Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Google Stadia - pelit striimaten

Tällaisenaan tämä ei ole ainakaan kovin hyvä alusta. Ei ehkä markkinoiden kautta aikain huonon, mutta ei hyväkään. On totta, että Stadia on yksi pelialusta muiden joukossa, mutta samalla niin kovin rampautettu muihin nähden. Stadia on yhden tempun ihme, kun muut valmistajat ihan hetken päästä oppivat tai ovat jo oppineet saman tempun, mutta silti heillä on muitakin temppuja hihassa. Streamaus on hyvä lisä kattavaan palvelu/tuotevalikoimaan, mutta pelkästään siihen nojaamalla ja eritoten ilman hintakompensaatiota tai muuta kikkaa, ei vaan näytä kovin houkuttelevalta.
Toisaalta, olen ymmärtänyt että Aasiassa tämä olisi nimenomaan kova, että peli jatkuisi kotisohvalta lähdettäessä metrossa kännykän ruudulla ja sitten taas ystävien luona ryhmässä "samalla sohvalla".

Toimiessaan tää tarjoisi täysin erilaiset pelikokemukset, ja pelit varmaan myös kehittyisivät siihen suuntaan.
 
Kaveriporukassa on Founders Edition tehnyt kauppansa. Itsellä myös harkinnassa. Samalla saisi tuon Chromecastin jota pystyy hyödyntämään Oculus Questin kohdalla.

D_2Q3FOVUAAaWiy.jpg
 
Kolme eri tapaa hyödyntää Stadia.

Toivon Googlen hankkivan omaa sisällöntuotantoa. Voisi ostaa Valven ja tuoda SteamVR:n sisällön palveluun + sovellus jakoon laseille.

EAQm2cEU4AExKjD
 
Pelkään että tästä tulee uusi Steam Machine. En näe mitään järkeä palvelussa jossa maksat siitä, että voit ostaa pelejä täyteen hintaan? olisi ollut järkevämpi veloittaa vaikka 35€ jolla olisi saanut mahdollisuuden pelata ilman lisämaksuja kuin tämä viritys! Entä jos tämä epäonnistuu ja sulkee palvelunsa parin vuoden päästä? Mitä käy sun ostamille peleille? Google ei taatusti tule antamaan rahojasi ainakaan takaisin siinä kohtaa.
 
Viimeksi muokattu:
En takertuisi tuohon hintaan vielä tässä vaiheessa. Enemmän mahdollisuuksiin joita pilvipalvelu tuo tullessaan.
 
Pelkään että tästä tulee uusi Steam Machine. En näe mitään järkeä palvelussa jossa maksat siitä, että voit ostaa pelejä täyteen hintaan? olisi ollut järkevämpi veloittaa vaikka 35€ jolla olisi saanut mahdollisuuden pelata ilman lisämaksuja kuin tämä viritys! Entä jos tämä epäonnistuu ja sulkee palvelunsa parin vuoden päästä? Mitä käy sun ostamille peleille? Google ei taatusti tule antamaan rahojasi ainakaan takaisin siinä kohtaa.
Mäkään en nyt tajua, miksi hintoihin pitää tässä vaiheessa tarttua. Pelit maksaa tuon mitä maksaa, ja kuten digikaupoissa yleensä, sinne tulee tarjouksia.
 
Mäkään en nyt tajua, miksi hintoihin pitää tässä vaiheessa tarttua.

Minä en taas tajua, miksi Stadiaan pitäisi tarttua tässä vaiheessa. Palvelussa on niin monta mietityttävää pointtia, että en näe käytännössä yhtään sen käyttöönottoa puoltavaa asiaa heti nyt startissa. Pelaamista kyllä piisaa jo ihan tarpeeksi, joten niitä tarjouksia ja palvelun kehittymistä odotellessa ei ole hoppua.
 
Teoriassa Google Stadia voisi tukea esim. Steam-VR striimausta Questille, jolloin siitä tulisi kilpailija Shadow-PC:lle jonka nyt saa vain muutamaan maahan.
 
Teoriassa Google Stadia voisi tukea esim. Steam-VR striimausta Questille, jolloin siitä tulisi kilpailija Shadow-PC:lle jonka nyt saa vain muutamaan maahan.
Teoriassa Stadia tukee mitä tahansa, kun Google tarjoilee kehittäjille työkaluja sen käyttöön. Se, millaisella ponnistuksella (niin rahallisella kuin ihan työllä) tuo sitten oikeasti onnistuu, on eri asia.
 
Tuossa pilvipalvelun tehotietokoneen tarjoaminen VR-pelaajille on erinomainen esimerkki siitä, miten perinteinen tapa haastetaan jo nyt pilvipalveluiden taholta.

Sieltä se leviää muualle. Televisioon sovellus ja kouriin tuttu peliohjain, Kynnys pelaamiseen madalletaan olemattomiin.
 
Nvidia shield taas näyttää pilvipalveluiden huonon puolen. Uuden Doom julkaisun myötä Shieldin Doom 3 (se aikaisempi versio) on kadonnut palvelusta kokonaan, eikä sitä voi laitteelle ladata vaikka olisit sen ostanut aikaisemmin! Useasta Foorumista tullut tämä tieto, ja Digital Foundry mainitsi samasta ongelmasta heidän yhdessä videossa. Eli suurin haaste näissä palveluissa on että millä suojataan sinun peli ostosi, mikäli palvelu tai peli lakkaa olemasta?
 
Ymmärtääkseni siihen ei voi edes vielä tarttua.

Stadia on yksi pelialusta muiden joukossa, ei muuta. Se ei pelasta maapalloa tai tee mitään yliluonnollista. Se on pelialusta siinä missä Xbox tai Playstation.

Se on pelialusta siinä missä Xbox tai Playstation - Pelialusta? Juu kyllä! Ongelma vaan siinä kun vaikuttaisi olevan pirun kallis ja huono sellainen. Huomaan että muutama käyttäjät tässä säikeessä melkeimpä muna pystyssä aiheesta, itse epäonnistun tunnistamaan että minkä takia pitäisi olla ylipäätään innostunut. Jokainen toki taplaa tyylillään, mutta itse näen tässä käytössä olevien tietojen perusteella lähinnä kalliutta. Saapi nähdä tekeekö Google sille asialle myöhemmin jotain, minusta on pakko tehdä jos haluaa tosissaan haastaa isommat ekosysteemi-pojat.

Jos nyt katsotaan vaikka Xboxin vastaavaa palvelua joka on tulilla vielä tänä vuonna, tai viimeistään ensi vuonna niin aikalailla saletti homma, että kyseinen Xbox striimausalusta ei tule pakottamaan pelaajaa ostamaan uudelleen palveluun lisättyä Xbox peliä 60 eurolla joka sulla a) Jo on omistuksessa digitaalisessa kirjastossasi, tai b) Game Pass palvelun kautta.

Tämän hetkisten näyttöjen ja hintojen perusteella ei Stadia vakuuta.
 
Se on pelialusta siinä missä Xbox tai Playstation - Pelialusta? Juu kyllä! Ongelma vaan siinä kun vaikuttaisi olevan pirun kallis ja huono sellainen.
Avaatko hieman. Aivan normaali games-as-service -palvelu minusta. Pienet aloituskustannukset, mutta jatkuva käyttö todennäköisesti tulee maksamaan, vaikka ilmaistiliäkin on hieman väläytelty.


Jos nyt katsotaan vaikka Xboxin vastaavaa palvelua joka on tulilla vielä tänä vuonna, tai viimeistään ensi vuonna niin aikalailla saletti homma, että kyseinen Xbox striimausalusta ei tule pakottamaan pelaajaa ostamaan uudelleen palveluun lisättyä Xbox peliä 60 eurolla joka sulla a) Jo on omistuksessa digitaalisessa kirjastossasi, tai b) Game Pass palvelun kautta.
No ei sitä varmaan uudelleen tarvitsekaan ostaa, jos se pelaajalta jo kerran löytyy. Ihan samalla tavalla sä olet joutunut hankkimaan pelin Pleikkarille, vaikka sama peli sulla jo Steamin kirjastosta olisi löytynytkin.
 
Jos en konsolia omistaisi niin voisi olla mahdollista et pelaisi vain Googlen palvelulla. Nyt kun on jo konsoli, johon on myös pilvipelaaminen tulossa kohtuu lähiaikoina, niin en näe pienintäkään tarvetta Stadialle. Varmasti hyvä palvelu tulee olemaan mutta itselle tämä ei ole vaihtoehto. Ainakaan vielä, katsotaan sitten kun pitää alkaa rautaa taas ostamaan et mitä lopulta on tarjolla mihin hintaan.
 
Niin no, Stadian (kuten monen muunkin pilvipalvelun) idea on juuri se, että nyt kun konsolisukupolvien elinikä on selkeästi typistymässä, siirryttäisiin "kokonaan" pois laitehankinnoista ja pelilaitteena toimisi vain kevyemmällä raudalla toimiva striimauslaite. Vaikka pelien tekniikka tässä päivittyykin, niin sitä upouutta, täysin fotorealistista peliä pelattaisiin edelleen sillä 5 vuotta vanhalla laitteela.

Konsolisukupolvet pyritään poistamaan näillä striimauspalveluilla, ja siirrytään enemmänkin pc-pelien tapaiseen sykliin, jossa pelit kehittyvät paljon saumattomammin.
 
Eli suurin haaste näissä palveluissa on että millä suojataan sinun peli ostosi, mikäli palvelu tai peli lakkaa olemasta?

Tämähän näissä digijakeluissa se suurin ongelma ja riski juuri on. Kun palvelun tarjoaja päättää poistaa pelin palvelimelta tai sulkea palvelimen, niin se on sitten siinä. Ne pelkät ostetut bitit lakkaavat olemasta kokonaan, eikä sille omalle kulutetulle rahalle ole enää yhtään mitään vastinetta. Tätä on käynyt muillakin, kun tuossa joku aika sitten esim. Applen puolelta kuului samaa. Heidän "iTunes-storesta" oli poistettu jotain tuotteita niin, ettei jo ne ostaneiden asiakkaiden tuotteetkaan enää toimineet tai olivat poistuneet samassa rytäkässä.

Digitaalinen on ihan kätevä kanava hankkia tuotteita, mutta käytännössä sitä kautta kuluttaja ei osta itse tuotetta, vaan lisenssin tuotteen käyttöön, joka toimii juuri niin kauan, kuin myyjä tuotetta palvelimillaan pitää.
 
Stadia kilpailee varmaankin niistä pelaajista, joilla ei ole uusia pelikonsoleita ja jotka eivät halua sijoittaa niihin. Vaikka xCloud olisikin järkevä xboxin omistajille, joilla on sille iso pelikokoelma valmiina, maailmassa on paljon potentiaalisia asiakkaita, jotka eivät ole hankkineet koskaan Xboxia. Sitten on tietysti pieni porukka, joka hommaa kaikki mahdolliset pelilaitteet, joille tulee jotain kiinnostavaa sisältöä. Stadia kilpailee myös onnettomien mobiilipelien kanssa ja niillähän on ihan valtavat markkinat verrattuna kotikonsoleihin nykyään. Jos mobiilipelaajia saadaan pois tämän avulla mobiilipelihelvetistä, sehän on jo hyvä asia pelaamisen tulevaisuuden kannalta.
 
Jos mobiilipelaajia saadaan pois tämän avulla mobiilipelihelvetistä, sehän on jo hyvä asia pelaamisen tulevaisuuden kannalta.
Mutta eikös nämä ole sen jälkeen siellä konsolipelaajien riesana? ;)


Tämähän näissä digijakeluissa se suurin ongelma ja riski juuri on. Kun palvelun tarjoaja päättää poistaa pelin palvelimelta tai sulkea palvelimen, niin se on sitten siinä. Ne pelkät ostetut bitit lakkaavat olemasta kokonaan, eikä sille omalle kulutetulle rahalle ole enää yhtään mitään vastinetta.
Samalla se on myös palvelun ehdoton vahvuus. Peli ei kulje pelkästään kyseisen laitteen mukana. Nythän pelitalot joutuvat näkemään välillä isonkin vaivan saadakseen vanhan pelin nykypelaajien käsiin. Stadia (ja tietysti tietokoneet) tukisi automaattisesti vanhojakin pelejä, mikäli pelitalo sen vain alustalle on julkaissut. Peli ei siis vaadi juuri Xbox360- tai ps2-konsolia toimiakseen, vaikka olisikin 10 vuottakin vanha, vaan pelaajat pystyisivät pelata sitä uusinta Witcher 7-peliä tai vanhaa Rainbow Six Vegasia.

Itse näen ehdottomasti enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia tämänkaltaisissa palveluissa
 
Viimeksi muokattu:
Tuo sovellus tuleviin tv-malleihin olisi kyllä todella fiksu peliliike Googlelta tehdä, ja ehdottomasti latauskauppaan vanhemmille malleille jos vain teknisesti mahdollista.

Eiköhän tuo tule olemaan selviö, kun televisioissa kuitenkin pyörii Android-käyttöjärjestelmä ja Googlella on tämä segmentti hallussa jo valmiiksi.

Ainoaksi hankinnaksi jäisi peliohjain, joka voisi tulla televisioiden mukana kaukosäätimen tapaan. Pelaa olohuoneen ruudulta 4K/60 fps ilman lisävekottimia.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom