Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Forza Motorsport

Olihan tuo "pelaa jo heti nyt" gamepassi paketti pakko saada. On kyllä huiman tuntuinen ja kaunis peli. Lähinnnä moninpelin takia tämä tuli hommattua ja kun nimenomaan GT sarjalaisilla haluaa ajella multiplayeriä niin tämä peli on oikeastaan ainoa vaihtoehto, kun Assetto Corsa Competizionessa ei oikein pelaajia boxin puolelta löydy. Tuli tuo Aston Martin GT3 jo ostettua pelin kaupasta BMW seuraavaksi hankinnassa jos siihen löytyy jonkun tekemät Valentino ROSSIn GT auton liveryt.

 
Forza Motorsport on upean näköinen peli, mutta vielä enemmän tällaiset jutut saa hyvää fiilistä aikaiseksi. Le Mansin takasuoran ensimmäinen shikaani ja tekoälykuski jättää jarrutuksen liian myöhäiseksi ja sen jälkeen lähtee formula lapasesta.


Mainitsin aikaisemmassa viestissäni kuinka on kiva nähdä tekoälyn tekevän virheitä. Juuri tällaiset tilanteet tekevät tekoälyä vastaan kisaamisesta hauskaa. Ei ajeta vaan raiteillaan, vaan tullaan ylikovaa mutkan jarrutukseen. Ajetaan välillä ulos kun mennään kylkikyljessä ja niin edelleen. Kun kisaaminen on tällaista, niin jaksaa ajaa yksinpeliäkin.
 
Olin aiemmin sitä miltä että tämä uusi "rpg" autojen kokemuspisteet olisi hyvä uudistusyritys forzaan tai autopeleihin yleensäkin. No edelleen samaa mieltä mutta ei tämä yksistään ole kaiken ratkaiseva. Pullonkauloja on se että pisteet tulee vain kyseiselle autolle, eikä samantien myös samoille jos tallissa useita ja se että jos auto olikin huono omaan makuun niin sinneppä meni ponnistelut ja aloita alusta ao. pisteiden kasvatus jos haluaa vaihtaakkin autoa (en nyt edes katsonut onko vaihto kisakauden aikana edes mahdollista) Ongelmana myös se että jossain kisasarjassa auton saa tasolle 20 ja saa sitten jo kohtuullisesti osia mutta entä sitten, mihin tätä autoa enää käyttää kun seuraavat kisasarjat ei välttämättä hyväksy ao. autoa. Ja jos ei ole kisoja niin auto jää helposti siihen tadolle 20 eikä pääse ikinä tasolle 50 missä loputkin palikat aukeaa autoon.
Yksi juttu on myös se että rinnalla pitäisi olla entisen tyylinen kisailu missä kisassa on autoluokka(d,c,b,a jne) ja malli/merkki/vetotapa/autotyyppi ja sitten voi itse päättää haluaako siihen rajoilla olevalla valmiilla autolla vai itse rakentamalla alunperin matalemman luokan autolla (esim FM7 tyyliin, josta tykkäsin itse vaikka kyllähän ns. pelillisesti sitä ja samaa tavallaan kuten lähes kaikissa autopeleissä..)
Tässä vähän ongelma että nämä systeemit ei sovi yhteen, tai sitten pitää jo rpg piste vaiheessa miettiä että tätä c luokan autoa kehitän rpg kisoissa a luokkaan ja sillä sitten kisailen jossain "a luokka" kisoissa (jos näitä olisi?)
Molemmissa on puolensa, kerrytä/rakenna tai osta osat suorilla, että niin, pitääkö tämä pelaajia sen tiukemmin ratissa kiinni. Ymmärrän kyllä ongelman edellisissä forzissa, autoja ja rahaa niin paljon että hommassa runsauden pula, ähky iskee, autot menettää merkityksen.

Tämä siis yksinpelin puolella... tulee mieleen että onko tämä suunniteltu ensisijassa online kisoihin koska siellähän voi rullata haluamallaan autolla sinne 50 tasolle asti?
 
Eikös siellä uratilakisojen ihan alimpana ole juuri nuo mainitsemasi puhtaasti suorituskykypisteisiin perustuvat kisat.
 
Kannattaa muuten säätää ohjaimen asetuksia. Oli default säädöt ainakin omaan käteen hyvin epätarkat huomasi erityisesti ohitustilanteissa ja lähtö hässäkässä. Ohjauksen kuollutta kulmaa sisälle 0 ja ulkopuolella täydet 100 huomattavasti tarkempi ohjata, siis tämä chace kuvakulmalla ajettaessa.
 
Eikös siellä uratilakisojen ihan alimpana ole juuri nuo mainitsemasi puhtaasti suorituskykypisteisiin perustuvat kisat.
Juu mutta se on siellä "uran" loppussa.

Noin muuten, FM7 on kritisoitu uramoodista vaikka siellä oli kuitenkin hyvin valinnanvaraa millaisia kisoja ajaa. Tässä on sitten aika kuristetulla kaavalla suora putki..

Nyt kun kohta normi gamepass versio ilmestyy niin toivotaan että tulee linjoille kunnon patchi.. hurjan paljon tuntuu forza foorumin perusteella olevan bugeja.
 
Olikos täs Endurance-kisoja? Ura pitää varmaan alottaa hitailla kotteroilla? Tarkoitan ettei heti pääse formuloilla tai lemaansprototyypeillä ajelemaan? No huomennahan sen sit viimeistään näkee.
 
Alussa mennään perinteisillä kauppakasseilla tai pakollisella Mustangilla. No, ihan alussa saa hetken ajaa vähän tehokkaammalla autolla. Tässä on aika tiukka struktuuri siitä, milloin kisataan milläkin ajopelillä ja alussa on tarjolla vain niitä hitaimpia.
 
Toimii, premiumin kanssa tein näin niin pääsi aikaisemmin pelaamaan.
Mitenkähän sen sait toimimaan? Siis xbox sovelluksessa pc:llä? Itse kokeilin eikä toiminut. Mitähän tässä taas on, kello 17 näytti että menee vielä 7 tuntia että peliä pääsee pelaamaan. Nyt kellon ollessa 19.47 näyttää että menee 7 tuntia 11 minuuttia. :oops: siis what?
 
Tulihan se pelailtua peliä PC:llä ja onhan tuo nyt niin keskeneräinen tuotos ettei tule mitään. Grafiikka asetusten muuttaminen kaataa pelin, ohjain ja näppäimistö taistelee keskenään kokoajan kumpi on käytössä. Aina kun peli sen hetken toimi oli hauskaa mutta päivitystä kaipaa kovasti. Taas yksi keskeneräinen raakile Microsoftilta.

Nyt olen vielä jumissa tuossa 3 kisassa siinä tutorial hommassa kun kaatuu joka kerta sen aloittaessa.
 
Viimeksi muokattu:
  • Sad
Reactions: rap
Mitenkähän sen sait toimimaan? Siis xbox sovelluksessa pc:llä? Itse kokeilin eikä toiminut. Mitähän tässä taas on, kello 17 näytti että menee vielä 7 tuntia että peliä pääsee pelaamaan. Nyt kellon ollessa 19.47 näyttää että menee 7 tuntia 11 minuuttia. :oops: siis what?
Vaihdoin regionin PC:llä uuteen-seelantiin ja käynnistin pelin.
 
Ylös Bottom