Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ulukai
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Mä en ole tuollaisesta dokkarista kuullutkaan. Pitää laittaa listalle. Enpä ole myöskään ajatellut Morriconen ja Williamsin yhtäläisyyksiä mutta kyllähän ne tuossa kuuluu selvästi. Sen olen kyllä huomannut että monissa Morriconen sävellyksissä kuuluu se aavikko. Sieltä löytyy kalkkarokäärmeet, kojootit, korppikotkat, tuulen ulvontaa jne. Se on hyvinkin visuaalista musiikkia.
Tuosta tietystä pianosävelestä(sama millä Ecstacy of gold-kappale alkaa) tulee muuten aina mieleen kuumuudessa väreilevä ilma aavikon yllä. Sellainen kangastuksen omainen maisema.
Vinkki: Ennio Morricone -dokumentti nyt Yle Teeman Elokuvafestivaaleilla.

Kuten moni muukin hieno teos!
 
Pitäisi katsastaa myös se toinen kotimainen kauhuelokuva, Koputus.
Katsoin juuri tuon Koputuksen ja täytyy varoittaa: älä ainakaan rahaa tuhlaa siihen. Elokuva on oikeasti ihan tuubaa.

Tässä muutamia huomioita jotka jäi päällimmäisenä mielen:
- Monet kohtaukset tuntuvat siltä että niistä puuttuu käsikirjoitus. Vaikuttaa kuin näyttelijät eivät oikein tiedä mitä tehdä/sanoa.
- Dialogi on vaivaannuttavaa. Ei kukaan puhu noin. Tarkoituksettomia vuorosanoja joiden ainoa tarkoitus on täyttää hiljaisia hetkiä.
- Tarina on melko yksinkertainen mutta ohjaus haparoi niin paljon että elokuvaa on välillä vaikea seurata (miksi tuo meni tuonne ja milloin tuo tuli tänne?).
- Elokuvassa suomalaiset tekevät ja sanovat asioita joita suomalaiset eivät oikeasti tee. Esim. Maria niminen henkilö lasuu nimensä "Mariiiia" kun soittaa Ruotsiin.
-Loogiset aukot: Jokainen joka on nähnyt trailerin, tietää että yksi henkilöistä löytyi lapsena häkistä. Elokuvassa tietysti selviää miksi hän oli häkissä mutta mä en vieläkään tiedä miksi perheellä ylipäätään oli häkki makuuhuoneessa? Tarinan kannalta häkillä ei edes ollut varsinaista tarkoitusta. Tyttö olisi yhtä hyvin voinut löytyä sängyn alta tai vaatekaapista. Joten, miksi häkki?
-Elokuvaa mainostetaan folk-kauhuna joka ammentaa Suomalaisista kansantaruista. Missä se Suomi-folk oli? Oliko se pimeä metsä ja siellä asuva mörkö? Vai oliko se kohtaus jossa vanha mystinen nainen sanoo "metsänvartija"? En minä tiedä. Jos tuo on tekijöiden käsitys suomalaisesta kansanperinteestä niin kannattaisi ensin tutustua siihen aiheeseen. Tarinakin voisi saada lihaa ympärilleen.
-Loppuun erityismaininta kohtauksesta jossa Pekka Strang, huomattuaan puissa outoja vuosirenkaita, päättelee että "tänä iltana tapahtuu jotain pahaa!"

Entäs ne hyvät puolet? Plussaa voi antaa hyvästä yrityksestä jos ei muusta. Elokuvan lopussa oleva pieni twisti on myös aika hyvä. Pöhköhän se on mutta toimii silti. Vaikuttaakin siltä että lopun käänne on ollut ainut idea kun käsikirjoitusta on lähdetty tekemään. Siihen ympärille ei vain ole keksitty mitään järkevää.
 
Tuli katsottua Tuo Tetris elokuva ja täytyy sanoa että pidin siitä erittäin paljon, jopa niin paljon että itselleni elokuva on mahdollinen top 5 kandidaatti miettiessä vuoden parhaita elokuvia, en edes tiennyt että pelin takana on noin uskomaton tarina, jos tosiaan nämä henkilö painotteiset/tosi tapahtumiin perustuvat elokuvat kiinnostaa niin vahva suositus

4.5/5
 
Baldur's Gatea odotellessa tuli katseltua Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Oli kyllä varsin viihdyttävä pätkä, joka ei onneksi ottanut itseään liian vakavasti. En tiedä oliko tässä käytetty uudeksi elokuvaksi jotenkin poikkeuksellisen vähän cgi-efektejä, mutta ainakaan niiden läsnäolo ei häirinnyt kuten esim. valtaosassa supersankarielokuvia. Tietokonefektit pysyivät siis renkinä, eikä isäntänä - aivan kuten kuuluukin. Erityismaininta kuuluu ehdottomasti Hugh Grantin uskomattoman hienolle roolisuoritukselle virnuilevana jekkuilijana!

Olen tsiigannut tämän leffan jo monta kertaa enkä kyllästy. Jokin vaan tässä viehättää. Se huumori, hahmot, kaikki vaan uppoaa täysillä. Ja vähän tuli hieno fiilis kun huomasi kuinka
olivat ottaneet leffaan mukaan Dungeons & Dragons-animaatiosarjan tyypit vetämään cameot
Jatko-osaa odotan innolla.
 
Tuli katsottua Tuo Tetris elokuva ja täytyy sanoa että pidin siitä erittäin paljon, jopa niin paljon että itselleni elokuva on mahdollinen top 5 kandidaatti miettiessä vuoden parhaita elokuvia, en edes tiennyt että pelin takana on noin uskomaton tarina, jos tosiaan nämä henkilö painotteiset/tosi tapahtumiin perustuvat elokuvat kiinnostaa niin vahva suositus

4.5/5
Kunhan muistaa, että tuo elokuva on ihan hävyttömän vapaasti dramatisoitu monella tapaa. Pelin lisenssointi oli kyllä aikamoinen sotku ja vaati kaikenlaista edestakaista menoa maiden välillä, mutta elokuvassa kaikki se on vedetty aika railakkaasti överiksi. Näinhän tietenkin tapahtuu aina.
 
Tulipa katsottua nyt tämä uusi Super Mario Brothers elokuva ja kyllä oli hyvä.

Elokuva on upea, hämmentävän hienoa animointia. Se kuulostaa mahtavalta, musiikit on loistavat ja ääninäyttely kerrassaan päättömän hyvää.

Rakkaus lähdemateriaaliin näkyy kaikessa ja jos Mario on lähellä sydäntä niin tästä pitää varmasti. Vähän elokuva lässähti lopun action kohtauksissa mutta niin kävi Sonic 1 myös ja sitten toinen osa toi aivan huikean finaalin. Toivotaan siis että jatkoa saadaan ja aivan varmasti saadaan, niin voidaan sitten tämä korjata.

Muuten hulvattoman hauska, loistava käsikirjoitus, hulppeaa dialogia jonka kruunaa ääninäyttelijät. Yksi parhaista animaatio elokuvista koskaan.
 
Legendaaristakin legendaarisemman Hayao Miyazakin uusin Poika ja haikara ei nouse ainakaan ekalla katsomalla ihan ohjaajan ehdottomiin kärkiteoksiin, mutta on oikein vaikea kuvitella, että miehen fanit tulisivat suuresti pettymään. Edellisen, yllättävän tiukasti tosimaailmaan sijoittuneen elokuvan jälkeen mielikuvitus laukkaa jälleen oikein kierroksilla. Toisaalta tuttujen kuvioiden kanssa ollaan tekemisissä: Äiti on hukassa, sota päällänsä, tulipalot dramaattisia, lentokoneen osat hienoja, mummot veikeitä ja niin edelleen.
Mielikuvitus lentää ja animaatio on upeaa.

Mestari on nyt tehnyt hienon elokuvan viidellä eri vuosikymmenellä.
 
Ei mulle oikein iskenyt toi Poika ja haikara. Ne kaikki Giblin vanhat leffat nähty pariin otteeseen mut ajattelin silti pari käydä kattoo Finnkinossa kun tulevat.
 
Pet Sematary: Bloodlines

Muutama vuosi takaperin tuli se uusioversio ja tämähän on esiosa siihen.. Ei tässä ollut mitään isoa vikaa, mutta ei tämän ihan kauhuleffalta tuntunut. Muuten ihan mielenkiintoinen yhden katsomiskerran pläjäys.
2.5/5
 
The Killer




Tuli katsottua David Fincherin eli S7venin ja Fight Club ohjaajan uusin Michael Fassbenderin tähdittämä Hitman elokuva The Killer ja vahvasti leffan tunnelmasta ja toiminta tavoista tulee mieleen juuri Agent 47 seikkailut. mitä tulee sitten itse leffa niin onhan leffa hyvin David Fincherinmäisen tapaan todella visuaalinen ja tyylikäs. Fassbender vetää erittäin hyvän roolin Cold Blood Hitmanina. ja kaveri on kun tehty tuohon rooliin, mutta silti kyseessä on yksi kaikkien aikojen parhaita ohjaajia jonka repurstuaarissa on tosiaan nuo S7ven, Fight Club, Gone Girl, jotka omissa listoissa menee suhteellisen korkealle miettiessä kaikkien aikojen parhaita elokuvia. niin niillä odotuksilla mitä lähdin leffaa katsomaan niin se jätti vähä kylmäksi. jotenkin elokuvalta puuttui se tietynlainen syvyys mitä yleensä David Fincherin elokuvissa nähdään eli leffasta puuttui kokonaan se climaxiksi joka räjäyttää katsojan mielen, joka löytyy noista kolmesta mainitsemastani elokuvasta, tällä kertaa se mieli jäi räjäyttämättä joten sillä tasolla elokuva olikin pieni pettymys. näin ollen elokuva ei ainakaan omalla kohdallani yllä parhaimpien elokuvien joukkoon tänä vuonna.
 
Tulipa katsottua Green Mile taas pitkästä aikaa vuosien jälkeen kun sen 4K lätyn hommasin. On muuten erinomainen päivitys jos joku sitä miettii. Elokuva tekee sut niin surulliseksi ja saa miettimään asioita. Frank Darabont on kirjoittanut ja ohjannut kaksi aikamme parasta vankila elokuvaa ja vaikka The Shawshank Redemption on yksi parhaista koskaan ja Green Mile ei aivan samalle tasolle yllä, on se silti helvetinmoinen elokuva joka osoittaa ettei ensimmäinen kerta ollut vahinko vaan kyseessä on äärimmäisen lahjakas ohjaaja. The Mist vielä sijalle 3 niin miehen top 3 on äärimmäisen kova. Jos et ole elokuvaa nähnyt niin kannattaa avoimin mielin lähteä katsomaan niin tässä on yksi historian parhaita tekeleitä.
 
Haluaako joku kertoa taukille että miten 4k leffoissa osa on natiiveja ja osa "upscaled"? Mikä ero, näkeekö sitä niistä paketeista jotenkin vai täytyykö googlailla? Tai onko edes niin oleellinen asia että kannattaa sillä pientä päätään vaivata? Jännä kans miten jotkut ikivanhat rainat on on natiivi 4k, ja sitten ihan tuoreita pätkiäkin löytyy mitkä ei oo? Se on kuitenkin "jotenkin" huonompi se skaalaus?

t: 4k-noobi
 
Käsittääkseni tässä on kyse siitä, että kunnolliselta filmimateriaalilta voidaan kaivaa enemmän dataa kehittyvillä tekniikoilla. Digitaalisesti kuvattu materiaali puolestaan pitää sisällään tasan tarkkaan ne pikselit ja värit mitä tallennustilaan on päätynyt. Tästä syystä se materiaali vain skaalataan. Lisäksi ymmärtääkseni erikoisefektit rendaillaan usein (nykyäänkin?) alemmalla resoluutiolla. Todennäköisesti joku kultasilmä näitä ainakin kuvittelee erottavansa, mutta hyvin tehty lätty tuskin jää katsomatta keneltäkään. Joku viisaampi korjatkoon, jos puhun palturia.

Itse olen toki kiitollinen, mikäli voin nauttia elokuvat mahdollisimman hyvällä kuvalla ja äänellä, mutta mikään elinehto se ei ole. Viimeksi tänään katsoin VHS-kuvanlaadulla varustetun DVD-julkaisun, enkä tarvinnut allergialääkettä.

Just hommasin alesta (ekan) 4k töllön ja nyt muutamat leffat laitoin kans tilaukseen.


Tälläisen sivun löysin mistä löyty ainakin osa leffoista, nii nyt on tulossa siten niitä real dealeja että skaalailtuja. Saa nähä erottaako oma puusilmä niissä mitään eroa :D
 
Haluaako joku kertoa taukille että miten 4k leffoissa osa on natiiveja ja osa "upscaled"? Mikä ero, näkeekö sitä niistä paketeista jotenkin vai täytyykö googlailla? Tai onko edes niin oleellinen asia että kannattaa sillä pientä päätään vaivata? Jännä kans miten jotkut ikivanhat rainat on on natiivi 4k, ja sitten ihan tuoreita pätkiäkin löytyy mitkä ei oo? Se on kuitenkin "jotenkin" huonompi se skaalaus?

t: 4k-noobi
Parempi kun ei mieti noita juttuja.
Jos katsoo kalsareissa vaikka Tanssii susien kanssa, niin se on natiivia.
Kännissä vielä parempi.
 
Mä sain vasta tänään tietää, että viime vuonna on tullu uus orphan.
Eka on yks mun suosikki kauhuleffoja ikinä.

 
Vähän viitaten tuohon tulevaan Zelda-elokuvaan.
Joku tehnyt näyttävän studio ghibli tyylisen pätkän mistä näkee miltä tämän tyylinen elokuva voisi näyttää. Nythän toki Nintendo päätti lähte live action suuntaan. Ocarina of timen pelanneille kaikkea kivaa tuttua bongattavaa löytyy videolta.


Komealta näyttää!
 
Vähän viitaten tuohon tulevaan Zelda-elokuvaan.
Joku tehnyt näyttävän studio ghibli tyylisen pätkän mistä näkee miltä tämän tyylinen elokuva voisi näyttää. Nythän toki Nintendo päätti lähte live action suuntaan. Ocarina of timen pelanneille kaikkea kivaa tuttua bongattavaa löytyy videolta.


Komealta näyttää!


joo tuo pätkä oli huikea, meinasin itsekkin tuon tänne muutama päivä sitten linkata mut en oikein löytänyt sopivaa ketjua sille, ilmeisesti 600 tuntia kaveri käyttänyt tuohon ja tuo tosiaan yhden ihmisen luoma, kuvailisin videota sanoilla puhdasta huikeutta, vahva suositus täältäkin videolle.
 
The Killer




Tuli katsottua David Fincherin eli S7venin ja Fight Club ohjaajan uusin Michael Fassbenderin tähdittämä Hitman elokuva The Killer ja vahvasti leffan tunnelmasta ja toiminta tavoista tulee mieleen juuri Agent 47 seikkailut. mitä tulee sitten itse leffa niin onhan leffa hyvin David Fincherinmäisen tapaan todella visuaalinen ja tyylikäs. Fassbender vetää erittäin hyvän roolin Cold Blood Hitmanina. ja kaveri on kun tehty tuohon rooliin, mutta silti kyseessä on yksi kaikkien aikojen parhaita ohjaajia jonka repurstuaarissa on tosiaan nuo S7ven, Fight Club, Gone Girl, jotka omissa listoissa menee suhteellisen korkealle miettiessä kaikkien aikojen parhaita elokuvia. niin niillä odotuksilla mitä lähdin leffaa katsomaan niin se jätti vähä kylmäksi. jotenkin elokuvalta puuttui se tietynlainen syvyys mitä yleensä David Fincherin elokuvissa nähdään eli leffasta puuttui kokonaan se climaxiksi joka räjäyttää katsojan mielen, joka löytyy noista kolmesta mainitsemastani elokuvasta, tällä kertaa se mieli jäi räjäyttämättä joten sillä tasolla elokuva olikin pieni pettymys. näin ollen elokuva ei ainakaan omalla kohdallani yllä parhaimpien elokuvien joukkoon tänä vuonna.


Ei ollut tosiaan kovin erikoinen. Alunperin kun tästä kuuli niin suorastaan harmitti kun tämä ei tullut Suomessa leffateatteriin (toisin kuin esim. Roma ja Irishman Netflix-tuotannoista), kyllähän Fincher ohjaamassa Fassbenderiä salamurhaajana kuulosti coolilta. Jälkiviisaana ihan hyvä näin, tämä olisi ollut heikoin tänä vuonna leffateatterissa katsovani elokuva, vaikka toki Fincher osaa peruslaadukasta elokuvaa tehdä.
Jotenkin tämä ei oikein ollut tarpeeksi mitään. Ei tarpeeksi hidas, ei tarpeeksi vauhdikas, ei tarpeeksi hauska, ei tarpeeksi synkkä, ei tarpeeksi vähäeleinen, ei tarpeeksi cool, jne.
Lopputulemana leffan suurin oivallus on se, että The Smiths -fanilla voi olla tunteita. Jes.

Tuolla linkitetyllä sivulla oli oikeastaan näitä mainitsemiani asioita kerrottu hieman eri sanoin:

"With hundreds of Ultra-HD Blu-ray movies and TV shows to choose from, which ones are true 4K? Many, especially CGI, are upscaled and mastered in DI (Digital intermediate) and extremely good. Worth noting is that the age of a title has nothing to do with quality. Many classics were shot on 35mm film, which means the original negative can be scanned at up to 6K."

Eli filmimateriaalissa on vielä hieman varaa ottaa hieman suurempaakin resoluutiota haltuun.
Tämä on muistutus, jonka joku saa tehdä aina kun tulee uusi formaatti. Blu-ray-aikaan sai kans vastailla siihen, että eikö ole huijausta, kun vanhoja elokuvia markkinoidaan terväväpiirtona? Ei ole, filmi best :cool:
 
Ylös Bottom