Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

GOTY: Vuoden peli 2020 - kerro omat valintasi

Pelivuosi 2020 oli mielestäni?

  • Erinomainen, useampi huippupeli tuli koettua

  • Keskiverto, tasaisesti mentiin

  • Heikko, ei jäänyt paljon muisteltavaa


Tulokset nähtävillä äänestämisen jälkeen.
Mullahan on listalla Shantae and the Seven Sirens, joka julkaistiin viime vuonna Apple Arcadessa yksinoikeudella ja tänä vuonna kaikilla muilla alustoilla. Ei tuota Apple Arcade julkaisua lasketa.
 
Ei tainnu tulla kun yksi tänä vuonna julkaistu peli ostettua, Cyberpunk nimittäin ja ei se kyllä saa vuodenpeli titteliä, vaikka ittelle upposkin kivasti ja ilman sen kummempia bugailuja pcllä. Muuten oikein maino, mutta ehkä hitusen turhan tasapaksu tuotos kuitenkin.

Toisaalta Fallout 76 sai kaikkea pikku parannusta tänä vuonna, niin se on melkein kun uusi peli. Joten jos ei ole pakko valita tänä vuonna julkaistuista, niin ääni menee sille. :D Tonne Fallouttiin on tullut upotettua varmaan eniten tunteja tällekin vuotta.
 
Sen kummemmin perustelematta eivätkä ole järjestyksessä:
The Last of Us 2
Crash Bandicoot 4
Maneater

Listalla voisi olla myös Assassin's Creed Valhalla ja Ghost of Tsushima, mutta kumpikin on mulla vielä kesken.
 
Vielä ehtii vaikuttamaan viikon päästä jaettaviin vuoden parhaimpien pelien The Game Awards -palkintoihin.


Tuo lista on pyyhitty pois, mutta tuossa kävi kuten yleensä jos on tehty tiukka esikarsinta: en ole pelannut yhtäkään ehdolla olevaa peliiä.
 
Last of us 2, on vaan niin huikea tarina ja hyvin toteutettu peli. Ps 4 pro
AC Valhalla, kaikki vaan toimii ja kaunis, kuin mikä. Xbox series x
 
Mun ääni kanssa TLOU2:selle. Heittämällä hienointa videopelaamista aikoihin. TLOU2-ketjun siimeksessä monisanaisemmat perustelut.

Hyvänä kakkosena, syylineen kaikkineen, on Cyberpunk.

Vuoden videopeli-ilmiö oli kuitenkin GamePass. Observation, Call of the Sea, Tell Me Why, Carrion, Wasteland 3 jne. olisivat todennäköisesti jääneet kokematta ilman sitä. Niin ja tietty korona, joka suorastaan edellytti linnoittautumaan kotiinsa tattia hakkaamaan.
 
Vuoden 2020 parhaat pelit Nytin ja HS:n pelitoimittaja ja -kriitikko Juho Typpö sekä pelitoimittaja-avustaja Johannes Valkola valitsivat viime vuonna ilmestyneistä videopeleistä 12 suosikkiaan. -hs

Raatin valinnat: (ei järjestyksessä)
  • Paper Beast
  • If Found...
  • Spiritfarer
  • Yakuza: Like a Dragon
  • Kentucky Route Zero
  • Carrion
  • Hades
  • Wide Ocean Big Jacket
  • Animal Crossing
  • The Last of Us 2
  • Demon's Souls
  • Final Fantasy VII Remake
Nopealla silmäyksellä juttu on hyvin kirjoitettu. Hesarin pelikirjoitusten taso on noussut ihan viime aikoina huimasti.
 
Viimeksi muokattu:
^ Vertasivat Spiritfareria jännästi Animal Crossingiin ja Stardew Valleyhin, muuten ihan passelisti valittu lista. Koskaan aiemmin kuullutkaan Wide Ocean Big Jacketista ennen tätä.
 
Vuoden 2020 peli The Last of Us Part 2. Vuoden avoimen maailman peli Cyberpunk 2077. Muita uusia pelejä en pelannutkaan vuonna 2020, eli ei vaikeaa jakaa näitä pokaaleita. :D Cyberpunk olis voinut jopa olla se vuoden peli, jos olisi ollut yhtä viimeistelty kuin TLOU2.
 
Viime vuotta tarkasteltuna, en pelannut viime vuonna ilmestyneistä peleistä kuin TLOU Part 2. Olkoon se sitten.

Paitsi että Flight Simulator sai minut jälleen kasaamaan koneen, pelkästään sitä peliä varten. Pelihän on nätti kuin mikä, mutta kun en hc-simuilija ole niin loppupeleissä ei pelissä ole paljoa tekemistä. Pakolliset nähtävyydet käyty katsomassa, suomea ristiin rastiin ja... Laskeutumishaasteita kokeilin ja siinä ne. Sitten julkaisusta kuukauden päästä huomasin että peli jäi käynnistämättä uutuuden viehätyksen kaikottua.
 
Aiemmin mainitsin että potentiaalisia listalle meneviä pelejä on jäänyt pelaamatta ja tulee varmasti pelattua viiveellä 2021. Tuolle "pitää pelata myöhemmin"-listalle on kyllä noussut Hesarinkin mainitsema Spiritfarer, joka pitää ehdottomasti kokea.
 
Ite en viitti tehdä omaa listaa ennenkö olen pelannut Last of Us 2 ja Persona 5 royalin. Mutta top 1 voin jo aika varmuudella sanoa ja se on Final fantasy VII Remake. Koska odotukset oli jo valmiiksi todella kovat ja se peli vastasi täysin kaikkia odotuksia ja oikeastaan onnistui vielä ylittämään ne, Lisäksi peli aiheutti enemmän erilaisia tunnetiloja kun oikeastaan kaikki muut viime vuoden pelit yhteensä. Oikeastaan siihen väliin alusta loppuun ei mahtunut mitään ylimääräistä nukkumisen ja syömisen lisäksi ja se että peli vangitsee niin kovasti niin on itselleni se Gotyn merkki. Visuaalisuudeltaan sitten Ghost of tsusthima teki kovimman vaikutuksen. Hades sit oli sitten vuoden yllättäjä. Cyberpunkkikin top 5 päätyy ainakin.
 
Viimeksi muokattu:
Ghost of Tsushima on omalla kohdallani eniten kolahtanut peli koko PS4 aikakaudella, joten se on oma valintani vuoden peliksi.

Cyberpunk 2077 toinen jonka olen pelaamassa läpi, enää puuttuu kaksi tehtävää. Stadialla tämä myös toimii hyvin.
 
Ylös Bottom