Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Heavy Rain

Vastaus: Heavy Rain

Tuli hankittua muutama päivä sitten tämä peli, ja alku imaisi upeasti mukaansa. Törmäsin kuitenkin äkkiä ongelmaan: en pääse enää etenemään. Kappaleessa "Welcome Norman", jossa Normanille esitellään hänen työhuoneensa, jään jumiin kohtaan, missä olen juuri siirtänyt työpöydän seinää vasten, ja seuraavaksi pitäisi istuutua lukemaan tapauskansioita. Tuoliin pitäisi ilmestyä nuoli jolla äijän saa istuutumaan, mutta sitä ei vain näy. Tässä kohtaa myös Pleikkari alkaa raksuttaa levyä hartaasti, ja jos esim. yrittää siirtyä takaisin pelivalikkoon, koko roska tilttaa. Onkohan levyssä vikaa? Olen aloittanut koko kappaleen alusta muutamaan kertaan, mutta aina sama juttu - myös lataustauot yhtäkkiä venähtävät minuuttien mittaisiksi. Konsoli on muutaman kuukauden vanha, pelin ostin uutena. Muiden pelien kanssa ei ole ollut ongelmia. Onko kukaan törmännyt vastaavaan? Levy näyttää kuitenkin päällisin puolin aivan virheettömältä. Tympii todella paljon, sillä tunnelma teoksessa on upea, ja tarina liikuttaa.
 
Kuulostaa bugilta, joita pelissä on todettu löytyvän harmittavan paljon. Kokeile palata muutama chapteri taaksepäin ja edetä ongelmakohtaan. Ehkä toimii, ehkä ei...
 
Vastaus: Heavy Rain

Kuulostaa bugilta, joita pelissä on todettu löytyvän harmittavan paljon. Kokeile palata muutama chapteri taaksepäin ja edetä ongelmakohtaan. Ehkä toimii, ehkä ei...

Poistin pelin ja asensin uudelleen, rupesi toimimaan. Nyt on peli vedetty läpi, eikä onneksi uusia bugeja tullut vastaan, mitä nyt välillä pientä pätkimistä muutamassa kohtaa. Tunneskaalaltaan huikea kokemus, tosin ei täyden kympin teos kuitenkaan. Mietin, olisiko pelistä tullut vielä parempi jos tekijätiimi olisi keskittynyt kunnolla yhteen yhtenäiseen juoneen sen sijasta, että nyt valinnat vaikuttavat todella radikaalistikin tarinan kulkuun ja etenkin lopetukseen. Ehkä päähenkilöistä olisi pystynyt hiomaan entistäkin parempia tällä tavoin. No, ainakin läpipeluuarvoa on runsaasti, ja pelailinkin jo muutamia lukuja uudelleen.

Nyt Heavy Rainin, Shadow Of The Colossus HD:n (ICO on vielä kesken, pelasin sen jo muutaman kerran läpi Playstation 2:lla), MGS4:n ja Journeyn jälkeen on pelailun alla Uncharted 2. Ovat nämä Pleikka 3:n yksinoikeuspelit aika uskomatonta kamaa. Onneksi tuli näihinkin tutustuttua. :)
 
Vastaus: Heavy Rain

David Cage saatu taas kameran eteen esittelemään Heavy Rainin jälkeistä projektiaan.

[video=youtube;3iO7rVhY86A]http://www.youtube.com/watch?v=3iO7rVhY86A[/video]
 
Vastaus: Heavy Rain

En ollutkaan kahteen vuoteen koskenut tähän peliin, mutta eilen tuli sellainen olo, että nyt olisi jo viimein aika hankkia viimeiset trophyt. Niitä puuttui kaksi: Kamikaze eli
väärään suuntaan ajaminen täydellisesti
sekä kaikkien loppujen näkeminen. Rupesin ohjeiden mukaisesti ensin tekemään kaikki loput ja alkoi aika kovasti tökkiä kolmannen kerran kohdalla pelata samoja kohtia läpi, hehe. Tänään viimeisiä loppuja hakiessa tuli sentään hyvä fiilis, koska sain ihan uuttakin pelattavaa eli

isäukko oli vankilassa, Jayden luovutti etsintöjen kanssa ja Madison oli ainoa, joka selvisi varastolle ja pelasti pojan. Scott tuli paikalle ja alkoi takaa-ajo, mikä olikin se kokonaan uusi kokemus.

Kamikaze:
Autolla ajoa olin kokeillut ennenkin, mutta aina sain kolautettua auton siinä yhdessä kohtaa, jossa ollaan tunnelissa ja poliisiautot tunkee viereen saaden minut epäonnistumaan. Tällä kertaa kokeilin suoraan helpoimmalla ja pääsin ensimmäisellä kerralla läpi. Suoraan ohjeiden mukaan tämäkin.

Platinumi on nyt hankittu ja nyt voi varmaan jättää pelin taas hyllyyn muutamaksi vuodeksi :D
 
Vastaus: Heavy Rain

Aivan upea peli, pelasin sen tuossa kesän alussa läpi ja se jätti vain lämpimiä muistoja. Sen pohjalta olen puoliaktiivisesti yrittänyt paikallistaa myös tekijöiden Fahrenheit-peliä PS2:lle, mutta ei ole vielä tippunut käsiin. Heavy Rain on jotain aivan muuta kun massojen suosimat putkiräiskyttelyt, sitä voi suositella kaikille hyvästä tarinasta kiinnostuneille. Tuosta tekee poikkeuksellisen myös se, että vierestäkatsoja pystyy nauttimaan pelistä melkein yhtä paljon kuin itse pelaajakin. Tuskin maltan tuota Beyondia odottaa.
 
Vastaus: Heavy Rain

Quantic Dream rekisteröitynyt osoitteen singularityps4.com. Ehkä Kara herää kuitenkin eloon ja tulemme kokemaan jälleen kerran vahvan tunnemyrskyn. Tällä kertaa ihmisen ja koneen välisen rajan häilyessä näkymättömiin. Pleikkari Nelosella.

"Singularity" is a rather curious and possibly revealing title. David Cage acknowledged futurist Ray Kurzweil's recent book The Singularity is Near as a chief influence on Quantic Dream's "Kara" tech demo, and Kurzweil's exploration of the synthesis of man and artificial machine is very much up the wheelhouse of what Cage likes to focus on in his games. When asked in an interview about whether he would elaborate on Kara's themes and milieu in a future game, Cage delivered a rather evasive non-answer. And Cage's games do sometimes have titles that are rather on the nose.

Lähde: http://kotaku.com/5977750/quantic-d...ecrets?tag=Superannuation.s-Assorted-Scoopery


[video=youtube_share;lhoYLp8CtXI]http://youtu.be/lhoYLp8CtXI[/video]
 
Vastaus: Heavy Rain

Hommasin tämän maanantaina ja pienissä osissa pelasin pelin läpi, vaikka vaikeaa se tuppasi olemaan. Aina teki mieli pelata lisää. Pakko sanoa, että onneksi tuli tämäkin viimein hommattua, sillä aivan mahtava pelihän tämä on. Vaikeita valintoja lyötiin eteen monessa eri tilanteessa ja pari kertaa teki mieli valinnan jälkeen ladata peli uudelleen ja valita toisin. En kuitenkaan koskaan näin tehnyt, hyvä niin. Lopusta spoileria (ÄLÄ LUE JOS ET OLE PELIÄ LÄPÄISSYT, äläkä välttämättä sittenkään):

Aika puskista tuli lopulta tämä Origami-Murhaaja. Madisonin saatua nimi selvillä tältä Ann Sheppardilta olin varma, että Ethan on se murhaaja. No eipä ollut. Lopussa tapatin Laurenin, koska potkin auton ikkunan säpäleiksi ennen kuin autoin Laurenia... Myös superagentti Norman sai lopussa surmansa ryssittyäni muutaman näppäimen oikea-aikaisen painalluksen. Lopun jälkeen nämä viimeiset "mitä hahmoille kuuluu nykyään" -pätkät olivat mainioita. Varsinkin Madisonin ja Carter Blaken.

Upea peli ja pakko kai sitä on toistamiseen kohta aloitettava.
 
Vastaus: Heavy Rain

Tänään tuli hommattua kyseinen peli 20€:llä ja aloitin heti pelaamisen ja nyt kun kirjoitan tätä, niin olen aivan myyty!
Tekee mieli pelata koko ajan lisää ja lisää.
 
Vastaus: Heavy Rain

Sama fiilis oli minullakin aluksi. Kun oli pelannut yli viisi tuntia niin alkoi toivoa, että voisi edes kaapin oven avata ilman jotain hemmetin tatin vetkuttelua. Tarina oli ok, mutta nuo jatkuvat qte hommat kyllä alkoi kypsyttämään sen viiden tunnin jälkeen aika rankasti.
 
Vastaus: Heavy Rain

Quantic Dreamin operatiivinen johtaja valoitti Heavy Rainin budjettia sekä pelin tuottamaa rahallista menestystä.

Quantic Dream's Guillaume de Fondaumiere revealed to a Digital Dragons audience in Poland today that PlayStation 3 exclusive Heavy Rain cost just €16.7 million to make - even with all those emotional polygons stuffed in.

With Sony's marketing and distribution on top, the total spend looked something like €40 million. But, Fondaumiere said, "Sony earned more than €100 million with this game. It's very profitable."
- Heavy Rain cost €16.7 million to make and made Sony "more than €100 million"
 
Vastaus: Heavy Rain

Palauttaa uskoa ihmiskuntaan. Tämä on myynyt ilmeisesti 'vain' reilut pari miljoonaa. Pistää myös ihmettelemään joidenkin AAA-pelien budjetteja, kerran reilut 3 miljoonaakin voi olla paha pettymys.

Onko kukaan muuten pelannut montaa kertaa peliä läpi? Kun alkaa olla läpäisystä ihan reilusti aikaa, alkaa tässä miettimään josko pistäisi tämän taasen tulille. Yleensä en pelejä toista kertaa pelaa, mutta tämä peli oli sen verran poikkeuksellinen. Antaako peli riittävästi aihetta pelata toisenkin kerran?
 
Vastaus: Heavy Rain

Kopsaan tähän omat kokemukseni toiselta foorumilta parin vuoden takaa:

Heavy Rain on ailahteleva paketti, mutta kokonaisuutena koukuttava. Ongelmat ovat raivostuttavan ärsyttäviä, mutta silti peliä jatkaa eteenpäin helposti liiankin pitkään. Nopeasti mieleen tulevat plussat ja miinukset:


+Juoni on kliseisyydestään huolimatta hyvä.
+Samoin yleisilme hahmoja myöten, hahmot ovat juuri sitä Hollywood-kamaa mutta eivät pahimmasta päästä
+Muutamia erittäin hienoja kohtauksia!
+Tunnelma parhaimmillaan uskomattoman hyvä, ilmapiirin tiivistyessä pelaaja oikeasti joutuu olemaan tekojensa ja valintojensa kanssa tarkkana

-Omaperäisyyttä olisi saanut olla vielä enemmän, c'moon liian moni asia muistutti jostain elokuvasta (jigsawmaisuus, sateen määrän mainitseminen, parikin Kubrick-lainausta/tribuuttia)
-Pelattavuuden järkyttävä kankeus vähän väliä
-Uskomattoman kamala epilogi
-Pahimpana "sinun on tehtävä valintoja"-jaarittelun ajoittainen surkea epäonnistuminen, traagisimpana esimerkkinä
pelin loppu. Ethan kuoli, koska mokasin yhden quick time eventin, jolla Madison olisi tehnyt jotain absurdia, karauttanut moottoripyörällä pelastukseen tai muuta järjetöntä. Joka tapauksessa sain pelastettua poikani ja olisin halunnut ohjata pelihahmon ulkona odottavan poliisisaattueen eteen ja nostaa kädet ylös antautumisen merkiksi. Sen sijaan peli pakottaa minut katsomaan kuinka Ethan urpoilee ja poliisit ampuvat hänet kuoliaaksi. TÄMÄ EI OLE VALITSEMISTA
.Vastaavia tapahtumia oli useampiakin,
esimerkiksi hehkutetusta sormenleikkauskohdasta meni maku kokonaan kun valmistauduin erittäin hyvin ja päätin toimivani seuraavasti: Kapula suuhun, kirveellä sormi irti, voivottelun jälkeen poltan hehkuvalla rautakangella käden umpeen ja desifioin sen viinalla ja vedän vielä särkylääkkeet. Mutta EI. Ethan tietenkin hajoaa sormen silpomisen jälkeen, enkä saa enää tehtyä noita operaatioita jälkikäteen, koska menen väärään kohtaan ja Ethan vahingossa ottaa pöydän alta saatavan vinkin. Kaikki etukäteen tehty aivotyö ja valmistautuminen oli täysin turhaa yhden pikkujutun takia.
Valintasi eivät aina merkkaa mitään jollet pelaa pelin säännöillä. Siihen nähden että loppuratkaisun pitäisi olla täysin sinun aikaansaannostasi tämä on suuri miinus.

Kaikkiaan peli oli hyvä kokemus ja helposti PS3:n top 10:ssä (huom. vuonna 2010, no voi se ehkä juuri ja juuri olla vieläkin). Ne etukäteen paljon hehkutetut grafiikat eivät muuten tehneet suurta vaikutusta, Uncharted 2 syövyttänyt silmät näköjään, mutta olihan tämä audiovisuaalisestikin kelpo teos. Uusiksi en missään nimessä jaksa pelata. Arvosanaks sellanen 82/100.
 
Vastaus: Heavy Rain

Antaako peli riittävästi aihetta pelata toisenkin kerran?
Mielestäni kyllä. Pelasin toisen kerran läpi Move-ohjauksella, ja jo pelkästään se teki kokemuksesta erilaisen. Ja kun tietoisesti tein erilaisia valintoja, näin muutamia kohtauksia, joita en ensimmäisellä kerralla nähnyt lainkaan. Suuret linjat on joka kerta toki samat, mutta varsinkin jos tarkoituksella vaikkapa tapattaa päähahmoja kesken kaiken, muuttuu tarinan yksityiskohdat aika lailla.
 
Vastaus: Heavy Rain

Suuret linjat on joka kerta toki samat, mutta varsinkin jos tarkoituksella vaikkapa tapattaa päähahmoja kesken kaiken, muuttuu tarinan yksityiskohdat aika lailla.
Juuri tätä meinasin, sillä läpipeluukerrallani kaikki hahmot taisivat päästä loppuun asti. Pitänee pistää sanoista teoiksi. Myös Move on mielenkiintoinen idea, mikäli tuo ei hirveä investointi nykyään olisi. Saisi ehkä esim Daturaan enemmän sujuvuutta.
 
Vastaus: Heavy Rain

Onko kukaan muuten pelannut montaa kertaa peliä läpi?

Itse on pitänyt monta kertaa, mutta aina on jotain muuta tullut väliin. Nyt kuitenkin suosittelin peliä eräälle sukulaispojalle joka pelasikin pelin pienessä hurmiossa läpi. Kun vähän seurasin pelaamista niin tajusin että nyt useamman vuoden jälkeen kaikkea ei todellakaan enää muista, joten tavallaan voisi pelata pelin toisen(kin) kerran ihan ilman trophy-listojen ja vinkkien katsomista. Veikkaan että moni tekee sen "virheen" että pelaa toisen kerran pelin ohjeiden kera heti perään ja tappaa sitten sen viimeisenkin yllätysmomentin pelistä. Sitten platinan hankittuaan on jo niin takki tyhjä itse peliä että siitä saattaa tulla jotain negatiivisiakin viboja.

Ja senkin huomasin että nyt itse isänä tietyt kohdat pelissä tuntuivat (jopa sivustakatsojana) entistä vaikuttavammilta. Hieno ja tunnelmallinen peli - ainakin jos sille osaa ja malttaa antaa aikaa. Kiireessä ei synny kun kuspäisiä Heavy Rainin pelaajia. :D
 
Ylös Bottom