Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Horizon Forbidden West



Meitsi yrittää nähää jotain eroa PS5->PS4PRO->PS4 välillä.

Näytä liitetiedosto 8229

Joo ohan siinä jossain ihan huomattaviakin eroja ym jne, mut ku sitä pellaa ja ihastelloo nii ei siinä nyt jää kattelee et onko puussa enemmän karvoja kun toisessa vähemmän karvoja. Molemmat versiot näyttää jokatapauksessa hyviltä.

Monesti muutenkin harvemmin pelaajat nyt suurennuslasin kanssa möllöttää jotain puun lehtiä kun mennään vaan.

Varmaan se suurin ero on siinä 60fps PS5 eduksi. Jos PS4 ja PS5 versiot menisi molemmat 30fps niin tuskin sitä eroa pelatessa ilman suurennuslasia huomaisi.

Ainakin luulisin että harva tätä 30fps tilassa PS5 pelailee.
 
Viimeksi muokattu:
Mä pelailen ainakin mielelläni 30fps tilassa tätä PS5:lla. Ei ole häirinnyt yhtään vähemmät fps:t. Onpahan muuten hyvä peli. Tuli eilen pelailtua viitisen tuntia ja löydettyä monta hienoa ja mielenkiintoista paikkaa. Kova halu myös pelata, mitä harvemmat pelit viime aikoina on saaneet aikaan.
 
Ekat 3 on tuntia ovat olleet jo oikein hyvää viihdettä, vaikken ekan osan suuri fani ollutkaan. Etenkin grafiikat ja äänet ovat tehneet vaikutuksen. Myös välivideoiden animointi ja näyttely on todella hyvännäköistä ja kuuloista sekä sulavaa.

Odotan jo että pääsee sukellushommiin ja noihin eri biomeihin muutenkin tutustumaan. Vielä jos tehtäväsuunnittelu ja sidequestit ovat tosiaan parantuneet ensimmäisestä niin kyllä tässä todella hyvästä pelistä puhutaan. Toivottavasti mielenkiinto jaksaa pysyä yllä, alku on kyllä lupaava. Introkin oli mielestäni hyvin tehty eikä lainkaan tylsä. Hyvä oli vähän kerrata asioita kun liki 5 vuotta on edellisen pelaamisesta.

Pelaan LG Oledilla PS5:llä performance-moodissa. Kerrankin jopa minä huomaan pienen eron quality-tilan eduksi, mutta kun on 60fps jo ehtinyt tottua niin tuo 30 tuntuu liki aivan pelikelvottomalta tökkimiseltä. Ruudunpäivityksen sulavuus tekee omissa silmissä grafiikoistakin omalla tavallaan näyttävämpiä vaikka terävyys hieman kärsiikin. Liikkeessähän tätä suurin osa ajasta katsellaan. Ei ollut tämänkään pelin kohdalla vaikea valinta muutamien testien jälkeen kummalla jatkaa. Äärimmäisen hienon näköinen myös 60fps-tilassa.
 
Yllättävän suuri ero 1800p bc vs 4K tilassa, 1800p heinikko ja puut värisevät ikävästi, olisi luullut että vaikkapa MSAA olisi ollut varaa, muuta ilmeisesti ei. Eipä tuo ero kuitenkaan niin iso ole että 30fps alkaisin tätä pelaamaan. Yllättävän pitkä alku tässä pelissä, pelikello näyttää 5h ja tuntuu että nyt vasta päästiin kunnolla asiaan, eipä siinä, ihan viihdyttävää ollut.
 
Nopeasti kerkesin eilen kokeilla ennenkuin piti lähteä soittelemaan rumpuja "paikallisen" baarin hautajaisiin ja tänään jatkuu matka kiellettyyn länteen. Tutoriaali on mun mielestä hyvin toteutettu tässä. Kivaa matkan tekoa kaverin kanssa ihan kuin missä tahansa muussa pelissä normi tehtävä. Ei tunnu työläältä. Mutta on tää guerrilla kyllä kova firma, ei siitä pääse mihinkään. Ekassa pelissä heikko-osa alue oli miten vesi on tehty.

Everything about the water in this game. Its become my number 1 favourite videogame water
- Rob (PlayStation Access)

Will it live up to our "techspectations"? After spending countles of hours with the game, I can report our expectations have actually been exceeded
- Digital foundry
 
Viimeksi muokattu:
Ekalle nuotiolle päästy. Pelikellossa 2 tuntia 20 minuuttia. Erittäin hyvä kertaus ja pohjustus tarinalle. Tutoriaali ei tuntunut työläältä kuten jotkut ovat ilmaisseet. Peli tuntuu parantaneen kaikilla osa-alueilla.
Ei tutoriaali ainakaan minullekaan työläältä sinänsä tuntunut. Vaan ainoastaan kovin rajatulta ja tylsältä sekä aivan liian pitkältä juuri siksi, että oli vain putkessa juoksua missä ei oikeastaan mitään mielenkiintoista tapahtunut missään vaiheessa.

Ja sen ykkösessä tapahtuneen tarinan olisi kyllä voinut kerrata muutaman minuutin videolla tällaisen aivan turhan pakotetun kahden ja puolen tunnin putkijuoksun sijasta. Tai sitten olisi annettu se vaihtoehto pelata tutoriaali läpi tai aloittaa suoraviivaisesti siitä aidosta avoimen maailman osuudesta.
 
Viimeksi muokattu:
Varmaan se suurin ero on siinä 60fps PS5 eduksi. Jos PS4 ja PS5 versiot menisi molemmat 30fps niin tuskin sitä eroa pelatessa ilman suurennuslasia huomaisi.

Ainakin luulisin että harva tätä 30fps tilassa PS5 pelailee.
Tätä kyllä mielellään pelailee 30fps 4k resolla kun toi perfmode näyttää iha hirveeltä. 30fps toiminut itelle hyvin tässä 10h pelitunnin aikana, vaikka usein pelaan 60fps jos mahollista..
 
Tätä kyllä mielellään pelailee 30fps 4k resolla kun toi perfmode näyttää iha hirveeltä. 30fps toiminut itelle hyvin tässä 10h pelitunnin aikana, vaikka usein pelaan 60fps jos mahollista..
Täytyy olla kyllä tästä täysin eri mieltä. Näyttää kyllä erittäin hyvältä kun pelaa 60 fps. Vastaavasti tökki varsin pahasti omaan silmääni pelata ensin sillä 30 fps asetuksella. Ei ollut mitään jakoa sillä jatkaa, kun ei nyt näyttänyt muutenkaan kovin paljoa paremmalta tuon resoluutionkaan osalta. Grafiikan tarkkuus nyt ei muutenkaan ole minulle kovin tärkeä asia näillä nykyajan pelilaitteilla.

Vastaavasti 30 fps kyllä menettelee, jos parempaa ei ole saatavilla. Mutta jos 60 fps on saatavilla, niin kyllä nykyään pelaan aina sillä mieluummin, vaikka resoluutio onkin sitten alhaisempi.
 
No niin tuli ostettua ja laitettua lataukseen. Vähän illemmalla voin sit myös jakaa ensi fiiliksiä. Aika pitkään mietin ostanko tätä vielä, varsinkin kun Elden Ring tulee myös kohta, mutta tässä nyt näyttää lähiviikkoina olevan tavallista enemmän aikaa pelailla niin en sit viitsinyt alkaa pihistelemään. Ykkönen jäi aikanaan kesken (sillai kun moni muukin peli) ja täytyy varmaan joku story recap katsella.
 
Tätä kyllä mielellään pelailee 30fps 4k resolla kun toi perfmode näyttää iha hirveeltä. 30fps toiminut itelle hyvin tässä 10h pelitunnin aikana, vaikka usein pelaan 60fps jos mahollista..
60fps näyttää hirveältä? Laitteisssa oltava jotain vikaa, omaan silmään ehkä parhaimman näköinen koskaan pelaamani peli perfmodessa. Ainakin TOP 3. 30fps taas on sellaista diashowta että alkaa päätä särkemään eikä tähtäämisestäkään tahdo tulla mitään. :D
 
Itsellä on nyt 20h pelikellossa :), ja prosentit näyttää 10.53% täytyy sanoa että on tämä vain valtava peli :), kaiken olen tehnyt mitä on tullut vastaan ja olen nauttinut tuosta sidecontentista/oheistekemisestä erittäin paljon, eilen lähdin vasta sitten sinne ns isolle kirkolle/Forbidden westille, mutta täytyy myöskin sanoa että peli kannustaa siihen, että teet noita sideaktiviteettejä kun suurin osa pelin vempaimista ja gadjeteista ja muutenkin salaisuuksista, on sidottu suoraan Sidequesteihin :), se onkin mahtavaa kun teet sidequestin ja sitten joku uusi mysteeri ratkeaa/tai uusi mekaniikka tai gadjet/weapon aukeaa :) Ja tosiaan mukavasti ollut vaihtelua myöskin niissä sidequesteissa :)
 
60fps näyttää hirveältä? Laitteisssa oltava jotain vikaa, omaan silmään ehkä parhaimman näköinen koskaan pelaamani peli perfmodessa. Ainakin TOP 3. 30fps taas on sellaista diashowta että alkaa päätä särkemään eikä tähtäämisestäkään tahdo tulla mitään. :D
Sitte varmaan on vikaa laitteessa :D Niinkun täällä on sanottu niin melkosta sahalaitaa ja mössöä 60fps modessa. No omaan silmään 4k 30 toimii paremmin tässä pelissä.
 
Hienoa kun löytyy pelaajia molemmille modeille, itse valitsin defaultina 60 fps:n. 4K modea tullut muutaman kerran käytettyä päällä ja onhan se maisemia katsellessa nätimpi, mutta samantien kun kuvakulmaa vauhdikkaammin liikuttaa niin ikävä tulee performance modea. Varmasti 30 fps riittäisi tämmöisessä third person seikkailupelissä, mutta kun vaihtoehto sulavammasta löytyy, kerta nättihän tämä näinkin on.

Peli itsessään on maistunut erinomaisesti, n. 5 tuntia. Tutoriaalissa hiukan tuli fiilis, että ei tämä nyt oikein lähde. Mutta sitten kun pääsi vapaammin tutkimaan, niin maistuu kyllä herkulle.
Ääninäyttely ja ylipäätään hahmojen kanssa jutustelu tuntuu luonnollisemmalta kuin ekassa, jossa npc:t pääosin vain seisoivat paikoillaan vahanaamoineen.
Haastettakin löytyy sillä vaikeimmalla mukavasti; vihut ottaa kyllä osumaa, mutta löytyy kuitenkin ne heikot kohdat millä pienemmät robot on saanut muutamalla nuolella tainnutettua ja sitten keihästä perään. Ja toki pelistä löytyy vielä asetukset millä ilmeisesti saa omia ja vihollisen heloja muutettua, jos tuntuu liian sieniltä.

Tuo lautapeli muuten aika veikeä lisäys, olen aina hulluna tällaisiin mini-peleihin niinkuin Final Fantasyoiden korttipelit ja tietenkin se mini-pelien kuningas Witcher 3:n Gwent.
 
Nyt 5h takana ja peli maistuu vaan enemmän kun saa enemmän juttuja auki, vastahan sitä tuolla pienellä aloitus alueella ollaan joten paljon vielä näkemättä.

Tuli vaan outo ongelma vastaan kun siinä alussa sille tyypille joka tekee ruokaa täytyy tehdä tehtävä ja kun otin siinä väärän ruuan palkinnoksi niin nyt on ruoka inventario täynnä ja niitä ei voi dropata tai mitenkään poistaa joten en voi suorittaa sitä tehtävää loppuun ennenkuin saan lisää tilaa ruoka reppuun. :D
 
Osaakos joku kertoa onko tässä trophyt myös vaikeustasoille? Esim jos pelaat pelin läpi normaalilla easyn sijaan niin napsahtaa kaksi läpäisytrophya yhden sijaan. Yritin vakoilla trophylistasta mut ne on melkein kaikki piilotettu enkä halua spoilaantua. Alkaa jotkut koneet kuitenkin käymään sen verran vaikeaksi että tekisi mieli tiputtaa vaikeustasoa pykälää alemmaksi vaikka en normaalisti näitä niin metsästäkään. Zero dawnista tuli platina niin ajattelin jos tulis tästäkin.
 
Hieman hidas alku pelissä mielestäni on. Ensin noin parin tunnin tutoriaali, jonka jälkeen vielä pieni aloitusalue ja sen jälkeen portit kirjaimellisesti aukesivat avoimeen maailmaan. Noin muuten peli on maistunut. Onhan tämä sitä samaa, kuin eka osa, mutta muutamilla uusilla jutuilla. Mutta jos siitä piti, niin aivan varmasti tästäkin. Nyt kun maailma on auki, en malta odottaa mitä seuraavakis tulee tapahtumaan, ja mitä käänteitä tarina tuo tullessaan. :)
 
Osaakos joku kertoa onko tässä trophyt myös vaikeustasoille? Esim jos pelaat pelin läpi normaalilla easyn sijaan niin napsahtaa kaksi läpäisytrophya yhden sijaan. Yritin vakoilla trophylistasta mut ne on melkein kaikki piilotettu enkä halua spoilaantua. Alkaa jotkut koneet kuitenkin käymään sen verran vaikeaksi että tekisi mieli tiputtaa vaikeustasoa pykälää alemmaksi vaikka en normaalisti näitä niin metsästäkään. Zero dawnista tuli platina niin ajattelin jos tulis tästäkin.

Ei ole vaikeustaso tropheja. Suosittelen kurkkaamaan Powerpyxin trophy oppaan kun platinaa haet, niin näet mitä pitää silmällä ja onko jotain jonka voi missata. Heti alussa on tiivistys, eikä spoilaa mitään.
 
Ei ole vaikeustaso tropheja. Suosittelen kurkkaamaan Powerpyxin trophy oppaan kun platinaa haet, niin näet mitä pitää silmällä ja onko jotain jonka voi missata. Heti alussa on tiivistys, eikä spoilaa mitään.
En mä sitä hae jos ei yhtä helposti tule kuin ekassa. Fiilistellään läpi ja jos näyttää siltä että tässä sama juttu niin kerätään pois
 
Se vaikuttaa aika paljon että minkälaisella TV:llä tätä pelaa, Ja kuinka kaukaa. Itse pelaan 55" 4K TV:llä vajaan 2m päästä ja kyllä tuossa 1800p tilassa on paikka paikoin melkoista sahalaitaa, 4K tila taas on todella puhdas, mutta kyllä tuo 1800p tila on itselle riittävän tarkka kun siihen sen 60fps saa.

Gyro tähtäys on kyllä todella kätevä, tuolla saa hyvin helpotettua tatilla sohimista.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom