon Ho, 2019)
90. (TIE) “Yi Yi” (Edward Yang, 1999)
95. (TIE) “A Man Escaped” (Robert Bresson, 1956)
95. (TIE) “The General” (Buster Keaton, 1926)
95. (TIE) “Once upon a Time in the West” (Sergio Leone, 1968)
95. (TIE) “Get Out” (Jordan Peele, 2017)
95. (TIE) “Black Girl” (Ousmane Sembène, 1965)
95. (TIE) “Tropical Malady” (Apichatpong Weerasethakul, 2004)

Koska asioiden tärkeysjärjestykseen laittaminen on elämässä tärkeää ja vuoden 2022 videopelit eivät herättäneet riittävästi listausintoa, kävin läpi tämän top 100-listan omalta osaltani, kun se "uusi maailman paras elokuvakin" eli fantastinen Jeanne Dielman tuli tuossa valkokankaalta nähtyä. Kauhukseni/ilokseni huomasin, että tältäkin listalta on vielä reilusti yli puolet näkemättä! Mutta kaikki näkemäni ovat olleet katsomisen arvoisia, joten ei auta kuin jatkaa itsensä sivistämistä. Sitä odotellessa alla Sight & Sound top 100 eikun 39 allekirjoittaneelta. Todella lonkalta heitettynä osan osalta, kun katsomisesta jo kulunut ikuisuus. Osa suomalaisilla nimillä, osa ei, en jaksanut keskittyä. Suluissa sijoitus virallisella kriitikoiden listalla:

1. Tokyo Story (4.)
2. 2001: Avaruusseikkailu (6.)
3. Henkien kätkemä (75.)
4. Pelko jäytää sielua (52.)
5. Mulholland Dr. (8.)
6. 8 1/2 (31.)
7. Vertigo (2.)
8. Peili (31.)
9. Blade Runner (54.)
10. Naapurini Totoro (54.)
11. Polkupyörävaras (41.)
12. Citizen Kane (3.)
13. Stalker (41.)
14. Metropolis (67.)
15. La Dolce Vita (54.)
16. Taksikuski (29.)
17. Seitsemän samuraita (20.)
18. Jeanne Dielman (1.)
19. Takaikkuna (38.)
20. Kummisetä (12.)
21. Blue Velvet (84.)
22. In the Mood For Love (5.)
23. Hohto (88.)
24. Ilmestyskirja Nyt (19.)
25. Huuliharppukostaja (95.)
26. Goodfellas (63.)
27. Casablanca (63.)
28. Piukat paikat (38.)
29. Chunking Express (88.)
30. Taistelulaiva Potemkin (54.)
31. Do the Right Thing (24.)
32. Andrei Rublev (67.)
33. Barry Lyndon (45.)
34. North by Northwest (45.)
35. Parasite (90.)
36. Nykyaika (78.)
37. Moonlight (60.)
38. Cléo viidestä seitsemään (14.)
39. Singing in the Rain (10.)


Mitäs muuta leffoista höpisisi? Netflixiin tullut, täälläkin jollain sivulla mainittu The Pale Blue Eye oli aivan hyvä 3/5 murhamysteeritunnelmointi. Tai okei, ehkä parempi kuin se jouluksi Netflixiin tullut murhamysteeri :p Edgar Allan Poe -kuvio tuntui hiukan päälleliimatulta, muttei vaivaantumiseen asti. Näinköhän Poeen viittavaa materiaalia tulee enemmänkin, vrt. jonkin aikaa valoillaan ollut Lovecraft-buumi? Tai en mä tiedä, ehkä sitä matskua on jo tullut enemmänkin, en ole seurannut tarpeeksi.
 


aikamoinen kulttuuriteko tuoda tämä yksi kaikkien aikojen upeimmista elokuvista uudestaan Elokuvateattereihin remasteroituna 4k 3D:na. aikamoiset tunnesiteet löytyy elokuvaan.
 
Ajatella että Titanicista on jo 25 vuotta. Mulla pitäis olla edelleen jossain vhs kasetti vuodelta 1997. Leffa on kyllä yksi kaikkien aikojen upein ja koskettavin. Katsoessa sitä väkisinkin alkaa kuvittelemaan sitä oikeaa Titanicia ja sen uppoamista 1912 ja millainen jäinen helvetti siellä on koettu.
 
Titanichan oli jo aikoinaan ihan lässy leffa ja jälkikäteen varsinkin ymmärtää niitä, jotka olivat ysärillä megapettyneitä Cameroniin, vaikka itse olinkin tähän tunnepurkaukseen liian nuori. Mies oli tuonut meille Terminatorin, Terminator 2:n, Aliensin ja no onhan True Lies myös ihan hyvä. Ja sitten tulee Titanic. C'mon. Tosin Avatarin jälkeen toki Titaniciakin kohtaan tuntee lämpimiä tunteita ja onhan elokuvalla tietyt meriittinsä, ei siinä!

Joka tapauksessa suosittelen kaikille elokuvaa Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia. Tykkäsi sitten Titanicista tai ei :D
 
On hyvin raskasta katseltavaa, siltikin voisi olla hyvä jokaisen aikuisen ehkä nähdä. Ei tosin ihan herkimmille uskalla suositella. Erityisesti sattuu sieluun lapsien olosuhteet ja kohtalo pommitusten keskellä. Tämäkin vain pienen reijän läpi katsottu ote isosta kuvasta mitä parhaillaan tapahtuu. https://www.imdb.com/title/tt23552184/

 
Ylös Bottom