Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

GOTY: Vuoden peli 2018 - kerro omat valintasi

1. Battlefield V. Omaan pelimakuun täydellinen tekele. Hieno toteutus upeissa maisemissa, rehellistä maajoukkojen sotimista, jossa ilmavoimat ja ajoneuvot ovat sopivasti tasapainossa jalkaväen kanssa. Jo beta-ajan kokeilut herättivät toivoa hyvästä pelistä, odotukset ylitettiin reippaasti. Kerrassaan huvittavaa, että esim. Metacriticissä peli on lytätty aivan täysin pelaajien toimesta (keskiarvo tätä kirjoitettaessa 2.2/10).

2. Divinity: Original Sin 2. Näin laadukkaasti tehtyjä vuoropohjaisia seikkailupelejä toivoisi olevan markkinoilla enemmänkin. Teknisesti lähellä täydellistä toteutusta, laaja maailma monivivahteisine tehtävineen ja mahdollisuus valita oma tyylinsä maailman tutkimisen osalta. Valtava uudelleenpeluuarvo myös läpäisyn jälkeen. Jos kaksi peliä saa valita samaan kohtaan, niin Pillars of Eternity 2 olisi toinen. Sitä en ole kuitenkaan pelannut.

3. A Way Out. Vaikea olla mainitsematta vuoden yhtä parhaimmista yhteistyöpeleistä. Elävästi toteutettu tarina monien käänteiden kanssa. Erittäin pelattava ja toteutukseltaan älykäs, tilannetajua vaativa peli. Palaset kohdallaan.

4. The Forest. Tämän yllättäjän haluan nostaa esiin. Mainio ja tunnelmallinen kehityspeli, jonka seikkailupitoinen ja kauhun sävyttämä sisältö ylitti odotukset hintaansa nähden. Mainiota puuhastelua etenkin moninpelinä.

Kun katselen listojanne, niin olen tänä(kin) vuonna missannut ties kuinka monta hyvää peliä. Esimerkiksi Detroit: Became Human, Spiderman, Shadow of the Tomb Raider, God of War ja ennen kaikkea Red Dead Redemption 2. RDR2:n omistan, mutten ole ehtinyt pelaamaan sitä kuin pintaraapaisun verran. Online-puoli on liian tärkeä omassa pelimaailmassa.

Yksittäinen peli on silti pakko nostaa esiin vanhan Socom-veteraanin näkökulmasta ja se on aivan ylivoimaisesti Firewall Zero Hour. Uskomattoman hieno taktinen yhteistyöpeli loistavalla teknisellä toteutuksella varustettuna ja VR:n viemistä tyystin uudelle tasolle. Bubbling under -osastoon taas kuuluu In Death, joka on sisällöltään kuin Dark Souls VR. VR:ää en (vielä) omista, mutta jo näiden kahden pelin ansiosta sitä on tullut harkittua moneen kertaan. Tässä kuussa se olisi viimein mahdollista.

Lukuisten loistavien pelien vuotena voin jo tässä kohtaa tehdä uudenvuodenlupauksen ja olla hukuttamatta liikaa aikaa sellaisiin ajan kanssa itseään toistaviin peleihin kuin esimerkiksi Fortnite on ollut. Typerää osoittaa huomiota sellaista peliä kohtaan, joka ei tarjonnut enää mitään positiivista viimeisinä kuukausina. Tällaisen masokismin sijaan tutustun pelimaailman parempiin tekeleisiin ensi vuonna nykyistä laajemmin.
 
1. RDR2
Hyvä yksinpeli luokassaan, vie immersiota ihan uudelle tasolle, sisältää uskomattoman määrän yksityiskohtia ja laadukasta tarinankerrontaa, lisäksi näyttää kokonaisuutena perskuleen hyvältä. Vioistaan huolimatta minun GOTY-valinta 2018 ;).

Yksi 2018 julkaistu peli on tullut pelattua jo lähes läpi, RDR2 ja GoW odottaa aloittamistaan sen jälkeen, joten ei ole paljon meikäläisellä valinnanvaraa listaa laatiessa. Detroit:BH demoa testasin, mutta ei herättänyt riittävää innostusta, hankintaan ehkä joskus alekorista. Uutuuksista varsinaisella hankintalistalla kolmantena on Spiderman. Hitman 2 kiinnostaa myös ja pienellä riskillä Kingdom Come, mutta saa nähdä milloin ehtii niihin. Omassa kirjastossa aloitettu, mutta odottaa vielä läpäisyä esim. sellaiset helmet kuin Batman AK, Witcher 3 ja MGS V. Lisäksi pari kovaa odottaa kokonaan aloittamista, joten sopivasti jäljessä tullaan. Battlefield V tulee hommattua ehkä myöhemmin moninpeliin, nykyisessä kunnossa en viitsi alkaa vielä pelata sitä, joten BF1 hoitaa satunnaisen tarpeen, tilannetta seuraillessa. Ajopeleissä online painaa liikaa vaakakupissa, joten radalla mitellään edelleen GTS:llä. Todettakoon kliseenä, että PS4 on meikäläiselle enemmän kuin riittävä pelivalikoimallaan ja vuosi 2018 on pelaamisen juhlaa. Vielä kun vuorokaudessa olisi 48h, vaihdetaan vaikka siihen maailmanrauhaan ja terveyteen.
 
Tää on aika paha, enkä oikein tiedä miten tätä lähtisi purkamaan. Varsinkin kun suurin osa ei varmaan edes tule mun tekstistä tajuamaan miten ajattelen asioita. Tosin onneksi tää ei mikään väittelyketju olekaan.

1: Kingdom Come: Tämä tuli ihan puskista ja tarjosi kaiken sen mitä olen unelmoinut. Ei yliluonnollisia lohikäärmeitä, ei keijuja, ei käsistä lähteviä salamoita. Vaan realistista elämää menneisyydessä.
Yhdistettynä roolipelimäisiin juttuihin ja avoimeen maailmaan ja erittäin vapaaseen tehtäväkulkuun.
Pystyi oikeasti tappamaan väärän tyypin, tai tekemään valinnan, minkä vuoksi tehtäviä ei voinut suorittaa.
Toisaalta saattoi olla 6-7 tehtävää, missä etsittiin jotain miestä. Muissa peleissä mies spawnaa paikkaan vasta kun nämä tehtävät on suoritettu. Tässä löysin vahingossa sen heti ja nämä tehtävät kuittaantuivat pois, koska turhaan niitä tehdä. Eli peli oli täysin vapaa ja sellainen kuin kuuluisi kaikkien olla.
Monien valittama tallennussysteemi oli parasta pitkään aikaan ja oli hienoa kokkailla tallennusjuomat ja saada tallennettua ja muutoin varottua, mitä tekee. Oikeasti sai edetä varovasti ja pisti miettimään omia valintoja pelissä enemmän kuin mikään muu. Myös tarina oli huikea. Tähän yhdistettynä ehjä kaikkien aikojen paras taistelusysteemi, joka oli realistinen, mutta ei pelkkää napin hakkausta.
Peli olisi kaikkien aikojen paras peli, mutta bugien määrällä pääsisi guinnesin ennätysten kirjaan. Tekninen toteutus muutoinkin oli sitä luokkaa ettei peli oikeasti kuuluisi tälle listalle laisinkaan.
Mutta kun kehittäjä oli todella pieni firma ja joukkorahoituksella saadaan tällainen kasaan tässä mittakaavassa äärimmäisen vaikealla pelimoottorilla ja ihan kaikesta huokuu tekijän intohimo kyseiseen aikakauteen. En mä voi kuin ongelmista huolimatta sanoa tämän olevan paras peli koskaan.

2: Train Sim World: Vihdoin joku uskaltaa tuoda konsoleille simulaattorin. Tämä ei mun mittapuulla ole laisinkaan enää peli. Tämä on vain simulaattori. Jälleen pieni firma ja bugeja ihan hulluna, mutta pelin omalla foorumilla tekijät ihan oikeasti ratkaisi ison bugin pelaajien voimin, kun eivät yksinkertaisesti itse bugia pystyneet toistamaan. Hattu nousee ja ”peli” on yksi parhaista tänä vuonna.

3: Battlefield V: Peli tekee kaiken vain oikein edeltäjäänsä nähden. Sisältö on ilmaista, se tiputellaan pitkän ajan aikana, jolloin kokoajan tulee uutta pelattavaa. Pelimekaniikat viety tiimipohjaisempaan ja rauhallisempaan suuntaan, tuoden assignmenttien osalta yksin pelaavalle tavoitetta peliin. Todella kova peli.

4: Tämän sijan jakavat pelit, jotka eivät ole tänä vuonna ilmestyneet, mutta ne ansaitsevat paikkansa tällä listalla, koska nyt ne ovat valmiita.
Rainbow Six Siege: Peli on jäänyt aika vähälle, koska ei vain ole aikaa opetella sitä niin paljon luin pitäisi, mutta nyt kolmen kauden operaattorit yhdessä läjässä, niin peli tuntuu aivan timanttiselle, monipuoliselle ja pitkäikäiselle.
No mans sky: En ole ihan älyttömästi innostunut nyt enää pelaamaan, koska julkaisussa sain ähkyn pelatessani mielettömän paljon. Mutta nyt peli on siinä iskussa, missä se on todella hyvä peli ja kehitystä tapahtuu kokoajan.
Cities: Skylines: Pelin DLC:t ovat kai nyt kaikki julkaistu ja nyt peli on 5/5, kun saatiin liikennevalojen ohjaukset jne.

5: Jakaa ajopelit. Kaikki eri syistä ja eri kantilta katsottuna. Arvosanallisesti nämä eivät ole samalla viivalla, eivätkä myöskään tuotantoarvoiltaan. Siitä huolimatta ovat tuoneet yhtä hienoja fiiliksiä eri tavoin.
GT Sport: Ei ole tänä vuonna ilmestynyt, mutta rengasfysiikat ja sisältö ovat tulleet niin paljon eteenpäin, että on kuin uusi peli ja en olisi hankkinut vuosi sitten xboxia Forzan vuoksi, jos tämä olisi ollut tässä iskussa silloin. Ei vieläkään Forzaa voita, mutta enää ei ole syytä ostaa kokonaista konsolia pelin vuoksi.
Dakar 18: Tämä toi ajopeleihin jotain sellaista mitä ei ole ennen nähty. En malta odottaa ensi vuoden painosta.
Ride 3: Tälläinen olisi pitänyt ensimmäisen osan olla ja lisäksi Milestone on karsinut 90% ongelmista, minkä vuoksi heidän hyvätkin pelinsä jäävät lyhyeen pelaamiseen.

6: Erityismaininnan saa Vigor. En ole pelannut kuin kokeilun muutaman tunnin, mutta iski lujaa. Pelaisin paljon jos olisi kavereilla boxeja ja mulla mikki boxille.

Listalta jää ulos erikoinen nimi. Tai nimi ei ole erikoista, vaan se että jää ulos listalta.
RDR2: Peli joka on mun listoilla yksi kaikkien aikojen parhaimmista, top listalla erittäin korkealla. Mutta kun se on siellä vain villin lännen teeman vuoksi. Se kantoi loppuun asti fanille. GTA-teemalla, tai ihan millä tahansa muulla ja en olisi pelannut loppuun.
Avoin maailma on upein, elävin ja eniten läsnäolon tunnetta tarjoava maailma ikinä. Sivutehtävät on hauskoja.
Mutta kun muutoin peli on pelkkää skriptiä. Millin väärässä asennossa ja peli ei hyväksy. Peli ei kelpuuta mitään luovaa ratkaisua missään, vaan kaikki etenee kuin juna kiskoilla. Kontrollit sopii pelin rauhalliseen fiilikseen, mutta se ettet leirissä voi juosta ei ole näissä määrin hyväksyttävää.
HDR-huijaus ja checkerboardin rikkinäisyys eivät ole hyväksyttäviä tällä budjetilla ja kehitysajoilla.
Lisäksi online on beta, mutta näin köyhää ja turhaa betaa en ole nähnyt. Miten 7 v aikana ei saada kuin beta kyhättyä? Lisäksi tuo GTA:sta tuttu freeroamin puuttuminen on ehkä karmeinta kuraa ikinä. Joo,on se freeroam-nimellä, mutta se on deathmatchia valmiiksi spotatuilla vihollisilla. Siinä ei ole järjen hiventäkään tässä, eikä GTA:ssa. Lisäksi kaikki tehdään sellaiseksi, että porukka käyttäisi oikeaa rahaa. Ei kiitos. Työntää vain luotaan jatkuvasti.
Peli siis ei ansaitse olla vuoden parhaimpien pelien listalla siitä syystä, että pienelle ensikertalaiselle pelifirmalle annan anteeksi ja hyväksyn ongelmia. 7 v kehityksen sadoilla miljoonilla firmalta, joka tekee kaiken vieläpä skriptattuna, en vain hyväksy tuota ylimielistä touhua tehdä asioita noin. Ja ettei edes HDR-huijauksen paljastuttua asiaa myönnetä, eikä yritetä korjata kunnolla. Ei jatkoon..
 
Juu samaa mieltä edellisen kanssa: RDR2 on yliarvostettu. Itseänikin häiritsi juuri nuo ongelmat ja lisäksi peli on vaan liian rauhallinen omaan makuun. Länkkäriteemasta itekki tykkään, mutta ei se riitä kantamaan mielenkiintoa. Multiplayer betaa kokeilin myös, mutta ei sekään iske kuten GTA:saakaan. Ei peli toki huono ole, mutta odotin vaan enemmän koska ekan osan pelasin innolla loppuun asti ja tämä toinen osa on jääny pahasti kesken, eikä tee mieli palata pelin pariin enää.

Mutta itselle vuoden peli on Hitman 2. Tulee vaan niin Blood Money -vibat, joka onkin yksinkertaisesti paras peli mitä olen pelannut. Yksinkertaisesti Hitman 2:ssa on myös niin järkyttävä vapauden tunne ja uudelleenpelattavuus on ehkä parasta mitä peleissä on ollut. Juoni ei tietenkään kummonen ole, mutta itse en pelejä juonen takia pelaa. Tätä siis suosittelen lämpimästi kaikille.
 
Tämä vuosi meni pitkälti backlogin, plussapelien ja tarjousklassikkojen kanssa.

1. SteamWorld Dig 2

Aavistuksen huiputusta tämäkin, mutta ostamani 3DS-versio ilmestyi tämän vuoden puolella. Hankittua tuli toissa viikolla ja nautin joka hetkestä. Sitten hukkasin kännipäissäni laitteen ja jäi kesken. Nintendo ID on huollossa vapautettu ja odottelen uuden laitteen saapumista ensi viikolla, että pääsen pelaamaan loppuun.

2. Shenmue I & II HD

Ei tämäkään mikään peliuutuus varsinaisesti ole mutta vuoden kulttuuriteko. Vihasin kyllä tätä sydämeni pohjasta julkaisussa, koska oli päästetty niin rikkinäisenä kauppoihin. Levyllä ei tee tulevaisuudessa enää mitään. Lopulta tämä korjattiin pelattavaan ja melko bugivapaaseen kuntoon ja se oli auvoa se. Nyt harkitsen myöhemmin julkaissun japsiversion importtaamista.

Eniten pelasin Animal Crossingia 3DS:llä. Olin ihan noviisi sarjan kanssa kun pelin lopulta alkukesästä hankin. Harmittaa kun joutuu aloittamaan alusta mutta sen totisesti aion tehdä. On niin paljon vedeneläviä ja ötököitä jahdattavana ja kukkia kasteltavana. Autiosaari-minipeli oli ja on ihan mahtava.
 
Firewall Zero Hour (VR).
Taktinen Siege-tyylinen räiskintä aseohjaimella on vienyt mennessään ja satoja tunteja on tätä väännetty elokuun lopusta. Valtava immersio, upea kenttäsuunnittelu ja aseporno naaman edessä on huikeeta settiä. Ensimmäinen kunnon VR-multiplayer, luonut jo omanlaisen aikuisen ystävällisen yhteisön. Rääkyviä kakaroita eikä urpoja ole näkynyt.
Paljon loistavia pelejä on tullut tänä vuonna, mutta tämä vie oman vuoden parhaan pelin tittelin ylivoimaisesti.
 
1.RDR 2
2.God Of War
3.Detroit: Become Human
4.Spider Man
5.Kingdom Come Deliverance

Tuli kyllä vedettyä Detroitissa ihan omaa polkua, tais olla vaan 2% pelaajista sama loppu. Tuossa on 40 eri loppua joten uudelleen peluu arvoa löytyy.
 
Viimeksi muokattu:
1. State of decay 2
2. Red dead redemption 2
3. Forza horizon 4
 
1. God Of War
2. Spider-man
3. Battlefield V
 
1. Forza Horizon 4
Iski kuin tuhat volttia. En muista koska viimeksi olisivat illat venyneet yhden pelin takia näin pahasti.
- Ajettavuus: 5/5
- Audiovisuaalinen ulosanti: 5/5
- Sisältö, niin määrä kuin laatu: 5/5
IMO, vuoden peli vieläpä aika selkeällä marginaalilla.

2. Shadow of the Tomb Raider
Trilogian paras osa. Painopiste oli tällä kertaa enemmän tutkimisessa ja seikkailussa räiskimisen sijaan. Tämä nostaa arvosanaa omissa kirjoissa selvästi. Nätti kuin mikä ainakin Xbox One X:llä.

3. Hellblade: Senua's Sacrifice
Nostan Hellbladen tämän vuoden parhaiden pelien joukkoon, koska se julkaistiin tänä vuonna Xboxille ja sillä pelin pelasin. Tärkeämpi syy antaa pelille tunnustusta on tietysti se, että peli on huikean hyvä. Lainaan itseäni pelin omasta ketjusta:
Olipahan matka. Matka pään sisään. Matka psyykkeen vaikutuksiin. Matka omien demonien kohtaamiseen. Kaikinpuolin valtavirrasta poikkeava upea kokemus!
...
Tämän kaltaisia pelejä saisi tulla lisää. Sopivasti aikuiseen makuun toteutettuja ajatuksia herättäviä tekeleitä. Pelin minimalistinen ote toi sen vielä askeleen lähemmäksi todellisuutta. Ei ollut hudia, ei tutoriaalia, ei kokemuspisteitä, eikä uusien varusteiden ostamista tai kehittämistä. Mentiin tarinan mukana ja kokeilemalla selvisi mitä Senua osasi tehdä.

Tykkäsin.
 
Noniin, nyt on sitten PUBG tarkastettu ja samalla todettu että tämä on varmaan vuoden helpoin kysymys.

Lukitsen vastauksen:

PUBG - PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS.

Ja nimenomaan Xbox One versio pelistä koska tietsikalla en pelaa lainkaan, nyt onneksi tätä mahtavuutta pääsee nauttimaan myös konsolilla. Perusteluja en jaksa jankata tähän uudelleen, pelin ketjusta voi käydä lukemassa.

Ei ole ihan sattumalta maailman suosituin nettishooter tämä, tulee viemään Xbox pelaajatkin mukanaan vastaavasti kun jo tapahtunut tietsikalla. Nyt on siitä poikkeuksellinen tilanne että konsoliräiskintöjen "isot pojat" COD & Bäffy ovat saaneet aika yllättäen ja puskista haastajan joka tulee haukkamaamaan merkittävän siivun pelaajien peliajasta. Porukka on pelistä todella innoissaan, en muista koko Xbox One ajalta vastaavaa pöhinää.

Kierrätetään viime vuoden vastausta ja lukitsen taas vastauksen: PUBG, oli vielä silloin Previkka ja vähän yski sekä heikolla hetkellä kaatuili, framejen kanssa oli myös vähän niin ja näin. Näin vuosi myöhemmin ilo todeta että varsinkin Xbox One X kanssa vakaa kuin kallio ja jos käy esimerkiksi niin ikävästi että tipahtaa kesken mähinän niin peli heittää sut takaisin areenalle alle minuutissa. Peli pyörii nykyään hyvin ja näyttääkin ihan kivalta, varsinkin natiivi 4K X kanssa.

PS4 sai tämän kultakimpaleen vasta hiljattain, sitä versiota en ole vielä päässyt testaamaan mutta aika samalta näyttää eli varmaankin melkolailla 1:1 koodia poislukien grafiikka-asetukset.

Todella hieno peli, näin siinä sitten kävi että konsoliräiskintöjen "isot pojat" Bäfä ja COD sai haastajan vai painoiko ehkäpä jopa Bäfän ohitse tämä pelaajamäärissä mitattuna? En tiedä lukemia, mutta todennäköisesti ainakin kumulatiivisesti laskettuna pitkällä tähtäimellä voi näin olla.

Muutoin oli vähän köyhähkö vuosi omaan pelimakuun kun Insurgency: Sandstorm siirtyi ensi vuodelle. Tämän vuoden 2. sija menee Battlefield femmalle siitä huolimatta että on vähän ollut pientä haastetta. Toimiessaan kuitenkin todella nami peli ja Xbox One X kanssa huikean näköinen dynaamisen resoluution pyöriessä lähestulkoon 4k lukemissa ja HDR vielä. Namnam kyllä maistuu!
 
1. Spiderman,
Kuten jossain toisessa topicissa taisin mainita niin tämä oli kyllä Spidermanin vuosi, täyden kympin peli ja vähintään yhtä kova animaatioelokuva. Itselle tämä peli oli se vuoden odotetuin julkaisu. Jo ennakko odotukset trailerien perusteella lupasi hyvää, mutta siitä huolimatta peli pystyi nostamaan riman vieläkin korkeammalle, jopa hätyyttelemään Batman Arkham sarjan viittaa. Okei, pelistä näkyi, että resurssit ovat olleet rajalliset, mutta mielestäni effort oli laitettu juuri niihin asioihin joihin pitikin. Tarina toimi todella hyvin, ohjattavuus totteli täydellisesti ja seittisinkoiluun kaupungin yllä ei vaan koskaan kyllästy. Peli sai jonkun verran kritiikkiä siitä, että "botit eivät noudata kävelyteitä" ja autot ajavat loputtomiin saakka ympyrää jos niitä jää seuraamaan. Itse jaksoin ihmetellä vain sitä, että miten helvetissä kellään on aikaa kiinnittää tuollaiseen huomiota kun on koko kaupungin rikollisjengit kukistettavana?
Kyseessä oli myös ensimmäinen peli mihin tuli ostettua myös Season pass. Vaikka lisärit eivät ainakaan kahden ensimmäisen perusteella mitään ihmeellistä ole tarjonneetkaan ja liittyvät toisiinsa aika köykäisillä aasinsilloilla niin siitä huolimatta olleet erinomaista jatkoa pääpelin tarinalle. Onpa siellä pari päätarinan sivuhenkilöä onnistunut yllättämään menneisyydellään.

2. God of War
En ollut sarjan fani, itse asiassa en ollut koskaan sarjaa pelannut, Twitchistä joitain lähetyksiä seurannut ja niiden perusteella todennut, että koko jumal-skene tuntui tyhmältä ajatukselta, joka ei vain maistu meikäläiselle. Jouduin kumminkin hypen uhriksi ja annoin pelille mahdollisuuden ja pakko myöntää ne rahat tuli sijoitettua hyvin, kertakaikkisen mahtavaa meininkiä. Itselle ne tärkeimmät kriteerit täyttyi: Mielenkiintoinen tarina - CHECK, ohjattavuus - CHECK, toimiva hahmonkehitys - CHECK. Tässähän uskaltaa jo alkaa toivoa, että Teräsmiehestäkin voitaisiin joskus tehdä peli, joka ei olisi pelkkää schaissea.

3. Octopath Traveller
Paluu 8-bittisen Nintendon aikakauteen. Tarinan kerronta oli intohimoinen yritys, mutta mulle se tuntui turhan irtonaiselle ja ponnettomalle, valtaosa hahmojen tarinoista oli vaan liian moneen kertaan nähtyjä. Peli itsessään oli täyttä timanttia ja vuoropohjainen taistelu ei ole koskaan tuntunut yhtä hyvältä. Odotan jatkoa innolla.

+ Super smash bros ultimate
Suurena Nintendo switchin fanina vuosi 2018 oli pettymys Switchin omistajille, jotka olivat konsolin kerenneet ostaa jo vuosi sitten. Tuntui, että kaikki Ninskan lippaat ammuttiin viime vuonna tyhjiksi ja tälle vuodelle tarjolla ei ollut isoja julkaisuja kuin Super Smash Bros. Sysipaskan Mario Tenniksen jälkeen opin huomaamaan, että Mario lisenssikään ei ole tae hyvästä lopputuloksesta. Oikeastaan heikon AAA- pelitarjonnan ja rakkaudesta Switchiä kohtaan tämä peli tuli hommattua jo julkaisuajankohtana vaikka en ole tappelupelien ystävä lainkaan. Kyseessä ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, mutta nyt 24h ja 55 avattua hahmoa myöhemmin täytyy sanoa, että onhan tämä ollut odottamisen väärti. Kuittasiko tällä koko pitkän kuivan vuoden? Mielestäni ei, mutta kyllä tämän parissa mielellään odottaa ensivuoden julkaisuja.
Suurin ongelma tämän pelin kohdalla on saada lopetettua: jos pääsen läpi niin vahingossa tulee painettua jo seuraavaan refleksinomaisesti, jos häviää niin ei ainakaan voi lopettaa. Vaimon mukaan ohjaimessa on sellainen painikkeen kuva, jossa on mökki ja sitä pitämällä pohjassa konsolin saa suljettua, mutta en ole itse sitä nappia vielä löytänyt :D

Kiinnostavimmat ostoslistalla vielä olevat pelit
- Blossom Tale
- Dragon Quest XI
- Diablo switch
 
Viimeksi muokattu:
1: God Of War: On vaan perkeleen hyvä peli!
2: Red Dead Redemption: Loistava peli, mutta GOW mielestäni parempi pelinä, RDR parempi fiilistely/haahuilu, tarinaa alkoi rdeeärrässä muutenki jotenki laahustelee loppuvaiheessa.
3: Spiderman: Ei ihan arkham laatua, mutta todella viihdyttävä supersankari mättöä.
4: Shadow Of The Tomb Raider: Jokin tässä nyt vaan uppos enemmän kun viime osassa.
5: Yakuza Kiwami 2: Koska Yakuza!
 
Vähän tulin toiseen aatoksiin tuon Hitmanin kanssa: nyt tulikin hommattua pelin, mikä pisti vieläkin paremmaksi. Nimittäin AC: Odyssey.
Peli on vaan niin käsittämään laaja ja kaikenlisäksi vapauden tunne on tässä aivan mahtava. Voi mennä minne vaan ja tehdä mitä haluaa. Peli ei pakota tekemään asioita tietyllä tavalla, omaa taistelutyyliä voi muokata kykypisteillä ja voi tehdä päätöksiä mitkä vaikuttavat pelin tapahtumiin. Peli on kuin sekoitus Originsia, Black Flagia ja Witcheriä.
Toki pieniä ongelmia löytyy pelistä, mutta itselle kuitenkin vuoden peli.
 
Vielä kun vuoden 2018 puolella sain pelattua, pitää jo aikaisemmin nimeämieni Divinity: Original Sin 2:n ja Forza Horizon 4:n lisäksi nostaa vuoden parhaiden pelikokemusten joukkoon Hitman 2.

Pelin tarina on vähän sekava ja köykäinen, mutta varsinainen asia eli monipuolinen murhatyöskentely on niin äärimmäisen hiottu kokonaisuus, että vastaavaan ei ole montaa kertaa tullut törmättyä. Kohteet ja lokaatiot ovat vaihtelevia ja (halutessasi) hyvinkin haastavia. Lisäksi Hitman-sarjalle tyypillinen musta huumori kuplii sopivasti pintaan.
 
1. Red dead redemption 2. Täyden 10 peli. Joitakin haittaa liiallinen realistisuus, hitaus yms. mutta minusta se on vaan plussaa.
2. Detroit: Become human. Kaunis peli, hyvä tarina ja hahmot, valinnoilla on merkitystä.
 
Vähän tulin toiseen aatoksiin tuon Hitmanin kanssa: nyt tulikin hommattua pelin, mikä pisti vieläkin paremmaksi. Nimittäin AC: Odyssey.
Peli on vaan niin käsittämään laaja ja kaikenlisäksi vapauden tunne on tässä aivan mahtava. Voi mennä minne vaan ja tehdä mitä haluaa. Peli ei pakota tekemään asioita tietyllä tavalla, omaa taistelutyyliä voi muokata kykypisteillä ja voi tehdä päätöksiä mitkä vaikuttavat pelin tapahtumiin. Peli on kuin sekoitus Originsia, Black Flagia ja Witcheriä.
Toki pieniä ongelmia löytyy pelistä, mutta itselle kuitenkin vuoden peli.

Ihan voisin kirjoittaa saman viestin.

Olen skipannut pari viimeisintä AC:tä kun tuntui että ne ovat sitä samaa pullamössöä joka vuosi. Eikä AC II voi enää paremmaksi laittaa, eihän? No nyt sitten pienellä sivusilmäkorvalla tsekkailin Odysseytä ja puoliskon kanssa päätimme sen yhdessä hankkia, hänkin kun on AC pelejä jollain määrää pelannut. Ja Black Flag oli erittäin hyvä peli merirosvoteemoineen.

AC Odyssey nousee myös nyt omalle listalle mukaan. Peli on yllättävänkin laaja ja hyvä. Nimenomaan sekoitus Black Flagia, Witcheriä ja ehkä vähän Shadow of Mordoria. Erittäin loistava tekele. RPG-elementit sopivat peliin kuin nenä päähän.

Vaikka pelin hankinta jäikin vuoden viimeisille päiville, niin on tämä selvästi jo nyt yksi TOP5-peleistäni tälle vuotta.
 
Noniin vuosi on ohitse ja ehtisi juuri saada viimeisen projektin loppuun.

Vuoden peliksi 2018 ei lopulta ollut kuin yksi vaihtoehto, peli joka teki jo vähän väsähtäneestä sarjasta tuoreen oloisen uudella pelimoottorilla ja realistisemmalla ottella.

1. Yakuza 6 oli niin massiivinen parannus lähes joka asiassa sarjan edellisiin peleihin että sai vaan ihmetellä miten paljon uusi pelimoottori voi parantaa kokemusta, mahtavasta tarinasta uskomattomaan tekniseen toteutukseen jossa kaupungit heräsivät eloon ennenäkemättömällä tavalla. Jokainen hetki pelin parissa oli silkkaa nautintoa. 9.5/10

2. Detroit: Become Human oli toinen loppuvuoden suurimpia yllätyksiä itselle, David Cage tiimeinen onnistui nostamaan omien elokuva peliensä tason ihan uudelle tasolle tällä eppisellä teoksella jonka tarinan sai itse rakentaa ja jokainen päätös oli hermoja raastavan kutkuttava. Uskomaton tekninen taidonnäyte yhdistettynä huikeaan ääninäyttelyyn tarjosi ehkä kaikkein "realistisimman" oloiset hahmot mitä on koskaan nähty. 9.5/10

3. Forza Horizon 4 onnistui nostamaan arcade autopelien riman ihan uudelle tasolle tarjoten jotain mitä ei olla ennen nähty, hiekkalaatikon täynnä tekemistä ja loputonta hauskanpitoa todella upeassa kartassa joka tarjosi mahtavia näkymiä vielä 70h tunnin jälkeenkin. 10/10

4. Spiderman onnistui yllättämään vielä ihan vuoden viimeisillä hetkillä ja tarjoamaan tutun tarinan uusissa upeissa kuorissa ja luoden open world leikkikentän jossa voi pitää lystiä upeiden kontrollien ja nopean liikkumisen ansiosta, tarina ja sen hahmot olivat upeasti toteutettu ja sai kynsiä pureskella jännityksestä. 9/10

5. Far Cry 5 ei ehkä yksinpelinä nousisi tälle listalle mutta Coop pelinä aivan huikea kokemus ja kaverin kanssa ei ole näin lystiä ollut missään pelissä aikaisemmin, näköjään tämän vuoden teemaksi omalla kohdalla noussut loistavasti toteuttu open world oli pelin kuningas. Niin upeita maisemia ja mieletön määrä tekemistä ja hauskanpitoa tarjoava sarjan 5 osa nosti Far Cry kokemuksen ihan uudelle tasolle kiitos hyvin toteutetun Coop tilan. Coop 9/10

Jos ihmettelet miksi Forza ei ole listan kärjessä vaikka saikin paremman arvion johtuu siitä että annan pelille automaattisesti puoli pistettä miinusta konsoleilla kun se on 30 FPS, vaikka kuinka olisi parempi kuin jokin toinen peli ei se ansaitse tästä syystä täysiä pisteitä.
 
Ylös Bottom