Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Formula 1

Paljon mahdollista, aika surullista lajin kannalta jos yksi iso talli on pois kärkitaistelusta, saa nähdä onnistuvatko ponnistamaan takaisin.
Varmasti onnistuvat. Onhan Ferrarilta nähty heikompia kausia aikaisemmin, mutta aina sieltä on tultu takaisin kärkikahinoihin.

Positiivisempaa olikin se että nyt taistelu Mersujen takana vaikuttaa tiukemmalta, vaikka Red Bull onkin edelleen todella vahva ja Verstappen totutun nopea. Albon ei kuitenkaan täysin säväyttänyt ja näkisin, että muista talleista löytyy kovia haastajia hänelle. Veikkaan että tällä kaudella tullaan näkemään paljon sekalaisempi kuljettajakatras palkintopallilla, mikä on lajin kannalta mainiota.

Harmillista on tietysti se että Mersu vaikuttaa aika ylivoimaiselta.
 
Hamiltonille 3 lähtöruudun rangaistus juuri ennen kisan alkua kun ei hidastanut keltaisten lippujen alla aika-ajoissa.

3 turva-autoa
9 auto ulkona kisasta
Mersuja kiellettiin ajamasta kanttareiden päältä vaihdelaatikko ongelmen takia
Kimin autosta irtosi rengas

Albonilla oli mahdollisuus jopa voittaa kilpailu mutta Lewis tunnettuna mulkkuna ajoi päälle. Sai onneks sakkoja ja menetti palkintopalli sijan.

Vettel osoitti taas sen että jos auto ei ole ihan parhaasta päästä hän vain sählää ja pilaa oman kisansa, mies on menneen talven lumia.

Kohtalaisen tapahtumarikas kilpailu ja jos nyt jo autot kärsii noin paljon niin miten viikon päästä samalla radalla joka ei selkeästi ole hellä autoille.

Tällaista lisää niin jaksaa jopa katsoa. Valtterille upea voitto.
 
Viimeksi muokattu:
Todella viihdyttävä kisa oli. Hamiltonin jääminen ulos palkintopallilta lämmittää melkein yhtä paljon kuin Valtterin voitto ja Landon ensimmäinen podium. Tapahtumarikas kilpailu jossa monella kuskilla oli mahdollisuus vähintäänkin kolmossijaan. Hyvää keskikastin taistelua ja paljon keskeytyksiä.

Mitä kuskeista ja talleista jäi käteen. Vettelillä ei kantti kestä, Valtterilla kestää. Verstappen on nopea kunhan auto kestää. Molemmat McLaren kuskit ja autot jopa yllättävän hyviä. Sama homma Racing Pointilla. Haas todella heikko. Niin auto, mutta ehkä vähän myös kuskit. Varsinkin Grosjean. Alphatauri oli vähän mitäänsanomaton. Ei riitä vauhti keskikastin parhaita vastaan, mutta ei olla hitaimpiakaan. Williams edelleen heikko, mutta ehkä kuitenkin parannusta viime vuoteen. Russell ihan pirteällä ajopäällä, vaikka auto onkin huono, kun taas Latifi on vaan hidas. Alfat iso pettymys. Ei kulje, niin ei kulje. Pointsit myös Leclercille että toi kuin toikin Ferrarin aina palkintopallille asti, vaikka vauhti aika-ajoissa ja kisassakin oli mitä oli.
 
Tämä selittää paljon miksi Haas ja Alfa on niin surkeita. Ferrari pystyy paikkaamaan osittain autolla joka sekin on huono, mutta kaksi muuta ”ferrarin tallia” ei pysty. Auttamatta jäädään häntäpäähän myös Haasilla, ei paljon kuskit pelasta.

C75CFF89-1EB6-405D-AF80-757783933A6A.jpeg
 
Joo, Ferrarin moottoria käyttävät tallit ovat heikoilla tällä hetkellä. Ei vaan löydy tehoja.

Toisaalta Mersun voimayksikköä käyttävillä oli niin ikään teknisiä ongelmia. Racing Pointilla, Williamsilla ja jopa Mersulla itsellään.
 
Landon viimeinen kierros ja sensuroimaton 3 sijan juhlinta, upea suoritus nuorelta mieheltä ja koko Mclaren tiimiltä. Lando siis ajoi nopeimman kierroksen ja sillä nappasi 3 sijan Hamiltonilta joka sai 5 sekunnin rangaistuksen kisan päätteksi, ero taisi olla joku 0.150 sekuntia.

 
Landon viimeinen kierros ja sensuroimaton 3 sijan juhlinta, upea suoritus nuorelta mieheltä ja koko Mclaren tiimiltä. Lando siis ajoi nopeimman kierroksen ja sillä nappasi 3 sijan Hamiltonilta joka sai 5 sekunnin rangaistuksen kisan päätteksi, ero taisi olla joku 0.150 sekuntia.
Kyllä, tämä oli kisan paras hetki ja mahtava loppuhuipennus. Nuori mies rutisti viimeisellä kierroksella vielä kaikki mitä lähti ja sillä podiumille. Ihan huippua.
 
Olipa upeaa että päästiin viimein kausi aloittamaan ja vielä näin voitokkaasti suomalaisittain. Tässä on hyvä alku kyllä Valtterille kun kausi luultavasti on lyhyempi kuin normaalisti. Korostuu hyvät suoritukset ja toivotaan että tasaisuutta löytyy myöskin.

Eilinen kisa oli varsin viihdyttävä, varsinkin loppua kohden. Huomaa kyllä että Ferrarin koneet ei oo samalla vireystilalla kuin vuosi sitten. Liekö tuosta epämääräisestä tutkinnasta ja sopimuksesta FIA:n kanssa ollut vaikutusta kun kaikki moottoria käyttäneet tallit kyykkää samassa suhteessa. Mersut odotetun vahvoja ja tosi virkistävän tasainen ja monipuolinen on toi pakka siinä heti mersujen perässä.

Vahvat suoritukset Norrisilta, Valtterilta ja Leclerciltä. Vettel oli kyllä hapuileva, liekö vaikutusta sopimustilanteellakin miehen otteisiin. Tuntuu olevan melko herkkä kaveri paineessa. Hamilton/Albon oisin ehkä kisatilanteeksi itse lukenut, mutta vaikea sanoa. Tosi paljon keskeytyksiä ja tekniikka petti useamman. Saa nähä miten viikon päästä, jatkuuko sama meno.

Norris on kyllä noussut ehdottomasti suosikkikuskikseni. Persoona on hyvin erilainen kuin muilla ja on tosi rempseä kaveri, striimailee vapaa-ajalla ja on hauskaa seurattavaa. Vaikuttaa myös olevan hyvin aito persoona. Toivon hyviä suorituksia hänelle jatkossakin.
 
Alonso ei ole ehkä ihan kärjessä suosikkikuskina minulle, mutta huumoriarvo on korkea. Nythän tuo porukka on vähän tylsän puoleista ollut viime vuosina. Toki yksi maailman parhaista ajajista myös, ei hän olisi muuten voittanut mestaruuksia.
 
Pari uutta kisaa kalenteriin, Mugello ja Sotshi.

Mugello tulee olemaan mielenkiintoinen rata F ykkösellä.
Rankka kuskeille fyysisesti ja ei dataa aikaisemmilta vuosilta
 
Tämän viikon kilpailu ei tarjonnut samanlaista hurmosta kuin viimeviikolla. Kohokohdat olivat Ferrarit jotka kolhivat toisensa ulos kisasta kierroksella 2 ja Lando Norris taas osoitti viimeisten kierrosten tärkeyden ja taisi ohittaa 3 autoa 2 viimeisellä kierroksella, niistä 2 oli viimeisellä kierroksella. Harmi että Norris sai rangaistuksen harjoituksista, tällä nuorella miehellä on kuitenkin todella valoisa tulevaisuus edessään. Selkeästi mielenkiintoisin kuski tästä porukasta.
 
Ihan hyvä kisa oli tämäkin, vaikka ei niin vivahteikas kuin viime viikonloppuna. Bottas kuitenkin klaarasi sen mitä klaarattavissa oli. Norris ja Perez ehdottomasti mielenkiintoisimmat kuskit. Niin ja uusi kierrosennätys Carlos Sainzille McLarenilla. Mitä ihmettä?! Ihan siistiä että kärkikolmikon takana tapahtuu ja paljon.
 
Ketkäs on foorumilaisten suosikkikuskit?

Tottakai toivon ite Bottakselle ja Räikkösen menestystä,mut sen lisäks diggaan Ricciardiota ja Pereziä..

Verstappen on melkonen väriläiskä!
 
Ylös Bottom