Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

Vastaus: Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

CityMarketeissa on tarjouksessa myynnissä seuraavaa rattia PS2:lle hintaan 29,90 . Ainakin Lohjan CityMarketissa näitä löytyy kunnon pino.

Logitech Rally Vibration Feedback Wheel - rattipoljinyhdistelmä.

Onko tämä rattipoljinyhdistelmä mistään kotoisin ja kannattaako hankkia jos autopelien (lähinnä WRC2 ja GT4) pelaaminen ei ole niin mahdottoman aktiivista kuitenkaan, silloin tällöin vaan?

Eihän tuo mitenkään voi olla Logitech Force Feedback Pro:n veroinen mutta on hintakin ihan eri luokkaa.
 
Vastaus: Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

hankin tässä yks päivä pleikkariini Logitechin Driving Force Pro:n. Ratti tuntuu hyvältä, mutta sen käyttöä joutuu opettelemaan aikansa. Hieman haittaa se ulina jota ratin hammasrattaat pitävät mutta muuten ok.
 
Vastaus: Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

jussi28 sanoi:
Halvalla saa Logitechin Driving Force Pro:n jos saa...
Kuten varmaan arvaatkin, niin ei saa :(. Ainakin allekirjoittaneen paikallisessa Anttilassa : "Pahoittelemme ... väärä kuva ... tarkoitimme ... blaablaa ...".

Jos jostain Anttilasta ihan oikeasti saa, niin kertokaa ihmeessä.
 
Vastaus: Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

Mikähän ois hyvä valinta GT4:n pelaamiseen olohuoneessa, kun pöytäkiinnitys ei taida olla oikein mahdollista (vain matala lasipöytä)? Onko PS2:lle hyvää sylissä pidettävää rattia? Tuo Dualshockkikun taitaa olla aivan onneton tuotos varsinkin autopelikäytössä.
 
Vastaus: Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

Onko kenelläkään noita kuvia tai uusia linkkejä?
Noi ei enää toimi!

Alavilla sanoi:
Tuon FF-moottorin kiinnitys on todennäköisesti hyvin samankaltainen kuin MOMO Forcessa, jossa FF-moottori on kiinnitetty vastaavan tyyppiseen peltirunkoon kahdella vaivaisen pienellä ruuvilla. Ongelma on, että ruuvit löystyvät Forcessa 6-12 kk käytön aikana (riippuen tietysti käytöstä). En tiedä kuinka vaikea Driving Force on purkaa, mutta MOMO Force on hieman hankala.

Jos joku MOMO Forcen omistaja on huomannut, että ratti on alkanut pitää FF:n toimiessa kovempaa ääntä, se johtunee siitä, että FF-moottori on irtoamassa. Pahimmillaan moottorissa oleva pieni ratas alkaa hyppiä isomman rattaan hampaiden yli. Tästä voi aiheutua isomman rattaan hampaiden rikkoutuminen, koska se on muoviratas.


Tässä on tekemäni kuvasarja MOMO Forcen purkamiseksi (teksti on englanniksi, mutta kuvat kertonevat tarpeeksi):

1) 6 screws keep the wheel and the metal plate. The buttons aren't a problem.

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/123_2390.jpg


2) Now what's here. Two nasty socket and a bunch of cord to break!

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/123_2392.jpg


3) Nice job to unplug them and push the bunch inside.

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/123_2393.jpg


4) Damn! Nothing to see yet.

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/123_2394.jpg


5) I'm getting sea sick when turnded up and down all the time.

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/123_2395.jpg


6) BTW. The small bearing on the left is for an FF-gear. Watch also the two steel pegs on the left and right. They are for allocating the plate back to it's place.

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/123_2396.jpg

7) P-meter stand for potentiometer which is used to record the steering movements. Remove it very carefully. The same goes also for the white socket which is on the left connected the board. That's the other end of the cord coming through the main axle

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/123_2397.jpg


8) Starring: Potentiometer

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/123_2398.jpg


9) Small black screws removed and almost ready to pull the plate off.

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/123_2399.jpg


10) Potentiometer and the socket removed. Loosen the two black screw (one seen in the bottom-right corner) to make it easier when you put the potentiometer back to where it belongs!

Now you can pull the plate off. This needs some force because the bigger FF-gear makes it a little difficult.

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/123_2400.jpg


11) At last the plate is off. Looks a little greasy because I added some a few weeks ago when tightening the screws.

The screws are really small when compared to the size of the motor. I wonder who was the wise guy who decided to use them. :roll:

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/124_2401.jpg


12) The main bearing looks robust.

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/124_2402.jpg


13) try to put all pieces together in the reverse order you took them off.

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/124_2403.jpg


14) When I did this for the first time I wondered how I'm going to get the wheel to it's right position, but it's not a problem because of the groove.

http://www.theshoebox.co.nz/gt/momo/124_2404.jpgThe End


Pics hosted by Joe Racer. Thanks!
 
Vastaus: Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

Mitä se tarkoittaa kun Driving Force Pron kummatkin valot vilkkuvat? Äsken koetin pelata GT4:sta ja ei suostunut toimimaan enää. Ratti ei enää reagoinut painalluksiini, mutta alkukalibroinnin se kyllä teki.
 
Vastaus: Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

Nyt on DFP ja GT4, mutta eihän nämä tunnu oikein pelaavan yhteen...niinpä. Ratti calibroituu käynnistäessä ja toimii "options" valikossa, mutta muuten se on ihan pimeä. Ei reagoi mitenkään muissa valikoissa eikä pelissä. Mikä vikana?

Lisäks voisin kysyä onko kenelläkään kokemusta mistään rattitelineestä, minkä saisi näppärästi taiteltua sohvan alle tai taakse?
 
Vastaus: Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

Moi!

Kenelläkään tietoa että mistä saisi kohtuu halvalla tuota mad catzin mc2 rattia? Johonkin aikaan nuita löysi vaikka mistä n. 30-40e hintaan, mutta nyt löysin enään yhdestä paikasta 60e. :( Vai olisiko ehdolla mitään muuta halpaa rattia jossa olisi vaihdekeppi ja pystyisi pitämään myös sylissä? Kaikki mitä oon löytäny on ilman vaihdekeppiä ja vaatisivat jonkin tason...
 
Vastaus: Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

On se kumma kun edes itse internetistä ei löydy kaikkea...

Eihän tämä vissiin ihan oikealle alueelle tule, mutta enpä oikeata tälle löytänykään. Eli ostin kirppikseltä Logitechin Momo Racing Force Feedback-ratin PC:lle 30:llä. Hyvin se toimii, mutta siitä puuttuu se virtalähteen tyyppinen vekotin joka lisäisi ilmeisesti rattiin tärinät ja feedbackin. Tai ainakaan nuo eivät nyt toimi. Eli probleema on siinä mistä löytää tuollainen muuntaja. Jos joku vaikka viitsisi katsoa minkälaista jännitettä tuo muuntaja käyttää, olisin jo todella kiitollinen. Vielä kiitollisempi jos joku kertoo mistä sellaisia saa.
 
Vastaus: Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

Tuleeko(vai onko jo?) DFP:stä tai/ja G25:stä PS3-versio? Mahdollisesti sellainen jossa on PS-nappula ja joka toimii langattomasti PS3:n kanssa? Tottakai pitää vetää töpseli seinään, jos forceilla haluaa pelata. Jos meinaan tulee, niin voi noiden "vanhojen" versioiden hinnat laskea.

Mietin vaan, sitä kannattaako ratti ostaa ennen kuin mahdolliset uudet versiot rateista tulee vai vai vasta sen jälkeen. Sen verran virheellisiä ostoksia olen ajankohdan takia tehny. PS3:n menin ostamaan viikkoa ennen kuin starter pack tuli. Maksoin sillon Motorstormista, yhdesta ohjaimesta ja PS3:sta 699e.
 
Vastaus: Erikoisohjaimet: Mikä ratti / rattiongelmat?

osaisko kukaan kertoa että miksi polkimet eivät toimi kyseessä siis thrustmaster Ferrari challenge ratti ja polkimet. ratti ja polkimet ovat olleeet käytössä reilun puolen vuoden ajan.
olen testannut liitttää koneeseen uueeestaa irrotella ja kiinnitellä mutta ei se vaan toimi.
 
Ylös Bottom