Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Google Stadia - pelit striimaten

Nisupulla

Jäsen / [FL]
D2CqvTcW0AEx4bP.png



Google Stadia

Julkaisu marraskuussa 2019

Kotisivu: https://store.google.com/magazine/stadia
FAQ: https://support.google.com/stadia/answer/9338946

Lyhyesti: Haastaa konsolit tarjoamalla pelit linjojen yli ilman laitehankintoja.



1677
 
Viimeksi muokattu:
Kuvien perusteella ergonomia ei näytä lainkaan miellyttävältä. Pakosti mietityttää kuinka usein otetta pitää korjata pelaamisen aikana sekä ylipäätään kuinka hyvin ohjain istuu käteen.
 
Kuvien perusteella ergonomia ei näytä lainkaan miellyttävältä. Pakosti mietityttää kuinka usein otetta pitää korjata pelaamisen aikana sekä ylipäätään kuinka hyvin ohjain istuu käteen.

Kuvat ovat tehty patenttikuvan pohjalta, joten voivat olla hyvin viitteelliset. Lopullinen muoto paljastuu toivottavasti tuolla GDC:ssä.

Testivaiheessa pystyi pelaamaan myös Dualshockilla.
 
Jos muiden valmistajien ohjaimia tuetaan, niin tällöin tämä on pitkälti non-issue. Vaikka suoratoistopelaaminen ei kiinnosta meikäläistä, niin mielenkiinnolla kuitenkin odottelen mitä GDC messuilla kuullaan Googlen pelikonsolista/-palvelusta. Tässä on jo vierähtänyt useampi konsolisukupolvi, kun viimeksi ison luokan tekijä on lähtenyt haastamaan vakiintuneita konsolivalmistajia.
 
Tässä on jo vierähtänyt useampi konsolisukupolvi, kun viimeksi ison luokan tekijä on lähtenyt haastamaan vakiintuneita konsolivalmistajia.

Odottanut jo pitkään uusia yrittäjiä. Nyt sieltä on tulossa ilmeisesti useampia. Se mitä pelannut suoratoiston kautta, olen vakuuttunut.
 
Mitenköhän paljon rajoittaa ostajakuntaa tuo 25M nettivaatimus. Itselleni ei olisi, mutta monelle muulle voi olla kompastuskivi.
 
Mitenköhän paljon rajoittaa ostajakuntaa tuo 25M nettivaatimus. Itselleni ei olisi, mutta monelle muulle voi olla kompastuskivi.

Tällaisia projekteja ei kannata mitoittaa tämän päivän tilanteen pohjalta, kun tiedossa on verkkonopeuksien jatkuva kasvaminen, tai suorastaan hyppäys kuten näyttää käyvän 5G kohdalla. PlayStation Now -pelipilvipalvelussa miniminopeudeksi on määritelty 5 Mbps.

“With 5G we are going to see 4K and 8K streaming video with zero lag, real-time game play everywhere, the self-aware smart home, large and seamless video conference calls and mobile augmented and virtual reality experiences.” - Lähde

Vuoden takainen tilanne ollut suurinpiirtein tällainen:

ygr6220rxq001.jpg
 
Edes IGN ei tiedä mitä sieltä on tulossa, pelkkä suoratoistopalvelu nykyisille alustoille vai siihen kylkeen vielä oma konsoli?

 
Perinteinen kotikonsoli + (mid/high-end) VR-kypärän julkistus olisi kova juttu. Googlella kuitenkin löytyy jo entuudestaan kokemusta tällä saralla, joten tuskin tämä on täysin mahdoton toive. Vajaan viikon päästä nähdään kuinka kovalla rytinällä Google astuu muiden pelijättien tontille.
 
Googlen Chrome-selain on saamassa tuen Nintendo Switchin peliohjaimille. Ennestään löytyy jo tuki dualshockille ja gamepadeille.

 
Tämä uutinen viime heinäkuulta myös syytä pitää mielessä kun mennään kohti alkuviikon mahdollisia julkistuksia. Googlen leivissä on useampia entisiä PlayStation kehittäjiä.

Yksi PlayStation VR:n pääkehittäjistä ja jo 90-luvulta asti EyeToy- ja PS Eye -kameroita, PS Move-ohjaimia ja PSVR-laseja kehittänyt Richard Marks siirtyy Googlen leipiin. Lisää myös huhuja siitä, mihin yhtiön mahdollinen pelikonsoli tulee suuntautumaan.

Googlen palkkalistoilta löytyy myös muita entisiä PlayStationin herroja, kuten Phil Harrison ja PS Homesta tuttu Jack Bueser.

 
Viimeksi muokattu:
Olen vähän ennakkoluuloinen. 10-luvulla on monenlaista säätäjää yrittänyt tuoda konsolin kauppoihin, mutta ei siitä ole mitään tullut. Ouyaa ja Steam Machinea ei ole näkynyt Prismassa.
 
Olen vähän ennakkoluuloinen. 10-luvulla on monenlaista säätäjää yrittänyt tuoda konsolin kauppoihin, mutta ei siitä ole mitään tullut. Ouyaa ja Steam Machinea ei ole näkynyt Prismassa.

Yrittäjyyteen kuuluvat epäonnistumiset. Niistä opitaan ja seuraavalla kerralla osataan varoa samoja sudenkuoppia. Vallankumous syö lapsensa, eli tahtoo sanoa näiden jo haudattujen projektien kenties osaltaan tasoittaneen tietä. Innovaatiot ja patentit ovat jääneet odottamaan sopivaa hetkeä.

Toivon sieltä tulevan varteenotettavan uuden tekijän hämmentämään pelikenttää.
 
Ouyan epäonnistuminen perustui siihen, ettei laitteella ollut minkäänlaista varteenotettavaa sovelluskauppaa. Pelit piti periaatteessa lisätä nk. sivulatauksella. Steam Machine taas oli pelkkä rampa käyttöjärjestelmä ilman, että pelit olisi suunniteltu varta vasten tämän alustan raudalle.

Googlen sovelluskaupalla on suhteellisen vakaa käyttäjäkunta ja ehkä aikakin alkaa olla oikea. Google kuitenkin kosiskellut pelitaloja yhteistyökumppaneiksi (Ubisoft, idSoftware), jolla toisella on laaja pelikirjasto, toisella taas osaamista teknologiasta.

Tässä pelikoneiden rauta "ei vaihdu" käyttäjien mukaan, vaan pelit on voitu optimoida nimenomaan Googlen palvelinten mukaan. Kovasti huhuiltu, että Chromecastit saisivat juuri tämän Googlen pelialustan tuen. Sama peli pyörisi myös kännykällä tai tietokoneen selaimessa (koska se on "vain kaksisuuntaista videokuvaa").

En näe mitään syytä, miksei tästä voisi tulla hitti. Alusta ei tarvitse jälleenmyyjiä, vaan laitekanta (mikäli huhuihin on uskomista) sille on jo olemassa. Kuluttajien ei siis tarvitse hankkia useiden satojen eurojen pelilaitetta vaan pelilaitteet löytyvät nuorimmiltakin kännykän käyttäjiltä.
 
Ylös Bottom