Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

HDMI-kuvanlaatu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja gabi1980
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: HDMI kuvanlaatu.

Ainakin omaan silmään melkein mikä tahansa peli näyttää paremmalta 720p:nä verrattuna 1080i:hin. Näin siis ps3:lla.

Miten ihmeessä tuo voi olla mahdollista? :S Enemmän pixeleitä==tarkempi kuva?
 
Vastaus: HDMI kuvanlaatu.

Miten ihmeessä tuo voi olla mahdollista? :S Enemmän pixeleitä==tarkempi kuva?
Periaatteessa 1080i-tilassa ei ole juuri sen enempää pikseleitä, koska kuva piirretään joka toinen juova kerrallaan. Ainakin teoriassa.

Käytännössä tuohon vaikuttavat enemmän ihan katsojan henk.koht. mieltymys, käytetty näyttölaite, pelin mahdollisesti käyttämä skaalaustapa jne. Ja koska useimpien pelien natiivitarkkuus on 720p, se selittänee tämän näkemyksen.
 
Vastaus: HDMI kuvanlaatu.

Miten ihmeessä tuo voi olla mahdollista? :S Enemmän pixeleitä==tarkempi kuva?

Riippuu ihan siitä kuinka käytetty televisio osaa skaalata eri kuvakokoja paneelin omalle resoluutiolle. Enenmmän pikaeleitä konsolilta lähtevässä kuvassa ei auta jos niiden skaalaaminen paneelin omaan pikselimäärään ontuu.

HD-Ready-telkkarit nyt ovat vähän erikosia noiden kuvatilojen kanssa kun noissa on useimmiten paneelin resoluutiona 1366x768 joka ei vastaa suoraan mitään noista teräväpiirtostandardeista, joten kuva joudutaan aina skaalaamaan. Jotkut televisiot skaalaavat 720p:n nätimmin tuohon paneelin tarkkuuteen, toiset taas saavat paremman kuvan aikaan 1080i:llä tai 1080p:llä.
 
Vastaus: HDMI-kuvanlaatu

Joskus oli sellainen ongelma HDMI kaapelin kanssa että se usein laittoi että uusi HDMI laite löydetty. No kaapeli oli 3 m pitkä joten vaihdoin sen 1 m pitkään kaapeliin joka on häiriö suojattu yms. Ja nyt ei ole tullut mitään vastaavaa. Ja kuva on hyvä laatuista.
 
Vastaus: HDMI-kuvanlaatu

Itselläni samsung 32 HD ready telkku ja eilen hommasin HDMI kaapelin ps3 ja telkkarin väliin....

kaapelin kytkemisen jälkeen laite kysyi että otetaanko käyttöön optimaaliset asetukset
1080p resoa käyttöön, otin ne ja muuten kyllä pelittää mainiosti kuva on hyvä ja kirkas,
mutta ongelmana on että valikon tekstit nyt liian pienet saako näitä jostain säädettyä?

vai täytyykö PS3:n näyttöasetuksista ruksia myös minun sekä 720p että 1080p tai ottaa käyttöön vain tuo 720p....(ja mistähän valikosta ne saa valittua?)
myös netti selaimessa tekstit pienentyi samalla..Myös pelien valikoissa tekstit turhan pieniä.

Lisätään tähän vielä, että sulla on tosiaan 32" telkkari, jossa 720p ja 1080p kuvan ero on todella, todella pieni. Lisäksi mainitset, ettei telkkari ole FullHD vaan HD Ready. Tästä voisi tehdä myös päätelmän, että televisio on tarkoitettukin tuolle 720p kuvalle. Lisäksi useimmat pelit näyttävät parhailta NATIIVIresoluutiollaan, joka on siis se resoluutio, mikä pelissä on kun sitä ei skaalailla mitenkään. Suurin osa peleistä nykyään ps3:llakin on juuri 720p tarkoitettu ja vain harvat OIKEASTI näyttävät paremmilta 1080p. Tsekkaa aina pelikotelosta mitä resoluutioita siinä tarjotaan ja googleta pelin natiivireso asianmukaisilta nettisivuilta ni saat parhaan pelikokemuksen.

Mitä tulee itse hdmi piuhaan niin sen hienoin ominaisuus on se, että se päästää datan hyvin läpi, toimii nopeasti, virheettömästi oikein aina, kunhan sinulla on asetukset kunnossa molemmissa päässä - ps3, tv ja/tai vahvistin.
 
Ylös Bottom