Hearthstone: Heroes of Warcraft

Bandicoot

Well-Known Member
Nimi: Hearthstone: Heroes of Warcraft
Alusta: PC, OS X, iOS, Android (hieno olisi kyllä nähdä myös PS4:lla)
Kehittäjä ja julkaisija: Blizzard Entertainment
Pelityyppi: Digitaalinen keräilykorttipeli
Julkaisu: nyt
Lisätiedot: http://eu.battle.net/hearthstone/en/

Traileri:

[video=youtube_share;QdXl3QtutQI]http://youtu.be/QdXl3QtutQI[/video]

Hyvin mielenkiintoinen ja koukuttava tuttavuus. Peli on ollut viime kesästä lähtien suljetussa betassa ja nyt portit aukenivat kaikille. Betan jälkeen keväällä pelistä julkaistaan maksullinen versio sekä PC- että mobiilialustoille.
EDIT: julkaistaan free2play versiot, joissa voi tehdä mikromaksuja.
Pelikuvaa:

[video=youtube_share;A7DAacEZ7zs]http://youtu.be/A7DAacEZ7zs[/video]
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

draev

New Member
Vastaus: Hearthstone: Heroes of Warcraft (beta)

Hyvin mielenkiintoinen ja koukuttava tuttavuus. Peli on ollut viime kesästä lähtien suljetussa betassa ja nyt portit aukenivat kaikille. Betan jälkeen keväällä pelistä julkaistaan maksullinen versio sekä PC- että mobiilialustoille.
Lähde? PC-versio on kylläkin free to play betankin jälkeen, kännykkäversioista ei tietoa kun ne ei kiinnosta.

Pelihän on helvetin hyvä, sen perusteella mitä olen silloin tällöin pelaillut.
 

Jarnis

New Member
Vastaus: Hearthstone: Heroes of Warcraft (beta)

Ihan kelpo kevytkortinläiskintä. Ei pärjää Magic: The Gatheringille mekaniikoissa ja syvyydessä, mutta toisaalta pelit pysyvät lyhyinä ja nopeatempoisina.

Peliä harkitsevalle tässä lyhyt "opas" siihen miten homma toimii ja kuinka "free" tämä on pelata.

Hearthstone on TEORIASSA pelattavissa täysin ilmaiseksi, mutta rakennetuilla pakoilla tulee lättyyn pitkään ja hartaasti ellei hanki korttipakkoja pinoittain. Tällä hetkellä ainoa tapa tehdä kultaa joilla ostaa noita buustereita ja arena-entryjä on käytännössä pelata arenaa todella korkealla voittoprosentilla. Joka on sitten ns. haastavampi juttu. Käytännössä pitäisi jatkuvasti vetää 7-3 tai paremmalla recordilla, tai sitten on kalasteltava lisäkulta päivittäin tippuvista questeista tyyliin "40g jos voitat 2 peliä herolla X tai Y".

Hearthstonessa TEORIASSA voit craftata puutuvat kortit ja näin tarkasti hankkia juuri ne laput mitä tarvitset, mutta ongelmana tässä on huono suhde.

Eli dustit menevät näin;

Rarity
Craftaus
Dustia dissauksesta
Common
40
5
Rare
100
20
Epic
400
100
Legendary
1600
400

Eli millä tahansa raritylevelillä craftaaminen on Todella Huono Diili, joten efektinä on "älä craftaa ennen kuin sinulta uupuu vain muutama hassu kortti koska muuten maksat 8x hinnan kortista josta sitten seuraavan korttipaketin jälkeen tulee huonolla tsäkällä duplikaatti" (ja tietty "älä missään tapauksessa craftaa common-kortteja, niitä tulee kuitenkin ovista ja ikkunoista ja kaikki menevät dissiin hyvin pian").

Koska kortteja ei voi vaihdella (tämä on "collectible card game" eikä "trading card game" :wink: ) ei duplikaateilla tee yhtään mitään muuta kuin dissaa pois.

...joten tämän matematiikan lopputulos on se, että jos haluat rakentaa kilpailukykyisiä pakkoja ranked playhin, on boostereita käytännössä pakko ostaa. Sanoisin että semmoinen 120-200 boosteria eli 135e - 225e pitäisi upottaa että korttikokoelma on sen kokoinen että siitä voi rakentaa melko vapaasti constructed-pakkoja (ja loput on sitten dustattu ja käytetty puuttuvien legendary-korttien saalistamiseen tärkeysjärjestyksessä.

Jos pelaat puhtaasti ilmaisena, edes tuon 120 paketin "grindaaminen" maksamatta mitään on melkoinen savotta vaikka pelaisit tajuttoman hyvin. Oletetaan että vedät jokaisen arenan 12-2 - saat tällöin vähintän yhden korttipaketin ja 225-400 kultaa käyttäen 150 kultaa arenaan osallistumiseen. Eli pari 12 voiton arena nettoaa maksimissaan 8 pakettia. Ja ei, et ole vetämässä jatkuvasti 12 voittoa. Jos voittoja on vähemmän kuin 4, voi tulla takkiin - eli 150 kullalla saatkin vain sen yhden korttipaketin ja alle 50 kultaa ja diili oli huonompi kuin suoraan paketin ostaminen kullalla. Ja ennen kuin joku korjaa, kyllä 12 voitolla voi joskus saada 2 pakettia, mutta todennäköisyys on ~2% luokkaa, joten jätin sen tässä laskuista pois. En myöskään laskenut dustille ja irtokorteille joita joskus tippuu palkintoina mitään arvoa. Ne ovat vähän semmoista ylimääräistä kuorrutusta.

Kyllä, pelissä on pakkoja millä constructedia voi pelata ilman epiccejä ja legendaryjä (aiheesta oli juuri tuossa yksi tarina jossa jamppa kokeeksi veti itsensä ladderissa legendary-tasolle käyttämättä penniäkään oikeaa rahaa) mutta kuten niin usein F2P peleissä, pelaat tällöin vasen käsi sidottuna selän taakse ja käytettävissä olevat pakkatyypit ovat kovin rajoittuneita.

Toistaiseksi ranked playsta rakennetulla pakalla ei saa _yhtikäs mitään_ muuta kuin rankkia. On todennäköistä että jossain vaiheessa rakennetulla pakalla pelaamisestakin alkaa jotenkin saamaan saalista - kenties tulee jotain turnausjonoja arenan tyyliin - mutta näissä on ihan varmasti myös sitten osallistumismaksua kullalla.

Eli yhteenvetona; Ei ihan niin sikariisto pay-to-win kuin jotkut pahimmat mobiilipeliviritykset, mutta realistinen hinta pelille on pitkälti yli 100 euroa jos haluaa reippaasti valinnanvaraa pakanrakennukseen. Vähän tyyristä kortinlätkimisestä.

Menettelee kuitenkin semmoisena "pelaanpa yhden arenan parin-kolmen päivän välein kustantaen sen päivittäisillä questeilla ja arenan saalisgoldeilla ja hitaasti keräilen kortteja"-pelinä. Siinä mielessä oikeastaan oikein hyvä - päivässä ei oikein pysty pelaamaan kuin 10-15 matsia ennen kuin tilanne on se että päivän questit ja arena on pelattu ja ei ole kultaa uuteen arenaan ennen seuraavaa daily questia. Tietty HC grindaajat voivat jatkaa rakennetulla pakalla (10 kultaa per kolme voittoa, maksimissaan 100 kultaa per päivä) mutta rajoitetulla korttivalikoimalla voi olla kivistä kaapia voittoja. Kaipa teoriassa alemmilla rankeilla muillakin on vastaavat jämäpakat että jos ei rankingille pistä mitään painoa niin kaipa se menee... :)
 

Jarnis

New Member
Vastaus: Hearthstone: Heroes of Warcraft (beta)

Niin joo ja jos/kun tämä peli alkaa "painaa rahaa" blizzardille, voitte olla varma että se portataan konsoleillekin melko nopeaan tahtiin. Teknisesti homma on varsin triviaali juttu koska peli on periaatteessa iPad-tasoa teknisiltä vaatimuksiltaan. Tekevät nyt vain ensin valmiiksi PC/iPad-puolella ennen porttausta.
 

Bandicoot

Well-Known Member
Vastaus: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Ja niin on Hearthstone nähnyt päivänvalon myös iPadilla.
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Tämä peli on mennyt täysin tutkan ohi mutta mitä pikaisesti kokeilin vaikutti kyllä suosionsa väärtiltä.

Konsoleille noita vastaavia ei kauheasti löydy, mulla on eye of judgment ja uncharted card game joista kumpikin jäi kuriositeetiksi. MtG löytyy konsoleille toki kans. Ps4 versio kiinnostaisi vitasta puhumattakaan, nyt pelaan ipadilla.

Ei passaa liikaa innostua hearthstonesta. Selkeästi erittäin koukuttava peli. :p
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Larambo

New Member
Vastaus: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Joo, koukuttava on.Terveisin, joka päivä Joulusta lähtien pelannut. :D
 

biokka

Member
Vastaus: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Suosittelen peliä kovasti, loistavaa viihdettä. Pelannut betasta asti. Legendaryja noin 10 kpl kokoilmassa.
 

Isaarou

Moderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Ketjun viimeisimmästä viestistä on ehtinytkin kulua jo kohtalaisesti aikaa, ja tässä välissä peliin on lisätty 31 uutta korttia sisältänyt seikkailu sekä viikoittain uudet säännöt saava pelimuoto.

Tulevana maanantaina sitten julkaistaan toinen täysikokoinen lisäosa: The Grand Tournament. Innollahan sitä jo odottaakin, että pääsee 132:lla uudella kortilla leikkimään. Ranked-pelimuodossa korkeamman tason saavuttamiseen on myös annettu paljon kaivattua lisämotivaatiota, sillä jatkossa pelaaja palkitaan aina jokaisen kuukauden lopussa korkeimman kauden aikana saavutetun tason perusteella.
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Vastaus: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Täytyy myöntää että tää peli vei tehokkasti mukanaan. Mutta sitten iski kyllästymien, pakkojen suunnittelu tyssäsi ja pelaaaminen on kesän aikana rajusti harventunut.

Loistava peli mutta muitakin löytyy.
 

ruusteri

Member
Vastaus: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Onhan tätä open betasta lähtien tullut hakattua suht aktiivisesti. Arenaa suurimmaksi osaksi, mutta rankediakin pikku hiljaa alkanut pelaamaan. Patron Warrior nerffiä odotellessa... :)
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Vieläkö Hearthstonen pelaajia löytyy tältä foorumilta. Voisi sen verran kaveerata että saisi tuon daily questin, minkä edellytyksenä on watch a friend win.

Kiinnostuneita? Laittakaa battletag info vaikka privaviestinä.
 
Ylös Bottom