Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Forza Motorsport 4

Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

On kyllä Fanatecilta tulossa kunnon rattipoljinsettiä: >>>Fanatec.com

Perusversiota tuosta ratista on jo ennakkotilattavissa. Samoin kuin noita polkimia. Mutta aika suolaseksi tulee, jos koko setin meinaa hommata. Noh, laadusta saa maksaa. Onko ketään foorumilaisia, jotka aikovat tuommoiset hommata? :eek:

Itse taidan pärjäillä ihan MS:n omalla setillä edelleen.
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Itse tilasin alkuvuodesta tuon Fanatecin GT2 ratin, ihan vain Forzaa ajatellen, sekä siihen kylkeen vaihdekepin ja nuo clubmansport pedaalit. Hinta oli toki suolainen (onneksi sain vuelä hyvän hinnan vanhasta G25 ratista) mutta hetkeäkään en ole sen jälkeen katunut, kun pääsin ensimmäistä kertaa Forza 3 sillä ajamaan. Enkä usko, että ajatukset tästä paljoa Forza 4 kohdalla muuttuvat. Ehdottomasti suosittelen harkitsemaan fanatecin ratin hankintaa tämän pelin kaveriksi, ajokokekus kyllä nousee kolmanteen potenssiin. :)
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Viikonloppuna pääsee ilmeisesti ainakin näkemään pelin Expert Expoilla Messukeskuksessa... Pitääpä käväistä kurkkaamassa.
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Kolme nopeinta voi aloittaa Forza 4 demon pelaamisen välittömästi.
Toka koodi lunastettu! Yay! <3

Seuraavaksi boksi tulille ja demo pärisemään.

Update! Nyt on demoa ajeltu kaikin (?) mahdollisin tavoin. Tosin ei tuossa ollut kuin Quick Race ja Rivals tarjollakaan. Pikakisaan oli valittavana kolme koslaa, ja Rivals-kisojen puolelta löytyi vielä Pagani Zonda ajettavaksi. Ajotuntuma on hyvin samanlainen kuin Forza 3:ssakin; aivan aavistuksen arcademainen kaikki ajoavut (pl. ABS) pois kytkettynäkin, mutta silti erittäin luonteva ja nautinnollinen. Kyllä ne autot lapasesta lähtevät, kunhan tekee selkeän virheen, mutta noin muuten mennään hyvin sulavasti ja tottelevaisesti eteenpäin.

Graafisesti itse kisoissa ei suurtakaan eroa tuntunut olevan kolmoseen verrattuna, mutta autojen valintaruuduissa... HUH HUH, SUPERgrafiikat! Kaikki kiiltää ehkä liioittelunkin paljon, aivan kuin autoissa olisi kiiltolakkaa pinnassaan. Mutta GOD DAMN että ne näyttää hyvältä noin muuten. Tuskin maltan odottaa, että itse myyntiversiossa pääsee tarkastelemaan menopelejä Autovista-tilassa vielä tarkemmin. Replay-tilan grafiikoista on vaikea sanoa mitään, koska kunnon uusintoja ei demossa ollut. Ainoastaan kisan jälkeen voi katsella, kun autot jatkavat radan kiertämistä.

Demossa ei ollut Kinect-tukea laisinkaan, joten sitä en pysty kommentoimaan. Valikkomusat oli ihan jees, mutta kisojen aikana soivan muzakin olisin halunnut kääntää kokonaan pois. Demossa se ei kuitenkaan ollut mahdollista. Lataustauoilla joka kerta erikseen näytettävää "näistä napeista tapahtuu sitä ja tätä" -ohjetta ei toivottavasti joudu lopullisessa pelissä katsomaan. Sen sijaan voisi näyttää jotain oikeasti hyödyllistäkin tietoa.

Melko suppea oli demo ja jätti kyllä janoamaan lisää. Pari viikkoa vielä ja sitten katsotaan, kuka on ajokukkulan kuningas.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Mie en jaksa kirjoittaa mitään, joten tyydyn laittamaan videota:

[video=youtube;444svaZmgFg]http://www.youtube.com/watch?v=444svaZmgFg[/video]
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Demossa pääsee kokeilemaan aika-ajoa myös "liikenteen" seassa. Käytännössä noita pelin autoja on pistetty ajamaan tekoälyn ohjastamana hiljaa sinne tielle, ja samalla pitäisi väistellä sunnuntaisuhareita sekä runtata hyvää aikaa. Meininki on yllättävän intensiivistä. Varsinkin jos tuossa Rival-tilassa kilpailija hengittää niskaan ja haluaa pitää vielä kierroksen puhtaana. Tämä Ferrari 458 Italia on jo huomattavasti jännempi vehje ajaa kuin tuo Subaru, ja erot tuossa simulation-asetuksessa tulee paremmin esille.

[video=youtube;RcRceJhy_8M]http://www.youtube.com/watch?v=RcRceJhy_8M[/video]
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Hienot oli Forza 4 esitykset Expert Expoilla tänään. Hieman vaikutti siltä, että aikaslailla tutuilla radoilla mennään, sillä mitä nopeasti ehdin nähdä niin iso osa tuttuja edellisestä versiosta. Osaako K1lli kommentoida onko headtracking toiminnassa sisäkuvakulmassa ainoastaan vai vaikuttaako myös muihin? Ja argh.. kovasti ois demokoodi kelvannut mutta pitänee nyt malttaa odottaa ensi tiistaihin vai millois tuo tuleekaan ladattavaksi.
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Kolme nopeinta voi aloittaa Forza 4 demon pelaamisen välittömästi.
Nämä on mennyt jo, en saanut.

Messukeskuksessa pääsin kokeilemaan kokoversiota pädillä, Lemans ilman shikaaneja ja autona Ssc Ultimate aero(enpä tiennyt että tässäkin autossa on aktiivinen ilmajarru) ajoavut pois päältä ja simulaatio ohjauksella oli kyllä työtä pitää auto tiellä. Vauhdintuntu efekti oli aika överi kun +400km/h painoi suoralla menemään, 2 achievementtiakin tuli saatua samalla. Onnistuin myös pyörähtämään kun omat kädet ei riittänyt pitämään autoa radalla, eli parannusta on tullut forza kolmoseen verrattuna jossa autot kulki melkolailla kiskoilla.

Pelissä on myös 2pelaajan splitscreenillä käytössä molemmille pelaajille ohjaamonäkymä, 2cputa vastustajiksi, ja kokoruudun jaetturuutu(3D laseilla).
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Löytyykö mistään tietoa, että toimiiko tuo mad catzin racing wheel tässä? Varmaankin toimii, mutta ajattelin vain varmistaa asian jos jollain sivustolla olisi vaikkapa joku lista missä lukisi ratit mitkä toimii nelosessa.
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Pääsinpäs minäkin ajelemaan tätä demoa jo nyt viikonloppuna - kiitokset siitä K1llille (joka jakelee aika avokätisesti noita demokoodeja Twitterissä tai ainakin jakeli).

Ajotuntuma on sitä helvetin hyvää ja aijemmista Forzista tuttua hauskaa suht realista, muttei kuitenkaan liian. Peli näyttää ja kuullostaa hyvältä, eikä demon perusteella löydy mitään syytä miksi jättää tämä ostamatta, mikäli aijemmista osista on yhtään diggaillut. Lisää ja vielä enemmän sitä tuttua ja turvallista Forzaa luvassa. Day one ostos minulle ehdottomasti.

This is good!
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Tänäänkö se demo tulee markettiin?

Tänään pitäisi ilmestyä joo.

Mutta oliko tässä uusimmassa mukana nyt aika-ajotkin sitten? Jos joku viitsii vastata pikaisesti, kun ei jaksa lähteä kaivelemaan. Kiitos.
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Vieläkö jengi pelaa kolmosta? Tarvitsisin apua viimeisen achievementin kanssa. Olisin kiitollinen jos joku voisi auttaa ja käydä ostamassa tuning setupin.

Spocked on gamertag ja tuning setup on VW rabbit gti:hin, pitäisi löytyä hakusanalla finn myös. Voisin myös auttaa vastapalveluksena toista mikäli joku tarvitsee apua.
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Eikö tästä tosiaan saa musaa veks? Voi ziisus mikä renkutus pauhaa koko ajan kaiken päällä, jäi pelaamiset aika lyhyeen.
 
Ronkka: Laita esim. boksin kovolta omaa musaa soimaan ja pistä se pauselle; kuuluu enää autojen äänet.
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Ah, kiitti vinkistä, pitää joku levy tonne ripata. On kyllä käsittämätön feature :)
 
Vastaus: Forza Motorsport 4 [Syksy 2011]

Ah, kiitti vinkistä, pitää joku levy tonne ripata. On kyllä käsittämätön feature :)

Eivät ole tietysti demoon jaksaneet laittaa valikkoon nappia mistä saisi tuon taustamusiikin pois. Mutta hyvä, että sen saa noin kuitenkin pois. En ymmärrä kuka ylipäätään kuuntelee noita musiikkeja autopeleissä tuolla taustalla. :rolleyes:
 
Ylös Bottom