Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

HD DVD & Blu-ray

Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Linkitys sanoi:
Onko HD-DVD tosiaan aluekooditon?
Jos, niin onko realistista olettaa, että HD-DVD olisi pysynyt aluekoodittomana tämän kilpailun ratkettua?
En ole ennen kuullutkaan moista. Kertokaapa joku joka tietää.
Kyllä. Lyhyesti ja ytimekkäästi.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Ah niin joo.

Mutta sitä ei lasketa kun se on toisen formaatin kehittelijä. :)
Näistä 'ulkopuolisista' pelaajista WB kuitenkin isoin.


Kuuleri, ok. Jännä etten ole kuullut tuota koskaan formaattisodan yhteydessä. Tuossahan olisi ollut feature, jolla olisi minunkin päätä saatu käännettyä HD-DVD:n puoleen. No, liian myöhäistä surra nyt.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Ensimmäinen hybridi-HD-soitin tulee olemaan se joka varmasti alkaa menestymään, mutta senkin hinta pitää olla 299 tai alle.

Miten ihmiset eivät ole kuulleet HD-DVD:n aluevapaudesta?
Liian paljon taas pikkuiset kuunnelleet Sonyn "BD on paras" lausahduksia.

Aluekoodittomia BD:t ovat kyllä suurimmassa määrin myös, mutta ainakin Disney haluaa aluekoodit myös BD:lle.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Weldomite, ai Blu-Rayt ovat aluekoodittomia myös - mitä joku tuossa yllä sitten valitteli ettei ole.... Siinä olisi ainakin syy miksei aluekoodittomuudesta ole kuullut, jos molemmilla sama tilanne.

Tosin eipä tuolla aluekoodilla ole hirveästi merkitystä minulle.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Linkitys sanoi:
Weldomite, ai Blu-Rayt ovat aluekoodittomia myös - mitä joku tuossa yllä sitten valitteli ettei ole.... Siinä olisi ainakin syy miksei aluekoodittomuudesta ole kuullut, jos molemmilla sama tilanne.

Tosin eipä tuolla aluekoodilla ole hirveästi merkitystä minulle.

Kyllä niitä aluekoodittomia BD-leffojakin löytyy suhteellisen paljon.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Kyllä aluekoodittomia BD:tä on. Mutta tilanne saattaa muuttua kun Disney ja kumppanit haluavat aluekoodit. Mutta HD-DVD tulee olemaan aina aluekooditon. Ja sitä ihmiset eivät jostain kumman syystä ole tiedostaneet, mutta ovat sen, että BD:ltä löytyy aluekoodittomia :)
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Weldomite sanoi:
Kyllä aluekoodittomia BD:tä on. Mutta tilanne saattaa muuttua kun Disney ja kumppanit haluavat aluekoodit.
Tuskin Disneyllä siihen hirveesti sanottavaa on, kun itsekkin julkaisevat kaikki kataloogi elokuvansa aluekoodittomina. BDA on tainnut mainita että jos aluekoodeja käyttää niin kataloogi julkaisut suositellaan jättämään avoimiksi.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Since both formats launched in the spring of 2006, an estimated 4.98 million high-definition discs have been sold, including 3.01 million in Blu-ray and 1.97 million in HD DVD through the end of September, 2007.
However, those figures are dwarfed by the sales of regular DVDs. Combined, the two high-def disc formats accounted for only 2.5 % of overall disc sales during the first half of 2007. And although Blu-ray has sold more discs, the HD DVD group claims that the attach rate (the number of movies bought per player) is higher for HD DVD than for Blu-ray.

2.5% kokonaismyynneistä yhdistettynä. Taitaa mennä vielä vähän aikaa, että jompikumpi yleistyy edes lähelle DVD:tä.

Periaatteessa vain elokuvafirmat voivat ajaa HD-DVD:n suohon ja sittenkin on vastassa vielä DVD.
Nopeata ratkaisua ei taida olla olemassa. Aika jännää on muuten se, että Toshiba kuuluu HD-DVD leiriin ja Sony BD ja silti Toshiba osti Sonyn Cell-tehtaat. Siis jos oikein muistan.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Parempi alusta? Parempaa siinä on vaan se tila ja PCM äänet joista iloitsee sen kolme ihmistä sadasta.

New Linen julkaisema Shoot 'Em Up käyttää Blu-raylla parhaimmillaan yli 10mbps suurempaa bitratea kuin HD-DVD:llä on mahdollista. VC1 koodattuna.

Nyt näitä ei enää tarvitse enkoodata HD-DVD:n rajoituksien mukaan.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Weldomite sanoi:
Aika jännää on muuten se, että Toshiba kuuluu HD-DVD leiriin ja Sony BD ja silti Toshiba osti Sonyn Cell-tehtaat. Siis jos oikein muistan.

koska ne ei ajattele kuin monet fanit/fanaatikot etta ei voisi koskea toisen tekemaan tuotteeseen vain sen takia etta siina on tietty nimi paalla
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Varietyn mukaan Warnerin sisaryhtiö New Line tulee myös tukemaan Blu-rayta yksinoikeudella. Sama lienee odotettavissa Warnerin toisen sisaryhtiön, HBO:n (Band of Brothers, Sopranos, Oz jne) kanssa.

- Warner's move leaves only Paramount and Universal squarely in the HD DVD camp. Sony, Fox, Disney and Lionsgate all back Blu-ray. Warner sister company New Line confirmed it will shift allegiance to Blu-ray only as well.

---------
BD:n aluekoodeista:

Tämä on luonnollisesti iso miinus aktiivisemmalle / hintatietoiselle leffaharrastajalle, mutta näihin saattaa tulla myöhemmin muutoksia. Tällä hetkellä ainoastaan Warnerin BD-tarjontaa voi turvallisin mielin hankkia europyörittimiin (mukaanlukien PS3) vaikkapa esim. jenkkilän Amazonista.

Seuraavien julkaisijatahojen BD-aluekoodittomuus vaihtelee leffakohtaisesti: Sony, Buena Vista, Lionsgate, Disney (muitakin julkaisijatahoja löytyy, mutta tuossa muutama esimerkki)
Seuraavat eivät pyörähdä eurokoneissa eli ovat aluekoodilukittuja: Fox, MGM.

Aluekoodit voi tarkistaa muun muassa täältä.

Suomitekstityksiä löytyy joistakin levyistä, mutta näiden löytämiseen tarvitaan jo työtä. Seuraavista suomisubit löytyvät varmuudella: A Few Good Men, Harry Potter 2-4, The Patriot (Extended Cut) ja 2001: A Space Odyssey. Muitakin löytyy, mutta tuossa muutama esimerkki.

Tämän lisäksi kaikista BD-elokuvista ei löydy aina perustekstitystä englanniksi, mikä olisi asiallista nopsakkaa tai epäselvää dialogia sisältävien elokuvien kohdalla. Sen sijaan usein törmää pelkästään termiin "english SDH", joka tarkoittaa tekstitystä kuurotehostuksin DVD-elokuvien "hard of hearing" -tekstitysmallin mukaan. SDH-tekstitykset soveltuvat huonosti tavallista englantitekstitystä kaipaaville häiritsevien tehostetukitekstityksiensä vuoksi. Tällaisia elokuvia ovat muun muassa leffat 300 ja Troy. Lisää vastaavia julkaisuja löytyy tukuttain.

Ja kun tätä kuurotekstitystä ei puolestaan löydy jokaisesta BD-elokuvasta, niin joku voisi ihmetellä mitähän logiikkaa julkaisijatahojen BD:n tekstitysstandardit noudattavat? Tämä epämääräisyys tekstityksissä ja etenkään sekavat aluekoodikarusellit eivät palvele nyt eivätkä tulevaisuudessa ketään, joten tähän toivoisi enemmän maalaisjärkeä ja muutosta yhteneväisen käytännön suuntaan.

PS. Johan tuli pulputeltua.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

jryi sanoi:
Taisi olla toiseksi isoin. Kaikkein isoimman nimi alkaa S:llä ja se valmistaa myös pelikonsoleita.
:D



Ps3 Blu-Rayn menestyksen salaisuus?

Eikai se sitten ihan täysi floppi ollutkaan.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Taitaa olla sota kääntymässä lopullisesti Blu-Rayn puolelle. Kun Warnes Bros julkaisee vain blu rayta niin 70% merkittävistä julkaisuista tulee vain blu rayna. Harmi koska HD-DVD:t ovat huomattavasti kestävämpiä kuin BR. BR:n suojakerros on todella ohut. HD-DVD:t ovat myös halvempia, eikä niiden valmistuksessa tarvi uusia tuotantolinjoja kokonaan. En näe blu rayssä itse muuta hyvää kuin isompi tallennus kapasiteetti.
Mutta saa nähä miten käy, koska microsoft on HD-DVD:n puolella, niin voi olla että kohta monissa tietokoneissa on HD-DVD asemat, joka nostaisi niiden asemaa. Mutta jos merkittäviä julkaisuja ei tule enää HD-DVD muodossa niin ei sekään auta sitä voittoon.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Juustokahvi sanoi:
Taitaa olla sota kääntymässä lopullisesti Blu-Rayn puolelle. Kun Warnes Bros julkaisee vain blu rayta niin 70% merkittävistä julkaisuista tulee vain blu rayna. Harmi koska HD-DVD:t ovat huomattavasti kestävämpiä kuin BR. BR:n suojakerros on todella ohut.

Väärin. BD:n suojakerros on ohut, mutta todella kova. Naarmuja ei synny oikein millään.
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Mukava kuulla formaattisodan asetelmien selkiytymisestä. Sitä kaiken kattavaa Star Wars -pakettia odotellessa :)
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Nisupulla sanoi:
Mukava kuulla formaattisodan asetelmien selkiytymisestä. Sitä kaiken kattavaa Star Wars -pakettia odotellessa :)

Joo, täällä myös odotellaan myös kyseistä pakettia;) Onkos kenelläkään muuten tietoa että tuleeko matrix trilogy myös blu-raylle?
 
Vastaus: HD-DVD & Blu-ray

Nisupulla sanoi:
Sitä kaiken kattavaa Star Wars -pakettia odotellessa :)
episodit IV-VI löytyy sekä VHS- että DVD-versioina, episodit I-III vain DVD-painoksena,
joten kaikki yhdessä-pakettia odotellaan myös täällä. :)

suunta on oikea, ainakin näin PS3-omistajan silmin,
jos samaan hintaluokkaan pärähtäisi vielä laadukas hintatasoltaan PS3:n veroinen erillis-soitin,
niin PS3 pyhitettäisiin ainoastaan pelikäyttöön.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom