Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Fallout 4

Itsekkään en ole main questia tai dlc:tä pelannut läpi. Monta kertaa olen aloittanut alusta PC:llä ja pleikkarilla oikeastaan yhtään en ole pelannut.

Eli puolet pelistä on minulle uutta :DSettlementtien rakentelun jätän seuraavalla peluussa kyllä väliin. Eivät ole minun juttu.
 
Täällä on kans lähes kaikki DLC:t pelaamatta ja pääpelin pelaamisesta on kans niin kauan että mieli palata takaisin on kova. Monesti se PC:llä menee siihen että käytät päiviä modien asenteluun ja sitten kun pitäis alkaa pelaamaan niin siirtyykin johonkin toiseen. Jospa jättäis sen modaamisen väliin ja vaan nauttis vanilla kokemuksesta. Ainut modi jonka varmaa asennan on se joka näyttää keskustelujen vastaukset kokonaan.
 
Täälläkin on jäänyt varsinainen päätarina pelaamatta loppuun. Näissä Bethesdan peleissä kun itselleni vie se muu seikkailu mennessään, ja sitten vaan jossain vaiheessa siirtyy pelaamaankin jotain muuta. Yhtäkään Falloutia en ole itse asiassa pelannut kampanjansa puolesta loppuun, vaikka kaikista olen todella paljon pitänyt peleinä muuten. Niiden kampanjat eivät ehkä olleet itselleni yhtä kiinnostavia ja innostavia pelata loppuun, kuin muissa Bethesdan peleissä. Esim. Skyrimissä ja Starfieldissä jäi päälle sellainen halu nähdä varsinaisen tarinan loppuratkaisu.

Mutta pelimaailma ja tunnelma siellä on kuitenkin Fallouteissa timanttia, joten eiköhän nyt sitten tule suuremmalla mielenkiinnolla palattua pelaamaan Fallout 4:n tarina loppuun, kun tuo päivitys vaan saadaan. Sitä ennen on hyvä virittäytyä tunnelmaan jatkamalla Fallout-sarjan katsomista. Nyt mennään kolmannessa episodissa, ja ihan hyvältä on vaikuttanut, vaikka ei mielestäni ihan saamansa hypen veroista olekaan ollut. Tarina tuossa sarjassakin on ollut vähän vaisu, eivätkä hahmotkaan itseäni juurikaan ole innostaneet tai kiinnostaneet. Mutta maailma ja sen tunnelma on kyllä kuvattu yhtä loistavasti kuin peleissä. Mielenkiinnolla toki jatkan sarjan parissa.
 
Uusi päivitys kiertää veistä haavassa.. tuosta on lisärit pelaamatta. Tuli aikanaan gamestopista ostettua pääpeli pleikalle ja pelattua kohtuu hyvin läpi. Sitten ostin goty tms digi version taasenkin pleikalle.. kävi vaan ilmi että näissä oli joku versio ristiriita ja tallennuksia ei voinut ladata goty versioon.. eikä vaan sisu riittänyt aloittamaan uudestaan (talletuksissa oli luokkaa 150..200h peliä takana?)
Nyt tulisi parannettuna mutta ei auta, ei talletuksia, ei keinoa jatkaa.. pitäkää tunkkinne (sonyn talletusversio härdelli..)
 
Fallout nelosta on tullut useampaan otteeseen pelailtua eri alustoilla, mutta aina jää se kesken. Sama koskee oikeastaan kaikkia muitakin näitä Bethesdan numeropelejä. Jotain todella kankeaa näissä kaikissa on, vaikka erityisesti Skyrimistä haluaisin pitää. Ei vaan pysty. Ja fiilis oli tämä jo ennen MS-tarran lisäämistä koteloon, ettei ole kiinni siitäkään.
Mulla sama, olen tätä boksilla, tietokoneella ja pleikalla aloitellut, mutta kesken on jäänyt kaikilla. Fallout 3 taas pelasin ihan hemmetisti, mutta joku tässä nelosessa aina alkaa tökkimään.
 
Täälläkin on jäänyt varsinainen päätarina pelaamatta loppuun. Näissä Bethesdan peleissä kun itselleni vie se muu seikkailu mennessään, ja sitten vaan jossain vaiheessa siirtyy pelaamaankin jotain muuta.

Tämä kuvastaa Bethesdanin pelejä hyvin. Skyrimiä tuli pelattua useita kymmeniä tunteja, mutta koskaan en main questia pelannut loppuun asti, kun muu seikkailu vei menneessään. Fallout 4 ja Starfield tuli kyllä pelattua loppuun asti, mutta varsinkin Starfieldissä tarina olikin sen verran kiinnostava, että halusin nähdä miten se päättyy.
 
Erinomaista palvelua kuluttajan kannalta nämä ilmaiset remasterit, pitää kyllä arvostaa. Saa nähdä miten erinomaisen vastaanoton saanut Fallout tv-sarja vie mukanaan, mutta jos nälkää jää, niin ehkäpä tämä on soolona kuitenkin Fallout 76:sta sopivampi teos.

Viime sukupolven jäljiltä tämä löytyy myös fyysisenä kopiona Xbox Onelle, mutta silloin joskus en löytänyt aikaa tälle, joten sinänsä olisi mainio mahdollisuus ottaa uudestaan tämä peluuseen.
 
Erinomaista palvelua kuluttajan kannalta nämä ilmaiset remasterit, pitää kyllä arvostaa. Saa nähdä miten erinomaisen vastaanoton saanut Fallout tv-sarja vie mukanaan, mutta jos nälkää jää, niin ehkäpä tämä on soolona kuitenkin Fallout 76:sta sopivampi teos.

Viime sukupolven jäljiltä tämä löytyy myös fyysisenä kopiona Xbox Onelle, mutta silloin joskus en löytänyt aikaa tälle, joten sinänsä olisi mainio mahdollisuus ottaa uudestaan tämä peluuseen.

Itse ostin huuto.netistä Ps4 version että sen voi päivitellä sitten ilmaiseksi. Jos Xbox Series X olisi ollut alustana niin olisin One version ostanut.
 
Tänään tuli palattua Nuka World DLC pariin. Joutui ensin kaikki vanhat modit ja creations clubin tavarat lataamaan, että sai vanhan tallennuksen ladattua (LVL 81 hahmo).

Ihan hyvä kuvanlaatu pelissä, 9 vuotta vanha peli tarjoaa parempaa kuvaa kuin moni nykykonsoleille tehty peli. Grafiikka tosin oli jo vähän vanhanaikaista alunperin pelin julkaisussa, mutta aika paljon parempaa mitä Fallout 3:ssa. 30 fps tila myös muuten ihan pelattava, mutta ohjaus/ampuminen kaipaa kyllä sitä 60fps tilaa.

Mielestäni näissä Bethesdan peleissä on kyllä parasta aloittaa peli uudestaan, kun ne menevät aika pahasti epätasapainoon mitä pidemmälle pelaa. Jotenkin se hyppäys "uuteen maailmaan" ja kehitys sekä tutkiminen toimii alussa paremmin. Joten saatan jopa päivityksen saapuessa aloittaa pelin alusta ja jättää Nuka Worldin kesken. Pelaa vanillana ja kerää samalla trophyja.
 
Fallout London info päivitys. Vähemmän yllättäen modia ei julkaista 23.4 koska Bethesda päivittää pelin 2 päivää sen jälkeen ja se rikkoo kaiken. Uutta julkaisupäivää ei ole koska kaikki asiat mitkä menee rikki ei ole pää kehitystiimin käsissä vaan vaatii että ulkopuoliset tahot löytävät aikaa niiden korjaamiseen sen jälkeen kun patchi on julkaistu. Itseä tämä ei niin haittaa kun aion pääpelin ja kaikki DLC:t pelata läpi enne Londonia joten fiksit on tehty siihen mennessä. Konsoli julkaisu ei myöskään ole mahdollista koska Fallout London on liian iso modi, tämän takia sitä ei myöskään voida julkaista Nexusessa.

 
Itsellä molemmat tämä Fallout 4 ja Fallout 76 muoveissa. Voisi vihdoinkin kesälomalla aloittaa. Ovat se aikaa jo odottaneet vuoroaan.
 
Ainii tosiaan, nämä dlceet on sitten täysin korkkaamatta, tuskin niiden hinnat nyt enää taivaissa pyörii? Sais meinaan sitten jotain ihan uutta pelattavaa tämän pätsin myötä. Onko tämä muuten sitten ihan kunnon remake? Että saako jotain ihan graafisia parannuksia vai pelkästään fps parannus?
 
Onko tämä muuten sitten ihan kunnon remake? Että saako jotain ihan graafisia parannuksia vai pelkästään fps parannus?
Ei ole remake, vaan nimenomaan parannetaan ruudunpäivitystä ja resoluutiota sekä fiksataan bugeja. Samat bugikorjaukset tulee myös edellissukupolven konsolien versioihin.

This free update includes native applications for PlayStation 5 and Xbox Series X|S, Performance mode and Quality mode settings, as well as stability improvements and fixes. Experience up to 60 FPS and increased resolutions!

Fallout 4 players on PlayStation 4 and Xbox One will also receive a free update with stability improvements, login and quest fixes .

Lähde: Bethesda
 
Ainii tosiaan, nämä dlceet on sitten täysin korkkaamatta, tuskin niiden hinnat nyt enää taivaissa pyörii? Sais meinaan sitten jotain ihan uutta pelattavaa tämän pätsin myötä. Onko tämä muuten sitten ihan kunnon remake? Että saako jotain ihan graafisia parannuksia vai pelkästään fps parannus?
Minä ostin "DLCeet" 28.2.2024. Tai siis oli tarkoitus ostaa season pass, mutta tuli halvemmaksi ostaa ale-hintainen GOTY-versio koko pelistä. (Minulla oli siis jo ennestään perusdigiversio PS Plussan kautta saatuna) Season pass on tälläkin hetkellä PS Storessa sama € 13,98, ja GOTY maksoi silloin € 9,98 (juuri tällä hetkellä ei ole alennuksessa).

Steamissä näköjään sama, GOTY halvempi kuin pelkkä season pass, kun molemmat ovat alennuksessa.

Pleikkarilla toisiaan ei siis ne DLC ole mitenkään integroituna siinä GOTY-versiossa, ne ovat vain erikseen ladattavia paketteja. Olettaisin että muillakin laitteilla toimii samoin. On kuulemma aika standardi käytäntö Bethesdan pelien erikoisversioiden DLCn kanssa.
 
Ylös Bottom