GOTY: Vuoden peli 2019 - kerro omat valintasi

Nisupulla

Jäsen / [FL]


Pelivuosi 2019 alkaa olla pian taputeltu. Laitetaan ylös omat suosikit ja pientä perustelua.

1. Control
Pelin audiovisuaalinen anti oli korkealuokkaista. Nautin joka hetkestä tämän parissa. Taistelumekaniikat toimivat hyvin.

2. Super Mario Bros U Deluxe
Tätä tasoloikkaa on pelattu porukalla iso hymy naamalla. Parasta saman sohvan yhteispeliä. Ei näitä pelihetkiä vaihda mihinkään.

3. Death Stranding
Upea ja tunteikas matka, joka jätti painavan jälkensä allekirjoittaneen pelihistoriaan. Iso teos.
 
Viimeksi muokattu:

Fabre#4

Well-Known Member
Viime vuosina on tullut ostettua määrällisesti aika vähän pelejä. Tulee enemmänkin keskityttyä laatuun ja siihen, että ostan vain kiinnostavia nimikkeitä. Listaillaan nyt tähän muutama nimi ja ajatus.

1. Star Wars: Jedi Fallen Order
Peli tuli ulos eilen ja olen ehtinyt pelata sitä oikein keskittyneesti noin neljä tuntia. Lopullista arvosanaa ei vielä voi antaa, mutta alun perusteella ja pelimekaniikoiden pohjalta tässä on sellainen Tähtien Sota, jollaista me saagan fanit olemme kaivanneet pitkään. Vahvoja viboja liki kulttimaineeseen nousseesta Jedi Knight-sarjasta.

2. Dirt Rally 2.0 + lisäsisällöt
Parasta ja realistisinta rallia sitten ykkösosan. Kallein koskaan ostamani peli, kun laskee mukaan lisäpaketit, mutta ehdottomasti kaiken rahan arvoinen. Ajaminen eri aikakausien autoilla todella palkitsevaa, laadukkaat erikoiskokeet, ajalliset nettihaasteet saavat aina palaamaan pelin pariin. Helmikuun julkaisusta kirjoitushetkeen on pelitunteja takana varmasti luokkaa 150. Se kertonee oleellisen.

3. Mortal Kombat 11
En normaalisti ole tappelupelien ystävä, mutta MK ja sen universumi vie aina nostalgisesti 90-luvulle ja sen alkupuolelle. Todella toimiva paketti, jota on kiva tällaisen pottusormenkin pelata. Kaikenlaista haastetta ja avattavaa paljon. Lähes kaikki itselle rakkaat hahmot mukana pelissä ja paljon erilaisia liikkeitä jokaiselle, joita pääsee itse muokkailemaan ja vaihtelemaan. Viime aikoina jäänyt vähän vähemmälle pelaamiselle, mutta silti julkaisusta tähän päivään on takana varmasti 50+ pelituntia.

4. ePES 2020(Pro Evolution Soccer 2020)
Se parempi vuosittain julkaistava virtuaalijalkapallo. Taas vähän parempi kuin viime vuonna.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Minä en oikein arvosta AAA-pelejä kovin korkealle nykyään. Tänäkään vuonna ei ole ilmestynyt yhtään ison luokan peliä, joka olisi mun mittapuulla säväyttänyt niin mielettömän paljon. Siksi minun lista on hyvin erilainen.

1: Snooker 19:
Kaikista ongelmistaan huolimatta tämä on se peli mitä on odotettu melkein 10v. Vihdoin kunnon Snooker peli lisenssillä.

2: Farm Together:
Ostin pelin vaimolle ja lapsille...lopputuloksena oli se, että se olin minä joka pelasin pelin platinan arvoisesti läpi. Vasta kolmas peli josta olen oikeasti halunnut platinan, koska pelaaminen on ollut niin kivaa (Shenmue ja MudRunner oli edelliset). En tälläisistä peleistä yleensä niin paljoa tykkää. Mut tän kanssa mun oli yksinkertaisesti pakko päästä joka päivä hoitamaan maatilaa.

3: Bus Simulator:
Jälleen niitä pelejä, joita on konsoleilla aivan liian vähän. Yksi trophy puuttuisi platinasta.
 

Juri

Active Member
1. Final Fantasy XIV - Shadowbringers
Kai tämän voi laittaa tähän, vaikka onkin lisäosa. Heikohkon Stormbloodin jälkeen Shadowbringers yllätti täysin. Tarina oli/on sata kertaa mielekiintoisempi. Ei tätä turhaan kehuttu.

2. Resident Evil 2
Tätä peliä tuli odotettua kuin kuuta nousevaa, eikä peli pettänyt.

Jätetään kolmas paikka vielä auki.
 

Renebauman

Well-Known Member
1. Days gone:
Iski yhtä kovaa kuin Horizon zero dawn aikoinaan... Pidän zombipeleistä ja tämän miljöö oli myös omaan makuun täydellinen..

Sitten monta muuta hyvää peliä tuon ylivoimaisen ykkösen jälkeen..

Gears 5
Judgement
Metro exodus
Life is strange 2(vika episodi tulossa vielä)
Walking dead : Final season
Jedi : Fallen order
Control

Nämä tuli äkkiseltään mieleen..
 
Viimeksi muokattu:

HideoMiyamoto

Well-Known Member
1. Death Stranding
Paras videopeli koskaan, ei siitä muuta tarvitse sano.

2. Final Fantasy XIV: Shadowbringers
Paras lisäosa jo 5 vuotta jatkuneeseen tarinaan, Stromblood oli yksinpeli FF tasoinen tarina ja tämä on vielä parempi.

Kolmas peli jätetään vielä tyhjäksi koska varmaan kymmenkunta huipputeosta tältä vuodelta vielä pelaamatta.
 
Viimeksi muokattu:

Ketunloikka

Active Member
1. Death Stranding
2. Mortal Kombat 11
3.?

DS on vaan niin kiehtova, erilainen ja mahtava, että helposti vuoden ellei vuosikymmenen peli.

Mk11 koska nostalgia ja oma historia MKssa ja hype Mk11 kohtaan.
 

Venttiili

Member
1: Snooker 19:
Kaikista ongelmistaan huolimatta tämä on se peli mitä on odotettu melkein 10v. Vihdoin kunnon Snooker peli lisenssillä.
Tähän on kyllä heitettävä vahva sama. Kaikkea muuta tullut pelailtua välissä eri alustoilla mutta aina tulee palattua Snookerin pariin. Itse hommasin tämän Switchillekin niin tulee pelailtua reissussakin.
 

Murdoc

Well-Known Member
1. Resident Evil 2
Aikanaan pidin aivan törkeän paljon tuosta alkuperäisestä versiosta ja jännityksellä odottelin tätä uusinta, että kuinka tuon remasteroinnissa onnistuttiin. Onneksi Capcom onnistui tuossa hienosti ja pelistä saatiin nykyaikaistettu versio, jossa toimi mielestäni lähes tulkoon kaikki upeasti ja tunnelma oli saatu pidettyä alkuperäisen nostamalla tasolla. Tähän päälle vielä nykyisen sukupolven hienointa grafiikkaa ja tunnelmallinen äänimaailma niin vuoden peli omalle kohdalle oli kasassa.

2. Sekiro
From Softwaren peleistä vain Bloodbourne on napannut näin kovaa otteeseensa, kuin tämä. Pidin erityisesti siitä, kuinka taistelua oli uudistettu ja se ei ollut enään Fromin peleille tyypillistä dodge rollia vaan taisteluista tuli upeita kaksintaistoja ja miekan kalisteluja. Fromin kaavaa oli muutettu myös mukavasti muilta osin mikä piristi kivasti vanhaa kaavaa.

3. Control
Olen heikkona kaikkeen mitä Remedy tuo pihalle ja Control ei ollut poikkeus. Gunplayn ja kykyjen yhdistely oli alusta loppuun todella tyydyttävää puuhaa ja tarina oli mielenkiintoinen täynnä viittauksia Remedyn aiempaan tuotantoon. En malta odottaa tulevia dlc päivityksiä, mitkä tuovat lisää pelattavaa peliin. Ainut narina pelistä oli ajoittaiset aika pahat ruudunpäivitysongelmat julkaisun alla.

4. Luigi's Mansion 3
Tämä on vielä hiukan itsellä kesken mutta jo nyt tässä vaiheessa voi sanoa, että tämä on yksi vuoden hienoimpia pelikokemuksia. Graafinen ilme tuo mieleen 90-luvun sunnuntaiaamun piirretyt ja hotelli on täynnä tutkittavaa ja löydettävää. Pomotaistelut ovat myös toinen toistaan mielikuvituksellisempia ja loppua kohti menevät myös suht haastaviksi.

5. Astral Chain
En ole mikään Platinum Gamesin pelien suuri ystävä mutta jokin tämän pelin graafisessa ilmeessä sai ostohousut jalkaan ja hyvä niin! Pelin taistelu on mielenkiintoinen yhdistelmä perinteistä mätkintää ja Legionin hyödyntämistä. Uusia Legioneita avautuu tasaiseen tahtiin mikä avaa myös uusia taistelustrategioita ja saloja vanhoistakin kentistä. Erittäin positiivinen yllätys tällaiselle, joka ei yleensä jaksa innostua Japsimätkinnöistä. :)
 

Gunslinger

Well-Known Member
Paha paikka, suurinosa pelaamistani peleistä on jo yli vuoden vanhoja ja jotkin uudet hankinnat ei ollut ihan GOTY-tasoa, mutta hetken mietinnällä, neljä pelaamaani uutuuspeliä ansaitsee paikan listalla.

1. Dirt Rally 2.0, Julkaisussa raakile, mutta nyt päivitysten ja laajennusten jälkeen, todella nautinnollista ajamista soralla. Ralllisimu, joka sai pitkän tauon jälkeen hankkimaan ratin ja polkimet, sekä vie edelleen isoimman osan peliajasta.
2. No Man's Sky Beyond VR, tätä oli säästelty visiirille, todella hyvä kokemus. Pitäisi ehtiä pelaamaan vielä "läpi".
3. Apex Legends, tuli puskista, valmiina. Sisältää omat todella toimivat koukkunsa ja iski sata kertaa kovempaa, kuin FN.
4. Wreckfest, pitkään odotettu julkaisu konsoleille. Hieman hiomaton, mutta silti ihan mahtava, alkuperäisen Flatoutin hengessä tehty romurallipeli.

Annetaan vielä kunjamaininta parille, Blood & Truth, sekä Everybodys Golf VR. Molemmat viihdyttäviä ja hyvin tehtyjä VR-pelejä, mutta samalla myös olisin kaivannut niihin lisää ominaisuuksia ja vapautta. Dreams on hyvä, mutta vielä kehityksessä, eikä ole VR-tuke, päätyy todennäköisesti 2020-listalle. Borderlands 2 VR olisi ilman muuta listalla, mutta julkaistiin 2018 joulukuun lopussa.

Testaamatta vielä vaikka mitä: Days Gone, Control, Death Stranding, SW Jedi, Metro Exodus, Resident Evil 2 rm, Sairento, L.A Noire VR, Golem, Espire1, AC7 VR, Concrete Genie, Trover Saves the Universe.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Pelimaailman ”Oscareita” jakava The Game Awards on julkistanut ehdokkaat vuoden peliksi.

 
Viimeksi muokattu:

Barca11910

Well-Known Member
Testaamatta vielä vaikka mitä: Days Gone, Control, Death Stranding, SW Jedi, Metro Exodus, Resident Evil 2 rm, Sairento, L.A Noire VR, Golem, Espire1, AC7 VR, Concrete Genie, Trover Saves the Universe.
Täällä sama juttu. Tällä listalla olevista Metro on ainoa joka on pelattu läpi. Days Gone, Control tai SW Jedi näistä joku tulee ostettua jouluksi vielä en tiedä mikä. Lista voi siis todellakiin muuttua.

Mut voi niistä joita oon pelannu jonku listauksen tehdä:

 1. WRECKFEST
  Kyllä Bugbearin tyypit taas näytti mitä se romuralli oikeasti on. Tuli samalla kiva flashbäkki vuosituhannen vaihteen tienoille kun Flatout tuli. Huippu peli omaan tarkoitukseensa. Jos haluaa väsyneenä ajaa välittämättä ihmeemmin säännöistä nii ei tartte miettiä mitä pelaa.

 2. PES/NBA 20
  Siinä 2 oman lajinsa selkeästi parasta peliä. Taas menty vähän enemmän realismin suuntaan kun vuosi sitten.

 3. DIRT RALLY 2.0
  Kyllä tuo kaikkien pätsien jälkeen on ihan omassa luokassaan rallipelinä. Tuntuu ajotuntumakin paranevan joka päivityksen jälkeen. Alussa oli veemäistä kun ei tuntenut oikein mitään mutta sekin on pätsätty. Paras DLC sisältöinen peli jota oon vuosikausiin pelannu.
Ja siihe päälle pari VR pelii. Blood & Truth sekä Beat Saber. Molemmat omalla tavallaan loistavia.
 
Viimeksi muokattu:

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
On teillä ehdotuksia. Kaikista mainituista peleistä on tullut pelattua vain ja ainoastaan Sekiroa sekä Game Awardsien ehdottamaa Super Smash Bros. Ultimatea. :D

Pitää jotkut hetket arpoa, mutta eiköhän se top kolme koostu nimikkeistä Ring Fit Adventure, Sekiro ja Super Mario Maker 2. Näin ainakin ihan lyhykäisen arpomisen jälkeen. En millään ehdi, halua tai pysty kaikkia noita mainitsemianne kyllä tänä vuonna enää kokemaan.
 

MiCComo

New Member
1. Control
Remedyn pelit ovat aina olleet lähellä sydäntä ja Control tuntui eräänlaiselta huipentumalta studion tähän mennessä tehdyistä peleistä. Pelimekaanisesti huippuluokkaa niin gunplayn kuin kykyjenkin osalta ja vaihtoehtoja runsasti näiden muokkaamiseen. Tarinan ja miljöön osalta hienosti rakennettu kokonaisuus, jossa jatkuvasti läsnä mysteerin tuntu kutkuttavalla tavalla. Päivityksien jälkeen suorituskykykin saatiin hyvälle tasolle, jolla peli tulikin suurimmalta osin koettua. Myös harvinainen peli siinä mielessä itselleni, että tuli hankittua platinatrophy tarkoituksellisesti. Trophyjen hankkiminen ei myöskään missään vaiheessa tuntunut pakkopullalta, vaan pelaamisen mielekkyys oli jatkuvasti läsnä. Innolla odottelen tulevia DLC-paketteja.

2. Astral Chain
Oma suosikkini tämän vuoden Nintendo Switchin yksinoikeuksista. Taistelujärjestelmä on rakennettu monipuoliseksi yhdistelmäksi pelihahmon ja legionin liikuttamista samaan aikaan. Vaatii hieman opettelua omaperäisen luonteensa vuoksi, mutta sisäistämisen myötä erittäin nautinnollista mätkintää. Legioneja löytyy useita ja ne eroavat toisistaan selkeästi niin liikkumisen kuin ominaisuuksien osalta. Pelin rytmitys on todella loistava yhdistelmä rauhallisempaa tutkimista ja toiminnantäyteistä mähinöintiä. Erityismaininta vielä loistavista musiikeista.

3. The Legend of Zelda: Link's Awakening
Ensimmäinen klassinen 2D Zelda kokemukseni. Ilman ennakko-odotuksia tuli hankittua ja pelatessa sai jatkuvasti kokea iloisia ahaa-elämyksiä. Yllätyin miten verrattain noinkin pieneen pelimaailmaan on saatu loihdittua hienosti vaihtelua uusien esineiden myötä ja seikkailun tuntua. Dungeonit olivat kekseliäitä ja niissä hyödynnettiin hienosti lisääntyvää kykyarsenaalia. Kaiken kruunasi hurmaava ulkoasu.
 

Grandi

Member
Sen enempää vielä tässä vaiheessa rankkaamatta, tässä omia poimintoja vuoden peli-ehdokkaiksi. Yleisesti ottaen 2019 on omasta mielestä ollut poikkeuksellisen kova pelivuosi:

Sekiro: Shadows Die Twice (pelattu: PC)


Eka "souls"-peli itselle, ja oli kyllä kokonaisuudessaan mahtava. Harvoin tullut vastaavia onnistumisen ja oppimisen tunteita pelissä. Huikeat, simppelit mutta syvät pelimekaniikat.

Resident Evil 2 (PC)

Menee remakena mielestäni samalle tasolle RE Remaken kanssa, eli ihan sinne kaikkien aikojen kauhupläjäysten joukkoon.

Death Stranding (PS4; ei vielä läpi)

Tähän mennessä juuri sitä omaperäisyyttä jota toivoin. Mahtava maailma ja todellinen fiilistelijän peli, hidas ja suunnittelua palkitseva. Erinomainen yhteisöelementti. Todella näyttävä hyvällä TV:llä (toimi kimmokkeena uuden OLEDin hankinnalle...).

Disco Elysium (PC; ei vielä läpi)

Todellinen yllättäjä, diippi RPG johon syventyäkseen kannattaa valmistautua lukemaan muutaman kirjan verran dialogia (introspektiota?). DS:n lisäksi toinen peli joka todella ilolla heittää tyypilliset pelimekaniikat romukoppaan.

Lisämainintana tänä vuonna on tullut pari poikkeuksellisen hyvää rallipeliä (DR2.0, WRC8) joista kummallakin omat vahvuutensa. Richard Burns Rallyn uutta tulemista kuitenkin vielä odotellaan... ja tietysti on vielä pelaamatta liuta hyviä pelejä, kuten Control, jonka on hieno nähdä pääsevän jopa "viralliseksi" GOTY-ehdokkaaksi.
 

JTahti

Well-Known Member
Mietin jos olisin pelannut vielä Wattamia, joka ilmestyy ensi kuussa, mutta se on vissiin vaan ohjelmalelu niiin pannaan vaan heti listaus kun ketju on päässyt vauhtiin.
 1. Control - PS4 - Hyvä kun peli ei pitele kädestä koko ajan ja antaa pelaajan eksyä. Peli tarjoaa mukavasti haastetta läpi pelin ja kuolemia tulee tasaiseen tahtiin. Pelin varsinainen ilopilleri on Ahti niminen siivooja, jolla homma lähtee välillä lapasesta, tai this thing is completely leaving the mitten, kuten Ahti sanoisi. Tämä peli on varsinainen insinöörityön taidonnäyte ja on ansainnut kaiken mediahehkutuksen, mitä se on saanut osakseen.
 2. Trine 4 - PS4 - Peli tuntuu toisinaan turhan helpolta, mutta peli laittaa välillä eteen kunnon puzzlen jossa joutuu tosissaan miettimään. Tappelukohtaukset menee yleensä ekalla yrityksellä, mutta puzzlejen kohdalla tulee aina pakollinen miettimistauko. Se on hyvä, ettei pelaajaa päästetä liian helpolla. Kuten edellisissä osissa, pelissä on todella nätti grafiikka. Tässä voisi olla vaikka materiaalia pienen kuvakirjan väsäämistä varten.
 3. Luigi's Mansion 3 - Switch - Moneen nappiin on laitettu eri kyky ja alussa saattaa olla hankaluuksia kun ei muista kaikkia kykyjä ja eteneminen saattaa tyssätä kun ei muista että tälläinenkin kyky oli olemassa. Vinkit kannattaa kytkeä pois päältä niin pääsee itsekin miettimään ongelmatilanteita. Pelissä on kunnon Pixar tason animaatiot ja Luigi on tosi hauska tyyppi.
 4. Super Mario Maker 2 - Switch - KonsolinFIN yhteisön tekemät kentät olivat tosi siistejä ja pelin mukana tulevan tarinatilan kentät oli myös mielikuvituksellisia. Switchin mukaan olin pelannut yli 20 tuntia kun olin pelannut KFIN ja Pelit-yhteisöjen kentät ja rakentanut prinsessan linnan.
 5. Yoshi's Crafted World - Switch - Nintendo on 2010-luvulla hassutellut grafiikoiden kanssa ja tällä kertaa maailma on luotu askartelutarvikkeista. Kenttäsuunnittelu on hyvää laatua. Huikean kenttäsuunnittelun ansiosta peli ei tunnu monotoniselta, vaikka onkin helppo. Joissain indie peleissä on vikana, että niissä on yksi kikka ja sen jälkeen mielikuvitus loppuu kesken.
Sijat 1 ja 2 meni suomipeleille. Vähän kotiinpäin vetämistä mutta ei se haittaa. :D
 

Pirate fin

Well-Known Member
Oma top 3 olisi varmaan näin:

1. Days Gone

Tätä odotin jo ekasta trailerista asti todella paljon ja kun pelin sai itselle pelattavaksi, niin kolahti todella kovaa. Nyt vain odottamaan jatkoa.

2. Death Stranding

En ole vielä pelannut läpi, enkä ole mikään huikea Kojima fani, mutta tämä peli koukuttaa todella pahasti ja kun pelaamisen aloittaa ei haluaisi lopettaa.

3. Control

Olen aina tykännyt Remedyn peleistä ja tämä ei tuottanut pettymystä. Pelissä on myös mukavasti yllätyksiä Remedy faneille ja nyt on kova odotus päällä, että pääsisi lisäreihin käsiksi.
 

Renebauman

Well-Known Member
Oma top 3 olisi varmaan näin:

1. Days Gone

Tätä odotin jo ekasta trailerista asti todella paljon ja kun pelin sai itselle pelattavaksi, niin kolahti todella kovaa. Nyt vain odottamaan jatkoa.

2. Death Stranding

En ole vielä pelannut läpi, enkä ole mikään huikea Kojima fani, mutta tämä peli koukuttaa todella pahasti ja kun pelaamisen aloittaa ei haluaisi lopettaa.

3. Control

Olen aina tykännyt Remedyn peleistä ja tämä ei tuottanut pettymystä. Pelissä on myös mukavasti yllätyksiä Remedy faneille ja nyt on kova odotus päällä, että pääsisi lisäreihin käsiksi.
Days Gone on vaan niin kova
 
Ylös Bottom