Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Endless Ocean 1&2 -pelikeskustelu

Vastaus: Endless Ocean 1&2 -pelikeskustelu

Famitsu:
Endless Ocean 2 (Wii) – 9/9/9/9

En välttämättä heti julkaisupäivänä hanki, mutta muuten kyllä pakkohankinta.

Tuota, kokeilitko kastle ekaa osaa? Jos et, niin väitän että tämä osuu juurikin jätkän pelimakuun.

Edit: Ja niin, sai jopa korkeammat pisteet mitä alkuperäinen. Eli ei voi olla huono.
 
Vastaus: Endless Ocean 1&2 -pelikeskustelu

Tuota, kokeilitko kastle ekaa osaa? Jos et, niin väitän että tämä osuu juurikin jätkän pelimakuun.

Edit: Ja niin, sai jopa korkeammat pisteet mitä alkuperäinen. Eli ei voi olla huono.

Kyllä se tuolla hyllyssäkin taitaa edelleen olla ja pidin kyllä erittäin paljon. Tuntuu vain siltä, että muitakin kiinnostavia pelejä on tulossa niin paljon että ahdistaa.
 
Vastaus: Endless Ocean 1&2 -pelikeskustelu

Kyllä se tuolla hyllyssäkin taitaa edelleen olla ja pidin kyllä erittäin paljon. Tuntuu vain siltä, että muitakin kiinnostavia pelejä on tulossa niin paljon että ahdistaa.

Ei voi. Ei kuulemma wiillä ole pelejä. Nih. Ahistelet itseäsi aivan turhaan. !

Mietin vain että onkohan tukea custom soundtrackille?
 
Vastaus: Endless Ocean 1&2-keskustelu

No huh huh! :eek:

Tässä olisi kyllä Dirt 2:n kehittäjillä ja Treyarchilla petraamista kun japanilaiset näyttävät mihin Wii pystyy.

Kyllä olis.Wii kärsii turhan paljon huonon grafiikan maineesta.Pelien tekijät kun ei yhtään viitti nähdä vaivaa sillä saralla.Tässä yksi hyvä esimerkki kuinka hyvää jälkeä voi wiillä saada aikaan.
 
Vastaus: Endless Ocean 1&2 -pelikeskustelu

Kohta on kaupoissa. Kuinka moni meinaa tämän ostaa? Voisin itse sen julkaisun jälkeen hommata, olisin kyllä sukellusseuraa vailla.
 
Vastaus: Endless Ocean 1&2 -pelikeskustelu

Onkohan joku ostanut tämän.Olisi mielenkiintoista kuulla kommentteja.Itseä kovasti kiinnostais kyseinen peli.
 
Vastaus: Endless Ocean 1&2 -pelikeskustelu

Ilmeisesti kukaan ei vielä omista. Oma Wii on kyllä ollut pölyttymässä jo ikuisuuden PS3 odottelenkin postista. Olisi kiva kuulla jos jollain on omakohtaisia kokemuksia tästä. Arvosteluja olen muutaman lukenut ja vaikuttaa siltä, että tämä on paljon lisää samaa sillä erotuksella, että peli on "lineaarisempi" ja enemmän peli noin yleensäkin. Ensimmäinen peli oli kyllä rentoutusarvoltaan erinomainen ja sen pariin pitäisi ehkä palata joku päivä. Kukkaro on tällä hetkellä hiukan kevyt, mutta täytyy laittaa tämä muistilistalle.

Endless Ocean: Blue World (wii) reviews at Metacritic.com
 
Vastaus: Endless Ocean 1&2 -pelikeskustelu

Pari päivää sukeltelua takana ja hyvältähän tämä tuntuu. Enemmän tehtävää, nähtävää ja tutkittavaa. Pelillinen osuus on tosiaan "tiukempi", mutta vapaa tutkiskelukin on toki yhä mahdollista ja jopa suotavaa. Grafiikka on parantunut, enemmänkin kuin marginaalisesti, mutta mikä tärkeintä meri on nyt eläväisempi. Oma soundtrack onnistuu. Pistellään lisää tunnelmia kun saadaan lisää pelitunteja täyteen.
 
Vastaus: Endless Ocean 1&2 -pelikeskustelu

Laittakaahan pojat lukulasit päähän tuli näköjään sepostettua ihan kunnolla enkä jaksa karsia tätä ollenkaan :D Ei tarvii silti pelätä, laitan spoilerit spoilaus sulkuihin.

Nyt on Endleess Ocean 2 ns. läpi pelattu, vaikka tuota peliä jatkuu varsinaisen tarinan jälkeen aika reilusti. Spoilereissa muutamia asioita joita voi vielä tehdä pelin jälkeen ja itse en ole pelannut läpi.

- Delfiinien koulutus niin, että ne pääsee delfiinishow:n
- Luonnon suojelu tehtäviä - jotka on itse asiassa aika mukavia, tai noh. Tehtävät on aika kuivia, etsi eläin ja ammu sitä pulsarilla jotta se parantuu. Mutta sitten tulee kaikennäköisiä välidemoja jotka on ollu ihan hienoja.
- miljoona dollaria pitäs kerätä fyrkkaa, että seuraava "main story" mission avautuis mutta kun koko pelin läpi pelatessa statsien mukaan on kerättynä 150 000 rahaa niin ei oo paljon toivoa, että tuota miljoonaa sais ikinä kasaan ellei löydä jotain uutta tulonlähdettä

- Notebookista löyty pelin jälkeen aivan MIELETÖN MÄÄRÄ kaikkea mitä pelissä voi vielä löytää. Tyyliin "There is a rumor that the great white shark can be seen in gatama atoll at night around blaah blaah" . Siis varmaan joku 50 tuommosta juttua, joista muutama tuli vahingossakin suoritettua. Oishan sitä notebookia voinu katsastaa ennen pelin loppuakin
- Oman riutan rakentelu, ja jotain muuta typerää jota en nyt muista :D
Tää peli on nyt oikeasti vähän enemmän "peli" kuin ensimmäinen osa, joka oli enemmänkin luontodokkari meininkiä. Omasta mielestä tämä on huono asia, sisko taas tykkäs tästä osasta huomattavasti enemmän. Tässä on vähän tämmöstä sandbox meininkiä enemmän eli kaikennäköstä pientä voi tehdä koko ajan ja ansaita siten rahaa, jolla voi ostaa saarelle kaikkea täysin turhaa (yo! Let's buy a hammock to chill in. Kokeilee niin mitään ei tapahdu, tyyppii vaan makoilee riippumatossa :D ), sekä myös ostaa hyödyllisiä asioita kuten paremmat sukellusvehkeet (voi sukeltaa syvemmälle, isompi tankki etc.).

Tähän kaikkeen pieneen duunailuun kuuluu mm. aarteiden pelastus (joka on ite asiassa yks pelin hauskimpia asioita, mutta mitään kovin eeppistä on turha odottaa), kuvien ottaminen "sanomalehtiä varten" ja sitten oman koralliriutan rakentelu (ei myöskään kovin eeppistä). Nii ja delfiinien kouluttaminen jonka toteutus on täysin sieltä syvyyksistä.

Ainoa todella rasittava tässä pelissä voi olla tarina, jota pakkosyötetään koko ajan tekstidialogin muodossa. Tyyliin joka sukelluksen jälkeen. Omalla kohdalla tarinaan tosin osas suhtautua vaan huumorilla, koska se on niin koomisen huono. Outoa oli se, että pelissä on kyllä muuten niin huonon kirjottamisen ohessa muutama ihan oikeesti todella hauska läppä.
---
No niin, olipas paljon turhaa tekstiä. Lyhyt summaus sitten itse pelistä.

Pelin musiikit on pääasiassa hyvät ja muutama todella huippu biisi mahtuu mukaan, mutta overall ei sykähdyttänyt itseäni yhtä paljon kuin ykkösosassa. Biisit ei oo myöskään läheskään yhtä synkkiä kuin Endless Ocean 1:ssa. Itselleni musiikki on todella tärkeä osa peliä (ja varsinkin tämmöistä chillaus peliä), eikä ne aivan täysin kolahtanu. Keskiverto pelimusiikkia selkeästi parempaa, edellisosaa huonompaa.

Pelissä on nyt paljon enemmän cutscenejä (välidemoja) niin tarinan puolesta kuin ihan randomisti, eli menet tiettyyn paikkaan tiettyyn aikaan (yleensä siis vahingossa) niin näet jonkun rauskuparven uimassa tai valaiden muuttoretken etc. Ja nää on aina kyllä todella vaikuttavasti tehty ja selvästi paras osa peliä.

Pelillä on kyllä läpipeluuarvoa todella reilusti, koska vaikka noita aarteitakin drillailin IHAN SIMONA omasta mielestäni niin peli väittää, että mulla on aarteista vasta 20% ja kalalajeja, koralleja puuttuu blaah blaah lähes kaikki achievementit on käytännössä saamatta.

Ai niin ne pirun haikalat hyökkää nykyään kimppuu ja läpsii pyrstöillä niin että mattinykästäkin vituttas. Stuuupiiidd. Oikeesti todella rasittavaa.

Overall peli on kyllä hyvä ja jos tykkäs ensimmäisestä osasta tykkää varmasti tästäkin. Tietty amatöörimaisuus paistaa joillain osa-alueilla pelistä, käyttöliittymän osalta suurimmaksi osaksi, click that, wait, click again. Sen lisäksi musiikit ei ollu aivan sitä parhautta mitä viime osassa. 8/10 ois aika hyvä arvosana. Ehkä sekin kertoo jotain, että pelasin pelin läpi joka nykyään on niin harvinaista.

Meikästä pitäs selkeesti tulla ammattilais arvostelija ko niin tiukkaa asiaa
 
Vastaus: Endless Ocean 1&2 -pelikeskustelu

Itse nyt ihaillut tuota 2 osaa ja miettinyt hankintaa, mutta kertokaas enemmän kumpaakin pelailleet että kannattaako 1 pelata ensin vai jättää väliin ja siirtyä suoraan 2 osan pariin?
Itsellä tuo 1 on löytynyt hyllystä jo pitkän aikaa, mutta ei ole kerennyt montaa kertaa olemaan pelikoneessa.
 
Vastaus: Endless Ocean 1&2 -pelikeskustelu

Omasta mielestä 1 on kokonaisuudessaan parempi, jos hakee hyvää musiikkia ja chillaus / luontodokumentti meininkiä. Jos haluaa oikeasti pelata ja "saavuttaa" jotain niin 2 osa on parempi. Kyllä se 1 osa on joka tapauksessa aika loistava peli, että kandee pelata. En usko, että 2 osa kiinnostaa juurikaan sen enempää jos ensimmäinen osa ei nappaa, kyllä ne silti sen verran saman tapaisia on.
 
Ylös Bottom