GOTY: Vuoden peli 2019 - kerro omat valintasi

Aksu

Well-Known Member
Paras peli minkä olen tänä vuonna läpi vetäissyt on Kingdom Come: Deliverance, tosi hanakasti päivittelivät tuota ja nykyään aika lailla bugiton.

Tämän vuoden peleistä Death Stranding, Days Gone ja Resident Evil 2 on itselle parhaat.
Aika vaisu vuosi oli, ens vuonna sitten räjähtää oikein kunnolla.
 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Nyt kun on Death Stranding pelattu läpi, uskalsi sen nostaa vuoden kolme parhaimman joukkoon (ketjun ensimmäiseen viestiin).
 

Jani-P

Active Member
1. Gears of War 5
En paljon tältä odottanu, koska en koskaan ole ollut kova Gears fani, mutta cooppi kokemuksena peli oli todella hyvin tehty ja muutenkin kunnon Cooppi pelit on vähän ollu kadoksissa viime vuosina, hyvä että jotkut osaa tehdä vielä sellaisia pelejä.

2. Metro Exodus
Todella pätevä räiskintä, ei yritä uudelleen pyörää keksiä vaan samaa perus Metro kauraa sillä twistillä että maailma on pikkusen avoimempi, ja se toimii.

3. Bloodstained: Ritual of the Night
Tätä tuli ihan muutenvaa testattua, kun se löytyi gamepassista ja en juurikaan tämän tyyppisiä pelejä ole aikasemmin pelannut. Ja kannatti muuten testata, koska peli maistui todella hyvältä. En varmaan olis testannu tai pelannu ollenkaan jos sitä ei olisi ollut gamepassissa.

4. Apex Legends
Silloin julkaisun aikoihin tätä jaksoi ihan mielellään pelata, mutta tässä viime aikoina peli on saanu aika vähän sisältöä, niin vähän maku mennyt. Mitä silloin tuli pelattua, kyllä se ihan kivaa räiskintää oli.

5. Devil May Cry 5
Hauskaa mätkimistä, en osaa juuri muuta sanoa.

Vielä pitäs jossain välissä testata: Sekiro, Control, Disco Elysium ja Crash Team Racing. Nämä 4 peliä menee väkisellä seuraavaan vuoteen joko sen takia että odotan sitä että pelin hinta tippuu tai se että pelillä on ajallinen yksinoikeus diili tietyn tahon kanssa jota en halua tukea.

Vähän ollu vaisu vuosi. Onneks sitte seuraavana vuonna Cyberpunk tulee ja Half Life syntyy uudelleen.
 

CharGasM

Well-Known Member
1.Gears 5
2.outer worlds

Edelleen menee melkein kaikki peli aika state of decay 2 parissa niin ei oikein ole kolmos vaihtoehtoa vielä.
 

00mkk

Active Member
1. Death Stranding
On vielä vaiheessa, mutta lunastanut silti parhaan pelin tittelin tänä vuonna. Tarjoaa jotain uutta ja erikoista sekä erittäin kiinnostavan tarinan.

2. Metro Exodus
Monia haitannut avoimehko maailma ei itseä juurikaan hidastanut. Ei omissa papereissa ihan 2033 tasolle noussut, mutta oli silti erittäin imuisa räiskintä jota ottaisin mielellään lisää.

3. Judgment
Kävi hyvänä välipalana Yakuza fanille, vaikkei päähenkilöiden ja sivutehtävien puolesta ihan yhtä kiintoisa ollutkaan. Päätarina oli silti todella hyvä ja turpaan mätkintä maistui.

4. Mortal Kombat 11
Mortal Kombat on ainoa tappelupelisarja jota pelaan säännöllisen epäsäännöllisesti eikä sarjan uusin osakaan tuottanut pettymystä.

5. Call of Duty: Modern Warfare
Odotus uutta CoDia kohtaan oli pitkästä aikaa korkealla, mutta kyllä se ehkä on vaan myönnettävä että tämä pelisarja on nähty. Pakko silti nostaa peli tälle listalle kampanjansa takia josta pidin erittäin paljon, vaikkei se kovin kauaa kestänytkään. Moninpelin osalta en vaan näe miksi jatkaisin pelin pelaamista, kun voin käyttää moninpeli räiskintä aikani mm. R6:Siegeä tai CS:GO:ta vääntäessä.

Paljon on myös pelejä tältä vuodelta joita ei ole vielä kerennyt pelata vaikka halua olisi, kuten Control, Greedfall ja Star Wars Jedi: Fallen Order.
 

cobalos

Well-Known Member
Oma TOP3 ilman mitään varsinaista järjestystä:

Borderlands 3
Borderlands on Borderlands. Nautin täysin siemauksin edelleen parhaasta lootershooter-sarjasta. Ja aivan näillä näppäimillä tulee ensimmäinen DLC:kin ulos. Nam.

Jedi: Fallen Order
Olin jo heittänyt toivoni nyky Star Warsin suhteen kaikilla rintamilla ja tämäkin olisi jäänyt ostamatta, jos en olisi muuttanut ennakkovarauksiani kuolevassa Gamestopissa. Onneksi kuitenkin tein näin, koska peli osoittautui erinomaiseksi viihteeksi.

Control
Ihan ensimmäiset hetket pelistä tuntuivat tekotaiteelliselta yliyrittämiseltä, mutta fiilikset parantuivat jatkuvasti loppua kohti. Oikein tyylikästä kotimaista toimintaa ja trilleriä.

Voin myös yhtyä siihen näkemykseen, että oli vähän vaisu pelivuosi 2019. Noh, ei se mitään, koska seuraavat odotukset kohdistuvat ensi vuoden huhtikuun 16. päivään...
 

Revolveri

Well-Known Member
Yleensä itsellä nousee yksi tai muutama peli ylitse muiden joka vuosi mutta nyt oli todella tasainen setti hyviä pelejä. Mutta sellainen tajunnan räjäyttävä peli jäi kuitenkin puuttumaan.

1. Ghost Recon Breakpoint
Paljon kakkaa saanut peli julkaistiin hieman keskeneräisenä ja bugisena mutta ei ole itseä haitannut yhtään. Varsinkin cooppina hyvällä porukalla häröillessä mahtavaa settiä. Loppuvuodesta lisätty Raid on myös todella loistava. Ei pelkkää perusräiskintää nuo bossit tuossa vaan todella taktisia ja jokainen tiimin jäsen joutuu kantamaan kortensa kekoon että homma onnistuu.

2. Days Gone
”Zombie” pelejä ei voi koskaan olla liikaa. Nämä uppoo aina. Loistava tarina vielä kehiin ja vuoden paras tarinapeli on siinä.

3. No Mans Sky VR
Tässä voisi lukea Hello Games. Niin suuret respectit tällä puljulle että toivat koko pelin pelattavaksi vr:lle. Ja ilmaiseksi. Kuten kaikki muutkin päivitykset. Tämän pelin pariin tullut aina palattua päivitysten myötä ja nyt on pyörinyt kesästä asti koneessa aika tiuhaan. Ei lopu tekeminen pelissä.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
1. Gears 5
Aika selkeä ykkönen loppujen lopuksi. Audiovisuaalisesti todella upeaa jälkeä ja sitten kun vielä pelattavaakin on kymmeniksi ellei sadoiksi tunneiksi, niin valinta oli helppo. Kampanja on Gears -sarjan parhaimmasta päästä ja PVP moninpeli toimii edelleen mallikkaasti. Mukana tietysti myös PVE pelimuodot, jotka tarjoavat vielä vaan lisää ja lisää pelattavaa. Jos joku peli oli tänä vuonna 5/5, niin se oli tämä.

2. Jedi Fallen Order
Hyvä, ellei erinomainen tarinavetoinen Star Wars -peli. Näitä ei ole viime vuosina liikaa näkynyt. Peli lainasi käytännössä kaiken, mutta lainasi parhailta, niin mikäs siinä. Ainoa miinuksena hieman lyhyt kesto, eikä New Game+ tilaa tai mitään muutakaan minkä vuoksi palata pelin pariin tarinan läpäisyn jälkeen.

3. Control
Hienoa, kun käytännössä kaikki elementit kentissä ovat omia liikkuvia objektiivejaan. Tekee toiminnasta kaaottisen ja komean näköistä. Mystinen tarina vetää niin ikään mukanaan.

4. Call of Duty: Modern Warfare
Jos pelkillä pelitunneilla tultaisiin mittaamaan niin tämä nousisi tällä hetkellä kakkoseksi ja luultavasti ajansaatossa ykköseksi. Mutta ei, listasijoitusta tiputtaa erityisesti se, ettei tässä ole WWII:ssa esiteltyä WAR-pelimuotoa. Se oli edellisen codin paras uudistus, kun jätettiin kill/death ratioiden tuijottelu pois ja pelattiin ihan tosissaan objektivea. Nyt kun kuolemat jälleen lasketaan joka pelimuodossa, niin se saa porukan pelaamaan varovaisemmin. Oma KD-ratiota suojellen. Peli ei silti ole huono. Aseissa on hyvää tuntumaa ja nettipeli maistuu kaikesta huolimatta. Yksinpeli on niin ikään viihdyttävää settiä.

5. Zelda Link's Awakening
Tykkäsin tästä enemmän kuin alunperin odotin. Vähän sieltä paistoi muutaman kymmenen vuoden takainen pelisuunnittelu, mutta uusi graafinen ilme toimi - varsinkin kannettavassa muodossa pelatessa. Aika ei myöskään ole vienyt maailman tutkimisen tai luolastojen koluamisen fiilistä mihinkään. Peli ei luultavasti olisi ollut näin korkealla, jos olisin sen aikoinaan Gameboylla pelannut. Mutta nyt kun pulmat ja kaikki muukin oli uutta, niin peli vei mennessään. Miinusta hieman lyhyestä kestosta.

Top 5:n ulkopuolella mahtui niin ikään hienoja pelejä. Kunniamaininnan ansaitsevat ainakin GRID (2019), Devil May Cry 5, My Friend Pedro, The Outer Worlds, Pokemon Sword and Shield ja Metro Exodus.

Sitten on vielä ne pelit, joita en ole tälle vuotta ehtinyt pelata, mutta joilla on potentiaalia yltää aina top 5:n asti: Resident Evil 2, Fire Emblem: Three Houses, Luigi's Mansion 3, Disco Elysium, A Plague Tale: Innosence, Astral Chain.

Sanoisin, että ainakin omalla kohdalla tämä oli huima pelivuosi. Niin paljon pelejä, ettei ehtinyt edes kaikkia kokea. Backlogin pituus on jotain järisyttävää, mutta minkäs teet. :)
 
Viimeksi muokattu:

Huliulikopteri

Well-Known Member
Pienoisia spoilereita voi olla edessä.

1. Sekiro
Monet ei pidä tästä yhtä paljon kuin firman muista peleistä, mutta olihan tämä nyt hieno kokemus. 80h peliin sain upotettua ja pariin kertaan pelasin pelin läpi. Varsinkin pelin aihe- ja tapahtumapaikka vei mennessään. Taistelut oli myös hienoja ja palkitsevia.

2. Outer Worlds
Vaikka puolet pelistä oli vaikeimmalla vaikeusasteella naurettavan helppoa järkyttävän loottimäärän takia, niin olihan tämä tarinallisesti vaikuttava kokemus. Valinnat oikeasti vaikuttivat pelin kulkuun. Planeetat olivat myös ihan hienoja. Taistelu ihan ok tasoa roolipeliksi.

3. Death Stranding
Vaikka tämä on kesken edelleen, ja vähän puuduttanut jo niin enköhän mä silti pelaa tämän läpi. Mukavan erilaista menoa, vaikka nyt taisi iskeä räiskintävaihe silmään. Kyllä uskallan sanoa, että vuoden parhaita pelejä vaikkei yllä parhaiden joukkoon.

Vähän vaisu pelivuosi ollut, harva uusi peli on iskenyt. Enemmän pelannut vanhempia pelejä, jotka ovat aikoinaan jäänneet pelaamatta.
 

Ulukai

Toimituksen jäsen
Ylläpitäjä
Toimituksen vuoden valinnat olivat tuolla joulukalenterissa.


Jaettu ykkössija pitää kyllä tosiaan antaa peleille Ring Fit Adventure, Sekiro ja Super Mario Maker 2. Huomattavan erilaisia kaikki kolme, mutta jokainen aevan loistava kokonaisuus. Paljon on jäänyt kokeilematta muista kehutuista, mutta ehkä niihin sitten joskus myöhemmin tulee vasta tartuttua. Nyt on nääs vasta pelutuksessa God of War, joten ei tässä ihan aallonharjalla joka asiassa ehdi olemaan.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Usein oikean osuneen Angry Joen lista vuoden 2019 parhaimmista peleistä

1. Resident Evil 2 Remake
2. Devil May Cry 5
3. Borderlands 3 / Sekiro: Shadows Die Twice
4. The Outer Worlds
5. Mortal Kombat 11
6. Jedi: Fallen Order
7. Apex Legends
8. Death Stranding
9. Call of Duty: Modern Warfare
10. Control

 

pelle

Well-Known Member
1. Sayonara wild hearts
Pop album videogame kuten tekijät tätä kutsuu.
Peli on tavallaan autorunner sillä eteenpäin mennään jatkuvasti, mutta tyyli vaihtuu. Välillä ajetaan moottoripyörää, seuraavaksi ollaan jonkun vr lasien sisässä ja sitten peli muuttuukin panzer dragoon tyyliseksi räiskinnäksi.
Kaikki kentät muodostaa yhden kokonaisuuden ja koko homma on ohi hieman yli tunnissa, mutta pelin simppeli visuaalinen tyyli ja musa toimii niin helvetin hienosti, että tämä on vuoden kovin yllättäjä ja hienoin elämys.

2. Catherine full body
Orkkis Catherine oli yksi omia ps3 suosikkeja ja tämä tarjoaa vielä uuden romanssin kohteen ja muutaman uuden lopun.
Jos kuuluu niihin jotka nautti orkkis version palikka pulmista niin onneksi olkoon sillä tämä tarjoaa vielä vaikeamman remix moodin jossa perus palikoiden sijaan palikat muodostaa tetris tyylisiä kokonaisuuksia.
Itse pelasin tämän helpoimmalla joka poistaa kaikki ansa palikat ja silti nautein pelistä, koska se tarina ja hahmot on se tärkein asia.
Peli siis kuitenkin sopii oikeastaan kaikille riippumatta siitä haluaako pelin pelata visual novel tyylillä jolloin peli ratkoo pulmat pelaajan puolesta napin painalluksella vai haluaako maksimaalisen haasteen.
Toki jos pelin anime tyylinen ulkoasu ja draama ei iske niin sitten ei kannata koskea vaan mennä nurkkaan häpeämään. Noh menkää nyt. Hus hus.

3. After party
Tämä on uusin tuotos samalta porukalta joka teki loistavan oxenfreen.
Kyseessä on siis seikkailupeli jossa lähinnä keskustellaan muiden kanssa ja välillä ratkotaan kevyt pulma.
Parhaat ystävät ovat joutuneet helvettiin ja ainoa tapa päästä pois sieltä on voittaa itse saatana juomapeleissä.
Jo tuosta voi päätellä, että peli on täysin erilainen mitä oxenfree. Keskustelu mekaniikka on edelleen sama, mutta nyt eri drinkit antaa myös eri dialogi valintoja.
Esim joku juoma voi tehdä susta rikkaan kusipään, piraatin tai flirttailevan romantikon ja näitä vaihtoehtoja ei koskaan ole pakko käyttää keskusteluissa vaan ne on vaan yksi lisä.
Itse sain monet hyvät naurut keskusteluista eikä peli muutenkaan ota itseään vakavasti.
Asia joka saattaa joitakin häiritä on fuck sanan kohtuu vapaa käyttö, mutta hei pelissä ollaan helvetissä ryyppäämässä ja juttelemassa demonien kanssa joten jos tuo johonkin sopii niin tähän.
 
Ylös Bottom