Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Gamescom - Euroopan E3

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Nisupulla
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Hyvin nukutun yön jälkeen paistoi aamuaurinko pilvettömältä taivaalta Kölnin kohdalla. Eilisen virhettä ei menty toistamaan, vaan nyt lähti aamupala huiveroon jo hotellissa. Tiedossa oli jonotusta ja kohteena ensimmäisenä Mass Effect 3.

Saavuimme messukeskukseen tuttuun tyyliin vartti ennen ovien avaamista. Väkeä oli aivan törkeästi, vaikka nyt lauantaina oltiin liikkeellä tuntia arkea aikaisemmin, ovien avauduttua jo klo 9. Rivakasta askellusta, taktinen oikaisu ulkokautta hallista toiseen ja silti saatiin jonottaa massaan sen 2 tuntia ja 10 minuuttia. Matkan varrella näki elämää pidemmän jonon ja minkäs muun kohdalla kuin Battlefield 3. Aivan käsittämätön, siis mieletöntä - ilman eväitä en tuohon suostuisi. HC-jonottajilta löytyy niiden lisäksi vielä oma retkituoli, mobiilipelejä ja tietysti se asenne ettei tästä enään pakitella poies. Bioware rakastaa fanejaan ja tämä näkyi messukrääsällä. Jonottajien sekaan heitettiin puhallettavia Omni Bladeja ja vartin pelaamisen jälkeen saatiin vielä samanlainen sekä pelijuliste. Eivät kuitenkaan paitoja jaelleet tätä kysyttäessä. Ummikolle Mass Effect 3 näytti pelatun räiskintäosuuden osalta hyvin paljon Halolta ja hyvä niin. Pelata sai joko Xbox 360 tai PC-versiolla.

Microsoftin osastolla olivat tänään vuorossa kotimainen Trine 2, joka osoittautuu satunnaiselle messuturistille liian vaikeaksi. Usein kyllästyvät aikansa tapeltuaan ja tämä on sääli. Pelin aloittamiskynnys pitäisi erityisesti messuversiossa olla hyvin matala, sellainen jonka (lähes) kaikki hoksaa ja oppii nopeasti. Dance Central 2 oli naisten mieleen ja siellä suunnalla heitä näkyikin ihan toiseen malliin kuin tosipelaajien räiskintä/kaahailu-seinällä.

Päivän hetki koitti kuitenkin kohdattuamme Tak "One Million Troops" Fujiin. Kysyin lupaa kuvata ja heitin muistelot Konamin pressistä. Huumorimiehiä ja osasi ottaa tilanteen haltuun. Symppis, jonka pelejä ei kukaan muista, mutta lehdistötilaisuuden kyllä. WOW!

Sonylla luotetaan vahvasti Move-kapulaan ja Vita-käsikonsoliin. Tälle löytyy yleisönsä ja sen näki kyllä iloisena vispaamisena ja heilumisena. Myös nelinpelin yhteistömuodon tarjoava Ratchet & Clank All 4 One näkyi pelattavan, tämä onnistuu samalta sohvalta ja netin ylitse yhtä lailla. Hauskaa, mutta "tosipelaajalle" anti oli köyhähköä. Party-pelaaminen on nyt se juttu ja SingStarin kaltaista suosiota yritetään hakea DanceStar Partylle. Nähdyn perusteella voivat jopa onnistua, sen verran hyvin varsinkin naisväki tuntui pelin ottaneen vastaan. Kaikki koneet oli jatkuvasti miehitetty ja usein se siippakin käsketty vastaamaan haasteeseen.

Gamescom oli jälleen miellyttävä anniltaan. Onnistui yllättämään (Warhammer 40k) ja tarjosi selkeitä raameja tulevalle vuodelle. Siellä PC nousee eturiviin, osa konsolipelaajista vaihtaa leiriä takaisin koneelle ja tanssiminen ei lopu koskaan. Täällä puitteet ovat suuren maailman luokkaa ja välillä meinaa jo hieman huimata näkymät joita tarjoilevat. Pelaaminen on valtavirtaa ja yhdistää pallon ympäri. Hauskaa on ilman väkijuomia ja mukana ovat kaikki ikäryhmät. Tälläisessä porukassa on kiva olla mukana.

Kuvia: http://www.konsolifin.net/bbs/members/nisupulla-albums-gamescom-2011.html

Videoita: http://www.konsolifin.net/media/search/gc11/
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Kiitos todella paljon nisulle ja muille reporttereille, oli todella kiva lueskella näitä juttuja. Informaatiota, kuvia, videoita ja tunnelmia! Loistavaa. Pitää kyllä nostaa hattua ja kovasti, kun jaksatte nähdä vaivaa. :)
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Matkan varrella näki elämää pidemmän jonon ja minkäs muun kohdalla kuin Battlefield 3.

NgmfF.jpg


Tommoseen kuvaan törmäsin eilen jossain, 9 tunnin jono BF3:ä koittamaan. Hullua, varsinkin se jos joku jaksaa noin kauan odottaa oikeasti.
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Tommoseen kuvaan törmäsin eilen jossain, 9 tunnin jono BF3:ä koittamaan. Hullua, varsinkin se jos joku jaksaa noin kauan odottaa oikeasti.

Vissiin oli messujärjestäjiltä hieman karannut homma käsistä, kun koko messut suljettiin niin, ettei lisää väkeä enää otettu. Oli kapasiteetti tullut täyteen. Joitakin kuvia ja videoita tuosta nähnyt, eikä näytä lainkaan hauskalta - päinvastoin, jopa vaaralliselta.

[video=youtube;C07dfcwQvsw]http://www.youtube.com/watch?v=C07dfcwQvsw&feature=player_embedded[/video]
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Iltapäivällä kotiuduttiin Keski-Euroopan messuturneelta. Hiukan on kaihoisa fiilis taas palata arkeen, kun on saanut puoliviikkoa olla irti todellisuudesta neonvalojen sykkeessä ja oman suosikkiharrastuksen parissa, välittämättä tuon taivaallista sen ulkopuolelta. Kyllähän tuolla olisi pidempäänkin viihtynyt, saksalaisten lihapatojen äärellä kun ei tule ihan heti koti-ikävä. Hieno maa ja hieno tapahtuma. Ruuhkaa on, mutta hiellä ja tuskalla pääsee kyllä tavoitteisiinsa, jopa siellä Battlefield 3 jonossa. Joutuivat tosiaan eilen lauantaina porrastamaan sisääntulijat paikan täyttyessä ääriään myöten. Kun kyse on kuitenkin maailman 4. suurimmasta messukeskuksesta, saa aika hyvän määrän lapata väkeä sisään ennenkuin järjestäjät turvautuvat tälläisiin järjestelyihin. Nyt onkin mielenkiintoista saada tietää tämän vuoden kävijämäärä.

Iltapuhteena vielä tunnelman palasia sieltä täältä tapahtumasta Gamescom 2011:

[MEDIA]3488[/MEDIA]
Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=55ALq_9qOb4
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Tänään nauhoitettavassa (ja huomenna julkaistavassa) podcastissa rupatellaan Gamescomista. Nyt voi heitellä kommentteja ja keskustelunavauksia viikon jaksoon. Mahdollisesti jaksossa kuullaan jopa erään paikalla olleen kuulumisia. Ja ensi vuotta varten meillä on aika mielenkiintoinen idea, josta lisää huomenna...
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Muutamia videoita jaksoin katsella tapahtumasta. Tässä mainintaa niistä:

1) SSX vaikutti hyvältä, ja selvästi kuitenkin saamastaan palautteestaan huolimatta sarjansa hengessä jatkavalta. Tuollainen onlinen sitominen peliin on ihan jees, joskin ihan vain periaatteesta tuo Facebook-yhteensopivuus on selvä miinus, vaikkei toki haittakaan oikeasti mitenkään. Temput eivät ainakaan videon perusteella olleet niitä legendaarisia kaulan ympärillä pyörittelyjä sun muita, mutta toivottavasti nekin sieltä löytyvät.

2) FIFA Street -sarjan paluu lämmitti mieltä. Taitaapi tämän kauden futiskausi jakautua alkukauden PES2012:een ja loppukauden FIFA Streetiin. Toisaalta pelistä ei mitään kuitenkaan näytetty, mutta erillinen video näytti ihan hyvältä.

3) Star Wars Old Republic oli kenties tehokkain myyntivideo ikinä: kiinnostus lopahti totaalisesti. En tiedä mitä olin odottanut, ehkä enemmän KotOR1-henkistä peliä, mutta tuollainen aneeminen wow-klooni ei kiinnosta sitten pätkääkään, vaikka olisikin valomiekat. Tuottaisivat mielummin lisää yksinpeli-KotOR:ta, prkl.

4) Trine 2 oli selvää jatkoa ykköselle. Hyvältä näytti, joskin ainakin videosta välittynyt kuva pelitemmon noususta ei ainakaan tuntunut ykkösen perusteella tarpeelliselta. Rauhallinen tutkiminen ja eteneminen oli enemmänkin se juttu. Puzzlet selvästi monipuolisempia kuin ykkösessä, mikä on ehdoton plussa. Ykkösen suurimpia kompastuskiviä oli, että erilaisia puzzleja oli noin suunnilleen neljä erilaista.

5) Uncharted 3 näytti ihan samalta jöötiltä kuin aiemmatkin osat, eli luultavasti hinnan pudottua tulee hankittua. Aiempien osien helmasynti on ollut, että hyvän ja viihdyttävän ensiläpäisyn jälkeen toinen läpäisy platinankiilto silmissä on tympinyt liiallisen scriptaamisen takia.


Sitten muihin huomioihin jotka välittyivät tänne. Ensinnäkin EA:lta tehokasta toimintaa Mass Effect 3:n kanssa. Antoipa hyvän kuvan pelistä, kun myötähäpeä iski juontajan juonialustuksesta ja sen jälkeen non-pelivideo toi enemmän mieleen CS-henkisen aivopieruräiskinnän, jonka dialogisisällöstä löytyy kaikki klassikot á la "fire in the hole", "I got it" ja "nice shot". Jollen tietäisi edellisten pelien olevan ehdottomasti kautta aikojen parhaiden pelien joukossa, niin saattaisin jopa tuolla perusteella jättää pelin hyllyyn. Toinen huomio oli, että minkä takia pelintekijät näyttävät peleistään trailereita joilla ei ole mitään tekemistä pelin kanssa? Vaadin pelikuvaa, sillä välivideon tai vielä pahempaa, täysin erillisen ja yliammutun trailer-pätkän näyttäminenhän antaa katsojalle ihan helvetisti pelin sisällöstä. FIFA Street esimerkiksi, niin tekisi ihan uteliaisuudesta nyt mieli tietää, onko peli tehty realistiselle vai trailerin mukaiselle sarjakuvamaisemmalle pohjalle. Mitäpä suotta tuollaista kertomaan.

Loppumainintana vielä, että ainakin itselleni GamesCom Eurooppaan sijoittumisesta huolimatta edustaa vähän sellaista tylsää välimallia E3:n ja TGS:än välillä. Etenkin kun kaikki suuret julkaisut kuitenkin tehdään E3:ssa, jolloin GamesComiin jätetyistä julkaisuista jää itselleni vähän sellainen säälipiparin maku. TGS taas saa pisteitä Japanilaisten firmojen tulemisesta, joten sielläkin julkaistaan kiinnostavia pelejä huomattavasti GamesComia enemmän. Mielipideasioita toki.
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Tänään nauhoitettavassa (ja huomenna julkaistavassa) podcastissa rupatellaan Gamescomista. Nyt voi heitellä kommentteja ja keskustelunavauksia viikon jaksoon. Mahdollisesti jaksossa kuullaan jopa erään paikalla olleen kuulumisia. Ja ensi vuotta varten meillä on aika mielenkiintoinen idea, josta lisää huomenna...

Menette KonsoliFIN-poppoon kanssa ensi vuoden Gamescomiin ja teette sieltä live-Podcastin? ;) Tai pikemminkin jonkun live-videon. 8)
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Vielä viikon päästä tapahtumasta viimeinen pätkä. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten harvinaisen reipasta askellusta löytyy tällä kertaa :D Sieltä tullaan suoraan ovien avauksesta ja jonot ovat valmiiksi käsittämättömät. Ei sorruttu kuitenkaan juoksuun, vaan kärsivällisesti jonotettiin se kolme tuntinen Battlefield 3:sta pelaamaan. Ei riitä että olet ajoissa paikalla, sinun pitää olla vielä aikaisemmin kuin kaltaisesi muut. Tapahtuma alkaa olla taputeltu tältä vuodelta. Nyt vain enään odotellaan siellä nähtyjä herkkuja omissa pöydissä.

[MEDIA]3493[/MEDIA]
Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=_yWzTuvEwZ8
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Printti tulee väistämättä aina vähän myöhässä, netissä jo laineiden laannuttua tyyneksi aiheen osalta. Pelit-lehden päätoimittaja pääkirjoitussivulla käy läpi Gamescomin merkitystä eurooppalaisen pelimedian näkökulmasta (09/2011). Hän luettelee niitä samoja seikkoja, kuin mitä tässä ketjussa on tullut esille. Köln on lähellä, siellä on kasapäin eurooppalaisia pelifirmoja ja kaikki mahdolliset pohjoismaalaiset kontaktit, pelit ovat valmiimpia kuin aiemmin kesällä E3:ssa ja ennenkaikkea myös tavallinen pelaaja on huomioitu. Kaikki ovat tyytyväisiä, eikä toimittajan tarvitse edes kärsiä jetlagista.

Gamescom lähti kuitenkin heti alusta alkaen tekemään kansainvälistä tapahtumaa ja on onnistunut siinä loistavasti. Gamescom on meidän kannaltamme noussut yhtä tärkeäksi kuin E3 - ehkä jopa sen ohi.

-Tuija Linden, päätoimittaja. Pelit-lehti
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Tämän vuoden 276238 vierasta eivät voineet olla väärässä, Gamescom on suurin ja kaunein. Tässä eilen ilmestynyt video aiheesta:

[video=youtube;ZyxfTN_QQOI]http://www.youtube.com/watch?v=ZyxfTN_QQOI[/video]
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Tämän vuoden Gamescomista uhkaa tulla ankeat. Nintendo ilmoitti jo aikaa sitten jättävänsä nämä kinkerit väliin, ja nyt Major Nelson vahvistaa Microsoftin skippaavan niin Gamescomin kuin myös Tokyo Game Show'nkin.

As you saw at E3, we have a solid line-up of games launching this holiday, along with other entertainment experiences. We’ve changed our approach a little, though. This year, Xbox will be focusing on smaller, more localized promotions and experiences for press, partners, retailers and customers around the world. Which means that as you might have seen on some of the news sites today, we won’t be taking part in gamescom or Tokyo Games Show this year.

Both are still important shows for the industry, and we do wish the organizers well.

Lähde: Major Nelson
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Niin ja jollakin saitilla näin kommentin että myös Sega ja THQ olisivat jättämässä Saksan messut väliin. No kai siellä silti jotain kokeiltavaa ja nähtävää on tänäkin vuonna...
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Toivottavasti sitten pelipisteitä saadaan enemmän samasta pelistä kun kerta tilaa löytyy.
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Toivottavasti sitten pelipisteitä saadaan enemmän samasta pelistä kun kerta tilaa löytyy.

Toisaalta siellä on entistä enemmän myös näytteilleasettajia (n. 560 kpl) ja tilaakin on luvattu +15% lisää edelliseen vuoteen. Microsoftin pois jäänti ei tarkoita etteikö Kinect vispausta olisi luvassa ja WiiU voidaan hyvin nähdä esimerkiksi Ubisoftin ja Konamin osastoilla.
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Sieltä se lähestyy, elokuun suuri juhla. Tuore traileri:

[video=youtube;DHZY4hefaJk]http://www.youtube.com/watch?v=DHZY4hefaJk[/video]
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Tapahtuma paisuu kuin pullataikina. Joka vuosi on ollut suurempi ja kauniimpi kuin edelliset. Tässä kasvuprosentteja tälle vuodelle:

Exhibition space expanded to 140,000 square metres (+15%)

- Now more than 370 exhibitors (+20%) from 31 countries (+7%)
- 13 shared country stands (+2)
- New partner country in 2012: Korea - the global leader in online gaming
- Mobile Gaming joins expanded range of themes
- New gamescom trailer cinema powered by LG
- New cosplay village
- Exclusive ticket presales
- Exclusive entrance for private visitors with advance tickets

Lähde: gamescom | Presse | Presseinformationen
 
Vastaus: GamesCom - Euroopan E3

Vaikka Nintendo ei tulisikaan GamesCom messuille, muut pelifirmat esittelevät kyllä Wii U pelejään.

Juu, ei reissu jää sisältököyhäksi tältäkään osin. Toivottavasti näemme paljon uusia tuotejulkistuksia, kuten pleikka kolmosen uuden mallin ja GTA V sekä Red Dead Redemption 2:n. Takuu varmat hitit Black Ops 2 ja uusi Medal of Honor keräävät pitkät jonot ilman muuta. Pelaamaan pitää päästä, vaikka se tarkoittaisi aamun hölkät jonoon ja siellä muutama tunti tiivistä tunnelmaa sermien taakse.

Uuden sukupolven Rambo tullaan myös messuilla esittelemään, kylmiä väreitä ja sydämmen tykytyksiä siis vähintään pappaosastolle:

Näytä liitetiedosto 9577

Tuore tv-mainos:

[video=youtube;viHxG0ACs-Y]http://www.youtube.com/watch?v=viHxG0ACs-Y[/video]
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom