Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Formula 1

Tänään ja huomenna on sitten aika ikävät merkkipäivät. Tietäjät tietävät ja muistavat, mitä tapahtui Imolassa vappuviikonloppuna '94. 30 vuotta tulee täyteen F1-historian mustimmasta ja surullisimmasta viikonlopusta.

Perjantain sessiossa ajoi vaarallisesti ulos ja loukkaantui Jordan-tallin silloin nuori brassi Rubens Barrichello nielaisten kielensä törmäyksen seurauksena ja ollen hengenvaarassa sen takia. Lauantaina, vappuaattona, kuoli 33-vuotias Simtek-tallia edustanut itävaltalainen Roland Ratzenberger, joka oli juuri päässyt toteuttamaan unelmaansa ja ajamaan F1-sarjaa, kun kyseessä oli hänen ensimmäinen kautensa ja kolmas kisaviikonloppunsa. Ja sitten sunnuntaina, Vapun päivänä 1994, itse kilpailussa joutui kuolettavaan onnettomuuteen itse lajin legenda, ja monien mielestä kovin F1-kuski koskaan, Ayrton Senna, jonka seurauksena 'koko maailma' suri ja itki. Senna oli kuollessaan 34-vuotias, saavutuksinaan kolme MM-titteliä(1988, 1990 ja 1991). 162 kilpailuviikonloppua, joista 41 voittoa, 80 palkintopallipaikkaa ja 65 paalupaikkaa.

Eikä sovi unohtaa Ratzenbergerin maanmiestä, Karl Wendlingeriä, joka törmäsi Sauberillaan seuraavana kisaviikonloppuna Monacossa tunnelin jälkeisessä shikaanissa seinään niin lujaa, että vaipui viikoiksi koomaan. Hän kuitenkin lopulta selvisi ja toipui.

 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom