Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Final Fantasy XIV

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 5945
  • Aloituspäivämäärä
Vastaus: PlayStation 4


Tälläisen aloitus meni ihan ohi, ois jo eilen kerennyt aloittaa. No parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Saadaanko kunnon lössi kasaan ja yhdessä Betaa testaamaan. Eli kaikki PS4 omistajat mukaan -> http://www.konsolifin.net/bbs/showthread.php?t=110181&p=1551316#post1551316

Nyt ilmaista pelaamista, niin kaikki mukaan, vaikkei tälläinen kiinnostaisikaan muuten.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Final Fantasy XIV

Onko täällä joku päässyt testaamaan PS4 betaa? Täällä peli kaatuu jo valikossa, first time setup etenee 26 %:n asti ja sitten tulee error 20019 ja launcheri käynnistyy uudestaan. Samoja ongelmia ollut neogaffin ja pelin oman foorumin mukaan muillakin, pelin lataaminen ja uudelleen asentaminenkaan ei ole auttanut. Toivottavasti ongelma ratkaistaan nopeasti, PS3 beta toimi nimittäin moitteetta viime kesänä.
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Pääsen illemmasta testaamaan. Ei mitään odotuksia. Innostus loppui FF sarjaan jo kympin kohdalla, sellaista putkijuoksua sekin roska. Tietty tämä on mömmömmöö ja katsotaan miltä tuntuu
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Jep, testattu on ja ihan kohtuullisen oloinen peli. alku hieman hidas ja mielestäni turhaan pitkitetty alkuanimaatiot. Muuten toimii mutta nähtäväksi jää se, miten tämä pelillesti toimii ja säilyykö kiinnostus.
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Eilen hahmoa tehdessä ei meinannut päästä millekkään serverille, no kyllä sieltä yksi paikka sitten vapautui ja sain hahmoni peliin pienen jonotuksen jälkeen.

Olen vasta 5lvl joten ihan alussa vielä. Tähän asti suurin harmitus on se että tekstejä ei saa skaalattua isommaksi ja tuo koko kartta systeemi on aika hanurista. Enemmän menee aikaa ihmetellessä minne tässä pitää lähteä kun kartta systeemi on huono ja erittäin sekava. Klikkailet tehtävästä kartta nappia ja se näyttää vain sinun sijainnin mutta ei yhtään vihjettä minne päin tästä pitäisi sinkoutua. Nämä kun voitaisiin tehdä mahdollisimman helpoiksi ymmärtää, mutta kun ei niin ei.

Hieman pikku mörriäisiä tapettuani ei kovin kummoisesti osaa vielä tuota taistelusysteemiä arvostella, se toimii kuitenkin paremalla logiikalla kuin kartta.
En kyllä näillä näytöillä vielä ole valmis kuukausimaksuun tästä pelistä. Jatketaan silti testailua.
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Olin itsekkin kartasta aluksi sekaisin mutta kun sitä oppii käyttämään se näyttää tasan tarkkaan missä tehtävä on.

Onhan tämä iso harppaus graaffisesti verrattuna ps3 versioon ja vaikka framerate onkin yhtä paska ellei huonompi niin kyllä tämä on huomattvasti parempi versio pelata kun edellisen sukupolven versio, pelkästään senkin takia et ruudulla pystyy olemaan niin paljon enemmän hahmoja.

Kuitenkin pc versioon tottuneena tämä ja sulavuudessa niin pahasti jälkeen sulavuudessa ettei ole mitään järkeä vaihtaa alustaa, toinen isompi ero on että pcllä voi erillaisilla ohjelmilla parantaa omaa latencyä pelin servereihin ja koska ne on kaikki canadassa on viive paikoin aika iso ilman mainittuja ohjelmia, se näkyy varsinkin endgame luolastoissa ja pomotaistoissa erittäin pahasti.

Kuitenkin paljon parempi versio niille joilla ei ole teho pctä alla kuin tuo ps3 versii.

Kannattaa muuten laittaa sieltä optionsseista se valinta päälle että L2+R2 tuo 16 lisä slottia skilleille ja muille härpäkkeille, auttaa paljon.
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

On kyllä kusisinta paskaa vähään aikaan tää beta. Pelissä ei pääse edes alkuvalikkoon, vaan kaatuu jo launcherissa virhekoodiin! Asian ripulisuutta lisää se, ettei kehittäjät reagoi asiaan mitenkään pelin virallisella foorumilla vaikka siellä on jo useamman sivullisen verran lukuisten käyttäjien valituksia tasan samasta asiasta! Huhhuh! Ilmoittaisivat nyt edes, että ongelma on tiedossa ja jotain yritetään tehdä. Lukuisten pelien beta-testaajana on tullut oltua, eikä mitään vastaavaa ole koskaan ollut. Jopa äärikankea Metal Gear Online beta oli hiottu timantti tähän verrattuna.

Latasin betan kertaalleen uudestaan ja sama virhekoodi (20019) tulee first time setupin aikana, tosin nyt jo 5 %:n kohdalla aiemman 26 %:n sijaan. Jotkut ovat päässeet jopa 43 %:n asti ennen crashia! Kolmas uudelleenlataus tällä hetkellä menossa, tuskin auttaa sekään. Joku oli Sonylta asiaa tiedustellut ja sieltä vastattiin vian olevan SE:n päässä, muuta tietoa ei edelleenkään ole.
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

PC-version saisi Steamistä tällä hetkellä 12,49€ hintaan, mutta kysymys kuuluukin lähinnä miten tämä vertautuu WoWiin ja muihin PC-MMO:hin? Kaveri joka tän juuri osti sanoi että parempi kuin Tera, ja about samaa tasoa SW:TOR:n kanssa paitsi taistelu huomattavasti parempi, mutta silti jos WoWiin vertaa niin huonompi joka osa-alueella paitsi graafisesti. Löytyykö täältä yhtään WoW-veteraania joka on WoWia pelannut vanillasta asti, joka osaisi sanoa asiaan jotain, kannattaisiko vaan uusia WoWin subi vai ostaa tämä? Eipä toi 12 ja puoli euroa kova hinta kyllä ole, kyllä siinä 30 päivän aikana sitten tietäisi kannattaako tän pelaamista jatkaa vaiko eikö...
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Nyt on pitempi sessio alla ja parilla eri hahmolla pelattuna yksin ja porukassa, joten jotain voi sanoa betasta.

Kokonaisuutena ei anna mitään MMORPG-rintamalla mitään uutta. Alkutehtävät peruskauraa kukkien keräämistä myöten. Tosta syystä aika tylsähkö jopa, jos yksin vetää, mutta tää tuskin ketään yllättää. Bonusta toimivasta konsolipädiohjauksesta,. Pientä säätöä vaatii vihollisten valinnan suhteen, mutta tuolla peliseuraketjussa jo joku nakkasi linkin Neogafiin, josta saa vinkkiä sen suhteen.

Pienoista miinusta ruudunpäivityksen heikkoudesta paikoin, alkaa pahasti nykimään jos on paljon sakkia ja tapahtumia ruudulla. Lagiongelmaan en ole vielä törmännyt, mutta tänään ei löytynyt ketään nimihaulla, vaikka oli varmasti online samalla servulla.

Peli itsessään näyttää hyvältä kuitenkin, noi ruudunpäivitysongelmat hieman häiritsee. Porukalla on ihan hauska pelata, mutta instoja ja end gamea pitäs päästä testaamaan enempi. Fatet antaa vähän makua, mutta ne on aika suoraviivaista mätkintää ilman sen isompaa strategiaa.

WOWiin en voi verrata, koska pelasin sitä vain pari viikkoa, mutta SWTOR:a tuli pelattua puolisen vuotta ja toivottavasti tämä välttää ne sudenkuopat, jonka takia SWTOR jäi eli end game oli aika tylsä ja sisällötön lopulta, vaikka yksinpelattavat olivat aika rautaa juonen puolesta kaikenkaikkiaan.
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Löytyykö täältä yhtään WoW-veteraania joka on WoWia pelannut vanillasta asti, joka osaisi sanoa asiaan jotain,
En ole vanillasta asti pelannut, mutta aloitin joskus kun Burning Crusade ilmestyi. Lopetin aktiivisen WoW:n pelaamisen Mists of Pandaria lisäriin, ei paljon panda sekoilut itseä kiinnostanu.

Nyt pitäisi valita että ostanko lisää peliaikaa WoW:iin ja vedän max levun ennenkuin uusin WoW:in lisäri ilmestyy joskus, vai pelaanko siinä välissä tätä Final Fantasya ja jätän WoW:n pois kuvioista.

Beta vaikuttaa perus MMO:lta ja tuntuu WoW:lta, mutta silti omalla tavalla tuntuu tuoreelta.
WoW ei enään kiinnosta kovin paljon, kun sitä niin paljon on tullut tahkottua ja mieli tekisi aloittaa jonkun MMO:n pelaaminen. FFXIV on ihan kiinnostava ja hauska peli, vaikka vasta BETA vaiheessa onkin.
Kun tämä peli sitten ilmestyy PS4:lle, itse ainakin ostan sen.
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Alkutehtävät peruskauraa kukkien keräämistä myöten. Tosta syystä aika tylsähkö jopa, jos yksin vetää, mutta tää tuskin ketään yllättää.

Ite aloittelin tosiaan sieltä Uldahin kaupungista, ja nyt hahmo tasolla 16. Siihen asti ainakin on jopa itse Uldahin päätehtävät ovat olleet aivan käsittämättömän typeriä, ja erittäin huonosti jaksoteltu. Ensimmäiset neljä tehtävää on sitä perus kukkien keräilyä, ja jotain julisteiden kiinnittämistä, keksien jakamista sotilaille, sitten viides tehtävä hyppää valovuoden eteenpäin ja matsaat yhtäkkiä jotain helvetistä karannutta demonia vastaan jonkun mysteerisen perus anime-besserwisserin kanssa joka selvästi tietää missä mennään mutta ei tietenkään voi pelaajalle sanoa muuta kuin "hmm maybe this is... no it can't be!", huoh, tapaat matsin jälkeen jonkun jumalan ja saat jumalallisen tehtävän, epic.

Sitten palaat takaisin peliin, ja seuraava PÄÄtehtävä... kuljeta kurpitsa erääseen kahvilaan.. tämän jälkeen pitää jakaa inkiväärikeksejä lapsille :D Kunnes taas jonkun jäätävän aasinsillan kautta pääset seuraavaan eeppiseen matsiin jossa ei ole mitään järkeä (seuraat yhtä tutkijaa raunioille, mutta oih sen henkivartijat pettävät tämän, mutta kappas pelin pahis olikin piilottanut golemin raunioille koska ajatteli että sä varmaan tuut paikalle ennemmin tai myöhemmin... wtf), ja siitä taas tekemään filleritehtäviä yleisenä juoksupoikana/tyttönä. Pahinta on vielä se että jostain kurpitsan kuljettamisesta 200m päähän annetaan yhtäpaljon ekspaa kuin demonin tappamisesta... doh!

Noiden tehtävien ja surkean tarinan kuljetuksen takia tämä jää todellaki hankkimatta :D
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Kovaa peli Uldahissa Hutulla selkeästi. :D

Itse pelasin kahdella hahmolla eilen ja molemmat vedin noin tasolle 10. Eka oli marauder Limsa Lomansassa ja toinen conjurer Gridaniassa, mutta kummankaan päätehtävät eivät ainakaan vielä tuossa vaiheessa aiheuttanut me brain hurts-tilannetta aivan tolla Ul'dahin tasolla.

Itseasiassa tolla conjurerilla pelatessa tullut aika toimivasti noi jutut vastaan, kun muistaa että vieläkin toi peli opettaa asioita sulle. Jossain pääkehittäjän haastiksessa luin, en nyt löytänyt linkkiä, että A Realm Rebornissa on haettu sitä sakkia, joka ei ole pelannut aiemmin MMORPG:a. Kurpitsojen kuskaamisessa varmaan haetaan sitä, että löytää ne uudet alueet ja tavat siirtyä niille.

Toistaiseksi vaikuttaa lupaavalta, pitää kattoa mihin saumaan tääkin tulee sitten lopulta.

LISÄYS: Varmaan tääkin tieto on jossain aiemmin, mutta laitetaan sitten uusiksi jos on; PS4 betan eka vaihe loppuu 3.3. ja tässä kohtaa tulee character wipe. Toinen vaihe kestää 4.-7.4. ja noi hahmot voi sitten siirtää varsinaisille pelipalvelimille. Julkaisu PS4:lle 14.4.

Lähde: http://blog.us.playstation.com/2014...hits-ps4-april-14th-beta-details-new-trailer/
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Osaako kukaan sanoa onko mitenkään mahdollista saada PlayStation tunnukseen linkattua Square-Enix accounttia unlinkattua? Nyt on nimittäin käynyt niin hilpeästi, että tuo Square tilini ei antanut kirjata sisään epäilyttävän toiminnan vuoksi ja asiasta piti tulla sähköpostia. Jos viestiä ei tullut kehoitettiin resetoida salasana antamalla sähköpostiosoite. Viestiä ei tullut joten kokeilin antaa tuon sähköpostiosoitteen. Sain välittömästi postia, jossa oli linkki salasanan vaihtamiseen. Vaihdoin salasanan ja huomasinkin, että tämä olikin toinen aikoinaan tekemäni square tili, eikä se joka on linkattu pleikkatiliini ja johon en siis pääse kirjautumaan. Nyt on siis toimiva square tili, jota en saa linkattua pleikkatiliini, koska siihen on jo linkattu yksi square tili jota en voi käyttää ja joka on ilmeisesti rekisteröity aikoinaan vanhaan sähköpostiini jota ei ole ollut olemassa vuosiin. Laitoin kyllä yhteen square enixin sähköpostiosoitteeseen viestin asiasta, että tuo vanha linkattu squaretilini pitäisi poistaa, koska en voi käyttää sitä enkä myöskään linkata uutta ennenkuin tuo vanha on poistettu tai ainakin unlinkattu. Onko kenelläkään muita ideoita miten asian voisi hoitaa? Käynnissä oleva beta ei anna vaihtaa pelitiliä, siinä on vain valmiina tili jota en voi käyttää eikä sitä pysty vaihtamaan mistään.:(
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Onko kenelläkään muita ideoita miten asian voisi hoitaa?

Tämä on niin tätä kun pelintekijä lähtee sooloilemaan omilla tunnuksillaan. En edes Tomb Raiderin kohdalla viitsinyt sinne mitään Square Enixille syöttää, vaikka tilisi olisi siihen löytynyt.

Lähtisin tässä tapauksessa puhtaalta pöydältä. Luo PSN-verkkoon alitunnus ja liitä se Square Enix-tunnukseen.
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

ItKunnes taas jonkun jäätävän aasinsillan kautta pääset seuraavaan eeppiseen matsiin jossa ei ole mitään järkeä (seuraat yhtä tutkijaa raunioille, mutta oih sen henkivartijat pettävät tämän, mutta kappas pelin pahis olikin piilottanut golemin raunioille koska ajatteli että sä varmaan tuut paikalle ennemmin tai myöhemmin... wtf), ja siitä taas tekemään filleritehtäviä yleisenä juoksupoikana/tyttönä. Pahinta on vielä se että jostain kurpitsan kuljettamisesta 200m päähän annetaan yhtäpaljon ekspaa kuin demonin tappamisesta... doh!

Pelasin tämän tehtävän Vitalla. Puolet keskustelusta meni ohitse, kun tuo hiivatin teksti on Vitalla hyvin hyvin pientä (on se telkussakin pientä). Ensimmäisellä yrittämällä sain kyseisen golemin hengiltä.

Samaten, nyt olen 5 tasolle tehnyt itseänin ompelijana (weaver), tuokin tuli tehtyä Vitalla, onneksi nuo character ja item slotit / bagit saa isonnettua R3 nappia painamalla (Vitalla alaoikea back touchpad), niin ei sentään niissä tarvitse tihruttaa, ammattinharjoittaminen(tm) Vitalla sujuu helposti.

Tuossa vielä lauantailta ja sunnuntailta muutama kuvakaappaus. Kuutta televisioruutukuvaa (jotka näyttää tuon UI:n loggausruudun koon, sekä hahmonluonnin bugauksen), kaikki muut kuvat on Vitan ruudulta. Alakansiossa jokunen kuva kameralla napattuna Vitasta.

Kuvat täällä.

Ainoa harmituksen aihe remoteplayssa tuon tekstin koon (oletan että korjaavat, koska siitä on SQeenixin forumeilla niin paljon ääntä pidetty) lisäksi on se etten voi käyttää mikkiä remote playssa, muiden puheen kuulen kyllä, mutten voi itse puhua. Pitää pistää party pystyyn ja kirjoitella sinne sitten. Vitalla kirjoittaminen on vain suhteellisen hidasta.

Laitan tähän loppuun vielä saman ohjeen jonka pastesin Betaketjuun, ettei se huku sinne.
Neogaf.com -> For controller players, a crash course on target filters. Ohje siitä kuinka saat tehtyä targetointifiltteröinnin kuvien kera. Onko mahdollista lisätä k.o. ohje etusivulle aloitusviestiin?
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Tämä on niin tätä kun pelintekijä lähtee sooloilemaan omilla tunnuksillaan. En edes Tomb Raiderin kohdalla viitsinyt sinne mitään Square Enixille syöttää, vaikka tilisi olisi siihen löytynyt.

Lähtisin tässä tapauksessa puhtaalta pöydältä. Luo PSN-verkkoon alitunnus ja liitä se Square Enix-tunnukseen.

Sanopa muuta! Mitä useamman palvelun tunnukset yhden pelin pelaamiseen pitää olla, sitä todennäköisempää on ettei pelaamaan pääse ollenkaan. Kiitokset neuvosta, täytynee tehdä tuota betaa varten ihan oma PSN-tunnus ja kokeilla sillä. Yritin jo kokeilla tuota betaa toisella tunnuksella, mutta kysyi samantien jotain rekisteröintikoodia (jota ei voinut syöttää mihinkään) ja peli heitti takaisin pleikan valikkoon. Ilmeisesti beta täytyy myös ladata sillä tunnuksella millä sitä meinaa pelata. Ei ainakaan ole liian helpoksi tehty!
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Tämä on niin tätä kun pelintekijä lähtee sooloilemaan omilla tunnuksillaan. En edes Tomb Raiderin kohdalla viitsinyt sinne mitään Square Enixille syöttää, vaikka tilisi olisi siihen löytynyt.

PC:llä tää on vielä idioottimaisempaa, koska vaikka pelin ostaa Steamistä, niin kun sen käynnistää, käynnistyy ensin launcher, joka jostain ***** syystä päätti ensitöikseen ladata uuden patchin. Jos sulla on peli Steamissä niin miksi hitossa et jakaisi niitä patcheja sitten sitä kautta, automaagisesti taustalla... :rolleyes:

Ton omien tunnusten vaatimisen ymmärtää sinänsä kun kyseessä on kuitenkin kuukausimaksullinen MMO, jos kk-maksu menisi PSN/Steam kautta, niin siitä menisi 30% Sonylle/Valvelle. Tällä tavalla taas S-E saa koko rahan. Tota patchaamista omassa launcherissa en vaan ymmärrä.
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Ton omien tunnusten vaatimisen ymmärtää sinänsä kun kyseessä on kuitenkin kuukausimaksullinen MMO, jos kk-maksu menisi PSN/Steam kautta, niin siitä menisi 30% Sonylle/Valvelle. Tällä tavalla taas S-E saa koko rahan.

Kk maksuista. Brittien Amazonista saanee tällä hetkellä halvimman vastineen kk-maksuille.
FF 14 time card 60 days 17,99£. Googlen kurssilla 21.79 euroa. Suomesta samaista 60 päivän korttia saa 25,70e Gamehouse.fi
 
Vastaus: Final Fantasy XIV

Noniin, tein uuden square-enix accountin ja linkitin sen avovaimon PSN tilin kanssa. Taas pääsee launcheriin ja first time setupiin joka JÄLLEEN kaatuu 26 %:n kohdalla ja ruutuun tulee virhekoodi 20019. Beta oli ladattu jo kymmenennen kerran, tällä kertaa avovaimon tunnuksilla, joten mikähän tähän nyt auttais? Squaren foorumilla on useilla käyttäjillä sama ongelma, mutta square ei edelleenkään ole reagoinut asiaan mitenkään. Apua kaivataan, testaamaan haluaisin päästä!:(

Edit: Eikö ihan oikeasti kenelläkään muulla täällä ole samaa ongelmaa?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Final Fantasy XIV

Piti sitten repäistä ja käydä ennakkovaraamassa Collector's Edition. Kyllä noi FF-pelimaailmat on aina minuun vedonneet ja nyt varsinkin kun ei tartte teiniangstia kokea päähahmojen puolelta, niin mennään vain parempaan päin.
 
Ylös Bottom