Gamerscore

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Screenshot_20180102-082737_01.jpg

Viime vuoden stasit yllä. Oli jopa vähän yllättäen yksi tuottoisimmista Achievementtien keräysvuosista koskaan. Toki mukaan mahtuu helppoja pisteitä, mutta myös kausia, jolloin pelasin Star Wars Battlefrontia tai Codia, eikä näin ollen juuri saavutuksia kertynyt.

Gamerscore on tällä hetkellä lukemissa 175 754. Hitaasti mutta varmasti kohti 200k rajapyykkiä.

2017 oli kaikin puolin aivan mahtava vuosi pelien suhteen, eikä epäilystäkään etteikö 2018 jatkaisi samalla tiellä.
 

cobalos

Well-Known Member
Screenshot-2018-1-2 Yearly Xbox Gaming Summary for 2017 - niko kilkki gmail com - Gmail(1).png

Omat numerot tälle vuodelle. TA-pistemäärä kertoo, että vuonna 2017 tuli napattua selvästi vaikeampia saavutuksia, mitä aikaisempina vuosina. Ja 250 000:n rajapyykki on enää muutaman sadan pisteen päässä. :D
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Omat numerot tälle vuodelle.

Hyvää settiä. Vähän jäin jälkeen, hitto vie. :D Mutta tosiaan yo. luvut oli meikäläiselle ennätyslukemat. Aika tasaisesti 20 000 - 25 000 pisteen tahdissa on yleensä menty. Tämä siis antaisi olettaa, että tänä vuonna menee 200 000 rikki.

Toisaalta COD WWII näyttää jo nyt aktiiviseksi peliajaksi reilusti yli kolme päivää (joka on minulle muutamassa kuukaudessa yhdelle pelille paljon), eikä loppua näy. Harmillisesti sieltä ei juuri pisteitä heru. :)
 

Enemy

Well-Known Member

Ehkä tunnetuin gamerscore-huoraaja Stallion83 on saavuttanut ison rajapyykin. Huhhuh.
 

cobalos

Well-Known Member
"Vähän" on itselläni matkaa tuonne kärkisijoille, mutta viikonloppuna napsahti 300 000:n pisteen raja rikki.

Xbox Game Pass tarjoaa kyllä kätevän mahdollisuuden haalia ison määrän gamerscorea nopeasti.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
TrueAchievements jälleen muistutteli vuosikatsauksella. Miten vuosi 2018 achievementtien osalta sitten meni? Viime vuotta selvästi heikommin, mutta lähemmäs sitä omaa keskiarvoa. Suurin syy siihen miksei viime vuoden tapaan mennyt 30k tai edes 20k rikki oli COD WWII moninpeli. Sitä tuli kuitenkin pelattua pari sataa tuntia, joka on omassa vuosittaisessa pelaamisessa iso siivu. Se vaan on pitkästä aikaa parasta codia, ei mahda mitään.

Sinänsä harmi ettei tullut kerättyä enempää, kun 200 000:n pisteen raja on kuitenkin jo niin lähellä. Se olisi ollut mukava rikkoa jo vuonna 2018. Silti nyt voi sanoa aika varmasti että 200 000 pistettä menee rikki vuoden 2019 aikana. :)

Tällä hetkellä mittarissa 195245 Gs.

Ehdoton highlight niin achievementtien kuin muutenkin pelaamisen saralla vuonna 2018 oli Forza Horizon 4.

Yksittäinen aikaa vievin Achievement, joka napsahti tilille oli Magic Duels -pelistä: Questing Legend - Completed 500 Daily Quests. Achievement vaatii läpäisemään 500 päivittäistä haastetta. Joka päivä julkaistaan vain yksi haaste ja haasteita voi olla kerrallaan kolme. Peliä piti siis pelata puolentoista vuoden ajan vähintään joka kolmas päivä ja käydä suorittamassa haasteet pois. Toisaalta tykkään pelistä niin paljon, ettei tämä tuntunut mitenkään hankalalta. Magicia on kiva käydä verkossa lätkimässä toisia ihmispelaajia vastaan. Siinä samalla tuli haasteet suoritettua.

achivements_2018.PNG
 

cobalos

Well-Known Member
Itselläni taisi taas olla kaikkien aikojen kovin pistesaldo viime vuonna. Pojoja tuli 55 005 lisää ja näköjään pelasin 92 eri peliä. :D Suurin syy tähän on varmaankin Xbox Game Pass. Kokonaispistemäärä tällä hetkellä 304 435.

1546422066872.png
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Hurjan loppukurin vedit ja ohi olisit menny, jos en olisi sattunut pelaamaan Late Shiftiä läpi ennen kuin se poistui nyt GamePassista. :D
Olen sanonut tämän aikaisemminkin mutta ihan parasta, että pystyy seuraamaan suoraan Xboxin dashboardilta kuukausittaista gamerscore tilannetta. Hauskaa, kun näkee reaaliajassa kuukauden tilanteen kokoajan. Vähän näyttää siltä, että huhtikuussa on aika paljon työhommia, jotka saattaa haitata gamerscoren keräilyä, mutta yritän silti antaa parhaan mahdollisen vastuksen. :cool:
 

noose01

KonsoliFIN Alumni
Hieman on taas vettä virrannut Vantaassa. 200.000gs tuli täyteen joulukuussa 2014 (TrueAchievementin mukaan taisin olla kahdestoista suomalainen) ja kohta viisi vuotta myöhemmin saldo on edelleen samalla "satasella" (276k). Kovasti hidastui tahti tuon 200k jälkeen. Vanhaan aikaan olisin ostanut tarjouksesta kaikki neo geot pisteiden takia, mutta kun peliaika on kortilla niin tulee pelattua sellaisia pelejä jotka kiinnostavat (ja gwg ja gp ja tuoreinpana ajantappajana Gears pop! :eek:).
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Taas on yksi vuosi takana päin ja Gamerscoren osalta se näytti noudattavan tuttua kaava. Noin 20 000 pistettä per vuosi. Ainakin ennen joulukuun alkua.

Alkuvuodesta skarppasin, sillä halusin vihdoinkin rikkoa 200 000 pisteen rajan. Tämä menikin rikki alkuvuonna. Sen jälkeen pisteiden keräys hiipui, kun tuttu suosikki Call of Duty WWII haukkasi edelleen ison osan pelitunneista ja uutena suosikkina mukaan änkesi F1 2018. Peli joka sai minut ensimmäistä kertaa ikinä ostamaan kunnon ratin ja polkimet konsolille. Pelattiin kavereiden kanssa Online Championshipiä ja kuinka ollakaan kesä tuli ja meni. Gamerscorea toki napsui sieltä täältä tasaisesti ja keräsin myös täydet tuhat pistettä F1 2018:sta, mutta pisteiden keräystahti ei päätä huimannut.

Syksyllä pelasin Gears 5:n läpi. Samoin Jedi Fallen Orderin ja uuden Call of Duty Modern Warfaren. Näissä en orjallisesti yrittänyt kerätä kaikkia achievementteja, vaan nautin peleistä ja keräsin ne pisteet, jotka tulivat läpipeluun yhteydessä suhteellisen kivuttomasti.

Sitten tuli joulukuu. Katselin kuun alussa achievement saldoani ja ajattelin, että jaahas juuri se perinteinen 20 000 pistettä sieltä on tulossa. Samalla mietin, että pitäisiköhän vähän tsempata näin vuoden viimeisenä kuukautena. Tiesin, että muutamana viime vuonna oli ilmestynyt paljon pienempiä pelejä, joissa on todella helpot achievementit. Ne olivat itseltä jääneet kuitenkin pelaamatta, kun olin keskittynyt paremman fraasin puuttuessa "oikeisiin peleihin". Nopea googletus ja youtuben selaus paljastikin heti useamman pelin, joista irtoaisi helppoa gamerscorea. Ei muuta kuin muun muassa sellaiset pelit pelaukseen kuin Energy Cycle, Tracks - The Train Set Game, A Winter's Daydream, Zeroptian Invasion ja MINIT. Toki samalla pelasin GRIDiä, My Friend Pedroa, The Outer Worldsia ja Controlia, ettei totuus kunnon pelaamisesta pääsisi unohtumaan.

Loppujen lopuksi joulukuun saldo pisteiden valossa näytti tältä:
decembersummary2019.PNG

Kun taas koko vuoden osalta tilanne oli tämä:
yearlysummary2019.PNG

Kokonaissaldo näyttää nyt lukemia 228 430. Joulukuu oli hauska kokeilu, mutta en tiedä onko minusta ihan noin rankkaan achievementtien metsästykseen. Peliaika on kuitenkin sen verran rajallista, että se on käytännössä pakko käyttää itseä oikeasti kiinnostavien pelien pelaamiseen. Ehkä jatkossa täytyy mahduttaa muutama helppo peli kuukauteen, että päästään joskus 300k kerhoon, mutta tuskin lähitulevaisuudessa on tulossa 13 000 pisteen kuukausia. :)

Näin uuden vuosikymmenen alkajaisiksi toivotan railakasta gamerscoren metsästystä kaikille! Toivottavasti saadaan nauttia tästä lystistä seuraavatkin 10 vuotta.
 

cobalos

Well-Known Member
Sitten tuli joulukuu.

Juu, harkitsin hetken lähtisinkö tuohon sun hulluun saavutustahtiin mukaan kilpailemaan, mutta sulla oli sellainen veto päällä, että totesin, ettei mulla ole mitään mahiksia. :D

Omalla kohdalla meni juuri joulukuun lopussa 350 000 pojon rajapyykki rikki, vaikka tämä vuosi olikin hieman aiempia hiljaisempi. On tullut keskityttyä enemmän läpäisyprosentin nostamiseen ja katkemattomiin saavutusputkiin. Tällä hetkellä menossa 162 peräkkäistä päivää, jolloin olen saanut ainakin yhden achievementin.

Yksi syy hieman köyhempään saavutussaldoon oli myös "ilmaispeli" World of Warships: Legends, johon olen aika pahasti koukuttunut. Peliaikaa on arviolta takana sellaiset kolmisen sataa tuntia.

Omat tämän vuoden lukemat:

1578074362565.png
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Tämä vuosi on mennyt backlogia purkaessa ja sitä kautta vähemmän gamerscoren perässä, mutta nyt tuli taas pitkästä aikaa haettua täysi tonni helposta pelistä. Super Night Riders siis kyseessä ja läpäisyyn meni puolitoista tuntia. Olin tuon ostanut alennuksesta joskus tässä kesän mittaan hurjaan 1,99€ hintaan tietäen että jossain vaiheessa nappasen helpot pisteet pois.

Peli osoittautui ihan ok arcadeajeluksi. Yksinkertaiseksi, karun näköiseksi, mutta ihan ok arcadeajeluksi. Parempi tämä oli kuin ne lukuisat Ratalaikan pelit.
 

cobalos

Well-Known Member
Parempi tämä oli kuin ne lukuisat Ratalaikan pelit.

Tämä firma on kyllä luonut erikoisen ansaintalogiikan. Ratalaika turauttaa ihmisten ilmoille pari pikkupeliä kuukaudessa. Tunnusomaista näissä peleissä on niiden matalat tuotantoarvot, muutaman euron hintalappu, ääretön helppous - ja mikä tärkeintä - helpot saavutukset.

Tältä pohjalta en ole ihan varma kuka tässä voittaa; pelifirma, pelaajat vai vain saavutushuoraajat. Vai voittaako kukaan/kaikki.

Nimimerkillä yhdeksän Ratalaika-pelin omistaja
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Tämä firma on kyllä luonut erikoisen ansaintalogiikan. Ratalaika turauttaa ihmisten ilmoille pari pikkupeliä kuukaudessa. Tunnusomaista näissä peleissä on niiden matalat tuotantoarvot, muutaman euron hintalappu, ääretön helppous - ja mikä tärkeintä - helpot saavutukset.

Tältä pohjalta en ole ihan varma kuka tässä voittaa; pelifirma, pelaajat vai vain saavutushuoraajat. Vai voittaako kukaan/kaikki.

Nimimerkillä yhdeksän Ratalaika-pelin omistaja
Täältäkin jokunen Ratalaikan peli löytyy. Ovat ne peleinä aika kökköjä, mutta jos eurolla tai kahdella irtoaa, niin voin minä käydä helpot pisteet keräämässä.

Tuollainen pikkupeli, joissa on helpot pisteet, on ihan mukava pelata esimerkiksi isojen kymmeniä tunteja kestävien roolipelien välissä.
 

cobalos

Well-Known Member
Tuollainen pikkupeli, joissa on helpot pisteet, on ihan mukava pelata esimerkiksi isojen kymmeniä tunteja kestävien roolipelien välissä.

Tämä on ihan totta. Jotkut noista pulmapeleistä on jopa ihan hauskoja.

Sitten on tämä Ratalaikan uudempi villitys - pelattavat novellit, joissa lyhyttä tarinaa kuljetetaan eri lopputuloksiin parilla eri komentovariaatiolla. Niitä ei voi oikein edes peleiksi kutsua, varsinkin kun asetuksista voi laittaa skippaamaan kaiken tekstin ultra-nopeudella. Riittää, että painat pari kertaa oikeaa nappulaa ja tarina on loppu. :D
 

robi123

Active Member
Mulla kerty xbox360selle aikanaan joku 80-90k pojoa, sitten reippaana poikana modasin vehkeen. ”Varmuuskopioin” muistaakseni jonku halon tai codin ja menin kopasemaan multiplayeriä ja käyttäjätunnus liputettiin varikolle. Siirryin tämän innoittamana pokaali puolelle.

Omistan kyllä Xonenkin mutta sillä on pelattu vain Cuphead, ei menny raha hukkaan siinä sijotuksessa.
 
Ylös Bottom